Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SteamOS gyere már PC-re! Nem, még nem jött el az idő.
- NVIDIA® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atla
senior tag
Sziasztok!
Orthos alatt a 72C fok nagyon sok??
Vegyek vissza?? -
ashot
tag
szasztok
szerintetek futtathatom 1,45 fesszel a c2d e6400-amat hossszu tavon, ha nem megy orthos alatt sem 66fok fole a mag? -
MakkeR^
tag
Üdv. Olyan emberre lenne szükségem aki sima ASUS P5B alaplappal használja a Clockgen-t (nem Deluxe). A kérdésem az, hogy melyik Clock Generatort kell kiválasztani? Próbálgattam és a ICS9PLRS509 adta a valóságnak megfelelő értékeket, de ha feljebb húzom az FSB-t és kiválasztom az ''apply selection''-t visszaugranak az értékek pl. CPU MHz 2400-ról 1600-ra, FSB és RAM 266-ról 177-re, de csak a clockgenben(!)...
(speedstep stb kikapcsolva, cpuzben is megnéztem, nem aktív a downclock) 
-
Qru
MODERÁTOR
Ez egy stabilitás tesztelő program. Ha elindítod akkor leterheli mind a két magot, ha húztad az procit és hibát talál akkor visszább kell venni az órajleből vagy plusz feszt adni. Ha pedig túlmelegszik akkor szintén visszább kell venni az órajlet vagy a feszt.
Kiírja mennyi az ajutális órajel magonként, alatta van egy-egy gomb. Azokra kattintva kell indítani a tesztet. Közben figyeld a maghőmérsékleteket, ha 80fok fölé ne menjen a maghőmérséklet. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
C.Brigante
üzenetére
Nekem volt Freezerem és nem volt csapágyas hangja max kakón sem.
-
ashot
tag
Nah, visszavettem a tuningból 3,0-ra igy semmit nem kellett állítanom, csak a fesz van 1,35-ön és orthosban is csak 59-60ig megy fel, , jó lesz ez nekem, mégis sok az már ha 3,2 nék 1,45re kell ugranom fesszel
-
ashot
tag
a ventitt egyénileg kicsit a cool-nál erősebbre állítottam
-
ashot
tag
beállítottam, igy max 60-ra megy fel
-
ashot
tag
e6400-as procim van 3,2ghercen fut 1,45-ös feszen, visszavegye a tuningból, vagy nem sok nek?
-
MZsoltee
veterán
Hali!
E4400asm van és próbálom tuningolni.
Milyen program hőmérsékletmérésének lehet hinni
Everest:58-60 Core temp:74-77
Melyiknek hidjek ?
Jelenleg 10*270en megy milyen órajeleket ajánlotok még?
Az fsb vagy aszorzó csökkentésével lehet inkább csökkenteni a hőmérsékletet? -
mexel
veterán
A TAT-al pontosan mit csinálok, illetve mit kell csinálni? Mi mit jelent a progiban? Hogyan kell beállítani?
-
ashot
tag
tényleg sok, vissza kell akkor vennem?
-
thomeef
őstag
Helló! Megint én...
Akadt egy kis problémám, az e2140-es procim alapon ugye 1,6ghzet megy, a ram 800on, ígyegy 3dmark06ban a cpu 1400 pontot kap.
Na mivel én tuningra vettem a procit, fel is húztam 2,66ghz-re 333as fsb-vel, a ram lement 667mhz-re 2-es szorzóval ugye.
Teljesen stabil minden, a cpu 3dmark-ban már 2300 pontot kap, DE!!! és mst jön a lényeg az fps-ek, így a pontszámok is felére csökkentek mind az sm2 mind az sm3 tesztekben, és nagyon láűtványosan ugye ez látszik is a teszt alatt. NA ez kérem miért van?
Ha vissza állítom a cpu-t alapra akkor megjavul minden. -
ashot
tag
ja, e6400-as procim van
-
ashot
tag
3,2 sikerült felhuznom a procit, alapból 42 fok körül , terhelten 67 fok körül mozog, de a feszt 1,45-ig fel kellett tolnom, az nem gáz? artic freezer 7-em van
-
forguet
senior tag
Sziasztok.
Egy kis segítségre/tanácsra lenne szükségem. Most vettem új gépet, és nem voltam körültekintő az alaplap választásánál.
Asrock ConroeXfire-ESata2-t pakoltam a gépbe, amiről mindenhol azt olvasom, hogy nem képes jól overclockolni.
Az E6600-os procim minden gond nélkül fut 2700Mhz-en (9x300), azonban szeretnék legalább 3ghz-et elérni vele.
Szerintetek elérhető ez valamilyen módon ezzel az alaplappal, vagy nem?
Ha nem, megéri-e jobbra cserélni az alaplapot, illetve milyet lenne ajánlatos venni? ( ha pl egy tizest még rá kéne dobni, akkor már nem tudom, megéri-e a +300Mhz)
Előre is köszi -
dutchpapa
csendes tag
Sziasztok
Lenne 1 kis problémám azért írok ide hátha tudnátok segíteni: e6600os procim van és ha meghúzom 1 idő után mindig fagy vagy újraindul a gép stb. pl 2.8on 1 komolyabb gémmel kb 30 percet lehet játszani mert vagy kilép vagy fagy a játék! (1,4re toltam a voltot)
Configom: Asus p5b delux, 2gb kingmax 800mhz ram, evga 8800gtx, intel c2d e6600! -
mexel
veterán
válasz
C.Brigante
üzenetére
Ezt jó tudni, mert én is kényes vagyok a hangra. Már csak kerítenem kellene valahonnan eg tx-et olcsón

-
C.Brigante
veterán
a hyper TX jobb mint a freezer 7
én pl pont freezer 7-ről váltottam Hyper TX-re, nem azért mert óriási különbség van a 2 közt, hanem mert a freezer iszonyatos csapágy hangja 100%-on már kurván idegesített, a tx nél a 100%-ot alig lehet hallani, hűtésben pedig egyformák, de az a hang nálam sokat számít! -
ashot
tag
nah, a memória késleltetés átállításával elindult a gép,csak a winfos előtt kiirt vlami krixkraxot. ötlet?
-
ashot
tag
szasztok
ahoz kellene segitség, hogy ab9-es lapom van és egy e6400 as procim, amit 3,2-őn szeretnék hajtani, de az istennek sem engedi 350fsb fölé, a memóriát is leszabájoztam az nem lehet prob, eddig fesz emelés nélkül ment ,de már próbáltam minden feszt, akkor is megáll 350-él, nem indul a gép és sippantgat.
segedelmeteket előre is köszönöm -
mexel
veterán
Köszönöm az észrevételeket, akkor egyelőre marad így

Ja, milyen TAT?
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Valamelyik topikban pont hallottam, hogy van aki rézmagosat kapott hozzá. Itt is megy a kever-kavar mint AMD-éknél. Ott is volt 4600+ amihez hőcsöveset adtak, volt amelyikhez simát...

De végülis, itt a piacon kap kb 1k-ért rézmagos gyári hűtőt. Az enyém is ott porosodik a polcon...
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Közben olvastam, hogy gyárival nyomod/nyomná. Simán jó így is. Sztem nem kell erre költeni.
mod: názd meg TAT-al is terheléve (jobban terheli a procit mint az Orthos), ha ott sem megy 70fok fölé, akkor még nyáron sem lesz gond vele. (Meg biztos ami biztos alapon kapcsoldbe a hővédelemet (coreclock treshold) bios-ban és akkor lelövi a procit ha túlmelegedne.)
[Szerkesztve] -
-
-
mexel
veterán
Egy Asus p5b lapban, egy E4300-as proci 300x9-en 1,3V-on Orthos alatt a gyári hűtővel 67-69 fokos. Ez maradhat így vajon, vagy érdemesebb lenne valami jó hűtőt tenni rá? Sajnos ha feljebb húzom, és a feszt autora teszem, akkor 70 fölé megy a hőmérséklet.
Mennyire lehet káros a procinak, a 66-67 fok? idle állapotban 40-42 körül mocorog.
[Szerkesztve] -
rogan85
tag
Nem sok a 68C° orthos alatt? Alapfeszen, 3200Mhz-en használom a procit, gyári hűtővel.
Egyébként egy Hyper tx mennyit javítana a helyzeten, ha egyáltalán szükség van javításra. -
Laraxior
titán
Üdv! Egy Giga lapban van egy 6750em...belemásztam a bios-ba de mikor bármihez is hozzányúlok elkezd villogni valami ''.....voltage....'' felirat meg van a memóriának valami szorzója... (Eddig A64em volt azzal nem volt baj) és az alapfeszültségeket hol tudom megnézni,minden auton van :S Hatalmas a totyik bocsánat ha már volt kérdés... és válasz is.
-
matyics
őstag
Na, én is FSB limitbe kerültem, legalábbis úgy néz ki. 2140-es proci 370 körül megáll. Levettem a szorzót 7-re akkor sem ment. A memória alapból levéve (1066-os Kingmax ráadásul). Procinak hiába adok feszt, semmi hatás. FSB fesz +0.3V, ennyit lehet max. Ja és a lap, az GB P-35-S3. Valakinek esetleg ötlete, amivel nagyobb FSB-t lehetne elérni?
[Szerkesztve] -
M3kk
őstag
E6850 @ 4009 mhz , LOL @ 1.45v @ orthos @ leg
[link] -
ashot
tag
Szasztok
abit ab9-es alaplapom van és e6400-as procim, alapfeszen 350ig birja az fsb-t, de utána semmi, nem bootol a gép, felnyomtam a feszt 1,4-re de semmi, valaki tud segiteni? -
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
- iOS alkalmazások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Xiaomi 13T Dobozzal Töltővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(speedstep stb kikapcsolva, cpuzben is megnéztem, nem aktív a downclock) 

Gondolom elég a teljesítmény egy ideig... ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
kéne egy e6850
...