Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
raziel01
veterán
A max amit kitudtam hozni a memóriákból: 1.9V-on 5-4-4-12 800 MHz-en.
Próbáltam 2.1V-on 4-4-4-12-őt, de be se kapcsolt a gép. Nagyobb feszt meg már nem akartam neki adni. -
qMAGICq
tag
válasz
McCartman
üzenetére
Úgy is atomstabil, orthos minden mellett és 67 fok a max hőmérséklet.
De nem éreztem semmi gyorsulást 3,2 höz képest.
Minek gyötörjem szegény 3,6 on 1,5 volttal a semmiért.
Minden játéknak elég a 3,2. És így a ramokat is 1000 MHz en tudom használni.
Szerintem a sok feszültség lecsökkenti az élettartamot valamilyen szinten.
Ha majd kevésnek érzem felrakom.
Frissítettem a listám
-
qMAGICq
tag
válasz
McCartman
üzenetére
P5K lapnál (Elvileg ez ugyan az mint P5KC) BIOS ba be.
Advanced:
AI Ocerclock: Manual
CPU Ratio Control: Manual
Ratio CMOS setting: 8
FSB Freq: 400
PCIE Freq: 100
Dram Freq: (nem tudom milyen ramod van, ha pl. DDR2 800 MHz es, akkor 800)
DRAM Timing Control: Manual4 (Ha 800 as a ramod)
4 (Ha 800 as a ramod)
4 (Ha 800 as a ramod)
12 (Ha 800 as a ramod)
A többi: AutoDram Static Read: Disabled
Transaction Booster: Auto
Clock Over-Charging Mode: AutoCPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: DisabledCPU Voltage: 1,4125
CPU Voltage Reference: Auto
CPU Voltage Damper: Enabled
CPU PLL Voltage: 1,5
DRAM Voltage: 2,0 (Szintén RAM függő)
FSB Termination Voltage: 1,2
North Bridge Voltage: 1,25
North Bridge Voltage Reference: AutoCPU settingsbe:
Ratio: 8
A többi: DisabledEzt igy nyomtasd ki, vagy írd le, menj be a biosba és ütögesd be őket.
Nem kell félni, Minden V érték a MINIMUM, A CPU V magasabb de csak annyival, hogy a droop jelenséget kieegyensúlyozza.
Így terhelés alatt 3,2 GHz mellet 1,33 V ot fog felvenni a CPU. Ez bőven a 1,35 gyári alatt van.
Azért egy CoreTemppel figyeld a CPU magok hőfokát.
Ez egy minimal, de eredményes tuning, szerintem mindennapi használatra pont elegendő és atomstabil is.
Én is így használom. -
Pubszon
veterán
Hali.
Van egy MSI P6N SLI V2-es lapom, egy Q6600-as procim és egy 256-os 533-as ram(ideiglenesen).
Hogy tudom a procit felhuzni 3200Mhz-re? -
qMAGICq
tag
válasz
McCartman
üzenetére
Hát én 2 napot áldozdtam rá egy ismerőssel akinek szintén E 6750 van.
A lényeget fentebb is olvashatod. Alap fesz terhelés melett (1,344) - 3,2 GHz tuti megy 3,3 körül is esetleg. Gyári hűtővel én nem erőltetném tovább a dolgot, mert igy is 55 fokos nálam Asus hűtővel.
1,5 V meg 3,6 GHz ezek körülbelül a lehetőségek. Ha akarod lépésről lépesre is elmondom hogy értem ezeket el. -
McCartman
őstag
válasz
McCartman
üzenetére
.. kikupálódtam már egy kicsit..
tehát a szorzot nem, csak az fsb értéket tudom emelni. de a memoriak frekvenciáját be lehet állitani fix értékre? mert a mostani gépemben ha emelnem az fsb-t folyamatosan novekszik a memoria frekvencia is..
amugy a memoriak frekvenciajat is lehet vhogy (a nálam gyári 800 Mhzről) emelni? -
McCartman
őstag
sziasztok,
most ujitottam be egy uj gepet (P3 1 ghz, Geforce 4ti után
) , alaplapom Asus P5KC, a processzor egy C2D E6750. Azt szeretném megtudni , hogy szerintetek egy 6750-est meddig lehet gyári gyári hűtéssel húzni?
valamint nagy vonalakban felvázolnátok a proc tuning lényegesebb fázisait?
mert..hát nem igazán vagyok otthon ebben a témában.
pl: - a szorzot kell a bioszban emelni? -
qMAGICq
tag
Tegnap sokat tesztelgettem.
Sajnos nekem kell a kakaó hogy menjen a CPU.Bios 1,35 -> 3,1 GHz a max, mindennel próbálkoztam. (De ez amúgy is alapfesz alatti járatást jelent)
Bios 1,425 -> itt 3,3 a vége
Bios 1,625 -> itt 3,6.Nem is aggódok, csak én úgy tudom a sok fesz nem tesz jót az élettartalmának a CPU nak.
Tehát nem szeretném megölni szegényt 1-2 év alatt.FSB termination Voltage ről valaki tudna többet mondanI?
1,2 - 1,5 V lehet állítani.
Most 1,2 re raktam. stabil. Nem tudom mennyire kéne, minél számít ez. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
qMAGICq
üzenetére
Minden alaplap alulfeszel kicsit ez a jelenség az ú.n. volt drop jeleneség. Teljesen normális. Vannak lapok amik kevésbé vannak amik többet drop-olnak. Sztem próbáld meg kisebb fesszel, hátha úgy is stabil. Nálam alapfesz alatt (BIOS 1,35V, ami terhelve ugye kisebb érték 1,2xV) röhögve megy 450FSB-vel. Szóval teszteld, hogy megy-e. Ha nem stabil akkor kell ennyi fesz neki nincs mit tenni. De valószínűleg menni fog kevesebb fesszel is stabilan.
Hőfok ügyileg: Orthos sokkal jobban leterheli a procit mint az áltlagos programok (rgo ritka, hogy hosszasan mind a két mag 100%-osan, hosszan terheleve legyen). Játékok sem terhelik 100% a procit (főleg, hogy általában előbb van vga limit mint proclimit) kb 60-70% általában. Nyáron érdemes újra tesztelni ha már 30fok lesz a szobában.
Egyébként hőfok: 80fokig nem kell aggódnod, 83-85fok felett meg magától viszavesz a tempóból, hogy ne melegedjen túl. A másik, hogy érdemes gépet takarítani időnként. Én pl 7végén kipucoltam a gépet (porszívó rulez), procihűtőt is szépen ki porszívóztam: 3fokot javult a procihőfok alapon és terhelve is. -
qMAGICq
tag
Hány fok amin még érdemes hosszú távon üzemeltetni a CPU-t?
1,5 V (terhelés alatt) - 3,6 GHz - CPU magok MAX 67 fokon mentek orthos 2 óra után.
De azért lehet később porosodás, meg jön egy nyári meleg.1,36 (Alapfesz, terhelés alatt) - 3,3 GHz - CPU magok MAX 57 fokon mentek 7 óra orthos után.
Más.
1,625 V ot kell a bios settingsbe állítsak hogy terheléskor 1,5 V legyen.
1,45 V öt az 1,36 alapfesz eléréséhez.Ha AUTO ra rakom: 1,34 lesz terhelés alatt, 1,4 nélküle. Szóval ez kb. megfelel az 1,45 V nak.
Ezzel a hatalmas beállítás eltéréssel nem lehet valamit kezdeni? Melyikre kell vigyázni, mert nagyon sok nak tartok egy 1,625 öt beállítani, de terheléskor csak igy kapja meg a kellő kakaót.
-
ludasmatyi
tag
Nah úgy néz ki meglett a cpu vége!3560Mhz 1.55 volton +0.4-es ram fesszel mch +0.1 volt.Ennyi a cpu vége de sztem sokáig elég lesz ha 3200-on alapfeszen járatom is!

-
Telefunen
őstag
Amíg nem adsz a procinak 1.4-1.45V-nál többet addig bírni fogja a hűtés (feltéve hogy szép tiszta, ha peporosodik nagyon erősen leromlik a hatásfoka, érdemes sűrűn tisztogatni). Szvsz. a ramok fogják majd vissza a tuningot, tehát a procidat úgysem érdemes agyonfeszelni. A ramoknak adj 2V-ot, kezdésnek told fel az FSB-t legalább 440-ig, aztán kis lépésekben haladj felfelé..
-
pedrő
aktív tag
Végre megvettem az acf7pro-t
Viszont nem tom hogy ezek a kingmax ramok hogy bírják és nem merem addig feljebb húzni. Most 2.8-on megy 1.4-es fesszel a ramok 5.5.5.15.5 időzítést és 1.8 feszt kapnak. Jó lenne minél többet kihozni belőle. Valaki tudna segíteni nekem ebben? -
ludasmatyi
tag
Nos lehet a sok fesz volt a gond most 1.4500 volton jár a cpu 8x435-öb ez 3480Mhz és még stabil 10 perce az orthos!Le ne kopogjam!Csak a ram kap plusz feszt semmi más remélem megy még feljebb is!Majd kiderül!

-
MCBASSTION
aktív tag
Még vmi:
A core 2-es e6550-et egy ASUS P5N-E sli-vel meddig lehet húzni? -
MCBASSTION
aktív tag
Hali!
A köv. kérdésem lenne:
Egy AsRock NF3-VSTA alapomra vettem egy A64 3800+ Orleans magos procit.
Elkezdtem tuningolni de csak 2.4-2.7 ghz-ig ment és játékok alatt sem ment megbízhatóan-30 perc után kifagyott-mellesleg üdvözlöm azokat akik a Crysissal játszanak\játszottak mert nekem sikerült ezzel a configgal + egy AGP 7600GT (alap órajelek) mediumon 1024*768 felbontásban játszanom sztem 25fps felett -
rup1u5
nagyúr
zavar valamit a tuningban ha beteszek egy harmadik, majd később egy negyedik ramot is a már meglévő 2 mellé? s939-nél a kettőnél több modul macerás volt tuningnál.
itt is kell figyelni ilyenre? -
rup1u5
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
ezt az fsb wallos dolgot kifejtenéd nekem kicsit bővebben?
szépen apránként haladok. jelenleg nálam fsb 450 ramok 900-on proci 3150-en és minden alapfeszen. egyedül a ramoknak adtam 2.05v-ot.
éerdekes, hogy a cputemp és a smart guardian is gyanúsan alacsony procihőmérsékletet ír ki nekem. egyedül az everest mond normálisnak tűnő értékeket.
-
javiKA
csendes tag
Sziasztok! Volna egy nagyon egyszerű kérdésem! Hogyan tudok core 2-őt tuningolni?
Aki megszánna és elmagyarázná annak kösz, mert nálam BIOS-ban, se ghz állító se fsb,se semminek nyoma sincs (asus p5b-m van.) érdekelne, hogy meddig és hogyan tudnám húzni E4400-os procim. Valaki segítsen! Ha privit írtok az mégjobb mert fórumon néha elveszek 
-
subaruwrc
félisten
válasz
ludasmatyi
üzenetére
ha fagy akkor emelj a chipsetnek feszt. ez nem proci gond valami mást baszol el.
az is lehet hogy fsb wallos a procid el kell fogadni és léggel nem kell szarráfeszelni
1.6000 biosból persze. lehetőleg gyári hűtővel toljátok ilyen bátran? azért instabil szerencsétlen mert annyi feszt kap ami egy atomerőműnek elég...... -
qMAGICq
tag
válasz
ludasmatyi
üzenetére
Hát az tényleg az. a 3,5 Ghz átlagos. Azt azért vinnie kéne.
De azt mondtad eddig ment annyin, nem? -
ludasmatyi
tag
3440Mhz azért qrva kevés 1 6750-től!!!

