- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zé_Mester
őstag
Amugy meg tapasztalat ,hogy ahogy emeled a szorzót nő az FSB limit is
ezt én is így tudom, de jugeen írta WOLF topicjába, hogy a 45nm-es procik jobban mennek max FSB-t magasabb szorzón mint a kisebben. és ha neki van igaza, akkor elvileg 575 felé kellene kerülnöm. --->> de ezt hiszem ha látom, de asszem nem fogom látni
-
-
Zé_Mester
őstag
amikor a szobába teszteltem akkor 8x508FSB-ig jutottam, de ott is adtam neki 1,7V-ot, igaz akkor még nem volt meg a VMod, de akkro is kapott sztem 1.678V körül.
és asszem akkor még nem az ASUS hűtő volt, hanem a gyári szar.
és mégse lett semmi baja.az 1,6V meg azért nem 1,7V, mert most jöttem rá hogy az E8400-nak nem 1,35V az alapfesze
namost ha arányosan akarom a feszt állítani az E6750-hez képest akkor az 1,6V körüli érték kb olyan lesz mint az E6750-nek az 1,7V
Skizz : Én se értem. Szerintem még elég ép volt a procin a burkolat, és túlélte.
na te mostmár ericc a géptű el, mert ez már fáj -
Zé_Mester
őstag
asszem Scythe Ninja, de nem vagyok benne biztos. a lényeg az hogy ez a proci nem egy energiazabáló állat, így kevés fesszel is (1,4V) simán megy olyan sebességen (4000MHz) amennyin egy átlagos proci jóval "többet"
követelne.
képet most nem tok küldeni mert itthon vagyok, nem Miskolcon az albiba, de ha felérek holnap, akkor megkeresem. -
Zé_Mester
őstag
4300MHz 1,45V-tal teljesen atomstabil volt, van róla egy 3 óra hosszás teszt képem.
4500 1,47V-tal szintúgy teljesen stabil, a srác akitől vette a mostnanu tulaj kitesztelte 4500-ig, és minden bench, stress és egyéb fincsiség hibátlanul megy.úgyhogy már nagyon várom hogy végre itt legyen a kezem között, mert sztem simán menni fog akár 4,8GHz, de lehet hogy 5GHz-et is. (és akkor sztem subaruwrc-nek lefagy a szemöldöke is az arcáról
)
-
Zé_Mester
őstag
most beszéltem vele msn-en.
enyém a proci.
elküldi nekem jövőhéten, letesztelem, aztán megveszem, csak először látni szeretném hogy mi a max amit bír.
4500MHz megy 1,5V-tal (vagyis 1,473-mal mivel ennyit droppol a lap) úgyhogy nagyon komoly cucc. kíváncsi leszek mit megy 1,65V-tal. -
subaruwrc
félisten
ja 10es mert ez még az elején tesztelt pi...feszt azt látod ez bios 1.5625v
tegnap 8*490ről indultam és mentem felfele de 8*500on kb a 13. loopnál újraindult 1.608v-tal és 71fok volt gondoltam nem kellene megsütni meg hajnal 3kor nem reagálok jól az ilyenekre8*490en és 494en szinte azonos volt a pi.... nem sikerült 13mp alá menni.
ja az energiagazd meg lustaságból maradt bekapcsolva meg hogy idleben kicsit jobban visszahűljön.
Laraxior léggel. -
Gorneck
legenda
Persze...csak sokan nincsenek tisztában 1-2 dologgal...ahogy az Asus-nál sem az Asus volt a hibás 1-2 kondik pukkért, hanem a beszállító/User
, ahogy egy lapnál sokan szídját az integrálthangot egyből később a lap lesz a szar...pedig sok köze nincs hozzá...sajna Én is ebbe a hibába esek (hang alapján ítélkezni)...
Én is arra tippelek...kontakt hiba...
Zé_Mester: 4 fázis no meg még jó pár dolog hibádzik a lapról...
Soak: Review szinten se tettem volna bele...sztem akinek futja Quad-ra, annak sztem futja a normális lapra is...P5K, DS3 kat szinte teljesen felejtős Quadhoz.
-
Gorneck
legenda
Azért mert nincs a beszállítók között...valszeg ha köztük lenne lehúznám őket, mint a többi xart...
Ezt nem is vitatom...Én már alapon nem értem minek teszteltek full butított lapban Quadot?! Arról nem is beszélve, hogy pont ezé nem veszek Quadot...nincs kedvem lapot cserélni...
-
Zé_Mester
őstag
hát ha nekem is ez lesz a helyzet, akkor sajna 520 lesz a csúcs
de akkor idegbajt kapok (mostmár jól bemagyaráztam magamnak hogy ez a vége, úgyhogy mostmár pörgök mint állat hogy mi lesz vajon)
na megyek aludni, addig se agyalok hogy mi lesz a vége
jóccak mindenkinek, reggel majd re -
Zé_Mester
őstag
természetesen.
a múltkor amikor 8x520-at ment, akkor akartam a 7es meg a 6-os szorzót is megnézni, de hajnal 4-kor valahogy már nem állt rá a kezem
de megnézem és rakom fel a képeket !!!!
WÁÁÁÁÁÁÁÁ, SENIOR TAG LETTEM !!!!!!!!
de miérta FANATIKUS TAG SOKKAL JOBBAN HANGZOTT
-
Zé_Mester
őstag
megnézném azt a quadot ami léggel bir 528at stabilra
jó ok, lehet hogy kicsit túkoztam,de ezekszerint nincs igazság.
Murena-nak is Q6600 van, és ha jól tudom 3,7 körül hajtja.namost akkor hol van itt a különbség ????
mert az csak 50-55e körül volt, egy ilyen QX6850 meg 200e körül.
hát ilyet se vennék, ha futna rá akkor se. -
Zé_Mester
őstag
Soak :
subaruwrc : jobb is
más : feltettem most az új bios-t a P5K Deluxe-omra. eddig nagyon tetszik, kicsit okosabb lett mint a korábbi 0603-as. kíváncsi leszek hogy tuningba mit segít így, mert láttam hogy kibővült a beállítás lehetőség a feszek körül.
na ezt majd megnézemkellemes -7 fok van kint, lapátolom kifele a cuccot
-
Szatesz
őstag
Hat 1.5 v volt neki adva az everest szerint bios serint meg 1.55v Nagy hutes van rajta asus silent knight 2 rendesen lehuti...a lapnak meg az fsb nek +0.2 t adtam a ram meg ballsitix. és 2.2 v ot kapott Probaltam 1.6 on feljebb huzni de nem ment lefagyott.... nincs valami tanacsod mit tegyek vele vagy csak majd a parkanyban fog tobbet hozni és ott szerinted tobbet fog?Az FSB 480 ra emeltem de ott nembirta mar....
-
Gdmx
tag
Igen, ezt olvastam az Intel honlapján : (fordítás szabadon
) Az ES-széria az Intel tesztelésre kiosztott példányai, ami mutatója a jelenegi technológiai szintnek. Ugyan olyan méretben és minőségben készülnek , ugyan olyan anyagokból mint a kereskedelmi példányok. Ezekre a processzorokra, miután nem kerülnek kereskedelmi forgalomba, nincs garancia, ha ilyen processzort vásárol, forduljon a kereskedőjéhez a garancia érvényesítése céljából
Sztem ez annyit tesz, hogy szétdobálnak pár procit a magazinoknak (pl.) hogy döngöljék ki belőlük a sz**rt is és ennyi. Azért lehet megkülönböztetve, mert ezeket tuti megrángatják és így a gari is egyből ugrik, nem beszélve arról, hogy ezekért nm kér pénzt a gyártó, ily milyen garanciáról beszélünk?
Azt tudom elképzelni értéknövelő tényezőként, h mondjuk kijön egy széria majd márciusban, de januárban már szórnak belőle tesztelni. Na, ezt megveheted 3x annyiért mint amit ér január közepén..... talán.
-
Zé_Mester
őstag
nem gyári coolerem van már
tengapi nap
úgyhogy mostmár nyomulhatok kint a minuszba LoL
Larry303 : nem számít
, nincsenek határok
-
Zé_Mester
őstag
mielőtt belekezdessz valamibe (jelen esetbe 2 kézzel parádézni) mindig mondogasd előtte 1 percig legalább hogy :
Szzzúúúúúúússszzzzzzzzááááááá Soak, menni fog ez !!!hidd el sima ügy lesz .
később amikor már belejössz
, akkor már nem kell a Szzúússszzzáááá, sőt, akár lábbal is be tudsz majd kapcsolni még plusz 1 gépet
-
Zé_Mester
őstag
jobb helyeken ez nem okoz gondot : hogy van-e power gomb, vagy nincs
subaruwrc : yeeeeeeeee
am most voltam kint a kis tesztlaboratóriumomba (terasz
) és megnéztem hogy mik a mai körülmények. hát mit mondjak, egész fincsi
lehet hogy ma még kiköltözök a Big Zé Mester házbólés majd bemondom a mikrofonba hogy : E6750, hagyd el a 4GHz-et, MOST !!!!
-
Zé_Mester
őstag
köszi, ez jól esett.
amúgy azért nem veszek, mert így legalább eszi SubaruWRC barátunkat a penész hogy ő a böszme nagy reaktorával annyit se ér el, mint én a kicsi ártatlan, törékeny lelkű gyári szarkupacommal
de am tervezem hogy veszek valami emberi szem számára is kellemes megjelenésű hűtőt.
de csak karácsonyra vagy utána. -
subaruwrc
félisten
remélem hétvégén is az lesz
Zé_Mester helyes helyes markoljál csak
ilyenre nem tudok gyúrni mert 76gs-sel értelmetlenZájec az 1000/1 cpu-t képletesen értettem mert örültem mint majom a farkának hogy nem wallos 390en pl. van ennél jobb proci nem vitatom. azt hogy minden M0 steppes proci Q fpo-s meg végleg nem gondoltam....
a következtetést a quadokból vontam le igaz nem helytállóan mert nem tudok jelenleg másik jó FPO-s e2140et.
szóval sorry. -
subaruwrc
félisten
nem méricsgéltem tolómérővel de majd szétszedésnél megnézem.először úgyis a hűtővel kezdek hogy szerezzek egy kis tapasztalatot.van egy fura homályos réteg az alján és mintha egy kupaktalanított proci lett volna alatta. plusz két ujjlenyomat amit a körömlakklemosó sem hozott le.meg szeretném ha szép sík lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER P termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3319
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3241
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest