- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
válasz
akoska07 #20890 üzenetére
Nekem még az egyik gépben együtt van a régi konfigom (EP35-DS4 + e8400, alulfeszelve gyönyörűen megy) csak azt sajnálom, hogy a EP45-UD3R lapot eladtam ...., pedig nem volt semmi.
Persze az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy mostanában már nem tud lázba hozni a tuning ....
-
sz.j
nagyúr
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #20869 üzenetére
Semmi különös, vagyis semmi tuning. sajnos. nem nagyon tuningolnak a fiúk ma már. de jó is volt ez annak idején. core2duo-p35-p45 korszak a best. olyan soha nem lesz már. és a pláne hogy lazán jók lennének még ma is, csak esetleg a fogyasztás. bár amilyen alul feszeléseket csináltunk néha, annál lentebb már ma sincs. na meg a banda sem volt utolsó, ami itt összejött. szívesen vissza mennék néha az időben.
-
-
-
válasz
akoska07 #20821 üzenetére
Mit szólnál/szólnátok valami SPI 1M 775 Efficiency teszthez?
Szóval csak 775-ös procik, mondjuk max. 4GHz, vagy 3GHz. vagy 4.5. Nekem mindegy. És ki tudja a legjobb SPI 1M-et letolni. Egy 3.60GHz jó lehetne, mert az sztem minden procival tartható, ami amúgy is esélyes lenne arra, hogy labdába rúgjon.
Vagy ha nem SPI, akkor Pifast, LinX, IBT, nekem mindegy, hasonló felfogással. Meghatározott max órajel és meg kell nézni hogy azon belül ki tudja kihozni a gépből a maxot.
Nemtom ezt így buli után leírva mennyire érteni és mekkora rokon-/ellenszenvet vált ki az itteniekbű'. -
-
-
-
válasz
akoska07 #20792 üzenetére
Tuningnak nem jó.
De alapon, 2933mhz-n, bármilyen feszültségen hozza magát és mivel minél kisebb a feszültség annál jobban hűthető.
1,272 V-ról indítva, a default ezt adta neki, 42gflopsot adott 1,000 V-ig.
Nem tettem semmit csak csökkentettem a feszültséget addig amíg a lap engedte. Mindig "atom" stabil maradt.Kifogom próbálni a saját hűtőjével, biztos, hogy simán lehűti.
-
kovsol
titán
válasz
akoska07 #20781 üzenetére
Túl sokba kerülne pontvadászatra nekem ez a csere. Normál használatra meg akinek nem elég egy 4500+ os ivy annak lehet ez se lesz elég
Mondjuk a kis cpu pontszám még jól jönne, de ahhoz kellene jobb ram is: [link]
itt mondjuk több cpu pontot kaptam.
ez csak 1150/1450, lusta voltam futtatni nagyobb órajelen már. -
kovsol
titán
válasz
akoska07 #20777 üzenetére
Maga a cpu része nem sokkal erősebb mint az ivy nek ahogy látom. 4800Mhz en stabil 3570k -t nem cserélek le az tuti. Most 4500@1,13V al hajtom ezt. Ennél több cpu erő meg mindennapokra nem kell. Főleg nem játékra.
Max ha ennek nem ilyen elb@szott pasztázása lesz akkor érheti meg. Na meg ha egy átlagos példány viszi majd az 5+Ghz -t
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
akoska07 #20721 üzenetére
Hopp-hopp.
Kicsit megkésve igaz, de itt vagyok. A helyzet az, hogy megváltam az FX-től. Nem úgy teljesített ahogy szerettem volna.
Az új konfig még várat magára, nem szeretnék megint mellé nyúlni.
Ha összeáll a dolog, akkor jelentkezem. Igaz olyan Április környékére tervezem véglegesíteni.
Most egy netezős c2d-ról írok, ezt nem bántom, (pedig van tuning potenciál.)
Csalódtam a 8120-ban, és a GTX660-ban is egyaránt.
-
-
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #20724 üzenetére
Biztos nem rossz eredmény egy magfeloldott procitól.
Csak furcsa ilyen feszhez ekkora órajelet látni. Na régen volt már AMD a közelemben.Megjegyezném hogy talán lehetne az új i7-eseket is újra Prime95-tel tesztelni, mivel abból is van AVX verzió.
Nálam még 1-2 fokkal jöbban befűtött, mint a Linx. -
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
akoska07 #20675 üzenetére
Úgy néz ki,hogy megvan a hiba az egyik értéknél elnéztem és egy kicsit kevesebbet adtam meg mint amit kellet, most 3.6GHz-en aida teszt 14 perce megy.
Ellene szól,hogy még a teszt elején le állt az eset ui exe, de szerintem ilyen már egyszer történt mindenféle baszlatás nélkül is.Meddig érdemes futtatni ezt a teszt vagy még mivel érdemes tesztelni?
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
akoska07 #20671 üzenetére
Tettem három próbát.
1.400 kékhalál
1.425 betöltött,de egyből catalyst hiba kb 1percet bírt a tesztből
1.450 win logó után megjelent az egér,fekete képernyő és sehova továbbVan még értelme nagyobb feszt adni neki?
Még annyi, hogy DRAM VOLTAGE:1.500V - ide adj 1,55V ide én 1.56V-ot adtam,mert párosával emelkednek a számok. -
Dzsabba
aktív tag
válasz
akoska07 #20669 üzenetére
Köszi ezzel sikerült.
Most ezeken az értékeken futtatom az aida64 stress test-jét: (és mire megírom ezt)
DRAM VOLTAGE:1.500V - ide adj 1,55V
NB VOLTAGE:1.200V - ide elég az 1,12V
NB PCIE VOLTAGE:1.800V
CPU NB VID: 1.200V - ide adj 1,25V ot
CPU VOLTAGE: 1.3750V
addigra sajnos el is elvérzett (kb 3perc után) kék halál,reboot és most mindent vissza állítottam normálra.Tényleg úgy néz ki,hogy ez a teteje.
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
akoska07 #20662 üzenetére
Megpróbáltam mind a két beállítást,de valami mindig össze omlott miután betöltött a rendszer.
Így most vissza állítottam 3.4GHz-re és most minden rendben.A procim topikjában azt írják,hogy ha c2 a stepping-je, akkor örüljek, hogy 3.4 GHz-el megy.
Még egyszer köszi mindent. A táblázatot is,de szerintem egy 965-öt veszek,mert az alapból 3.4GHz-en megy és ahoz hogy 3.8-4GHz-en menjen (gondolom) nem kell majd ezekkel a kis beállításokkal szöszölnöm, csak felszorzóm és kész.
-
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
akoska07 #20659 üzenetére
Ha hisztis,akkor mennie kell.
Ki fogom cserélni egy phenom II X4 965-re és remélhetőleg nem lesz vele több gond.Az aida szerint:
Rendszer BIOS dátuma 06/07/10
Video BIOS dátuma 10/08/10Ahogy nézem van már újabb is 01/08/2011
Ezzel lett több (gondolom):
-Update CPU AGESA 3.7.1.2
-Modify memory voltage compatibilitySzerinted érdemes feltennem?
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
akoska07 #20657 üzenetére
Szinte gondoltam.Nem lehet akkora szerencsém,hogy rendesen működjön a 4. mag.
Amíg nem állítom advanced módba a progit,addig még a voltage-re sem tudok klikkelni egyszerűen nem él a kis fülecske és így meg ennyit mutat mint amit linkeltem.
Kénytelen voltam vissza állítani a procit 3.4GHz-re eddig így a legstabilabb.
Nem rabolom tovább az időd, így is nagyon sokat segítettél.Köszönöm szépen.
-
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
akoska07 #20646 üzenetére
Jelenleg 1.300V 17*2000.
A 1.450en 18*2000, szétesés,kékhalál,rebootnál nem akart betölteni a bios. Ki kellet kapcsolnom a gépet és utána állt helyre. (Lehet,hogy nem kellene erőltetni a dolgot?)
Viszont a fülembe ültettettétek a gondolatot, hogy csak be kellene kapcsolni a 4.magot.
Ezzel az alaplappal, hogy tudom azt is kipróbálni?" 17*2000" ?
jól megy a procid,te meg itt panaszkodsz."
De jó is lenne...
Azt a nullát sikerült úgy oda dobnom,mint amikor utoljára megkérdezték, hogy mekkora fizetés emelésre gondoltam és én csak egy nullát kértem a végére. -
Dzsabba
aktív tag
válasz
akoska07 #20638 üzenetére
A dram configuration-ig a cpu nort bridgecpu host, cpu frequenzy, pcie clock és ht link auto-ra volt állítva.Alatta pedig a dram voltage control 1.640V, alatta minden normal és végén 1.300V.Ilyen beállításokkal eddig azt írta system voltage optimized de most, hogy lényegében lemásoltam azt ami a képen van. Kivéve a dram voltage controlt hagytam 1.640V-on. Így most már azt írja hogy not optimized.
A 4. képen lévő dolgokat disable-re tettem, de nekem van plussz egy olyan opció,hogy cpu core control ami most auto-n van és alatt fel van sorolva core 0,core1 és core2
-
-
kovsol
titán
válasz
akoska07 #20631 üzenetére
HT -t nem érdemes piszkálni, jó ahogy van. NB -t viszont érdemes húzni, mert így a memória vezérlő is gyorsul és a ramot jobban használja, de ez eléggé melegíti is a procit.
Viszont érdemes lenne ezt inkább a proci saját topicjában tárgyalni, mert ott rengeteg ember van aki jelenleg is ilyen procit nyúz és több a tapasztalata.
-
kovsol
titán
válasz
akoska07 #20625 üzenetére
Egy i7-2600k -t én is bevállaltam volna szívesen, de a 3570k -t nagyon jó áron tudtam megszerezni, még a használt 2500k ára alatt! új 3 év garisan. Mondjuk ahogy kiteszteltem nálam 4600Mhz az a vonal ahol még lehűthető 24/7 felhasználásra is. Szóval 2500k -ra cserélni nem lenne értelme szerintem, i7 -t meg nem igazán tudnám kihasználni, mivel szinte csak játékok alatt izzasztom meg a gépet. Bár mondjuk gondoltam egy 7850CF -re, lehet ott bizonyos helyzetekben jól jönne már az i7.
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
akoska07 #20614 üzenetére
Alapból 1.300V-on van a proci. Utánna olvastam egy kicsit és azt írták, hogy 1.45-1.55V között (géptől függ) 3.7GHz-en is megy stabilan.
Szépen fokozatosan emeltem a feszt,de mindig hibásan állt fel a rendszer. Talán egyszer majdnem jó lett 1.55V-on 3.6GHz-en, de akkor sem volt teljesen rendben. Én csak a szorzót emeltem 16-ról 18-ra.
Esetleg érdemes mást is állítani vagy ez az alaplap erre képes és hagyjam a fenébe?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Philips LCD és LED TV-k
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Spórolós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged