Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kössz.
Ez egy fos, mondtam.
480 főlé nem megy az fsb-m. És mindez 3333MHz-n. te meg négy gigán. ok, 1200MHz feletti ram értékkel...

Nekem picit kevesebb, mint mondtam... Meg a ramom 4.5k volt gigája. Azé nekem ez is számít...
Valahogy nekem a legkisebb az órajelem az elért eredmények függvényében superpi 1m tesztben a lista szerint... és szaros mars ramokkal, cas5-el, meg ilyenek...
-
m4rc!
őstag
Super Pi-t ha elindítjátok hány megűn számoltatjátok? 1M-án?
-
Sziasztok!
Sajnos megszoptam! FSB wall-os a procim! ( E6550 )
Vagy az alaplapom nem tud 480-nál többet. Vagy a ramom. mondjuk az azért érdekes lenne!!!7*475 1.29-1.30 voltal símán megy neki ( alaplap alapfeszen ), 1.5 óriág futtattam az orthost. HyperTX 2 van felette, és nem melegszik a cm elite 331 házamban 50 fok fölé... A ram ( kingmax mars 800MHz 3db 1GB ) ugye 950-en megy 5-6-6-18 2.0V beállításokkal, de...
se 7*480 , se 5*480... alaplapfesz max, ddr átállítva 6-7-7-22 2.1V, és semmi. Procfesz 1.475V, és akkor sem...
Úgyhogy így jártam. Mondjuk ahogy nézegettem, elég jó ez a 7*475 1.3V alatt...
Meg a ramtól sem rossz a 950.Amúgy előző procimnál sokkal gyorsabb... E4300-am volt 8*400 1.45Volt, ugye 3200MHz. Ott kb 19sec volt a superpi. Most 7*450-en 16sec közepe. És csak procit cseréltem! Nem tomm mitől megy ennyire, de pl 200MHz-el kisebb órajelen tudja azt a teljesítményt, amit egy E6400...
Nem rossz... CSAK NE LENNE 480FSB A VÉGE!

-
raziel01
veterán
Én most a gépemet 3Ghz-en járatom 1.425V-on. Ez nem káros a processzornak? (E4400)
2 évig még bírni fogja így? -
Telefunen
őstag
-
Fred10
csendes tag
Sziaztok! Ilyen konfig mellett szeretném húzni a procimat sztetek mennyit bírna el? Minden gyári rajta egyenlőre még hűtöt nem vettem hozzá. Gigabyte 965P-DS3,Intel Core 2 Duo E6420 2,16ghz, 2x1024gb Geil Value DDR2 800Mhz,Sapphire Ultimate Ati X1950 Pro 256Mb,FSP BlueStorm II 400W
-
HZSolti
tag
Erről mi a véleményetek?
[link] -
Casanova*
veterán
szasztok! intel pentium dual core 2,8 ghz procim van. húznám az igát!! hogyan,mennyit tuningoljak rajta? clockgen progival.. még sose csináltam ilyet. segítene valaki?? a tuningolás után mennyivel lesz melegebb? most alapon 55-57 fok körül ingadozik.
-
HZSolti
tag
Kipróbáltam, következő:
Jelenleg amin stabil: 3400MHz 425FSBx8 szinkron RAMbeállítással azaz 850MHz.
viszont így lassabb a ramjaim, igaz, hogy a cpum 200MHz-el gyorsabb, de.....Feljebb kékhalál, tehát 425-430 a vége 8x-val.

