- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lipi67
nagyúr
Zájec!:
Örülök, hogy hallatsz magadról. Ezt át kell olvasnom párszor, hogy fel is fogjam, este meg is teszem,de most el kell mennem. A ami napom nem ok, egy tápot lemondtak, cigánybalhé miatt 30 nap vagy 30.000FT (fura nekem csak 1000FT/nap, másnak meg 5000). Mind1. Be kell fizetni mert van még ilyen kis paskolásból lógóban lévő ügy..
Este ha nyugi lesz jövök s átolvaslak, mit, mennyiért, mit tudodtt, s miért
(Minden infó érdekel, nagyon azonosk voltak a módszerek régen, ami Neked bejön, az nekem is)
Bagira: Szerintem is, ahogy tetszik mondani. Én a listán az "E"-t néztem.
Bár..szerintem még az IB9-es is meglepne 1-2 lapot!
Szép napot mindenkinek!
(nekem megvan..)
-
Zájec
veterán
"Látom ts is i7 fele kacsintgatsz, úgy jársz mint Zájec teljesen elvadulsz"
én már teljesen "vad"nyúl lettemde mostmár csend van egy darabig...
már csak egy olyan moncsit akarok mint ami neked is van.. aztán vége, a variálásnak.."fet-ek nem is melegszenek annyira, az inkább paraszvakítás a heatpipe inkább jobban felmelegíti őket mint hűtené"
ez mennyire egy jó meglátás..
nagy igazat mondasz... én is emiatt választottam a biostar x58A lapot... mert azon nincs heatpie, igy az NB nem tudja melegitani a FET-eket...!
akoska07 :: "egy kemény 775 lap is 50k körül van,55k-ért lehet venni jóféle i7-et."
50k-ért kapható::[link] én töle rendeltem meg, rendes fazon, sokszor beszéltem vele telefonon,,, ha megrendeled, 3nap alatt behozza, ha van kint a német nagykerben... rendes papiros garanciát és áfás számlát ad, 2év itthoni garival...
-
Zájec
veterán
űdvözletem lipibarátom
hát igen, volt egy pár i7 920 proci.. most is van a polcomon egy, de azt már be se rakom a gépbe, (ez a 4.dik), olcsón vettem 47-ért, úgy volt hogy becserélem egy új D0-ra , ráfizetéssel, de aztán mégsem , mert eladtam az egész platformomat a kollégámnak 120k-ért , ami elég jó ár ( neki is nekem is ) ( lap:x58-ds4,,i7920(C0/C1),,6gb kingmax ram)..
most végülis a második procim (D0-s) van bent a gépbe,ami egy elég jó közepes példány.. volt egy jobb is (3.dik proci) de azt eladtam mert extra árat ajánlottak ért, amiért megérte megválnom töle... az 1.20v tudta a 4ghz-t (HT-val), ez meg 1.23v-n tudja.... ez is böven elég,, szóval most ez a proci marad egy darabig... én procit soha nem veszek a boltba, mert az drága, csak itt a PH-n kézalól....jóárasitva...könnyebb eladni is utána, most például mind a 2-darabon fogtam egy kis plussz lovét...
most lapot cseréltem és ramot.. : elment a Gigabyte, és egy kicsit eleveztem , messzibb tájakra, a csendesség szigetére, ahol új kalandok várnak,,, ezpedig a BIOSTAR szigete..
több dolog is piszkálta a csörömet , amiért lapot váltottam,,,.. De a Gigabyte is a maga nemében jó kis lap, rosszat nem tudok mondani rá, sok kellemes stabil eredményt hozott, csak hálás lehetek neki az eddigi müködésért... (sajna a ds4 nemtudta az SLI-t csak CF és x16,x8,x8 volt a kiosztása, a drop pedig 0.07v (ud5-ben akár 0.1v).. mondjuk ezek elenyészö kicsinyes problémák, mert amugyis a CF jobb mint az SLI és amugyis nem a kiosztás számit annyira, hanem a platform pci-e sávszélessége...ami elég "zsiros" az x58-ban, tahát a x16,x8,x8 is megfelelö gyorsaságot produkál az adott sávszélesség miatt... olvastam egy tesztet ahol ezt vizsgálták (ud4p vs ds4) és nem volt különbség..
drop meg számit vagy nemszámit ?! a gigánál hozzá kell adni annyit azt kész...
valakit zavar , valakit nem.. engem sem zavart különösebben... de a Biostar-nál nincsen drop , semennyisem...az van amit beállitasz.. eléggé sportos lap,,, most olyan érzésem van mintha egy X6 BMW-böl átültem volna egy Ferrariba... az is ment , de ez nagyon megy ,és könnyen... sportosabb is a lap, a memokkal tudni kell beállitani , mivel nincs auto érték beállitás ezért a kisújabból kell kiszivni az idözités... itt most nem arra gondolok hogy 7-7-7-22 vagy 8-8-8-24 vagy 9-9-9-28 , hanem a többi ram beállitásra.. ( tRRD , tWR , tWTR , tRTP , tRFC ..... )
szóval egy kicsit tudni kell vezetni a Biostar de nem vészes....
a feszállitás is érdekes... abszolut másképp van és figyelni kell mikor mennyit hogyan állitasz be... itt a vid-hez adsz hozzá feszt, tehát figyelni kell.. és a vid mindig más , a szorzótol függöen..elsö inditásnál volt is egy "poén" ebböl...
nézem az értékeket... 1.25v-nál többet nem enged adni neki.. nézem - nézem,, mondom ezzel mivan,, ez csak a 4ghz-hez lesz elég... szerettem volna 1.3v adni neki...
nézem tovább , az 1.25v -t pirosan jelzi már ... grrr.. mondom mi van ez még nem is sok.... utána esett le hogy ez a hozzáadandó érték... tehát az alap 1.21v +1.25v az már 2.45v lett volna...szerintem ha nyomtam volna egy entert a proci rögtön kiugrott volna a lapból....
szóval ez ilyen...
a ramokat lecseréltem 3x2gb OCZ platinum 1866 -ra..
31ért vettem és 21ért adtam el a kingmaxokat...
jó kis ramok ezek , de nem fenékig tejfel... hiába 1866-s nemtudom annyin üzemeltetni.. kb 1600 ami még normális stabil,,... utána már csak ilyen bench mutogatásra jó, de stabilitás tesztet már nem bir... ez a QPI/VTT fesz miatt van...
de ezt most nemragozom....szóval hirtelen ennyi... most ez az összeállitás biztos hogy marad egy jó darabig..
csináltam korábban egy pár képet a lapról, ha gondolod nézd meg.. ::[link] -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #4770 üzenetére
Elvileg lesz, talán holnap ide is ér
Ákoska-Bagira: [ha ez működőképes, szarni a csigabigára egy nagyot!]
-
Bagira01
veterán
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Már régen összeraktam a cuccot de annyi meló van a gépen, hogy nincs időm tesztelni. Vennem kellene külön egy dolgozós gépet?
-
bzs73
őstag
A cpu fogyasztási értéket nézd akoska.Midjárt megnézem 0.896v-on is.
cpu fogyasztás@3ghz idle-energiatakarékos mód -
jó cucc az.
annyira már nem kéne spórolni a fesszel.
huzd le róla a tápot és tegyél rá duracell-tköszi.
de inkább az i7-hez gartulálnál már....
majd lehet hogy nézek ebben is tuningot.vennem kéne vhol gyorsan egy Corsair 650-et normális áron.
mert a chifi sincs már itthon.#4781 bzs73 : nekem most van lehetőségem cserélni
és a trichannel is nagyon b@ssza a csőröm
na meg,ha már 4 mag,akkor bitang legyen. -
bzs73
őstag
-
bzs73
őstag
Üdv mindenkinek.Na máris jövök egy tesztel.
3051mhz@0.912v
A helyzet az hogy a nagy vágyam hogy 3ghz-en 0.9 alá bemenjek.Na most smallfft megy is egy darabig 0.896v-on 3ghz de kilép mindíg a prime.Blend 1-2 perc után kilép,smallfft kicsit tovább bírja.Nem a magok hibáznak még.Legalább azok hibáznának de így nem tudom már mi van.Próbáltam ramoknak is egy kis+ fesz,meg csökkentettem is de ugyanaz.Ref-eket is próbáltam de semmi.Még a clock skew-t próbálom meg mert azok 0ps-en vannak.Vagy nem tudom.Ha kilép a prime,meg olyanokat ír ki hogy zárja be a programot akkor a fesz kevés ugyanúgy?Egyszerűen nem birom azt elérni ebbe a lapba hogy a magok hibázzanak.Ált ott van vége a tesztnek ha a prime kilép meg zárja be a programot.akoska:Na grat a másik laphoz.Abba szerintem hasítani fog a proci.Csak p35.
-
válasz
Bagira01 #4778 üzenetére
hát szeretném már itt látni az asztalon azokat a kemény i7 cuccokat.
kifejezetten felkeltette az érdeklődésemet.
meg kell hagyni bitang cuccok.
és már az árak sincsenek az égben.
egy vmire való 4magos 775 proci,bizony 50k,ezzel szemben megéri rápakolni egy 920 i7-re.
egy kemény 775 lap is 50k körül van,55k-ért lehet venni jóféle i7-et.
a ramok amik huzósabbak,mert 25-30k egy vmire veló 3*1Gb kit.
de megéri,mert hozza a teljesitményt.
ja és végre elérném azt a szintet,ahonnan nincs feljebb,kisebb lépésekkel el lehet jutni akár 970EE ig
jövőre jönnek a 32nm procik és azok az i7 be bele fognak menni. -
Bagira01
veterán
válasz
akoska07 #4777 üzenetére
Ugyan az az alap úgyhogy sok különbség nem is nagyon lehet
Emléxem én még 30k-ért vettem anno az elsőt
Lehet e8400-nál sikerül egy kicsit lejjebb vinni a feszeket. Látom ts is i7 fele kacsintgatsz, úgy jársz mint Zájec teljesen elvadulsz és ilyen halandó procik már nem is fognak izgatni
Mod: fet-ek nem is melegszenek annyira, az inkább paraszvakítás a heatpipe inkább jobban felmelegíti őket mint hűtené
-
bzs73
őstag
Üdv akoska.Na mi van veled már.Itthon vagyok.
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #4765 üzenetére
Hát..megesik. Pontosan mi is van most akkor?
Zájec: Szia Öreg harcos! Én már nagyon rég nem tudlak követni ám! Hanyadik I7-es szerkód ez? Mikor utoljára olvastam, akkor azt írtad, hogy túl nagy az , eladod az egészet és kisebbre cseréled a cuccost. Hát..úgy látom, ez nem egészen sikerült!
-
lipi67
nagyúr
Jó estét! Ákoska mi van???Elment a lap a proci meg maradt?
Bakker
Kben..láttátok az árakat? 8400 34,8k(+3500pk),9550 meg 48,8k
[link] -
nem gond. semmi nem gond.
megoldom...
nálam a cserélgetés,létszükséglet... sajna.
de ez van.
ilyen vagyok.
egyébként a sok-sok tapasztalat is ebből ered.
a rengeteg kipróbált alkatrész...
szinte biztos vagyok benne,hogy az i7-nél se lesz ez másképp
sajna igazat kell adnom az asszonynak... nálam semmi sem marad sokáig.neki is nagy szerencséje van a 15 évünkkel
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4756 üzenetére
Á .nem hogy maradtál volna nyugton.Tudod hogy én is nyughatatlan vagyok de tudom azt is mikor kell leállni.Jelenleg nem jó üzletelni meg cserélgetni.Ez a helyzet most.Majd változik és akkor beindulok megint én is de egyelőre nyugi van.Amugy is túl sokat üzleteltem én is mostanába,mert azt se tudom mennyi lapom meg procim volt így hirtelen az elmúlt 1 évben.Ideje kicsit lenyugodni.Ezt kellett volna neked is tenni szerintem,de hát te tudod.
Azért remélem összejön amit terveztél. -
Hi!
ma vhogy mindenféle idióta megtalál.
nem gond.
tudom kezelni a helyzetet.egyébként nincs előrelépés.
eladtam a lapot és a procit visszamondták(de nem gond)
kb itt tartok
nincs alaplap a proci alá
és az i7 is várat magára.majdcsak lesz vmi
veszek vmi olcsó cuccot az lesz a vége és szarrá tuningolom. -
Steve-0
őstag
hi, allz! ma raktam össze magamnak:
ASRocK G31M-GS
E2180 (Q723A247) (anno Fuck3r procija volt)
2x2Gb Kingmax 1066 MHz
CM Hyper TX3alapfeszen még 10*266 se megy
az előző lapban simán ment ASRocK Conroe 865PE sőt még 2800 MHz-n is, szóval nem értem...
NB-nek is adjak feszt? max. 1,32-őt lehet
-
annyiért tuti elviszik.
és annál olcsóbban tényleg nem adom.
akkor inkább kipróbálok alatta egy másik lapot. -
ideért a vihar
-
lizakattila
senior tag
Nem táblázatba, de azért ma kíváncsiskodtam egy kicsit Vid-en én is ebben az átmeneti lapban 29 fokos szobában.
Erre jutottam.
Meglepett, hogy a memóriák milyen szépen mennek 930-on CL4-ben. -
-
Zsubi
őstag
Kicsit lehűlt a levegő gondoltam csinálok egy alulfeszes eredményt: 7x430@1.0V
-
válasz
lizakattila #4734 üzenetére
-
bzs73
őstag
válasz
Bagira01 #4730 üzenetére
Hát nekem volt Q9550 is és szerintem nem sok értelme van még mosse,és hát igen hasított az is mert az is a híres fpo volt.Most ugye BMW-nél van.Túl van ez átlagos felhasználói részről lihegve mert messze nem használják ki az emberek a teljesítményt.Mi kicsit mások vagyunk mert a tuning és a jó eredményekért vesszük meg a jó procit.Amugy meg még a régi 6750 procim is elég volna mindenre mert az is ment 3.6-3.7ghz-t.Én maradok a jó kis wolf prociknál még egy ideig,mert van már tapasztalatom 4 magossal,és azmelett hogy jók,szerintem feleslegesek még.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4725 üzenetére
A baj az amugy hogy rosszkor adod el mert nincs pénz.Tény hogy most nehéz eladni bármit is,de akkor is olcsón adod.Iponba ujonnan majd 40k és zsákbamacska.Persze lehet olcsóbban is szerezni,csak utána nem kell sírni hogy nem úgy megy ahogy szeretnénk,hanem el kell fogadni.
-
Zsubi
őstag
válasz
akoska07 #4725 üzenetére
Csak azért nem mindegy hogy az ember vesz egy C2D procit ami hasít rendesen használtan 40-45k-ért vagy veszel egy Q9550 E0-t használtan 50-55k-ért kettő között van különbség
Bagira01: Szerintem ez nem csak Quad-nál van így, bár te nagyon jó áron adod és annak ellenére sem kapkodnak utána
-
bzs73
őstag
Mondjuk én nem tudom mennyit kér érte de az enyémre jött már 50k-ajánlat is és nem adtam oda.Mindenképp akarok télen tesztelni a hidegbe.Ezt a 4.5ghz-t BMW +5 fokba nyomta asus x48 lapba.Az ud3p-be nem kicsit megy jobban ez a proci ezért télen kiteszem a gépet az ablakba majd a -20-ba.Sajna én is a legnagyobb melegekbe vettem meg a procit,így nem bírtam még 4.5ghz-t nézni mert így hülyeség,de 1.2v-on nyomtam már 4356mhz-t ebbe a lapba,és x48-ba meg 4.3 fölé nem ment.Ha hazaértem folytatom az 1.2v-t mert nincs az még befejezve.
-
Zsubi
őstag
Nekem "csak" UD3R-em volt egy P5Q után és tényleg hasítanak benne a procik, nekem ennél jobb lap nem kellene
Most sajnos nem annyira extra lapom van de még egyszer lesz UD3-om az is biztos, mert nagyon szeretem
Igaz nem egyszerű belőni rendesen de ha egyszer rájössz a titok nyitjára onnantól kezdve gyerek játék
Biztos jó lap lehet a Biostar is nem mondtam azt hogy nem jó csak nekem valamiért szimpatikusabb az UD3 -
DJ Anti
csendes tag
Az alaplapra rászereltem azt a plusz hűtőt is amit hozzá adtak, valószínű ennek is köszönhető ez a hőfok...
a beszerzése viszont nekem sem volt egyszerű, kb 3-4 hét volt mire tudtak hozni, mondjuk nem volt sürgős szerencsére -
-
bzs73
őstag
Amugy meg ez a laphő hülyeség.A gigánál pl hátul van a vga alatt a szenzor és nem ér oda a levegőmozgás.Ezt már jó pár helyen leírták hogy ez a laphő amit az everest kiolvas messzenem valós.Legalább is nem a laphő,hanem ahol a szenzor van az ottani hő.
ÁRESÉS
-
Zsubi
őstag
válasz
DroiDMester #4706 üzenetére
Párszor szoktam a lapom 2 VGA-val használni és majdnem 10-12 fokkal több az alaplap hőmérséklete ha két kari van benne
Most 1 karival 40-42fok körül van 2 karival pedig 50fok felett szokott lenni kicsivelHol lehet ilyen deszkát venni
-
bzs73
őstag
Na mondtam hogy ez is biostar.
Még a végén kiderül hogy minden 2. embernek ez van csak titkolják.akoska07:Más reakciót nem is vártam tőled.
-
Laphő irtó nagy mértékben függ a lapban használt VGA karitól is! (nem csak az számít milyen a VGA hűtése ha arra gondolsz!) nekem amég gariztatásban volt a HD4890.esem addig egy 4670.es karival használtam a gépem, addig majdnem 10.fokkal volt hűvőssebb a lap ahogy belekerült a 4890.es kari egyből 8-10.fokkal melegebb lett a laphő de nemcsak a laphő hanem az NB hőmérséklete is amég a 4670.volt benne 8.óra játék után is csak épphogy langyos volt az UD3R.en az NB bordája miután belekerült a 4890.es VGA 30.perc játék után is odasűl az NB.bordájára az ujamról a bőr! szóval asse mindegy deha nem hiszed majd próbáld ki saját magad és meglátod egy kisebb kategóriás kártya nem dolgoztatja úgy meg a lapot mint egy csúcs kártya!
-
válasz
DJ Anti #4699 üzenetére
Üdv a fedélzeten
milyen alaplapot használsz ?
mennyit droppol ?ahhoz hogy lássuk a ViD-et,mutatni kellene egy coretemp ablakot is.
a honlapon megtalálod a szükséges programok alatt.valamint kellenek majd adatok is.
-alaplap
-FPO
-memória modulok mérete és órajele.
-processzorhűtés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-12700KF
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged