Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pedrő
aktív tag
Hali! Tudna valaki segíteni e6320 biztonságos felhúzásában kb olyan 2,4-re? Az alaplap asus p5b-e és 2x1Gb 800as kingmax ddr2 ram meg egy 450es chieftec táp és a ház nagyjáből jól szellőzik. Ja és sima ref. hűtés van rajta de ha kell van egy vízhűtés a polcomon. Előre is kössz!

[Szerkesztve] -
stsanyi
csendes tag
válasz
stsanyi
üzenetére
Tudom erőszakosnak tünhetek, de ha jól tudom ez egy információ megosztó csatorna, ha lehet segítsetek.
Most vettem egy Abit IP35, E6750, 2*1 GB Kingmax 1066 összeállítást. Szeretném kicsit meghajtani a cuccot. Tudtok segíteni hol kezdjem, meddig szabad elmennem, mire figyeljek, stb...? -
dzsóbácsi
aktív tag
Akkor jó..Neki ugranék én szivesen, csakhát még semmi sincs meg hozzá 
Talán úgy 1-másfél hónap múlva
....Remélem. 
De azért köszi a választ srácok
-
dzsóbácsi
aktív tag
ÜDV!!
Tudom, hogy a proci tuning példányfüggő is, de szerintetek egy mezei E6400es Hyper Tx-el bírhatja az 500x7 tuningot??
..Vagy ehhez az órajelhez már inkább E6600os kellene??? 
Elöre is köszi..
-
dremu
csendes tag
Igen igen a bajom az hogy ezt 2x teszi meg 2x indul neki és 2 leállás van az elején!
De ha csak egyszer lenne ez utánna normálisan reseteln , bootolna de nem!!!!!!
Utánna is ha küldök 1 reset paarcsot a windowsba akkor is kikapcsol meg be meg ki és ujra be majd jó!!!!!
A Poén az hogy az oprencer, meg a játékok, programok tökéletesen mennek a húzott fsb vel is, csak ez a KETTŐS reset IDEGESIT !!!!!! Valami Power managment? -
dremu
csendes tag
Hello
Az a baj hogy van egy E4400 em asus p6b + 2 gb Kinkmax 800 mhz ram + (8600GT)
és ha meghuzom az fsb-t akár 1 mhzel is! (A Pcie 100 mhz a pci 33 ra állitom a ramot meg kicsire ugy hogy ne érje el a 800 mhz et sem MÁS NEM ÁLLITOK //voltok is auto) Mikor mentem a biost a gép kikapcsol!!!!! Vár 3 másodpercet majd ujra bekapcsol 1 másodpercre!!!!!! MAJD UJRA KIKAPCSOL és 1 másodperc mulva ujra bekapcsol és innentől kezdve jó! Birja a terheleést is max 230 fsb ig próbáltam! De ha a windowsbol ujra restetelni akarok akkor is kikapcsol és megint vár..... Mi lehet a baj????? -
popey37
addikt
kissé láma kérdés, de nem találtam semmi infót róla.
mennyi egy 945 lapnak a max fsb?
egyszerüen a 300-ra beállitott értéken nem indul el, 299-en meg simán.
emeltem már feszt, lejjebb vettem a szorzót/ itt megemliteném, hogy hiába veszem lejjebb akkor is 10/ a procim E4400.
van valakinek valami éppkézláb ötlete? -
stsanyi
csendes tag
Szasztok! Most vettem egy Abit IP35, E6750, 2*1 GB Kingmax 1066 összeállítást. Szeretném kicsit meghajtani a cuccot. Tudtok segíteni hol kezdjem, meddig szabad elmennem?
-
lordring
aktív tag
Saját tapasztalat friss gépen: Abit IP35-t+ Core2 6420 Asus V60 hűtővel, + 2x1GB Kingmaxx DDRII 1066. Tuning: nem nagyon kísérleteztem, csak az FSB-t emeltem, meg hozzá a memória leosztását, a többi értékhez nem nyúltam. 425-s FSB-n még teljesen stabil, 1 óra Orthos, néhány 3dMark és Stalker, Bioshock volt a hétvégén, semmi gond. 435-n viszont már az Orthos pár perc után dob egy kékhalált.Így 3.4 GHz-n stabil, ami kb. 50%-s tuning,ennyivel bőven beérem. Mondjuk valószínűleg a ramoknak nem tetszik valami, mert az Orthos akkor
is kékhalált csinál, ha alacsonyabb prociórajelen a memóriákat a névleges 1066 közelébe rakom, gyakorlatilag 900 fölött. Azért ez elég meglepő.Bár az időzítések defaulton vannak, mert sem a dobozban, sem a ramokon nem volt erre vonatkozó információ. -
Anthony28
őstag
válasz
C.Brigante
üzenetére

Mostanában egyébként elég sokan kapnak trójait,úgy hogy jó virusírtó van fent...
-
b05styp
tag
Üdv!
Polírozással hány fokot nyerhetek köbö egy E6750essel? <TR Ultra-120 extreme lesz rajta> -
hossszú
őstag
Egy E6750-es procinak mekkora feszt adhatok, Freezer Proval van hűtve?
-
Anthony28
őstag
válasz
C.Brigante
üzenetére
De hogy hogy csak rar futtatásánál jött elő a hiba?

-
C.Brigante
veterán
válasz
C.Brigante
üzenetére
közben a problémát megoldottam, persze, hogy vírus volt.
-
Vandit.
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Szerintem egy pici fesz,azért kell majd neki.
Az FSB simán meglesz nem az lesz a korlát. -
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok! Mennyi esélyem van egy Gigabyte P35-DS3-ban lévő E6750-essel feszemelés nélkül (vagy max egy picivel) 450-es FSB-t elérni (8x450=3600), mindezt egy CM Hyper TX-el hűtve?
-
Anthony28
őstag
válasz
C.Brigante
üzenetére
Hát...lehet túl van húzva de még nem annyival hogy máshol is jelentkezzen a probléma.A RAR egyébként is nyúzza a procit lehet pont ezért jelentkezett elsőként ott.Orthos stress ram&cpu tesztjét ajánlom figyelmedbe legalább 2-3 órán keresztül.Ott kiderül túl van e húzva vagy sem.

-
szasanyi
félisten
válasz
C.Brigante
üzenetére
Nálam ilyet nem, de hasonlót előadott a winfos. Driver probléma volt, esetleg a mobo meg a VGA és hangdrivert kellene lecserélni. Ennyit megér, hogy biztosan tudd: nem az a hiba.
Bocsi, most jut eszembe! A LAN driver csinált hasonló problémát nálam.
Persze lehet, hogy nálad nincs köze ezekhez, de ha nincs jobb 5let... még jó is lehet.
-
C.Brigante
veterán
-
Anthony28
őstag
2 napja van meg az Intel cucc.... P5K-E Wifi lap,proci 6550, ram Geil Ultra 1066,
3465mhz,7x,495fsb,a ram pedig 1188mhz.Valahol itt a fizikai határa a ramomnak...de nekem ez így már elég.
-
Bagira01
veterán
Van egy olyan problémám hogy újrapasztáztam a procit és 8x400-n alapfeszen felmegy 60 fokra terhelve és már alapbeállításokon is 40 fok körül mozog terheletlenül. Ez normális?
-
M3kk
őstag
[link]
Uj PI WR.. -
Vandit.
addikt
válasz
valentinho
üzenetére
Még nem.
Előbb megnézem mit visz a proci,aztán szarozok a rammal.A régi 512-es kit-em 1150-et ment 2.2-vel 5-5-5-15-ben. 
-
Vandit.
addikt
Adatok:
E6300 Polírozott, 2*1GB/800 Geil Ultra, F1, Hyper Tx
460*7 (1:1) 5-7-6-21-Auto
CPU Voltage - 1.325V
DIMM Voltage - 2.0V
FSB Voltage - Norm.
G(MCH) Voltage - Norm.
PCIe Voltage - Norm.
Na itt tartok most. -
Qru
MODERÁTOR
Adatlapodon a konfig részt töltsd ki úgy jobban tud segíteni az ember!
Azért megy 400-on (effektív 800), mert szinkronba megy ram és a cpu. Ezt az órajelet vinnie kéne alapfeszen is, hiszen mindegy, hogy szorzod fel a cpu órajelből, a végeredmény 800 és ezt alapfeszen tudnia kell egy 800-as ramnak. Esetleg lehet, hogy kicsit jobban drope-ol a lapod (ami természetes jelenség) és ezért kel neki kicsit több kakaó.
Ramnak adhatsz 2,2V-ot is, ekkora fesszel még hosszútávon sem lesz baja. Időzítést tedd fel 5-5-5-15/18-ra (subtimings maradhat auto-n) ramnak adj 2,2V-ot és emeld tovább a proci fsb-t (esetleg procinak is adhatsz +feszt ha elhasalna). Ha megvan a vége (kb 450-es fsb-ig simán el kell jutnod így), akkor meg lehet örülni. Esetleg megnézni, hogy megye a ram kisebb fesszel 2,1V-al pl... -
VIC20
őstag
No, most itt tartok:
A Windows alatti fokozatosan léptetős dolog (már) nem működik, a bios-os módszer igen.
Most úgy boot-olt be a Windows, hogy 1:1 arányú az FSB:VCORE arány, tehát a proci 2800-on megy. Ehhez a memória feszültségét meg kellett emelnem 2 voltra (lehet, hogy kevesebb is elég, majd próbálkozom). Ez most nagyon sok?
Mindenesetre furcsa, mert a RAM elvileg ugyanúgy 400-on megy, nem?
A proci feszt is beállítottam, meg az FSB termination-t is, de lehet, hogy ezekre nincs is szükség, majd próbálgatom a hét végén, de most nem tudok vele többet foglalkozni.
Van valakinek esetleg még jó ötlete, tanácsa? Előre is köszi köszi! -
chooky
tag
Egy ''kis'' segítséget kérnék hozzáértőktől tuningal kapcsolatban.
Most már összeállt 100%-osan a gépem, így peontosan le tudom írni a hardvereket amire egy kis tuningot kéne krehálni. Nem csináltam még ilyet, úgyhogy a lehető legrészletesebben kérném a segítségeteket. Gyári hűtő van a procin és a VGA-n is, úgyhogy ehhez mérten kéne tuningolni. Először a fesz emelés nélküli érdekelne, aztán ha nem gáz akkor a feszültség emeléses dolog is érdekelne. Nem az a célom hogy a lehető legnagyobb tuningot érjem el! Sőt, inkább csak próbaképp szeretném kipróbálni, ezért azok a javaslatok érdekelnek amikkel tuti megy a dolog.
Ez lenne a configurációm: ASUS P5B, Intel Pentium4 Dual Core2 E2160, Geforce GainWard 7600GT, 2db Kingmax 512Mb/800Hz, Samsung 200Gb/8Mb SATAII HDD, Codegen 350W táp(cserélve lesz napokon belül jobbra),,, -
Mozso26
senior tag
-
Mozso26
senior tag
Elirás kedves barátom de csak azért kötök beléd h hátha segitesz nézd meg lécci a problémám itt van 3 hsz-el lejebb.

-
Mozso26
senior tag
Ha már itt vagytok kérdeznék még egyet: 400fsb-n miért kékhalálozik elsö inditásnál a gépem? Hogyan lehetne ezt kiküszöbölni vagy ennyire szarok a kingmax mars ramjaim? Mindenek nagyobb feszt adtam, ramok alapon voltak 1.95v-al mégis kékhalál 7*400mhz-n, de csak elsö inditáskor.
Egy nagy ember azt mondta syn7h37ic:''Túl magas az FSB. Azért kékhalálozik. Az egy dolog, hogy megy 400-on a cucc, de boot-nál pl. a proci valós módban indul, a lapnak detektálni kell a ráintegrált, és csatlakoztatott eszközöket is, ami mind okozhat hibát. A kékhalál legtöbbször ram hibára utal. Nem arra, hogy rossz, hanem, hogy hibázik.''....na ezt most nem nagyon értem.
[Szerkesztve] -
Mozso26
senior tag
Üdv mindenkinek. Egy kis segitség kellene. Biosban belöttem a cpu szorzot 8*ra és az fsb 333-ra mert 400mhz-n mindig kékhalálozott elsö inditásnál a vista. A problémám az lenne hogy 3 program szerint is ugrál a szorzo de 6 on áll és egy-egy pillanatra ugrik fel 8*ra.Ez nem értem most akkor csak 6*333mhz-n megy? A három progi neve az everest a legujabb cpu-z és az A.I?suite amit az alaplaphoz adtak.

-
Ribi
nagyúr
400fsb-t meg siman kell vinnie, a felett esetleg mar beleszolhat, de addig nem a 4 modullal van a gond. Szentem mind1 hogy 2 vagy 4.
Eleg sok embernek meg 400fsb felett is 4G ramamal.(pl nekem is)
VIC20, ebben az elso hsz-ben azt a cpu vcore-t at kellene mar irni kb 1.35-1.4V-re, mert 1.265V-n szentem az emberek 10%-nak megy.
Chipset, NB meg SB-t felesleges magasra venni. 400-on meg boven kell vinni alapon is.
[Szerkesztve] -
chooky
tag
Köszi a segítséget, de ez egy általános tájékoztató. És kifejezetten az én konfigomra szeretném a tanácsot, pont amiatt hogy ne legyen probléma. Elég sok tapasztatl ember van itt a PH-en és a konfigom is elég népszerű, úgyhogy biztos tud segítséget nyújtani valaki kifejezetten erre a hardvertípusokra.
De azért tényleg rendes tőled hogy segítettél.... -
VIC20
őstag
Ezt találtam:
Egy kis help azoknak akik nem tudják hogy is kezdjenek a tuninghoz.
Bios
►Advanced
►JumperFree Configuration
AI Tuning Manual
CPU Frequency 400
DRAM Frequency DDR2-800MHz
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
*Memory Voltage 2.15V
*CPU Vcore Voltage 1.2625V
FSB Termination Voltage 1.400V
NB Vcore 1.45V
SB Vcore ( Sata;PCIE ) 1.5V
ICH Chipset Voltage 1.057V
►CPU Configuration
Modify Ratio Support Enabled
Ratio CMOS setting 7
C1E Support Disabled
MAX CPUID Value Limit Disabled
Vanderpool Technology Disabled
CPU TM Function Disabled
Execute Disable Bit Enabled
Peci Enabled
►Chipset
►North Bridge Configuration
Memory Remap Feature Disabled
Configure DRAM Timing by SPD Disabled
*DRAM CAS # Latency 4
*DRAM RAS # to CAS # Delay 4
*DRAM RAS # Precharge 4
*DRAM RAS # Activate to Precha 12
*DRAM Write recovery Time 4
*DRAM TRFC 35
*DRAM TRRD 10
*Rank Write to Read Delay 10
*Read Write to Precharge Delay 10
*Write to Precharge Delay 10
Static Read Control Disabled
Initiate Graphic Adapter PEG/PCI
►PEG Port Configuration
PEG force x1 Disabled
*= ►Tipustól, márkától, adódóan eltérő lehet.
Ezen beállítások 2800MHz-re (400x7) vonatkoznak!
Ezen beállítások sikeres alkalmazására NEM VÁLLALOK FELELŐSÉGET!
A beállítások P5B Deluxe lappal történtek.
Az információk Shkiz0 munkájának köszönhetőek
A Google dobta ki, és Grafiqs hozzászólása volt valamikor itt, a PH-n.
Én ilyen mélységben még nem állítgattam semmit, lehet, hogy nem is fogom, ennyire nem biztos, hogy érdemes feszegetni a dolgot. Persze ezt mindenki maga tudja.
Én ezt igyekeztem használni:
http://www.thetechrepository.com/showthread.php?t=41
[Szerkesztve] -
VIC20
őstag
Igen, most, hogy mondod, rémlik, hogy amikor (majd' egy éve) megvettem két gigával, egyszer kipróbáltam egy kis tuningot. Akkor is csak bios frissítés után ment. Nem nagyon húztam meg, de az biztos, hogy úgy állítottam le a húzóproggit, szóval nem volt fagyás vagy ilyesmi.Eddig nem volt szükség tuningra, de most viszont az Oblivion miatt igen.
Sose gondoltam volna, hogy a memória akasztja le.
Este meglátjuk, mire megyek vele. -
chooky
tag
Egy ''kis'' segítséget kérnék hozzáértőktől tuningal kapcsolatban.
Most már összeállt 100%-osan a gépem, így peontosan le tudom írni a hardvereket amire egy kis tuningot kéne krehálni. Nem csináltam még ilyet, úgyhogy a lehető legrészletesebben kérném a segítségeteket. Gyári hűtő van a procin és a VGA-n is, úgyhogy ehhez mérten kéne tuningolni. Először a fesz emelés nélküli érdekelne, aztán ha nem gáz akkor a feszültség emeléses dolog is érdekelne. Nem az a célom hogy a lehető legnagyobb tuningot érjem el! Sőt, inkább csak próbaképp szeretném kipróbálni, ezért azok a javaslatok érdekelnek amikkel tuti megy a dolog.
Ez lenne a configurációm: ASUS P5B, Intel Pentium4 Dual Core2 E2160, Geforce GainWard 7600GT, 2db Kingmax 512Mb/800Hz, Samsung 200Gb/8Mb SATAII HDD, Codegen 350W táp,,,
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Yettel topik
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Lightyear - befektetési app
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Spórolós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Akkor jó..Neki ugranék én szivesen, csakhát még semmi sincs meg hozzá 
..Vagy ehhez az órajelhez már inkább E6600os kellene???
Ha nem akarnék venni L218-as G0 Q6600-ot, akkor olyat vennék, ami neked van.
.
4gigát néztél vagy már ott gondja van a lapnak?
legkevesebb fesz amin 3800 na ja végülis alapfeszen megy annyit nemérdekes

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az FSB simán meglesz nem az lesz a korlát.
.