- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
kop8
őstag
-
válasz
Bagira01 #20074 üzenetére
tegnap este beleraktam a gépbe a q6600 után.
(gondolván,na majd most szárnyalni fog a kicsike)
van többféle tuningram is mostmár nálam.ugyanazt produkálja mint a crucial ramokkal.
csinálhatok bármit vele.a kis proci miatt jöttek a ramok,és nem vette hasznát.
viszont igy már látom,hogy a lappal semmi gond sincs,mert a quad igencsak meglódul tőle,hogy kapott "normális" ramokat.
szal a prociban van a hiba.
egyenlőre még marad,és majd ha kerül alá másik lap akkor még ott majd kap esélyt,de nem hiszem hogy bármi változás történne vele egy p35 lapban. ugy látszik nem garancia a G0,mert ez bizony fsb wall tüneteket mutat. emlékszem volt egy 2160 proci ami pontosan igy viselkedett,teljesen mindegy volt milyen feszekkel dolgoztam. -
válasz
Bagira01 #20056 üzenetére
nézhetek 8x400-at,de nem tudom lejjebb vinni a feszt.
1.27V körül ejti le max.
a multkor még 1.25v is volt
ezen a feszen legalább 3.6GHz-t kellene tesztelnem,nem 3.2-thogy wallos-e hamarosan kiderül,szereztem másik ramot.
(posta várat magára)
ha ott sem megy akkor még kap egy lapot talán és ha abban sem megy akkor wallos.
sztem is csunya lenne,ezért adok neki még esélyt -
válasz
Bagira01 #20034 üzenetére
én meg pont ugy tudom,hogy az asus laponak nem olyan jó a ramkezelésük mint a gigáknak.
majd kiderül,ha nem fog beválni a ram,mert akkor addig cserélgetem majd a lapot,amig nem lesz vmi nagyon brutális eredménynézni nézhetnék,de nem tudom lejjebb vinni a feszt a gyárinál.
(csak amit elejt a feszből a lap)
ezért akartam volna egy tpower biost rárakni,mert abban asszem -0.05-ig lehetett lejjebb vinni a feszt. ezeknél a lapoknál van egy fesz érték ami a gyári és arra tudsz pluszban tenni feszt. nem ugy van hogy beállitod hogy 1.2750,hanem pl. 1.25v a gyári plusz +0.025V.
a tpowerben ahogy irtam is lehetett ezt -0.05 talán 0.07-ig is lejebb vinni.
folyamatosan keresgélek hátha vhol vki mutata egy másik biost.
(lehet csak én vagyok béna és nem találok)
a honlapon 2 bios elérhető.
viszont mások használtak leirásuk szerint másik biost is.
azokkal mentek 700 fsb fölé.van a tuninglistán egy jóféle E2140 procim még.
az 1.23V-on ment 3.216MHz-enmelegedésről nem lehet szó,mert egy tru copper van rajta,és terhelve 41 fok körül volt 3.6GHz-en
a tiéd mennyin tudta ?
-
válasz
Bagira01 #20030 üzenetére
Sztem nem kell oda P5Q,egy P35 lap is elég alá.
akár egy DS3 is vagy P5K. mindegyik tud legalább 550FSB-t.én is azon gondolkodom szerzek alá vmi jó P35 lapot.
jó lenne DS4,csak itt elég rittka az ilyesmi,ha van akkor meg annyit ugy sme adok érte. de egy P5K Deluxe vagy akár egy Blitz lap is elég lenne alá. ezek is elég erősek. Ha szerencsém lesz ráakadok egy R2E lapra,sokszor olcsóbb mint a DS4néha akad jó áron P45 DS3,az is elég alá.
hát a jó DDR2 ramok,ami tényleg jó és megy is ahogy kell,az sajna drága. régen nem mondtuk annak,mert azt használtuk és kellett.
Mondjuk én most is használom,de attól még drága -
válasz
Bagira01 #20028 üzenetére
Nem feltétlenül,ha nincsenek jóban egymással a lappal.
volt mezei ramom 800-as ami nem akart menni single mod-ban sem 900-on. nem hogy 1:1 900-on.
természetesen próbáltam single is,de semmi fejlődés egyik slotban sem. még többször hibázik mint dual-ban. ilyet se láttam még.a kis hülye proci miatt most megint néznem kell alkatrészeket.
tpower bios sajna nem megy fel rá,
már ez elején beszól hogy mit akarok csinálni a lappal...
nem látom hogy ez nem bele való ?Na akkor lesz G0 hamarabb Mo.-on mint ahogy hazaviszem
milyen proci ? -
válasz
Bagira01 #20019 üzenetére
Én sem hittem el,hogy ilyenhez tudok hozzájutni
Én is kiváncsi leszek mit fog menni.
Egyénként sztem lesz majd ram cserém,mert ez a biostar lap nem igazán szereti ezt a ramot. Team Xtreem kellene,mert azzal jól ment.
Majd keritek vmit,mert érzem,hogy vmi nem ok ezzel a párossal.
(visszafogja a quad-ot is sztem,menne ez jobban is)
De lehet hogy egy jó kis lapot hamarabb szerzek mint jó ramot.
Viszont a quad alá meg pont jó választás ez a lap.
Majd lesz vmi.
Hétvégén teszt mindenképp.Nem semmi ahogy az a proci ment.
Ez az E2160 a 9-es szorzójával azért előnyben van
a 3.8-hoz nekem majd 475 fsb fog kelleni. -
válasz
Bagira01 #19456 üzenetére
jah
ilyen is vanmajdnem vettem egy jófajta Q6600-t,csak elfeljetkeztem a hirdetésről
én a biostar lappal ,ill Brekk kollégával fürödtem be.
benyelték a lapot és az árát is. ugyhogy nem nagyon ajánlom őket senkinek. szivesen meglátogatnám egy kis elbeszélgetésre,de sajna most messze van. talán majd ha megyek haza. -
kulerr
őstag
-
válasz
Bagira01 #17668 üzenetére
Egy lga 1156-os konfigot olcsóbb összepakolni mint egy jobb lga775-ös 4 magos cuccot
ez bizony igy van.
a 775 lassan kezd olyan lenni mint a socket-A egy pár évvel ezelőtt.
2szer annyiért adtak egy 2500+ bartont,mint egy jófajta 3200+
és a tudást gondolom ismerjük mindkét proci részéről.
mostmár tényleg lehet mondani,hogy a 775 cucc kezd elavulni.
attól még tökéletesen müködik,sokan szeretnének egy akár 4 magos procit is.
akár egy fent emlitett qx6850-et. -
válasz
Bagira01 #17657 üzenetére
régen az volt,nagy dolog volt a QX proci.
sokan meg is fizették az árát.
inkább gyüjtők ragaszkodnak már ezekhez a procikhoz.
persze nem azt mondom,hogy nem jó procik.
természetesen igen,4 mag az 4 mag.#17631 lipi67 : legalább olyan tudásu és értékű alaplapot kell hogy adjanak,ha a vizsgálat után kiderül,hogy nem müködik rendesen.
Ipon-nál elég rugalmasak,ha szeretnél egy drágább lapot,nem fognak akadékoskodni.meg ugye nem igen tudnának neked adni egy UDR-t a polcról. -
lipi67
nagyúr
válasz
Bagira01 #17520 üzenetére
Jó lap..10k? Az durva. Én belezavarodtam az i-s szériába, meg ami jó is, drága is.
Kihasználni ma se haszálok ki egy 2180-nál nagyobbat 1 hónapban csak max 2x, de egy 7300-as is már túlzás lenne. Ez a 8500-as sose volt húzva, E0, és megbízható helyről jön (e,lső kézből). Elmatatok vele. Ha meg lesz lé..építek egy számítógépet...
Majd jön a 1155, (már jött) kíváncsi leszek, az árakkal mi lesz.(mi és mennyit esik) Nekem egy P55-ös lap )P55A-UD3R vagy egy picit jobb Asus lapocska (ha minden igaz, jól sikerültek) kellene, meg egy 860-as proci. Mostanában annyi sok szart kínálnak, már biz Isten hajlok az új felé..akoska07: Csináltam teszteket, 3,6GHz felé nem érdemes menni vele, szóval már nem érdekel. Igaz 3,2-n sokáig kiszolgált volna, alcsony fesszel meg minden ok, de..
már vágyom a 8xxx-re, érdekesebb mint ez a proci volt.
halkan mondom, sz.j. 8400-es procijára fáj a fogam..Húúúúúú..mit el tudnék bíbelődni vele. Főleg, hogy rengeteg eredménye van róla, lenne kihívás is benne, mert ha valaki, Ő becsülettel kitesztelte, nem kevés időt fordítva rá. Én meg hiu vagyok, szóval bezárkóznék, nézném x feszen mit ment nála és ha megdöntve, mennék a következőre. Sajna az ára..Majd ennyiért vettem a q9450-et ár, annyim nincs rá. -
-
DigitXT
félisten
válasz
Bagira01 #14158 üzenetére
De ha az ember biztosra akar menni, akkor megérheti neki a felár.
(Btw. a kisker bruttó ára eléggé el van szállva a Q9550-eknek, most
néztem, hogy egy bizonyos boltban véletlenül épp 64K-ba lenne.)
Nekem nincs időm ezzel sz*rakodni, összevissza csereberélni, stb.
Máskor is vettem már kitesztelt procit, és nem hiszem, hogy ez volt
az utolsó...Hogy mondjam: ha van rá igényem és keretem, akkor
megfizethetem a tesztelő idejét, mert az nem az én időmből ment el.
(Van aki nem ért egyet ezzel, és azt mondja az eladó szerencsésen
vett egy procit, nekem meg a fentiek fényében nincs gondom vele.)
Az a röhej, hogy még így sem biztos: de legalább ha tudom, hogy a
procinak mit kellene tudnia, akkor nem abban kell keresnem a hibát. -
lipi67
nagyúr
válasz
Bagira01 #14059 üzenetére
Ez miatt (meg, hogy nem tudtam kihasználni) adtam el mindent..
(#14067) darál0w: Persze, de attól függ, mi a tesztalany. Én bevallom ezt a 7xxx és 5xxx szériát szarba se nézem. 2xxx is szimpatikusabb, ezek tök felesleges procik..
Csak azért maradt mert elvileg árban drágább mint egy e3300.Azért adtam 18k-t (a jó kis 4,7GHZ-es tuningosért) ezért kp-ba sose adnék annyit, pedig zsír új. -
MZsoltee
veterán
válasz
Bagira01 #14059 üzenetére
Hát igen E5000ig vagy E6000 olcsón lehet venni procit talán még egy E7000-es sem olyan drásga és 3-5knál az ember nem bukuk vele többet, azt meg két este alatt el lehet sörözni és elvagy vele egy jó darabig. lap se drága p35-ös lapot már lehet venni kicsivel 10k felett, (ha kell nekem is van egy P35-DS3-am, amitől szívesen megválnék) és a P35 elég bőven csak a q9/8 alá érdemes P45-ös lapot venni.
-
krammerka
őstag
válasz
Bagira01 #14009 üzenetére
persze hogy nem rossz,csak a hasonlat kedvéért hoztam fel........
A 3600MHz meg 24/7-be ekkora tuning mellett,na azért az nem semmidaral0w: mit,hogyan lőttek be neki azt nem tudom,de pl a 2180-ból is nehéz volt olyat találni ami a 100%-ot hozta........,sőt..........
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- Parkside szerszám kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest