Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
-
MakkeR^
tag
Üdv. Az lenne a kérdésem hogy 20 perc cpu torture teszt után (magonként 1-1 @ prime95) 48°C-n áll meg mind2 mag és hogy nem magas ez a hőmérséklet egy kicsit? Gondolom így már nem kéne tuningba kezdenem tekintve hogy ez alatt a teszt alatt még a vga által termelt hő nincs is túlzottan jelen (gyári hűtők, gyári órajelek, konfig a profilomban)
[Szerkesztve] -
laragirl83
őstag
válasz
beneszilo
üzenetére
hááát... végülis azt mondom igen.
persze van különbség, hisz ha jó féle ac mx1 vagy mx2 pasztát veszel na az a legjobb, de de azt itthon nem kapod meg, vagy csillagáron.
így marad a sima paszta, amiből esetleg ajánlanak ezüst tartalmút, de ott meg vigyázni kell a felkenéssel mert az már vezet, így SZVSZ jó a sima 250ft-os made in china paszta is.
nekem is most olyan van 8800GTS-en HR03 alatt és nincs vele semmi baj. -
beneszilo
tag
válasz
laragirl83
üzenetére
kösz
a pasztás kérdésre valaki? -
beneszilo
tag
egyébként szerintetek a cpu hőmérséklet nem sok kicsit?
[link]
[Szerkesztve] -
beneszilo
tag
mindegy milyen pasztát veszek?
-
-
cellpeti
nagyúr
Qru sikerült húznom a gépen. Most cseréltem benne RAM-ot.Lecseréltem a Kingmaxokat GEIL-re és most egyből tudtam húzni. Már csak az a problémám,hogy mikor indul a gép,akkor kiírja,hogy (7x400)2,8Ghz, de a CPU-Z még mindig csak az alap órajelet írja ki.
CPU-Z esetleg nem fut normálisan Vista alatt? -
Ribi
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
En elso nekifutasra tobbet adnek, mert a P5B sokat droppol. Nem lesz tole baja csak melegszik, de legalabb nem a keves fesz miatt nemmegy, aztan ha birja akkor lehet megneznih hogy mi a legkevesebb fesz amivel stabil.
Nem minden proci megy alapfeszkon 3.2G-t ...
beneszilo: altalaban siman zsepivel is le lehet torolni, de kis alkohol jot tesz neki.
Polirozast elso nekifutasra szentem meg ki lehet hagyni
[Szerkesztve] -
Zoz^
csendes tag
Hali!
Konkrét eredményekre vagy javaslatokra lennék kíváncsi Rendszer tuninghoz!
Konfigom: Asus P5B | E6420 | Kingmax Mars 1GB/800MHz (sztem nem a legjobb tuningram) | 7600GT
Most igy megy
Bios
►Advanced
►JumperFree Configuration
AI Tuning Manual
CPU Frequency 325
DRAM Frequency DDR2-813MHz
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
*Memory Voltage 1.9V
*CPU Vcore Voltage 1.2625V
FSB Termination Voltage 1.400V
NB Vcore 1.3V
SB Vcore ( Sata;PCIE ) 1.5V
ICH Chipset Voltage 1.057V
►CPU Configuration
Modify Ratio Support Enabled
Ratio CMOS setting 8
C1E Support Disabled
MAX CPUID Value Limit Disabled
Vanderpool Technology Disabled
CPU TM Function Disabled
Execute Disable Bit Enabled
Peci Enabled
►Chipset
►North Bridge Configuration
Memory Remap Feature Disabled
Configure DRAM Timing by SPD Disabled
*DRAM CAS # Latency 5
*DRAM RAS # to CAS # Delay 5
*DRAM RAS # Precharge 5
*DRAM RAS # Activate to Precha 18
*DRAM Write recovery Time 5
*DRAM TRFC 35
*DRAM TRRD 10
*Rank Write to Read Delay 10
*Read Write to Precharge Delay 10
*Write to Precharge Delay 11
Static Read Control Auto
Initiate Graphic Adapter PEG/PCI
►PEG Port Configuration
PEG force x1 Disabled -
szasanyi
félisten
válasz
beneszilo
üzenetére
Valószínüleg nem sikerült jól felrakni, és nem fekszik fel teljesen a procira.
Javaslatom, hogy:
1. szedd szét a géped és vedd ki a lapod
2. szedd szét a Hyper TX hűtő alját, és (bár körülményes) polírozd fel kicsit
3. kevés pasztával rakd a procira úgy, hogy a rögzítő pöcköt felülről, a
lapot meg alulról nyomod (hallod, amikor bepattan a helyeré, meg látható
is mind a 4 helyen alulról, hogy rendesen belement-e a helyére)
4. gép összerak, és voilá! jó a hűtés.
Tudom, hogy macerás, de így a tuti. Nálam is volt hasonló gond, és mivel
másképpen nem tudtam megbizonyosodni a helyes illeszkedésről, én is
ezt tettem. És nem bántam meg, mert jó is lett! Így nálam idle 37-39 fok a
magok hőmérséklete, ami azelőtt sosem volt.
Pedig meg mertem volna esküdni, hol jól volt feltéve.
-
beneszilo
tag
hello
lenne egy kis gondom
Ma raktam fel a hypertx-et de orthos alatt a proci 1-2 fokkal melegebb mint a gyári hűtővel volt. Mi lehet a gáz? -
Achill3uS
nagyúr
[link] srác bevállalós volt

-
subaruwrc
félisten
-
szasanyi
félisten
Az 5-5-5-18 By SPD értékek. A RAM pedig CL5 azaz 5-5-5-15 időzítéseket tud.
Azt viszont 1.80V fesszel, úgyhogy amig 800-on vagy alatta megy, szülségtelen
e fölé emelni. Net közben nem azért indult újra, mert az energia gazdálkodás ki
lett kapcsolva, hanem azért, mert nem stabil a rendszer. -
Clemi
veterán
Teszteltem megint. Az előbb, amikor minden alapon volt, még a proci is 200-as FSB-vel akkor jött a hibaüzenet Blend módban 2 perc után. Most elkezdtem a Small-al és 4-5 percig hibátlanul megy minden teszt, még a Blend is. Érti ezt valaki? A maghőmérsékletek a Core Temp szerint 54-55 fok körül változtak.
A 300X10-es beállításnál egyébként elpiszkáltam a bios-t Vcore:1.35, PciE:100, Dram voltage:1,9 és letiltottam az energia takarékos módokat, de úgy meg netezés közben resetelt a gép.
A procim az Everest CpuID szerint, és a CpuZ szerint is Rev:6F2. Ami érdekes viszont, hogy a RAM-okra 5,5,5,15 volt szitázva, de a CpuZ és az Everest szerint is 5,5,5,18-as. Na most akkor mire állítsam a biosban? -
Clemi
veterán
Sziasztok!
Na most segítsen valaki.
A lényeg, hogy a P5KC lapba az E4400 proci mellé ma beleraktam egy 2x1GB 800-as Geil szettet.
Elkezdtem az ORTOS-al tesztelni először 300x10-en, majd 266x10-en de minden esetben ujraindította a gépet teszt közben. Most mindent visszatettem alapra de bár nem indult ujra, a teszt de 2 perc után a ''Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.'' szöveggel megállt. A stress.txt fájl természetesen nincs sehol, úgyhogy lövésem nincs mivel van baja.
Egyébként a ''Blend - Stress CPU and RAM'' módot indítottam.
Valami ötlet, hogy mivel kezdjem a bibit keresni, vagy ez a tesztmódja hibás lenne az Ortosnak?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
G0 steppinggel a haveré alapfeszen megy 3.2-t, Alapon 32 fok, terhelve 40, freezer 7 pro 1000rpm.
-
szasanyi
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
FSB400-ig biztosan

-
P00By
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Inkább a hőmérsékletet nézd 80 celsiust ne nagyon közelítse meg!
-
TazLeacher
nagyúr
Átlagos esetben egy E6550 gyári hűtővel feszemelés nélkül meddi húzható?
-
AirBooms
addikt
Hali!
Érdeklődnék - tudja-e valaki - hogy az E6850 procban lehet-e állítani a szorzót (ugyanúgy, mint az ES procikban)?
Köszi!
-
m4rc!
őstag
Persze, procinak kissé kemény dió átvenni a vidkari szerepét...komoly számlásokat kell végrehajtania..0-1fps teljesen normális

Clemi: hát pedig ott a CPU Score-nál látnos kell a különbséget a húzott és alap órajeles pontok közöt.. Procinak amúgy adhatsz 1,5V-ot is, ennél többet max vmi jobb hűtéssel hosszútávú használat esetén -
Clemi
veterán
Még egy apróság. A 3DMark mérésben hiába a 34%-os overlock, mindössze 60 plusz pont lett az eredmény. Ennyire mindegy a proci sebessége és ereje ebben a tesztprogiban?
Eg biztos, most 266X10-es FSB beállítással és 667-es RAM sebességgel a gép stabil és gyors, ha ettől a RAM sebességtől eltérek lefelé, akkor szinte érzem hogy lassabb az összes művelet, (ablaknyitás, fájl indítás stb) ha pedig felfelé akkor nem indul a gép, úgyhogy a Samsung ramokkal nem vigéckedek. A héten beújítok az új memeket, és próbálkozom tovább.
A többi kérdéseimre a válasz senkitől?
-
törölt tag
Van valakinek esetleg eredményeASUS P5K + E6550 G0 procival ???
THX -
Ebit
addikt
Azért irtam, hogy szinte az összes beállitást auton hagyva az áltaéam linkelt eredmény elérhető.
Természetesen kérdés, hogy a proci tudja, az alaplap, minimum a 450 FSB-t biztos viszi.
Én javaslom a GEIL Value-t is, pici feszemeléssel, nálam pl könnyedén megy 900 felett.
A lényeg gyors tuning, állitsd át a CPU szorzot manuálisra, és probálld feszemelés nélkül pl 7-8 szorzóval emelni, az FSB-t.
A másik lényeges dolog ,sajnos ezek a lapok alulfeszelnek, tehát biosban beállitasz 1.3 cpu feszt, a valóságban kb max 1.25 kap a proci. -
Clemi
veterán
Oksa, köszi a választ, de nem derül ki számomra, hogy milyen sebességgel mennek a memóriák, és amúgy a tesztekben stabilan ment-e a konfig. Na és persze az a néhány új funkció a biosban amiket leírtam, azok mit befolyásolnak, illetve egyáltalán mit jelentenek.
Amúgy ha már irok megint, egy újabb kérdés. Ti milyen RAM-ot javasoltok? Most itt a gyártmányra gondoltam. Nagyon kacsalódok egy Geil value, vagy Ultra 2X1GB szettel. -
Ebit
addikt
Nekem ugyanaz a konfigom:
Ez lazán kijön belőle, gyári hútővel, visszaosztott memoval, szinte auto beálliásokkal.
EVEREST Ultimate Edition
--------------------------------------------------------------------------------
Verzió EVEREST v4.10.1066 Beta/hu
Sebességmérő modul 2.2.186.0
Honlap http://www.lavalys.hu/
Riport típusa Gyors riport
Számítógép PC (JOE)
Riport készítő Rendszergazda
Operációs rendszer Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP Retail)
Dátum 2007-08-27
Idő 17:41
CPU
--------------------------------------------------------------------------------
CPU tulajdonságai:
CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo E4400, 3100 MHz (10 x 310)
CPU alias Conroe-2M
CPU stepping L2
Utasításkészlet x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3
Eredeti órajel 2000 MHz
Min / Max CPU szorzó 6x / 10x
Engineering Sample Nem
L1 kód gyorsítótár 32 KB per core
L1 adat gyorsítótár 32 KB per core
L2 gyorsítótár 2 MB (On-Die, ASC, Full-Speed)
Multi CPU:
Alaplap azonosítója P5K
CPU #0 Intel(R) Core(TM)2 CPU 4400 @ 2.00GHz, 3100 MHz
CPU #1 Intel(R) Core(TM)2 CPU 4400 @ 2.00GHz, 3100 MHz
CPU fizikai információk:
Tokozás típusa 775 Contact LGA
Tokozás mérete 3.75 cm x 3.75 cm
Tranzisztorok száma 167 millió
Gyártási technológia 8M, 65 nm, CMOS, Cu, Low-K Inter-Layer, 2nd Gen Strained Si
Processzormag mérete 111 mm2
Magfeszültség 1.325 V
I/O feszültség 1.325 V
Tipikus teljesítmény felvétel 65 W @ 2.00 GHz
Maximális teljesítmény felvétel 99.4 W @ 2.00 GHz
CPU gyártó:
Cégnév Intel Corporation
Termék információ http://www.intel.com/products/processor
CPU kihasználtság:
1. CPU / 1. mag 0 %
1. CPU / 2. mag 0 %
[Szerkesztve] -
C.Brigante
veterán
hali, azt szeretném megtudni, hogy a superpi 1.1-et használhatom vista alatt, kompatibilis vele, mert csak Xp írja a használatot!
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Én is belevágtam egy kis konfig cserébe, és bár próbálkoztam némi tuninggal de nem sok sikerrel.
Most ami van, az egy ASUS P5KC alaplap, és egy E4400-as proci, rajta egy Freezer7 Pro hűtővel, és egyenlőre 2 db 512-es Samsung DDRII-667-es RAM. (Hamarosan cserélek valami márkásabb legalább 800-as, de lehet hogy 1064-es modulokra.)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most úgy néz ki, hogy alapon hagyva mindent, 266-os FSB-vel stabil a gép. Ha felemelem a processzor feszültséget 1,35V-ra akkor megy 300-as FSB-vel is ekkor a RAM-ok 600Mhz-en mennek. A PCIE frekit természetesen fixáltam 100Mhz-en. Mást nem piszkáltam el, de ekkor már nem stabil, vagyis a legváratlanabb időpontokban csinál egy resetet, és ujraindul. Adhatnátok némi tanácsot mert bár végigolvastam a topicot, de nem találtam egyértelmű választ. A célom nem a maximális túlhajtás, de egy 3-3,2-es stabil sebességet szeretnék kihozni a vasból.
Procit milyen feszültségre? Illetve mennyi az alapfeszültsége?
Jelenleg DDR-667-es RAM van a lapban Ennek, ha jól tudom 1,8V az alapfeszültsége. Ezt mennyire érdemes emelni hűtőborda nélkül?
Az alaplap biosában találtam néhány, eddig számomra ismeretlen menüpontot. Ha valaki segítene megérteni, hogy ezek mit jelentenek, illetve melyiket mire érdemes átpiszkálni ha tuningolom a vasat, akkor azt nagyon megköszönném.
C1E support
CPU TM Function
DRAM Static read control (Auto, Disabled, Enabled)
DRAM Dynamic write control (Auto, Disabled, Enabled)
Transaction Booster (Auto, Disabled, Enabled)
Booster level (0, 1)
Clock over-charging mode (Auto, 700, 800, 900, 1000mv)
CPU spread spectrum (Auto, Disabled)
PcieE spread spectrum (Auto, Disabled)
CPU voltage reference (Auto, 0,63x, 061x, 0,59x, 0,57x)
CPU voltage damper (Auto, Enabled)
CPU PLL voltage (1,5V, 1,7V)
FSB Termination voltage (1,20, 1,30, 1,40, 1,50)
North Bridge voltage (Auto, 1,25, 1,40, 1,55, 1,70)
North Bridge voltage reference (Auto, 0,67x, 061x)
Üdv mindenkinek, és előre is köszi:
Clemi -
Soak
veterán
[link] Kicsit lehűlt az idő, szorakoztam még kicsit, ez 1,45V , gyári cooler. Végre egy jo valid (525-ön lefutott simán a Pi
)
szerk: Amig be volt dugva a MOMO az egyik USB portban addig 510-nél elhasalt
[Szerkesztve] -
grunge
addikt
lenne még egy kérdésem: ''szabad'' OEM procit venni? réggebben ui az a hir járta hogy az oem-ek gyengébb darabok (tuning terén)
-
grunge
addikt
nf650i-m van ugyhogy max 400-450 fsb-körül lehet a vége. ja fsb wall-rol hallottam, 4*00-esek általában ugy 360 környékén már feladják. mondjuk az én esetemben a pénz most az úr, ui sokkal olcsobban hozzá tudnék jutni egy uj dobozos 4400-ashoz. 3ghz körüli teljesitménnyel meg böven boldog lennék (akár 333*9)
menyi plusz feszt szabad ezeknek adni? -
Soak
veterán
alacsonyabb proci szorzó magasabb alaplapi FSB a legtöbb alaplap 450-nél behal.
975-re gondolsz? mert akkor az igen, de 965 és p35 biztos nem (még nf680i se, ha nem vagy nagyon szerencsétlen)
szerk: Viszont a pr oci ra sokkal több esély van ,hogy FSB wallos lesz
[Szerkesztve] -
grunge
addikt
sziasztok!
E4400-bol ki lehet hozni 333*10-et, vagy vegyek (sokkal) drágábbért valami e6400-6420ast
24/7-es stabilitás érdekelne -
zoli9000
csendes tag
Hali!
Nemrég vettem a konfigom, //alul látható.. és gondoltam kipróbálom mennyi a max amit ki lehet préselni a kicsikéből
Egy olyan kérdésem lenne, hogy procinak meg memóriáknak mennyi fesz adtahó max, anélkül hogy károsodna?
Láttam hogy valaki 1,4-et.. 1,5 körül procinak... mem-nek 2,1 .. 2,3 körül.
ByZ -
littlelion21
addikt
Sziasztok!
Egy C2D E4500-t szeretnék meghúzni FSB emeléssel, egy Gigabyte 965P S3-as lapban 2*1Gb 667-es CorsairVs Ram kíséretében.
Csak az a baj nem tudom, h hogy fogjak hozzá... Kaptam már linkeket - nem is egyet - innen is köszönet a fáradságért, csak ez nekem kicsit olyan mint az abszolút kezdő szakácsnak a kezdjük a habarással...mégis mi a franc az a habarás?
Tudna valaki segíteni lépésről-lépésre,h mit kell csinálnom, v tudna adni egy linket, ami minden szépen magyarul le van írva?
Remélem tudtok segíteni! -
Raider 01
aktív tag
Sziasztok!Van egy core2 6400-as procim meg egy quad gt-m,2*1 gb geil ultrám.Jelen pillanatban 3200on megy a prockó a memek meg 800on alapon.Ez a proci 1.45v-on 3.6on ment egy másik lapban.Én próbáltam 425ös fsb vel,hogy menjen 3400on,a memek 900on,elindult a gép de nem jött fel a win mert kiírt valami hibaüzenetet.A nagy baj az hogy nem értek a memok beállításához ilyenkor.Valaki tudna nekem ebben segíteni?Hűtéssel nincs gond mert 6 rendszer venti van benne meg a prockón infinity,és így 30-35fok a proci.A célom egy stabíl 3.4 lenne.Előre is köszönöm a válaszokat.
Akik tud segíteni kérem részletesen mert nem vagyok otthon ebben a lapban és a memek beállításában.Köszönöm! 
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- OLED TV topic
- Konteó topic
- ASUS routerek
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrotik routerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) biztosan tart

saját lapomból indultam ki.....

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)