Új hozzászólás Aktív témák
-
gina100
tag
Szép eredmény!
Viszont annak ellenére, hogy Th. Black van rajta a procihő soknak tünik.
A TX3 70-72 fokos hőjéhez viszonyítva meg nagyon, még akkor is ha nőt a fesz és a frekvencia.A hűtő talpa gyári vagy fel van polírozva (esetleg a proci is)?
Mert elég sok helyen azt írják, hogy nem a legjobb a hűtő talpa (gyári) és ezért nem hűt rendesen. -
tom_tol
addikt
max oc kat. némi javitás
-
Bagira01
veterán
Kicsit bővítettem az e7200 repertoárt:
9,5x266Mhz 0,896v
8x400Mhz 1,056v
8,5x400Mhz 1,104v
9x400Mhz 1,168v
9,5x400Mhz 1,248v9,5x400Mhz sztem 1,236v-al is meglesz, bár sztem így se rossz. Még 9,5x410-et vagy 415-öt próbálok még 1,28v-ig max azt annyi
-
lizakattila
senior tag
Q6600@max FSB
Ennél több nem ment sehogy, úgyhogy ez majd mehet a táblázatba.1,3v-on valahol ITT körül még stabil lesz valszeg. (10 perc után lelőttem a prime-ot, hetvenegynehány fokos magoknál - elfogyott a TX.
)
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #6086 üzenetére
Köszi!
Majd még gyakorolok.(Nézegettem a listát, nincs olyan túl sok Q6600 a táblázatban, de elnézvén az eredményeket, első körben elégedett vagyok ezzel is.)
Eléggé megtetszett a 4 mag, így ennyi rövid idő alatt is.
Majd hétvégén nézek 1-2 játékot, progit, hogy lássam, hol jön ki igazán az előnye. -
válasz
lizakattila #6082 üzenetére
frissitve...
sztem lesz az még jobb ebben az opcióban.
egyébként hogy tetszik a 4mag ?
-
kulerr
őstag
válasz
akoska07 #6080 üzenetére
nem kötözködésképpen ....gondoltam megnézem mert nálam is gond volt a képmérettel. Nos megnyitottam B4l!nt képeit és lementettem JPG-be hozta 600Kb-ban!!!!!
Ezek szerint mégsem nálam van a bibi meg B4lintnál.....Odafigyelünk mi csak nem vagyunk a hunyók, úgyhogy sajna Áki ha nálad nagy a kép mégis maradnia kell a figyelmeztetésnek. -
krammerka
őstag
-
lizakattila
senior tag
Nah, így első nekifutásra ennyire futotta:
Q6600@1,225Gigabyte P35-DS3P
Q6600 + CM HyperTX
FPO: L727A747
VID: 1,275v
2X1Gb CSXO-CEC DDR2 1066 -
frissitve...
köszönjük a teszteket.
max oc és max fsb -nél ne sajnáld tőle a feszt#6063 Főcske : frissitve...
legközelebb ne bmp-be mentsd le,ez igy 5mb -os kép, a pár száz kbyte helyett.!!!... Be is irom ide Mindenkinek:
ekkora méretü képet nem fogok fel tenni az oldalra.
paint-ben gyönyörüen le lehet menteni jpg formátumba.
Figyeljetek oda rá,mert nem fogom fel tenni a képet! ...!!! -
Zsubi
őstag
THX
Nekem egy szabályozható Coolink venti van rajta aminek a fordultszámát 900 és 1600rpm között tudod változtatni. Azt vettem észre hogy ha 900rpm-en megy és feltekerem 1600rpm-re akkor sem változnak a hőfokok szinte semmit max. 1-2fok különbség van Load alatt de akkor sokat mondtam -
lipi67
nagyúr
Gratula! Jó döntés!! S az eredmény..nem semmi bakker!!!
