- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
akoska07 #4486 üzenetére
Hát, ja.
P45-ös lapban nem kellett neki ennyi, ~1,35V körül elrohangált 3750mhz-n, ebben kell neki ennyi, nem tom megérteni, hogy miért. De túl nem melegedett... Abba a kib@szott melegben sem...
A DRAM : FSB arány miatt hibázhat a proci? Szal ha úgymond az nem tetszik a lapnak? És ez miatt nagyobb fesz kelljen neki? Mert ugye amikor próbálgattam, akkor sokszor újraindult restartkor, mostmár ez megszűnt. Ebből kifolyólag lehet elég lenne kevesebb fesz is. Mondjuk a p45-ben ment olyan aránnyal is, ami ebben a lapban nem jó, szal jönnek a restartok...
-
hackeeeee
Jómunkásember
No üdvözletem, akkor jövök ide.
Szóval, amint lesz egy kis szabadidőm, küldök mail-t az E5200-asom eredményről.
Vagyis amint lesz ~fél órám prime-olni.
Nekem Win alatt ~1,4V-t kap a proci,de terhelve néha lemegy 1,4 alá. Bios-ba meg nem mondom, hogy mennyi van beállítva, de elég sokat droppol a lap. :\
Ramokkal nem tok mit kezdeni, de a mostani arány beállítása jónak tűnik. Előzőleg, ha ~1000mhz-ra osztottam fel őket, többször volt, hogy újraindításkor ki-be kapcsolt a gép.
-
válasz
johniee #4481 üzenetére
a ViD opcióba sajna ezt nem tudom felrakni.
ugyanis a ViD-jét kellene beállitanod a biosban fesznek és azzal kellene tesztelni.
aztán majd meglátjuk mennyi feszt ejt el belőle az alaplap terheléskor.
(sacc 1.23v körül lesz, kiszámolva az előzőből)anno én is vdrop mod-ot raktam az asus lapokra,megkönnyitve a tuningot.
azért kezdtem azzal,hogy mennyit droppol a lapod(aztán lelke rajta az usernek,hogy valóban dropmod van-e a deszkán)
-
johniee
senior tag
válasz
akoska07 #4476 üzenetére
Biosban 1,2625 volt beállítva. Na most 1,256 is volt Prime közben, de leginkább 1,248 - ez alá soha nem megy, eléggé konstans az érték
-
tényleg tetszik vagy csak ugy rámondtad ?
a többiektől is jöhet a vélemény,kertelés nélkülnagyon bizom benne,hogy mire hazajössz már igencsak neki kell állnod tesztelni,mert én addigra rakok fel eredményeket a jobbik hűtővel
én a cpu-z 1.52-vel nem vagyok kibékülve.
nem mindenkinél müxik pl a vga része.(nekem azt jelenti nincs kész teljesen)
azért irtam a topicba is,hogy használjuk addig az 1.51-et
sztem nem olyan nagy kérés. -
válasz
Sebibalu #4466 üzenetére
hát igen. az egy erős eredmény lett volna,de attól még tényleg jó az a proci.
a vid fesz opcióba is csinálhatnál egy tesztet.krammerka :
h.adam.92 : máris kaptál egy jó procira ajánlatot
19balazs86 : akkor amikor próbáltam,még nem volt fent.
#4472 johniee : ha kérhetem,privátban elküdenéd a hsz linkjét...
megjegyzés: fentebb irtam,hogy frissitettem az oldalon a letöltés szekciót.
(és folyamtosan frissiteni fogom)
könnyen ,gyorsan elérhetőek a progik.
használjuk azokat amik fent vannak.
az everest ami szabadon választott,mert a 4.6 már régi. -
johniee
senior tag
Jönnék én is egy eredménnyel
E8400@VID@4GHz&RAM@1200
Deszka: ASUS P5Q Deluxe, Hűtő: CM Hyper TX2, RAM: 2x1 OCZ Reaper 1200, FPO: Q843A204 -
19balazs86
tag
Ha valaki nem követte volna figyelemmel az eseményeket.
Tölthető a PH upper -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4465 üzenetére
Jobban néz ki a lista így.
Remélem egyszer felkerülök már én is rá.Volt már jó pár procim pedig,és hát jól is mentek mert szinte mind 1.2v alatt vitte a 4ghz-t és hát sehol se vagyok.Persze ez az én hibám mert nem igazán foglalkoztam vele.Majd ha hazaérek tényleg csinálok már táblázatos tesztet.Amugy mi már megint ez a cpuz izé hogy az 1.52.1 verzió nem jó.Az már nem béta és ugyanazt mutatja mint a régi,esetleg kicsit többet.De ha ez is kikötés nem probléma amúgy.Arra az 1-2 tesztre az lessz.Csak nem értem.
-
-
h.adam.92
őstag
atya ég, hirtelen milyen felkapott lett a totyik
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4461 üzenetére
Amugy AQUA computer-be nem soká lehet kapni azt írták és 18k körül lessz.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4455 üzenetére
Na mindeggy.Nekem ez tetszik és ha nem is jobb a Thermalright Ultra 120 eXtreme-nél nagyon de egyszerű,nem foglal helyet és annyira csak nem befolyásolja a külső hőmérséklet mint a léghűtést.Mindíg is szerettem volna vízhűtést és nekem ez megfelel nagyon is.Nekem tetszik az a lényeg.Hátha kapok itt olcsóbban.Örülnék neki nagyon.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4453 üzenetére
Teszt
Itt Thermalright Ultra 120 eXtreme -el tesztelik és annál jobb és csendbe van.A lényeg hogy a nyári meleg nem szól úgy bele mint léghűtésnél,és csendes.Nem utólsó sorba pedig 2 db-ból áll tehát egyszerű,és nincs teli csővel meg stb a gép.Nem egy bonyolult szerkezet láthatod a tesztbe.Nekem tuti ez lessz ha kapok.
A legjobb benne tényleg hogy nagyon kevés helyet foglal,egyszerű sok vízhűtéssel szembe.Persze biztos hogy van nála jobb vízhűtés csak nem ilyen egyszerű. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4451 üzenetére
Csak a procira.
Ez a Corsair Hydro H50 tetszik és egyszerű,de otthon még nem lehet kapni,pedig elvileg már kiadták európába.Néztem már teszteket és jól hűt. -
válasz
19balazs86 #4445 üzenetére
vhogy kibirjuk még 13.00-ig
-
bzs73
őstag
válasz
19balazs86 #4445 üzenetére
Grat.
Nagyon jó dolog ez.Ezt most 1:1-be te találtad ki és csináltad meg?akoska07: Talán valami jó kis vízhűtést kéne nézni,hátha kapok itt olcsóbban,mert lóvé azért nem olyan sok van.Be kell osztani.
-
bzs73
őstag
köszi
Ha hazaértem nyomom most már majd a táblázatos eredményeket is.Végre megoldódott a blend is igaz 8.5 szórzón.Ott teljesen stabilak az eredmények és még valamivel jobban is megy a proci.9-es szórzón valahogy nem akart sehogy blend stabil lenni.Nem tudom miért,de valószínű ez is a lap miatt van.Hiába asus-os voltam mindíg, és hát bele kell tanulni a gigába. -
-
19balazs86
tag
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4441 üzenetére
Hát lehet biostar lessz.Otthon úgyse nagyon kapni,de majd meglátom még.Nem tudom érdemes-e cserélni mert jó most már a lap.Rájöttem hogy ha visszaveszem a szórzót 8.5-re sokkal stabilabb.Gigának jobb a +0.5 szórzó.
Most már ment a blend is lazán ugyanazokon a feszeken,sőt még jobban is megy 8.5 szórzón a proci mint 9-es szórzón.Még átgondolom mert fsb is jó nagyon az ud3p-be és nem hiszem hogy proci már ennél is jobban menne.Erre se gondoltam volna mikor még asus volt hogy így fog menni ud3p-be.Egyedüli dolog ami nem tetszik ez a fesz lépés,hogy hiányoznak a köztes feszek.De mondjuk ez nem gond, csak engem zavar.De hát hibátlan lapot tuti nem fogok találni.Tuti biostar-nak is van valami hülyesége ami zavarna.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4439 üzenetére
ja ja wifi van.itt elő se kell fizetni netre.
Igen azt mondom én is hogy boltokba nem úgy van hogy csak rendelésre van hanem van pár db,és hát ha a dobozt elkérem már fpo alapján birok válogatni.Majd valamelyik nap végigjárom a boltokat de annyira nem izgat a dolog mert jó a procim.Inkább majd lap ügybe nézelődök jobban. -
bzs73
őstag
Üdv mindenkinek innen németből.Vasárnap hirtelen felindulásból kijöttem a haverokkal mert lett egy szabad hely.Agust 9-ig itt lopom majd a napot,úgyhogy tesztelés felfüggesztve,laptopon vagyok.Néha aleszek de mikor hogy sikerül.Mikor hogy sikerül netet szerezni.
Majd nézek procikat is hátha sikerül valami jót szerezni.Egy E8600 1.12vid jó is lenne,de hát nem könnyű itt se ilyenhez jutni szerintem.Abba bízok hogy nagyobb készlet van a boltokba mint otthon és fpo alapján lehet válogatni,de lehet hogy tévedek.Majd meglátjuk. -
válasz
DroiDMester #4436 üzenetére
kiváncsi leszek...
remélem FPO is lesz.1.2v és 1.35v teszt ami megmutathatja mit tud a kicsike.
-
-
válasz
DroiDMester #4434 üzenetére
a válasz is ... ----->
-
-
én is találtam egy régi E6300 max oc-t.
bedobom azt is a közösbe
és a táblázatba -
válasz
DroiDMester #4429 üzenetére
frissitve...
Letöltési funkció szintén frissitve/bővítve... használjátok őket
everest egyenlőre maradt ugyanaz,
mert csak "próbaverziót" tudnék felrakni4431 DroiDMester : várom a következő konfig eredményeit.
-
-
válasz
DroiDMester #4429 üzenetére
-
válasz
Sebibalu #4424 üzenetére
még valami...
ha kérhetem,akkor az 1.51 cpu-z -t használdMindenkinek :
folyamatosan frissiteni fogom a honlapon,a letöltés funkciót,
és csak azokat a progikat (verzió szám) fogjuk elfogadni.
a reaális adatokat közlő progik fognak oda felkerülni
amint kész leszek vele jelezni fogom. -
És itt a végeredmény
-
válasz
Sebibalu #4419 üzenetére
nagyon szépen megköszönjük,ha tesztelsz és publikálod.
személy szerint lenne kérésem,hogy 1.25v-al tesztelj (prime alatt,és a cpu-z-lehetőleg 1.51 verzió- 1.25v-t mutasson +/- 0.01v) amit max tud a proci.
a másik,a biosban vid-et állitsd be fesznek
és amit mutat winben a cpu-z terhelés alatt,azzal tesztelj prime-t.
várom/-juk az eredményeket.van itt a PH-n nem kevés tuningos Q9550
( jó lett volna tudni azt az FPO-t
)
-
Egy kis apróság
-
hol vagytok ?
ithhon vagyok és nincs mit feltenni a táblázatba!
nem ám PH-s munkanélkülit csináltok belőlemeddig ugy áll a helyzet nálam,hogy hétvégére lesz egy "kis" hűtésem,
akkor tudok tesztelni. kiváncsi leszek mit mutat a jófajta E8400-em -
a procik védelmében lesz az a határ.
gondolom a 32nm nem bir el sokkal többet.
kérdés: lesz-e vele LN2-zés#4404 kulerr : az 1v alatti fesz,elég tág fogalom. pláne 0.83 és 1V közt.
sok E8400 be sem bootol gyári órajelén azzal a fesszel.#4403 h.adam.92 : nekem az 1.52 sem irja ki a serial számot.
hát nem tudom pontosan hogyan számozzák a modulokat,
de könnyen lehet hogy a tiéd az első db.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged