- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
Értem. Akkor:
Kitesztelem, s adsz egy kölcsönprocit, hogy a fiam ne nyígjon, s tesztelheted. (most eszembe se jutott, hisz azt mondtad, hogy alaplapod nincs, s laptopot veszel mer kell majd pösthöz) Én végigtesztelem, bár 1,5v felett nem szeretnék adni neki, viszont az alatt meg "nem váltom meg a világot.."
Most indítottam el egy 1,2v-os tesztet.. -
válasz
lizakattila #7798 üzenetére
azt már az atomháború sem tudja kirobbantani lipi gépéből
-
Blaze71
őstag
Sziasztok!
Segítség kellene. Fel akartam tölteni az eredményemet a ripping.org-ra, de amikor kitöltöm az adatlapot és ráklattyintok a feltölt gombra, akkor csak azt írja, hogy: HIBA
Semmi egyebet. Nem írja, hogy mi a franc a baja. Választási lehetőségnek marad a vissza és kezdhetem elölről. Valaki segítsen már, hogy mit csesztem el....
-
lipi67
nagyúr
Új teszt 1,184-en [4140]
-
-
yolan
őstag
passz, próbálgattam ezt a láb rövidre zárást, de igazából nem tudom mit kellett volna látni, várni, még mindig f9d-t ír bios-nak, de közbe már mutatott olyan beállításokat is amit én a büdös életbe soha nem használtam, hogy azt honnan szedte, passz. most megpróbálom egy régi 280mb-s vinyóra feltenni a bios fájl-t, aztán arról felülírni, nem igaz, hogy ebbe a tetves lapokban nincs olyan funkció hogy gombnyomásra vissza állítja a backup bios-t egy az egybe, dual bios az van, de ez nincs.. itt kell sz_pni csavarhúzóval piszkálni a chip lábait, meg bűvészkedni..
, ep45-extreme.. meg giga.. kicsit most elegem lett belőle
-
lipi67
nagyúr
Én olyan opciónak örülnék, hogy ha megtetszik egy proci a listán, klikk a procira,s másnap Jessica Alba hozza ki..
-
hello-hello
szépen viselkedni -
h.adam.92
őstag
válasz
akoska07 #7778 üzenetére
igen ezt mindjárt gondoltam, kb többet érnél vele ha csinálnál egy új oldalt
de olyan opciók sem lennének rosszak, h max vid szerint tegye sorba, max fsb szerint stb,stb...
még a végén olyan oldalt hozol össze, amit az egész világ ismerni fogszerk.: tom_tol megelőzött.
-
válasz
lizakattila #7773 üzenetére
most ezt találtam,és ugy gondoltam érdemes kicsit foglalkozni vele.
1.23v-on elég jót mutatott magábólez már a 11. procim a listán
-
lizakattila
senior tag
-
válasz
lizakattila #7770 üzenetére
nahh
még bármi lehet belőle,főleg bármiamugy az én kis 2140 procimat már észre se veszi senki.
pedig jól mutat az E2*** táblázatban. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lizakattila #7770 üzenetére
vid-et megtudod, még az everest is megmondja.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
akoska07 #7755 üzenetére
Hú télleg. Gyanus volt hogy kevés az ablak.
Picsku.
Annó olvastam az E5200-hoz, ahhoz ott is van az alaplap, hűtő, memória adat.
Na de majd akkor csinálok újra prime-ot, és küldöm.
Nem vid, annál kicsit több, de ha lesz kicsit több időm, akkor tesztelgetem még, és lehet akkor adok inkább több eredményt.
Vid/bios tesztet azt hogy mint? Biosban fesznek annyit állítsak be, mint maga a vid?
-
yolan
őstag
az nem okozhatja amúgy ezt a hibát hogy c2e meg c4e bevan kapcsolva?
kimi02 félek nem egyre gondolunk. ha bekapcsolom a gépet, akkor elindul minden gond nélkül, aztán ha bekapcsolt állapotból szeretném elaltatni, akkor elalszik, majd hopp elindul, majd elalszik, amjd elindul, és ez emgy végtelenítve, ha áramtalanítom és utána kapcsolom be akkor pedig úgy tesz mintha felébredne, mindent betölt ahogy "elaltattam"
-
válasz
hackeeeee #7752 üzenetére
jó az E8400
néha nekem is hiányzik ami nálam volt.
mindegyiksajna a listára csak 2 helyre férne be,max fsb és max oc opcióba.
hiányzik róla egy cpu-z ablak.
nem tudom fejből mennyi a vid-je,de sztem ez nem vid/bios teszt.
majd nézd meg a listán,
katt az opció fesz értékére és láthatod minek kell szerepelnie a képen.adatok is ott vannak mi kell,de leirom
proci
fpo
vid
alaplap
ramok márkája,mennyisége és gyári órajele
proci hütésminden fent van amugy a honlapon ne légy rest elolvasni
-
lizakattila
senior tag
-
yolan
őstag
értem, egy végső összegzést akkor, tehát gépet kikapcsolom, emgkeresem az 5-6-os lábát a main bios-nak, gépet bekapcsolom és próbálgatom rövidre zárni a két lábat. ha rövidre zárom akkor újraindul és utána frankó, ha nem sikerül eltalálnom akkor mi történik?
mert bekapcsolni mindig bekapcsol, csak az altatás után van hogy ezt a felébredés elalvást váltogatja végtelenítve -
vhogy ugy
igen,akkor látni fogod a képernyőn ahogy visszaállitja a bios-t.
másképp honnan tudnád hogy megcsinálta-e,
vagy jó időben kaptad-e el azt a rövidre zárást.a mugen2-t már lazán egyedül is rárakom.
meg van a technika hozzá#7748 lizakattila : azért mondtam én is a teljes gép szétszedését.
hátha... -
yolan
őstag
válasz
lizakattila #7748 üzenetére
fuh, proci kivétel az 1-2 órás művelet, mire kiimádkozom magát a lapot, majd a mugen2-őt, majd vissza midnent..
ez a lábrövidrezárás hátha bejön -
lizakattila
senior tag
Esetleg egy egyszerűbben kivitelezhető megoldás, hogy kiveszed a procit (csak azt) és úgy próbálod meg elindítani a gépet. Sorry ezt értelmesebben nem tudtam megfogalmazni, tudom, hogy úgysem indul el, de szóval imitálod, hogy elindítod.
Aztán proci vissza és talán örülünk.
Nálam egyszer még egy 965p-ds3 lap csinált hasonlót és hirtelen felindulásból ez segített, teljesen alaphelyzetbe rakta a biost és utána megint nem volt gond.
Hátha Neked is. -
sztem itt a lényeg :
Azt nem tudom, hogy pontosan a gép indításának melyik pillanatában és, hogy mennyi időre, mivel kb 50-edik alkalomra sikerült eltalálni a megfelelő alkalmat. Tehát addig kell csinálni, amíg nem éled fel a gép és másolja vissza a backup bios-ból a main bios-ba a biosprogramot.
-
kimi02
őstag
Újra éleszti a gépet , a meg hülyült BIOS-t felül irja a B BIOS-on lévő bios-al
A pillanatot én sem tudom probálgatni kell, mondom lehet csak 20-dik vagy 50-dik alkalomra sikerül, nekem kb olyan 20-25-dik alkalomra sikerült.
Nálam is ez volt, fel pörögtek a ventik és kész, indult ujra megint.
-
krammerka
őstag
Kösz mindenkinek!
subaruwrc: két darabom van ebből a cerkából,ha előbb nem is,de az ünnepek alatt biztosan itthon leszek jópár napot,akkor összefuthatnánk egy jegelésre
-
Hi all!
jött ma hozzám egy proci.
egy darabig el leszek vele.
van nálam ud3p először abban néztem meg.
csináltam is vele egy tesztet,hamar.
1-es opció#7733 yolan : hát most nem jut eszembe semmi,
majd kitalálunk vmit hogy müködésre birjuk.
mástól is jöhetne vmi ötlet.#7722 krammerka : akkor érzed jól magad,ha a wr listán van a neved.
#7711 hackeeeee : grat.
lesz az még jobb is.
-
yolan
őstag
akoska07, kivettem az elemet, rövidre zártam, majd cirmos reset, de semmi, ugyan úgy nem alszik el hanem leáll majd elindul, leáll, elindul, felüpörgeti a ventiket és mitnha elaludna, majd felpörög, elalvást színlel. 54-es debug kódra emlékszem, de ilyet nem találtam a manual-jában.
-
subaruwrc
félisten
-
lipi67
nagyúr
Tudom-tudom, hogy kinti eredmény volt, azt is, hogy az alacsony Vid miatt melegedősebb, de..
engem most agyoütnének ha"szellőztetnék".
Viszont 1,48-cal bírt csak 4,5GHz-et. Ez fájdalmasan érintett.(igaz ramot se vettem ki, dula volt), Meleg is volt..Elég is volt az a 2 perc, azóta visszatettem alapra, pihizzen, én meg agyalok..Teljesen más VTT, MCH és ref értékek kellnek neki. Viszont legalább van feladat..
tom_tol: Nem ermlékszel esetleg, hogy milyen VTT és MCH mellett érted el? (tudom, más minden, de kíváncsi lennék rá)
Persze fel kvra nem adom, hisz már majd csak 300MHz kell..
-1,2v-on lesem meg, hogy mit tud. Ja! 1,23v-on se tudtalak megközelíteni se
-Valami felül nem stimmel, valamit máshogy kell belőnöm..- -
-
lipi67
nagyúr
szét kell szednem a gépet, nagyon melegedik a proci, nem lehet feszt adni neki
-iccaka nekiállok asszem az 1,25V-os opciónak, e fölé most nem merek menni. Az 1,392v-os validot néztem, valami nem ok..4,4GHz jött csak, tom_tol meg 4,6-ot csinált.. -
bzs73
őstag
válasz
blazsey2 #7704 üzenetére
Szép.Egyre jobb.
Az 1.175 vid nagyon ideális.Gigába tuti 1.152v-on lennél már,de még az 1.136v-ot is megkockáztatom neked.Tudom mert sok asus volt nekem is,és alulfeszelésbe közelse ment úgy mint a giga.Tehát jól mentek az asus-ok is,nem azért mondom,csak giga kevesebb feszt kér,meg többet csal. -
yolan
őstag
ha a vtt-t 1.1-re állítottam 1.2-ről, akkor a ref-eket érdemes ehhez utánállítani?
1.1 * 0.625 = 0.6875v a Reference és 1.1 * 0.635 = 0.6985 a Reference2
most a a két érték: 0.76 és 0.80 -
blazsey2
senior tag
Egy kis vid-bios javítás [link].
-
PapG.
tag
válasz
akoska07 #7699 üzenetére
De, de barátkozom és a 400as fsb-vel simán
Azt hiszem E7200 vagy E7300 lesz, attól függ hogy jó áron holnap melyiket fogom tudni beszerezni.
Talán tényleg mennek a ramok is 900mhz, majd meglátjuk.
Viszont a lap az nem kifejezetten egy tunning lap, gyárilag 800,1066, 1333 fsbt támogat, igaz oda van írva hogy 1600 over clocked. Szóval a 450 az 1800at jelentene már, az ic7es déli hidam már most süt 800mhz-n, na de azt majd kitesztelgetem.
Valszeg gyári hűtő lesz majd rajta, szerinted a e7200 vagy e7300 fog bírni igy is ekkora tunningot hogy a gyári 266os fsb-t fellövöm 400ra, vagy a köré?
(kössz a gyors válaszokat)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- AMD Ryzen 7 5800X 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen 7 2700X / 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest