Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anthony28
őstag
válasz
Mr.Grincs
üzenetére
Nem jó hír, de remélem kapsz újat!
Valami túlfesz volt ott sztem amit írtam is.
Nem ártana tápot is cserélned.Szaglászd meg nincs égett szaga,nem kormos...stb.
Valószinű a táp is ludas, de ez nem biztos, azért legyél gyanakvó, nehogy egy hibásan működő táp kinyírja az új lapodat is.
-
Macka
veterán
A 6550-ről mi mondható el általánosságban tuning terén? Mit bírnak??
-
Mr.Grincs
veterán
A baj csak az hogy most egy darabig nem tudok játszani. Max a flipperrel
De örülök, hogy ennyivel megúsztam és hogy kicserélik. -
Mr.Grincs
veterán
Hali, nah vannak fejlemények. Kiderült hogy az alaplap ment gajra. Kicserélik, de nem azonnal. A szervízlapra azt írták javítás, habár nem tudom miért. Mert nemhiszem hogy egy lapot lehet javítani ezek után. Vagy ha igen is az is csak toldozás foldozás szerintem.
Ha megint bekrepál ha javítják akkor csak lukat lukkal tömnek. Kb két hét múlva kell mennem az új lapért. Mondjuk ilyet sem hallottam még hogy két múlvára cserélik ki.
Habáűr lehet hogy sok papírmunka vagy gépbe viszik be, valami rendszerbe. A többi cucc éppségben van hála az égnek. -
törölt tag
válasz
Mákos7észta
üzenetére
RAM órajel? fesz?
Az EIST-et, és a C1E-t kapcsold ki a CPU-nál. Ha nem kell a virtualizáció, azt is.
Egy kicsi plusz fesz sem árt. A NB-nek is, és a CPU-nak is. -
Mákos7észta
aktív tag

-
subaruwrc
félisten
válasz
littlemole
üzenetére
rendben majd nézd meg. jó progi idáig nem csapott be

-
Mákos7észta
aktív tag
Hali!
Volna egy minimális problémám a tuning terén... Megvan az új gép, beizzítottam (adataimnál levő), de persze tuningnál probléma van. Van egy E6600 proci és egy Gig G33M-DS2R deszka. Namost az már bizonyos, ha már G33, akkor vinnie kéne minimum az 1333 FSB- t, azaz 333Mhz- et tuningnál. Nos, kis lépésekben nem probáltam meg tuningolni. Először belőttem 3G- re (9x333), de semmi, BIOS vissza alapra. Gyanús volt, nem tudtam mivan. Azt hittem, hogy rosszul pasztáztam be a procit, vagy valami, de nem, minden müxik, a gyári procihűtő van rajta (egyelőre). Netán ennyire kis teljesítményű lenne a gyári hűtő? A tesztek nem ezt mondják
Próbáltam kül. órajeleken, a legkisebb eddig 2800Mhz volt (9x311), de azt se vitte. Na most akkor mivan? Lehetséges, hogy ennyire antituningos legyen egy proci?
Hihetetlen... Van vmi ötlet? És ha van, akkor megoldást is kapok?
Na köszi előre is! 
üdv.
Mákos7észta -
y@no
tag
válasz
littlemole
üzenetére
sok program (beleértve az Orthost is) alapvetően a maximális szorzós Mhz-et írja. Mégha a procim 8x-óval megy 400FSB-n orthos 4400Mhz-nek látja (E4500 11x-os)
-
littlemole
őstag
A memóirákat akarom kitesztelni. Melyik progit ajánljátok win alatt?
Orthos blend teszt megbízható?
Ez az orthos is tud baromságokat írni. 6x450 2700 Ez meg 3600 at ír ki.
memória 900 on 4-4-4-12 +0.3VNa ez most hibázott is.
-
AMD46
csendes tag
Hy mki. Ga-965p-s3 F12 bios rossz hőmérsgeli adatot közöl a cpu ról. digitális 0,1C°pontosságu hőtémő 51°Cnál megált míg a bios 69°C et mutat!
-
littlelion21
addikt
Hi!
Szorzó 11x, FSB 277, Ram 690 körül
cpu 1.4V-on, Ram +0.2V, mch, fsb +0.1V, pci fix 100-on, eist+ a többi offAz miért van, 320-as fsb-nél 10-es cpu és 2x-es ram szorzónál az Orthos "ram-tesztje" orrba-szájba hibázik. A stress cpu zokszó nélkül fut, de a 667-es ram 640Mhz-en beszarik.
330-on is próbáltam,10-es szorzóval de ott már a proci fosta össze magát. A létezhet, h 1.4V-on itt a vége a cpu-nak?
A másik: 277-es fsb-nél, miután bejön a desktop, ahogy a CoreTemp-re kattintok - a gép újraindul. Ha ugyanekkor szimultán 2 Orthost futtatok, meg se röccen. Akkor ez miért? -
Anthony28
őstag
Ezt innen nem tudom megmondani mi lehet az oka.Akár lehet hardveres is...de könyörgöm ne ragadj le, ott hogy bejön a bios 390-es fsb-vel.OP rendszer alatt nézd meg mit csinál.Lehet hiibázni fogy 390-en is orthos alatt.Ha nem megy mindent vissza default-ba és úgy megnézni lefut e egyáltalán bármilyen teszt...ha nem ,akkor valószínű hardver gond van.
ui: Köszi a grat-ot!

-
Anthony28
őstag
Végre orthos stabil a gépem 2 nap után 8x463fsb-n! Memók most 1158Mhz transaction booster x1 beállítással.Ha reggelig nem lesz gond akkor marad így!

-
Anthony28
őstag
Ennek mennie kellene.Vedd visszább az fsb-t és 10-15mhz lépkedj felfelé.

-
pedrő
aktív tag
válasz
Anthony28
üzenetére
Így volt beállítva:
CPU FREQ: 400 DRAM FREQ: 800 PCI EX. FREQ: 100 PCI CLOCK SYNC: AUTO MEMORY VOLT: 1.8 CPU VCORE VOLT: 1.4 FSB TERMINATION: AUTO NB VCORE: AUTO SB VCORE: AUTO ICH CHIPSET: AUTO
MODIFI RATIO: disab C1E: disab MAX CPU ID: disab VANDER POOL TECH: enab CPU TM FUNCTION: enab EXECUTE DISAB BIT: enab PECI: disab INTEL S.S.T.: disab
NB CHIPSET
MEMORY REMAP F.: disab DRAM CAS LATENCY: 5 DRAM RAS TO CAS DELAY: 5 DRAM RAS PRECH.: 5 DRAM RAS ACT.: 15 DRAM WRITE: 5 DRAM TRFC: 42 DRAM TRRD: 10 RANK WRITE: 10 READ TO P.: 10 WRITE TO P.: 10 STATIC READ: AUTO INITIATE G.: PEG/PCI PEG FORCEX1: disab
ADVANCED PCI/PNP
PLUG AND PLAY: YES PCI LATENCY TIMER: 64 ALLOCATE IRQ TO PCIVGA: YES PALETTE SNOOPING. disab IRQ-3-IRQ-15-ig: PCI DEVICE
Asszem ennyi de ha kell még valami megnézem.Néhol rövidítettem.
-
pedrő
aktív tag
Van egy elég összetett problémám amiben remélem valaki tud segíteni. Az a szitu hogy fel lett húzva 2.8-ra a proci ami stabilan ment(orthos szerint is
)és egy apróbb malőr miatt újra lett rakva a windows és még kapott 1 bios restart-ot is meg utána 1 bios frissítést a gép.Ezek után újra felhúztam a gépet arra a bizonyos stabilan működő állapotra de nem jött be a monitor és a vga közben izomből elkezdett hűteni.Mindenféle ötletet segítséget szívesen fogadok
Előre is thx! -
Mr.Grincs
veterán
Holnap viszem vissza. Ott megnézik és remélhetőlg ki is cserélik a hibás dolgot.
-
Anthony28
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Sztem lap hiba lesz az...vagy lap+proci.Ki kellene próbálni egy másik procial.Csak mi van ha kinyírja azt is.
Lehet túlfeszt kapott a géped amikor visszajött az áram! 
-
Mr.Grincs
veterán
Drága múlattsgá lesz ha nem cserélik ki...Lehetséges hogy ez gyártási hiba és nem az áramszünet okozta?
Mert a többi gépnek tvk nek meg hifinek semmi baja sincsen.
Csak ez lett K.O. -
Mr.Grincs
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
A hűtő az jó, mert kivettem, a procit és úgy is elindítottam és úgy ment ezerrel, csak akkor csinálja ezt a dolgot amikor benne van a proci.
-
Mr.Grincs
veterán
Hali, marha nagy baj történt. Meghalt a procim.
Nem húztam meg semmi hanem áramszünet volt itt Bicskén.
Asus P5K lapom van és E6750 procim +2*1GB Kingmax 800MHZ ram.
Reggel még pöcsöltem a géppel. Délután mikor hazjöttem, kapcsolnám be és csak annyit csinál a gép hogy egy nagyon pici felpörög a venti kb 1 másodpercre majd leáll, kis szünet kb 2 másodperc majd újra egy másodpercre elindula a cpu venti, ez addig megy amíg le nem húzóm az áramot a tápról, máshogy nem tudom kikapcsolni.
Jah a gépet egy hete, vagyis, holnap lesz egy hete hogy vettem a nagykerben alkatrészenként. Minden garis ilyenkor mi a bánatot csináljak?
Vagy mit tudok csinálni? Kicserélik szerintetek a procit egy újra?
Előre is köszi.

-
Anthony28
őstag
válasz
McKenny
üzenetére
3500-3600 az általános kb.
Alacsony szorzós megoldás: 7x500fsb.Ha bírni fogja az 500-at.
Ezt alapfeszen tudta nekem.
Alacsony FSB: 8x420-470ig sztem. De 3,6ghz felett már köll a procinak a +V.
Nekem 8x463fsb,load orthos 60-65fok,biosban proci fesz 1,5500 ami terhelve a drop miatt csak 1,5200.
A memódat meg majd megnézed.De sztem 900-950-et vinni fogja.
Az 1:1 a legjobb arány, a memóid nem is hiszem hogy bírnának többet.
-
McKenny
tag
Sziasztok!
Holnap lesz meg az új gépem C2D6750.Gigabyte 650sli chipsetes, A-DATA800+Az lenne a kérdésem hogya ha el szertnék érni egy bizonyos órajlelet(ezekné a procikná mi az általános?)
akkor úgy csináljam hogy :::
alacsony szorzó magas FSB
vagy
magas szorzó alacsony FSB
Melyik a jobb ?? melyikhez kell több fesz?? mennyit bír a memóm ?? jó ha a memória és a proci fsb je 1:1 arányba megy vagy az tök mindegy ???
Milyen szorzók vannak még ??1 ről tudok az intelnél vki írja le előre is köszönöm ű
Kevés kérdés na KI VÁÁLALKOZIK RÁ

-
Anthony28
őstag
Feltettem a Core Temp nevű progit...ez csak a maghőt mutatja gondolom azért mert az a lényegesebb, u.a. mint az everest értékei.Lehet szarni fogok erre e kupak hőmérsékletre.

-
-
Anthony28
őstag
Ha a maghőmérsékletek megfelelőek everestben 1,5v-on (orthos load 58-63), akkor az everest kijelzőnél a magok melletti CPU hőmérséklettel nem kell fogllkozni?Mert az jóval magasabb...

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
forguet
üzenetére
Igen ott a vég a procidnak. Talán 1,5V-al lehet menne, de sztem ne erőltesd a túlfeszelést. Másrészről 3,6GHz már igen-igen jó eredménynek számít, tehát nem csoda, hogy nem bírja. Egyedüli megoldás, hogy csökkented a szorzót és növeled az FSB-t (fps az kicsit más
). Talán alacsonyabb fesszel is menni fog a dolog. Hőmérsékletnél pedig mindig a magok hőfokát nézd, az a mérvadó. Ne menjen 80fok fölé és nem lesz gond. -
Mr.Grincs
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Köszi, szépen a választ. Így alapfeszen nem tud olyan nagyon jó teljesítményt leadni?
Visszább fogok olvasni feltétlenül. Sacc hanyadik között kezdjem keresgélni?
Előre is köszönöm...
-
forguet
senior tag
Kedves szakértők!
A helyzet a következő:
A következő beállításokkal nem hajlandó beindulni a windowsom:
E6600, fsb 400x9, ram 800mhz-en (kipróbáltam, megy 878-on is a ram, úgyhogy nem ő a para)
north bridge voltage 1.4, pll voltage 1.5, vcore 1.4500
A hűtés ok (Big Typhoon), 9x366-on (@3300) Orthos alatt CPU 42, cpu-magok 50 fokosak (nemtom melyik a mérvadó).A kérdés a következő: lehet, hogy a CPU-m ilyen korán elérte határait?
Esetleg segítségemre lehet, ha lejjebb veszem a szorzót és feljebb az FPS-t (pl 8x439 @3500)
Előre is köszi
-
adise
őstag
nem nagyon vágom ezt a bios dolgot nem merek inkabb hozzányulni tuning ugyben.
viszont ezt az EIST és C1E -et akkor nyugodtan kinyomhatom? van itt vmi thermal vmi még azt inakbb bennhagyom -
adise
őstag
koszi szépen a választ, megnyugodtam

amúgy kb meddig lehetne ezt huzni? -
adise
őstag
sziasztok!
nem vagyok otthon a témában, ezért lehet hogy elég buta kérdést teszek fel
van egy lapom Gigabyte P35-DS3R és benne egy E6750 proci.
a laphoz volt a easy tune center nevu progi, amivel a procit lehet huzni.
nem is tudom már mi lett benne allitva, de a CPU-Z-ben [link]
core speednél csak 2000Mhz-et ir ki, ami néha egy pillanatra 2666 felugrik.
Szóval a kérdésem csak annyi lenne, hogy vmi nálam van elrontva, vagy csak simán én vagyok a buta és így rendben van.
bocsi, ha hülyeséget kérdéztem.
elore is koszi a választ -
-
Ribi
nagyúr
Olvastad a P35 lapok tesztjet ?
Ott eleg jol lathato hogy kb 500-nal vege az osszes lapnak.
Igy felesleges lapot cserelni.
Marad a masodik eset.
De szentem 6750 is elegendo, mert altalaban a 4G nem sikerul valami konnyen, de ha az is keves akkor jon a 6850. Aztan kifogsz valami fsb wallos procit, vagy csakugy nemmegy tobbet 3.6G-nel akkor verheted a fejed a falba
-
AMD46
csendes tag
nekem Ga-965P-s3 van 2*1gb dual ddr 667mhz 700on mennek 350*9en
-
y@no
tag
E4xxx cpu valakinek ment e már 400FSB felett ?
valszeg fsb wall-os mert innen sehogyse megy feljebb -
kutjaaa
tag
-
kutjaaa
tag
Meg mindig
!Sziasztok!
Van az alairasomban szereplo konfig, 290MHz-s FSB-t ertem el vele de csak ugy sikerul
ha a ramot visszaveszem 1:1,50-re, magyarul 435MHz-en megy, ha a rammal barmit probalok csinalni abban a pillanatban defaultban indul ujra, tudom tudom 945-DS3 ennyit bir nem is foglalkoztat a dolog kulonosebben, csak az lenne a kerdesem hogy maradjon-e a 290*9 proci a 435MHz-n futo rammal? Vagy inkabb mennyen alaporajelen a proci a memoria meg, 667-800-on?
Elore is koszi!
-
AMD46
csendes tag
hy. nekem E4400van de nekem 1400as fsb nél van a full ki tudta tovább?
http://kepfeltoltes.hu/070930/everest_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Új hozzászólás Aktív témák
- KARÁCSONYI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- KARÁCSONYI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Nem lett baja? Meddig használtad 1,6v-on? Hőfok mennyi volt terhelve? Drop mód meg van csinálva a lapodon? 

Lehet én is vissza fogom venni 3,6 ghz-re.Sok neki a 1,5v hosszú távon.

Nem ártana tápot is cserélned.Szaglászd meg nincs égett szaga,nem kormos...stb.

Hihetetlen... Van vmi ötlet? És ha van, akkor megoldást is kapok?