Hirdetés
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
P00By
nagyúr
-
subaruwrc
félisten
-
P00By
nagyúr
3800 hoz ha jól számoltam 475ös fsb kell annak a kétszeresét 5-5-5-15ön bírni fogja a ramod szerintem. nikkelezett a thermalright de az alapja annak is réz a bordája alu. jobb hővezető a réz de az alu job hőleadó és tetszőleges 12es ventivel a legerősebb hűtő ez tuti. de a zalman se gyenge.
Engem cska az zavar,h mindegyik illen nehez

-
subaruwrc
félisten
Hmm akkor ha később miuzán beszereztem egy új hűtöt ha fel szeretném húzni a procit akkor mondjuk az említett 3800ra akkor mit lehetne állítani a ramon h bírja?az időzítéseket visszavenni nagyobbra, v mit?Aúgy ez a thermalright ultra 120 extreme jobb mint mondjuk a Zalman 97000as?Nem akarok itt okoskodni de a réz nem jobb hővezető,az előbbi meg ha jól látom alu?
3800 hoz ha jól számoltam 475ös fsb kell annak a kétszeresét 5-5-5-15ön bírni fogja a ramod szerintem. nikkelezett a thermalright de az alapja annak is réz a bordája alu. jobb hővezető a réz de az alu job hőleadó és tetszőleges 12es ventivel a legerősebb hűtő ez tuti. de a zalman se gyenge.
-
Oldamúr
csendes tag
Hmm akkor ha később miuzán beszereztem egy új hűtöt ha fel szeretném húzni a procit akkor mondjuk az említett 3800ra akkor mit lehetne állítani a ramon h bírja?az időzítéseket visszavenni nagyobbra, v mit?Aúgy ez a thermalright ultra 120 extreme jobb mint mondjuk a Zalman 97000as?Nem akarok itt okoskodni de a réz nem jobb hővezető,az előbbi meg ha jól látom alu?
-
P00By
nagyúr
-
subaruwrc
félisten
6*500at?
az szép lett volna. az e4xxxx sorozatnak fsb 400 körül fsb wall lép föl. úgyh 6*400 a max vagy pár mhz-cel felljebb van vége a mókának.
néz meg 6os szorzóval a max fsb-t és ahhoz mérten emeld a szorzót ha max órajelet elérd.
edzés közben vagy tuning közben edzeni nem egészséges

[Szerkesztve]
[Szerkesztve]edzés közben tuningolni akart lenni csak kicsúsztam a modból

örülök

[Szerkesztve] -
P00By
nagyúr
6*500at?
az szép lett volna. az e4xxxx sorozatnak fsb 400 körül fsb wall lép föl. úgyh 6*400 a max vagy pár mhz-cel felljebb van vége a mókának.
néz meg 6os szorzóval a max fsb-t és ahhoz mérten emeld a szorzót ha max órajelet elérd.

[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Ja,bocs de hülye vagyok persze
Csak edzés közbe a fantaziam... 
-
subaruwrc
félisten
6*500at?

[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
P00By
nagyúr
Nah,re!Amugy sehogyse tudnam elerni a 6*500at?
A procim e4500-as aminek alapbol 11es a szorzoya!Vki vmi?

-
subaruwrc
félisten
-
BPFeri
senior tag
-
mrvau
csendes tag
Hali skacok!
Amiben a segitsegeteket kernem: MSI P965 Platinum lapban hogyan tudom 1:1-re allitani az fsb-t? sehogy nem akar osszejonni a huzas, pedig mar vagy 3-4 orat toltottem el a dologgal, mindenfele probalkozassal...
Konfig: E6420, a fent leirt lap, 2 giga (sajnos egyenlore) kingston ram... ez lehet a hiba? csere lesz a jovo hete Geil-re vagy Corsair-re, varjak a tuningal addig?
Köszönöm elore is a segitseget!
szerk.: kihagytam a hutest, bar nemtom fontos-e... Zalman CNPS8000
[Szerkesztve] -
subaruwrc
félisten
teszt és teszt és teszt..... be ne nyögd neki h 8óra orthos mert elveszed a kedvét 
-
danee91
senior tag
Ja megtalálod Gorneck oldalát, ott van minden tuning terén(ha giga lapod van)
-
BPFeri
senior tag
Gyalogolj át a lapod megfelelő topic -jába és ott már várnak rád a guruk..kérdésed megválaszolására !! ( dióhéjban.. FSB emelés amig megy majd jöhet a fesz emelés kicsit majd teszt és teszt és teszt )
-
danee91
senior tag
Emeled az FSB-t, de ennek kétszerese ne haladja meg a memóriád órajelét. Ha 800-as ramod van, 400-as FSB-t próbálj, lehet, h kell majd egy kis plusz fesz a procinak is. 400 fölé is mehetsz, de nem tudni milyen a ramod, és h bírja-e majd. ramszorzó legyen 2x-es, ha arányban van megadva, akkor 1:1 Hirtelen ennyi. Csak óvatosan
Ha Codegen v. vmi hasonló gagyi tápod van, akkor messziről felejtsd el a tuningot. Még a végén magadba is kárt teszel
-
P00By
nagyúr
Nem kell link itt vannak sokan akik segitenek
Még azt javaslom keresd meg az alaplapod topikját és sinen vagy!Én most nem tok segiteni,mert megyek el,de mas biztos készségesen segít! 
-
EkSYS
senior tag
Hi evrivan!
Tud valaki egy linket adni ahol megtalalom hogy kell egy 6300-at felhuzni, kezdoknek?
es ha valaki tudna ebben segiteni az cool lenne.
-
subaruwrc
félisten
-
P00By
nagyúr
-
subaruwrc
félisten
-
P00By
nagyúr
-
subaruwrc
félisten
-
P00By
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
-
P00By
nagyúr
Kb. sztem is!Jön a penryn és hát..
Nekem VGA nem számít CS 1.6-ozom
Most megneztem a sourcet az is megy sok fpsel szóval nekem ez a vga tökéletes ugy 3-4 évig 
Jah, és a ramot mivel hűtöd?
[Szerkesztve] -
subaruwrc
félisten
-
P00By
nagyúr
Értem,hát én nem merném rárakni
Tod,mindig gondolkodom,h mire ujítsak 
-
subaruwrc
félisten
hát alapból 960 gramm csak a borda. a ventik tömegét nem tudom de 1kiló fölött van az összsúlya az tuti de nem gond mert átcsavaroztam. egyébként hajlítja a lapot rendesen de nem extrém mértékben.a csavarozás miatt is hajlik de a házban kiegyenesedik ahogy udahuzatom.
-
P00By
nagyúr
-
subaruwrc
félisten
-
P00By
nagyúr
-
subaruwrc
félisten
-
beneszilo
tag
-
P00By
nagyúr
-
subaruwrc
félisten
-
beneszilo
tag
-
subaruwrc
félisten
-
beneszilo
tag
-
subaruwrc
félisten
azért fel lehet úgy rakni hogy ne egymással szembe dolgozzon.ha két légáram van akkor eltávozik a meleg levegeő 4 s-flex vagy delta venti esetén elég gyorsan

-
szasanyi
félisten
A két venti lehet jó, bár nem biztos. Na de a 4 ventis megoldás tiszta baromság.
Az miért lenne jó? A ventik egymással szemben, egymás hatásfokát rontva
dolgoznak. És a meleg levegő sem tud eltávozni. Nagy 5let...
-
subaruwrc
félisten
-
eisento
addikt
az kizárva mert a hűtő felső oldala és a ház merevítője között poratkának nincs hely nemhogy ventinek.ház oldala nincs fennt úgyh a jó kis 35fokos levegőt szívja direktbe.arra gondoltam h két s-flex vagy vmi erősebb 12es venti kellene 2 db a hűtőre a ház hátuljába meg egy erős 80as v 92es nemtom pontosan mekkora a hely h kihúzza a meleget. a táp is szívja ki a meleg levegőt úgyh végülis elég jó szellőzés van. a feszt kell csökkentenem mert a 3400mhz nem olyan vészes de a cpu hő így is 45fok a magok meg 55fokosak.
mod: ja télen majd én is kiköltözök a konyhába egy tesztre

[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

s-flex vagy pedig noctua 12-es venti pl
vagy tudom ajánlani még a north-q ventiket
tts-nél vannak
[Szerkesztve] -
subaruwrc
félisten
4 ventis megoldás? esetleg egy jól szellőző ház talán. bár nálam panelbe hiába lenne 20 venti is akár eleve meleg a levegő. klíma lenne a zsír. most vettem mult héten egy gigabyte 3d aurora 570-es fekete házat. nagyon zsír ac freezer 7 pro-m van 800-as ventifordulattal megy és 35 fok a cpu a magok meg 38 és 40. e6420-as 3.2-re huzva. orthosnál felment 67 fokra de mikor kilőttem orthost kb 5 mp elteltével már 40 fokon volt a proci a 2 hátsó 12-es venti nagyon gyorsan kihuzza a meleget. az a baj hogy most is van vagy 30 fok a szobámban :S majd télen ^^ ugyis zárt radiátor + nyitott abkalnál alszom akkor majd jol lefagyasztom a procit

[Szerkesztve]az kizárva mert a hűtő felső oldala és a ház merevítője között poratkának nincs hely nemhogy ventinek.ház oldala nincs fennt úgyh a jó kis 35fokos levegőt szívja direktbe.arra gondoltam h két s-flex vagy vmi erősebb 12es venti kellene 2 db a hűtőre a ház hátuljába meg egy erős 80as v 92es nemtom pontosan mekkora a hely h kihúzza a meleget. a táp is szívja ki a meleg levegőt úgyh végülis elég jó szellőzés van. a feszt kell csökkentenem mert a 3400mhz nem olyan vészes de a cpu hő így is 45fok a magok meg 55fokosak.
mod: ja télen majd én is kiköltözök a konyhába egy tesztre

[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Bagira01
veterán
Szerintetek a mostani cm hyper tx-m elég lesz az e4300 3,6Ghz-ra való feltornászásához?
-
eisento
addikt
4 ventis megoldás? esetleg egy jól szellőző ház talán. bár nálam panelbe hiába lenne 20 venti is akár eleve meleg a levegő. klíma lenne a zsír. most vettem mult héten egy gigabyte 3d aurora 570-es fekete házat. nagyon zsír ac freezer 7 pro-m van 800-as ventifordulattal megy és 35 fok a cpu a magok meg 38 és 40. e6420-as 3.2-re huzva. orthosnál felment 67 fokra de mikor kilőttem orthost kb 5 mp elteltével már 40 fokon volt a proci a 2 hátsó 12-es venti nagyon gyorsan kihuzza a meleget. az a baj hogy most is van vagy 30 fok a szobámban :S majd télen ^^ ugyis zárt radiátor + nyitott abkalnál alszom akkor majd jol lefagyasztom a procit

[Szerkesztve] -
subaruwrc
félisten
-
eisento
addikt
találtam egy videót youtube-on. QX6700 infinityvel 3850-en
B3as quad 61-59-61-62 fokos magokkal idle..... hűtő nem látszik de ezekszerint van benne erő.
nemtom ennyire melegszik a B2 stepping?
normális az 55fok idle maghő 3395ön 1.47tel?
mivel tudnék javítani az infinity arctic silver paszta két venti felálláson? erősebb ventik?
a linket is berakhattad volna

-
subaruwrc
félisten
találtam egy videót youtube-on. QX6700 infinityvel 3850-en
B3as quad 61-59-61-62 fokos magokkal idle..... hűtő nem látszik de ezekszerint van benne erő.
nemtom ennyire melegszik a B2 stepping?
normális az 55fok idle maghő 3395ön 1.47tel?
mivel tudnék javítani az infinity arctic silver paszta két venti felálláson? erősebb ventik?
-
subaruwrc
félisten
nem mondtam h rossz csak az úriember a 12-13ks árkategóriáról beszélt a hyper tx pedig egy best buy cooler a maga kis 5-6k árával.ha jó léghűtőt kért volna közepes tuningra akkor az első lett volna

POOBy: azért ez elég tág
rakjon alá egy prescott kályhát megnézem azzal meddig megy
fogalmazzunk úgy hogy core procikon elég 1-1.3gigás túlhajtásig. bár egy B3as quadon azt se kockáztatnám meg

[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
P00By
nagyúr
-
szasanyi
félisten
-
Neck
veterán
A Hyper TX annyira rossz, hogy nem is ajánlod?
-
subaruwrc
félisten
Ha mondjuk később a procit fel szeretném húzni olyan 3800ra (nem tom a az E6750est fel lehet e addig és mekkora feszen most 3400on 1.40v-on megy,alapórajel 2667MHZ)
Az intel elvileg 4000maxot ír...víszhűtésre nincs zsém de ha fel szeretném húzni majd ennyire milyen hűtőt tudnátok ajánlani..olyan 12-13ezer ftért?ja és a ramot ugye autűmatikusan húzza..akkor az vajon bírná e?A corsair elvileg tuningbarát ram..
fel lehet de a fesz procitól függ. léggel is megy annyit ramokra nem esküdnék meg h bírják hűtés meg scythe infinity vagy ninja plus rev b vagy zalman 9700 led vagy valami hasonló vadállat. thermalright ultra 120 extreme a legerősebb csak az még húzósabb.
-
Oldamúr
csendes tag
Ha mondjuk később a procit fel szeretném húzni olyan 3800ra (nem tom a az E6750est fel lehet e addig és mekkora feszen most 3400on 1.40v-on megy,alapórajel 2667MHZ)
Az intel elvileg 4000maxot ír...víszhűtésre nincs zsém de ha fel szeretném húzni majd ennyire milyen hűtőt tudnátok ajánlani..olyan 12-13ezer ftért?ja és a ramot ugye autűmatikusan húzza..akkor az vajon bírná e?A corsair elvileg tuningbarát ram..
-
subaruwrc
félisten
-
eisento
addikt
ezzel?
![[kép] [kép]](http://backoffice.ajb.com.au/utils/imgresizer.aspx?w=250&n=http://backoffice.ajb.com.au/images/DynamicImages/Product/review_asuscooler.jpg)
az szééééép akkor. az ember rávág egy zalmi 9700-ast külön alá kell gyújtani nehogy lefagyjon
azért egy thermalright ultra 120-al igencsak lehetne dolgokat csinálni ^^ 
[Szerkesztve] -
subaruwrc
félisten
-
eisento
addikt
-
subaruwrc
félisten
-
eisento
addikt
hőfok terén hogy áll ? mennyire melegszik?
SZERK: ramot is le akarom majd cserélni vmi a-data 2x 1g 1066+ de nem megy minden egyszerre
[Szerkesztve] -
subaruwrc
félisten
köszi a gyors választ ^^ lehet tudni hogy kb mennyit mennek ezek a procik tuningba? mert most néztem ph tesztet az az alapfeszes 3.4GHz egész tetszetős
(és nem is ES proci
egy p5b-e plusba lesz hajtva egyenlőre 2x 1gb DDRII 800-as Team Value ramokkal. De már tervezem hogy majd lapot cserélek majd vmi asus p5k-e lapra
tök jó hogy pont egy hónapja vettem meg az e6420-asomat
most meg csere de most jó árba el tudom passzolni 
hát ja alapfesz 3400 környékén erős léggel 3800-3900

az a deszka jó hozzá a ramok is talán bírják az iramot. én is sűrűn cserélgetek

-
eisento
addikt
köszi a gyors választ ^^ lehet tudni hogy kb mennyit mennek ezek a procik tuningba? mert most néztem ph tesztet az az alapfeszes 3.4GHz egész tetszetős
(és nem is ES proci
egy p5b-e plusba lesz hajtva egyenlőre 2x 1gb DDRII 800-as Team Value ramokkal. De már tervezem hogy majd lapot cserélek majd vmi asus p5k-e lapra
tök jó hogy pont egy hónapja vettem meg az e6420-asomat
most meg csere de most jó árba el tudom passzolni 
-
subaruwrc
félisten
-
eisento
addikt
Sziasztok. lenne egy nagy kérdésem. C2D E6750-es procinál van valami dolog amire oda kell figyelni gondolok itt pl revizio vagy stepping vagy még nincs belőle csak egy fajta verzió?
előre is köszi a választ 
-
Oldamúr
csendes tag
-
H.O.D.
senior tag
Végre elkezdtem a 6300 cibálását. Még nem csaptam nagyon bele, 2.8GHz-ig húztam alapfeszen, így most pont 400-on kocognak a RAM-ok.
Van egy érdekes jelenség, bár eddig csak SuperPI alatt bukott ki: az 1.86 és a 2.8GHz között gyakorlatilag nincs teljesítménybeli különbség. Futtattam egy magon, meg kettőn - mindegy neki...
Valakinek van tippje a jelenségre? -
subaruwrc
félisten
-
Oldamúr
csendes tag
-
Bernyó84
aktív tag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
-
BPFeri
senior tag
-
subaruwrc
félisten
-
BPFeri
senior tag
-
Soak
veterán
-
Oldamúr
csendes tag
-
Bernyó84
aktív tag
P5KC-t vegyél, abba majd belemennek a DDR3-as ramok is, meg a DDR2-es is még, tehát nem kell drágán venned ramot és később ha elérhetőárú lesz akkor nem kell deszkát cserélned.
Tuningban mindnek kb ugyanott van a vége. Ha nem kell a VT (4400 nem tudja) akkor bőven elég a 4400. P5K-s lapok úgy is jók tuningban. A több cach nem gátolótényező tuningban(, nem úgy mint az X2-nél.)
4400 és 6320 közötti cache méret sebbességtöblett kb 0-10% közötti [link]
Egy jó 800-as ram is elég hozzá szerintem, pl: SuperTalent T800 (29k) 1000MHz-en vígan elvan CL5-ben.Mi az a VT?
-
Qru
MODERÁTOR
Sziasztok!
Gépet szeretnék venni. Hogy Intel tulaj leszek én is, az már egészen biztos (bár eddig AMD-s voltam). Viszont nem tudok dönteni, hogy milyen lapot, meg procit vegyek.
Alaplapok:
ASUS P5B vagy P5K vagy P5KC
Proci:
C2D E4400 vagy E6300 vagy E6320
Azért nem tuok dönteni, mert azt hallottam hogy az E6320-at nem lehet annyira húzni, mint az E6300-at a +2 MB gyorsítótár miatt. Ennek van valami igazság alapja?
A másik, meg én is nézegettem a teszteket és láttam azt a tesztet ahol az E4400 éppenhogy, de megveri az E6320-at. Igaz, hogy nem mindenhol, de azért mégiscsak elgondolkodtam.
Szóval jó lenne, ha valaki el tudna látni hasznos tanácsokkal és tapasztalatokkal.
(És fontos 800-as ramokat venni a tuninghoz, vagy elég a 667-es is? Bár ez magától érthetődő, de azért biztos ami biztos. Vagy érdemesebb vanni inkább 1066 Mhz-s ramokat?)
Segítségeteket előre is köszönöm.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]P5KC-t vegyél, abba majd belemennek a DDR3-as ramok is, meg a DDR2-es is még, tehát nem kell drágán venned ramot és később ha elérhetőárú lesz akkor nem kell deszkát cserélned.
Tuningban mindnek kb ugyanott van a vége. Ha nem kell a VT (4400 nem tudja) akkor bőven elég a 4400. P5K-s lapok úgy is jók tuningban. A több cach nem gátolótényező tuningban(, nem úgy mint az X2-nél.)
4400 és 6320 közötti cache méret sebbességtöblett kb 0-10% közötti [link]
Egy jó 800-as ram is elég hozzá szerintem, pl: SuperTalent T800 (29k) 1000MHz-en vígan elvan CL5-ben. -
subaruwrc
félisten
-
Bernyó84
aktív tag
Sziasztok!
Gépet szeretnék venni. Hogy Intel tulaj leszek én is, az már egészen biztos (bár eddig AMD-s voltam). Viszont nem tudok dönteni, hogy milyen lapot, meg procit vegyek.
Alaplapok:
ASUS P5B vagy P5K vagy P5KC
Proci:
C2D E4400 vagy E6300 vagy E6320
Azért nem tuok dönteni, mert azt hallottam hogy az E6320-at nem lehet annyira húzni, mint az E6300-at a +2 MB gyorsítótár miatt. Ennek van valami igazság alapja?
A másik, meg én is nézegettem a teszteket és láttam azt a tesztet ahol az E4400 éppenhogy, de megveri az E6320-at. Igaz, hogy nem mindenhol, de azért mégiscsak elgondolkodtam.
Szóval jó lenne, ha valaki el tudna látni hasznos tanácsokkal és tapasztalatokkal.
(És fontos 800-as ramokat venni a tuninghoz, vagy elég a 667-es is? Bár ez magától érthetődő, de azért biztos ami biztos. Vagy érdemesebb vanni inkább 1066 Mhz-s ramokat?)
Segítségeteket előre is köszönöm.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Oldamúr
csendes tag
a memóriát sikerült beállítani 4-4-412re...de ha aprocit felhúzom 3400mhzre akkor a 3dmark 06..indítása után ujraindul a gép...ha 3200mhzhagyom a procit akkor nem kötözködik..ez mitől lehet?
-
subaruwrc
félisten
Megtaláltam a tuning részt de mikor beállítottam a ramot akkor vissza vette a procit alap órajelre..ezt nemtom mért?ja és így is csak 5-5-518on megy a ram ..mert mondjuk még lehetet volna vmit állítani az alatt amit átírtam 4-4-41re ott asszem vmi 3-3-3-6os érték volt csak az nem tom mi meg h mirte kéne beállítani...
azok a subtimingsok nem kell őket b......zerálni. lehet h a procit is megint be kell és a ramot is és úgy elmenteni a bios beállításokat.....
-
Brumi˘
addikt
-
Oldamúr
csendes tag
Megtaláltam a tuning részt de mikor beállítottam a ramot akkor vissza vette a procit alap órajelre..ezt nemtom mért?ja és így is csak 5-5-518on megy a ram ..mert mondjuk még lehetet volna vmit állítani az alatt amit átírtam 4-4-41re ott asszem vmi 3-3-3-6os érték volt csak az nem tom mi meg h mirte kéne beállítani...
-
Oldamúr
csendes tag
-
subaruwrc
félisten
-
Oldamúr
csendes tag
dram timing control manualra ha van ilyened és ott beállítod 4-4-4-12 re ehhez elég 2.1 volt. ja elvileg alapfeszen bírja gíári hűtővel. ramhőmérsékletet? kezeddel

átköltöztem a chieftec kuckóban és most nincs az nb-n aktív hűtés...... 1.55öt kap és olyan kib.....szott forró idleben is h simán lehetne sütni rajta
a régi házam árából úgyérzem ventiket veszek
[Szerkesztve]Értem
..és ha nincs akkor még milyen néven lehet,Giga lapoom van..ha ez segít vmit... 
-
subaruwrc
félisten
Srácok a ramok időzítését hol lehet beállítani a biosban,ja és ha húzom a procit akkor mindíg kell a ramnak is plusz feszültséget adni?Most 3200mht-z-en megy az e6750-esem h felhúznám 3400ra amire asszem mondtátok h alapfeszen meg gyári ventivel még bírna,nos ahhoz is kell ramfeszt emelni,és ha igen mennyivel?Meg nem tom meddig lehet a ram feszt emelni...elvileg tunungbarát ram ez a corsair..szal nem tom....ja és a ram hőmérsékletét hogyan lehet megnézni?Köszi előre is!!

dram timing control manualra ha van ilyened és ott beállítod 4-4-4-12 re ehhez elég 2.1 volt. ja elvileg alapfeszen bírja gíári hűtővel. ramhőmérsékletet? kezeddel

átköltöztem a chieftec kuckóban és most nincs az nb-n aktív hűtés...... 1.55öt kap és olyan kib.....szott forró idleben is h simán lehetne sütni rajta
a régi házam árából úgyérzem ventiket veszek
[Szerkesztve] -
Oldamúr
csendes tag
Srácok a ramok időzítését hol lehet beállítani a biosban,ja és ha húzom a procit akkor mindíg kell a ramnak is plusz feszültséget adni?Most 3200mht-z-en megy az e6750-esem h felhúznám 3400ra amire asszem mondtátok h alapfeszen meg gyári ventivel még bírna,nos ahhoz is kell ramfeszt emelni,és ha igen mennyivel?Meg nem tom meddig lehet a ram feszt emelni...elvileg tunungbarát ram ez a corsair..szal nem tom....ja és a ram hőmérsékletét hogyan lehet megnézni?Köszi előre is!!

-
Neck
veterán
-
Brumi˘
addikt
Viszont 2800-on szerintem full normális értékeket mutat:
[link]
2 perc alatt beáll 65 fokra, és a majd' másfél óra alatt meg se moccant onnan.
Esetleg megtenné azt valaki, akinek 3200-on normális hőmérsékleteket mutat az E6420-a, hogy megnézi 2800on milyen hőmérséklettel megy?
Mert ha 2800on az is 65fokos, akkor valszeg csak az enyémben bolondul meg a szenzor 3200on
[Szerkesztve]Nekem az e6400@3,2@1,3V small fft tesztnél 65-66°C-ot mér a coretemp, 75-76°C akkor mér amikor 3,6@1,55V-on megy. Szerintem kevés már oda az a gyári cooler...
-
subaruwrc
félisten
''ezt a kiscserkészt.'' háát...

háát.... szeretnék ilyen kiscserkész lenni és ilyen szar procikat huzogatni

-
Neck
veterán
Viszont 2800-on szerintem full normális értékeket mutat:
[link]
2 perc alatt beáll 65 fokra, és a majd' másfél óra alatt meg se moccant onnan.
Esetleg megtenné azt valaki, akinek 3200-on normális hőmérsékleteket mutat az E6420-a, hogy megnézi 2800on milyen hőmérséklettel megy?
Mert ha 2800on az is 65fokos, akkor valszeg csak az enyémben bolondul meg a szenzor 3200on
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
-
Overlocker
veterán
-
Neck
veterán
Szerintem a programmal van valami gáz. Ugyanis amikor ezt a 81 fokot mutatta, a szobámban 26 fok volt. 2.8 GHz-en nem ment 65 fok fölé. Az Everest pl eddig mindig mutatta a hőmérsékleteket, most semmit nem mutat. Ja és most úgy megy 3.2-n hogy nem emeltem feszt, szal már csak azért is kizárt dolog ez a 81 fok...
Valami nem 100as, a speedfan is olyan, ha mittomén számot vált a JetAudio akkor 41ről felugrik 65re... ez azért kicsit kamu sztem
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
81 az telleg sok, vegyel ra valami normalis hutot. Viszont az idle homerseklet egesz keves. Egy normalis huto nem engedi ennyire felmenni. Nalam szinte mindig kb 15 fok a kulonbseg az idle es stresszelt kozott akar 1.8-on akar 3.4G-n ment.
-
subaruwrc
félisten
letöltöttem azt a progit,de nekem ez csak 2400mhz-et ír átlagosan mondjuk mindíg változik,de everset,meg easytune5 is 3200mhzet állandóan.Szal azt hoigyan tudom elküldeni neked,vagyis belinkelni ide,v hogy van ez?Bocsi az értetlenkedésért de még nem csináltam ijet..bár gondolom nem nagy szám
ez normális mert be van kapcsolva az energiagazdálkodási funkció és alapállapotban(idle) leveszi a szorzót 6ra és 6*400alapon jön ki a 2400mhz. ezt a cpu feature menüpont alatt tudod kikapcsolni de ha nincs auton hagyva a fesz akkor maradhat is. cpu-z ben rákattintasz az spd fülre ahol időzítéseket és mhz-eket látsz. ilyenkor nyomsz egy print screent majd paintben szerkesztés beillesztés és ott a kép. ezt jpg.ben elmented h ne legyen 3 mega és egy képfeltöltő oldalra feltölöltöd.ezután ennek az oldalnak a címét kijelölöd majd ph-n amikor válaszolsz van egy link gomb.erre kattintva az ablakba beilleszted az oldal nevét és kész a link.

[Szerkesztve] -
Norciborci
csendes tag
Alapból 266. Ez van felhúzva 400-ra.
A linkelt oldalon leírtam tapasztalataimat, amit eddig sehol nem olvastam
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- E-roller topik
- Automata kávégépek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Trollok komolyan
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Anime filmek és sorozatok
- Projektor topic
- Filmvilág
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5152, 100% AKKSI
- 15" MacBook Air M3 16GB RAM/ 512GB SSD - 27% ÁFA (0424AB)
- AKCIÓ! HP Elitebook 8 G1i 14 FHD notebook - Ultra 5 235U 16GB DDR5 256GB SSD Intel IGP W11
- Apple MacBook Pro 14 M4 2024 24GB/512GB SSD újszerű állapotú 100% akku 40 ciklus
- 27% - ASUS TUF Gaming Z690-PLUS WIFI D4 Alaplap
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Csak túlélem vhogy!Meg remelem majd amikor LAn-ra robogok nem szakad ki