Sajna én ..szenvedek. Kikap a Loki, s a ventijeim se hűtenek
A TRUE ..szenved, mintha nem is lenne rajta venti, pedig..brutal venti van rajta, csak kvra nem forog..Engusz azt mondta, hőérzékelős, s ha a környezete felmelegedik, majd meindul.. Megkínoztam, nem indult be..(#6076) B4l!nt: Szép csokor!
-
B4l!nt
aktív tag
Hello!
Összeállítottam én is a táblázatos eredményeimet:
Alaplap: Gigabyte EP45-UD3R
CPU: E8500 E0 Q823A686 Vid: 1,25
RAM: 2*2G OCZ Blade Low Voltage 1150MHz
CPU Cooler: Termalright TRUE BlackEgyenlőre ennyi. Ha lesz idő m próbálom javítani az eredményeket
Bálint
-
Zsubi
őstag
Üdv srácok!
Végre megérkezett az új családtag egy Thermalright TRUE Black 120 személyében
Elég csúnyán elveri a volt TX3-om, úgy is lehetne fogalmazni hogy ég és föld a két hűtő de hát az ember el is várja hogy 20k-ért normális cpu hűtőt kapjon.
Végére egy kis erő demonstráció: [link]
Megjegyezném hogy a TX3-sal 4300Mhz-en 1.2V-al elérte a 70-72fokot -
lipi67
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
Az alaplap melyik csatijára dugtad a ventit, a 3 vagy a 4 pines csatira?
Ha a négyesre akkor tedd át a 3 pinesre, így általában teljes fordulaton szokott pörögni a venti.Direkt alatt azt értettem, hogy ne a lapra csatlakozz a ventivel hanem egy átalakító segítségével közvetlenül a tápra (12V).
Általában minden "jobb" ventihez adnak átalakító kábeleket (vagy hasonló), ezek segítségével próbáld ki, hogy megy e teljes fordulaton, majd az alaplap 3 pines (NE a 4 pinesre!!!) csatijára dugd rá a ventit.Vagy ha van előlapi szabályzópaneled, akkor arra csatlakozz és az fog szabályozni.
-
lipi67
nagyúr
Hogy érted, hogy kössem direktbe? Mit jelent itt, hogy a lap szabályozza? Mert ha látná valami és kiírna fordulatot, azt mondanám..talán. Viszont a lap úgy van beállítva, hogy mindentől függetlenül maxon pörögjenek, de..NEM! Sőt hiába állítom be pl. hogy a proci hőmérséklete szabályozza, 1xüen nincs mit mert a lapom tudomást se vesz róluk
Tápra kéne talán kötni őket, de mivel, s hol szerezzem be az a "mit"???
Légyszíííí! -
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #6061 üzenetére
Nem tudom most..
Bagira : Megint jó kis példányod van!
Főcske: Szép!Megjöttek az új ventejeim de nem mennek. Alig pörögnek vagy 800-on, s nem tudom, hogy miért! (2800-as ventik amúgy, [ezek])
Mindent kipróbáltam már. Mi a fene lehet a hiba???
Everest-bios nem is érzékeli, hogy van.Tudtok esetleg egy ventis topikot? -
Bagira01
veterán
Itt van 2 kis eredményecske, nem listásak, de elég jók
:
8x400Mhz 1,056v
9,5x400Mhz 1,248v -
Főcske
tag
Tegnap este kicsit hüvösebb volt, csináltam tesztet az 1.35V-os táblázatba.
[link]
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bagira01 #6058 üzenetére
Majd felmegyek akkor esténként. Egyetem, jó az!
1,1-es 7200-es is betyáros lehet. Tesód, mutid, vaddisznótok? Na..majd msn-en!
krammerka: Az a baj, hogy kvra tömör a mezőny, s látod 1-2 fsb 1-1 hely. Tudom, szart se ér, de akkor is motívál(t). Ha 100MHz-ekre lennének leszartam volna, de így..
Veled mizu? -
lipi67
nagyúr
Hát..Gondoltam, hogy mi van, ha a ő is rádob, kezdhetem előről, jobb a tartalék. Több fesz nem kell a procinak, most már az MCH-t kellene, de azt nem tudom most hűteni, meleg, túl meleg van.
Akoska: Jaja.1,76V -ot kaptak azok is. S Bagira is jól mondja , azért azok 65-ösök voltak. Viszont...70° felett mentek télen prime alatt, itt meg a Hő "nem létezik" s alacsinyabb hőmérsékleten nagyobb fesz kell, hogy "átüssön". - Ezzel nyugtatgatom magam-, viszont rögtön lefuttattam egy régi tesztet, uazon a feszen, uazt tudja, nem is melegedik jobban, minden Ok.
"amig figyeli a hőfokokat az user (léggel) és kellően le is reagálja,addig nem lehet gond." -Beony. Gondolj csak bele, hágy gép megy úgy, hogy isten tudja (user tuti nem), hogy mi mit kap benne. 2 éves por takar mindent stb.. Mennyit láttam, te jó ég...és!!! Bakker évekig hiba nélkül működtek. A táp szállt el, vagy éppen a vga ventije sült be és melegedett, szemetelte a képernyőt, ezért hozták ide..
Akkor inkább tudatosan égessem el
PLL 1,5- 1,57 et kapott csak, MCH..(ezt nem írom le), a többit meg tudjátok
-
válasz
Bagira01 #6052 üzenetére
lehet nem is baj,hogy nem tudjuk mi zajlik a gépben
2.0v-nál nem szivesen lennék processzoramig figyeli a hőfokokat az user (léggel) és kellően le is reagálja,addig nem lehet gond.extrém hütésnél már más a helyzet.
persze ott is lehet épp ésszel dolgozni,kell is,ha nem akarjuk kinyirni a cuccot.
döglött már meg proci -190 fokon is. -
válasz
lizakattila #6036 üzenetére
frissitve...
mikor lesz meg a quad ?
-
lipi67
nagyúr
Megyeget,köszi!
Apropó Akoska! Légyszi javítsd ki! -Nem bírtam ki azt a 8MHz-et, lett 16 belőle.[link] -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #6034 üzenetére
természetesen azt is megcsinálom, s az a 4040-es 1,35-ös is lehet 1-2FSB-vel több, max FSB és Max OC --reméljük
(nem szorzózok max FSB úgy a jó ha max szorzón van
- , Cinebench R10-et is nyomok majd, igérem. Nálam az a baj, hogy ha 2-3 órám van rá, bele se kezdek, mert vagy fél-1 napot szrakodok, vagy semmit.
bzs73
Lassan, de biztosan
-folyamatosan éhes vok bakker, ez az n2 h2(#6036) lizakattila : Jó kis proci pedig, Gratula!
Az aláírásod meg..-reméljük, hoghy nem
-
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #6032 üzenetére
Picit volt időm, igaz hanyagoltam is 1-2 dolgot, majd visszaüt
(#6033) akoska07 : Ez benne a jó, ezért szeretem. Hő mint olyan nincs, ill. nem a proci a gáz, a lap (MCH-t feszelni kell ám,de ha proci/MCH nincs összhangban..a kevesebb a több) Még van 1-2 teszt és utána megcsípem azt a 8MHz-et, remélem.
Proci hülye, nem melegedik, igaz most 6!!! 12-es venti lesz ráküldve a gépre. Hiba 1 szál se, egy kis valid ilyen feszen nem téma ezeknek a prociknak, prájmolni meg 1,5v felett nem fogok (remélem).
-azé' jó kis proci ez, láttam 94-est száguld alul, de a többség 4GHz környékén stoppol.
(vagy nincs kitesztelve a nagyobb fesztől való félelem miatt) Én meg vok elégedve vele. -
bzs73
őstag
válasz
lizakattila #6036 üzenetére
Mi lessz helyette? -
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #6034 üzenetére
Nah, ha minden igaz még így utoljára ezzel a procival:
E8200@max oc
E8200@max fsb
Ha lesz egy kis szabadidőd, akkor légyszi rakd már fel. -
bzs73
őstag
Na beindult lipi látom.
-
lipi67
nagyúr
Hiába vártam a postást, ez a fránya intel nem írt nekem ez ügyben (sem) semmit
-Lövésem sincs- 8400 és 8500 is kapott 1,725V-ot valósat, ez se fog kimaradni , érzem...Bírja ez mint az ágybaszarás, kben meg mindíg 1V-on megy alapon, csak teszteknél kapott többet, eddig az is alapfeszes volt, csak pár naopja néztem 1,36 ill. 1,375-ön, meg ma kapott pár percig 1,7-et, de prájmolás nem volt, úgy meg bakfitty. (Prime alatt 1,525V gázosabb..---majd jön az is ,csak jönne már a hideg, vagy a ventijeim-
Bírja ez mint az ágybaszarás, kben meg mindíg 1V-on megy alapon, csak teszteknél kapott többet, eddig az is alapfeszes volt, csak pár naopja néztem 1,36 ill. 1,375-ön, meg ma kapott pár percig 1,7-et, de prájmolás nem volt, úgy meg bakfitty.
ilyen mondatot.. -
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
El kellett mennem, de gyorsan csináltam egy max OC-t[link]
-
-
lipi67
nagyúr
Nem hiszem el! Szaros 2 FSB-t tettem rá, hogy ne csináljak már még 1x u.olyat ..3x vágott haza 16 percnél. Ráb@szott, most kap egy halom feszt ez tuti!
-
lipi67
nagyúr
Most annyi segítséget kapott, hogy levettem az oldallapot, de valóban nem melegedős, nem ez szab gátat a "fantáziámnak". ÁÁÁÁ! Nem bírom ki, újracsinálom a 2 perc miatt. (el is indítottam, nem is fosom itt a szót, ne ez miatt dobjon el.-1x iccaka Subaruval pofáztam tuning közben, s eldobott. Majdnem sírtam
)
-
lipi67
nagyúr
F@sz kivan. Most látom, hogy elszámoltam (azt hittem 35kor indítottam el) és csak 28 perc...Mind1, majd holnap csinálok még plusz 2 percet, mert most asszem van egy kis dolgom..
-
lipi67
nagyúr
Most látom, a max OC-m kevesebb mint az 1,35V-os opcióm..
Gyorsan csinálok 1 tesztet.. -
lipi67
nagyúr
Feltöltöd a képet, majd itt pici kezzedel
katt a link feliratra és a feljövő ablakba szépen beilleszted.["ehun-e"]
-
Free04
tag
Egy friss eredmény:
http://kepfeltoltes.hu/090913/295x12__3540__-_1.200_www.kepfeltoltes.hu_.jpgRAM: Kingmax 2x2gb/800MHz
Hogy a fenébe kell linkelni, h csak rá kelljen kattintani?
-
kulerr
őstag
...és igen amiket Tom_tol nyom a procimmal eredményeket nyilazd át az én nevemhez is ÁKI!!
-
tom_tol
addikt
mér nem
DS4 tud max 504fsb-t small stabilra (blendről ne is beszéljünk)
feljebb még mükszik de prime alatt fagy és nem a cpu fesz az oka
1,4v fsb term, és mch fesszel próbáltam ennél többet nem adok ezzel pedig csak 504-n fut le a small amihez pedig bőségesen elegendő a procinak az 1,23v vcore
csak a listára kerülés miatt meg nem csinálom abba mi a pláne -
frissitve...
ha nem akarod akkor is(#6002) tom_tol : sima ud3 nem tudom mire képes,de esélyes,hogy menne prime azzal az fsb-vel.
másik kérdés,mennyire birja a sima ud3 a york,vagy egyáltalán a 4 magos procikat.mi a probléma az EP45-DS4-el ?
nekem igen jól ment a DS3 isna én mentem, jóéjt all
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest