Hirdetés
- Mini PC
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Akciókamerák
- Windowsos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
Blackhole13
üzenetére

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Blackhole13
üzenetére
jó kis lap, nem fogsz benne csalódni.
a DS4 kicsit túl van rakva hűtéssel, hehézkes a hozzáférés a körülötte lévő dolgokhoz
(volt ilyenem, azért tudom). A Ninja hűtőmet valami borzalom volt rá feltenni és leszedni.
és a P5K Deluxe jobban is megy.
DS4 nem volt hajlandó elindítani a ramjaimat 5-5-5-15 -be. a deluxe alapból ennyivel hajtja.
úgyhogy én is a Deluxe-ra szavazok

-
subaruwrc
félisten
válasz
Blackhole13
üzenetére
ottmég p5k-e t kérdeztél ez megzavart
p5k deluxe egy zsír lap egy szavazat arra. -
Zé_Mester
őstag
válasz
Blackhole13
üzenetére
[(#3537)]
ebben ment egy válasz. de sztem P5K Deluxe.
-
Blackhole13
senior tag
Visszatérve erre?[3536]
P5K Deluxe vagy Gigabyte P35-DS4? -
m4rc!
őstag
E6750-ből mi a jó stepping? G0?
-
RasHaN
aktív tag
bios frissítés megoldotta a tuning terror-t, végre életre kelt.
alapfeszen 8*370, 1:1, és 5-6-6-15. memória időzítések terén nem vagyok penge, valami vélemény erről az állapotról?

részemről alapfeszen fel akarom gyűrni 8*400ra, de a memóriák terén várnék javaslatokat
/mit-mire, vajh mit bírhat, most auto-n van ilyen értékeken/
-
kisa8800
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Az az igazság hogy a vdrop elött 1.35 -öt kapott, csak észrevettem hogy ugrál a fesz terhelésnél mint az Mtz80-as töltés mutatója. Vdop után idáig tudtam levinni (orthos 7 óra). Sajnos ezzel a lapal igy kell bánni. Egyébként a másik 3.6gh elmentett beállitás is "csak" 1.4-et kap.
A rammokat már megis rendeltem, köszi
-
Zé_Mester
őstag
próbágattam ma reggel a procit.
visszavettem a szorzót 6-ra, hogy menézzem mekkora FSB a max.
szomorú, de 515 stabil alapfeszen, 518 vége. itt már hiába emeltem a feszt, akkor se ment feljebb
ezekszerint itt kampó ?
akkor mostár csak azt nem értem, hogy ha megy 515-ön 6x, akkor 8x500-on mi az anyja kínjáért nem akar elindulni

-
Zé_Mester
őstag
válasz
kisa8800
üzenetére
ha veszel még 2 ugyanilyen ramot, akkor is jól jársz, tuningba menni fog a 4x1GB is.
meg ha most eladod őket, akkor rohadt sokat buksz rajta, sztem nem érné meg.
más...
de igen, az E6750-es prociról volt szó, és most hogy látom a linket egyre jobban idegesít hogy az enyém zabálja a feszt, ímg neked 1,3V alatt is megy 3200-at
ezen valamit orvosolnom kel
-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
értem, friss még a dolog.. csak egy gyors beállitás az 1.375v
ez csak ilyen gyorsbeállítás volt, nem akartam szórakozni
majd holnap
majd megnézem szobahőmérsékleten is hogy megy-e 3960-on
az tuti hogy a Mark-ok nem futnak le, mert sztem kifagyna.
nem tok több feszt adni a procinak 1,7V-nál
de majd megnézem holnap.az Ultra-extrem meg ......... hát ezen is agyalok még. pont amiatt amit te is írsz, az ára.

-
Zájec
veterán
válasz
Zé_Mester
üzenetére
értem, friss még a dolog.. csak egy gyors beállitás az 1.375v
na de a kérdésem még mindig áll...
miért nem birná szobahömérsékleten, hiszen csak 10-15 fokkal kellene
melegebbnek lennie.. akkor miért nyirnád ki
modjuk jó hütö az Ultra-120-extrem , csak megér -e annyit.... (16k)

-
Zé_Mester
őstag
még jó
amúgy tervbe van egy normális hűtő, mert a gyári eleve szarul is mutat, meg amúgy is egy nulla. egy Thermalright Ultra-120 eXtreme lesz majd. csak nem tom még hogyy mikor
(#3570) Zájec : nem néztem hogy megy e alapon 3200-at, a biztonság kedvéért adtam neki egy kis pluszt. ennyi bőven belefér

-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
hát ez szomorú hír.
pedig az első mondatodnál elkezdtem örülni, hogy na végre, sikerült neki.
erre tessék
háááát ez elég szopóka így, mostmár fogalmam sincs hogy mi a fene van nálad.de hogy legyen valami jó hír is ebben a hozzászólásban, én ma alkottam az enyémmel egy kis tuningot. bár neked is így menne
[My E6750]holnapra hátha összejön valami okosság, majd agyalok hogy mi lehet.

-
g0tcha
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
a mai nap a ramoké volt
visszavettem először is 5-5-5-18 ra az időzítéseket, sub-timing ok auto ra lettek állítva.
kapott még +0,1 V ot it 2,2 V csak a biztonság kedvéért. a ramokat feltornásztam 450 FSB ig első körben ezekkel a beállításokkal. a CPU FSB 375 ön van, így 3 GHz + DDR2-900 a jelenlegi beállítás. Orthos és Memtest el teszteltem. Memtestnek ugy olvastam 20 perc elég nem is töltöttem vele több időt megvártam míg 100% ig elmegy minden memoriával az kb 20 perc volt aztán láttam megy 100% fölé azt leállítottam, orthosra voltam jobban kíváncsi. 8 as vagy 9 es priorityn ment közel 8 órát (7 óra 51p) és 0 warning 0 hiba, a hőmérsékletet nem figyeltem végig a megállítás előtt volt gyári hűtővel 62 fok a 2 mag.
Majd holnapi nap körbefotózom a biost hogy mi hogy van beállítva mert a ramok ugy néz ki jók, viszont én nem tudom elhinni hogy kifognék egy mindenki által istenitett g0ás e6750est amit a legtöbben alapfeszen elvisznek 3,4 fölé ki-ki már a 4 gigát döngeti alulrol én meg még a 400as fsb t se tudom elérni. 394 volt max fsb de az már 1,56 volton!!! egyszer elindult 400as fsb vel a proci 1:1 arányban ramokkal de ehhez 1.6 voltra volt szüksége és a következő inditásnál szokásos jelenség. no boot. iszonyatos ventilátor bőgés, majd overclock failed, F1 bios setup blablablabla.... már unom
holnapra lesznek bios rol képek ma már nagyon fáradt vok most értem haza.. ha valakinek van 5lete azt viszont megköszönöm, minden lehetőséget kiprobálok. -
Zé_Mester
őstag
válasz
Bagira01
üzenetére
áhhhh köszi
ez a szárazjég gyártó nagyon komoly : 135 kg
ha rátennéd közvetlen a procira akkor nem kellene problémázni a hűtésen
folyamatos jéghűtés évekig
súlyra is elfogadható, hogy könnyen mozdítható legyen a gép indokolt esetben. (sztem az alaplapi felfogató simán elbírná LOL)

-
Zé_Mester
őstag
emberek.
honnan lehet beszerezni szárazjeget ????
mert látom hogy egyesek (Bagira01) fontolgatja a dolgot.
nekem is megfordult a fejembe, de azt se tom hol lehet ilyet kapni
gondolom nem a sarki hírlapos osztja kilóra.
valaki egy ötletet? -
ricsy888
senior tag
-
ricsy888
senior tag
Mondom, ha nem vagy ram tuning őrült
és inkább a CPU tuning számít nálad akkor szerintem teljesen jók azok a ramok amiket néztél. És azért biztosan tovább bírnák azok a ramok, főleg kis +fesz, és egy 700-750Mhz-et lehet, hogy el tudsz vele érni, persze lassab időzítések mellett..
Amúgy egy tipp: mivel ha jól tudom 9x-es szorzója van a 4300-nak ezért a szorzót visszaveszed 8x-ra és az FSB-t pedig 350-re állítod. így a ramot 1:2-be állítod az FSB-vel és 700Mhz-en fognak menni a ramok a proci pedig 3,15Ghz-en. Szerintem ez egy jó kis beállítás lenne. így minden elég jól meg lesz hajtva és a teljesítmény sem lesz rossz
Még valami, amiket néztél ramokat. azok milyen időzítéssel is mennek alapon? cl5? -
torma1981
veterán
Sziasztok!Még kezdö vagyok a proci huzásban!!Nemrég vettem egy Intel E6750-es procit meg hozzá egy Gigabyte P35 DS3R-es alaplap+ Cooler Master Hx2 -es hüttés hozzá!!Muldkor huztam de nekem az alap 2.66 Gh fölé csak 9 %-kal tudta huzni kb 2888 Mhz körül felette már fagyott a rendszer!!! 4Gb GEIL Ultra DDR2 800Mhz KIT-es memom van ugyhogy nem rossz fajta!!Tudnátok tanácsokat adni hogy feljebb tornázhassam az órajelet??Köszi
-
t256
őstag
válasz
ricsy888
üzenetére
Igazából 667-es Corsair-re gondoltam. 10000 Ft körül van 2x1Gb.
[Itt] le van írva, hogy ha az E4300 2700Mhz-re húzva, akkor a RAM 600 Mhz-n megy.
Ha feljebb is húznám a 667-es Corsair csak bírná nem ?Ha jól tudom az E4500-nak alapon ugyanannyi az FSB-je, mint az E4300-nak.
-
Zé_Mester
őstag
én most tesztelgettem az E6750-es procimat. (Murena-tól
)ezek jöttek ki, sztem egész korrekt.
[495 FSB]
[jelenleg így néz ki a cucc]
de még frissítek egy bios-t mert az elején elgé furcsa dolgokat ír ki
aztán hátha meglesz az a fránya 4GHz
(#3538) ricsy888 : Ha viszont a ramokat is szeretnéd jobban tuningolni akkor ajánlott valami márkásabb 800-as.
vagy esetleg egy 1066-os Kingmax. nem egy Űbernagy tuningram ,de legalább nem ez lesz a korlát a tuningnál. és viszonlag olcsó is
-
ricsy888
senior tag
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Blackhole13
üzenetére
hali
ASUS P5K-E, Gigabyte P35-DS4, vagy ASUS P5K Deluxeezek viszonylag 1 árba vannak és nagyon jól lehet húzni benne a cuccokat.
a kisebb testvérek is jók, de annyival nem drágábbak a fentiek, hogy ezeket kellene választani.azért is jobbak a fent említett cuccok, mert jobb az alaplapi hűtés, jobb a fesszabájozás, meg ilyesmik. nagyobb esély van a jobb tuningra.
-
Blackhole13
senior tag
Hi
E6750 és 2Gb Super Talent 800-as memókhoz keresnék valami jó tuninglapot.
Ezeket nézegettem: ASUS P5K-E, Gigabyte P35-DS4, sztetek melyik lenne a megfelelőbb?
Esetleg jó a kisebb "testvéreik" is?/ ASUS P5K, Giga DS3/ -
t256
őstag
Egy C2D E4500 tuningolásához elég a 667MHz-es memória ? Vagy jobban járnék 800-assal ?

-
subaruwrc
félisten
-
RasHaN
aktív tag
üdv
énis segítséget kérdnék, a lelkem gondja az lenne hogy a E6750es procit 333ról 345re (8x) emelem, egyszerűen behal, pedig nem nasa computert csinálok belőle ezzel a kis lépéssel.
reboot, feketeség, cooler maxon pörög. minden 10. próbánál bejön a bios ( WAIT! )
nem tartom valószínűnek hogy ezt a kis lépést ne viselné el alapfeszen.lehet beszólni hogy mit rontottam el, várom az építő kritikát
thx -
Zé_Mester
őstag
hmmm, ez nagyon érdekes, csak nem annyira szar a proc hogy nem megy 400as FSB-n

annyit próbálj meg hogy a ramok időzítéseit visszaveszed 5-5-5-15-re
hátha ez a kínja (tudom hogy a gyári alacsonabb) ,
de ha ígyse, akkor a proci a bűnös.
írj ha van valami,mostmár érdekel, hogy mivan

-
g0tcha
tag
üdv
azóta is folyamatosan próbálkozok, van egy-két fejlemény, igaz előrébb nem jutottam de talán segít felfedni a problémámat.
minden próbánál a ram beállítások 4-4-4-12 , 2.1 V mellett
először 333as proci alapfsb próbáltam ramokat alapba 400 on, mert eddig még nem sikerült, igaz mindig emelt proci fsb vel akartam 1:1 ben. így bootolt rendesen, na gondoltam el kéne érni procinál is a 400 as FSB-t, visszavettem szorzót 7esre és igy 1:1 ben 400 FSB vel már nem bootolt. alapfeszt megemeltem 1.45V ra kb de semmi változás.
nem bootol, sötét képernyő de a ventillátorok ugy pörögnek mint soha. ki-be kapcs szokásos oc failed, F1 gomb, uj beallitas, kiprobáltam ugy hogy ram FSB 900 ra jöjjön ki de proci bőven 400 alatt legyen. így a booton tuljutott de windows nem tölthető be valamy systemre mutogat, visszavettem ezekután most 840en mennek ramok, a proci pedig 351 FSB-n 8x szorzóval, amiből kiderül számomra hogy ramok birják a tulhuzást de a proci valamiért nem hajlandó 400FSBn elindulni. alapfeszen 384 max FSB, huzva pedig 394 asszem de ez már valami 1,55 V os fesszel ami igencsak soknak tünik egy G0 ás E6750 eshez. mi lehet itt a ludas? kiprobaljam esetleg ramokat kiszedni, egyszerre csak 1el probálni vagy átpakolni más slotokba? megcserélni őket? -
Bagira01
veterán
válasz
subaruwrc
üzenetére
500-s fsb azé oda...-na. Sztem lesz egy csúnya limitem
. 4,5Ghz nekem már bőven elég lenne. Ott egy super pi és már boldog is lennék. Ahogy elnézem nem lesz itt wr
. Ezek a piszok tuningerek túl elszántak, ahhoz a 4,6Ghz-hez már tényleg nagy mák kell
. Mind1 még nincs semmi biztos, még lehet reménykedni 
-
Bagira01
veterán
válasz
subaruwrc
üzenetére
Köszi
Én is vmi ilyesmit sejtettem. Akkor uccu neki azt az 1,72v valóst, azt lehet, hogy még világviszonylatba is elérek vmit
. Amúgy érdekelne, hogy mennyi lehet, most a legatomabb e4300(világon) eredménye léggel
. Nem tud vki vmi oldalt ahol vannak ilyen eredmények? Én ezt találtam. Ez azé már durva ilyet meg sem kísérlek 
-
törölt tag
válasz
laragirl83
üzenetére
Értem köszönöm. Én egyébként nem nagyon kedvelem a fesz-emelős tuningot, de előbb utóbb úgyis szükség lenne rá. Kár hogy az EIST ilyen rigolyás, a CNQ eddig mindig azt csinálta amit én akarok, akárhogy emeltem a feszt, az mindig egy adott értékkel vette vissza szépen
Na mindegy, majd megpróbáljuk megszokni ezt valahogy... -
subaruwrc
félisten
válasz
Bagira01
üzenetére
a pontos jelenséget nem tudom de szerintem nem is akarom megtudni. -ban megváltozik a proci anyagának viselkedése ezért jobban bírja. kemény mínuszokat akarok.
így gyorsba : A szigetelőanyagok szigetelőképességüket nem tartják meg korlátlanul. Ha a szigetelőanyagot határoló vezető szerkezetek - elektródok - között a feszültség nő, azzal együtt növekszik a szigetelés igénybetétele is. Ha a szigetelőanyag igénybevétele meghaladja az általa elviselni képes határt, akkor szigetelőképessége megszűnik és vezetővé válik. Ilyenkor következik be átütés a szigetelőanyagban.
-
Bagira01
veterán
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Az E4300 tocsikból küldtek ide
Nos egy apró kérdésem lenne ha nem gáz az E4500-ról! Érdekelne hogy van-e valakinek ilyen processzora és mit tud tuningban?Valamint az is érdekelne hogy az EIST-et hogyan tudnám megőrizni mindenképpen tuning esetén. Úgy mint AMD-nél, hogy a szorzót nem állítom? Ha állítom egy core2 szorzóját, akkor csak letiltott EIST-el működik? Köszi a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- EA Sports WRC '23
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mini PC
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung kuponkunyeráló
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 12.15.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(volt ilyenem, azért tudom). A Ninja hűtőmet valami borzalom volt rá feltenni és leszedni.

nyáron meg napközistábor van.. nyema tuning..