Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anthony28
őstag
A legnagyobb szopás az az egészben hogy nem tudnak leemelni egy csere darabot és odaadni garba.Jól becsöcsölted, bár nem mondhatnám hogy mással nem fordulhatna elő hasonló "malőr".
De egy biztos.Az 1,55V-t tartósan tuti nem bírja.
1,35-1,4V-t azért 24/7-be még mernék neki adni.
-
Anthony28
őstag
válasz
pityeszka
üzenetére
Több ilyen táblázat van linkelve az optimális beállításokkal a lapod saját topikjában azaz a "ASUS P5K alaplapok" topikban.
8x450-et tudnia kellene, ami manapság már mindenhez elég, de ha Ninja-val hűtöd lehet többet is fog menni, ha a CPU is akarja.
CPU Configuration: mindent kapcsolj ki.
Adj a procinak 1,45V és nézd meg hogy bútol e.DRAM voltage 1,8?
Adj neki 2,1-2,2-öt.NB fesz 1,4V.FSB Term 1,4V, CPU PLL 1,6V,Dram static,dynamic disabled.Így mennie kellene.Először próbáld meg a 8x400 aztán ha megy, akkor próbálkozz magasabb FSB-vel.Nekem a 6750 8x470-et ment, 1,55V fesszel stabilan. 
-
Anthony28
őstag
Hát..amennyiben így gondolod akkor megígérem nem reagálok az irományaidra és ezt viszont elvárom tőled is.Egyrészt mert nem volt nagy arcom, én úgy gondolom normális hangnemben fórumozok, másrészt pedig a kevedért nem fogok megváltozni még ha te úgy is gondolod hogy meg kellene.
ui:Lehet mostanában túl sokat néztél romantikus filmeket, és érzékenyebb vagy, azaz túl sok zsepit fújtál tele a meghatódottságtól.Van ilyen, csak engem ne macerálj hülyeségekkel.
-
Anthony28
őstag
Én befejeztem a procim nyúzását és kitaláltam hogy is fogom használni 24/7-be...440x9, 1,56V, 1056mhz CL4. A továbbiakban nem is motivál a dolog, de még a tesztprogramok sem.Belőttem, kiismertem, és remélhetőleg sokáig használni fogom...

Wolfdale topikban is megjelent egy 1,64V E8400-s screenshot!
Lesz itt még "tüzijáték"!
-
Anthony28
őstag
A mester és követői, vagy akár "a mester és tanítványai"!
Látod Zé milyen hatással vagy az emberekre?Számukra te vagy a messiás! 
Csak úgy kellett volna megfogalmaznia: "Mester, te is adtál neki már ennyit, gondoltam én is adok neki még többet, ezzel is überelve téged!"
A következő játékos már csak 2,1 V-tal tud belépni a csatatérre módosított bios-al...az 1,7V mindennapos már már kijelenthetem 24/7
, és megjelentek már a kósza 1,8V-2V feszek is. 
Komolyan mondom fetrengek a röhögésstől itt a székemben ülve!
Ez kééésszzzz! 
mod: 2V-ot adtál neki?
Ja! Akkor a procid volt az a nagy durranás és a vele járó gombafelhő a város felett!

-
Anthony28
őstag
Én amikor egy fél órára bekapcsoltam az overchargingot max-ra P5K-E-nél akkor még quaddal, természetesen nem javult a tuningpotenciál, utána visszatértem az addig használt mhz-re és onnantól kezdve a procimagok +10 fokkal jobban melegedtek.Mert overcharging előtt 78 fokosak voltak a magok Prime95 load-ban, utána meg 87-88 fokosak.Valamit tuti kinyírt az a beállítás, csak azt nem tudom mit.
Többet nem nyúlok hozzá.A premium-ot nem akarom kinyírni. 
-
Anthony28
őstag
Már 445fsb-nél tartok 4005mhz.

-
Anthony28
őstag
Újabb Orthos stabil eredményem van kilátásba helyezve...
3994mhz,1,568V,444x9,1066mhz CL4
És ha itt orthos stabil lesz akkor már tudom a cuccosom mindkét végét tuningban...az egyik wall a 495fsb felett, a másik pedig 4000mhz felett, ugyanis a 445fsb-t már nem bírja, fesz emeléssel se stabilan, viszont a 3994mhz-el semmi baja egyenlőre.
Valószínű hogy ezt a verziót fogom választani a mindennapokra...a mellett hogy gyorsabb is ebben a beállításban, a 444fsb kevésbé nyúzza a lapot meg a procit mint a 495-ös.Remélem stable lesz. 
-
Anthony28
őstag
Cseréld le a gyári hűtést!
4k-ért van Freezer7Pro amit ha 2 ventivel használsz elég egy 6750-hez 24/7-be 1,55V-ig is akár...ahol 3,7-3,8ghz-et simán menni fog elvileg. Tudom mert én is ezt használtam a 6750@3760mhz-en!
Kiválló ár/érték arányú hűtő, talán nincs is jobb nála hasonló árban! 
-
Anthony28
őstag
Ennél jobb már nem is kell!
[SuperPi 1M 12,563s]Igaz nem Prime stabil de itt nem feltétlen ez a lényeg...

-
Anthony28
őstag
Belépek a játékba én is....
[SuperPi 1M]
3987Mhz/1062mhz CL4 -
Anthony28
őstag
Ez azért nem így van.CL4-be 24/7 használatnál 2,4V fölé nem érdemes menni, de inkább 2,3-2,35V.A Crucial ramok pedig nem tudják 2,3V környékén az 1100mhz-et CL4-be.Amit nekem max.-ba tud stabilan CL4-be az 1073mhz 2,3V-tal.Azért ezek se mindenható ramok, mint ahogy egyik sem, bár az 1073mhz mindenképp jó eredménynek számit CL4-be 2,3V-tal.Megint csak kiemelném a a mindennapos használat és az OC-s brigádok által közölt eredmények közötti különbséget.Mert lehet 2,5-2,9V környékén a Crucial-ok bírják a legjobban, de max.1-2 teszt erejéig vagy egy esetleges WR beállításig.Bár természetesen abban igazat adok, hogy egy Crucial ram képességeit nem lehet 1 napon említeni egy Kingmax rammal és talán az áruk között sincs már akkora különbség mint amekkora a képesség beli előny Crucial részről.
-
Anthony28
őstag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Az a másik hogy gyanús hogy M3kk wolf-ja is elszállt.
Az a fura hogy a mostaniakból rossz procit nemigen láttam gondolok itt a xx00 és a xx50 C2D procikra, a wofból meg elszáll egy alig pár hetes.Lehet hogy ez a 45nm nem lesz túl tartós egyenlőre? Lehet menni fog és húzható is lesz 4ghz-ig...de meddig? 2 hónapig? 
-
Anthony28
őstag
Tudom elég nehéz lesz, de ne ugorjon senki bele tesztek híjján egy E8400-be!
Most írt egy srác a proci hírdetésemhez hogy van nála 1db és nincs elájulva.E6850-et használ egyébként és azt írta balgaság aki azt képzeli hogy mindegyik vinni fogja a 4ghz-t.
Lehet várok még 1 kicsit az eladással...
Elbasznám a saját torkomat ha cserélnék és szarabbul menne a 8400 mint a 6850.
Írtam nei privátot hogy írjon eredményeket,fsb-t,hőfokokat...egyenlőre még nem válaszolt. -
Anthony28
őstag
válasz
Grof-Zero
üzenetére
1,625?
Így használod 24/7-be? Mert ha igen sokáig nem lesz 6850-ed...
Az pedig a másik hogy valamivel tesztelted 4080mhz-en? Prime95,Orthos-ra gondolok egy esetleges small FFT tesztre.De 1,625-ön el ne indítsd egyiket se mert ki fognak gyulladni a magok! Nekem az egyik legjobb léghűtésem van amit 3db 12cm profi venti hűt...így 1,57V mellett terhelve 75-78 fok.Szerinted neked akkor mennyi lehet 1,625-el?
Félre ne értsd, nem kötözködni akarok, csak úgy érzem a tuninghoz nem sokat értesz csak állítgatsz mindent minnél magasabb mhz-re, dobálózol itt a 9x460fsb-vel és szerintem fogalmad sincs, hogy léggel örülnöd kellene és a seggedet a földhöz verni, hogy van egy tuningos 6850-ed ami normális fesszel megy 3900-4000mhz-et... 
ui: Ha esetleg már ráeresztetted az orthos-t vagy prime95-öt akkor dobhatnál egy képet róla...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Anthony28
őstag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Ha elmegy az enyém veszek egyet, gondolom nálad is ez a project van előtérbe helyezve ha eladod a 6750-et.
Bár közel sem vagyok annyira biztos hogy mindegyik E8400 1,4V tudni fogja a 4ghz-et.
Szvsz u.a. lesz mint a 6750-el, vagy talán kicsit jobb.A nagy részük vinni fogja a 3,6-3,8ghz-et és a jobbak amiket talán annyira nem lesz nehéz kifogni,mert talán több jobb lesz belőlük mint az eddigi szériákból azok pedig a 4-4,2ghz-et.Persze lehet hogy tévedek.De az enyém normális hőfokok mellett tudja amit tud, tesztelve a 8400 pedig megint zsákbamacska lenne.Persze azzal is tisztában vagyok hogy 8-10k-t nyernék egy esetleges cserén.Ha elmegy ok, ha nem...marad. 
-
Anthony28
őstag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Nem akarok több feszt adni neki.Direkt.Nem szeretem az ész nélküli fesz emelést, főleg azért a +30-40-50mhz-ért.Mindig a max. Prime95 stabil eredményre törekedtem amit használhatok akár 24/7-be is.A load 77fokból pedig 50mhz-ért nem akarok load 88fokot csinálni.Feleslegesen nyúznám a procit.Max. órajeles SuperPi 1M tesztek annyira nem motiválnak.Most is csak azért csináltam meg mivel árulom, és tudom hogy sokakat érdekel.
De azért köszi!

-
Anthony28
őstag
Megvan a végleges Prime95 stabil eredményem! 3960mhz, 8x495fsb, 1,568V. 5,5 órát nyúztam Prime95-tel szóval beton stabilnak mondható!
[Prime95] -
Anthony28
őstag
válasz
qMAGICq
üzenetére
Leszedted a proci hűtőt mostanában? Pasztát milyet használsz? Ha nem szedted le kapd szét! Nézd meg a paszta állapotát mindenhol hozzáért e a hűtő azaz felfekszik e rendesen.Ha minden ok semmi rendellenes vedd ki a procit,takarítsd le a pasztától, nézd meg nincs e rajta elszineződés vagy bármi sérülésre utaló jel.Ha nincs pasztázd újból.Ezután 12-24 órán kersztül monitorozd a cpu hőfokot miután elindítottad az orthos-t, majd nézd meg volt e kiugró érték.Ha volt 100fok körüli kiugrás akkor még annyit megtehetsz hogy csinálsz egy bios frissítést cmos clear-rel.Ha ez se oldja meg akkor vagy a lap, vagy a proc kuka.Több ötletem nincs.

-
Anthony28
őstag
-
Anthony28
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Sokat javult,a drop megszünése után...nem tudom meddig fogom levinni a feszt de egyenlőre 3936mhz 1,51V nél tartok míg droppal 1,552V volt csak stabil...
Lehet le tudok menni 1,5V alá és akkor jön hogy szorzó átállít 8->9-re és elkezdek menetelni felfelé nagyon durva eredményeket produkálva...
-
Anthony28
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Hát...egyik lap se bírja hosszú távon a quad tuningot, mert minden melegszik mint állat, de talán Asus P5K Premium, vagy Giga P35 DQ6 közül válassz.Minden attól függ milyen feszt adsz neki, és meddig akarod húzni.1,45V 3,6ghz környékén a legjobb léghűtéssel nekem fél évet bírta a P5K-E majd összefosta magát.
X-Fi-ből pedig a Gamer Fatal1ty-t nem bántam meg hogy megvettem.Nagyon jó kis kártya!
-
Anthony28
őstag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Most elbizonytalanodtam mert én a Premiumnál mást satíroztam be.
[ezt kapirtyoltam grafittal]
Nekem olyan rajzom van ahol ezt kell satírozni.
-
Anthony28
őstag
válasz
qMAGICq
üzenetére
Én úgy tudom a Vdrop az az hogy terhelten leesik a fesz a terheletlen állapothoz képest.Ezért van hogy minnél kevesebb a Vdrop annál stabilabb a lap egy esetleges tuningot követően.Én a bios értékeket nem veszem figyelembe általában a CPU-Z amit ír kb. annyi a valós fesz, ezért én ezt veszem alapul.Ehhez képest ha van drop akkor egy prime95 vagy Orthos load alatt eshet a fesz, aminek a következménye lehet hogy hibázik a proci.De persze lehet én tudom rosszul.
-
Anthony28
őstag
Szerintem sok neki az fsb.De azért próbáld meg max. 1,55V-ig(cpu-z) a procit, ha az se jön be, akkor 465-470fsb között próbálgatni.A nagy átlag 465-480 bír max fsb-be.Lehet a tied a 465-höz van közelebb stabilan.Ha segítség akkor mindenképp leírom én hogy értem el és hogy használtam az E6750-et 24/7ben: 8x470fsb 1,53V (cpu-z).
-
Anthony28
őstag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Ja ja...elírtam.
Láttam a hírdetésedbe írtad valakinek hogy 1,7V orthos/prime95 stabil a procid léghűtéssel... milyen léghűtéssel sikerült ezt elérned?Screenshot-ot tudsz küldeni az 1,7V milyen mhz-en és hőfokkal sikerült elérned normál körülmények között léghűtéssel?
Csak azért mert az én léghűtésemnél jobb nem nagyon van tekintve hogy csak a Scythe Infinity-n 3db Noiseblocker SX2 van ami 128m3/h fúj a bordákra.E melett még 7db nagy teljesítményű venti forog 2500rpm környékén a házban...olyan cúg van a toronyházamban hogy a 4db vinyómat 20-23 fok körüli üzemi hőmérsékleten tartják a ventik..Na már most az E6850-et 3960mhz 1,536V-nél normál átlagos hétköznapi használat mellett, ehhez hozzátartozik hogy zárt házban,szobában, 25p alatt prime95 után 75-77 fokosak a magok, ezért is lennék kíváncsi neked 1,7V-nél milyen léghűtéssel sikerül a prime95-öt stabilan futtatni. 
-
Anthony28
őstag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Beszéltem a sráccal, látom "nagy a love" köztetek, de valójában normálisnak néz ki, bár azt hogy mennyire egyoldalú ez a love mi sem bizonyítja jobban hogy megvehetném én is, de mint megtudtam már csak 60k-ért lesz a tied, mivel sok a jelentkező, illetve 60k-t kínáltál érte hogy a tied legyen! Grat!
Remélem meg se áll a licit 80k-ig!
Hidd el ér annyit is!Gari nélkül polírozva? Simán!
Csütörtökig van még sok idő amikor is vihető, és a licit addig nyitva van...
Jah...majd elfelejtettem a kapzsiságról jut eszembe! Feltesz valaki 56k-ért egy procit és a végén licitet csinál belőle és nem kapzsi?Lehet. De hogy neked van még mit tanulnod ember ismeret terén ezek után az is biztos.

De meg kell hagyni én qurva jól szórakozom a témán.

-
Anthony28
őstag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Ez a hirdetés szerintem fake.
Beszéltél már az emberrel? Mondta hogy 100% a tied lesz? Az pedig hogy te bemondás alapján veszel egy "elvileg" jó tuningpotenciállal bíró használt 6850-et 56k-ért azaz drágábban mint egy újat...már ne is haragudj de madárság.
Mert akkor gyere vedd meg az én quadomat 48k-ért 4,2 ghz stabil 1,4V és abszolút nem melegszik...sőt! Hűt! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Basszus.Ki mondta hogy nappal kell orthos-t futtatni?
Kicsi logikai érzék kell hozzá hogy melyik napszakban nem használod amikor tud futni viszonylag sokat....csak nem akkor amikor alszol?Bingó!
A másik pedig a 8 órás tesztbe felesleges kapaszkodni.
Mert volt hogy 10 órát is ment mert többet aludtam.
Nálam bevállt, mert az ennyi idő után sem hibázó procival még sosem volt gondom!
Mondom ezt úgy hogy szeptember óta volt E6550 ami 3,5ghz ment orthos stabilan,volt 6750e-m ami 3,8ghz tudott 1,5V 24/7-be load 71 fokon,most pedig egy quadot nyúzok ami 1,4V tudja a 3560mhz-et természetesen prime stabilan.Szóval tesztalanyokban hiány nem volt ezalatt a cirka 5 hónap alatt.
De igazából mindenki azt futtat amit akar, és annyi ideig ameddig akarja.Felőlem Pac Man alatt is tesztelheti és elhitetheti magával hogy stabil ha ettől megnyugszik.Engem a 8-10 óra orthos ill. 3-4 óra prime95 nyugtat meg.
Az pedig hogy egy procit játékok alatt tesztelni??
Monitoroztatok már Crysis-t, vagy hasonló kaliberű játékot?Mert én igen.4 magnál 90-50-30-10% a kihasználtság.Szóval nincs kihasználva még 2 mag sem 100%-ban a jelenlegi egyetlen über gépigényes csúcs játékon.
Kifagy betöltésnél?Azt se hiszem hogy procitól van mint inkább a túlhúzott fsb-ből adódóan a memóriák hibáznak. 
ui: a tesztek meg...ezek igazából csak annyit mutatnak hogy a win fut ennyi mhz-en.Prime,orthos teszt nincs a képeken ,és köztudott hogy a procikat azzal teszteljük.
Félre ne értsd nem vagyok irígy, nem sajnálom, kívánom hogy összejöjjön és igaz legyen.Mert ha nagyon akartam volna el tudtam volna előled csaklizni, úgy, hogy kicsit több pénzt adok érte.Presztizsből.Direkt nem tettem ajánlatot.
-
Anthony28
őstag
Ez azért nem egészen így van.
Általában, az esetek 99,99%-ban ha 8 órás teszt alatt nem hibázik akkor 13 óra után se fog és természetesen játékok alatt sem.Saját taasztalat.Kétlem hogy te már láttál ilyet hogy összedől a konfig a CPU-tól egy orthos stabil proci miatt.
Az orthos és a prime95 olyan részét is teszteli a cpu-nak amit sosem fogsz teljes mértékben kihasználni a mellett hogy kevés olyan valós alkalmazás van ami a 2 v. 4. magot 100% le tudja terhelni 8 órán keresztül.Egyébként pedig ez inkább fordítva igaz amit leírtál.Sokan használják úgy hiba nélkül a gépüket hogy nem orthos stabil a proci.Ők azzal érvelnek hogy ameddig minden rendben addig lexarják.Ez is egy álláspont. -
Anthony28
őstag
Srácok!
Lecserélem a Quadomat jövő hét elején egy új E6850-re... a kérdésem annyi lenne milyen FPO-t érdemes venni? A proci nagykerből lesz szóval biztos új FPO lesz, de gondolom az új FPO-k közül is van ami esélyesebb a jobb tuninghoz!

-
Anthony28
őstag
válasz
krenski.84
üzenetére
A 3ghz-t vinnie kellene az alapfesz közelében.
-
Anthony28
őstag
válasz
krenski.84
üzenetére
Terhelve 70 fokig elmehetsz, tartósan is akár.Nekem 1,5V vitte a 3800mhz-t igaz nem stock hűtővel.Tehát a 3600mhz 1,4V környékén mindegyik E6750 benne van csak hűtő kérdése.A Crysis alatti hőfok nem mérvadó. Töltsd le a Prime95 tesztprogit azon belül pedig futtasd 1-2 órát a Small FFT tesztet.Ez a mérvadó.Ebben a tesztben ne menjen 75 fok fölé és ne is hibázzon.Ha lefut akkor stabil a cucc.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- PlayStation 5
- Hálózati / IP kamera
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Hardcore café
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Számlával, Garanciával, AMD Ryzen 7 9800X3D
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Intel Core i5-12400F CPU + gyári hűtő
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

1,57V-ig mehetsz...én léggel használtam így prime load 78 fokon.1,57V-nél többet ne adjál neki még ha nem is megy fel a maghő számottevően. Várjuk az eredményt!

De egy biztos.Az 1,55V-t tartósan tuti nem bírja.

5-5-5-15-re pl.