Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
3800 hoz ha jól számoltam 475ös fsb kell annak a kétszeresét 5-5-5-15ön bírni fogja a ramod szerintem. nikkelezett a thermalright de az alapja annak is réz a bordája alu. jobb hővezető a réz de az alu job hőleadó és tetszőleges 12es ventivel a legerősebb hűtő ez tuti. de a zalman se gyenge.
-
Oldamúr
csendes tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Hmm akkor ha később miuzán beszereztem egy új hűtöt ha fel szeretném húzni a procit akkor mondjuk az említett 3800ra akkor mit lehetne állítani a ramon h bírja?az időzítéseket visszavenni nagyobbra, v mit?Aúgy ez a thermalright ultra 120 extreme jobb mint mondjuk a Zalman 97000as?Nem akarok itt okoskodni de a réz nem jobb hővezető,az előbbi meg ha jól látom alu?
-
subaruwrc
félisten
6*500at?
az szép lett volna. az e4xxxx sorozatnak fsb 400 körül fsb wall lép föl. úgyh 6*400 a max vagy pár mhz-cel felljebb van vége a mókának.
néz meg 6os szorzóval a max fsb-t és ahhoz mérten emeld a szorzót ha max órajelet elérd.
edzés közben vagy tuning közben edzeni nem egészséges

[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
P00By
nagyúr
Nah,re!Amugy sehogyse tudnam elerni a 6*500at?
A procim e4500-as aminek alapbol 11es a szorzoya!Vki vmi?

-
mrvau
csendes tag
Hali skacok!
Amiben a segitsegeteket kernem: MSI P965 Platinum lapban hogyan tudom 1:1-re allitani az fsb-t? sehogy nem akar osszejonni a huzas, pedig mar vagy 3-4 orat toltottem el a dologgal, mindenfele probalkozassal...
Konfig: E6420, a fent leirt lap, 2 giga (sajnos egyenlore) kingston ram... ez lehet a hiba? csere lesz a jovo hete Geil-re vagy Corsair-re, varjak a tuningal addig?
Köszönöm elore is a segitseget!
szerk.: kihagytam a hutest, bar nemtom fontos-e... Zalman CNPS8000
[Szerkesztve] -
danee91
senior tag
Ja megtalálod Gorneck oldalát, ott van minden tuning terén(ha giga lapod van)
-
danee91
senior tag
Emeled az FSB-t, de ennek kétszerese ne haladja meg a memóriád órajelét. Ha 800-as ramod van, 400-as FSB-t próbálj, lehet, h kell majd egy kis plusz fesz a procinak is. 400 fölé is mehetsz, de nem tudni milyen a ramod, és h bírja-e majd. ramszorzó legyen 2x-es, ha arányban van megadva, akkor 1:1 Hirtelen ennyi. Csak óvatosan
Ha Codegen v. vmi hasonló gagyi tápod van, akkor messziről felejtsd el a tuningot. Még a végén magadba is kárt teszel
-
EkSYS
senior tag
Hi evrivan!
Tud valaki egy linket adni ahol megtalalom hogy kell egy 6300-at felhuzni, kezdoknek?
es ha valaki tudna ebben segiteni az cool lenne.
-
subaruwrc
félisten
-
subaruwrc
félisten
az kizárva mert a hűtő felső oldala és a ház merevítője között poratkának nincs hely nemhogy ventinek.ház oldala nincs fennt úgyh a jó kis 35fokos levegőt szívja direktbe.arra gondoltam h két s-flex vagy vmi erősebb 12es venti kellene 2 db a hűtőre a ház hátuljába meg egy erős 80as v 92es nemtom pontosan mekkora a hely h kihúzza a meleget. a táp is szívja ki a meleg levegőt úgyh végülis elég jó szellőzés van. a feszt kell csökkentenem mert a 3400mhz nem olyan vészes de a cpu hő így is 45fok a magok meg 55fokosak.
mod: ja télen majd én is kiköltözök a konyhába egy tesztre

[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Bagira01
veterán
Szerintetek a mostani cm hyper tx-m elég lesz az e4300 3,6Ghz-ra való feltornászásához?
-
eisento
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
4 ventis megoldás? esetleg egy jól szellőző ház talán. bár nálam panelbe hiába lenne 20 venti is akár eleve meleg a levegő. klíma lenne a zsír. most vettem mult héten egy gigabyte 3d aurora 570-es fekete házat. nagyon zsír ac freezer 7 pro-m van 800-as ventifordulattal megy és 35 fok a cpu a magok meg 38 és 40. e6420-as 3.2-re huzva. orthosnál felment 67 fokra de mikor kilőttem orthost kb 5 mp elteltével már 40 fokon volt a proci a 2 hátsó 12-es venti nagyon gyorsan kihuzza a meleget. az a baj hogy most is van vagy 30 fok a szobámban :S majd télen ^^ ugyis zárt radiátor + nyitott abkalnál alszom akkor majd jol lefagyasztom a procit

[Szerkesztve] -
subaruwrc
félisten
találtam egy videót youtube-on. QX6700 infinityvel 3850-en
B3as quad 61-59-61-62 fokos magokkal idle..... hűtő nem látszik de ezekszerint van benne erő.
nemtom ennyire melegszik a B2 stepping?
normális az 55fok idle maghő 3395ön 1.47tel?
mivel tudnék javítani az infinity arctic silver paszta két venti felálláson? erősebb ventik?
-
subaruwrc
félisten
nem mondtam h rossz csak az úriember a 12-13ks árkategóriáról beszélt a hyper tx pedig egy best buy cooler a maga kis 5-6k árával.ha jó léghűtőt kért volna közepes tuningra akkor az első lett volna

POOBy: azért ez elég tág
rakjon alá egy prescott kályhát megnézem azzal meddig megy
fogalmazzunk úgy hogy core procikon elég 1-1.3gigás túlhajtásig. bár egy B3as quadon azt se kockáztatnám meg

[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
subaruwrc
félisten
-
Oldamúr
csendes tag
Ha mondjuk később a procit fel szeretném húzni olyan 3800ra (nem tom a az E6750est fel lehet e addig és mekkora feszen most 3400on 1.40v-on megy,alapórajel 2667MHZ)
Az intel elvileg 4000maxot ír...víszhűtésre nincs zsém de ha fel szeretném húzni majd ennyire milyen hűtőt tudnátok ajánlani..olyan 12-13ezer ftért?ja és a ramot ugye autűmatikusan húzza..akkor az vajon bírná e?A corsair elvileg tuningbarát ram..
-
eisento
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
köszi a gyors választ ^^ lehet tudni hogy kb mennyit mennek ezek a procik tuningba? mert most néztem ph tesztet az az alapfeszes 3.4GHz egész tetszetős
(és nem is ES proci
egy p5b-e plusba lesz hajtva egyenlőre 2x 1gb DDRII 800-as Team Value ramokkal. De már tervezem hogy majd lapot cserélek majd vmi asus p5k-e lapra
tök jó hogy pont egy hónapja vettem meg az e6420-asomat
most meg csere de most jó árba el tudom passzolni 
-
eisento
addikt
Sziasztok. lenne egy nagy kérdésem. C2D E6750-es procinál van valami dolog amire oda kell figyelni gondolok itt pl revizio vagy stepping vagy még nincs belőle csak egy fajta verzió?
előre is köszi a választ 
-
H.O.D.
senior tag
Végre elkezdtem a 6300 cibálását. Még nem csaptam nagyon bele, 2.8GHz-ig húztam alapfeszen, így most pont 400-on kocognak a RAM-ok.
Van egy érdekes jelenség, bár eddig csak SuperPI alatt bukott ki: az 1.86 és a 2.8GHz között gyakorlatilag nincs teljesítménybeli különbség. Futtattam egy magon, meg kettőn - mindegy neki...
Valakinek van tippje a jelenségre? -
Bernyó84
aktív tag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bernyó84
üzenetére
P5KC-t vegyél, abba majd belemennek a DDR3-as ramok is, meg a DDR2-es is még, tehát nem kell drágán venned ramot és később ha elérhetőárú lesz akkor nem kell deszkát cserélned.
Tuningban mindnek kb ugyanott van a vége. Ha nem kell a VT (4400 nem tudja) akkor bőven elég a 4400. P5K-s lapok úgy is jók tuningban. A több cach nem gátolótényező tuningban(, nem úgy mint az X2-nél.)
4400 és 6320 közötti cache méret sebbességtöblett kb 0-10% közötti [link]
Egy jó 800-as ram is elég hozzá szerintem, pl: SuperTalent T800 (29k) 1000MHz-en vígan elvan CL5-ben. -
Bernyó84
aktív tag
Sziasztok!
Gépet szeretnék venni. Hogy Intel tulaj leszek én is, az már egészen biztos (bár eddig AMD-s voltam). Viszont nem tudok dönteni, hogy milyen lapot, meg procit vegyek.
Alaplapok:
ASUS P5B vagy P5K vagy P5KC
Proci:
C2D E4400 vagy E6300 vagy E6320
Azért nem tuok dönteni, mert azt hallottam hogy az E6320-at nem lehet annyira húzni, mint az E6300-at a +2 MB gyorsítótár miatt. Ennek van valami igazság alapja?
A másik, meg én is nézegettem a teszteket és láttam azt a tesztet ahol az E4400 éppenhogy, de megveri az E6320-at. Igaz, hogy nem mindenhol, de azért mégiscsak elgondolkodtam.
Szóval jó lenne, ha valaki el tudna látni hasznos tanácsokkal és tapasztalatokkal.
(És fontos 800-as ramokat venni a tuninghoz, vagy elég a 667-es is? Bár ez magától érthetődő, de azért biztos ami biztos. Vagy érdemesebb vanni inkább 1066 Mhz-s ramokat?)
Segítségeteket előre is köszönöm.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Oldamúr
csendes tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Megtaláltam a tuning részt de mikor beállítottam a ramot akkor vissza vette a procit alap órajelre..ezt nemtom mért?ja és így is csak 5-5-518on megy a ram ..mert mondjuk még lehetet volna vmit állítani az alatt amit átírtam 4-4-41re ott asszem vmi 3-3-3-6os érték volt csak az nem tom mi meg h mirte kéne beállítani...
-
subaruwrc
félisten
dram timing control manualra ha van ilyened és ott beállítod 4-4-4-12 re ehhez elég 2.1 volt. ja elvileg alapfeszen bírja gíári hűtővel. ramhőmérsékletet? kezeddel

átköltöztem a chieftec kuckóban és most nincs az nb-n aktív hűtés...... 1.55öt kap és olyan kib.....szott forró idleben is h simán lehetne sütni rajta
a régi házam árából úgyérzem ventiket veszek
[Szerkesztve] -
Oldamúr
csendes tag
Srácok a ramok időzítését hol lehet beállítani a biosban,ja és ha húzom a procit akkor mindíg kell a ramnak is plusz feszültséget adni?Most 3200mht-z-en megy az e6750-esem h felhúznám 3400ra amire asszem mondtátok h alapfeszen meg gyári ventivel még bírna,nos ahhoz is kell ramfeszt emelni,és ha igen mennyivel?Meg nem tom meddig lehet a ram feszt emelni...elvileg tunungbarát ram ez a corsair..szal nem tom....ja és a ram hőmérsékletét hogyan lehet megnézni?Köszi előre is!!

-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
háát.... szeretnék ilyen kiscserkész lenni és ilyen szar procikat huzogatni

-
Neck
veterán
Viszont 2800-on szerintem full normális értékeket mutat:
[link]
2 perc alatt beáll 65 fokra, és a majd' másfél óra alatt meg se moccant onnan.
Esetleg megtenné azt valaki, akinek 3200-on normális hőmérsékleteket mutat az E6420-a, hogy megnézi 2800on milyen hőmérséklettel megy?
Mert ha 2800on az is 65fokos, akkor valszeg csak az enyémben bolondul meg a szenzor 3200on
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
Itt van még1, orthos Blend + CoreTemp kombó...
[link] -
Neck
veterán
válasz
Overlocker
üzenetére
Mi erről a véleményed?
[link]
9 másodperc után 82 fokot mutat a szenzor... nincs Qfan meg semmi ilyen beállítva, 2000en pörög a gyári venti...
Szerintem kamu amit a szenzor mutat...
[Szerkesztve] -
-
Neck
veterán
Szerintem a programmal van valami gáz. Ugyanis amikor ezt a 81 fokot mutatta, a szobámban 26 fok volt. 2.8 GHz-en nem ment 65 fok fölé. Az Everest pl eddig mindig mutatta a hőmérsékleteket, most semmit nem mutat. Ja és most úgy megy 3.2-n hogy nem emeltem feszt, szal már csak azért is kizárt dolog ez a 81 fok...
Valami nem 100as, a speedfan is olyan, ha mittomén számot vált a JetAudio akkor 41ről felugrik 65re... ez azért kicsit kamu sztem
[Szerkesztve] -
subaruwrc
félisten
ez normális mert be van kapcsolva az energiagazdálkodási funkció és alapállapotban(idle) leveszi a szorzót 6ra és 6*400alapon jön ki a 2400mhz. ezt a cpu feature menüpont alatt tudod kikapcsolni de ha nincs auton hagyva a fesz akkor maradhat is. cpu-z ben rákattintasz az spd fülre ahol időzítéseket és mhz-eket látsz. ilyenkor nyomsz egy print screent majd paintben szerkesztés beillesztés és ott a kép. ezt jpg.ben elmented h ne legyen 3 mega és egy képfeltöltő oldalra feltölöltöd.ezután ennek az oldalnak a címét kijelölöd majd ph-n amikor válaszolsz van egy link gomb.erre kattintva az ablakba beilleszted az oldal nevét és kész a link.

[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Csak túlélem vhogy!Meg remelem majd amikor LAn-ra robogok nem szakad ki 

az szép lett volna. az e4xxxx sorozatnak fsb 400 körül fsb wall lép föl. úgyh 6*400 a max vagy pár mhz-cel felljebb van vége a mókának.

![[kép] [kép]](http://backoffice.ajb.com.au/utils/imgresizer.aspx?w=250&n=http://backoffice.ajb.com.au/images/DynamicImages/Product/review_asuscooler.jpg)