Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
3,6-on 13 óra Orthos után stabil, max hőfok 66.
Véletlenül elfelejtettem elindítani a Riva-t, ezért a kártya nem volt húzva.Viszont 1 óra után fagy a Most Wanted. Mitől lehet? Néztem a CT-el a hőfokot, max 48-50.
Beakad a játék, azt annyi. -
dybu
tag
válasz
kisa8800
üzenetére
Bu!
6600-am is 3600on megy stabilan. Bár Abit AW9D-MAX lapom van nekem sem megy 3600nál feljebb... ahogy elérem a 400as fsb-t meghalok. valakinek 5lete hogy tudnám feljebb tornászni az fsb-t. 3800mhz-n még elindul a rendszer, de meg is döglik 1 progi inditásánál, vagy bluescreen, vagy fagyás.
bocs de amiota átalakították a cuccot nem vágom néha másra válaszol

-
subaruwrc
félisten
nem méricsgéltem tolómérővel de majd szétszedésnél megnézem.először úgyis a hűtővel kezdek hogy szerezzek egy kis tapasztalatot.van egy fura homályos réteg az alján és mintha egy kupaktalanított proci lett volna alatta. plusz két ujjlenyomat amit a körömlakklemosó sem hozott le.meg szeretném ha szép sík lenne.
-
meander
tag
volt kérdésem, hogy e4300 at felhúznám olyan 2,6GHz körülre.
Ehhez én kingmax 800MHz memóriákra gondoltam ti ajánlottátok a geil-tmost látom, hogy van árban különbség. Fontos a geil vagy más nagyon márkás ram vagy ilyen szolidabb húzásra jó a kingmax is?
Köszi
-
debut12
aktív tag
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Az adataimnál le van írva, amúgy Asus commando, Geil 800 Ultra. 2x 1GB
-
debut12
aktív tag
Sziasztok!
Egy E6400at, gyári hűtővel meddig lehet húzni?
800mhz-es RAMból mekkora FSB-t lehet max. kicsikarni?
Köszi! -
subaruwrc
félisten
valaki 2637re?

-
Gaboman
nagyúr
Valaki tényleg leírná nekem lépésről,lépésre mit állítsak be ahoz hogy húzni tudjam a procit?
Kezdő vagyok a Core2-nél! -
Bagira01
veterán
Hy all. Visszatértem cpu-z

-
M3kk
őstag
[B]Tegnap megneztem 1.4v alatt mit tud 4 gigan a E650
,4000 MHZ ( 8 x 500 ) @ 1.392v Prime95 38perc..
Ma meg kinyitottam az ablakot
.8 x 555 = 4400 Mhz, mindket maggal bootolt !!, es nyomtam par PI tesztet : 1M, 4M es 32M.
Sajnos a 32M nel, a 12loop utan kineztem egyet a konyhaba, es mire visszajottem mar az ujraindult gep fogadott
, nem volt mar kedvem tovabb szorakozni.
Van par kep a "geprol" is.A szobahomerseklet szerintem kevesebb volt ...
Kepek :
Szoba hom.
Konfig1
Konfig2
Konfig3
Konfig432M PI :
Loop4
Loop5
Loop6
Loop7
Loop8
Loop9
, ja ize, vizhutes -> Tripla radin 2 venti.[/B] -
subaruwrc
félisten
válasz
horgaszb
üzenetére
ez egy tuning topik itt az ilyen jellegű kérdés nem minősül hülyeségnek
rövid lényeg: emeled az fsb-t. majd egy bizonyos pont után a proci majd a lap feszültségeit hogy stabil maradjon. ramra és a pcie frekvenciára figyelsz mert befolyásolják a tuningot.elsőre talán 300as fsb. procifesz 1.4 volt ram 800körüli mhz-en 2.1volton. -
horgaszb
csendes tag
Hali!
Lehet egy olyan hülye kérésem, hogy vki tudna nekem segíteni a proci húzásában? E2180/1M/800 ,
Gigabyte GA-P35D-S3 1333 FSB és
2 GB/800 MHz DDR2 A-DATA KIT Vitesta Extrem 800+ (Cl4-4-4-12)Egy jó beállítást szivesen várok. ha lehet magyarul írjátok le
előre is köszi -
Gaboman
nagyúr
Viszont az FSB sehol nem találom hól tudom állítani.

-
BPFeri
senior tag
-
subaruwrc
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
vcore drop moddal.keress rá a neten vagy érdeklődj a lapod topikjában felőle. ez egy kis barkács. meg kell majd firkálnod a megfelelő smd-t a lapon és nem fog droppolni.
meander igen a 800as megfelel. azt is kell majd állítani hogy bírja a tempót. supertalent jó 800 as ram. Ősember bazárjában kapható

-
BPFeri
senior tag
válasz
Gaboman
üzenetére
Szia !

Egész addig amíg alapfeszen tuningolsz (csak emeled az FSB -t) addig tulképpen a gyári hűtő elégséges ! Valójában tovább is ( egy bizonyos szintig) de itt már megjön a hangja hogy teljesíteni tudjon megfelelően.
Láttam DS3 -es deszkád van ( príma választás GRAT !!
. ) szóval a MOBO -d topikjában a helyed !Üdv. F.
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok me lettem tagja én is a clubbnak egy 6750-es procival.
Kérdésem gyári hűtő van hozzá azzal mit bír tuningban?
A BIOS-ban nézegettem a dolgokat van ott egy olyan menüpont amiben van Speed,Turbo,Max,órajelek emelhetőség,de ha rárakom mondjuk a Speed opcióra akkort azt írja ki hogy a voltmód nincs beállítva.
Mit kell tennem,hól és mekkora értékre tegyen a feszűltséget amit még a gyári venti is elbír?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
danntora
tag
Bocs ha itt kérdezem meg de ez tűnik a legaktívabb topiknak jelenleg. Ha kékhalálom van annak az okát milyen logfájlban tudom megnézni?
-
G4ga
őstag
Hi all!
Ugy tünik majd egy hét kálváriája után megnyugvást kaptam a problémáimra!
Amikor megvettem a gépet, úgy tünt örülés ezzerel... elkezdtem huzigálni a procit szép volt jó volt, úgy tünt elértem a kivánt 3.6GHz-t... ám másnap megforditottam a hütöt ( CM Hyper TX2 ) és nem indult a gép 3.6GHz-on. Teljesen mevoltam fordulva. Már gariztatni akartam meg minden. Nem a legtökéletesebb a szorulása a hütönek, ezért melegedet a gép mint atom. Most lecseréltem a gyári hütöre, meghuztam 3.4-re. adtam neki plusz feszt ( biosba +1.40V, cpu-z viszont 1.328V-at mutat! ) Egyenlöre örülés van orthos lassan 1 órája fut, 71 fok fölé nem ment még a proci! Most várok kb 8 órát azt megnézzük mi lesz!
Úgy döntöttem cserélek majd hütöt azt megnézzük mi a vége!
Egy dolog mégis kétségbe ejt, erre szeretnék választ kapni...
3.6GHz-t gyári hütövel örültség megprobálni, ezt tudom.
Amikor megkaptam a gépet Hyperrel 3.6GHz elég nehezen indult. ennek oka lehet az hogy ennyit droppol a lapom ( +1.5V beállitva ) és ezért nem indult, esetleg a hömérséglet csuszott fel annyira a rossz illeszkedés miatt, vagy nem birja a proci a 3.6ot?
be prüntyögöt, probálkozott vagy 2x, 3x elindulni de nem sikerölt neki?
Erre esetleg valami ötlett?
Van még egy dolog, gyári alaplapi cdén van egy bios frissitö, gáz az hogy rá toltam egy bios frissitést, és f4 - verzióról f6-ra frissitettem? visszalehet ezt valahogy állitani?
válaszotokat elöre is köszönöm! -
TazLeacher
nagyúr
Hali! Mivel tudom elérni, hogy ne dropoljon az alaplapom?
-
subaruwrc
félisten
válasz
meander
üzenetére
felszereltségben van különbség. illetve chipsetben. de p35ön és x38on belül csak felszereltség.nemtom ez érthető e?
fsb-t kell követniük nem a proci órajelét.ramra kell figyelned mert a p5k bármelyike kihajt egy E4xxx es procit. 18-2.6 simán stabil. ki kell tesztelni és évekig stabil lesz. 
kicsitomi88 nem műkszik a setfsb? nem is látom milyen lapja van
minden ottvan csak a deszka típusa nem... -
meander
tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
több típust is találtam a p5k-ból. Mindegy melyiket választom? igazából azért kérdeztem a memóriát és az alaplapot, mert tesztek között olvastam, hogy fölé kell lőni mindkettővel, hogy tudják követni a processzort.
illetve alaplapnál a hűtés volt kérdés.1,8 ról ha felhúzom 2,6 ra az stabil lesz feltehetőleg? sorozatszámot kell figyelni processzornál vagy mind jó?
Az hogy stabil azt jelenti, hogy évekig bírni fogja vagy ebben benne van, hogy gyakrabban kell cserélni a konfigurációt?
Köszi
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsitomi88
üzenetére

-
Eagle16
addikt
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Áhh...akkor már mindent értek

-
meander
tag
kevés pénzből akarnék egy korrekt gépet csinálni 4300 vagy 4400 as processzort szeretnék felhúzni olyan 2,6GHz köré. A tuningot nem én csinálnám mert nem értek hozzá, egyelőre csak az alkatrészeket akarnám megvenni.
Elősször is a fenti két processzorból melyiket ajánlanátok
milyen alaplapot nézzek hozzá (milyen paraméterek fontosak)
milyen ramotKonkrét típusoknak is örülék. Nem cél az sem, hogy nagyon gagyi/olcsó legyen, csak feleslegesen nem akarnék költeni.
Köszi
-
wombation
tag
Mondjatok már egy olyan progit ,amin ha beállítom a 3GHz-es sebességet a gép újraindításakor nem áll vissza alapra,hanem úgy marad
THX -
nandi100
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, hogy hogyan tudom és meddig húzni a processzorom órajelét.
Alaplap: P5N-E SLI
Processzor: Core 2 Duo E4300 1.8 GHz
Ram: Geil 2*1GB DDR2 800Mhz Kit (Black Dragon)Előre is köszi!

-
subaruwrc
félisten
Legyetek szívesek fél percet szánni erre az emberre. FONTOS.
család kórházban- segítsetek
olvassátok el. két perc. -
subaruwrc
félisten
Hali.
a hétvégén lefogom polírozni a procimat és a hűtőmet. ez kb mekkora hőmérséklet különbséget fog okozni full load azonos feszen? a proci IHS e nem nagyon homorú egyébként. ha csak az egyiket csinálom meg az esetleg ronthat a mostani hőfokokon?. a proci egy B2 es E6300 a hűtő pedig egy infinity.előre is köszi akinek van ötlete.

-
Amoroso
aktív tag
Nahh ugy tunik elértem a stabil maxot.
Az öreg kingston 677-es nem akar többet menni 2.15V-en 860-nál. 2.25-ot nem birja.
És nem szeretném 4-4-4-12 nél lejjebb adni.
Vagy megérni a proci gyorsasága miatt lassítani a memót? -
Ribi
nagyúr
válasz
Amoroso
üzenetére
Azt nem ismerem.
Esetleg everestben is vannak cpu benchmarkok.
De ne benchmarkal tesztelj mert az nem valos. Esetleg valami video tomoritessel lehetne ezt nezni, vagy nagyon cpu igenyes jateknal. De altalaban annyival gyorsabbak lesznek a progik, mint amennyivel meghuzod a cpu-t. (persze ha nem vga limit van jatek eseten) -
Amoroso
aktív tag
Akkor nincs ertelme feljebb huzni, hogy 400 és 450 között nincs különbség.
Mert nem max fps kell hanem max teljesitmeny.
És hogy tudom mérni a proci teljesitmenyet, csak a prociet ram behatás nélkül?
Aszem az alaplapnak van valami tuning progija az jo lehet? ai nos vagy mi. -
Ribi
nagyúr
válasz
Amoroso
üzenetére
Probald ki 400 es 401-et es ott lesz a legnagyobb a kulonbseg. Valahol 450 korul eri el ujra a 400-as szintet, majd ha jol tudom utana mar nem valt.
Van valami Set fsb program(vagy mas tuning progit), amivel win alol lehet huzni. Ekkor nem allitja menet kozben a strapot es nem esik vissza a teljesitmeny, viszont lehet, hogy a lap nem birja a nagyon magas strapot es freez lesz.
Jatekoknal es nem veszettul memo igenyes dolgoknal sokkal tobbet szamit hogy a cpu meg van huzva minthogy a ram picit lassabb. Ram altalaban nincs kihasznalva maxon. Legtobbszor ugyis a winyo a lassu. -
Amoroso
aktív tag
450 ig bizti tudom, azon valamikor már ment.
Win alól? Hogy? -
-
subaruwrc
félisten
válasz
Amoroso
üzenetére
strap. ez a neve a dolognak. annyi a lényege hogy egy bizonyos strapnál pl266 az fsb emelésével növekszik a memóriasebesség. de olyan 500-510 között, körül pontosan nem tudom. a memóriateljesítmény visszaesik jelentősen. ilyenkor vált strapot a lap. erre kell figyelni mert pl 495fsb-n lehet nagyobb teljesítményt kapsz mint 505-510en.
a strap váltás után ugyanúgy növekszik a sávszél csak a visszaesés miatt kell egy bizonyos FSB hogy elég teljesítményt kapj. -
Amoroso
aktív tag
Ezt a fraps-os dolgot nem nagyon értem.
Mit is akar jelenteni? -
Ribi
nagyúr
válasz
Amoroso
üzenetére
Ha auton van altalaban emeli a feszt es nem is kicsit.
Lassulni nem nagyon oszokott, max ha mondjuk az fsb emeles miatt a strap lentebb esik es lassabb lesz a memo kezeles akkor egyes tesztek kevesebbet mutathatnak, de a cpu akkor sem lesz lassabb.
Kb ha gyorsabban mesz elobb ersz oda modszer. Felteve ha nem esz falnak (hibazik a proci). -
Amoroso
aktív tag
Ha emelem a proci sebességét akkor a vcore feszülsége is változik, ha auto-n van?
És az tövényszerű, hogy magasabb órajelen gyorsabba proci?
Az lehet, hogy lassul? -
Norberto80
csendes tag
válasz
Laraxior
üzenetére
Nem azért kértem segítséget mert tegnap előtt vettem a gépet vagy hogy nem ismerkedem vele, elég ideje olvasgatok jobbra meg balra is! Sajna nem bírok vele ez van! Azzal viszont egyet értek hogy mindenkinek a saját gépét megcsinálni úgy kihívás. Mindenesetre köszi a segítséget!
-
Rusher
őstag
válasz
Norberto80
üzenetére
Ez nem egészen így működik...senki nem fog tudni neked 1 frankó tuning beállítás-t mondani max azt, hogy hogy kezdj neki ami persze nem merül ki annyiban, hogy egyből a végleteknél kezded....a ramoknak állíts be a gyári időzítéseit vagy hagyd auto-n, állítsd be a megadott gyári feszültséget, és állítsd a DRAM Frequency-t jelen esetben 667-re...a többit meg szerintem inkább itt!

