Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
Ez lenne az amiről szó van?
Sajna az ára nincs kiírva.@ MEKK
Szvsz nem, mert valahogy túl gyengének tünik. -
sz.j
nagyúr
Ha nem használsz hátlapí merevítést (de mindig érdemes), akkor ajánlott a hűtő talpait tökéletesen egysíkba "hozni" (hajlítgatás, egyengetés vagy bármi más módon.).
Ha mind a négy talp tökéletesen egysíkban van, akkor bármilyen erővel meghúzott csavarok se tudják deformálni a lapot.
-
sz.j
nagyúr
" ... Pöckök nehezen mentek rá, és igencsak görbítettem szegény giga lapot. Ez csak nálam van, valamit rosszul csináltam, hogy ennyira görbült, vagy másnál is ..?"
Ha nagyon idegesít a lap meghajlása, talán érdemes lenne venni (~1,2k), esetleg csinálni egy hátlapi merevítőt.
Megszűnne a lap görbülése, sőt a csavaros felfogatás miatt egyszerűbb is lenne a hűtő felrakása. -
sz.j
nagyúr
válasz
Oibacsi #1637 üzenetére
Ezek szerint ezekkel a paraméterekkel ez a leghalkabb venti?
1800 rpm, 42 CFM, 22dBA -
sz.j
nagyúr
Amióta két Scythe S-FELX (800, ill. 1200 rpm szabályozva) ventit használok házhűtésre, a legnagyobb zajforrás a TX2 hűtő ventije.
Sajnos még akkor is zajos a hűtő ventije ha kb. 1000 rpm-re leszabályozom ..., ezért a venti cseréjét fontolgatom.Tudnátok ajánlani egy nagyon halk, de megfelelő légszállítású 92 mm-es ventit, ami 1800 rpm körül forog, a légszállítása kb. 40 CMF és a zaja 20 dBA alatt van?
-
sz.j
nagyúr
Be kell építeni egy előlapi panelt, egyszerűbb esetben egy szabályzó potit, és akkor nem kell kínlódni a venti(k) fordulatával/hangjával.
Nekem négy venti szabályzására alkalmas Enermax előlapi panelom van.
A mindennapi használatkor a TX2 venti fordulatát 800-900 rpm közöttire csökkentem és így teljesen hangtalanul forog.
De a többi házhűtő ventire is ez mondható el. (Természetesen tuningnál maxon megy minden) -
sz.j
nagyúr
válasz
redXIII #1580 üzenetére
Például itt van egy csavaros TX2 felfogatás.
-
sz.j
nagyúr
Ha ez így van, és miért ne hinném el neked, akkor ez zaj szempontjából sokkal rosszabb megoldás mint a síma TX felfogatása.
Talán érdemes lenne átalakítani a TX2-es hűtők venti felfogatását a síma TX-nél alkalmazott gumisra! Ennek hatására, legalábbis elméletben, sokkal csendesebbnek kellene lennie!!! -
sz.j
nagyúr
válasz
Oibacsi #1562 üzenetére
"igen, leveszed a burkolatot, és a belső oldalról felcsvarozod ..."
Ezt melyik típusra írtad, a síma TX-re vagy a TX2-re?
Mert legjobb tudomásom szerint a síma TX-nél a ventit gumifelfogatókkal rögzítik a burkolathoz.
Lásd a PH teszt-et.
Vagy a TX2-nél nem így van felfogatva a venti?Öszintén szólva én nem néztem meg a TX2-es hűtőmet felrakás előtt, de csak ezért nem szivesen szedném szét a gépet.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Oibacsi #1520 üzenetére
Elnézést, hogy beleszólok, de szvsz nem kell semmilyen csavarhúzó ..., és anélkül is gyorsan és könnyen fel lehet rakni a hűtőt a procira.
Csak a felrakás elött le kell húzni a műanyag burkolatot (a ventivel együtt) a bordáról és az átlósan lévő két műa. pöcköt egyszere benyomva, majd a másik kettőt, pillanatok alatt fent van a borda.
Ezután a ventit vissza kell tenni.Nagyon fontos, hogy a műanyag pöcköket, a felrakás elött, "tilos" a nyíl írányába elforgatni!!! Elforgatni csak a levételkor kell!
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Kérném azt a forumtársat aki AMD laphoz használja a TX2-es hűtőt, és nincs szüksége az Inteles lapokhoz szükséges lefogóra (föleg a műanyag részek érdekelmek), és hajlandó tölük megválni, küljön számomra egy privit.
Köszi sz.j
-
sz.j
nagyúr
Mindenfajta tekergetés nélkül csak be kell nyomni (átlósan !) a műanyagokat.
Amikor le akarod szerelni a hűtőt a prociról, csak akkor kell a nyíl írányába tekerni a műanyagokat.Könnyebb felrakás érdekében vedd le a ventit és a burkolatot (óvatosan húzd felfelé a műa. burkolatot és a ventit), ha már felraktad a bordát, akkor a hornyokba illesztve told vissza amit levettél.
-
sz.j
nagyúr
A TX2- nél van két leszorító ami elforgatás után visszaugrik, azaz nem szorítja le a hűtőt.
(Mintha kicsit kifelé hajulna az a műanyag pöcök aminek be kellene akadni ...)
Ilyenkor mit lehet csinálni?
Esetleg lehet kapni ilyen műanyagokat külön?Megjegyzem, hogy az Intel gyári hűtőt, ami úgyanezen az elven működik, többször le és fel tettem és azok tökéletesen leszorítják a hűtőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged