- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- ISA dokumentáció árulkodik az Intel közelgő magjairól
- TMR technológiás Keychron billentyűzet, ezúttal teljesen kerámiából
- Bemutatkoztak az NZXT legfrissebb, C Gold Core sorozatú tápjai
- Ha eGPU-ról van szó, akkor az OCuLink a teljesítménybajnok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gyorsan cáfolta az Xbox hardverek lelövéséről szóló pletykákat a Microsoft
- Annyira nem rajong az Intel és az NVIDIA közös PC-s projektjéért az Acer
- Milyen TV-t vegyek?
- Canon EOS DSLR topic
- OLED monitor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
puttputt
őstag
Tényleg? Nekem nem szerette a 8x-ost tuningban, 9x-es meg kevés fsb-t ad, bár a legstabilabb.
Most 8,5-ösön elég stabil (kicsit több fesszel mint 9x-esen), 24/7-nek tűnik és megvan a kellő busz-seb. is.
Vagy nincs igazam?
/Nekem is vki. javasolta, ő is most tért át 8,5-ös szorzóra... bár, lehet, hogy lapfüggő a dolog, mert mindketten Asus P5Q Pro-t használunk és E8400-at./ -
puttputt
őstag
-
Fecniii
tag
Kösz Qru, megfogom nézni, most haza jöttem, de jövőhéten megnézem. A feles szorzó gyárilag így van ennél a procinál azért hagytam úgy, ha bírná magasabb FSB-n akkor esetleg lentebb lehetne venni 7x-esre.
Amúgy vannak még olyan feszültség értékek amikről gőzöm sincs hogy mik és ezért nem nyúltam hozzá. Ezekről tudna valaki felvilágosítást adni? -
hola_bola
csendes tag
Tehát, akkor a beállítások pontosan:
Robust Graphic Booster: Auto
CPU Clock Ratio: 10X
Cpu Host Frequency: 280 Mhz
PCI Express Freq: Auto
C.I.A.2: Disabled
Performance Enhance: Standard
Memory Freq: 840 Mhz
DRam Timing: 5-5-5-18
DIMM Overvoltage Control: Normal
PCI-E OV Contol: Normal
FSB OV Ctrl: +0,1V
MCH OV Ctrl: +0,1V
CPU Voltage: 1.38V (ebből 1.36 érkezik meg...) -
hola_bola
csendes tag
Kipróbáltam, valszeg ez megoldás volt, de további kérdéseket vetett fel. Most azt csinálja, hogy 280 Hz-en van a BUS, de a processzor csak 6x-osan megy, és próbáltam terhelni, csak extra munkákhoz (mondjuk kitömörítés) megy fel és akkor is csak pár másodpercre 10x-re. Ezzel gyakorlatilag csökkenteni sikerült az órajelet, mert ugye most 1680-on megy ténylegesen.
Ez úgy gondolom nem normális, ugye? -
Zé_Mester
őstag
THX.
most 8x450FSB-vel simán bebootolt.
éjszaka majdnem kinyírtam a komplett gépemet, hála az asztal mellé kiterített motyónak és a monitor mellett lévő ásványvíznekde nem történt ekkora baj, de fél 4-kor még itt törölgettem a vizet mindenhonnan
na mindegy, már álmos voltam
nézem most tovább, hátha sikerül még egy kicsit többet is
-
instant_h2o
csendes tag
Rendicsek.
Nem az elég-nem elég a kérdés,csupán kíváncsi lennék a végére.
Már csak egy rövid felhomályosításra lenne szükségem: BIOS-ban mit tesz az
FSB Overvoltage szekció? Úgy értem,mire szolgál?Még valami: számít teljesítményben az,hogy milyen FSB-vel érem el az adott sebességet, vagy teljesen mindegy?
Előre is kösz
i_h2o -
TazLeacher
nagyúr
NB? Az mi?
Aha kétszer futattam Orthost, egyszer 8 órát néztem, az lement simánm aztán egyszer néztem kicsit tovább 13 óra 50 perc után hibázott. Azóta nem piszkáltam, csak most valami apropóján elindítottam az Orthost, egyszer kaptam egy kékhalált, egyszer meg 5 perc után hiba...
-
nbl2
senior tag
Megint félreérthető voltam, én sem arra gondoltam, hogy a 400-as memóriák 800-on fognak menni, én a sávszélességre gondoltam, ami szerintetetk nem függ össze a sebességgel.
Egyszerű példa: Van egy út megy rajta 1 kocsisor 100-al. Bővítik két sávosra (ez a DC), attól az autók sebessége nem gyorsul, csak annyit nyernek vele, hogy immár két sorban több autó tud átmenni.
( Ez egy nagyon jó példa volt a dc-re), tehát te mondtad ki, hogy elméletben kétszer annyi adatot fog kapni a dc miatt a proci. Akkor most dupla sebesség 4 kocsi, vagy normás sebesség 8 kocsi. Belátom, hogy az utobbi gyorsabb, mivel a koléga a tesztből ezt bizonyította, de azt is, hogy nem olyan sokkal, szóval igen is van értelme a dc-nek, ha valakinek nincs olyan memóriája ami az FSB órajelén tud futni. De amit ti mondtatok az a gyorsabb és jobb megoldás. -
nbl2
senior tag
Bocsi, de értem, hogy jön ki az 1333 és 1066 mhz.
A dual chanlet is értem.
Viszont ez alapján akkor egy 800FSB c2d-hoz csak a 800-as memória jó, mert különben a lassab memória visszafogja a procit? Mondjuk nekem 800FSB van és 666-as ramok. Akkor szerinted ez visszafoja a rendszert?
-
nbl2
senior tag
illetve a 333 MHz-es Core 2-es processzorokhoz is a rendszerbusz négyszerezéséből adódóan "illik" 1333 MHz-es memóriát társítani (4 x 333). részlet a cikkből.
Erre te ezt írtad: DDR2 = Double Data Rate 2 vagyis, az 1:1-es leosztásnál 400-as FSB-nél 800MHz-en megy a ramod (mert duplázódik).
Na akkor ki írt itt baromságot? Én tudom, hogy a cikk írója, mert 1333FSB-hez elég a 666Mhz-es ram pont a dual chanel miatt.
-
dokar
addikt
procim: E4500 / SLA95 / Q727A433
mivel lapom még nem jött meg, így haver gépében lett tesztelve:
1.280V-on ~3200MHz-ig stabil
1.504V-on ~3600MHz-ig stabil
víz alatt volt és csak superpivel teszteltem.
néztünk FSB wallt: 425MHz még stabil volt, utána a következő vizsgált érték 435MHz már totál fagyi volt
nálam léghűtés lesz, 7000Cu.ez most mennyire jó példány?
-
qMAGICq
tag
Tegnap sokat tesztelgettem.
Sajnos nekem kell a kakaó hogy menjen a CPU.Bios 1,35 -> 3,1 GHz a max, mindennel próbálkoztam. (De ez amúgy is alapfesz alatti járatást jelent)
Bios 1,425 -> itt 3,3 a vége
Bios 1,625 -> itt 3,6.Nem is aggódok, csak én úgy tudom a sok fesz nem tesz jót az élettartalmának a CPU nak.
Tehát nem szeretném megölni szegényt 1-2 év alatt.FSB termination Voltage ről valaki tudna többet mondanI?
1,2 - 1,5 V lehet állítani.
Most 1,2 re raktam. stabil. Nem tudom mennyire kéne, minél számít ez. -
Zé_Mester
őstag
ezzel egyetértek.
amikor haverom 478-as Prescottját políroztuk, szép egyenletesen jött le róla a cucc, nem úgy mint a C2D-ról
abból is políroztam már E6300-ast meg E6550-est is, és a 6300anak a közepe kezdett el először kikopni, a 6550-esnek meg a szélei (és mondjuk elég durva eltérés volt a közepe és a szélei közöttmost gondoljatok bele, az a technika ami ott van nanométeres cuccokat tud alkotni, meg 100000mm pontossággal forraszt, meg hasonló. Akkor az ne tudna egyenesre kihozni egy kupakot ???? na ne máááá
Véletlenül vannak így gyártva ???? - Igen, előfordulhat.
-
Anthony28
őstag
Vásárlás előtt én is ezt szerettem volna tudni.....
nem kaptam konkrét választ, de most már tudom.A 6550 annyira nem jó tuningra! Bár nekem 3470Mhz-en megy léghűtéssel, de jobban jártam volna egy magasabb szorzójú procival.Mert így az 500-at verdesi alulról az fsb, ahelyett hogy a szorzót emelném.Max 7-es szorzót tudok beállítani.Lehet cserélni fogom.
-
TazLeacher
nagyúr
A prszűrő nem egy rossz 5let, a ventiket is lehet feltekerem. Nem az agond, hogy nem szellőzk ki, hanem, hogy a házból kimenő (milyen hülye szó ez!) meleg levegő beszorul oda az asztal alá, és fűút. A pasztád akkor dobtam, arra gondoltam lecserélem a procihűtőt egy Ninja Plus-ra. Hmm?
U.I.: mivel állítsam a ház ventijeit?
-
C.Brigante
veterán
a hyper TX jobb mint a freezer 7
én pl pont freezer 7-ről váltottam Hyper TX-re, nem azért mert óriási különbség van a 2 közt, hanem mert a freezer iszonyatos csapágy hangja 100%-on már kurván idegesített, a tx nél a 100%-ot alig lehet hallani, hűtésben pedig egyformák, de az a hang nálam sokat számít!
-
Ribi
nagyúr
400fsb-t meg siman kell vinnie, a felett esetleg mar beleszolhat, de addig nem a 4 modullal van a gond. Szentem mind1 hogy 2 vagy 4.
Eleg sok embernek meg 400fsb felett is 4G ramamal.(pl nekem is)
VIC20, ebben az elso hsz-ben azt a cpu vcore-t at kellene mar irni kb 1.35-1.4V-re, mert 1.265V-n szentem az emberek 10%-nak megy.
Chipset, NB meg SB-t felesleges magasra venni. 400-on meg boven kell vinni alapon is.
[Szerkesztve] -
VIC20
őstag
Igen, most, hogy mondod, rémlik, hogy amikor (majd' egy éve) megvettem két gigával, egyszer kipróbáltam egy kis tuningot. Akkor is csak bios frissítés után ment. Nem nagyon húztam meg, de az biztos, hogy úgy állítottam le a húzóproggit, szóval nem volt fagyás vagy ilyesmi.Eddig nem volt szükség tuningra, de most viszont az Oblivion miatt igen.
Sose gondoltam volna, hogy a memória akasztja le.
Este meglátjuk, mire megyek vele. -
VinoRosso
veterán
lapfüggő hogy az időzítések vgy a sávszélnövelés okoz e nagyobb teljesítménynövekedést. Na én is ettől parázok, hogy pont ezt a ramot nem csípi valamiért a lap.
mert akkor el kell adnom vagy a lapot vagy a mamkókat. Azért valamilyen szinten releváns lehet 2 különböző lapot is összehasonlítani. Legalábbis olyan szinten, hogy egy proci mit megy bennük. Amugy 2x raktam be ugyanabba a lapba és máshogy ment. Lehet most kis se veszem egy darabig
. Írtam, hgoy mindent ugyanúgy csináltam mint ahgoy szoktam, eléggé rutin szinten kapkodom már ki be a procit, de ilyent még nem láttam. MInden hajszálpontosan ugynanaz, csak a proci megy többet. Lehet hogy ennyit számít az a pár fok levegővel?
-
cellpeti
nagyúr
Amiket mondtál kikapcsoltam,a CTRL+F1-et is megnyomtam mikor beléptem a BIOSBA
CPU CLOCK RATIO: 7x=>nekem ez alapba 6x-on volt
CPU HOST CONTROL: Enabled=>vmi nem jó. Az egyik újraindítás után megint bementem a BIOS-ba és az DISABLED-re állt vissza.
CPU HOST FREQUENCY: 400
C.I.A.2: DISABLED
SYSTEM MEMORY MULTIPLIER: 2.00
MEMORY FREQUENCY: 800Mhz(ha a CPU HOST CONTROL: Enabled )
MEMORY FREQUENCY: 533Mhz( ha a CPU HOST CONTROL: Disabled)
MEMORY PERFORMANCE ENHANCE: [Normal]
DIMM OVERVOLTAGE CONTROL: [+0250] =>visszavettem [+0.200],de így se jó
(G)MCH OVERVOLTAGE CONTROL: [+0.10v]
FSB OVERVOLTAGE CONTROL: [Normal] =>ezt nem kell állítanom?
CPU OVERVOLTAGE CONTROL: [Normal] =>ezt nem kell állítanom?
NORMAL CPU VCORE: 1.35000v
Így van most beállítva. Szted mi lehet a gebasz?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
fsb1000
nagyúr
Ez szépen hangzik, de 945GC A2 chipsettes alaplapnál (pl. Asrock Conroe1333) nem tudtam szorzót állítani.
Nem támogatja a bios.
Fixen 11x E4500-val.
Ezért volt a kérdés. Azaz szerintem alaplapfüggő (is) a szorzó állítás.
SZóval még mindig várnék tippet 25K alatti alaplapra, ahol lehet a szorzót állítani E4xxx és E6xxx procikkal.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3522
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest