- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
darál0w
Jómunkásember
hát igen. de én még várok a váltással. nemtudom mit hoz a jövő. de már ég a tenyerem egy ilyen i prociért.
(#10848) zakroland azoknak a ramoknak tudniuk kell többet is....800as cl5ös ramok. mennek azok sztm 1000et is cl6ban. csak kapd ki a gépből a 667eseket, meg az 1ik 512est...
-
lipi67
nagyúr
Hát kell is válogatni.
Nekem ez a mai melóm: [WR 3.] Fura ám, az első hely meg se közelíti az órajeleimet. Oprendszer, regedit? Nemtom. Lényeg, hogy bódog vok, a quad megint bizonyított, 4,7GHz-en tesztelhető. (ram meg amit elvárni tőle. órajel közepes-neki-de az 5-5-4-10, performance level 9 azért jó..)
Ha megkérnélek, meglesnéd, hogy mit tud piFast alatt a pricid? Neten rajta van és lefuttatni is 1 perc. -
-
-
kulerr
őstag
nem vennék olyan platformot ami eleve 2 évre van csak ítélve már induláskor...szinte biztos h a 1155-ös foglalat megérkezésekor nagyon gyorsan túl fognak lépni a mostani foglalaton, ezért ezt zsákutcának tartom akármennyire is jó most. Viszont az i7-re a jövőben is nem akármilyen procikat fognak adni ...mindjárt a hatmagosakat.
És nem lett igazuk a kétkedőknek akik azt mondták nagyon drágák lesznek majd a procik a 7-eshez..hiszen 40k-ért lehet igenis jó procikat venni már, míg az5-öshöz a jobbak HT-vel 60KKülönbség még a lapban van de ha normális minőséget nézel alig van 15K-s különbség reálisan.
-
subaruwrc
félisten
akad egy 652-es kép nemtudom ez hova elég?
-
bzs73
őstag
Hát nem tudom.Csak tesztek miatt megvenni a corei-t.
Pont most írt valamelyik nap nekem Erdei88,aki megvette a volt procimat,és nagyon teccik neki.Van neki corei7 rendszer is,de azt mondta játékokba majdnem hogy ott van a 8400 procival 4.5ghz-en,mint corei7-el norm órajelen,mert az ugye közelse megy 4.5ghz-et.Én most is azt mondom,játékoknál a magas fsb,ésmagas órajel a nyerő.Nekem volt jó q9550 is,és ment is a háztól,mert ott is pihent 2 mag állandóan,fsb-be,meg mhz-be meg sehol nem volt,pedig ph eggyik legjobb yorkija most is.Hát igen,mert a tesztek kihasználják a több magos procit,így a pontszám nagyobb,de semmit nem ér valójába. -
bzs73
őstag
Na ha megy 1.16vtt-vel akkor smallfft-vel teszteld,hogy a proci bírja-e.Ha nem dobnak el a magok akkor a vtt elég.Ha utána blend eldobál akkor az mch,ram,lap fesz,lessz a bibi.Én ezért szoktam először smallfft-vel tesztelni.Ha az megy akkor a proci tuti stabil,és nem kell nyúlni a vtt-hez már.
-
bzs73
őstag
Hú zsubi.
Nézem ám a feszeket az everestképen. brutálisak.
8x450-nél ezeken vagy:
vtt -1.34
mch -1.21
sb1.1 - 1.18
Hát te 3.6ghz-nél úgy feszelsz,mintha 4ghz felett lennél bőven.450fsb-hez 1.34vtt
Hát én 450fsb-ig hozzá se nyúlok a vtt-hez.Mch-t is 4ghz-hez használok 1.16v-t,és 2x2gb rammal.Te meg 2x1gb-rammal 450fsb-hez 1.21mch
Az sb 1.1-ről nem is beszélve.Maximusnál 1.12 esetleg de több nem kell,de az is 4ghz felett.4.5ghz felett 1.20v.
Hát nem tudom te hol tanultál tuningolni de mint egy kezdő tényleg.
Már ne haragudj de ez a véleményem.
De most őszintén.Ha 450fsb-hez 1.34vtt-t nyomsz a te csúcsprocidnak akkor 550-nek mennyit adsz?Az alap vtt 1.10v.Tudtad? -
bzs73
őstag
Hú most meg ez az ud3 széria láz van úgylátom.
Hát szerintem meg azon kívül hogy megy,egy nagy nulla a lap.Most pár ember nyomott ezzel a lappal jó eredményeket,és mindenki azt hiszi hogy ez az ud3 lap a király.Tiszta szégyen már.Eleve tényleg egy nagy fapados igénytelen lap,nagy dropp,magas feszen ingadozó feszültség,nagy feszugrások,PL-vtt-nél 1.10-1.20,és akkor a cpu feszről nem is beszélek.Googleba utána lehet keresni,és látni hogy a giga lapok mekkorát csalnak cpu feszbe.Én van mikor a biosba 3 egységet lépek cpu fesznél és a cpuz mégmindíg azt mutatja.Na ezt a rutinos gigások ki is használják,de a kiírt eredmények sokszor amit látunk nem valósak.Ez biztos.Na nem azért ,mert én is jókat toltam ebbe a lapba,és volt nekem is ud3p is,meg ud3r se az első r-es lapom,de csak is tesztelni jó,mert ebbe szép feszeket lehet mutatni rutinosan.Aztán meg ha bemérnénk mi mennyi valójába nagyot néznénk.Na szóval lehet nyomni a lappal,de hát közelse mondanám jó lapnak akkor se.Ez már csak úgy ki jött belőlem,mert már kezd idegesíteni hogy ezt a lapot az egekbe emelik,pedig hát onnan igen messze van. -
lipi67
nagyúr
Szép!
(#6621) bzs73: Nagy csibész vagy Te!
(#6622) yolan : Ha jól vizsgázik, nem 1 éjszakás kaland lesz. Ha nem..kihasználom a fullosságát ..asszem.DZs: adatlap.. VTT-hez még nem nyúltam. ..Milyen lap? A fesz gyerekes még, (ha van hűtő rajta,stb..)s ha p45 a deszka...elmúltak azok az idők, hogy nyomom a feszt meg emelem az FSB-t.. Szerintem hangold finomra, s fesz is mehet még neki.
-
lipi67
nagyúr
bakker..#6464) tom_tol: Köszi! Én is megcsináltam, [Uezt], durván u.az. Gondolom az eltérés az L2-ből adódhat.
(#6465) akoska07 : Én azért gondoltam szinkronban, hogy ne legyen olyan, hogy x user lapja 333-on 1xüen nem tud olyan visszaosztást. Most így hirtelen, nem tudm, hogy mi az a visszaosztás amit minden lap tud. Semmi más ok nem jutott az eszembe hirtelen, s most sem
. Nekem jó "bármi", én mindenbe benne vok.
-
-
lipi67
nagyúr
Szia!!!!!!!!!!
Láttam, hogy írtál közben, csak sorba akartam menni, ki ne hagyjam az előzőket! Sajnálom a kártyádat!!!!
3200 -3300..meggondolandó valóban. Beszarás, hogy , hopgy mennek, de..a 8500-ről 940-re váltásnál nagyon kijött nálam valamiért a nagyobb kraft a 9400-ben. Olyan jó lenne ha mások is csinálgatnák a cinebench r10-et, s megnézni, hogy uazon az órajelen mit is tudnak valójában a különböző procik. Nem? -
lipi67
nagyúr
35k? Az elég jó vétel volt akkor valóban.
Én türelmetlen voltam. Ez volt a 4830-cal is, (1napig volt meg).A 4850-est áttelepítettem Szhelyre, s ez a 4870-es most ok. (bár sose játszom, igy csak gondolom, hogy az)
(#6386) krammerka : Hát nem tegnaptól az biztos!
Öld meg a kis szemét cerkát !! -
lipi67
nagyúr
Hát valóban jó cucc, s én nem is tzudom ugye, h mennyiért vetted..de, hogy megérte az árát, az tuti.
fsb: Ip35-e abit tudott 560-at, ebbe is illene ha benne lenne 550.Elhiszem, hogy ok a 4770-es, azért is kérdeztem. Nálam az volt a baj, hogy szinte elsőnek vettem, és nem volt driver hozzá. Amire meg lett, el is adtam
sz.j : Ha meggyőz a dq6, akkor lesz egy eladó rev1-es UD3R lapom. (Dobozában, minden tartozékával, papírokkal, Ipon garanciával (még 2 és fél év). Olcsó nem lesz az tuti, de ha nem viszik el se baj.- kicsit félek is eladni a mai szenny felhozatal mellett-
Nem is reklámból írtam, csak azért mert láttam, hogy ilyet keresel. -
lipi67
nagyúr
Jaja, belenyúltál!
VGA-t várom nagyon. Kíváncsi vagyok Nálad ma mit megy. Én annyira útáltam a 4770-es karimat, igaz 99%-ban a driverhiány volt az ok. (catalyst 9.4-es volt még csak)
Próbálgatsd, valahol ott van a bibi, ill. VTT és ref-jei nem biztos, hogy "1ütt) vannak. Majd kideríted(#6360) kimi02 : Á! Nem rossz ez se, de ..Tudod mit? Legyen döntetlen mint a 8500-nél! Ok?
(jelképesen, hisz a Te procid valóban jobb mint proci!!!)
-
lipi67
nagyúr
Szegénykém! Ritka egy vacak, úgy sajnállak!!!
Lemaradva? Mennyire? Hát ha annyira érdekel, írj a Nasa-nak, majd dobnak egy super PI-s eredményt.Kva jó proci!
Ja: Ha magozik a "vacakod", tolj egy picit Mch-nak, hátha. VGA tunig? Tolod még?
akoska07: Szuper az új külső! Majd ha kéznél lesz a DQ6, azzal is végigtolom az egészet.
-
bzs73
őstag
Hát a noctua nh c hűtőmön dolgoztam én is rendesen,de jó lett.Rendesen felborult az uvegasztalon,és annyit lepolíroztam hogy csavar alátétet raktam a leszorító rugók alá a szorosabb lefogatásért.Mert ugye proci is polírozva van,a hűtő végképp nem kicsit és így már elég sok anyag elveszett onnan.
Paszta meg mx2 van használva de hajszál vékonyan szoktam nyomni.Egy kis rizsszemnyi a procira és azt elhuzom teljesen hogy szinte átlátszó. -
bzs73
őstag
Nem is kell finomabb papír neki.Semmit nem fog hozni.Én 800-1000-1200-vel szoktam csinálni,de még az se muszály.Nem a tükör polír a lényeg.polír.Biztos láttad már, bár nem régi írás.Ha nem javult el kell fogadni hogy melegedős.Az 1.150 vid-hez képest nem csodálkozok.Nézd meg pl Gaben01 procija is jó és még vízzel is melegedős nagyon.Ez van.Egy alacsony vides procinál azt is ki kell fogni hogy ne melegedjen.
Amugy mikor vetted ezt a procit és kérdezted hogy én melyiket választanám a 2-ből nemhiába a másikat mondtam.Igaz az 1.165 vides volt de szerintem jobban is ment és nem is volt annyira melegedős ahogy láttam.De téged az alacsonyabb vid izgatott,pedig nem minden a vid,főleg már 1.200 alatt.
-
gina100
tag
Szép eredmény!
Viszont annak ellenére, hogy Th. Black van rajta a procihő soknak tünik.
A TX3 70-72 fokos hőjéhez viszonyítva meg nagyon, még akkor is ha nőt a fesz és a frekvencia.A hűtő talpa gyári vagy fel van polírozva (esetleg a proci is)?
Mert elég sok helyen azt írják, hogy nem a legjobb a hűtő talpa (gyári) és ezért nem hűt rendesen. -
krammerka
őstag
-
lipi67
nagyúr
Gratula! Jó döntés!! S az eredmény..nem semmi bakker!!!
Sajna én ..szenvedek. Kikap a Loki, s a ventijeim se hűtenek
A TRUE ..szenved, mintha nem is lenne rajta venti, pedig..brutal venti van rajta, csak kvra nem forog..Engusz azt mondta, hőérzékelős, s ha a környezete felmelegedik, majd meindul.. Megkínoztam, nem indult be..(#6076) B4l!nt: Szép csokor!
-
szép eredmények,grat hozzá.
sajna neked is van egy rossz hirem...
vmit lefelejtettél,ill. elfelejtettél megnyitni.
na jó segitek,cpu-z memória ablak.de az,hogy Zsubi az nem maradt le
tessék odafigyelni !
igyekszem mindent megtenni azért,hogy ne készüljenek "felesleges" tesztek
és mégis...esetleg max oc opcióba be tudom rakni az 1.2v tesztet,ha az neked megfelel
persze csak ideiglenesen,majd javitasz rajta. -
idéznék a VID/BIOS opció alá elhelyezett infóból:
A Bios-ban kell beállitani a VID-et,vagy auto-ra beállitani a cpu feszültséget.
Félreértések elkerülése érdekében: nem a windows-ban kell,
hogy a VID-et mutassa a Cpu-Z terhelés alatt.
A Cpu-Z,a VID-ből az alaplap által eldroppolt feszültség értékét kell hogy mutassa.
Amennyiben az alaplap 0 droppot csinál (ami elég rittka),
akkor természetesen mutathatja a VID értékét a Cpu-Z.remélem érthető voltam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged