Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windowsos tablet topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remington
őstag
helo
az miért van h az e6300-am simán megy 2.8ghz-n 1.25v-al(biosból) amikor 1.325 az alap, de 3192-n még 1.45-el se orthos-stabil? fsb wall? b2 steppinges, többi az adataimnál
-
subaruwrc
félisten
válasz
Amoroso
üzenetére
az idle=terheletlen hőfokok elfogadhatóak de a load=terheltek egy kicsit melegek egy G0ás procihoz mérten. ez lehet attól hogy homorú avagy domború az IHS=integrated heat spreader = integrált hőleadó izé
szóval a kupak. ezért prime vagy orthos alatt nem tud elég gyorsan távozni a hő és melegebb a proci mintha felfeküdne a hűtő. de mindezek ellenére nem rosszak a hőfokok ergo mehet mindennapos használatra ez a beállítás. 
-
Amoroso
aktív tag
Akkor ujra.
E6850-es proci alapbol 3ezres, feltoltam 3700.ra.
Asus arctic square-rel hűtöm.
És 1.525-öt kap a biosban.
Alapbol 44-45 fok körül van, orthos alatt 70-72 körül.
Jó ez igy vagy valamit elszurtam a tuning során?
Nem tul meleg, vagy tul sok a fesz? -
PCMESTER
csendes tag
Ki tudja megmondani hol tudom lelőni az energia gazdálkodást?
-
mokus1
addikt
Egy huzott G0-as Quad-nak mekkora táp kell?
-
PCMESTER
csendes tag
Hy mki. E4400-nak hol van az fsb wall?
-
mokus1
addikt
Ez jó tuninghoz Q6600hoz?Kb 3,4-3,6oz szeretnék amjd kihozni belőle.http://www.depo.hu/asus/triton_70
-
Larry303
addikt
Intel Core2 Quad Q6600/8M/1066 G0 stepping
milyen esélyeim vannak léghűtéssel ezzel a procival, a 400as fsb re 9x es szorzó mellett???
egy p5e ben szeretném hajtani, 4x1GB super talent társaságában....
előre is köszi -
mokus1
addikt
Apacer és Samsung tuninghoz jó??800as.
-
kemi
tag
Helló!!
Vista user vagyok, szeretnéma Crysis miatt kicsit felpiszkálni a core 2 6400-asom órajelét(asus-p5-b deluxe-wifi lap)...
Milyen progikkal lehet vista alatt teszetlni az eredményt, és van e itt Vista user hasonló konfiggal tapasztalattal, uccsó próbáim, memóriabeállítások tömkelegével(66186 és hasonló nonszensz értékek mellett is) kudarcba fulladtak, kékhalál és társai...
Lehet aztán az Orthos, CPU-Z fektette meg, de szívesen venném egy Vistás tuningoló tapaszatalatait, pláne ha hasonló alaplapja van...
-
Alex123
senior tag
???
Bocsi, de kezdő vagyok, ez mit jelent?
Amúgy nagyon megköszönném ha valaki lépésről-lépésre leírná péld., hogy hogyan lehet fesz. emelés nélkül egy kicsivel többet kicsikarni a rendszerből, ahol még stabil minden és "nem is árt" neki.
Az alaplap: Gigabyte GA-P31-DS3L alapalap s775
Memóriák: Corsair 2GB DDR2 (2x1GB 800Mhz PC2-6400 4-4-4-12) XMS2
Proci: E4500- Alex -
-
Alex123
senior tag
Senki sem tuningol E4500-at?
Lásd #2940 -es kérdésem.
- Alex -
-
Kloden
senior tag
válasz
Mozso26
üzenetére
Gondolom ilyenek hogy biosreset/frissítés stb. már túlvagy?...
Egyszer nekem is volt pontosan ilyen problémám,(felpörögtek ventik de semmi... ha beindult a gép akkor meg fullstabil volt...
) és kiderült, hogy nem kapott elég áramot a táp, mert a dugeszát egy olyan konnektorba dugtam, amire millió más is volt csatlakoztatva. Mihelyst átdugtam máshová, nem jött elő ez a probléma. Kicsi az esélye hogy ez a baj, de nálam anno ez volt... -
Mozso26
senior tag
Segitsetek ha tudtok #2925

-
KrAt
veterán
Nemérdekel, akkoris kicsikartam belőle a legtöbbet
De itt már BIOS-ból 1.67V (win alatt 1.6V) adlakba kirakva a gép (30méter magasan
) de ennyi.. >>>link<<< -
Zájec
veterán
urak, az létezik hogy az orthos 2ésfél óra után megáll és nem jelez hibát?
van valami idölimit? mire hazajöttem ez a tény fogadot.. megált de hibát nem jelzett. -
subaruwrc
félisten
az még elfogadható. 47fok cpu és 71maghő? kicsit homorú lehet az a proci ha ekkora különbség van...
pedig hasznos a prime igencsak. nem mondom hogy a stalker nem izzasztja rendesen de az inkább ramtesztelőnek jó. meg jobban is hangzik hogy prime mint stalker stabil....
ne lepődj meg ha legközelebb az NPP közepén pont amikor bejutnál a blowout előtt kapsz egy aranyos kék képernyőt egy kevésbé aranyos szöveggel.... -
subaruwrc
félisten
válasz
Amoroso
üzenetére
gyári hűtős tuningról kérdezett a fórumtárs. gyári hűtéssel nem lehet feszt emelni mert túlmelegszik a proci. akkor kell feszt emelni ha erős hűtéssel tuningolsz áés olyan mhz et akarsz amit nem visz alapfeszen. lehet auton hagyni de felesleges mert túl sokat ad a lap és nem egészséges.
másik kérdésedre válaszolva 75 fok maghőig elmehetsz.afölött nem egészséges.
olyan nincs hogy a cpu melegebb mint a mag. -
Alex123
senior tag
Most lett egy kis időm olvasgatni...
Délután szóltak, hogy nem tudják a már megrendelt E4400-ast hozni holnap a gépemhez, helyette ua. az árban E4500-at szállítanak (persze belementem, mivel nem akartam csúszást a géppel - úgy lesz összerakva -)
Valakinek van tapasztalata e4500-as procival tuning terén?
Az alaplap: Gigabyte GA-P31-DS3L alapalap s775
Memóriák: Corsair 2GB DDR2 (2x1GB 800Mhz PC2-6400 4-4-4-12) XMS2Ja, és "csak" gyári hűtés lesz rajta, mivel dobozos...
- Alex -
-
S.Feri
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kirdezni itt a totyikban, hogy ha egy e6750-es procika 3800-on ketyeg 1.5v-on léggel az mennyire egészséges neki?
Mert én úgy veszem észre, hogy szereti. A procika 47 fok 100% terhelés alatt sem mutat többet sz everest hőmérő, a magok is 71-ig mennek max.
Mondjuk nem primoltam, megilyen vacak tesztprogikat sem futtattam, csak Airborne, COD2, meg Stalker stabil egyenlőre.
-
mokus1
addikt
Mitől olyan szar a Kingston??15k-ig milyen RAM-ot vennél 2gigát?
-
Amoroso
aktív tag
Egy e6850-est meddig lehet fűteni?
Hol kezdjek aggodni?
Láttam már , hogy 72 a cpu és 50 a mag.
Az sok, meddig mehet? -
subaruwrc
félisten
ameddig nem kell feszt emelned. hiába mondok neked x mhz et mert minden proci más és a laptól is függ. minőségi 800as rammal nem lesz akadály de egy 1066os kingmax nem életbiztosítás.hiába megy elvileg annyin ha abba fektetsz be nem lesz sok örömöd benne. de hogy a kérdésedre válaszoljak egy Q6600at KB 3ghz ig egy E6850et KB 3500ig gyári hűtővel.
-
bernyo
csendes tag
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy hogyan lehet eldönteni, hogy az alaplap vagy a proci nem bírja tovább a húzást? Nekem egy e4300-am van egy giga ds3 rev2.ben, és 2,7G-n nagyon szép, stabil soha nem fagy (a feszt nem tudom, de az alap fölött 4 lépéssel van). 3G-n már nem stabil, meg több fesz is kell neki. mennyi az egészséges fesz, amit még lehet neki adni?
Üdv
Bérnyó
-
mokus1
addikt
a q6600at meddig tudod leeht gyári hűrővel huzni és ugy jobbban megéri mint a E6850??Segitsetek mit vegyek!
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Előre is bocsi a kérdésért, de az érdekelne, hogy az E4400-at meddig lehet "egészségesen" húzni a hozzáadott gyári hűtővel?
- Alex -
-
Zájec
veterán
-
Mozso26
senior tag
Üdv mindenkinek.
Már megint van egy uj problémám minden ok nélkül, semmit sem állitottam.
Bekapcsolásnál nem kapcsol be a monitorom csak pörögnek a ventik max fordulaton és még csak nem is sipol.Utána kikapcsolom(ezt bámeddig tudja csinálni ez a szar), majd ujra be és overclock failed miatt be kell lépnem a biosba, ott semmit sem álitok csak mentés nélkül kilépek és minden oké.Ezt kb egy hete kezdte el csinálni, nagyon idegesitö.Ujrainditás esetén is lekapcsolja a monitort.
Feszeket probáltam emelni, memoria idözitést visszatettem alapra de semmi sem segitett.Ha már megy a gép akkor teljesen stabil, és tunning is van-volt.Pls segitsetk.
Konfigom a nevemen.
Még valami az alaplap topikban nem tudtak segiteni sajnos. -
Amoroso
aktív tag
Estét
Ha húzom a procit akkor a vcora feszt auto-n kell hagyni?
Mert ha nem hagyom ott és beallitok egy alacsonyt akkor ront az Orthos.
E6850 1.4-en rontott. 3870-en
Mennyi kell neki, vagy auto? -
Anthony28
őstag
válasz
McKenny
üzenetére
A lapodat nem ismerem..
Ramot egyenlőre ne húzd...kezd el 8x szorzóval,400fsb-től.Alap fesszel nézd meg először hogy mennyit bír mondjuk 360x8-tól felfelé.Ha ez megvan 1,4v-1,5v között adj feszt de 1,55-nél ne többet.Valahol 3,6ghz körül fog megállni ahol stabilan használhatod.
Majd jön egy olyan szaki is gondolom akinek ilyen lapja van, az majd részletesen leírja mit hol tudsz beállítani.
-
McKenny
tag
aha fél éve nincs benne hozzászólás
ez vicc de megnézem hogy azóta van e bénne -
McKenny
tag
Sziasztok! tuning mesterek

Van valakinek az ennyémmel meggyező gépe?
mert akkor lécci monya el milyen beálítások kellek ennél a lapnál a proci tuninghoz!
nem írtam sokat mert el van törve az egyik kezem

-
Kloden
senior tag
válasz
üzenetére
Hát én eddig úgy tapasztaltam, hogy hiába Orthos stabil valami, attól még simán beállhat a rendszer egy sima netezés/zenehallgatás közben is. De ugyanez fordítva is igaz, Orthos beáll X MHz-en, de a gép attól függetlenül még az életbe nem fog behalni.
Én azon a véleményen vagyok, legyen Orthos stabil mindenképpen, de az igazi próba úgyis a mindennapi használat.
Persze egyesek 8-10 órákig nyomatják Orthost, (jó kis villszámla!
) de kiváncsi lennék volt-e már olyan, hogy valakinél pl. a 6. órában hibázott?
Én csak percekig szoktam nyomatni. 
-
törölt tag
Amugy biztos volt már ez kérdés, de mondja már el valaki, hogy mitől jobb, ha egy gép Orthos, meg minden stabil...
Mert mondjuk egy adott proc orthos stabil 3600on, viszont lehet hogy 3700on már rohadtul nem, viszont a win, meg a játékok ,meg minden egyéb megy rendesen 3700on, nem fagy, semmi restart meg kékhalál.
Ebben az esetben miért gáz ha én 3700on használom ?
Köszi
-
seal84
csendes tag
Amatőr tuning kérdés: Ha az FSB-t novelem 300-333 mhz korulire (266rol) akkor nem kell feszt emelni ? elég az alapfesz vajon ? koszi! (alaplap Asus P5K Deluxe, proci E6600)
-
Mr.Grincs
veterán
Én a Core2 Duo E6750 emhez 2*1GB KINGMAX DDR2 800MHZ es memót vettem. Nem sokkal volt drágább az 1066 os de a 800 as ramok úgygondolom még mindig nagyon a toppon vannak. Szerintem egyáltalán nem nagy érvágás neki. Én majd később veszek 1066mhzes ramot, ha már nagyon elavult ez a ram ami most van jelenleg. Meg addigra biztos jön ki sokkal jobb is.
-
Kloden
senior tag
Hellótok!!
Szerintetek egy 800-as minőségi mem nagy érvágás egy jobb Core2-esnek? (6700-6800-asnak?) Vagy feltétlen érdemes 1066-os mem? Előre is köszi!! -
subaruwrc
félisten
válasz
banderasz77
üzenetére
ha 38percnél restartolt csak akkor nem reménytelen. adhatod neki az 1.52-t loadban azzal menni fog.
zone akkor nincs probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell XPS 13 9380 FHD, 16GB RAM, 256-512GB SSD, szép állapot, számla, garancia . Utolsó db.
- Honor Magic 7 Pro 512 Gb - AI Pro kamera, 6,8 120 Hz LTPO OLED, Snapdragon 8 Elite,3 hó gari!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
jó8 neked is
a ramokat kényszeríti hibára v nemtom.késő van már ehhez
jó8.

350fsb-n megy 352meg már el se indul 
kapok hozzá ventit is??
) és kiderült, hogy nem kapott elég áramot a táp, mert a dugeszát egy olyan konnektorba dugtam, amire millió más is volt csatlakoztatva. Mihelyst átdugtam máshová, nem jött elő ez a probléma. Kicsi az esélye hogy ez a baj, de nálam anno ez volt...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)