Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A processzorba integrált hűtésen dolgozik a Microsoft
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
laragirl83 #394 üzenetére
majd meglátjuk. úgyérzem a tél lesz a mi időszakunk
kiülünk a konyhába nyitott ablaknál azt hadd szólljon
Over: várjuk a fejleményeket. de tényleg elég meleg....
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
laragirl83
őstag
válasz
Overlocker #396 üzenetére
nálam a 8*440MHz-hez is ugyanakkora fesz kell, ezredre pontosan, mint a 7*500MHz-hez (1.376V, a vdrop után).
Ez amit teszteltél akkor egy szerencsésebb darab, esetleg megnézhetnéd 7*500-at azon, mondjuk BIOS-ból csak 1.400V-ot adva neki, az még bőven alapfesz lenne terhelés alatt! -
-
keIdor
titán
válasz
Overlocker #396 üzenetére
Szép kis darab akkor az is.
-
E6400 @3440Mhz 1,3v , orthos [link]
coming soon more
[Szerkesztve] -
Norciborci
csendes tag
Valaki tud erre valami okosságot mondani?
[link]
[Szerkesztve] -
mandras81
senior tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a 6300 @2800-om egy Scyte Katana II-vel egy-másfél hétig 39-41 fokot (magok 45-46 fokon) produkált, aztán tegnap bekapcsoltam, és 51 fok körül értéket mértem állandóan (magokat nem mértem, de valszeg ilyen mértékben azoknak is emelkedett a hőfoka)?
Nem hinném, hogy rosszul pasztáztam volna be, de ha mégis erre gyanakodnátok, akkor elmondanátok, hogyan kell jól megcsinálni a dolgot? -
subaruwrc
félisten
válasz
laragirl83 #390 üzenetére
hát cpu2ning vagy cputuning.net nem ugyanaz
majd leszek ne izgulj
[Szerkesztve] -
laragirl83
őstag
válasz
laragirl83 #390 üzenetére
btw, neked abból a szempontból jobb a helyzeted, hogy nem 965-ös lappal tolod, az mem kezelésen rengeteget dob
-
Cefet
aktív tag
válasz
dregpeter #386 üzenetére
Biztosan nem rosszabb mint az ahol én szoktam vásárolni.
Ott ugyanis a raktárban fociztak bőrlasztival kajakra!
Komolyra fordítva: Ott is ugyan azt a terméket adják, amit máshol is adnának.
Valszeg egy beszállítótól származnak az egyforma kártyák.
Kiszolgálásban, gariztatásban lehetnek eltérések. Remélem nem beszélek hülyeséget, mert én még nem vásároltam náluk. -
-
Cefet
aktív tag
válasz
dregpeter #372 üzenetére
Biztosan nagyon jó az is (G0), de nagyon kicsi a szorzója, és így nagyon drága ramok kellenek hozzá, ha erős tuningot akarsz. Ha tévedtem javítsatok ki.
subaruwrc: köszi a linket.
Van a garázsban egy használaton kívüli fagyasztó láda.
Na mit gondoltok mit fogok csinálni hamarosan???
Ha jól (jobban) fog működni, akkor jön egy kompis hűtés (esetleg Peltier).
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
válasz
Overlocker #364 üzenetére
lehet, h rosszak a szenzorok is, de elvileg ezeknek 100 a tjunction-juk [link]
viszont a coretemp 85-nek mondja -
dregpeter
tag
Sziasztok mi a véleményetek a E6550 esről? jo vétel a Mistral computersztől 37 ezer forintért?
-
Cefet
aktív tag
Lehet, hogy igazad van, de alap feszen és frekin még csak nem is langyos a borda.
Amúgy egy szerintem közepes hűtő van rajta. Thermaltake silent tover, vagy mi. Azért nem tom pontosan, mert egy régebbi géppel vettem használtan (lehet a nevét sem jól írtam). Nincs meg smmilyen papírja. 2 db U-alakban hajlított hőcsöve van sűrű alubordázattal, nem brutál méretben.
No itt van a feszről, meg a tempről készült kép:[link]
[Szerkesztve] -
Kiderült hogy néhány esetben valóban rosszak ezek az új intel hőmérő diódiák, akkor tűnt fel mikor az egyik 4 magos, alapon, szobahőmérséklet alatti értéket mutatott!
Néhány esetben +5-8C-t rá kell számolni! Ettől függetlenül jól megy G0 stepping,akárhány fokos is, pontosat sztem úgyse tudunk meg sose.. -
-
Cefet
aktív tag
Helló skacok!
Én is egy kis tuningra adtam a fejem. Egyenlőre csak próbálgatom, ez még nem a vége.[link]
Remélem sikerül a képet beraknom...
Kéne egy kis segítség is. Hogy a túróba tudom kikapcsolni a Speedstep-et?
P5K lapom van, és hiába fixálom a szorzót, a CPU-Z-ben látom, hogy állítgatja a
Windows.
[Szerkesztve] -
-
A_ScHuLcZ
addikt
Légyszi segítsetek 1 kicsit, holnap fogok új procit venni, s939-ről váltok intelre, remélem nem fogom megbánni
2160 vagy 4300 lesz, még nincs eldöntve, de sztem az utóbbi.
Elsőzör is keresek erre hűtőt, de mivel nem vagyok jártas az intel házatáján, gondoltam biztos tudtok nekem segíteni ebben. A proci húzva lesz, tehát olyan hűtő kellene rá, ami magasabb órajelen is le tudja hűteni, de a fülem sem megy szét a hangjától, tehát halkan dolgozik. (Gondolom 12es ventit érdemes rárakni)
Illetve még az sem lenne hátrány, ha ez a hűtő valamilyen formában világítana mint a jelenlegi Artic Silencer Ultrám, mert úgy jobban fog passzolni a házba, ahol kék megvilágítás van.
Inkább fizetek érte 1 picivel többet, de ne legyen túl hangos.
Alaplapból giga ds3, asus p5b és abit ab9, ib9 között vacilálok, nemtudom melyik legyen -
subaruwrc
félisten
válasz
Superman #331 üzenetére
priviben a kódot plizz
de mielőtt elutaznék öt hétre afrikába
majd írok h mivan. előreláthatólag nem fognak nagyon hülyének nézni hónom alatt a géppel azt kérdezgetve h hol van a legmelegebb
mod: nálam ha 1h 56 perc és 2h 26perc között nem hibázik akkor sose.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
awokado
tag
Ja és még1 érdekesség:
2560Mhz-en pl.nincs belassulás de fps növekedés sincs
Hátha ez segít valamit
Meg egy kérdés:
Most az e6400 Allendale vagy Conroe magos?
CPU-Z szerint Conroe,CoreTemp szerint Allendale
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
válasz
subaruwrc #325 üzenetére
Nos, nem érted a lényeget. Egyszerre öt, annyi mint 5 orthost kell elindítani 15-ös prioritási szinten (van a kódjában elrejtve egy rejtett opció, amivel elő lehet hozni a 15-ös szintet). Ezt öt hétig kell futtatni lehetőleg az egyenlítő környékén és ha kibírja, akkor stabil a konfig.
-
Soak
veterán
válasz
Overlocker #326 üzenetére
többször volt már ,hogy 2ora után dobott ki
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #328 üzenetére
nem zaklatnálak ilyen apróságokkal. mi nekem az a 8 óra?
hát jah meg a vizitdíj is.annyi kérdéstől csődbe mennék
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #326 üzenetére
örülök neki h ezt most mondod
fölöslegesen sz...ptam vele 8 órát
reakció ment
[Szerkesztve] -
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #324 üzenetére
nemtom hallott itt valaki valamit?
[Szerkesztve] -
-
subaruwrc
félisten
tessékmondani ez orthos stabil?
[link]
-
Elmör
őstag
Hi!
Jövendő gépem Core 2-es lelke a következő lesz: Asus P5B-E és egy C2D 6320. Ahogy nézegettem ezeket a 6320-as procikat is jól lehet húzni, remélem az alaplapom is bírja majd (bírja majd??). Én max 3Ghz-et szeretnék kihozni a prociból. Nézegettem hűtőket is, mert gondolom a gyári nem elég, igaz? A tuningos Zalmik eléggé drágák, viszont a Gigabyte Lite-os hűtője az tetszik. Kb. 6K az ára. Tudtok még javasolni ebben az árkategóriában hűtőt ami jó is?
A RAM nem tudom mennyire fontos tényező, azok az A-datak lesznek amik az adatlapomnál vannak. Persze találtam ezekhez is jó ventis hűtőt, de bízom benne, hogy nem lesz rá szükség, ha a házam jól fog szellőzni.
A javaslatokat nagy szeretettel fogadom!
[Szerkesztve] -
subaruwrc
félisten
válasz
laragirl83 #317 üzenetére
bizony bizony.nincs ez még lejátszva
és még hátrányba is vagyok de ami késik nem múlik.
mod: má nemazé de nem én vezetek? ha az órajelet nézzük akkor ishm?
[Szerkesztve] -
StaMiNa
aktív tag
válasz
laragirl83 #317 üzenetére
lara, nem az 56. vagy?
Kulonben en is bekerultem, 30. helyet sikerult megszerezni.
-
subaruwrc
félisten
de unalmas malmozni
ja hogy valami idevágót is mondjak nem nagyon vagyok megelégedve ill nem tom kiismerni a gépem.... az csak egy dolog h szerintem a procihűtőm felfekszik egy alkatrészre és nem hűt rendesen de hogy nemtok egy beállítást kétszer egymásután használni az már kicsit sok.egyszer elég a fesz utána meg az üdvözöljük szövegbe belefagyok.proci kib.....tul melegszik 1.500 valósnál nem bírom 75alatt tartani a magokat stb stb stb...... és közbe eléggé hűtve van minden... mind1 majd szerdán az új kuckóban is tesztelek. -
subaruwrc
félisten
ez az orthos mizzéria
tudjátok mit ne tuningoljatok és nem kell az orthossal b....szakodni
mondom mindezt azért mert éppen orthos fut és nem tudok mást csinálni csak titeket fárasztani. sorry
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
válasz
Superman #307 üzenetére
hali
nekem alul a config, ilyen beáll-nál a 3DMark 06-os kb a felétöl becsikozza a képernyöt(kis piros szaggatott apró föggöleges ) jelenik meg az eredmény 5523p
és csak akkor tünok el ha ujra inditom a vasat, de az orthos 10-es piort kb 2-3 orát fút hiba nélkül, a tat, Core temp 59-60Ct ir
hali -
apro
senior tag
válasz
Superman #305 üzenetére
hali
köszi a választ, a fesz,és a höfok, az szerintem negyon is jó, ekkora fsb-nél,
sokan elégedettek lennének vele,ha nekik enyit menne vagy ehez közelebb is kerülnének.
Söt még a 6420-ok nak is becsületére válna, nekem csak 498fsb-t8Xszórzó sikerúlt kicsikarni, azt is 1.475v-vel ás 5perc útán az orthos9pior. kidobott, újra indult,a höfok 71-72c,volt szóval nem stabil, de kisérletezek,nem adom fel.
hali
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
Hatos és hetes a szorzója, meg a biosban be van kapcsolva (úgy felejtettem) valamilyen energiagazdálkodási funkció, ami visszaveszi idle állapotban.
Ami a másik kérdésedet illeti: elméletileg ha a nagyobb szorzót nem bírja, akkor vissza kell venni és az FSB-t magasabbra lehet emelni. Csakhogy nálam - furamód - hatos és hetes szorzóval is 520 körül van vége a dolognak. valszeg a processzor nem bír többet. Hogy melyika jobb? Amelyikkel nagyobb teljesítményt tudsz elérni.Ha meg nem feltétlen kell a teljsítmény, akkor gondolom jó a legstabilabb állapot is..
Egyébként az a röhej, hogy lehetséges, hogy menne 520 körül is, de ahhoz 1.5Voltnál többet kellene kapjon a processzor (1.56-1.58 körül saccolom, mert 1.48-al teljesen bizonytalan) és akkor 1mp múlva kidobna az orthos, hogy ilyen, meg amolyan hiba, illetve ha nem, akkor 1 perc alatt 75 fok lenne a prockó és azért...
Most 1.37-et kapott biosból, 1.32 volt a drop miatt és így is 62 fok volt a hőmérséklete végig.
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
Mivel mindenki orthosozik, én is összeütöttem rá tegnap valamit, igaz 510-es FSB-től felfelé nem megy, mert 515-ön már lefagy az egész Win, mindegy milyen prioritással futtatom.
[link] -
Superman
nagyúr
ha esetleg nem jönne be, amit a kollégák mondtak, akkor megcsinálhatod még a következőt (gondolván itt arra, hogy esetleg a videokártya is benne lehet a dologban):
Riva Tuner kell hozzá, ha nincs tedd fel. menja power user fülre. Ott lenn, balróla második ikon lesz az Open matched database. ha föléviszed az egeret, akkor ki is írja. Katt rá. keresd meg az NVidiaForceware [...] System bejgyzést és azon belül (ha lenyitod), a következőt: RMDisableRenderToSysmem. A value értékmezőbe (katt oda) tegyél egy egyest, baloldalt pipáld be és OK. Indítsd újra a géped. ha eza gond, akkor az FPS vissza fog állni a normál kerékvágásba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Yettel topik
- Path of Exile 2
- Xbox Series X|S
- Futás, futópályák
- A processzorba integrált hűtésen dolgozik a Microsoft
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Ryzen 5 3500X
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i5 4590S 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-9900K - Garancia - Ingyen posta
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Bontatlan Lenovo T14S WUXGA Touch Ryzen5 Pro 7540U 16GB 256GB Radeon 740M Win11 Pro 3év Garancia
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Asus TUF Gaming A17 - 17.3"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 6800H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 Ti - HUN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest