Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
van egy reakcióidőd

vmi témába vágót is mondjak, ma szét lett szedve a gépem meg megint összerakva proci repaszta stb. as5 pasztát használok aminek kell ugyebár egy bizonyos idő amíg bejáratódik. délután 74fokig kúsztak a maghők prime alatt most viszont 71fokon áll ami csak 1fokkal melegebb a bejáratódottnál......
-
kisa8800
tag
Hi!! 3.2-röl 3.6-ra szeretném huzni a procit mekora feszt adjak neki? Most 1.35-öt kap.
[Szerkesztve] -
R a y
senior tag
Aha gyáris XD
-
mazda626
addikt
Sziasztok!
Mai nap eredménye:
[link]
Még finomhangolom a memókat, majd bevésem a beállításokat a füzetembe. G80+ ready mód ez.
Holnap 3.6 következik.
Majd EIST + C1E mellett max kimérés. -
R a y
senior tag
Hali

[link] -
Darkmilka
csendes tag
Szeva!
Az E6320-al milyen tuning eredményeitek vannak?
bírná a 3ghz-et fesz.emelés nélkül? -
-
Hobli1988
aktív tag
Üdv all!
[link]
[Szerkesztve] -
y@no
tag
E4500@2.4Ghz 1.08v [link] BiOS (1.100v) a legkevesebb
35 fok fölé sose ment CoolerMaster TX2-vel
[Szerkesztve] -
Brumi˘
addikt
válasz
peterzonex
üzenetére
Töröld ki a log file-t és egyből nem fog újraindulni.

-
Zoli329
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
Ha a szorzót auto-ra teszem, akkor megjelenik egy új menüpont a cpu konfigban, intel speedstep akármi. De hiába kapcsolom azt be meg teszem a feszt auto-ra, programok szerint a fesz nem esik vissza. most akkor mivan? Úgy jártam, mint am2-nél? Ott sem vette vissza semmi sehogy a feszt.

-
subaruwrc
félisten
válasz
peterzonex
üzenetére
melyik coretemp? 0.95.4et használj abban kevesebb a bug.

-
peterzonex
tag
helló. miért van az hogy a Core Temp progitól újraindul a gép? valamikor elindul, valamikor meg újraindítja a gépet.
-
HUN]Repa
aktív tag
Valaki megmondja mennyi az a hőmérséklet ami már a C2D nek nem tetszik ?? Ill hol a határ amikor már fagy a HŐ miatt? Kinek sikerült belőni ezt az értéket ? Köszönöm a választ

-
subaruwrc
félisten
na sikerült orthos stabilra beállítani a cuccot
[link] -
mazda626
addikt
Köszönöm mindkettőtök válaszát, 3.6-hoz már baromi sok fesz kell, elég 3.4GHz is.
Mai napon még így kegyeg, holnap pedig visszaveszem 3.0GHz-re, ahol tudom használni spórolós módban. Egy dolgot bebizonyított a proci, hatalmas munkát vitt véghez az Intel a C2D személyében. Hihetetlenül gyors és rugalmas! 3.4GHz pedig melyik VGA-t nem szolgálná ki? Így látom a dolgokat, ezért nem is szeretném széthajtani a rendszert, szeretném, ha sok ideig szolgálna ilyen jól.
Köszönöm mindenki segítségét!

-
éN79
addikt
válasz
mazda626
üzenetére
Én igaz csak szolid 400-as FSB-n használom a procim, viszont mind az EIST+C1E valamint a VT is aktív.
A VT hardveres gyorsítást ad a virtuális technológián alapuló programok részére, mint pl. a Microsoft Virtual PC-je, aminek az a lényege, hogy éles OS alatt létrehozhatsz elvileg bármilyen 32 bites virtuális gépet akár WIN akár Linux operációs rendszerrel. Magyarul egy futó OS alatt elindíthatsz egy másik rendszert, pl. XP alatt egy Vistát vagy fordítva, és azt kvázi teljesértűen használhatod. Azért kvázi mert pl. a virtuális pc-n a rendszererőforrások többsége emulálva van, így 3D alkalmazást badarság lenne alatta futtatni. -
c41r0^
őstag
válasz
mazda626
üzenetére
EIST csak alapfesz esetén működik (egyébként kapcsold ki), C1E mindig megy (és tapasztalatból mondom, hogy nem befolyásolja a tuningot, csak a szorzót veszi vissza minimálisra, ha nem kell a kraft...persze mikor elsőnek lövöd be a CPU-t stabil húzott órajelre, akkor kapcsold ki, ha megvan a stabil, akkor bekapcsolhatod)
benchmark eredményeket nem befolyásol a C1E, mert nagyon gyorsan visszaáll az általad kiválasztott szorzóra, EISTnek viszont kell egy kis idő, míg a szorzót+feszt úgy szabályozza, hogy épp a terhelés függvényében optimális legyen, és ez meg is látszik pl. CPU sé FPU benchmarkokban -
Qru
MODERÁTOR
Általában mindne tuningnak úgy esünk neki (hogy csökkentsük a lehetséges negatív rendszer stabilitást befolyásoló tényezőket), hogy amit nem használunk kikapcsolunk. (Gorneck az oldalán lévő tuningleírást is ezzel kezdi nem véletlenül.) IEEE 1394, USB Legacy Control stb is ki van kapcsolva nálam meg minden amit nem használok éppen.
Nem azt mondtam, hogy emiatt instabil lesz a gép, hanem hogy okozhat insatbilitást. De a kérdésre válaszolva: nem tapasztaltam, mert nem is próbáltam VT Enabled-el húzni, alapból kilőttem.
-
HUN]Repa
aktív tag
Sziasztok milyen nagyon olcsó / de jó léghütést ajánlotok E6400-esnek ? ha lehet kék/piros
világitás előny ! Nagyon szépen köüsznöm a tapasztalatokat... -
silverwol
csendes tag
Sziasztok
Az lenne a kerdesem, h van-e vkinek tapasztalata a tuning hosszu tavu hatasairol. Pl. E6300, 3Ghz-en, min egy evet hasznalva birja-e altalaban? Mennyivel rovid meg az elettartam a tuning miatt, tud vki errol vmi infot? (Nyilvan sokmindentol fugg, de kb.)
Koszi -
emre33
addikt
6850-es cpu átlagosan, léghütéssel (pl. zalman 9700 ) feszemeléssel mennyire lehet felhuzni? Ez esetben milyen MHZ kellene futni a ram-okanak?
Bocs az amatőr kérdését, de eddig AMD-ém volt -
Qru
MODERÁTOR
válasz
subaruwrc
üzenetére
Orthos különböző ''kódokat'' futtat a procin, lehet 4h 55min után kapott egy olyat amitől besokalt. Küld meg TAT-al, jobban fűt mint az Orthos és ha ott nem fagy akkor kiderül nem túlmelegedésről van szó csak kevés a fesz.
Egyébként pont ezért nem futtatom tovább 1-2óránál az Orthost, ha annyi ideig stabil akkor játékok alatt sem jön elő valószínűleg még ha esetleg később borulna is a rendszer (pl 5óra múltán).
Anno volt procim (S939 X2 4200+) ami 2,6GHz-en Orthosban csak 1,5V-nál volt stabil viszont 1,475V-al hajtva 8órán át játszva bírta a gyűrődést (NFS:MW). Gondolhatod, hogy ezek után nem 1,5V-on járattam...
[Szerkesztve] -
Zoli329
addikt
Nekem a 3.3ghz 1.312V-al stabil akármeddig. Viszont a 3.5 már csak 1.41V-al a 3.6 1.45V 3.7 meg nem is stabil, alig jön be a win, bárhová emelem a feszt. 8x szorzóval kis fsb-vel is. Elég drasztikus küszöb, meg is maradtam a 3.3-nál...
-
mazda626
addikt
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném lérni. Adatlapomnál lévő konfigot szeretném meghúzni. Nincs is ezzel gond, EIST + C1E 3GHz alapfeszen stabil.
3.2 EIST és társai nélkül + némi fesz szintén stabil. Ám 3.4 már az istennek sem akar összejönni.
Kékképernyővel megáll a Windows boot. Mi lehet a gond? Ezeken a beállításokon semmi és milliónyi kombinációt kipróbáltam:
MCH: +0.1, FSB nem tom mi +0.1, 8x425FSB, memók 1:1-ben 850-en 5-5-5-18, hogy ne legyen akadály (1200-őn gond nélkül iszkolnak ezen időzítésekkel) CPU fesz 1.3750V, PCE fix 100. EIST + C1E off.
Mi lehet a gond?
Előző tulaja P5K-ban 3.6on hajtotta Orthos stabilan. -
subaruwrc
félisten
hello. érdekelne pár pro user véleménye.
e6300 3600on 4h 55min után kifagyott az orthos. prio 8 small fft.
cpu pll 1.7v nb vcore 1.55 fsb 500 fsb term 1.5v cpu vcore 1.456v. ha jól sejtem vcore feszemelés kell de kérdem én h 4h 55min alatt nem kapja meg azt a terhelést amitől kifagy? másik h miért kifagy miért nem csak hibázik és leáll?.
köszi előre is. -
IreN!CuS
őstag
hello!
kéne kiss help tunninghoz meg h alapszinten megtudjam h mit merre hogyan!megköszöném ha vki help-elne!
udv:gábor
[Szerkesztve] -
silverwol
csendes tag
Sziasztok
A kerdesem az lenne, h az E6320, vagy az E6300 tuningolhato altalaban jobban? Mire figyeljek, ha veszem, hogy tudom kiszurni a nem tuninbarat procikat?
Koszi elore is -
Atla
senior tag
Gyerekek gyári hütöröl beszélünk!

És nem 2.66ghz hanem 3.4!!
Mivel a hütöt szabályozza a lap ugyis felmegy mindig 70C ig és utánna kezd el jobban
pörögni!
Szoval csak az lenne a kérdés h használjam-e igy vagy inkább vegyem vissza 3.2-re
addig amig nem jön meg az uj hütöm??
Nem akarom h addig baja legyen!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Torrent meghívó kunyeráló
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- VoLTE/VoWiFi
- 3D nyomtatás
- EAFC 26
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi 13C 8/256 mint az új, garanciával eladó
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4224
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

az f..sza 

ez fura. húzott a konfigod nem? lehet azért nem veszi vissza a feszt. nemtom nekem manualon van.