Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ebit
addikt
válasz
laragirl83
üzenetére
Everest mennyit mutat?
-
VIC20
őstag
Sziasztok!
Egy tuninggal kapcsolatos kérdésem lenne.
P5B Deluxe alaplapom van, 6400-as procival, 4*1 giga RAM-mal. Megpróbáltam kicsit feljebb venni az órajelet, mert azt hallottam, hogy az alaplap is, meg a proci is jól bírja. PCI express órajelét beállítottam 100-ra, a PCI-ét meg 33-ra. A memóriát levettem 533-ra. Ezután a Systool-lal elkezdtem keresni a max órajelet. Eddig (478-as alaplapnál) megszoktam, hogy egy ideig megy felfelé, közben tesztel, eztán egyszer csak hibázik, és visszaáll az utolsó jó állapotba. Ennél a rendszernél viszont egyszerűen merevre fagy az egész, 2,5GHz-ig megy csak. Szerintetek mi lehet a gond?
Köszi a segítséget! -
[Vazz]
tag
válasz
laragirl83
üzenetére
Nemrossz-memrossz, de ezt már inkább hívjuk coretempbug-nak!

-
laragirl83
őstag
Hmm, 84%-os FSB tuninggal elég jó hőmérsékletek ezek, nemde

[link] -
Ebit
addikt
Részemről befejeztem, esetleg majd olvasd át ismét a leirtakat,semmit ne tegyél hozzá talán más álláspontra jutsz.
Klasszikusokat érdemes eredetiben olvasni.
Érdeklődőm mechanikát, gépészetetet, anyagismeretet, tanultál valamikor?
Rugó méretezéssel, karakterisztikával foglalkoztál,?
Nem szükséges,az én véleményemet elfogadni, bár ezidáig tőled egyetlen tényt sem olvastam.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Sziasztok E6850 procim van meddig lehet húzni kb
a hütőm zalman 9500.
[Szerkesztve] -
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
helyes helyes

-
-
subaruwrc
félisten
cpu-z 1.41 final [link]
ezzel lehet validálni végre
-
PH 5.5
aktív tag
Viszonylag hűvösre fordult az idő...[link]
-
Soak
veterán
Még mindig nem értem ,hogy mit olvassak el, mit irtál le? Aztmondtad bizonyitod ,hogy nem egyenletes? bizonyitottad? nem . akkor miről beszélünk? adj egy tesztet ami mutatja ,hogy az sebészi pontossággal elteritett fokokat ver arra amit a hűtő terit el! (mert ebből indultunk ,ha jol emlékszem...
) -
Soak
veterán
válasz
laragirl83
üzenetére
meghúzom, a fölösleg oldalt úgyis kijön, aztán haliiii..... és hadd szoljón.
Én nem ezt magyarázom ,hogy az egyenletes nyomás ugy is elteriti?minek kenegetni? Valaki mutassa már meg, hogy hány fokot nyer azzal ,hogy elteriti -
Bagira01
veterán
válasz
laragirl83
üzenetére
Csak hogy mx-2 sehol nem kapni engem is érdekelne. Én most artic ceramic pasztát veszek
over@locker886 ajánlásával
[Szerkesztve] -
Ebit
addikt
válasz
laragirl83
üzenetére
Én mnt irtam neked, inkább a tőkéletesen polirozott felúletekben hiszek.
Sokszor még a közép kategoriába sorolt hútők esetében is mérhető javulást lehet vele elérni. -
laragirl83
őstag
jó azért ha lenne lehetőségem és keretem, akkor ha tehetném, hidd el csak AC MX1 vagy MX2 pasztát használnék, mert igenis van különbség paszta és paszta között, csak nem akkora

mert ugyebár: [link]
ebben a tesztben a sima wolfs paszta meg a többi noname alap trutyi alapból benne sincs...
[Szerkesztve] -
Ebit
addikt
válasz
laragirl83
üzenetére
Látod valahol itt kezdődőtt, irtak egyesek, kettesek
szuper pasztákról,és külőnbózó paszta felviteli módszerekről, és hútési problémákról.
Röviden ennyi. -
laragirl83
őstag
nem tudom mit fostok ilyen 4 pontos egyenletes nyomáson meg hasonlók....

énn bazzeg, paraszt módon ujjammel kenem fel ''made in china'' pasztát cpu-ra, gpu-ra, tök 8, szemre kb. egyenletesen, aztán ráteszem bordát, és faszán meghúzom, a fölösleg oldalt úgyis kijön, aztán haliiii..... és hadd szoljón.
sosem volt ebből problémám, bajom. -
subaruwrc
félisten
egy kis témába vágó
E6300@3853mhz [link]/B]

POOBy

[Szerkesztve] -
subaruwrc
félisten
már elnézést h ide teszem fel a kérdést de mi az isten véreres farkáért nem tudok 1.41.0ás cpu-z vel validot csinálni?

-
DeviL-B
tag
Tuning hanyagolva. CPU feszt nem lehet rajta húzni, NB feszt meg hiába húzom. 2160Mhz a plafon. Majd a P35-ösön

-
Soak
veterán
A tőkéletes hatást,felfekvést, csak az egyenletes rétegvastagságú homogén /egyfajta/ paszta
Ezt nem értem, egyenletes a nyomás nyégy ponton, akkor a felesleges paszta bőven távozik.A hűtő alatt lesz tökéletes. X2-nél pengével egyengettem el a pasztát és ne mvolt 1 fok különbség sem ,hogy csak ráraktam és a hűtő szétnyomta . Mondjuk talán ez szilikonra jobban igaz, de ezüstnél is ilyen áll fent
[Szerkesztve] -
DeviL-B
tag
Akkor már csak 1 kérdés maradt. Hogyan tuningoljam a 945-ös MSI-t????

-
beneszilo
tag
Köszönöm válaszaitokat a pasztázás rejtelmeiről!

-
törölt tag
Segitség kéne lap striker extreme proci c2d E6850 3.0Ghz ram corsair ddr2 800Mhz DHX.
Brutál az alaplap Nem tudom mit kell átállitanom a jó tuninghoz. Please HELP!!

-
DeviL-B
tag
asus p5wdg2-ws pro
Ez lesz a tuti. Quad támogatás. 975-ös lapocska. -
DeviL-B
tag
Az a röhelyes, hogy régen egy gagyi asrock lapom volt (AGP/DDR1), de a 2.8-as celeront simán járattam benne 3.8-on

-
DeviL-B
tag
Üdv néktek!

Valaki tudna segíteni??
Van egy E2140-es procim, egy MSI 945PL Neo 2.0 lapban.
Gyárilag 1.6Ghz-et fut, és nem tudom 2160Mhz-nél jobban felhúzni, mert e fölött nem boot-ol be a gépecske. Mit lehetne tenni?? Előre is THX.
E2140, Msi 945PL Neo 2.0, 1,5Gb DDr2/800, GeForce 8500GT -
VinoRosso
veterán
a hétvégn próbálkoztam mesettel hátha valamit segit ha állítok a subokon, előszörre rendszer összeomlást lett a vége, aztán letröltem majd ujra felraktam, és most annyi baja van, hgoy csak 1333as strappel nem fagy ki a winfos dt-ról. Nem tom hogy ez miért van, eddig bármilyen strappel fagyimentes volt, hogy lehet helyrehozni ezt a hibát? Reinstall nélkül persze.
-
chooky
tag
Tuning szempontból melyik lapot ajáljátok?
1. MSI P965 Platinum
2. ASUS P5B (nem a DELUXE)
Ez a configuráció lenne mellé: Dula Core 2 E2160, 2db Kingmax 512Mb/800Mhz, GainWard 7600GT VGA, 200Gb Samsung SATA2 HDD.
Előre is köszönöm a segítséget.... -
törölt tag
válasz
Mozso26
üzenetére
Túl magas az FSB. Azért kékhalálozik. Az egy dolog, hogy megy 400-on a cucc, de boot-nál pl. a proci valós módban indul, a lapnak detektálni kell a ráintegrált, és csatlakoztatott eszközöket is, ami mind okozhat hibát. A kékhalál legtöbbször ram hibára utal. Nem arra, hogy rossz, hanem, hogy hibázik.
-
Mozso26
senior tag
válasz
szasanyi
üzenetére
7*400-on van de az igazi problémám nem az h magas vagy meleg hanem h 3 inditásbol kétszer kékhalálozik a gép de ha felált teljesen stabil. Nem táp és nem ram mert mindketöt kicseréltem. Oprendszert nem rég tettem ujra de semmi.Lehet alaplap hiba ugy is h csak inditáskor kékhalálozik?
-
törölt tag
Sziasztok! Egy kérdés a procit a biosbol vagy valami programmal windowsból érdemesebb tuningolni?

-
Mozso26
senior tag
Srácok autora tettem a vcorét a biosba és most 1.448v-ot ir a cpu-z. Azért tettem autra mert a köv hibaüzenettel majdnem minden harmadik win inditáskor kékhalálozik: Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.0.6000.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk a problémáról:
BCCode: 1000008e
BCP1: 80000003
BCP2: 8B2C31E6
BCP3: 9089C75C
BCP4: 00000000
OS Version: 6_0_6000
Service Pack: 0_0
Product: 256_1
Ez a fesz nem tul magas?1.4-en volt eddig és a cpu-z 1.352-t irt ki.

-
beneszilo
tag
a pasztát mivel lehet elsimítani, elkenyni a procin?
-
awokado
tag
hsz 281
Nagyon érdekes hogy a gondot egy win reinstall megoldotta
Lehet hogy valami más,de valahogy jó lett
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Torrent meghívó kunyeráló
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- VoLTE/VoWiFi
- 3D nyomtatás
- EAFC 26
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

a hütőm zalman 9500.

)

idle 64fokra nem engedem rá

alaplap aljára,ami a fokozza merevséget