Tehát marad a 3200-1000-4-4-3-8
Vagy lecserélem 6600-ra, ha azzal jobban járok. -
HZSolti
tag
A 6300-ommal nem volt gond, 500FSB-3500MHz szinkron ram 1000-4-4-3-8 és fly volt.
Megint csináltam egy jó üzletet
-
HZSolti
tag
pl:3200MHz cpu, asszinkron RAM /1000-4-4-3-8/, everest ramolvasás 9500 írás 8000 copy 7700
3500Mhz cpu 7es szorzó 500FSB RAM/4-5-515/ a fenti értékektől jelentősen eltér azaz lassabb. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
HZSolti
üzenetére
igy már vili, a 7x500 valszeg az időzitések miatt lassabb hiába szinkron, annyit nem dob, sőt a p35-ös lapoknál a 4:5 jobb is az 1:1-nél egy hangyányit, szóval a 8x400 pedig sehogy se akar felmenni 1:1-ben sem... ez elég érdekes... pórbáltad a ramokat mind2 esetben azonos időzítésen? mondjuk 5-5-5-15 azt minenhol vinnie kell, és ki kéne derülnie a 8-as szorzó turpisságának is 1:1-ben, olyat még nemigen láttam h ekkora fsb kül legyen 2 szorzó között, tehát sztem ott a ramok kavarnak be vmit...
-
HZSolti
tag
válasz
Achill3uS
üzenetére
8as szorzó 400FSB asszinkron RAM =1000MHz -4-4-3-8
így stabil, és gyors is, de feljebb nem akar menni még szinkron rambeállítással sem.
7es szorzó 500FSB szinkron RAM=1000MHz, de csak 4-5-5-15 beállításoknál képes stabilitásra, ami a fentebb 8as szorzós beállításhoz képest lassab, azaz everset szerint a ramírás, olvasás, stb. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
HZSolti
üzenetére
ez a 7-es szorzón megy az 500 8-ason csak 400 nem stimmel, szinkronba vannak akkor is a ramok? vagy 1000 fölött? de valamit nem értek, most azt irod nem megy jol a ram se 1:1-ben se felosztva, most akkor mivan? kicsit egyértelmübben még1x ha lehetne

#3968 nem nem megkaptam

egyébként az elképzeléseddel semmi gond, csak jelenleg beteg vagyok és nem szivesen találkozom más emberi lényekkel
de ezt priviben ledumáljuk még ok? -
HZSolti
tag
válasz
Achill3uS
üzenetére
Azért vettem a bátorságot ,hogy reklamáljak mert kb.4-5 napja írtam
de mint írtam megértem, hogy .........csak gondoltam jelzem
Sőt az is lehet, hogy elszivárgott a privi az éterben, ezért kérdeztem rá.
Ha lenne 10perc szabadidőd, én elugrom hozzád, megejted a nemes beavatkozást, természetesen nem ingyen várom el, és örök hálám kerget majd, hmm?
-
HZSolti
tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
A 400-as FSB-s beállítás a jó nekem.
A 2. beállítást nem értem miért lassabb, ill. ugyan ugy 1000MHz-es rambeállításnál 500FSB melett nem képes olyan időzítéssel hajtani a RAMokat. Azért kell visszavenni 4-5-5-15re akár.
A lényeg: asszinkronban /tehát gyorsabb ramfreki/ nem képes stabilan működni.
sőt, kipróbáltam: 437x8=3500MHz- na ezt az istennek sem akarta szeretni
500x7- ezt igen.
x8-nál 400-ig megy csak.
??? -
subaruwrc
félisten
válasz
HZSolti
üzenetére
értem a dolgot. szerintem magasabb fsb miatt a perf level is vált egyet vagy a strap közelében vagy. nézd meg 395ös fsb-n és 400on majd 401en és nézz everestet. tuti meglátod a változást.
kérdezz rá az fpo-ra abból ki lehet valamit következtetni.am a nagyobb szorzó miatt megéri. -
subaruwrc
félisten
válasz
Achill3uS
üzenetére
köszönöm
hát elég durvát ment. 447ig elment fsb ben csak nem tudtam validot tolni.
majdnem
konyha vs nyitott ablak/ kint 4fok van mod
linkte figy már kellene egy elméleti segítség. az miért van hogy pl ez a proci is 1.504v-tal elmegy 445ig mondjuk de 1.632vel sem lehet tovább rugdalni mert jó esetben ott roszabb esetben előbb kifagy
ja és 1fokos maghővel..... 
-
HZSolti
tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
aláírásom

ST 800@1000, 4-4-3-8
így gyorsabb asszinkronban mint 880 és szinkron.
pl.: 400FSBx8=3200MHz
RAM: asszinkron : 1000MHz-4-4-3-8
na így gyorsabb /legalábbis a ramkezelés/, mint:
500FSBx7=3500MHz
RAM:szinkron :1000MHz-4-5-5-12
na ez lassabb és nagyobb fesz is kell neki /1.5V/
de érdekes, melegedni nem melegszik, 55fokos, terhelés max68 fok.Na a lényeg mégis az, hogy cseréljem le egy /zsákbamacskatuningos/ E6600-ra, vagy sem. Pénzbe nem kerülne.
? -
subaruwrc
félisten
-
HZSolti
tag
Sziasztok,
mi a tapasztalat?? :
E6600-as cpu-k, legrosszabb esetben mennyit tudnak menni tuningban, azaz mi a minimum amit tuti megy?
A toplistát nézve /amit én leszürtem/ kis fesszel is meglehetősen melegszik.
Jelenleg 6420-at hajtok 3200MHz-en, de 3500-ön is stabil csak sajna nem akkor ha asszinkromban van a ramokkal, azaz a ramokat gyorsabbra állítom akkor nem stabil.
Most 3200-ön, de 1000MHz-en a ramok, gyorsabb mint 3500-ön szinkorban ramokkal /880MHz/.
Tehát váltsak vagy ne?
thx -
Szatesz
őstag
egyet értek veled elmondom nekem milyen progik nem mukodnek rajta
...:van egy razer copperhead egerem nemtudom felrakni emrt azt irja ki hogy dugjam be az egeret pedig bevan mert azt hasznalom, ugyan ez a monitorral nem engedi felrakni a progit hozza mert azt hiszi o felismerte es az boven elég
Aztán nem engedi pl hogy doom 3 nak felrakjam a pach et,a mobilomnak a telepitocdjet,mashogy mukodik a rivatuner mint xp alatt ugyan az a program,lassabb vele a gépem pedig nem tud tobbet mint az xp..ezért nem értem minek nekem de én vagyoka hulye hogy legutoljara is ezt raktam fel a crysis miatt meg nem kellett volna mert atkell irni egy fileot es keszen is van a profi beallitas.....ennyi tehat visszajon az xp...mmm -
-
Szatesz
őstag
Szerintetek naggyon nagy hulyeseg lenne ha vistat leszednem és xp t raknek fel helyette mert nagyon tele van vele a .......Mindenre alkalmatlan rosszul nyit meg sokmindent és megbizhatatlan ....fujjj szentetek?
vagy csak szokjak hozzá? -
raziel01
veterán
Jelenleg az E4400 procim P5K lapban 1.4125 feszt kap. Az a gond vele, hogy ~8 perc Orthos után a gép újraindul. Adjak még neki nagyobb feszt, hogy stabil legyen vagy valami másnak a feszültségét növeljem? (9x333 MHz)
-
M_zolee
csendes tag
Sziasztok!
Az előbb próbáltam volna, hogy mit tud a proci gyári kúúlerral de meglepődtem.
480x8-ra állítottam 1,45V-on (eddig 450x8on ment stabilan 1,38V-on), a ramot 1150 cl5 2.3V-on, NB-nek 1.55V-ot, FSB term volt. 1,3V-on.
Elindítottam az Orthost, és kb 2perc múlva a gép újraindult. Ez mitől lehet? Az alaplap vagy a proci nem bírja ezt a tempót? -
Zé_Mester
őstag
6550 legalább 7x500FSB-ig, de megy az feljebb is
6750 legalább 8x480FSB-ig, de nekem pl megy 4000-et is (8x500)de minden tuning szerencse kérése. volt itt egy srác akinek az E6750-e nem ment csak 8x376-on, mert felette kifagyott, megállt, nem idnult be stb....
hűtés kérdése is, egy jó hűtővel jobb esélyeid vannak
nameg persze függ a ramoktól is,hogy meddig bírják az iramot.
(már megint én pofázok a jó hűtésről, amikor 4GHz-et préselek ki szerencsétlen procimból a gyári hűtéssel
) -
mad1
veterán
g0 t meddig lehet ninjaval huzni?mondjuk 6550est?vagy 6750et?p5k ban...tapasztalata ha valakinek van, pls.
-
raziel01
veterán
Sziasztok!
Van egy ilyen gépem:
Asus P5K alaplap
E4400 CPU
2 GB Samsung RAM 1.8V (5-4-4-11)
Ati Radeon HD 2600 XT Sapphire 256 MB GDDR3Szeretném a procimat tuningolni kb 3 Ghz körülre. Ma vettem hozzá egy Arctic Cooling Freezer 7 Pro-t.
Most így van: 8x333=2664 MHz
Ha 9x333-at állítok be, akkor nem bootol a gép.
Minden fesz AUTO-n van. A CPU-Z-ben a core fesz-nél ezek váltakoznak: 1.280 V, 1.296 V és 1.304 VHogy állítsam be a BIOS-t, hogy menjen 3 GHZ-en? Mennyi legyen a core fesz?
Előre is köszönöm a választ.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Zé_Mester
üzenetére
majd rájössz mikor lesz nekem csak 100%. első beindítás után 150%-kal kezdek LoL na akkor hívsz meg a szárazjeges tesztre
vérszívás off too
ja am westlake listájába 1.296 és 1.496os eredményekkel kerültem be.
de ma jönnek az 1.304 és 1.504es eredmények
%oc ba nagyon ottvan a kis dög csak órajelben nem annyira

-
rup1u5
nagyúr
sziasztok!
a procimon ez áll : L723B607 lehet ebből tudni valamit a tuning képességeiről? -
Szatesz
őstag
[link] Nah igy remélem jobban lehet látni bocsi hogy benazok de nem csinaltam meg ilyet

-
Szatesz
őstag
-
Szatesz
őstag
Nah megvannnak az eredmenyeim hat nem nagyon huztam fel a procit de igya proci 3.6 on ment a videokari meg 648/1000 en és igy lett 3dmark06 vista alatt 12853...pont..
valaki segitsen hogy rakjak fel képet és akkor fel is rakom de nemtudok rajonni hogyan is kell:d -
Szatesz
őstag
Sziasztok en is probalgatom tuningolgatni a procimat de csak eddig 3.680 ig mertem felmenni 1.406 V al.MAjd meg emgyek feljebb is...KIhajtom a videokarimat is utan csinalok majd 3dmarkot es berakom ha erdekel valakit

-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére

majd rájössz mikor lesz nekem csak 100%. első beindítás után 150%-kal kezdek LoL
és majd akkor írok hogy : heee, mennyin szenvedsz még mindig ??? 125%??? hagydmár abba, ne szenvedj

najó, befejeztem, a vámpírkodást, nem szívom a véred. bízok benne hogy menni fog nekem is legalább 100% OC-t.
ez célzás volt LOOl ennyél nagyobb betűkkel és feltünőbben nem is lehetett volna írnod, kiverte a szemem korán reggel
ez volt a célom
-
subaruwrc
félisten
válasz
Zé_Mester
üzenetére
remélem SUBARUWRC eredményét letiporom !!!!!! ( ez célzás volt )
remélem legalább 100% ig eljutsz hogy legyen valami izgalom addigra én 125nél fogok tartani

ez célzás volt LOOl ennyél nagyobb betűkkel és feltünőbben nem is lehetett volna írnod, kiverte a szemem korán reggel
-
Zé_Mester
őstag
válasz
üzenetére
wáááááááá, a galambos kiütött

nekem holnap érkezik egy E2140-es proci, azt is megnézem mit bír a kis nyavajás, meg hétvégén elcserélem a procimat 1 hétre haverommal, mert nála nem megy olyan jól az E6300-as. (3150 oszt csókolom).
úgyhogy jövőhéten azzal fogok szórakozni
de majd úgyis teszek fel megint képeket arról is, meg az E2140-ről is.
remélem SUBARUWRC eredményét letiporom
!!!!!! ( ez célzás volt
) -
törölt tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Veheted is, mert annak szántam
A napokban érkezik az én core2-es rendszerem is a tiedével megegyező típusú cpu-val, és nagy kedvet kaptam most!! Ugyan erkély nincs a szobámban de egy napos téli délutánon azthiszem simán ki is rakom az ablakpárkányra a holmit, hogy szállítsam majdan a fórum dobogós X1950 Prós 3dmark eredményeit, csak fel ne csipegessék a galambok 
-
Zé_Mester
őstag
válasz
üzenetére
de olyat aki kivágta a gépét az R-kéjre hogy északi széllel hűtse, még nem láttam
ezt bóknak veszem
de amúgy pozitívan kell hozzáállni a dolgoknak, és akkor nem is fázol annyira

a videókari meg...........hát az nó comment. annak mindegy hogy hova teszem, meg mit öntök rá, az mindig kazán marad
ez van 
-
törölt tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Öröm volt ide benézni ma! Hát, sok nemnormális fazonnal találkoztam már életembe, hatalmas böszme vízpumpákkal, meg tornyokkal amikből párolgott ki a folyékony nitró, de olyat aki kivágta a gépét az R-kéjre hogy északi széllel hűtse, még nem láttam! De még ettől is nagyobb élmény a hegyi levegőn 34 fokos GPU...

-
Pubszon
veterán
válasz
changbácsi
üzenetére
én pont Shkiz0-től veszem meg a procit.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Zé_Mester
üzenetére
könnyű egy kis lebutított 1600MHz-es Core2-vel nyomulni hogy megy 100% feletti OC-vel. HAHAHAHA-haolyan könnyű akkor mérnem mutatsz ilyen eremdményt he?
csak emlékeztetnélek hogy az e6300is ment közel ennyit.....
tied folyékony nitro alatt se menne annyit
najapersze pénzt adsz hozzá megveszem neked
a vitrint megkapod ingyen a legjobb ár érték arányú szarkupacodnak

-
changbácsi
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
szia.
Beállítottam az ott leírtakra. Köszi megy is 2.81 ghz en. de a rating controllnál én csak 7 re tudom állítani nem?
Ha 3 ghz körüli eredményt szeretnék akkor miket kell feljebb tennem az fsb-n kívül?
JA a ramjaimat(kingmax ddr2 800Mhz) ne állítsam át 4 4 4 12 re?Üdv:
CB.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
HÁ-HÁ-HÁ-HÁ-HÁ !!!!!!!!!
könnyű egy kis lebutított 1600MHz-es Core2-vel nyomulni hogy megy 100% feletti OC-vel.
azért ha ez a proci is menne csak 100% OC-vel, biztos kiesne a szemed

2667x2 = 5334MHz
amúgy vehetsz nekem karácsonyra valamit
: vannak elképzeléseim régóta.egy AUDI RS4, de ne valami gagyi piros színben, mert akkor nem kell.
meg vehetnél egy számítógépházat is nekem, még nem tom milyet, de majd ha aktuális, akkor megmondom. meg kellene valami hűtő is a procira, meg egy Üvegvitrin a mostani gyári coolernek, mert ezt kiállítom magamnak, mint legjobb ár/érték arányú kúler
egyenlőre ennyi, de majd még gondolkozok

-
Bagira01
veterán
Nemsokára megméretettetik az e2180. Tegnap csak 3/4 óra erejéig volt időm a teraszon fagyoskodni, és nem is volt igazán hangulatom hozzá. Annyi már szinte biztos, hogy 4,2Ghz-t nem viszi még 1,68v-n se
Talán a 4,1Ghz kijön belőle, 3,8Ghz ahogy néztem kb 1,58-1,6v ba benne lesz, de majd elválik
Ja és fsb 450-55Mhz között van vhol(persze kint és win alól)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung kuponkunyeráló
- Mikrotik routerek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Diablo IV
- Horgász topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Battlefield 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- Asus Zenbook 14 Laptop UX3402Z i7
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Vagy az alaplapom nem tud 480-nál többet. Vagy a ramom. mondjuk az azért érdekes lenne!!!

ja és 1fokos maghővel..... 
)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
akkor kénytelen leszek én tartani a frontot a kicsikével addig.