Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
JimKirk
tag
Sziasztok!
Melyik programnak higyjek, mert a core temp 70-72 fokot mer terhelve az everest meg az asus probe viszont csak 55-57 fokokat mutat!
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
már azt hittem meleg a nitro arrafelé
grat
-
donpel0
aktív tag
srácok!
pc építés előtt állok és következő lenne a kérdésem:Gigabyte GA-P35C-DS3R
2*1 gb 800 mhz ram (geil v a-data)
vga: x1950pro 512 megacpu-nak vagy e4400-et vagy e6550-öt gondoltam. aztán olvasgattam ezekről a 2140-2180-as procikról és meginogtam. gondolom ezek is kihajtanák a leendő vga-mat, játékokban úgy is az lenne a szűk keresztmetszet nem a proci. ár/értékben szerintetek mi éri meg egy alapfeszes cpu húzással természetesen? nem rekordok, hanem stabil, közepes játékbarát gép lenne a lényeg.
előre is köszi! 
-
Csabee.
nagyúr
Intel Core 2 Duo 6420 @ 2,13 Ghz-es procim van! namost lehet hülye kérdés de nemtudom hogy 64bites vista menne rajta?
-
laragirl83
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
beteg...

-
640FSB csak meglett jéggel

-
RZoli89
tag
Sziasztok.
Elég kezdő vagyok még tuningból ezért segítségeteket kérném.
Van egy e6550-es c2d-m egy p35-ds3 lappal, és kicsit megszeretném húzni
Azt szeretném kérdezni, hogy az fsb-n kivül még mit kell állítani?
Voltage-t hagyjam auto-n, vagy állítsak be neki konkrét értéket(Ha jóltudom az alapfesze 1.35v)? Nekem elég lenne ha menne 2.8-3Ghz-en.
Ezeken kivül még kell vmit állítani?Ja és ha nem bootolna be hogy lehet visszaállítani a biost, elég ha kikapcsolom a tápot?
Válaszokat előre is köszönöm

-
Telefunen
őstag
válasz
Ferko75HUN
üzenetére
Szvsz. nem érdemes, tuningolj inkább a BIOS-ból.
-
ashot
tag
a 800mhz-es kingmax memóriámat szerintetek max mennyin üzemeljem? 920mhz- körül még jó?
-
Ferko75HUN
senior tag
válasz
Telefunen
üzenetére
Telefunen úgylátom neked is olyan lapod van, mint nekem. Te ismered G.byte easy tune 5 progit? Voltam olyan ügyes, hogy megpiszkáltam kicsit kiváncsiságból és nem tudom visszállítani a gyári értékeket./2333 mhz/ Pedig mindent visszatoltam eredeti állásába, cpu fsb:333 volt:1.36, memory freq:799, volt 1.85 . A kérdés: Érdemes ezzela programmal foglalkozni, vagy felejtő?
-
Muréna
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
nincsmit

-
Muréna
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
X-Akta.. engem is mostanában fel húz a gép..
nem lehet, hogy a ram miatt nem bootol?
mert ugye az SPD ben lévő értéket olvassa ki egyből, a feszt meg ugyebár nem tudja a frekihez igazítani.. annyira még nem okos a lap
próbálkozhatnál legközelebb 1 ramos bootolással, hátha menne a móka, mindenesetre érdekes -
Macka
veterán
válasz
laragirl83
üzenetére
Úgy látszik, a gépednek lelke van, és haragszik rád....
-
laragirl83
őstag
Na most legyetek okosak pls, és erre vmit mondjatok:
Na most van elegem ebből a kibaszott gépből...
Már 1x megjártam ezt a szitut, anno írtam is, hogy vmi BIOS állítgatás után, táp föl-le kapcsolás alkalmaával egyszercsak nem bootol a gép... minden venti pörög, lap áram alatt van, de semmi pittyenés, semmi, monitor nem kapcsol be, kész.... frown.gif
Akkor azt hittem tápm halt meg, ki is vettem, de mikor rádugtam kisgépre, akkor az ott elindult... nah kiderült mégsem a táp a gázos, akkor mi... kezdtem teljesen begolyózni hazavágtam valamit gépben (cpu, lap stb.)
Aztán ucccsóra mielőtt kiakadtam volna teljesen, csak összeraktam ilyen mind1-mind1 alapon gépet, úgy hogy akkor már pár órája szét volt szedve (táp kiszedve), és hopp beindult, és azóta is ment tökéletesen a tuninggal mindennel heteken át... ez volt akkor, szerencsém volt.
Most meg b+, restartnál eszembe jutott vmi, huhh mondom így ne bootoljon gép, gyorsan tápkapcsolót kinyomtam, megcsináltam amit akartam (sata kábel lehúz), na mondom akkor mehet a menet... táp fel, power on... semmi!! ÁÁÁ!!! ugyanaz a szitu mint anno is, amit most fentebb írtam...
Minden venti pörög, kikapcsolt állapotban is asus lapon világít led, szal kakaót kap... de nem m1... frown.gif
Próbáltam mindent.
Táp teljesen lehúz kiszed, rárak másik gépre, megy megint, visszarak.... nem m1.
Jó, akkor CMOS reset, táp le, jumper át rak, elem ki, vissza, összerak, nem m1.
Jó, Pietrosz írta anno erre, hogy neki is volt hasonló szitu, akkor az segített ha kivette CPU-t majd vissza. Jó ezt is megcsináltam, nem m1.
Aztán majd 3 óra szopás után hopp 1x csak a sok próbálkozás közepette ELINDULT!! Huh mondom hurrá...
de ekkor jelzi hogy chassis intruted, system halted... kivettem azt a kis fém szarságot hátuljából, mert állandóan ki-be rakosgattam VGA-t és zavart. jó mondom, akkor gép le, lapka vissza, bekapcsol... megint semmi...!! B+!!
MI EZ MÁR!? -
Telefunen
őstag
válasz
Ferko75HUN
üzenetére
2800 az simán benne van minden alapfeszen (a BIOS-ban a feszt manuálisan állítsd be, AUTO-n automatikusan emeli az órajellel), ramokat 2.00-as szorzóval, 7*400-ra lődd be.
-
Ferko75HUN
senior tag
Sziasztok. Szeretnék + fps számhoz jutni. Konfig:Lap G.byte p35-ds3p, proci c2d e6550, ram 2gb ddr2 geil ultra 800 mhz, táp chieftec 450w, vga/most még/ 8600 gts. Még soha nem tuningoltam semmit és hosszútávon gondolkodok, nem pillanatnyi csúcsokban. Hogy fogjak hozzá, hogy ne égessem le rögtön a gépet. A proci nekem elég szerintem 2.8 ghz körül is. Ez reális hosszabb távon? Köszi, ha tudtok segiteni.
-
용 Bob
senior tag
Help!
Adott: E6300 proci 7*430FSB,terhelés alatt 63 fok-ra megy fel ( vcore:1.375)
Everestet lesem,de max.1400 rpm-re pörög fel a Hyper TX.
Pedig tudna 1800-at is.
Kérdésem az lenne,hogy lehet v. mivel lehet beállítani,hogy proc.venti jobban hűtsön??
-
donpel0
aktív tag
hi!
vásárlás előtt vagyok és két proci között vacillálok, íme a versenyzők:
e4400 - kb 28k
e6550 - kb 36kmelyik jobb ár/érték? természetesen alapfeszes húzás lenne vásárlás után.
u.i: e6550-ről van tapasztalat, hogy meddig megy stabilan feszemelés nélkül?előre is köszi guruk!

-
gaborg
csendes tag
Sziasztok láttam h. az e21** széria ált 400as fsb-ig bírja és sacc per kábé 3g köré lehet őket belőnni. Arra lennék kiváncsi h. e4300,e4400al mi a tapasztalat, mert köv hónapba upgr. és oylan c2d kéne ami visz vagy 8*400at vagy 7*450-et illetve fölötte kb 1.5Val minnél olcsóbban.
hali
nekem 4300giga ds3 f11 minden alapon 3000mhz 9x333
9x366 néha dobb 1 hasast
fsb max390 8x390 stabil
több volt mindenre se segitett
sajna a rammeg csak kocog
-
X Factor
addikt
Sziasztok láttam h. az e21** széria ált 400as fsb-ig bírja és sacc per kábé 3g köré lehet őket belőnni. Arra lennék kiváncsi h. e4300,e4400al mi a tapasztalat, mert köv hónapba upgr. és oylan c2d kéne ami visz vagy 8*400at vagy 7*450-et illetve fölötte kb 1.5Val minnél olcsóbban.
-
westlake
félisten
sziasztok..
ugy gondoltam, hogy folytatni kellene a listat, mivel nem keves munkam van benne nekem sem, meg azoknak sem, akik felkerultek ra.. kicsit majd atirom a modbox-os hozzaszolast, de a lenyeg szerintem marad.. aki meg erez meg magaban hajlandosagot, hogy csinaljon 1.3 es esetelg 1.6 voltos teszteket, azoknak respekt
(akik azota csinaltak tesztet, hogy elhanyagoltam a listat, kuldjek mar el a mailcimemre a linket, vagy a kepet) -
adakiller
senior tag
Sziasztok!
egy nagy segítségre volna szükségem.
először is elkezdtem visszaolvasni, ahogy az illik, és látom dícséritek az E6750-et. neekm most egy Abit AS8-V(LGA775) -s alaplapom van, 2*512 Hynix 400Mhz-es rammal. szerintetek megvehetem ebbe alapba az E6750-et? és ilyen rammal nekiállhatok-e tuningolni. valamint amit adnak a procihoz gyári hűtőt, azzal van-e értelme nekiállni tuningolni, vagy esetleg kell venni vmi spéci hűtőt? ha ramot is cserélésre ítétlitek, akkor anno olvastam olyat, hogy a Geil ramok nagyon jók.előre is köszönöm a segítségeteket!!!
-
tgulyas
senior tag
Hi E6850 procinak menyi a gyári szorzoja?
-
Bagira01
veterán
Hát én nem is a stabil eredményre hajtok. Nekem bőven elég az is hogy mondjuk alapfesz fölött picivel 3,2Ghz-n több óra játék után is stabil. Nem vagyok híve az ilyen orthos-nak és társainak. Max annyira hogy 3dmark előtt megnézem mennyire megy fel vele a procc azt kész(elővigyázatosság). 3,2Ghz mire nem elég
. De azért nem árt néha feszegetni a határokart. 430-as fsb a vége úgyhogy én sem megyetek el a végtelenségig
. Talán több fesszel, meg ha az fsb-nek meg mch-nak is adnék feszt menne feljebb de ez nekem így is megfelel. -
y@no
tag
jah jó megvalósítás, bár külön topic nem kell csak itt tartsuk be vagy legalább kezeljük külön az ilyen Bagira01 féle eredményeket, ami szépnek szép de nem stabil (bocs bagir nem ellened van
)
amúgy nálam épp 6 óra után szokott restart jönni, lehet hogy teszt mellett nem kéne rendesen használni gépet ? -
laragirl83
őstag
HWSW-n már megoldottuk ezt az ORTHOS Fetis Test Suit topikkal, röviden OFTS, és ott a leírtaknak megfelőlen lehet Validolni!
Ha az ott megadott körülményekkel megy a gép 6-10 órát, akkor már jó eséllyel stabil. 3 órás teszt a beugró érték, az alatt nem vagy Valid!
ha van kedve vkinek nyithat itt is egy topikot neki, megengedem

-
Anthony28
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Az írásomból sztem kiderül hogy én maximálisan egyetértek Murénával.
Inkább a te kijelentéseddel nem értettem egyet.
Csak ha belegondolsz..valakinek elsütöd nagyvonalúan hogy a szarok mennek 3800-3900mhz-n, és ő megveszi és nem jut el 3700mhz-ig joggal lesz csalódott mert még a szar szintet se érte el, holott ha megnézed az itteni proci állományt általában 3,6
ghz-n járatja mindenki.
Az pedig hogy 3700mhz felett fusson úgy hogy terhelve ne menjen fel 70fok fölé, mert éppen kifog egy olyan procit aminél már feszt kel emelni, ölég nagy munka és +pénz.Mert ugye nekem is 3760Mhz-n megy emelt fesszel, de az nincs ott hogy AC silver paszta van a procin,dupla hűtő van a freezeren+6db házventi próbálja kifújni a bent rekedt trópusi levegőt a toronyházból, és most érkezik az 5000rpm-es,270m3/h fújó szerver ventim.Na jó ez már egy kicsit túlzás, de nyáron nagyon zsír lesz.Egy vízhűtés hatékonysága és egy Boing sugárhajtóműve hangjának az ideális elegye!

-
Qru
MODERÁTOR
DS4 topikban 1órás Orthos teszt kellett, hogy felkerüljünk Gorneck listájára. Persze ez közel nem jelenti azt, hogy tényleg stabil. Meg kinek, mi a stabil... Volt procim ami 1,475V-al 2,6GHz-en játékok alatt stabil volt, Orthos meg csak 1,5V-al futott hibátlanul azonos órajelen.
-
y@no
tag
valami szabályt kéne lefektetni, hogy mi mettől tekinthető stabilnak és egy screenshottal bizonyítva hogy tudja is a proci. Vagyis ezentúl csakis a stabil eredmények számítanának és csak ezeket lehessen publikálni. sztm

-
subaruwrc
félisten
válasz
Anthony28
üzenetére
Értem én hogy te mire gondolsz de ahogy a kolléga is mondja most te 5perces max eredményekkel nem mész semmire.természetesen stabil beállításokról beszélek amit Muréna fórumtárs is igazol ahogy a mellékelt ábra mutatja. egy per sacc értéket mondtam amit a itt olvasottakból jött le.előfordulhat hogy pontatlan

-
Anthony28
őstag
Hát igen.Kb. az enyémnek is ott lenne valahol a vége.Sztem mindegyiknek.Mármint a stabilitást előtérbe helyezve.Mert mint írtam korábban tele van a PH olyan tuningeredményekkel amik orthos-ról,Prime95-ről hírből se hallottak nem hogy 8-10 órát fussanak is hiba nélkül.
Ez pedig annak aki venni szeretne és érdeklődik mi mennyit megy és hogy tuningolható nem túl bíztató...subaruwrc:
Tehát az hogy a gyengébb 6750-ek mennek 3700-3800 körül ezt egy kicsit túlzásnak tartom.Mert az enyém akkor 3,9ghz-t tud 1,55v mert bejön a win és nem fagy(3d2006 lefut)?Gondolom az már nem fontos hogy az orthos kidobja 5 perc után a hibát...
Tehát vannak az orthos stabil eredmények és a max eredmények, csak ezek nincsenek külön választva ez itt a gond. 
-
KrAt
veterán
Csak nem hagyott nyugodni a dolog, jó hideg is van kinn, ablak kinyit, és hajrá
Ez lett a vége: >>>valid<<< Bőven megvan a 3.6, valós 1.6V-al, mod nélkül. Kapott egy egységnyivel nagyobb feszt, ment is 20 MHz-el többet, de nem adok neki többet. Majd talán mod 
Másik: ramok 6-6-6-18-ban mentek super pi alatt, visszaraktam 5-5-5-15-be, és majdnem fél mp-et hozott SuperPi-ben
>>>kép<<< Csak én gondolom úgy, hogy ez egy jó idő, vagy tényleg az? 
Asszem vhol itt lehet a vége, de fura, hogy 3.59-en stabil
Orthost nem merek ráengedni, megfőne szegénykém
Meg mod nélkül még nem..
Majd ha rászánom magam a mod-ra 
Mod: Chipset 1.55V, PLL 1.7V, FSB max fesz, de nemhiszem, h ezek lettek volna a korlátok
Ennyit megy a proci ezen a feszen, érezhető 
-
b05styp
tag
Sziasztok!
Szerintetek E6750et vagy E6600at vegyek?
egyik árban jobb, másik szorzóban, aztán egyik kevésbé melegszik...
P5B Deluxe-om van és 2*1G SuperTalent T800 ramom, ezekkel sztem szépen lehetne mind2-t húzni, csak kiváncsi vok a véleményetekre. (mostani E6300am nem megy többet 3150nél, L2 steppinges, rosszat fogtam ki, de sztem a lap bírna többet) -
c41r0^
őstag
A memszorzó az a szorzószám, amit az FSB-vel megszorozva megkapod a memória működési frekijét. Alapból 4, a lap támogatja a 2,2.5, 2.66, 3, 3.33 és 4-et. Olyan memszorzót állíts be, hogy a tuning ne a memóktól függjön, ők mennyit bírnak, mert ők lehetnek a szűk keresztmetszet. Tehát vedd a memszorzót 2-re (időzítéseket 5-5-5-15-re), így 610 MHzen fog menni a ramod 305 FSB-n és biztos nem ő fog beleszólni, hogy elinduljon a rendszer.
-
Hunty
csendes tag
Szervusztok!
van nekem egy C2D E6300asom egy gigabyte 965p DS3lappal. Bioszban 1.3500V az alapfesz CPU-Z 1.456V-ot ír.. Namármost probáltam feljebbtornászni az FSB-t de 290*7 az utolsó amin stabilan megy..
Utána olvastam itt h a PCIE: 100-ra tegyem. Ezzel sikerült is 305ig stabilan felmenni, de felette gép beindul, kép sehol áramtalanítani kell. A hőfok oké, terhelve max 30fokos. Mondanátok még egyébb trükköket? 
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin GF63 12VF-1279XHU Gamer notebook-i5 12450H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB W11
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, thx az infót

. 1,57v-n nekem elég ahogy megy. 1,5v körül viszont 5 percig satbil volt az orthos még a hyper tx-l 85 fok körül

Az pedig hogy 3700mhz felett fusson úgy hogy terhelve ne menjen fel 70fok fölé, mert éppen kifog egy olyan procit aminél már feszt kel emelni, ölég nagy munka és +pénz.Mert ugye nekem is 3760Mhz-n megy emelt fesszel, de az nincs ott hogy AC silver paszta van a procin,dupla hűtő van a freezeren+6db házventi próbálja kifújni a bent rekedt trópusi levegőt a toronyházból, és most érkezik az 5000rpm-es,270m3/h fújó szerver ventim.Na jó ez már egy kicsit túlzás, de nyáron nagyon zsír lesz.Egy vízhűtés hatékonysága és egy Boing sugárhajtóműve hangjának az ideális elegye!