-
Laraxior
titán
válasz
Norberto80
üzenetére
Szerintem jobban jársz ha kicsit ismerkedsz a konfiggal,nem kell egyből nekiesni hogy tuning...kicsit olvasgass utána,nézelődjél,próbálkozz.Az az igazi ha valaki a maga gépével szenved meg hogy igenis ezt én produkáltam nepedig csak megadnak valami értéket bepötyögöd a biosba és kész is a tuning.

-
Norberto80
csendes tag
Sziasztok!
Már 1 jó ideje olvasgatom a topicot, de ha lenne 1 kis időtök akkor mondjatok már 1 frankó tuning beállítást az alábbi confighoz. Nemrég újítottam!
A vas: P5kc, C2-6750 1333Fsb, 2x1 G Kingmax1066, jelen pillanatban csak 960-on tudom elindítani a ramokat ha felrakom manuálisan hogy 1066 kifagy a rákba!
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Zé_Mester
őstag
válasz
MATEO6600
üzenetére
Az nem lenne túl brutál alap hűtővel?
az alap hűtő is képes megfogni egy minimálisabb tuningot.
pláne ha egy jól szellőző házba van.tovább olvasva a topikot, láttam hogy a lapod nem tud tuningolni.
ha esetleg cserére szánod a fejed, gondolkozz el egy Gigabyte DS3-as lapon.
jól bírják a tuningot és megfizethetők.
részvétem a tuningolhatatlanság miatt

-
éN79
addikt
válasz
MATEO6600
üzenetére
Ahol vetted, ott mondjuk úgy vagy nem túl korrektek, vagy hmmm... szeretnek kockáztatni.
Sajnos a lapod manuálja nem tér ki a bios beállítások taglalására, esetleg a lapod topikjában valami plusz info?mod: ne is keress a biosban tuning opciókat, tökéletesen kihagyták belőle a tuningbeállításokat. Max. valami software-es megoldást használhatnál, ha van hozzá valami.
-
éN79
addikt
válasz
MATEO6600
üzenetére
Én az abit oldaláról a pontos bios beállításokat próbáltam becserkészni, de nem jött össze.
Jogos, a 9x300 nem kevés valóban, így akkor 200->266-ot állíts be elsőre, bár ha a lap és a ramjaid bírnák az iramot, a proci se igen korlátozna benne, még alapfeszen sem, és még csak nagyon meleg se lenne, gyári hűtővel is bírná. Persze némileg jobban melegedne mint alapsebességen. A táp pedig tényleg hagy némi kivánnivalót, de hát te tudod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- Dollármilliárdokért csábított el Zuckerberg egy kínai Manust
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Nintendo Switch 2
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- Intel i7 9800X Proceszor+Alaplap+Memória
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Új, garanciás processzorok - Áfás számlával
- BESZÁMÍTOK! AMD Ryzen 9 9900X processzor GARI: 2026.01.30-ig
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Most èrkezett pár darab RX ès RTX 8gb vga-k! Számlás garanciás! Kamatmentes rèszletre is!
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mondtam én hogy többet fog az menni mint anno az enyém... Grat!
.

, ja ize, vizhutes -> Tripla radin 2 venti.[/B]