-
qMAGICq
tag
válasz
ludasmatyi
üzenetére
Hm, nekem everestel 1,45 V on ment 3,5 GHz
1,5 V on meg már 3,6 on.
Lehet rosszabb darab. Pár az a 1-200 MHz nem nagy durranás.
Az enyém se top darab.
3,7 et is mennek egyesek simán 1,5 V on -
qMAGICq
tag
válasz
ludasmatyi
üzenetére
1,55 V min mérted?
-
qMAGICq
tag
válasz
ludasmatyi
üzenetére
A BIOSBAN Settingsnél állíts 1,6 V ot! Ez 1,5 V nak felel meg valójában everestben terheles alatt.
A Ramok 2,0 - 2,1 en menjenek
A RAM/FSB arány legyen 1:1 ! Ez segít a nagyobb FSB elérésében.
Időzítések? Azokat is lehet lejebb kéne venni. 5-5-5-18 ra pl. (nekem igy van)Nem ismerem a Gyga lapot. De az asusnal az északi hídnak attam 1,55 és igy lett stabil a 3,6 (1,4 en nem volt).
-
ludasmatyi
tag
válasz
qMAGICq
üzenetére
Hát nekem most 1.55 volton van a cpu de instabil.A ram +0.4 voltot kapnak.Én semmit sem értek azért ennél többre számítottam!A régi cpu-m is ment ennyit ez meg instabil 3680-on!3600-on még stabil volt! De most nézem pedig 0.4-et adtam a ramnak mégis 2-06 voltot mutat az everest!

-
qMAGICq
tag
válasz
ludasmatyi
üzenetére
Hát én most 1,6 (BIOS SETTING) => 1,54 V Biosban / 1,54 V Everestben alapjáraton.
Terhelésre leesik 1,5 V ra.
Szóval szerintem a CPU dat az érdekli terheléskor mekkora feszt kap. És igy viszi a 3,6 GHz et már nekem is. 45-50 Foko terheléskor a proci. Én szerintem nekem elég ez a 3,6.
Biztos lehet még 3,8 köré vinni, de a ramjaim se bírják már, meg ahhoz 1,7 V kéne, ahhoz meg vízhűtés...
Szóval futtatok sok orthos így és ha megy szerintem ez nem egy csúcs szuper eredmény 1,5 V tól, de nomrálisnak mondható.
Neked a 1,55V milyen érték? -
Genji
őstag
válasz
ludasmatyi
üzenetére
1.55 sok 3600hoz. Kevesebbel is mennie kéne annyit. gorneck oldalát néted már? [link]
-
qMAGICq
tag
Nos, elmerültem a tesztelésben. Módosítom az eredményeket is.
1,55 V (BIOS) 1,45 V EVEREST terhelés alatt 1,5 V alapjáraton
= 0,1 V dropp.Orthos Stabil eredmények:
1,55 V (BIOS) - 3,5 GHz
1,5 V (BIOS) - 3,4 GHz
1,35 V (BIOS - Alapfesz) - 3,1 GHzCPU PLL: 1,5 V
FSB Termin: 1,4 - 1,5 V
NB: 1,4 - 1,55 VSzerintetek ha napi 24 órát megy sokszor a gép, melyik beállítás lenne az ideális hpsszútávra?
-
ludasmatyi
tag
Srácok E6750-es CPU-m van adataimnál látható a lapom és a ram tippet kérnék helyes biosbeállításra!Mert most 1.55 volton megy 3600Mhz-en sok volt a kék halál bár a bios cserével ez lehet megszűnt még nem teszteltem!

-
Genji
őstag
válasz
qMAGICq
üzenetére
szerintem nem értél el rossz eredményt. 3ghz bőven elég mindenhez.
a feszkók a drop miatt mások biosban és everestben. ezt lapja válogatja mennyi nemigen lehet kivédeni (bár vannak modok) annyit tehetsz h próbálsz a win alatt mért értékhez minél közelebbit beállítani biosban amin még stabil a gép. mekkora a különbség? -
qMAGICq
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Nah, a RAM os dolgot már értem teljesen.
Csak a Kingmax 1066 os ALAP FESZ e érdekelne még.Viszont nagyon elszomorodtam

1,35 V (ALAPFESZ) - 3,1 GHz
1,4 V - 3,2 GHz
1,5 V - 3,2 GHz (3,4 et nem vitte, talán 3,3 igen)E fölé az ASUS Silent Knightal nem merek menni.
De így is elég rosszak ezek az értékek.Alapfeszen simán 3,4 et vártam
1,5 től meg 3,6 ot minimum.A PH n sokaknak megy ezeken.
Ennyire rossz szériát fogtam ki? Vagy valami beállítási hiba?
A P5K link alapján állítottam
és csak a CPU Voltagen növeltem ill csökkentettem, máson (CPU PLL, FSB Termination, North Bridge stb. ) nem. -
Zé_Mester
őstag
válasz
qMAGICq
üzenetére
Csak azért vagyok megkavarodva, mert sokat ovlastam az osztókról stb.
Hogy a 4*800/533=6
ezt a butaságot felejtsd el, így nem jutsz semmire.Tehát ha emelem a FSB-t akkor az osztót (késleltetést???) növelni kell, hogy
ugyan azon a MHz en menjen a RAMha emeled az FSB-t akkor a ram sebessége is emelkedni fog.
először meg kell nézni hogy mi az a sebesség, amin még elmegy egy adott késleltetési értékkel, jelen esetben 5-5-5-15tel. és ha megvan a vége, de még kevésnek ítéled a sebességet, akkor átállítod mondjuk 5-5-5-18ra.
ettől feljebb nem érdemes beállítani, mert annyira lelassul a ram, hogy hiába megy majd magas sebességen, a nagy késleltetés nagyon visszafogja.lehet még szórakozni a feszekkel is, 2,3V-on nekem ment 1224MHz-et is 5-5-5-18-ba
de lehet hogy 5-5-5-15-be is ment volna ennyit ,csak egy kicsit több fesz kellett volna hozzá, de nem akartam szarrá nyúzni, a célom 1200MHz volt, amikor elkezdtem a tuningot
-
qMAGICq
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Most 2 V a Dram
1000 MHz
5-5-515Csak azért vagyok megkavarodva, mert sokat ovlastam az osztókról stb.
Hogy a 4*800/533=6
Tehát ha emelem a FSB-t akkor az osztót (késleltetést???) növelni kell, hogy
ugyan azon a MHz en menjen a RAM
Jelen esetben gyárilag 1066 os, és az nekem elég is.A proci Silent Knightal van hűtve, és 33-36 fokos Orthos alatt.
Szóval szerintem igy műxik. Csak 1,35 ön is szerettem volna hogy menjen 3,2-t ami nem olyan sok azért. Miért lehet hogy nem viszi? Rosszabb darab? -
Zé_Mester
őstag
válasz
qMAGICq
üzenetére
ha ezeket állítod : 5-5-5-15, akkor még nem fog egy MHz-el se gyorsabban menni a ramod.
csak a késleltetése lesz kisebb/nagyobb ami a memória írás/olvasás/késleltetés tesztekben jelent előnyt. itt a minél kisebb annál gyorsabb a nyerő.
sajna a kingmax-ok nem nagyon szeretik az alacsony késleltetést, úgyhogy 5-5-5-15 szerintem tökéletes.
a DRAM frequency meg legyen 1000. 2.05V-ral simán menni fog.sajna az alaplapnak elég nagy a fesz ingadozása. ez ilyenkor nem igazán jó, mert nem nagyon tudod belőni a kellő feszt.
de az 1,4V még nem egy egetrengető emelés, sztem hagyd így, menni fog, és ahogy nézem megfőni se.
-
qMAGICq
tag
1,375 V on 3,2 GHz nél 31 sec után hibázott Orthos
1,4 V on lefut kb. fél órája. 35 C a CPUÉrdekes, ezek szerint nem egy szerencsés darabot kaptam?

Az ASUS 1,31 V nak írja a feszt hm -
Zájec
veterán
-
Zé_Mester
őstag
válasz
qMAGICq
üzenetére
szia
az everestbe ha lefuttatsz egy memória olvasás mérést akkor rögtön kiírja hogy Dual vagy sem.
Melyek azok az értékek amin röhögve elfutkos a gépem?
alapbeállításon tutira
Azt külön megköszönném, ha ponotsan elmondá valaki, a biosban mit, hol tudok állítani.
P5K BIOS beállítás ha ezt így beállítod, akkor a 3200-on fog menni a proci. sztem annyit mennie kell egy E6750-nek. (habár volt rá példa hogy mégse).
a ramokkal kapcsolatba meg annyit hogy a 4-4-4-12 helyett 5-5-5-15re állítsd.
ha beállítod 400as FSB-re akkor a ramokat fel tudod szorozni 1000MHz-re. ezt simán viszi, és elég neki 2.05V is
hajrá, várjuk az eredményt.
-
qMAGICq
tag
Sziasztok!
400 W Chieftec GPS
P5K
E6750 + ASUS Silent Knight
2 x 1 GB Kingmax 1066
Cooler master ház 3 db. 12 cm es cooler.1. Az everestben pontosan hol nézhetem meg hogy DUAL ba mennek a ramok?
2. Minden auto, meg alapon van jelenleg. Ram is csak 800 on megy valószínű.
Szeretném kihajtani kicsit a konfigot.
Nem szeretnék belefolyni, hogy hol a vége stb. Szeretnék egy olyan beállítást, amin
atom stabilan elmegy a rendszer legalább 3-5 évet (mivel később család használná
tovább). Tehát, hogy állítsam be a FSB-t, RAM ot mire osszam vissza?
Melyek azok az értékek amin röhögve elfutkos a gépem?
Azt külön megköszönném, ha ponotsan elmondá valaki, a biosban mit, hol tudok állítani.Köszönöm Szépen!
-
D.Csaba
tag
válasz
ludasmatyi
üzenetére
ez volt az első beállítási lehetőség, de ezen sem ment hidegindítás után...

-
D.Csaba
tag
Sziasztok, az alábbi konfigom van.
Jó lenne, ha valaki adna ötletet milyen feszültségekkel próbálkozzak, hogy rendben menjen a cuccom. Az alapgondom az, hogy a gép "meleg" állapotában símán megy és hiba nélkül megy az Ortos és memtestet is sokszor futtattam. A baj akkor kezdődik, amikor hidegen indítom, kb 1,5 óra kikapcsolt állapot után.
Az adatok FSB: 400; szorzó 8x; (szerintem 3,2Ghz egy 6750nek nem sok).
1,4000V-ot adtam a CPUnak, az MCH-t +0.1V-tal emeltem. Esetleg adni kellene az FSB overvoltage-nek is?Ram: 800/4-4-4-12 nincs húzva.
Eléggé kiborító, hogy a gép amúgy atomstabilan megy, minden tökéletes rajta, de ha bekapcsolom, 5 percet kell állítgatnom a biost és 3X újraindítani, míg rendesen megy.
Találkoztatok már ilyen dologgal? Előre is köszi az ötleteket és a javaslatokat!

-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Na összeállt a gépem (adataimnál).
Egyelőre még nem volt időm elmélyedni benne csak kapásból 400-ra raktam az fsb-t. Így proci 2800-on ramok 960-on mennek, bármi probléma és fesz emelése nélkül. A blood iron passzív bordája alatt a p35 fölment 63 fokra és még fölé is crysis alatt, ugyhogy inkább fölraktam rá a forcetake hűtőt. Azzal már terhelés alatt sem láttam még 48 fok fölé menni. Tulajdonképpen sokkal hűvösebb mint az NF4 chipset volt annó. A proci brutálisan hűvős az infinity alatt.
Smart guardian és cputemp is terhelés nélkül 17 fokot írt ki mindkét magra. izzasztva sem sikerült még 34 fok fölé vinni. Egyelőre idáig jutottam.
Ha lesz rá egy teljes napom, nekiállok kitanulgatni azt a core tuningot. Első tapasztalatom, hogy szikla szilárd ez a platform az s939 után!
Addig is míg bele nem jövök, 5leteket, útmutatásokat szívesen fogadok.

-
ludasmatyi
tag
Hát ha a cpu kifullad szerintem egyszerű megudni!Teszteld!Orthos vagy Super PI-vel!Ha ezek közül használod valamelyiket és már sok a CPU-nak a húzás úgyis hibázni fog és leáll a tesztprogram!Ha meg eleve annyira felhúzod ami sok a CPU-nak akkor el sem indul a gép!Akkor BIOS reset!Szerintem ennyi!
Subaruwrc:LÁTOM fa-san érzed még magad!

-
mokus1
addikt
az E6320 valoszinűleg ilyet veszek mivel nem olyan rossul tuningolható és 4mb cache.Az a kérdésem melyik stepping a jó féle

-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
alakulgat, de olyan rohadt szar a kupakja hogy alapórajelen is 48 fok.
most 430as FSB-n van alapfesszel, de 56fok terheletlenül.
úgyhogy holnap majd polír meg ilyesmi, és majd utána bűvészkedek.meg most amúgy sincs szerencsém, mert kibaszott nagy köd van kint, tiszta víz minden, és nem akarom kirakni a gépet a teraszra, mert félek hogy "beázik"

úgyhogy elnapolva holnapra.

-
booz
senior tag
hy p5n-e sli lapban meddig lehet felhuzni az e6550-et szar ramok mellett

-
Antos
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy Pentium D 915-ös (2.8 ghz) procim, mindenféle fesz.emelés nélkül megy 4 ghz-en stabilan,szeretnék feszt.emelni,kíváncsi vagyok,mennyit lehet még belőle kihozni,viszont sehogyan nem tudom meghatározni a jelenlegi feszültség értékét ugyanis az everest is mást ír (1.27v) és a cpu-z is mást ír(1.185v) na most melyiknek higgyek? a biosban manuálisan beállítottam 1.185v-ra,viszont akkor a cpu-z már csak 1.135v-ot írt. Honnan tudhatnám meg az alap feszültségeket biztosan?
Köszi a válaszokat!
Üdv Antos!
-
mokus1
addikt
Ha egy E 2160at huzok ugy 3,4ghz-re állitolag szinte az összes birja az felér egy gyári E6750nel??teljesitményben?És az E2160ban melyik a jo stepping köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Ingatlanos topic!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Diablo IV
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

mert..hát nem igazán vagyok otthon ebben a témában.
Viszont nem tom hogy ezek a kingmax ramok hogy bírják és nem merem addig feljebb húzni. Most 2.8-on megy 1.4-es fesszel a ramok 5.5.5.15.5 időzítést és 1.8 feszt kapnak. Jó lenne minél többet kihozni belőle. Valaki tudna segíteni nekem ebben?
Aki megszánna és elmagyarázná annak kösz, mert nálam BIOS-ban, se ghz állító se fsb,se semminek nyoma sincs (asus p5b-m van.) érdekelne, hogy meddig és hogyan tudnám húzni E4400-os procim. Valaki segítsen! Ha privit írtok az mégjobb mert fórumon néha elveszek

Ha lesz rá egy teljes napom, nekiállok kitanulgatni azt a core tuningot. Első tapasztalatom, hogy szikla szilárd ez a platform az s939 után!

még mindig ittvagy?