Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Dell notebook topic
- Hővezető paszták
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
-bocsi, lázat mértem közben-
Szóval memtest: ahány modul annyi elindított és 200%-ig futtatott tök elég.Memset csak ráadás (tudom a performance level miatt tetted be).Viszont...
Én hiszek Neked, de egy evereset hiányzik róla, ahol látható, hogy valósan mennyi feszt kap a ram. Tudom, asusod nem jelzi (ezért kell ALAPLAPOT venni
- igen , ez gonoszkodás volt)-nem bírtam ki!
- -
lipi67
nagyúr
válasz
PH-User
üzenetére
Szuper!!!Nekem ehez 1,5v valós kellett prájmolásnál. Hátha nálad kevesebbel is beéri!!!
PuttPutt-zoo8800: remélem,nem gondoljátok, hogy személyes okai vannak. Putt,tudod jól, amiben tudtam, mindíg segíteni próbáltam, remélem nem gondoltad a soraidat komolyan. Először elmondom, h mi van. Én szívesen frissítgetném, de benyeltem valamit (kva vírus) és nem megyek fel a serverre. Most jön a fiam műtéte-ma kellett volna, de belázasodott és visszalökött a prof.- , áprilisban nem lesz időm újratelepítgetni, vírusozni. (mintákat is küldtem, senki nem tud semmit..
)
Krammerka mikor tud időt szakítani rá, tuti megteszi. Ha nem, az azért lehet mert:
vagy régebbi és elsiklott felette,s most nem szembeötlő, vagy valami hiányzik. nézzétek! nekünk csak jó, ha új eredmény kerül fel, nem 1x "toboroztam2 az embereket, hogy léccci-lécci csinálják..
Ha lehetne egy utolsó kérésem...
Tegyétem már fel most ide azokat az eredményeket amik nem kerültek fel, hogy meg tudjam nézni, hogy miért. Ha minden ok, igérem, addig nyúzom Krammerkát amíg fel nem kerül.(ezt értsd úgy, míg el nem érem..mert mint mondtam, neki is jó ha felkerül)PuttPutt, memtest:
(meg fogsz ölni) -
lipi67
nagyúr
Huhh, látom, vissza kell olvasnom! Teszem is..

-
puttputt
őstag
/főleg Lipinek.../
-
puttputt
őstag
válasz
zoo8800
üzenetére
Na igen...
Nem is ez a gond, inkább az, hogy az volt a válasz, hogy az elbírálása még nem zárult le, nem biztos, hogy el lesz fogadva, ill. kérdéses, hogy megfelelő-e.
Kérdem én is..., akkor minek van minta, - amit személyesen, nekem küldtek át -, hajszálra egyezik a tesztem a mintával, ezt 5mp alatt is meg lehet állapítani..., nem kell hozzá akadémiai fokozat.
Az engem is hidegen hagy, hogy mikor kerül fel (bár nem akkora szám az..., készítettem már pár honlapot magam is - ráadásul flash lapokat, amitől óvjon az Ég mindenkit -
, van vagy 10 kattintás "per Kopf" ez a "komplikált" művelet), inkább csak az elfogadás menete zavar, bár már egyre kevésbé.
Kösz, zoo!
-
puttputt
őstag
Szerintem is, ahogy már mondtam, érdemes keresni valami korábbi bios-t a jó eredményhez, a "legfrissebb" béta helyett, az semmiképp sem célravezető..., de örülök, hogy működik... legalább is a képek ezt mutatják

-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Az Everest érzékelők ott vannak már minden prime alatt, észrevehetően... Everest érzékelők és CPUz is...
, tessék alaposabban megnézni a képeket. (1,20-nál is ott vannak, bal oldal...)
Ezt a "felkerülés" témát meg leveszem a napirendről, úgy látom, "itt" már "egyéb okok" miatt, sosem tudom megütni a limitet...
Mindig lesz valami "hézag"..., én meg nem fogok a végtelenségig Prime-olni és hasonlók.
Ez nem sértődöttség, de ez már túlmegy azon a határon, hogy "mindenkinek ugyanazon mércével"... ne haragudjatok, de egyforma a képem beállítása a mintáéval, ígérgetés az van, felkerülés nincs, semelyik oldalra. Láttam én ott "odaröpített", félkész CPUz-valid eredményt is 5ghz-ről (nagy dolog...), hivatalos OC-oldalon, nyilván "ismerős" az illető...Egy memtesztet (nem Everest) szívesen megcsinálok, ha valaki leírja, mennyi ramot kell tesztelni - 4096? (Akkor 200%-ig, gondolom.)
Érdekes is lett volna, ha nekem írod lipi, kezdtem azt hinni, hogy valamilyen "merényletet" tervezel nekem

-
lipi67
nagyúr
válasz
PH-User
üzenetére
Bocsi! Ezeket Neked akartam

"Hát úgy próbáld ki pl, h FSB 400-on és ram 800-on, utána 960?(nem tudom milyen lehetőséged van)
Tudnál csinálni egy everest"érzékelőket"prájmolás alatt?
Áramtalanítsd a tápot,elemet vedd ki,érintkezőket zárd rövidre pár mp-ig. Tedd vissza bele az elemet,cmos. Boot..." -
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
Ettem

Hát úgy próbáld ki pl, h FSB 400-on és ram 800-on, utána 960?(nem tudom milyen lehetőséged van)
Tudnál csinálni egy everest"érzékelőket"prájmolás alatt?Áramtalanítsd a tápot,elemet vedd ki,érintkezőket zárd rövidre pár mp-ig. Tedd vissza bele az elemet,cmos. Boot...
-
puttputt
őstag
válasz
PH-User
üzenetére
Mondjuk, ez alaplapi zűrnek is tűnhet, hogy csak úgy, visszavesz. (BIOS témát már kitárgyaltuk...)
Nálam, ha hülyeséget adok meg (pl. 1400-as ram), akkor is benne hagyja a beállításokat a köv. bootnál, még ha meg se moccant vele előzőleg.
Ezen csodálkozom. Lehet, "csak" annyiról van szó, hogy egyszerűen elfelejti a BIOS, amit beraktál neki? - Elemkérdést is "elmorzsoltuk"..., ugye.
Innentől kezdve... lehet, hogy kezdi megadni magát a táp? BIOS fizikailag? Próbálj meg feltolni rá egy jóval korábbi BIOS-t. -
PH-User
addikt
puttputt,lipi67: Eddig minden rendben volt, kipukkant egy ventilátor vezérlő FET az alaplapon, akkor is ment a tuning rendesen. Aztán feljebb vettem a procit 3.6-ra, egy teszt erejéig. Vettem volna én, de nem fogadta el a beállításokat, visszaállt 2.66GHz-re. Azóta nem bírok beleverni tuningot. Tápegységem Corsair VX450.

-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Hát..., nálam jelentős, észrevehető gyorsulás van most, hogy annyi az fsb, amennyi, meg a ramok is 1000 felett mennek CL5, nem úgy, mint "Kíntech" barátainkkal
Látványosan gyorsabb, stabilabb.
Azt aláírom, ha most letenném 950-re, majd fel 1100-ra, nem sok difit tapasztalnék...Átnézem Counterspy-val is..., kívi vagyok, "sikolt"-e
Az előző lapom (Abit Quad GT AB9) ugye 965-ös volt, a 7300-ast 3,5-3,6-ra simán tudtam stabilizálni... persze a fesz egekben...
-
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
dehogy nem vettem észre..
Őszintén: a ram ne menjen 800-on,de hogy 950 vagy 1100, sose veszed(vesszük) észre.Én inkább alacsonyabb fesz. Igaz 2,1v a"gyári", baj nincs.(#10071) PH-User: Picit bővebben légyszi! Nekem is volt 6750-es és 965-ös deszka. Alapon 3,2GHz,pici fesszel 3,4-3,5.1,5V nál volt 3,7GHz-en. Utána csinálhattam bármit, többet nem ment csak annyit.
-
PH-User
addikt
Legalább nektek megy a tuning, ez felvidít.
Nálam minden rotty, semmi túlhajtás nem jön össze. [link]
-
puttputt
őstag
Sosem gondoltam... felhomályosítottak
, azaz véletlenül vettem észre egy fórumban
Te hogy állsz az fsb-vel?
-
puttputt
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Több dologtól is... egyrészt, felemeltem az fsb-t (8x-os, 7.5x-ös szorzónak köszönhetően), úgyhogy 504 most, a max. 525 körül van. Perf.lev.-et "felraktam" 13-ról 10-re.
Ramok így is 1.8-on mennek..., proci 1.20 környékén, loadban. - értsd. nincsenek terhelve -
Az fsb felemelése kb. annyit hozott, mint az alacsony fsb 4,5ghz-n, 9x-es szorzóval..., nézz csak alább.Amúgy, tudtad, hogy feladatkezelőben lehet állítani, hogy melyik progi hány procimagot használjon?
Én nemrég jöttem rá... -
puttputt
őstag
Esetleg érdemes kipróbálni..., hátha segít

-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Aham..., nos, 2,2-2,3-mal be sem bootolt a gép, úgyhogy ez a veszély nem áll fenn.
Tartósan 2,1-2,2-t használtam (2,2 csak, mikor 1120-on ment, hibázgatott is, de vitte...)
A 2,1 volt inkább tartva, 1100-on, huzamosabb ideig.
Most 1,8-on vígan elvan 1006-on.Úgy tűnik, hogy max. 1130 jönne ki belőle, de ugye azt a proci miatt (főleg alaplap) nem tudom megoldani, mert vagy 1210, vagy ez a mostani...
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Nem tudom, hova kéne tennem, hogy 1200-at menjen
Lehet, a fiókba..., csak vicc
Nagyon örülök nekik, főleg a "Kíntech" után.
Igen, valóban jó nekik a kevesebb fesz. Egyébként, a teljesítménynek melyik jobb? A több v. kevesebb fesz? Gondolom, az utóbbi.Nekem úgy tűnt, 2,1-2,2-vel a max., amit ki lehet belőlük hozni, az 1130 körül van...
Nézd meg itt: [link]
a két memteszt eredményt és a beállításokat. Látszik a különbség... -
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Nekem jelenleg a vincsit hűti, meg a ramokat..., amúgy, igazad volt. Valószínű, hogy picit kevesebb volt a procifesz 4124-nél (igaz 9x-es szorzó, kisebb fsb...), azért szállt el néha.
Most, 1,8! van adva a ramoknak, mégis stabil, úgy, hogy 1,20-at kap a proci.Végül is..., egy Core2-est 3,5 körülig egész jól el lehet vele hűtögetni...
-
puttputt
őstag
válasz
zoo8800
üzenetére
Na, ez sem rossz..., rajta hagytam brahiból, mivel el kellett mennem kicsit...:
Ez csak amolyan "off" eredmény, sokat nem számít, de nem rossz, hogy eddig bírta...
(Nézd a hőmérsékleteket!)Dehogy! Akkor én mivel hűtsek?
[link]
Ő eladó..., meg jó a "marketingszöveg" mi?
... amúgy, ennyiért még csak nem is átverés... láttam már gyárit 3k-ért...Igen, már látszik, hogy mennyit dob rajta ez a 8x-os szorzó...
-
puttputt
őstag
Nem akarsz egy tuti hűtőt venni tőlem?
Már rég el akarom passzolni, eddig csak 2en jelentkeztek, de gyorsan "elkoptak" -
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
1.180-on "játék stabil"
, ill. memteszt szépen lefutott a végén.
Azt hiszem, ezen fogok majd Prime-olni is, bár még meglátom... a RAMfesz tényleg nem függ a procitól, most 1,96-on is jó.
A LoadLine+C1E, ahogy látom a köv.képp működnek:
Load-ban +0,1V, üresben visszavesz ugyanennyit, ill. ami érdekes, hogy kb. 0,2V-tal kevesebbet használ, mint amit BIOS-ban beállítok és aközött, a már említett két érték között variál.Amin csodálkozom, hogy Everest Memtest szerint a mostani 8x-os szorzós 4,0 beállításom csaknem egyezik a 9x-es beállítású 4,5Ghz-vel...

Lehet, megpróbálom leszabályzók nélkül is indítani, hátha jobban reagál, de így sem rossz..., hiszen úgyis droopol, abból meg kiderül, hogy mennyit bír. Úgy látom, minimum 1,168-176, amennyit elbír üresben, ez alatt már elszáll, load-ban meg kb. 1,8-1,84 lehet a minimum stabilan.
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Majd holnap prájmolok. Most 1,178 load-ban, itt tartok, egy kis memtest csemege.
Átbizgentyűztem a szorzó 8x-ra, ill. levettem 1,96-ra a Ramfeszt, úgyhogy most emiatt...
Lehet, igaza lesz darálnak, ki szerint magasabb fsb.-nél gyorsabb...
Rögtön jöttek is a 10e-ek...
[link]Egyébként, meglehet a Prime is sztem, mert általában, már a memteszt elhasalt az elején, ha valami nem tetszett neki, hiszen az is produkál 90%-os load-okat... a hőmérséklet tetszik, 46 fölé nem ment loadban sem
Mindjárt tesztelem játéknál is...1,168 load csak CPUz képnek jó, Memteszt már nem szerette.
Az 1,360-ból a hűtés miatt nemigen lesz Prime, úgyhogy az csak "mutatóba"
(Nem nagyon szeretném 70 fok fölött huzamosan..., márpedig, ha 4,2-nél volt 60-62, akkor...) -
lipi67
nagyúr
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Már bocs, de nem vagyok figyelmetlen... az x65 be van állítva..., NEM a VTT-re kérdeztem rá, az jó, ahogy van. Gondolom, ez a VTT.
Van egy másik érték, amit lehet állítani a VCore és a "VTT" mellett. FSB-termination voltage a neve, NEM VTT...A VTT max.-on van, azaz x65-ön, már ha a magasabb számérték a magasabb... van még x63, x61...
vagy... jó..., lehet, ha rákeresem, valóban ez jön ki: VTT (FSB termination Voltage)... ezzel egyszer, nem lettem okosabb, kétszer, az x65... érték nem lehet egyszerre egyenlő, az előző beállítással.
Érthető. Két beállítás, egy néven... egyelőre.
Azt hiszem, nálam a hő lesz a meghatározó... nem szeretnék tesztben 70-75, működési hőben 60-65 fölé menni.
-
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt
üzenetére
Annyiszor írtam már, sztem szívatsz. FSB TERMINATION VOLTAGE = VTT Az meg szervesen kapcsolódik a GTLRefhez, optimális esetben értékük 0,8 körül van. Néha olyan érzésem van, én linkelgetek, Te meg el se olvasod..
[pl] ezt is kérdezted már
MOD: Emeld szíved szerint a proci feszt. Ha x v-on úgy döntöttél, hogy stop, emeld az FSB-t. Ha eléred azt a határt ahol "majdnem jó", érzed, hogy apró módosítás kell, akkor kezd a VTT emelését. Ha nem ok, a GTLref-et igazítsd hozzá. Ha ez sem ok, akkor GTLRef vissza, s adj megint a VTT-nek. Játszani kell vele.

-
puttputt
őstag
Igazából, csak az "cpu/fsb-termination voltage" érdekel...,nem tudok vele mit kezdeni, most 1,26-on van, 1,23V a VCore.
Nem tudom..., azt hiszem, az Auto annyiban különbözik, hogy az csak néha kapcsol be... talán.
Azért, mert én sem tudom 499fsb fölé vinni stabilan, úgy meg elég nehézkes a még komolyabb OC-teszt...
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Közben rájöttem, így rövidíted a LoadLine-t... llcalib, én két római 1-esnek néztem, de le is szállok a témáról...
az Auto és Enabled közt nem látok nagy különbséget, viszont már nem jóó, ha Disable-n van. Mit gondoltok? Én is bepróbálkozzak egy 120-as PCIexpr. sebességgel? "Szállítsuk el" együtt a VGA-inkat? 
Na, ezt jól kiszámoltuk - lipi

Igazából az érdekelne, hogy hogyan kell beállítani az értéket... fölé a VCore-nak vagy alá... gondolom, fölé...
-
lipi67
nagyúr
válasz
laragirl83
üzenetére
No, ezt megkaptam
. A lényeg, kb 1ről beszéltünk. Engem spec. nem zavar a feszesés, elvok llcal. nélkül szépen. Gondolom, Neked se okoz álmatlan éjszakákat.. 
(#10021) darál0w : Mondj már pontos tipust légyszi!!!! -
zoo8800
veterán
válasz
puttputt
üzenetére
én úgy gondoltam, hogy pl. 533 FSB - 1066@CL5 RAM, 6-os proc szorzó, és innen lépegetnél feljebb, feles szorzónként. Pl. valós 1,3V feszen, én így csinálnám...

ha meg semmi sem akar sikerülni, akkor BIOS reset, és a proc, és a RAM feszen kívül mindent alapon fixálva kezdeni elölről
-
puttputt
őstag
válasz
zoo8800
üzenetére
Nagyjából, ahol most vagyok..., bár nem teszteltem ki még mindet. 4,2 körül a processzor 9x-esen, az fsb meg olyan 460 környékén...
A 8x-os szorzót is utálta már, nem hiszem, hogy lejjebb lehetne "kérlelni"... (8x-oson a kerek 500 és 520fsb-vel próbálkoztam, a mostanihoz hasonló sebesség eléréséhez, remélve, hogy kiderül, mi van a lappal..., de nem volt igazán jó)
Jó lenne, ha fel tudnék menni 500 fölé fsb-ben, mert akkor már lehetne szép teszteket csinálni, csak ugye mennyi feszt adjak a procinak, akkor...- ilyen melegben
-, ezek a kérdéses pontok pl. -
puttputt
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Saját tapasztalat után mondhatom, ha kiszedem a C1E-t, akkor nem bootol, ha a LoadLine-t, akkor kékhalállal száll el, ha Auto v. Enabled a LoadLine bekapcsolt C1E mellett, akkor van rendben a dolog.
Amúgy, az első Prime-olást Enabled LoadLine+C1E-vel csináltam, a másodikon LoadLine Auto, így 1,24-re dobta (kerekítette), úgy 1,23-ra... sok eltérést nem láttam, pedig most is ment vagy 30 percet... -
creedszl
senior tag
válasz
zoo8800
üzenetére
hát megnézhetem de előtte még elmondanám:
mikor feraktam 3,4-re 1,2v-tal akkor több mint két óráig ment a prime nézve hogy stabil e és közben everesten keresztül néztem a höm-et is.ment szépen a prime nem hibázott és a max hő 60 volt a magokban.szerintem ez nem egy olyan szint hogy visszaszabályozna...másrészt pedig nem egy idő után csinálja...tehát ha elinditom a gépet és kapásból tesztelek akkor is ugyan ez a jelenség..amúgy meg egy thermaltake TMG i2 hűtő szolgáltatja a légcserét aminek szerintem elég nagy a teljesitménye ahhoz hogy megfelelően hűtse a procit még ilyen értékek mellet is... -
PH-User
addikt
válasz
darál0w
üzenetére
Üdv- Lassan mindennapos dolog lesz, hogy nekem nem jó valami...
Tegnap mondom teszt erejéig felveszem a procit 3,6-ra. Felvettem, bekapcsol, kikapcsol, visszaáll alapra. Mondom, akkor hagyom, visszateszem 3,2-re. Ugyan az. Nem akar menni, csak alapon, bármit csinálok.
-
laragirl83
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
BTW, biztos tudjátok nyűglődik XTREMESYSTEMS, nos aki nem bír várni (jogosan) az regelhet techpowerup!-ra, ahol megkapja az "xtreme refugee" user titlet, csak kell w1zzardnak küldeni 1 pm-et!

-
-
-
zoo8800
veterán
válasz
lipi67
üzenetére
laza 60 MHz FSB növekedést értem el, és dunsztom sincs, hol a vége.
fix 100on 340 a vége, de 120on megy a 400. Ezt írtam a tuninglistás topikba is.
Félek, hogy bekotlik a VGA vagy a vinyó a magas PCIe miatt, ezért kérdezősködök mostanában a nem 100 PCIe-ről.darál0w
sz@r Mushkin
a Kingmax itt a lényeg gyerekek
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
lipi67
üzenetére
miskolci vagyok
de nem csak itt nem költenek sokat gépekre. há' válság van dicsak
nemtod nekem mi lehet a gond?
eddig ment 339 fsbt. miota betoltam az uj ramokat 333 a max amit ki tudok belőle hozni. ééés nem a ram fog vissza. ha fsbt visszább veszem, akkor a ram megy feljebb(persze nagyobb szorzoval).. és a proccnak sem itt a vége. de minél több fsbt szeretnék kijozni...
a nagyobb pcie érték pedig semmit nem jelent nálam... mindenki másnál megy, nekem nem
szépvolt Laraxior :

-
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w
üzenetére
Elvileg igen, ez a hivatalos ver. Viszont azok a deszkák értékelték tuningban. Tudod jól, Miskolcon se sokat költenek gépekre manapság(se), sok Asrock lap kelt el. Tuniongban olyan mint az Intel(semmilyen), de ha emeled a 100-at 110-115-re.. kicsikarhatsz pár plusz MHz-et belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3315, 90% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

-
)
, tessék alaposabban megnézni a képeket. (1,20-nál is ott vannak, bal oldal...)