Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDMI topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Androidos fejegységek
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
Új hozzászólás Aktív témák
-
einstein
senior tag
Sziasztok,
korábban rémlik, hogy olvastam a fórumon egy leírást (vagy csak egy link volt?) a proci polírozásáról, most azonban sehogy se találom.Tud valaki segíteni?
kösz -
Gorneck
legenda
A TAT inkább hőfokkal terhel...Játékkal meg nem minden esetben lehet terhelni rendesen a gépet...persze ez függ milyen játékról is van szó.
Lapod topikjába kéne megírni mit is állítottál be pontosan a biosba...utána majd kapsz segítséget...mert ez egy elég instabill beállítás...
-
Ginew
aktív tag
hali!
van nekem egy 6750es proccom, giga ds3mas lapban, 2x1024 kingmax 1066os ramom.
felhuztam a procit 3450mhzre, 8x432, ram 1080-on, minden tökéletesen megy, orákat terhelhetem játékokkal és a venti még nemis izzit be, max 65 fok a mag TAT alatt, szal igy használom már 1 ideje.. olvastam hogy használjátok ezt az orthos progit, gondoltam megnézem mijez, és vmelyik tesztet elinditva kb fél perc alatt rebootolt a gép. ez vajon mé?
-
subaruwrc
félisten
köszike. annyit számított hogy 550 helyett 557ig ment validra és itt a fesz a kevés.előtte kifagyott.bivaly táp.hát nem igazán tudom megfogalazni. határhelyzetben nem amiatt fagysz ki vagy indulsz újra hanem vmelyik részegység miatt.nem ingadozik a fesz prime alatt ami fontos.nagyjából ezek.meg nyugodtabban alszom
Bagira01 ígyvan.sosem elég
KrenAtesz Nabazz
mi a megrökönyödés tárgya?

-
Bagira01
veterán
válasz
subaruwrc
üzenetére
Nem hiszem. Egy 400w-s greenpower csak proci tuninghoz. Mondom azt csinálja, hogy fölrakom mondjuk biosba 438-ra. Leáll. Aztán rendesen betölt, nem indítgat újra mint mikor nem bírja. Aztán indítom a cpu-z és láss csodát csak 433. Lehet az fsb feszen kéne emelni meg egy picit az mch-n is.
-
Bagira01
veterán
válasz
subaruwrc
üzenetére
Ebbe a lapba már nem tom belőni pontosan a feszt. szóval ha még meglesz akkor megpróbálkozok, még fsb fesz emeléssel most volt +0,10 és akkor talán meglesz a 3900Mhz. De már nem nagyon akarok semmit tönkretenni
Hűtőt meg megpróbálom egy tr ultra 120 extreme-re cserélni ráfizuval 
-
Bagira01
veterán
válasz
subaruwrc
üzenetére
Gyári órajelhez való százalékos tuningba
Amúgy nekem kellett futtatnom tat-t a valid miatt 60%-n akkor volt 48fok kint és sípolt mint állat(kb 10 mpre néztem)
Szóval én sem kínzom. Mer itt már csak 0,5 voltonként lehet állíttani és 433 fölé nem megy, egszerűen beállítom aztán megy gép és mégis csak 433 marad -
subaruwrc
félisten
megjött az új tápom
valid 
-
szucsinka
őstag
válasz
palika90
üzenetére
auto ra van állitva akkor adja neki a feszt mint az állat minél jobban huzod annál jobban
de szerintem nem kell neki annyi pl:nekem a ramok 860mhz nél már 2.1 voltot adott szerintem sok
tedd manualra a procit probáld ki 1.375 be igy nem is melegszik annyira .....vagy tudod mit én megnézném hogy alap feszen hol a vége
a ramnak elég böven 1.9--2.0v
schitec nijna plusszom van(nem cserélnék senkivel....esetleg infynity )
-
devillike
tag
Üdv Mindenki! Annyira nem vagyok tuningcentrikus, de szeretem kihozni a dolgokból a jót. A problémám nem tuninggal kapcsolatos, mert alapórajelen is azonos a dolog.
Everest szerint a CPU 24'C a CPU/1 mag 44'C a CPU/2 mag 46'C.
Jól látszik a 20'C különbség, ami zavar. Miért lehet ez??? Nagy baj??? Hogy tudom orvosolni, ha baj??
Most ASUS P5K-ban van ez az Core 2 Duo E4300-as, de ugyanez volt a helyzet Gigabyte 945-ös lapban is. Ja, és egy AC Freezer 7Pro van rajta.
Köszi a válaszokat.
-
-
palika90
tag
válasz
petya75
üzenetére
Köszi...
Közbe itt próbálkozok állítgatni hogy a RAMok ból kijöjjön a 900MHZ de...
ha felveszem az fsb-t 300-ra akkor autómatikusan visszaállítja.
így állítom be:
szorzó:6
fsb:300
ram szorzó:3így elvileg a Ramok (800mhz-es geil ultr 2x1GB) 900-on a proci meg a gyári 1800mhz-en menne de nem akar.
cpu-fsb: +0,1v
cpu: alap 1,325 helyett 1,375-öt adok.
Ramoknak +0.2v
Ram időzítés : 4-4-4-12
Mit rontok el?
Plusz feszt adjak még vagy mi a gond?????

-
-
palika90
tag
válasz
ricsy888
üzenetére
Sziasztok! Én vok megint.
PROCIM:E4300
Most vettem észre hogy az EVEREST-be a CPU szorzója, ezzel együtt az órajele egyfolytában ugrál.(6x vagy 9x ) Ez nem GÁZ??? (eddig celeronom volt úgyhogy tapasztalatlan vok core2duo téren)
ja és ha megmondja vki h hol tudom kitölteni a gépem adatait akkor azt is megköszönném...

-
Zájec
veterán
válasz
Anthony28
üzenetére
nem privátban kell rendezni, hanem kicsit magadba nézni...
ha visszaolvasol,, én semilyen okot nem adtam arra hogy igy beszélj..
és ennek ellenére sem vesztettem el az uralmamat a modorom felett...
ez a viselkedés is téged minösit...
meg ezek a fenyegetések,, tényleg bátor vagy a monitor mögött ülve..
és még egy privit se küldtél hogy "bocs" nem igy gondoltam..(#3250) Anthony28 : .
-
Pompi
nagyúr
válasz
Anthony28
üzenetére
Kicsit normálisabb hangnemben beszélgessünk egymással emberek.
Még ha segítő szándékkal írsz akkor is figyelj oda, hogy ne lenézően kioktassd az embereket, hanem segítőkészen normális hangvétellel viszonyulj hozzájuk!A kimoderálthoz hasonló, személyeskedő, fenyegetőző hozzászólást pedig nem szeretnék a jövőben látni tőled, mert ki leszel innen rakva!
-
mmdms
addikt
valaki segíthetne
az orthossal akarok tesztelni de akadt egy kis problemóm:elindítom, 2sec mulva el kezd pittyegni uyg mint mikor nem fut le a teszt, csak nem ez van. a billentyűzetem caps lockját kapcsolgatja ki-be, és nem tok vele mit csinálni. sztem a driverét nem szereti.valakinek ötlete? -
szucsinka
őstag
válasz
Yushchenko
üzenetére
neharagudj de nem tudom hogy mi a lesarkazás pedig annyiszo hallotam mi nt az állat
azt jelenti hogy pupos lessz a proci és nem fekszik jo fel a hütö vagy mi?

elég lámás kérdés

-
szucsinka
őstag
válasz
Yushchenko
üzenetére
o.k 58-60fok 100% on alapfeszen 3.1ghz-én
normális?a 'kupak'mi? amugy tudom mi
de igy nem 
-
szucsinka
őstag
sziasztok HELP
az e6600prockonak ha 3ghz hajtjuk léggel ninjával mennyinek kéne kb lenni a höfoknak ??
100% on?, -
ricsy888
senior tag
válasz
palika90
üzenetére
Vagy: 9x334 (3GHz) és ugyanúgy 3as szorzó a ram-nak de így viszont 1000mhz-en fognak menni. de ha egy kicsit visszaveszel az időzítésből akkor menni is fog, gondolom,

Yushchenko:Hát ott még nem tartok
de mondjuk nézd el hogy ha hülyeséget írtam mert engem inkább a hardver cuccok érdekelnek. szal a szoftverekhez nem nagyon értek. -
ricsy888
senior tag
válasz
Yushchenko
üzenetére
Hát azért az mondjuk megszámolnám hogy kinek van,, xp talán vagy egy pár, de vista,,,
1 kezemen megtudnám számolni.
én majd talán nyáron veszek "legális" vistát, de,,nagyon drágák ahoz képest hogy "csak" egy op. rendeszer. Tom hogy nagyon sok fejlesztés áll egy ilyen mögött meg minden de az ember nem úgy tekint rá mint mondjuk egy játékrara hogyha akar normálisan multizni akkor megveszi eredetibe. Csak nehogy belekössetek, a tört verzióval is lehet csak hát az kicsit macerásabb, meg nekem nem adja meg azt az érzést..
-
palika90
tag
Az lenne a kérdésem hogy milyen beállításokat tartotok optimálisnak ha egy kicsit húzni akarom a procit, és a RAMOKBÓL ki akarom húzni a 900MHZ-et.
lap : Gigabyte 965P-DS3
táp:350W FSP
RAMok:2x1gb-os GEIL ultra KIT (800MHZ)
cpu:core2duo E4300 1,8 ghz,9x-es szorzó 800mhz FSB, ( gyári hűtő ami meglepően jól hűt)
VGA: Sapphire 1950pro 256MB/256bit
Jelenleg semmi nincs még húzva.
-
ricsy888
senior tag
"amit tiltunk fórumunkban:
-*Wareztevékenység, vagyis a szerzői és szomszédos jogok (vagy általában a hatályos magyar jogszabályok) által védett bárminemű szoftver/adat/hanganyag/filmanyag/stb. jogosulatlan
-* használatának elősegítése (pl. regisztrációs szám, crack megosztása, linkelés ezeket tartalmazó weblapokra)"
Azt hiszem hogy ezért linkelte
-
bogyó73
tag
az mitől van hogy a 9*400-on nem akar elindulni a gép? de ha 8*400-al indítom és utána teszem fel a szorzót akkor megy . persze ha kikapcsolom akkor megint nem megy.és cmos reset kell.
-
mokus1
addikt
Everest 4.20hoz serialt kaphatok:S
-
fdisk
őstag
válasz
Csapi007
üzenetére
Lehetségesnek tartom,h a vga miatt fagy ki a bf2.Már ha húzva van a vga.
Nálam pl már a kórketttőm ilyen frekin "túlhajtja"szerintem a vga-m.Ami szintén húzva van.
Amig amd-m volt a vga 650/1566/2000 ment és egyetlen gama sem fagyott ki.
Most meg ua a gama kifagy.Azt hittem,h a prockónak kevés a fesz,de hiába adtam plussz feszkót,ua úgy kifagyott.Visszavettem a vga-ból(nem is kicsit),most 615/1515/2000 megy.
A cod4-nél is ez volt a helyzet.630/1530/2000 kifagy a gém,615/1515/2000 nem.Ezért gondolom azt,h "túlhajtja" a cpu a vga-t.
Vagy nagy hülyeséget írtam?
-
Remington
őstag
válasz
Csapi007
üzenetére
próbáld úgy h csak a procinak adsz feszt, nemrég nálam is az volt a baj h sokat adtam mch-nak meg fsb-nek.
de egyébként ha csak bf2 fagy minden más hibátlan akkor egyszerű, szarul van megcsinálva a játék.
2 lehetőség van:
-nem játszol bf2-t
-visszaveszed a gépet annyira h ne fagyjon -
bogyó73
tag
[link]
szerintetek ez jó? meg mi az a [ES] a 6600 után
-
Amoroso
aktív tag
Már bocs, hogy ideírok, de az lenne a kérdésem, hogy hova kell +feszt adni az alaplapnak, hogy stabilabb legyen.
p5b-ről van szó. -
Bagira01
veterán
Sziasztok. Van egy olyan problémám, hogy a biosba az fsb-t 444-re állítom és vhogy mindíg visszaállítja magát 433-ra
Miért csinálhatja?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch 3 Pro - óraátállítás
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Parkside szerszám kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- Konzol Screenshot
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 3 PRO 2100GE 3.2GHz + GYÁRI HŰTŐ
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
- Apple iPhone 16 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hűtőt meg megpróbálom egy tr ultra 120 extreme-re cserélni ráfizuval

örülök hogy nem égett le szegény