- OLED monitor topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SoundBlaster X-Fi
Új hozzászólás Aktív témák
-
jugeen
addikt
válasz
Overlocker #198 üzenetére
valós.
D5 + FuZion + Mora2 w/ 4*120@5V -
LordVader80
őstag
válasz
LordVader80 #196 üzenetére
bios frissítés nem segített, továbbra sem értem
-
-
LordVader80
őstag
-
jugeen
addikt
meghajtottam az E6850-emet 4G-n.
[link]
-
szasanyi
félisten
válasz
LordVader80 #191 üzenetére
Gondolom a moboba helyesen van berakva, a megfelelő két slotba. Korábbi
CPU-Z verzió vagy Everest is single módban mutatja? -
LordVader80
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, a ramjaimmal van problémám: [link]
biosban 5-5-5-15 van beállítva, és post elején még dual channelként érzékeli őket a gép, mi lehet a gond?
minden gyári beállításon, nincs húzva proci (340*9, strap1333-on, memóriák 1:1ben 340-->680Mhzen) -
MadBlade
tag
Próbáld meg a Superman #151-es válaszában ajánlott bellításokat , ezeknek nagyjából jónak kéne lenniük nálad is !
FSB-t érdemes 5-10MHz -es lépcsőkben emelni...
A piros számok miatt ne parázz , nálam is pirosak és minden asus-osnál aki ilyen értékeket állít be , de igazából ez nem jelenthet gondot , mert a lapod szereti tuningot.
Sok sikert !
hopsz , kaja közben egy cseppet megelőztek
[Szerkesztve] -
b05styp
tag
üdv
próbálgatom énis húzni a procit(E6300) és 445FSB 1.4volt mellett szépen elmegy, semmi gond, de ha felveszem 450re 1.4 volton akkor ha elindul a vindóz azt írja h a proci csak 2250Mhz-en megy. szerintetek mit kéne csinálni hogy engedje? fesz elemés... thx -
csgomez
csendes tag
Sziasztok
Úgy tűnik megoldódott a problémám. A memóriákkal volt a gond. Két teljesen 1forma Kingmax KLDD48F-A8KB5-ös 1gigás 800-as RAM volt benne és semmi. Most kicseréltük az egyiket egy régebbire és lássatok csodát, tökéletesen megy a procim 3200Mhz-en.
Nem értem.
Valami a dual chanell-el nem tetszett neki. Akár dual-ba, akár single-be volt pakolva a 2 ram, semmit sem engedett húzni, mindent visszalőtt alapbeállításra.
Most ezek vannak benne:
DIMM1: Kingmax KLDD48F-A8KI5
DIMM3: Kingmax KLDD48F-A8KB5
És tökéletesen megy. -
Muréna
őstag
válasz
C.Brigante #172 üzenetére
drop mod nélkül, kb 1.30-1.31
-
C.Brigante
veterán
BIOS ba 1.3375V valósan mennyi kb.? (CPU voltage)
[Szerkesztve] -
Oli92
tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy egy Quad-nak hogyan tudom növelni az órejelét? vagy mit szoktak? Na szoval,hogy több Ghz-n mennyen.
Elég ha körbe rakom ventilátorokkal?Vagy hülyeséget mondtam?
-
fapuma007
csendes tag
válasz
Superman #146 üzenetére
Általában a programok a BIOS-ból olvassák ki a méréseket, szóval az lenne a meglepő, ha mást mutatnak.
#155 Soak
Beismerem, nem vagyok se fizikatanár, se villanyszerelő, csak egy lószaros kis tanuló. De a lényegen nem változtat, hogy 8k-ba vagy 15-be kerül egy multiméter (amúgy 10-ért már kapsz alaplapot is).
-
fobee000
tag
Srácok nem tudja valaki hogyan lehetne abit ab9 déli hídjának feszültséget emelni? Mert a biosban úgy látom erre nincs lehetőség
-
fahed
csendes tag
hehh
megszakérti, ez tecik
és a Power Man táp az jelent valamit? ha jol értem az északi híd a north bridge?
-
Superman
nagyúr
A piros színtől ne félj, nálam is pirosoz, de tisztában kell lenni a lap tulajdonságaival és az adható feszekkel. tehát az északi hídnak nem adok a Commando biosában 2Voltot sima léghűtéssel, meg amúgy se, mert tapasztalatom szerint 1.6Volt felett kezd instabillá válni a cucc. Ha ésszel, kis lépésekben emelsz, semmi sem sül ki. Ajánlom olvass utána a lapodnak a neten, amennyit csak tudsz. Mert látom, ez nem sima P5B, hanem P5B-VM, nem tudom momentán mi a különbség.
A GABA tápot nem ismerem, majd talán valami tápszakértő kolléga megszakérti... -
fahed
csendes tag
én is kérnék választ
-
fahed
csendes tag
amgy meg 1 Gagyi Gaba 400w-os táopom van
ez nem prob?
-
fahed
csendes tag
Szia Superman, nálam 400/ddr800on else indul :S és még 1 krédés, ha több feszt adok neki akkor nem sül ki semmi? amgy meg a ha többre rakok valamit akkor priossa színnel jelzi a a volt számot :S
-
jugeen
addikt
CPU-Z 1.40.9 beta [link]
-
Superman
nagyúr
A #31-es hozzászólásban van apro kolléga, a #34-esben pedig az én általam javasolt beállítások. Ha mindent auot-ra teszel, akkor minimális az esélye a jó tuningnak. Egy ideig menni fog a dolog, de utána már nem. Inkább kicsivel több feszültséget adj az egyes komponenseknek, utána a tsztek során csökkentheted ezeket az optimális szintre, amin még stabila gép.
-
fahed
csendes tag
Modify Ratiot 10re felviszem de még mindig ugyan az van besekapcsol a monitor
és kikell huzni a tápkábelt hogy betudjam kapcsolni a gépet. :S -
StaMiNa
aktív tag
-
fahed
csendes tag
nah itt vagyok
, tehát tegnap haza mentem avval a gondolattal hogy ultrabrutál lesz a gép,
leülök a gép elött és a következőket csinálom
Bios
Advanced
JumperFree Configuration
AI Tuning Manual
CPU Frequency 300
DRAM Frequency asszem 700
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
*Memory Voltage 1,8V
*CPU Vcore Voltage 1,4V körűl ok, szerintem
FSB Termination Voltage auto
NB Vcore auto
SB Vcore ( Sata;PCIE ) auto
ICH Chipset Voltage auto
CPU Configuration
Modify Ratio Support Enabled
Ratio CMOS setting 7
C1E Support Disabled
MAX CPUID Value Limit Disabled
Vanderpool Technology Disabled
CPU TM Function Disabled
Execute Disable Bit Enabled
Peci Enabled
Chipset
North Bridge Configuration
Memory Remap Feature Disabled
Configure DRAM Timing by SPD Disabled
*DRAM CAS # Latency 5
*DRAM RAS # to CAS # Delay 5
*DRAM RAS # Precharge 5
*DRAM RAS # Activate to Precha 15
Static Read Control Disabled
Initiate Graphic Adapter PEG/PCI
és itt mit kell csinálni? ezt a beállítási listát a haveromtól kaptam. De itt ha fejjebb visze k valamit akkor bese kapcsol a monitor csak a gépugye P5b + c2d e4400 van Hyper tx hűtő Hynix DDR2 800mhz memok.
-
Superman
nagyúr
válasz
fapuma007 #144 üzenetére
PC probe 2 mutatja az értékeket és persze tudom, hogy nem megbízhatóa szoftveres mérés, de a bios és a PC probe 2 is ugyanazt mutatja. Egyébként sokkal agagsztóbb, hogy az orthos 1mp után kidob a memória stressz-ből, mondván, hogy hardver hibás a memória.
1066-os Kingmaxok - jelenleg - csak 1000MHZ-en üzemeltetve, kizárt, hogy hibásak. memtest és a Vista memória tesztje sem jelzett hibát. Az Orthos szerint mégis hibás. Az alkalmazások is futnak,s ehol egy memóriahibára utaló jel. Azt hiszem hanyagolom egy darabig ezt a programot.... -
csgomez
csendes tag
Sziasztok
Én is kérdéssel fordulnék hozzátok. A lent látható konfigom van és a tuninolási próbálkozásaim utáni jelenség hasonó a már előttem leírtakhoz. A gép BIOS save&exit után újraindul és minden visszaáll alapbeállításra. Az egyik haveromnak ugyanilyen gépe van és neki simán megy 3200Mhz-en a proci (igaz nem gyári hűtővel, nekem viszont még csak az van). A lehető legkisebb húzást sem engedi a masina. MInden visszaáll alapbeállításra. Neki simán megy 8*400-on (volt control=auto). Nekem nem.
Mi lehet a gond? -
fapuma007
csendes tag
válasz
Superman #142 üzenetére
Mivel méred? Ha Everest-tel, vagy bármilyen más programmal, akkor egyértelműen az a baj. A szoftveres mérés nem megbízható. Egy normális mérőműszer (amivel valóban lehet feszültséget mérni) annyiba kerül, mint egy átlagos alaplap. Ráadásul az alapján, hogy beállítástól függetlenül mindig ugyanannyit mér, egyértelműen a ''mérésben'' van a hiba. Ne törődj vele, mindennapos dolog. Ha minden alaplapot kicserélnének hibás mérésért, akkor vagy a gyártók, vagy a kereskedők mennének csődbe.
[Szerkesztve] -
fobee000
tag
válasz
Superman #142 üzenetére
Hát nemtom a lap topikjában kérdezősködtél már? Mert nekem nem ilyen lapom van és az én bios-omban ram termination feszültség nem is szerepel, mint ahogy a déli hídnak sem tudok feszt adni. Én átadom a szót a kollégáknak, ők többet tudnak az ilyesmiről. Az én cuccaim is Giannitól származnak de szerencsére nincs problémám velük.
-
Superman
nagyúr
Gyerekek! Feltettem oldalakkal ezelőtt egy kérdést, hálás lennék, ha valaki most nekem segítene, mert ha a lapnak van valami baja, akkor megy vissza garba Giannihoz. A jelenség ugyanis nem természetes szerintem. Amit írtam:
''Más: most nekem is segítség kellene, mert valami nagyon nem stimmel nálam, most vettem észre.
A DDRII termination Voltage értékéről van szó. A nominális érték (default) nálam 0.96 Volt. A probléma, hogy ez nálam alul van feszelve, mert csak 0.16 volt. Megemeltem biosból és úgy maradt. Bármit is állítsak be a biosban nem mozdul a 0.16-ról. Nálam ez az érték a biosban DDRII Controller REF Voltage alatt fut (Asus Commando alaplapban). Ha megemelem, ha csökkentem, ha Auto-n hagyom, vagy a referencia értéken, akkor sem változik.
ötlet, elképzelés?''
Ez nem lehet természetes. A memóriákat már átpakoltam más slotokba, az eredmény nem változik, mindig 0.16-ot mutat, rettenetesen alulfeszel. -
fobee000
tag
válasz
Kicsirics77 #140 üzenetére
Meglehet
Emlékszem kiscsikó koromban én is nyitottam tök feleslegesen új totyikot, utána felvilágosítottak
-
fahed
csendes tag
sziasztok.. kezdő vagyok még a tuningba és egy kis segítség kellene
-
Qru
MODERÁTOR
Azmiért, van, hogy az alapon járó E6300-amnál a Cortemp 0,94 is 6*311,1MHz-et ír ki, meg a 0,95-ös is. C1E EIST on.
-
Neck
veterán
Túrót
A bordák közé hajtottam be a csavarokat. Szépen fogja. Nyilván nem atomtámadás ellen tervezték, de szerintem szállítást is bírná, szépen áll a bordán a kis venti. Még a kábel is pont méretre van szabva. Egy kisebb baj volt csak vele, hogy a lapon a csati 3 tűs, ez meg kettő, és a kis műanyag bütykök nem jöttek össze, kénytelen voltam a kéttűs csati bütykeit reszelővel lereszelni, most szépen felmentek, a felső két tűre kellett dugni, vígan forog a venti. Tippem szerint a harmadik tű az intelligens vezérlés lenne, de mivel olyan forró a déli híd mint az állat, menjen csak maxon. Egyébként ahogy most a képen van, így ráfelé fújja a levegőt. Szal 4-0 arányban nyert az első verzió, köszönöm a szavazatokat. Remélem mostmár tudok húzni még1 kicsit a prockón
Üdv: Neck
MOD: Offba tettem, mint ahogy az is a téma
MOD2: Mindenkinek érdemes megcsinálni a dolgot, mivel nekem SÜTÖTT a borda, komolyan majdnem megégette a kezem, mielőtt rátettem a ventit. Most épphogy melegebb a kezemnél a borda, 40 fok lehet. 10 fokot minimum hűlt, de szerintem többet is. Nagyon zsír. Ja és sok hangja nincsenKiszuperált Mobil Rackje meg minden PHsnak kell legyen otthon, mivel azok úgyis mindig eltörnek
[Szerkesztve] -
awokado
tag
Köszi a segítséget!
A másik problémámra nem tud senki ''gyógymódot''?
Még 1 kérdés:
Van valami különbség pl az e6300 és a e6700 gyári hűtője között? -
awokado
tag
Senki nem segít
-
jugeen
addikt
visszaléptem 4 magról 2 magra. most raktam be a deszkába egy E6850-et. nyúzásra kész!
remélem sikerül a 4G-t elérni.
-
awokado
tag
Kéne egy kis segítség:
Miután a Bios-ban állítottam az FSB-n és a ramokon,azóta bekapcsoláskor mindig azt írja ki hogy érvénytelen boot.ini fájl és valami c/windows töltés...aztán betölt minden rendesen.
Nem annyira nagy gond csak idegesít egy idő után.
Meg lehet valahogy szüntetni?
Előre is kösz
Ja és még valami:
Mindegyik mást ír ki a feszülségre(everest,cpuz,easytune 5,bios stb)
Melyik a megbízhatóbb? -
Hacklone
csendes tag
Orthossal, 8*440 60-62 fokos a proci, az jó?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A04S 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest