Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee #7295 üzenetére
Megy az picit több fesszel 3,5-öt is szerintem és..2-300MHz ezeknél a prociknál szintetikus teszteken kívül..észrevehetetlen. Nem lineáris a tuning értéke, jelentéktetlen az igazi (napi szinten érezhető) különbsége. Tesztben az L2-re is vonatkozhat, de ha kiismered picit, érezheted azért sztem. Én ..tuti lecserélném. Nincs az az 5200-as amit oda nem adnék egy 6320 -ért pl. Persze ez csak az én egyéni, elfogult véleményem, s az is igaz, 5xxx, 7xxx, sose éreztem a létjogosultságukat.
Volt bika 2180-am, és egy jó..6320-am. Spi-nél..már ott is előjött a L2.
S hiába ment bitangul a 2180-as, a 6320-ban..érezhetően több erő volt. S amihez nem elég 3,2-3,5 GHz..ahoz kevés lesz a 3,7 is. Viszont valahol-valamikor kvra kijöhet a plusz 2 L2
-
kimi02
őstag
Nyomtam egy kis tesztet Q9550@1.120
-
hackeeeee
Jómunkásember
Na adjonisten. Jóestét kívánok.
Gondoltam visszanézek, mert rémlett, hogy itt hozzáértő emberek fordulnak meg.
Naszóval, a kérdés a következő, E5200-at megéri elbótolni egy E6420-ra? Tuningban mit tud az E6420? Az a 4MB L2 Cache azért elég csábítóan hangzik.
-
h.adam.92
őstag
Hát más RAM-om nincs amivel ellenőrizni tudnám, mindent átfogdoztam a lapon 2-3 perc járatás után minden meleg vagy langyos volt, kivéve a RAM. lehet h neki van vmi baja?
de nem hiszem, úgy tettem félre h tökéletesen működött kb 3-4 éve. az egyetlen dolog amit szétbarmoltam a gépen az a táp, mert kioperáltam belőle a ventit
, de ez nem is számít mert a mostani 450-esről ment. szóval nem tudom mi a teendő...
-
h.adam.92
őstag
gondoltam ma előveszem a régi PIII-as gépemet és tuningolom egy kicsit, de nem hajlandó elindulni csak sípol és sípol. táp bedugva, vinyó bedugva, bill egér monitor bedugva, BIOS elem müxik. 5let?
-
nem tuningol senki ?
itt van a hideg,lehet nyomni -
tom_tol
addikt
[link] mit szóltok hozzá?
ez az új játékom -
-
kulerr
őstag
lehet...akkor lesz tapasztalatom
...de komolyra fordítva a szót van reális esélye akkor h a giga kihagyott feszlépcsője miatt esetleg alacsonyabban vigye?(mondjuk igaz ami igaz tök mindegy h 1,186 vagy 1,152 nem sokat számít csak tudod az ember izgága meg telhetetlen)
más: figyi mi hozna többet a konyhára szted? a mostani 4770 mellé még egyet vegyek és CF-be nyomjam vagy adjam el és mondjuk egy 4870 v 4890?
árban kb ugyanott lennék a végén...
-
Zájec
veterán
"1,15-1,16 stabil 4Ghz HT on"
ahhoz procit kell cserélned nem lapot...
elég magas a mérce, ritka az olyan proci ami tudja...átlagosnak biztos nem mondható...csak a saját példámból indulok ki... ami épp most van procim az már 3-dik db x58 lapot látja, és mindegyikbe ugyanazt a feszt kérte...
-
Bagira01
veterán
válasz
krammerka #7248 üzenetére
Lehet h én is kipróbálom az mx-2-t(régen már volt csak elfogyott) Itt elég olcsó
-
kulerr
őstag
perpil a proci miatt 1380-on (21x173BCLK...8-as szorzóval...)megy cl7-ben de átállítom, mondjuk próba 10x...milyen teszt legyen? memset jó?
azt mondják sokkal több a finomhangolási lehetőség meg őszintén megmondom arra számítok, hogy a gigánál "kimaradt" feszértékek miatt a CPU Vcore-t csökkenteni fogom tudni
-
krammerka
őstag
-
lipi67
nagyúr
válasz
tom_tol #7245 üzenetére
Jó, hogy pont most kérdeztem rá...
Várom ám rendesen. Én..nagyon megszerettem a lapomat, a ramjaimat nagy buktával tudnám csak eladni, stb..Veszek inkább másik házat (ez már vagy 7 hónapos..), böhöm ventiket bele, csinosítgatom (úgy értem, hogy belül minden a tuningról szóljon -elhelyezés, ventik, stb..-) Én azért sem tehetem meg, hogy folyamatosan váltsak, mert itt a fiam, s ha 2-3 órára nincs gépe..beteg
Télen én is folyamatosan lázas vagyok, s útál még a kutyám is, mert kihűtöm a lakást, mindenki fázik, mert nekem huzat kell(ene).
Már csak kva MX2-es paszta kéne, Iponból nem ok, a pk másfélszer drágább mint a kütyü..
(#7246) kulerr : Örökmozgó!..
-
tom_tol
addikt
szerintem ez rapszodikusan rátör az emberek egy részére
látod a Te volt procid már nekem is csak volt (ma föladtam ) pedig nem oly régen még azt gondoltam soha nem fogom eladni és a jó kis wolffal együtt díszdobozban megtartom ha kijön a gulftown az i7-t meg egyszerűen kihagyom
de most elment a kedvem az egésztől és megy új gazdához aki remélhetőleg ugyanúgy örömét leli benne mint jómagam
de igen nagy a valószínűsége hogy ez az állapot nem fog soká tartani és rövidesen megint a teraszon ülök majd tesztelvén az újabb konfigot -
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #7219 üzenetére
A jó kis 1200-est lecseréled? Inkább tegyél alá egy gépet!
(#7221) h.adam.92 : Nem hal az olyan könnyen. Sőt..Kben meg..Itt lesz mindenki (gondolom, hogy lesz még PH)
(#7222) krammerka :(én is ezt írtam, csak bugyuta vok, s sorba olvasom a hsz-eket s reagálom le, így nem láttam, hogy írtad..
-
nincs ezzel semmi gond.
inetelék ezt kva jól kitalálták.
én csak jókat tudok róla mondani. nem igazán birnék belekötni,mert nincs mibe.
kib@szott erős,mindenben,de tényleg.lekötött.
teszteltem is vele rendesen.
abban ami engem főleg izgat-ott.relativ hogy mi drága.
ez a platform megéri az árát,ezt bizton állithatom.
ez most tényleg csucs kategória.
aki teheti vegye meg.csak az én vérem az nem a normálisakéhoz tartozik
a fejem meg pláne nem.
viszont sajna nincs annyi pénzem,hogy az i7 mellé tudjak venni más alkatrészeket, olyanokat,amivel tudok tesztelni ill. eredményeket elérni.
vhol már leirtam.. amióta eladtam az amd-s cuccaimat,
Sandiego 3700+,Dfi , a-data ddr600 ramok (ezeket majdnem megkönnyeztem)
azóta megszünt a szerelem bármilyen alkatrésszel.
szeretem én mindet,mert másképp nem venném meg.
de jön egy ujabb gondolat.ill. az ahhoz tartozó terv amiből azt gondolom mutatós eredmény jöhet ki,és akkor megy a háztól minden ami nem kell hozzá
legyen az akár i7 is.
nem vagyok tekintettel semmire. ez van.#7238 krammerka : és akkor a fentiekkel meg is magyaráztam mindent
-
krammerka
őstag
válasz
akoska07 #7236 üzenetére
Ákos: Te nem változol
:egy hete írtad meg ezt is
-
nem foglalkoztam még vele.
most másra voltam ráállva teszt ügyben.
3dmark-okat nyomtam.
jónak mondható eredményekkel.elméletileg a köv héten lesz egy-két komolyabb tesztem.
majd akkor utána nézek.egyébként tudod,ill. tudják hogy milyen vagyok.
pár helyen tesztelek amit jónak látok,de főleg a kemény tuning az ami engem megmozgat.ezért is fogok megint kicsit változtatni a konfigon. -
h.adam.92
őstag
én ezt nem értem
, nemrég a proci 1.2Von nem volt stabil, most meg a BIOS szab határt az alulfeszeléssel, ugyanis 1.1V alá már nem tudom csökkenteni a feszt...
[link] -
kimi02
őstag
Én is észre vettem a hibát, egyszerűen nem tudok be lépni
-
krammerka
őstag
Ákos,mi van a WR oldallal?
Ott vmi nagy gáz van -
lipi67
nagyúr
Értem. Jó lesz Neked. Bagiék Petijétől milyen ramokat vettél, s honnan az MX2? Én most szívtam, nem tudok citibankra utalni csak kártyáról, az meg (nem véletlenül) nincs nekem. Így ugrott az MX2..
Igen, kikapott,s nem is néztem tovább. Bevétel nem gond, de még most is arról pötyögök, jövhéten akartam kicserélni(vissza), hogy legyen idő a lapomat újrapasztázni..-nincs mivel-
-
yolan
őstag
Eddig kellemes, hűvös. Amit viszont észrevettem, hogy talán többet droop-ol, talán ez az oka annak is hogy mch-nak picit több fesz szükséges, nemtudom. Most hétvégén pest, mth, utána héten zh-k, de azon a hétvégén már mi is tesztelős estét tervezünk, kint a teraszon, remélem addig a ramomat is megtudom venni Ősitől, meg az mx-2 is megérkezik.
Láttam visszább, hogy szinte pontosan 200-220mhz-vel verte oda az ud3r a dq6-ot, hát, legalább kipróbáltad
, élménynek jó az a lap szerintem, de hétköznapra nem, pont azok miatt amiket beszéltünk, minden csicsa, stb. Bevették korrektül? Mert akkor csak időt buktál rajta. Remélem!
-
kulerr
őstag
válasz
krammerka #7210 üzenetére
az igaz h nem az enyém de ha már így bejelentkeztél...ha kinyírod a tiédet is szétrúgom
qrva jók azok a procik...a gyerkőcnek úgy néz ki össze kell raknom egy gépet...eredetileg egy wolfosat akartam de nem jött össze, lehet h én is egy ilyenre nevezek be. olcsó legyen és nem akarok vele foglalkozni legalább egy két évig.
-
h.adam.92
őstag
-
lipi67
nagyúr
válasz
tom_tol #7201 üzenetére
Nem fogom megöngyilkolni magam! Megközelítőleg se volt ilyen jó procim, s ha már 1x ment 1,136-ta..Annyit úgy is fog menni. Az én lapom meg egy"Istenáldása"
(#7202) yolan : Mire? TesztekreLegalább elterelem a figyelmememt a napi bajokról..
(#7203) bzs73E.F után szabadon: "Igérem vigyázok Rád, óvlak védelek.." - Így kezdődik minden procival
(#7204) h.adam.92 : ???Félni? Hisz "jómunkás" barátom jóvoltából (is) rengeteg szakirodalmat találsz majd kiindulásnak. HA tudunk, mi is segítün, no meg a szorgalmad ..és kész is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-13500 OEM
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest