Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hack3er
őstag
Ha tuningnál régi PCI-os kártyát használok az számit a tuning eredménybe?
-
szasanyi
félisten
-
peeta
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy meddig lehetne biztonságosan (stabil rendszer kell) tuningolni az E6600-ot?
P5K-Deluxe, E6600, 2*2*1GB Kingston HyperX cl4 800mhz, Zalmann 9500cnps hűtő, gigabyte 3D ház, chieftec táp
Előre is köszi! -
theniel
aktív tag
Szia!
Köszi, ez biztató a P5Kra nézve.
És megerősít abban, hogy cserélni fogom holnap a ramot.
Kinéztem egy 1200as Kingstone hyper x-et, de azt ki is fogom próbálni, mielőtt megveszem, hogy viszi-e a gép rendesen.
Egyébként nekem is ugyanezt csinálta a gép, ha húztam utána el sem akart indulni.
[Szerkesztve] -
Yeehaw
csendes tag
Na re megint. Tesztelgettem a dolgot, adtam nagyobb feszt a ramnak 2.2t is már a végén de nem akart 400fsb fölött elindulni
tessék itt 1 link a biosomról, a szorzó nem látszik de az 7es. Még mindíg E6300ról van szó. Valaki elmondaná mit állítsak hogy menjen legalább 3.2ghz-n?
Előre is köszi
[link]
[Szerkesztve] -
Yeehaw
csendes tag
Szia!
Thieniel. Nekem E6300am van és simán tolta a 400as fsbt, olvasgass vissza beállításokat menni fog az. Viszont a Kingmax ramot nem ajánlom, én 3 félét próbáltam mind1ikkel gecizett a gép, nem indult el se a rendszer se semmi. P5k-ba még nem kiforrottak a kingmax ramok
Sajnos a PQI ram sem:S Jelenleg A-Datan tolom 
-
theniel
aktív tag
Hát eddig azt tapasztalom, hogy 340-re felvittem az FSB-t, aztán a
system 160 fok. Pedig még csak 2670-ről 2700valamennyire tuningoltam.
Nincs valami könyv ehhez? Mert az alaplap leírás az nem mutatja, hogyan kell tuningolni.
Vagy ez a lap hibás? Mert már alapban is elérte az 50 fokot. -
theniel
aktív tag
Sziasztok!
Kezdő P5K tulaj vagyok 6750 essel és egy kis tuningot szeretnék.
Tud valaki bios beállításokat, amikkel még stabilan, de már erősebben megy a szekér? -
b05styp
tag
kösz a segítséget, megyez

-
b05styp
tag
Sziasztok!
Van egy E6300as procim, P5B DX alaplapom és 2*512 Kingston HX800as ramom. Próbálgattam a procit h mit bír, 445FSB-nél még stabil, 1.4 volton, de annál feljebb ha húzom nem igazán akar menni. lefagy... a voltot megemeltem 1.5re hátha az a gond, +NB SB voltot is húztam, de semmi.
mi lehet a gond? conroe mag, 2es stepping , L2 revision
[link]
valahol nézegettem E6300tuningot, ott legtöbb helyes 6 B6 step-revision volt
lehet a rammal van gond? 1000Mhz-et ment 5-4-4-14nél
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
válasz
Bagira01
üzenetére
Hat szerintem nem eri meg cserelni. Ha veszel egy 6600-at akkor ugyanottvagy mint a 4300-al csak +2M cacahe, de nem biztos hogy viszi a 3,6G-t foleg 3,8-at. Es meg hutes is durvabb kell neki. kb lenne 10%+ teljesitmeny HA megy 3,8G-n, de nembiztos. Kisebb procik, mondjuk 6750-el meg durva fsb-t kell elerni ahoz, amit a lap nembiztos hogy visz.
-
szasanyi
félisten
FSB400@2.8Ghz esetén a RAM egy az egyben megy 800Mhz-en. Elsőre
úgy gondolom a RAM miatt jelentkezik a probléma. Adj a RAMnak 2 - 2.1V
feszt, és nézd meg úgy. Ezek a procik, meg a lapod is el kell vigye az FSB
450@3.15Ghz-et. A RAM már nem biztos. Ha ezt szeretnéd akkor nem kell
másik ilyen modult venni, hanem 2x1GB 800+ vagy 1066 modult amit tuti
megy annyit amennyi kell a CPU kihajtásához.
-
Yeehaw
csendes tag
Üdv srácok. Na volna olyan kérdésem hogy Core duo E6300as procim van egy Asus P5K lapban, és mahináltam kicsit a biosban a ti észrevételeitek alapján, belőttem a frekiket és feltoltam 400ra az FSB-t. Így megy most 2800on, ami nemrossz, de hallottam itt ilyen űberhúzásokat is
A ramom 800as A-Data de még csak 1 modulom van belőle ami 1 gigás, de már folyamatba van a másik is. Szóval a helyzet hogy 400as fsb-n atomstabil, tesztek is végigmentek minden, de amint 420ra vagy 425re tolom nem indul el a gép. PCIE 100on van a biosban. Van ennek valami köze a dolgokhoz? Vagy esetleg a ramoknak? Ha valaki tud valami jó megoldást arra hogy hogy tolom legalább 3k fölé a procit stabilan szóljon
Ja, és nem gyűri hűtő van rajta. -
mazda626
addikt
Sziasztok!
Nagy C2D topikban érdeklődtem már, de itt is feltenném a kérdést. E6550, vagy E6320? Tuning elsődleges szempont. Gigabyte P35-DS3/P35C-DS3R lap lenne alatta. -
Bagira01
veterán
Melyik c2d típus a legjobb tuningban? Ami megy min 3,8Ghz-t?
[Szerkesztve] -
^Boss
őstag
[link]
lesz ez meg jobb is csak nagyon meleg volt itt ma
-
fapuma007
csendes tag
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Érdekesen ismeri fel az alaplap a procidat - nyolcas szorzó, 333-as FSB-t akar adni neki... pedig minőségi típus... na mindegy, ettől még működhet jól.

A lényeg: szorzó maradhat 9, memória szorzó tuningnál 2, PCI-E frekvencia fix 100 (ha Auton hagyod, az korlátozza a tuningot), a CPU Host Frequency pedig alapból 200, tuningnál kezdetnek próbálkozhatsz 266-tal. Jó esélyed van rá, hogy 1,325-ös alapfeszen megy 9x333-at is. (de a VCore-t ne hagyd Normalon hanem állítsd fixre, mert tuninggal emeli a feszt, és esetleg kárt tesz a prociban).
[Szerkesztve] -
fsb1000
nagyúr
Szevasztok:
Ebből a lowbudget másodgépből szerettem volna kihúzni a legtöbbet alapfeszen:
Asrock Contoe1333-D667 R1 + E4500 + DDR2/1066 CL5 + PCIe-X700
Cél: FSB 275 (1100) / CPU 3GHz (11x275) / RAM 1:1 550Mhz CL4
Eredmény1: PCIe ASzinkron vagy AUTO => 0 tuning (értsd nulla, tehát 202fsb-n sem indul)
Eredmény2: PCIe Szinkron => FSB 260 (1040) / CPU 2,86GHz / RAM 1:1 520Mhz CL4
RAM-ot tudtam más gépben is tesztelni CL4 jó 650-ig.
A lehetséges feszemelésekkel sem megy feljebb 260-nál, sem DDR2/CL5-vel
Sajnos a PCIe freki felette már 120 a PCIeSzinkron miatt.
FSB260-on minden hüvös. Terhelésen CPU 35°c, Mag 52°c és stabil a gép, de 262-266-on már nem is indul.
Tanácsot szivesen fogadnék valami trükre a PCIeSzinkron megszüntetésre ezen az fsb-n, vagy valamit az FSB275 elérésére.
(alaplapcsere jó ötlet, de én ebből szeretném kihozni a 275-öt, ''hivatalos'' tesztekben 290-300fsb-t tud a gagyi Asrock)
Esetleg ha van valakinek Budapesten tuningos lapja, kölcsönadnám az E4500-at, hogy kipróbázza mi a vége.
Hátha azzal van gond. (stepping D) -
A_ScHuLcZ
addikt
Kis helpet kérek, mert most állok először szemben intel procival, történetesen egy C2D E4300-al. (lap: Gigabyte GA-P35-DS3L, ram: 2x1gb A-Data 800MHz)
Történetesen nem jövök rá, hogy ezeknél hogy is működik a tuning, számomra értelmezhetetlen. A szorzó alapból 8 volt, (6-9 között lehet állítani), amit egyből át is raktam 9-re, ennek következtében 1,6GHz-ről 1,8GHz-re nőtt a sebesség (ez 200-as ugrás, 8x200=1600, 9x200=1800)
Aztán van 1 kis opció, amivel be tudom kapcsolni, hogy mindent én állítsak be, utána szabadon állíthatóak a dolgok. Van ilyen hogy CPU Host Frequency, azthittem ez az, amit állítani kell, de mostmár nem vagyok benne biztos (alapból 333-on van, 100-700 között lehet állítani)
Ezen kívül van olyan hogy memória freki, az alapból 800-on van, illetve alatta még vmi memória szorzó féleség is van, ez nekem pl új: 3.33, ilyen van benne pl
Tehát a kérdésem egyszerű, hogy is kell akkor itt tuningolni?
Mert én 200-at beállítva sehol nem látok, holott9x200-on megy alapból, ezért nem értem
-
Soak
veterán
[link] -48 fok , 1,58V
-
Soak
veterán
-
Soak
veterán
[link] 1,44V , már nem kinzom tovább. Igy is 65fok körül volt idle.
Amugy csak az EVGA lap mért félre és nem is annyira meleg a proci, kb 15fokkal kevesebb (ha nem 20-al) a cucc. Amugy tapintásra is, csak mivel minuszban jol mért, igy azthittem ,hogy pluszban is -
Bagira01
veterán
C2D alá melyik lap az igazi tuningra? Asus p5kc, p5k vagy p35-ds3? Egyáltalán jobbak a jelenlegi ds3-am nál? Az lenne a lényeg hogy jobban lehessen állítani a feszeket.

-
awokado
tag
Mint ahogy azt már írtam nem csak a DIRTnél csinálta...(R6 Vegas,3D mark)
Hátha másnak van valami ötlete.
--rejtélyes-- -
awokado
tag
Kéne egy kis segítség még mindig:
Először is játszottam a Colin McRae Dirt-tel alapórajelen(2133MHz),maxon kb.31-37 fps között.
Másodszor aztán emeltem az órajelet 3200Mhz-re és lám 9-12 fps lett .
Nem értem miért...
Talán a hőmérséklet miatt?(gyári hűtő van rajta)
Nem csak a Dirt alatt csinálta ezt...pl.R6 Vegas
Ja és 3000Mhz-nél és 2800MHz-nél is így belassult.
PCI frekit fixáltam már,úgy se volt jó.
Nagyon fontos lenne,mert ezért vettem e6400-at hogy legyen 1 kis tuninggal 3-3,2g-es procim.
Ha van valakinek valamilyen ötlete azt inkább PM mert nem találom meg a a választ a sok komment között
-
Nagyi WRX
csendes tag
Akkor ígymarad , én is 10 órát futtattam az orthost 3,1-en és teljesen oké
de nekem csak 42 C volt eversetbe fixen , külön külön a magok pedig 39-38 között ingadoztak.
Amúgy tök igazad van teljesen elég ideje volt gyesre küldeni szegény celeronomat
-
Nagyi WRX
csendes tag
Hi
Na vettem E4500-öt most probálgatom csak sajna a lapom nem tul jo (asrock4core)
és 300 fsb-n még elindul tovább nem , most csak 280 al megy de már egy napja folyamatosan
eddig még jó.(alap feszen)
Viszont 38-40 C-nél feljebb nem megy ez így jó? mert olvastam olyan hozzászólásokat hogy 60 C meg 70C terhelve. Nekem egy sima zalman 8000 van rajta.
Lehet hogy egy jobb lapban menne többel is fesz emeléssel? most 3,1ghz
-
-
subaruwrc
félisten
ha az spd-je 800on 4-4-4-12 akkor a 950et vígan vinni fogja. gondolom hűtőbordás a cucc úgyh 2.2-t nyugodtan elfog bírni. utánanézek h milyen chippel szerelik

hogy más memória chipek vannak rajta és a pcb is 6v 8 rétegű asszem. nekem PC 6400 4-4-3-8 az spd-je és ugyanezt tudja egészen 1020mhz-ig.
POOBy:

[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Oldamúr
csendes tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Hm értelek..de gondolom akkor a ramnak is kell majd még plusz fesz..a te ramod az miben más Mint a corsair..tuninbarátabb nem ismerem azt a márkát,típust...ez a ramom pontos típusa
orsair 2GB DDR2 (2x1GB 800Mhz PC2-6400 4-4-4-12) XMS2
Nem tudnál valahol utánanézni mennyire tuningbarát..persze ha lesz majd időd...
Előre is kösöznöm eddig is sokat segítettél!
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro A2000 4GB WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- 176 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

tessék itt 1 link a biosomról, a szorzó nem látszik de az 7es. Még mindíg E6300ról van szó. Valaki elmondaná mit állítsak hogy menjen legalább 3.2ghz-n?

szép eredmény

akkor kompival meg ln2 vel 5giga fölött mennek nem?