- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen processzort vegyek?
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
Az AI-nak leírtam komplex bajt és ő is látja mi lehet a gond!
Válaszolt a droidja!
Á, értem! 😄
Szóval akkor az történik, hogy a hangerő szinkron kikapcsolt állapotban kvázi „átveri” a hangszórót — a belső erősítő mindig maximumon dolgozik, és már jóval alacsonyabb telefon-hangerőn is ugyanazt a basszust és teljesítményt adja, mint csúcsra járatva, ami torzítást okoz.
Amint bekapcsoltad a szinkront, a telefon és a hangszóró hangerőskálája összhangba került, így a végfok nem megy túlvezérlésbe fél hangerőnél. Ennek ára, hogy tényleg halkabb lett (kb. 6 dB-lel), viszont tisztábban és kontrolláltabban szól.
Ez egyébként teljesen logikus jelenség — a hangerőszinkron bekapcsolása tulajdonképpen megakadályozza a DSP/erősítő túlvezérlését, ezért tűnik „csodának”, hogy megszűnt a torzítás. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19916 üzenetére
Persze csak a magyar Bluetooth hangszóró topikot leszámítva nincs is kivel megbeszélni ezeket a kérdéseket. Oluv gondolom se a Earfun nem tud ezekről a hibákról, pedig ha lenne normális mikrofon amivel tudom mérni és mutatni mennyit változott a hangszóró viselkedése "Drámai lenne".
Most viszont elhiszem hogy a hangszóró ebbe az állapotba tudja fél hangerőn a 30 órát.
Így konkrétan az egész hangszóró viselkedése megváltozott, eddig úgy volt hogy inndor+ 50%-ról hangerőről átmentem Outdoor 50%-ba Majd 2X lett hangosabb a hangszóró.
Most viszont a sok anomália és hangprobléma szerintem java részt meg is szünt.
Talán a zavaró hogy fél hangerőn már nem olyan hangos egyik módba se, de ha több kell majd feljebb veszem. Most ki merrem mondani a Uboom X olyan mint a ÉG ÉS FÖLD.
Hatalmasat változott a hangszóró, mert nem is érettem a Outdoor eddig miért is ette nagyon az akkumulátort.
Keresgéltem de nem találtam se Earfun oldalon se forumon hasonló gondot.
Szóval akinek van Uboom X és a hangerő szinkron nincs bekapcsolva, használja! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19912 üzenetére
"Az eredeti 4.0 BLuetooth-s ... " – igazából nem a bt. verzió a lényeg, hanem az AVRCP.
Ha AVRCP 1.4 vagy újabb, akkor a Bluetooth absolute volume-nak elvileg működnie kellene ..." ... Uboom X már tud ilyet? Nem tudtam ... " – ezt szomorúan olvasom. Pedig talán az Uboom X-el kapcsolatban is volt már ez téma (de attól függetlenül biztos).
Egyébként – mint írtam – ez normális esetben be van kapcsolva a telefonban, aztán a hangszóró vagy tudja, vagy nem. Szóval attól, hogy a Dockin-al így bohóckodni kell, az Uboom X-nél működnie kellene a szinkronnak (hacsak ki nincs kapcsolva az említett funkció a telefonodban).Egyébként nincs bt.-s fej- vagy fülhallgatód? Vagy ott is külön állítgatod a hangerőt?
"AMúgy se hiszem ettől jobban merül majd az akkumulátor."
Ez nem "hit kérdése". Gondold végig! Adott egy erősítő, aminél azzal kezdesz, hogy feltekered a hangerőt, majd ráküldesz – a telefon hangerejétől függően – egy gyenge jelet.#19914
"Na meg van a Uboom X hangerő szinkron teszt! Ez eddig ki volt kapcsolva ... "
Hallelujah!"Indoor+-ba Szinkron előtt egész jó hangerőt adott le telefonon fél hangerőn ... "
Hidd el, hogy a 100% az így is 100% lesz. Az, hogy neked eddig hangosabb volt az "asszinkron" beállítás mellett eleve eléggé beszédes.
Én egyébként ebből arra a következtetésre jutottam, hogy a DSP úgy működik ebben a hangszóróban, hogy a beállított hangerőt figyeli (és ahhoz igazított beállítást alkalmazza), és nem pedig valós idejű spektrum analízist végez (ez nem is meglepő, mert akkor nem ennyibe kerülne ...).
Az viszont biztos, hogy ez a normális, üzemszerű működés (nem pedig az absolute vol. OFF). -
carl18
addikt
Köszönöm az ajánlást!
Szóval meg volt a 10 perces teszt, Hangerő szinkron nélkül Earfun Uboom X Indoor+ mód, tiszteséges hangerő és basszus, rákapcsoltam a hangerő szinkron és fél hangerőn jelentősen csökkent a basszus és a hangerő 30%-40%-al talán.
A Másik érdekesség ami durva, szóval eddig hangerő szinkron nélkül a Uboom X hibája az volt hogy a hangerő hangszóró maxon volt és telefonon fél hangerőn akkor a hangszór már félhangerőn is elég hangos volt de a Membránt lengett mint az isten nyilla.
Mivel Eddig a Dockin D fine hangszórók körül forogtam arra a hangerő szinkron hiánya nem nagyon volt hatással, de az UBoom X-nek ez komolya bezavar.Megcsináltam a nagy tesztet, Outdoor EQ 50% Hangerő, szinkronnal és anélkül.
Úgy látszik kiderült ha a hangszóró maxon van és telefonon vezérlem a fent maradó hangerőt a Uboom X már félhangerőn is leadja a maximum basszust.Szóval ez volt a oka a passzív membrán torzítástnak.
Hangerőn Sync után fél hangerőn a hangszóró jelentősen halkabb lett 5-6 Decibel és a basszus torzítás is eltünt. Viszont új érdekesség a Uboom X eddig nálam úgy ment "Szinkron nélkül hogy fél hangerőig volt meg Outdoor módba a basszus". Amit utána emelkedett hangerő már csak közép és magas tartomány volt.
Most hangerőn szinkron után tökre máshogy viselkedik a hangszóró, oda toltam max hangerőn és lásd teljes hangerőn is jelen van még a basszus.
#19911<Adamsky>
Nagy Köszönet!Nem gondoltam egy ilyen apró beállítás különbség így bezavarja a TECHDemo Earfun Uboom X-t.
Igazság szerint gyorsan prezentálom írásba eddig milyen volt a Uboom X.
Hangerő szinkron nélkül Outdoor Mód 50% hangerőn hangerő talán 92-94 DB, basszus 10/10 és néha passzív membrán zörej.
Hangerőn szinkron után Outdoor Mód 50% hangerőn Hangerő talán 86DB, Basszus 10/6
És sosincs passzív membrán zörej, egy érdekesség hogy kb Szinkron után a Kb 70-80%-ig kell felvennem hogy utolérjem az eddigi 92-94 Decibel hangerőt.
A másik érdekesség hogy most kiderült úgy látszik valóban a DSP Tolta túlba a kretént, mert a szinkron után teljes hangerőn jön ki az a erős basszus ami eddig fél hangerőn jelent meg.Igazság szerint sok más hangszóróm volt, amik nem viselkedtek így. Dockin D Fine, W-King, Tozo, De sok-sok más márka se kattant be a hangerő szinkron hiányába.
Mondjuk úgy a Szinkron előtti 50% hangerőn Uboom X kb valójába Maximum basszust adott le és kb 75-80% hangerőn ment ,annak ellenére a telefon 50% hangerőre vettem.
Most nagyobb hangerőn se torzít már úgy.Szóval nagy köszönet az ajánlásért akinek Uboom X van tegyen egy probát vele.
-
carl18
addikt
Na meg van a Uboom X hangerő szinkron teszt!
Ez eddig ki volt kapcsolva, és a hangerő maxon volt a hangszórón és a többit telefonon vezéreltem mint a Dockin D FINE esetébe.Indoor+-ba Szinkron előtt egész jó hangerőt adott le telefonon fél hangerőn, miután a szinkron bekapcsoltam fél hangerőn a Uboom X jelentősen halkabb lett.....
A másik hogy mikor átváltottam Indoor+ról Outdoor módba a hangszóró még fél hangerőn is sokkal hangosabb lett.
Most Ha telefonon fél hangerőn van Outdoor módba azonos hangerőt produkál mint Indoor+ módba egy kicsit inlúzió romboló.De mivel mindenhol jelentősen halkabb lett, ezért gondolom az akku tovább bírja.
Szóval én tudom mondani eddig ezért nem használtam mert jelentősen halkabb.
De ha a DSP vagy a hangszóró elektronikát jobban kíméli akkor teszek vele egy probát így használom 1 hétig.
Így könyebb volt állítani a hangerőt, de akkor látjuk eddig a Outdoor mód is tiszteségesen hangos és erős volt azért lengett ennyire a membrán.
A te tesztedbe akkor azért nem volt "Membrán zaj vagy torzítás" mert hangerőn színkron mellet toltad le a tesztet.Da ha ezt kikapcsolod és úgy vezérled a hangerőt mint én jelentősen hangosabb és erősebb a Uboom X.
-
carl18
addikt
válasz
pècsimunkás #19910 üzenetére
+1 Én is azért használom így, mert ha véletlen hangerő kell nem akarok mindig hangszórón is hangerőn változtatni, akkor jobb telefonról vezérelni és a hangszóró marad fix.
AMúgy se hiszem ettől jobban merül majd az akkumulátor. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19911 üzenetére
Az eredeti 4.0 BLuetooth-s Dockin D Fine még támogatta az a hangerő szinkront.
Uboom X már tud ilyet? Nem tudtam vagy is nem használtam eddig, na majd aktíválom és meglátjuk mi változik.Nekem P30 PRo van még, de kell olyan eszköz ami támogatja is ezt a hangerő szinkron.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
pècsimunkás #19910 üzenetére
"Dockint tudom külön állítani." – úgy érted, hogy a Dockin-t nem is lehet máshogy vezérelni? Nem támogatja az hangerő szinkron-t? Ez elég gáz!
Nálam az ilyen hangszóró nem maradt volna pár napnál tovább ...
-
pècsimunkás
addikt
válasz
<Adamsky> #19909 üzenetére
Dockint tudom külön állítani.
A többi hangszórón, ha állítok hangerőt, akkor a telefonon is állítom. Látszik a kijelzőn.
A Dockin maxon van, aztán a telefonnal állítom be azt a hangerőt, ami nekem megfelel.
Ha hangosan akarom hallgatni, nincs kedvem mindkèt eszközt állítgatni.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
pècsimunkás #19908 üzenetére
"Èn is így használom a Dockint"
Magyarázzátok már el kérlek, hogy ez miért jó? Nem tudom milyen telefonotok van, de a legtöbb alapból úgy működik, hogy az "absolute volume" be van kapcsolva. Ilyenkor a két eszköz hangereje szinkronban van. Szóval, ha nem lenne, akkor a developer options-ben érdemes bekapcsolni (vagy a disable absolute volume-ot, ki). Nem rocket science.
Ha így használod az adott hangszórót, meg sem érzed a különbséget, max. azt tapasztalhatod, hogy megnő az üzemidő, kevésbé fog melegedni és talán még jobban is fog szólni (mert a DSP nem lesz "becsapva"). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19906 üzenetére
" ... könnyebb így vezérelni." – ne bolondozz már! Hogy lenne így könnyebb? Vagy az szerinted "nehezítés", hogy fogod a telefont, és ha azon állítod a hangerőt, akkor ugyanolyan mértékben változik a hangszóró hangereje, és vice versa?
Gondold végig! Ha koppra tekered a hangszórón a hangerőt, akkor az erősítő "csutkán" üzemel. Persze az említett torzítás nem ettől van, bár áttételesen (nagyobb teljesítményre sarkallt erősítő, ill. részegységek → nagyobb hő) okozhatja. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19903 üzenetére
Dockint is így használom könnyebb így vezérelni.
De majd ki próbálom ha a hangszóró csak fél hangerőn megy.Enyém sose volt napon mindig árnyékba használtam de a meleg biztos közre játszik. A Uboom X lég mentesen zárt. Utoljára az Anker hangszóró kapott sok kritikát mert meleg után a passzív membrán ott is torzított meleg esetén.
minden esetre én esetek több mint 99 százalékába nem torzítok. A torzítás se torzítás inkább passzív membrán rend elleneség.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Pixx96 #19904 üzenetére
" ... tuti külső hő + hangfal hő termelése okozza gondot ... "
Hát, ja. A nagy meleget semmi sem szereti. A Soundcore-nál is volt ebből gond (náluk nem torzított a membrán, hanem nemes egyszerűséggel megszorult).
Mondjuk az is érdekes, hogy csak a baloldali csinálja ...
... mert tuti, hogy nincs külön bal-, és jobboldali belőle. -
Pixx96
aktív tag
válasz
<Adamsky> #19903 üzenetére
szobába nekem sosem kopogott igaz bent 24 fok van mindig klíma miatt. kint vettem észre először ezt lemez tetős terasz alatt volt egy asztal tetején nap nem érte. most múlt héten fa alatt is csinálta kint első esetben outdoor módban csinálta másodiknál meg outdoor+ azóta nem viszem ki inkább
és mindkét hangfal ilyen volt amit eladtam az is meg ez is olyan koppra ugyanaz a hiba talán ez kicsit jobban bírja valamivel azért is hagytam ezt de ugyan úgy előjön ¯\_(ツ)_/¯ viszont melóba csarnokban raktár bevittem 12 órát simán leszolta közel max hangon hiba nélkül... tuti külső hő + hangfal hő termelése okozza gondot
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19901 üzenetére
"Szóval hangszórón ki van maxolva, a hangerő és telefononról megy a verérlés."
... de ilyet miért csinálsz?Ezt már beszéltük min. egyszer. Szerintem nem tesz jót a hangszórónak. A DSP is azt hiszi, hogy most full hangerőn kell szólnia – ill. fog megszólalni – a hangszóró.
Persze ettől még lehet, hogy tényleg a meleg tesz be neki (más gyártónál is láttunk már ilyet ...) ahogy Pixx96 is írta. Én olyan helyiségben próbáltam, ahol ugyan nem kapott direkt napsütést, de éppen olyan 27 °C volt.
Ha legközelebb előjön a torzítás, próbáld meg te is lehűteni ... kíváncsi lennék, hogy neked segít-e. -
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #19899 üzenetére
biztos tervezési hiba mert ebből is kettő volt itthon mindkettő csinálta tieddel együtt már 3 speaker akkor. szal ez ilyen elkell fogadni vagy szetkapod keresni kell valami gumi szerű anyagot membrán peremét körbe kened hogy keményebb legyen ne legyen olyan lágy nem szilora gondolok
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19900 üzenetére
Köszönöm a tesztet körbe írom pontosan!
Szóval hangszórón ki van maxolva, a hangerő és telefononról megy a verérlés.
Telefonon a 15/8-as hangő ahogy írod 52-53% Körül volna hangerőbe.
Earfun App és a Outdoor módba van, és a zene elején ahogy indul főleg kültéren de tisztán hallani kicsit fura hangod add a bal oldali passzív membrán.Outdoor+-ba szerintem nálam se csinálja.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19897 üzenetére
"Itt a zene ... "
"Outdoor+"-ban – 53%-os hangerő mellett – mindenféle torzítás nélkül szól nálam.
Nem tudom miről küldöd át a zenét, de nekem ott valami nem kerek ...
Próbáld meg másik forrásról (is).#19899
" ... mindig a bal oldali csinálja." ← na, ezt kérdeztem korábban, hogy mindkét oldalon hallod? Ezek szerint a bal oldali membránnal van valami. Ezt szerintem otthon pikk-pakk tudod javítani.
"De valami "Basszus egyensúly gond lehet?" ← egy légtérben van a két hangszóró és a membránok is, szóval nem túl valószínű ... -
carl18
addikt
válasz
Pixx96 #19898 üzenetére
Jó a felismerés!
Nekem is mindig a bal oldali csinálja.
Azt láttam Teardown videóba jobb oldalt van a erősítő.
De valami "Basszus egyensúly gond lehet? A Bal Membrán több basszust kap mint a jobb oldali és ezért generálja ezt a zajt?
Csak a te és én hangszóróm esetén is bal oldalt csinálja. Ha hibás tervezés? gyártási minőség? Csak más gyártóknál nem áll fent az ilyen hiba.
Akkor lehet nem véletlen volt a Uboom X hibás rajtja mert idővel az Earfun is látta a hangszóróval gondok vannak "Passzív membrán minőség"? Ők se hittek igazán benne. -
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #19896 üzenetére
membrán csinálja lefogod picit ujjaddal azt részt ahol jobban kileng és meg is szűnt a zaj már teszteltem ezt mert zavart
és ha szemben állsz hangfallal baloldali csinálja mindig... jobb oldali nem csinálja es látszik is szebben egyenletesebben mozog baloldalin maga passzív membrán pereme olyan mintha nem egyenletes vastagságú/ erősségű lenne perem körbe és nem szimmetrikusan mozog nagy kilengéseknél... valószínűleg hó hatására ahogyan lágyulni kezd membrán utána elkezd kopogni... beviszem klíma elé leteszem 5 percre és semmi baja újra
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19894 üzenetére
Itt a zene, persze egy zenéért nem rossz hangszóró ez!
#19895Pixx96
Igen a Uboom X ára valóban erős volt mert én se találtam más hangszórót ami felveszi az Earfunnal a versenyt!50E alatt nem kapsz ilyen nagyot vagy erőset!
Uboom X is bőven jó mindenre, hordozható és nem olyan drága hogy fél a strandra kivinni! -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19894 üzenetére
Ez a Oluv 0.48 FW ahogy írod, és ez még a sima Outdoor Oluv EQ fél hangerőn.
És néha tesztelem is a hangszórót mennyire jó vagy mennyire agresszív a DSP, és ritkán de a Uboom X képes kiadni passzív membrán körül érdekes zörejt.
Talán túl mélyre menne? Egy adott Frekvencia körül csinálta 40-50HZ Körül, egy külföldi videós pont azt nézte milyen mélyre megy A Uboom X.
A Boom XXX-t csak nagyon ritkán használom, Beltéren Indoor+ nyomom, kültéren meg Outdoor vagy Outdoor+-ba használom fél hangerőn.Persze én se agyalom túl betudom annak hogy valamit elmértek, vagy a passzív membrán mérete vagy minősége érte el a korlátját.
#19893Pixx96
Ez a egész úgy volt kimentem 10 percre zenét hallgatni, Arra voltam kíváncsi 0,48 FW alatt is csinálta-e ezt a zajt, de úgy látszik nem számít sokat a FW mert a hangszóró fizikai korlátja vagy valami más dolog miatt csinálja.
Mert jó hangszóró a Uboom X de így néha egy kicsit élményromboló!
A Passzív membrán körül jön ez a zavaró hang, így a Woofer szerintem bírná a basszut.
-
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #19892 üzenetére
akkor a két go3 menne háztól bár így is menni fog tesómnak kéne az egyik uboom X meg marad továbbra is az asszonynak azzal főz meg takarít
41 ezerért vettem cakk pakk annyiért nem kapsz semmi értelmeset... most adtam el charge5 is annyi hangfal volt már itthon
JBL ultimate ez marad
van két go+ play 3 ebből egyik menni fog mint írtam
van egy uboom x ez marad
volt charge5 ezt adtam most el ezt hordtam melóba
meg van egy xiaomi outdoor speaker ezt melóba hordom -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19889 üzenetére
" ... így ment a 0,48 firmware a hangszóróra."
Ez most az Oluv féle 0.48, ugye? Mert tudtommal a gyári még nem jött ki.
Ennél most nem hallod azt (a torzítást), amit a 9.49-nél?
A 0.49-ben elvileg tényleg van egy kis "boost" – a 0.48-hoz képest –, de csak az alsóbb hangerőtartományban.
Ez alól kivétel a "Boom XXX", ahol – ha jól veszem ki az írásból – az előbbi kiemelés nem csak az alsó tartományt érinti. Épp ezért nem is nagyon ajánlja a 80% feletti hangerőt (mert előfordulhat torzítás).
Engem spec. ez az egész nem izgat / érint, a Boom XXX-et sose használom, és 70%-ra se tekertem még fel soha.
Egyébként szerintem a DSP "bütykölésével" nem lehet olyan helyzetet előállítani, hogy tönkre vágd a hangszórót.#19891
Na, ezen már én is hallom. Fülessel hallgattam ezt is, és a korábbit is ...
... viszont ahogy sejtettem (és írtam is fentebb) ezen nem segít a 9.49 → 0.48 downgrade.
Mindkét oldali membrán ezt csinálja?
MI ez a "muzsika"? -
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #19891 üzenetére
az a gáz hogy még nem is egyenletesen mozog a membrán féloldalasan.. xd vicc enyém is ilyen pont ezt írtam tegnap vagy tegnap előtt minőségételen egész hangfal úgy ahogy van szóltak gyárba kéne oldalra egy membrán másik szólt fogd meg a söröm kategória aztán oda vágtak darab gumit ozt jólvan az úgy... sokat van kint melegben egyre rosszabb nem kell napon lennie beviszem hűvösre aztán megjavul ezek után ez mennyire offroad speaker? ¯\_(ツ)_/¯ de hát mi.ezt már beszéltük privatba egyszer
-
carl18
addikt
válasz
Pixx96 #19890 üzenetére
#19890Pixx96
JBL Boombox 4 idén szeptemberbe fog megjeleni, én is kíváncsi leszek arra mit nyújt.
21 Voltos akku mellet tudja fixen a 200 wattot akkuról, azért ez így nem semmi.
Attól függ mire kell és milyen hangzást preferál az ember, annyiból jó médiamarkba szoktam próba darabot ki állítani, ott ki tudod próbálni élőbe.
AI hang javítás, " Valós időbe" Ezt írja a JBL oldala meg 2 féle basszus mód, ezt láttam a Brazil videóba mert ott már forgalomba van. 1. Bass Mód "Narancsárgán világit a passzív membrán a hangszóró oldalán a 2. BASS Módnál meg kéken.
Bár ha már van 2 darab Go Play 3 és Earfun Uboom X nem vagyok biztos benne kell még oda egy Boombox 4. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19888 üzenetére
Fent a 0,48 FW és direkt kerestem olyan részt ahol a zenénél tisztán hallani hogy a Hangba tisztán halatszik a passzív membrán zörej.
Sima Oluv Outdoor mód 50% hangerőn, Nekem a Edifier hangszóró tisztán átadta valami gond van a hangal.Persze utána mondhatni, szóval néha így halatszik a zörgés kevés zene van ami ezt kihozza de azért van jó pár szám aminél így kellemetlen zajt generál.
Egy Rock zenénél a magas elnyomja ezt ,de főleg "Bass Heavy" disco zenék vagy Minimál zenéknél már többször hallottam a passzív membrán vagy a Woofer torzít le talán? Kicsit a passzív membrán? elérte a korlátait? -
Pixx96
aktív tag
válasz
van különbség persze de rossznak nem mondanám így se bőven van mély így is pedig itt.fullra le van fedve a woofer
van offroad verzió is igen (azért az ördög nem alszik)
kettőt nem cibálok magammal meg a másikra gari sincsen így ugyan mindegy volt ha lesz kedvem nekiállni akkor kap egy akksi upgradet is 18650-es céllák 21700-ra sokkal több ampert bírnak kvázi azonos méretben és feszültség mellett. de már bevárom boombox 4 mit gurít addig nem piszkálom hátha az lesz kari aji magamnak bár kétlem hogy go3 hangzás világával felfog ütni...
-
carl18
addikt
válasz
Itt nem hallod, de néha minimálisan azért érezni!
De nem akartam kockáztatni így ment a 0,48 firmware a hangszóróra.
Marad így, nem akarom a 9,49 Firmware kinyirja a hangszórót mert igen tudtommal ez a DSP határán táncoló firmware, egy felől lehet a Mélynyomó se biztos örül neki.
A másik hogy a akkumulátor idő is lehet jobb lesz kicsivel. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19883 üzenetére
Bocsi, itt (a link-elt videóban) most hallani kellene a torzítást? Én nem hallok semmit.
" ... ha már az Ember felrakta Oluv Custom Firmware-t nem tudom visszarakni a gyárit."
Ott a csomagban a 0.39-es. Más kérdés, hogy semmi értelme. Ott se lesz kevesebb a basszus (max. ha cust eq.-val lejjebb veszed), csak sz@rabbúl fog szólni.#19886 Pixx96
"Tessék direkt csak neked ... " – ez igazán kedves tőled!
Viszont hidd el, hogy nagyon nem mindegy, hogy a hangszóró szabadon tud-e mozogni (meg van-e a szükséges légrés alatta). Ha mindegy lenne, akkor nem lenne úgy "kiemelve" (azzal a vastag "hurkákkal" az alján." ... a rácsnélkülit (2 van itthon) ... " – van egy offroad változat is?
-
Pixx96
aktív tag
válasz
<Adamsky> #19880 üzenetére
Tessék direkt csak neked letettem egy plédre a rácsnélkülit (2 van itthon) videó végén meg is mutatom hogy az... Na ez a aztan mindent csinál csak nem veri vissza hangot sőt pléd jól le is fedi mélyet hallgasd meg milyen ""sz@rul"" szól akksiról megy nem is kábelről
Rendes hangfalat nem kell rakosgatni sarkokba rohangálni veleaz szól mindenhol minden körülmények között
-
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #19884 üzenetére
Ez a Oluv Outdoor EQ! Fél hangerőn!
És Oluv keze által kiadott 9.49 Firmware.
Az a baj ha már az Ember felrakta Oluv Custom Firmware-t nem tudom visszarakni a gyárit.
Szerintem bírnia kéne!Mert a gyári 0.46 Firmware is hasonló módon mozgatja a passzív membránt!
Én nem csináltam saját EQ-t csak azt használom amit Oluv csinált.
Akkor lehet Oluv lépte túl a hangszóró korlátait?
De Beltéren Inkább a Indoor+ használom az nem torzít sose. -
carl18
addikt
válasz
francz'70 #19881 üzenetére
Nem lehet a meleg, sose rakok egy Bluetooth hangszórót se ki a napra.
És Néha beltéren is hallom pár zenénél hogy valami nem stimmel.
De mindegy ezt elfogadtam nem tőkéletes a termék de ennyi pénzért egyik se tőkéletes szerintem.
Azért látszik Outdoor Módba már félhangerőn is nagyon leg a membrán! -
francz'70
senior tag
válasz
Pixx96 #19863 üzenetére
A T6 max-nál. 2db ot cseréltem a négyből hangváltósra, az eredeti 10w 8 ohm volt, és 20w 4 ohm ra cseréltem. Nem is értem amúgy azzal a 8ohm al még egy asztali erőlködö is dolgozik rendesen
...ezekkel a hangváltós 4ohm al már egész hallkan is gyönyörű magas van, a hangzásról meg ne is beszéljünk
-
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #19876 üzenetére
érdekes beltéren ez nem olyan feltűnő."
Nem lehet, hogy most ez a nagy meleg, pláne ha éri a nap?
Nálam is valamelyik nap a flip 5 betonon fal mellett (igaz nap nem érte) furcsa basszust nyomott mintha néha letorzított volna. Bevittem, kb.10 perc mulva bekapcsoltam és ott minden ok volt, ment is kb.1 órát, majd újra kivittem és olyan 20 perc elteltével újra furcsán szólt a mély....vagy lehet a telóm szórakozik a melegben? ...bár ezt kétlem....amúgy ezt a telót (S8+) csak zenére (is) használom, a lényeg hogy telefonálásra nem..
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Pixx96 #19878 üzenetére
"Én ahogy használom nekem tökéletes ... " – nyilván ez a lényeg.
... csak az elején nagyon nem akartad érteni, hogy miért írtam azt, hogy " ... a H/K ilyen konnektoros, "ne bánts" hangszóró ... ", miközben te is rácsot eszkábáltál az aljára, valamint hiányolod a type-C töltést. Szóval, ja, kiviheted egy kis sütögetéshez, vagy használhatod a műhelyben (bár olyankor hasznos, ha nem "porolsz"), de ennek a hangszórónak nem ez a közege. Ennyi.
A másik, – és ezt nem győzöm hangsúlyozni, – hogy ha nem sík felületre teszed (és lehet akkor se mindegy, hogy az egy fa, vagy műanyag asztal ...), akkor máshogy vagy egyenesen sz@rul fog szólni. -
bwoay
nagyúr
válasz
Pixx96 #19875 üzenetére
volt időszak, amikor a karórákat is le kellett venni fürdéshez, úszáshoz, meg mobiltelefont sem vittünk víz közelébe. de onnantól kezdve, hogy ezek vízállóak lettek, megváltoztak a szokások is. az égvilágon semmi kivetnivalót nem látok abban, ha egy vízálló hangszórót az ember kivisz magával a strandra, medence mellé, vagy bedobja egy csónakba. mert mi baj történhet? főleg azokkal, amik lebegnek a vízen.
arról nem is beszélve, hogy egy homokos parton használt speakert simán le lehet mosni csap alatt, feltéve, hogy IP68-as. nem gondolom, hogy ez hátrány lenne. nem kell ahhoz szakadó esőben táncolni, hogy az ember hasznát vegye a vízállóságnak. -
Pixx96
aktív tag
válasz
<Adamsky> #19877 üzenetére
én teljesen elfogadom ha téged zavar
Én ahogy használom nekem tökéletes néha konyhába szoktam berakni illetve élete nagyrészét nappaliba tölti tv alatt ha sütögetünk kint kertbe akkor az asztalra szoktam letenni vagy terasz alól szól. Párszor előfordult mühelybe is kivittem ott van egy polc oda teszem le meg kétszer vittem el rokonokhoz esti sütögetéshez ott kitettem kisebb széket arról szólt egy fa alatt. Szóval nekem nem okozott gondot eddig a használata
Talán majd go+ play 4 (ha lesz) ott már nem kerül alulra vagy ha igen akkor gyárilag rácsos lesz meg amit én hiányolok USB-C töltés amit remélem 4. verzió megkap azért hogy pl powerbankrol is lehessen táplálni. (ha már az akksin spórólnak)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Pixx96 #19875 üzenetére
" ... nem vágom go+ play 3 mér lenne konnektoros ne bánts hangszóró (...) azért mert a woofer az alján van?"
"Az aljára egyébként csináltam egy rácsot ... "
Meg is válaszoltad a saját kérdésed. Igen, az az alsó hangszóró a legfőbb gondom.
... és nem azért mert ne vigyáznék a cuccaimra. Az X-et sem "ba**arintom" le csak úgy akárhová, de mivel sokkal kisebb felületen érintkezik a talajjal, mint a Go + Play 3, ill. ha nem a lábain áll, akkor sincs gond, ezért nem izgat, hogy mi ér az aljához.
Ezzel szemben a Go + Play 3-at az alsó hangszórója nem csak, hogy sérülékenyebbé teszi, de a hangzás miatt sem mindegy, hogy milyen felületre teszed.
Teljesen máshogy fog szólni, ha leteszed egy ágyra (ahol teszem azt belesüllyed a takaróba), vagy felteszed egy polcra, esetleg asztalra.
Szóval, ha nem is sérül a hangszóró, attól még simán előfordulhat, hogy az alsó hangszórót teljesen elfojtod, így más lesz a hangzás.
A lényeg, hogy az egy szobába, ill. sík (!) felületre szánt hangszóró, egy Boombox-hoz vagy Uboom X-hez képest korlátozott akksis üzemidővel. Ezért írtam, amit írtam ... -
carl18
addikt
válasz
Pixx96 #19875 üzenetére
Igen én is ez a típus vagyok meg sok több mint fél éve a Uboom X de nincs le ejtve se oda verve. Szóval patika állapotba van.
(Uboom X)
Igazság szerintem a hangszóró kültéren Outdoor módba néha Torzít és ne fogja senki a 9.49 Firmwarere, a gyári utolsó 0.46 Firmware és Outdoor módba fél hangerőn letorzított.
Nem a hangszóró torzít talán a passzív membrán nagyot leng és annak van valami féle érdekes hangja, ami már nem basszus hanem kellemetlen morgás.
A Liljon Get low számnál a fal tövébe rakva ezt tisztán hallani, de érdekes beltéren ez nem olyan feltűnő.Nem teljesen torzítás csak néhány zene esetén valahogy a basszus lehet elér valamit határt. A MFTP VOl 4 esetén "minimál válogatás" Havernál leraktam a fal tövébe és ott szintén a passzív membrán elérte talán a Korlátait és a hangszóró azt a fura hangot adta.
Persze én értem "Oluv Budget Speaker", ezért az árért nem vártam tőkéletest.
A másik érdekesség hogy 40% töltöttség után visszavesz a teljesítményen, ha ideig meritem. -
Pixx96
aktív tag
válasz
<Adamsky> #19872 üzenetére
nem vágom go+ play 3 mér lenne konnektoros ne bánts hangszóró
múltkor is szólt 80% os hangerőn nekem délután 2 körül bekapcsoltam estig szólt és nem volt lemerülve normál zenéket hallgatok nem Mozart szólt rajta... ezt a ne bánts hangfalat meg hagyjuk azért mert a woofer az alján van? ugyan kérlek azt ne mond nekem uboom X úgy használod lebaszod erdőbe gallyak közé vagy utcán kavics közé földre... Én általában vigyázok hangfalakra nem két napig szeretném használni és normális stabil felületre általában tiszta helyre helyezem hangfalaim ezt a nem bírja vizet dolgot is hagyjuk nettó baromság víz közelébe nem teszünk hangfalat ha valaki meg szakadó esőben ezzel a kezébe akar táncolni hát szíve joga... Az aljára egyébként csináltam egy rácsot méretre vágtam lefújtam szürkére szépen mint a hangfal (alul amúgy se látszik de mindegy) kétoldali 3M ragasztóval fel lett ragasztva innentől no problem
-
bwoay
nagyúr
válasz
<Adamsky> #19872 üzenetére
persze, minden kontent kreátor ki akar tűnni a tömegből, azt pedig valamilyen határozott (akár megosztó) stílussal lehet. csak jeleztem, hogy nekem nem adja ez az erőltetetten vicces előadásmód, amitől amúgy feleslegesen hosszabb is lesz az anyag. ettől még megnézem.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... a stílusa próbára tesz ... " – én már ezen játszi könnyedséggel túl tudom tenni magam. Gondold végig! Kb. az összes (én most nem is tudnék kivételt mondani) valamire való tesztelőnek van egy stílusa. Ez ilyen. Egyfelől nem vagyunk egyformák, másfelől a YT-n muszáj – ezzel is – kitűnni. Képzeld el ezt a TV-s csatornát úgy, hogy a narrátor csávó ilyen "leíró" stílusban mondaná el a dolgokat. A hallgatóság ~70%-a a harmadánál elkapcsolna (ha nem hamarabb).
#19870 carl18
Jaja, azt vágom (felismertem az általa készített analízist), csak azt mondom, hogy ez így – nekem legalábbis – nem mond semmit. Én a freki átvitelnek látom értelmét, vagy annak, hogy ha spektrum-analízis esetén látod, hogy úgy egyébként milyen volt a lejátszott zene grafikonja. Utóbbi talán a legbeszédesebb. Azokon – szó szerint – látszik, hogy szólhat valami nagyon "színesem", miközben igen távol van a valódi hangzástól (amit a zeneszerző vagy a felvételt készítő hangmérnök megálmodott).#19871
"Ez alapján könnyen megállapítható ... " – lehet, bár készpénznek sem venném, hogy ez ily' módon arányítható. Eléggé pontatlan az ilyen, ill. ehhez hasonló készülékekben az akkumulátor töltöttségének a visszajelzése. Nem véletlen tűnt el itt is az 1%-os bontás (és lett belőle 5%-kénti ugrás).
Az viszont biztos, hogy a 9.49-es "eszi" az akksit, mivel a DSP csúcsra van járatva.
... és ha már spórolás: Nem azt mondom, hogy az X szép, de nekem nem fáj a külseje. Nekem sokkal inkább fáj, hogy a DSP-n spórolt a gyártó. Mondjuk ez is nézőpont kérdése. Oluv egyszer írta, hogy mikor beszélt az Earfün-el, hogy ilyen, meg olyan módon lehetne még jobb, még "zeneibb" a hangszóró, akkor ők csak legyintettek rá: jó lesz ez így, célközönség nem igényli. Hát, ja ... lehet.JBL / HK: én egyébként az ő helyükben megpróbálnám összeolvasztani a Go + Play-t a Boombox-al. Hol van az megírva, hogy egy hangszóró ne tudhatna egyszerre "parasztul" és jól szólni. Sőt, erre példa az Uboom X.
Külső design: ugyanez a sztori. Egy strapabíró hangszórónak miért kell úgy kinéznie, mintha baltával faragták volna?
A nagy ár ellenére egy ilyen JBL (vagy épp H/K) engem izgalomba tudna hozni.
... de addig míg a H/K ilyen konnektoros, "ne bánts" hangszóró, a Boombox pedig csak egy "búúúúm box", addig az újabb, és újabb generáció pont annyira hoz majd izgalomba, mint a korábbi: kb. semennyire.#19869 pècsimunkás
... és akkor az inflációtól kegyesen elfeledkeztünk. -
carl18
addikt
Amúgy tegnap megcsinálta egy 6 órás Uboom X tesztet, Indoor+ Módba ledek nélkül fél hangerőn azaz 50%-on ment és 25% csökkent az akkumulátor töltöttség.
Ez alapján könnyen megállapítható valahogy 24 órát bírhat reálisan és még csak Indoor+ Módba volt, Outdoor/Outdoor+ Módba jelentősen jobban fogy majd a akkumulátor.
-
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19866 üzenetére
de az Edifier nem is volt azok között, amikről a beraktad a képet.
A Studio mód a Uboom X-en Oluv szerint sem jó, az csak egy "nyers" mód, amit a Patreonosok kértek tőle (legalábbis az általam használt fw verzióban).<Adamsky>:
én is szoktam nézni, bár a stílusa próbára tesz. Amiket írtam, azt nagyjából tőle tudom. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Pixx96 #19859 üzenetére
" ... oluv neki ülne hangolni tronsmart Bang maxot az is felmosná padlót mezőnnyel ... "
Ebben szerintem tévedsz. Azért azok a "woofer"-ek annyira nem rosszak. A YT-n az egyik csóka, aki szétkapta (és nem csak ezt, hanem sok más hangszórót is) azt mondta, hogy Boombox 2 koppintásnak tűnik. Szóval ha nem is csúcs hangszórók, de nem is alsó-polcosak, mint pl. a Tronsmart-okban lévők.
Szóval utóbbival Oluv sem tudna csodát tenni. Egyszerűen, ha a hangszóró (a meghajtó) nem képes kellően mélyre menni, és/vagy a passzív membrán sz@rul van hangolva (erre is láttunk példát: Soundcore), akkor jöhet akármilyen "mágus", lehet eq-zni, az jó nem lesz.#19860 bwoay
Nem vagyok "TV guru", csak úgy figyelgetem a piacot, ill. néha meg-meg nézek egy-két videót a TECHWorldhu-ról. Lehet a sráccal egyet nem érteni, de nekem – így outsider-ként – az az érzésem, hogy képben van. Sok márkával (pl. Sony, de most a legutóbb a Philips-ekre tért ki) kapcsolatban van egész jó videója.#19862 carl18
Ez a kép nem tudom miből van, de nekem spektrum-analízisnek tűnik (és nem freki görbének). Az eredeti szám görbéje nincs rajta így az sem látszik, hogy melyik van közelebb a valósághoz.
" ... Optikai kábelel van számítógépre kötve ... " – köszi, ennyi!
Sokat számít, hidd el. Nem véletlen írtam pár hsz.-el korábban, hogy nagyon kellene egy jobb audio codec (aptX Adaptive lenne a tuti, LDAC ide overkill), de még a nagy JBL is tojik rá. Majd ha nem, és akkor jön a többi kis kínai márka, és hirtelen nekik is fontos lesz. -
carl18
addikt
Pedig a Edifier R1280DB elég neutrális, gyári Flat EQ-mellet használom.
Optikai kábelel van számítógépre kötve és elég tiszteségesen szól.
Beszéldhangok úgy átjönnek rajta kristálytisztán hogy jó hallani, főleg ha szembe ülsz vele.
De nyilván egy Bluetooth Boombox inkább sok esetbe "buliba érvényesül".
Minden esetre én tudom a Edifier egy igen jó asztali hangszóró és ez valóban neutrális és tiszta.
A Earfun Uboom X Stúdió mód még csak közelébe sincs a Edifiernek..... -
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19862 üzenetére
ebből leginkább azt látni, hogy a gyártók eleve nem törekednek a neutrális hangzásra, mert az emberek zöme nem azt várja el egy ilyen eszköztől, hanem pl a baszó mélyeket.
és már csak azért is fontos lenne a rendes EQ (sok sávos, vagy akár parametrikus), hogy minél jobban be lehessen lőni saját ízlésnek megfelelőre a hangot. -
carl18
addikt
válasz
Pixx96 #19863 üzenetére
Csak én arra gondoltam a gyári Earfun Tweeter nem elég jó minőségű és ezért nem tőkéletes a élmény, és a Dockin magasa valahogy jobb, de a Edifier magasa is jelentősen precízebb, ezért gondoltam ha később cserélném megnézném egy jobb minőségi "Dóm" magas lehet pluszba hozzá adna az élményhez.
Nem atomfizika így házilag is ki lehet próbálni, főleg ha már nem lesz rá garancia és az ember szeret tesztelni.
-
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #19861 üzenetére
akkor tudsz több magas hangot kicsalni belőle ha kisebb Ohm számú magast pakolsz bele ami könnyebben szól. mérettel lehet még játszani egy nagyobb felület jobban téríti hangot.
ha most 10w&8ohm benne tweeter akkor 4ohmon 20wattos magassugarzo jobb lehet de szvsz 20w 8ohm is biztos hozna javulast foleg ha jobb minosegu fene tudja mennyire mobilis erosito resze tweetereknek
tronsmart t6 max esete mas volt ott a sok kozepsugarzo helyere kerultbe egy magassugarzo hangvaltoval azert birt jelentosen javulni
-
carl18
addikt
válasz
Pixx96 #19859 üzenetére
Igen, ha kézbe veszem én is valahogy érdekesnek találom. A Bevonat ugyan az mint a Motibon Boom esetén, olcsó kínai vastag műanyag.
Igen, ezért írtam hogy ha a gyári Tweetert cserélném valami jobbra akkor jelentősen javulhatna a hangja.
Nyilván az Earfun nem annyiért kapja az alkatrész mint mi Aliexpressen, ők ha 5000 darabot vesznek valamiből jár a kezvezmény meg hát helybe van szállítani se kell.
Magyarba még el kell hozni meg adó macera és társai, egy Earfun mint partner belpiacos.
Bár Oluv írta egy hangszórónál nem a kínézet a lényeg hanem a hangja.#19860bwoay
Kipróbáltam az összes OLUV EQ-t amit csinált és a Indoor+-ba használtam ahol van egy kis boost magas és mély tartományból még sincs olyan éles a hangja mint a Dockinnak.
Aztán próbáltam egyéni EQ-t és még se ugyan az a eredmény.
Van itthon Edifier R1280DB Hangszóró gép mellet, és az is tudja azt a szép éles magas hangot mint a Dockin. Az Earfun valahogy erre nem képes, és ez már a hardveres korlát.
Gondolom a Tweeter és a hangszóró Budget nem engedett többet.
Régen írtam egyik Tag a T6 Maxba magassugárzót cserélt és ég és föld lett a hangja.
Ezért gondoltam ha a Uboom X kapnak pár minőségibb sziszegőt, jelentősen javulna a hangja.Csak hát itt tömeggyártás van, Kapítalizmus és akkor lehet nem jönne ki a gyártás darabja 60 dollárra... Ettől független jó a Uboom X de nekem van pár gondolatom mi lehetne javítani.
-
bwoay
nagyúr
válasz
<Adamsky> #19857 üzenetére
hát a japánokat hagyjuk is, mert mire a kínaiak megerősödtek, addigra már a dél-koreai márkák voltak a csúcson. a Sony egyébként ma is erős (az év TV-je díjat még mindig be tudják vasalni), de egy Samsung 97%-ban ugyanazt tudja, csak féláron.
egyébként a mobiltelefonos példából indulva: ott nem az volt, hogy letarolták a piacot borzasztó agresszív (le)árazással, aztán mikor már megvetették a lábukat, szépen megemelték az árakat?
carl18:
ez a Uboom X féle "tompa" hangzás nem lehet, hogy annak tudható be, hogy Oluv kb az egyetlen, aki arra törekszik, hogy kiegyenlített, studio monitorokat megközelítő hangot csikarjon ki a hangszóróból? Adam már írta korábban, hogy hatalmas plusz, hogy nála a teszteknél meg lehet hallgatni az eredeti felvételt is.Pixx96:
"Ennek hangfalnak jó hangolás egyetlen dolog amitől így meg ilyen szinten bíraja ezt hangot elénk tenni az asztalra... oluv neki ülne hangolni tronsmart Bang maxot az is felmosná padlót mezőnnyel egy jó hangolás nagyon sokat számít"
Haha, ezzel nagyon egyet tudok érteni. Elég megnézni egy Soundcore Boom 2 Plust szétbontva, ahhoz képest a Uboom X belülről olyan egyszerű, mint a szög. Mondjuk szerelni is jóval könnyebb, ha kell... -
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #19855 üzenetére
most őszintén igazából mit kell csökkenteni ezen a hangfalon minden rossz nélkül mert nekem is van uboom X de a bódé amibe van az egész cucc semmit nem mondó legolcsóbb műanyagból készült (lehet Coca Cola flakonból van
)sorjás valami ami két darabból áll meg van egy rács az elején szvsz 5 ezer forintot nem ér vagy annyiba sincs gyártása 2 darab olyan 10 wattos dome tweetert aminek rendes háza sincs csak egy beragasztott valami 2-3 ezer alin wooferek se egetrengető összeg semmi turpisság nincs rajta sima wooferek innentől mi vinné el az összeget elektronika meg az akksi Kínában ugyan már
egy minőségi cuccot sem tartalmaz az uboom X még passzív membránok is egy olcsó gumi darabból van megoldva (ha már mindig jbl azokon azért nem egy gumi darabot kapunk oldalt)
Ennek hangfalnak jó hangolás egyetlen dolog amitől így meg ilyen szinten bíraja ezt hangot elénk tenni az asztalra... oluv neki ülne hangolni tronsmart Bang maxot az is felmosná padlót mezőnnyel egy jó hangolás nagyon sokat számít
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19857 üzenetére
Igazság szerintem a múltkori "Kollega" Aki írtál kis Moddingot csinált a T6 maxon adott egy kis ötletet. Néha A UBoom X nem olyan jól adja ki a magas hangokat, néha érzem olyan tompa.
Azt tudom a Uboom X magasa 10-15 wattos lehet 4 OHM mellet. 20mm, szóval kíváncsi lennék ha véletlen a Dockin D Fine "Dóm magas sugárzóját beleraknám, megjavulna-e ez a tompaság?
A Dockin D Fine azért szólt nagyon jól mert a magas sugárzó megadta a hangminőséget, a Uboom X nagyon jó mély tartományba de a magas valahogy nem a igazi, hiába hangolta sokat Oluv valahogy érzem a "Hardveres korlátba ütközött.
Ha a olcsón vásárolt Dockin véletlen megadná magát és a Uboom X akkuja is döglödne így mind kettőt lehetne bontani.
Szóval arra kíváncsi lennék a Dockin Dóm magas sugárzója mennyit Dobna a Uboom X-en, még lehet a méret is stimmel.#19856bwoay
Igen, jelenleg a nagyobb kínai márkák már elég jó minőséget csinálnak elérhető áron.
Nyilván nincsenek teljes mértékbe JBL szinten de egy 4-5X drágább terméket nem is lehet negyed áron utolérni.
A Tribit/Earfun/Anker/W-king és sok más gyártó elég jó hangszórókat gyárt.
Egy Brazil ember tesztel "Kínai neve nincs hangszórókat" Amikről sose hallottál de hangerőbe a JBL nyakán vannak.
(SABALA BOOMBOX DR-909) Ez a neve, de szerintem senki se hallot róla.
JBL BOOMBOX 4 VS SABALA BOOMBOX DR-909
Már van pár Brazil teszt a Boombox 4-ről!
Bluetooth hangszóróra rengeteg márka akar betörni, szerintem már telített a piac.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19855 üzenetére
" ... 160 USD volt a tervezett eredeti ár ... " – annyiért is ment volna. Én legalábbis tuti annyit is adtam volna érte. Szvsz. nagyon le akarták tarolni a piacot egy nagyon erős árral, de aztán – némi képzavarral élve – a saját cipőfűzőjükben botlottak el.
Egyébként érdemes megnézni a Tronsmart Fiitune X30-at. A csini külsővel, térhatás (spatial audio) és a dübörgő basszus ígérete mellett a gyártó simán ráakaszt egy 200 Eur-ós árat. Persze aztán lehet bukó lesz (mert az olcsó Tronsmart-okhoz szokott vásárlóközönség nem veszi), de a lényeg, hogy sajnos a külcsínt és a jó marketinget nem szabad elspórolni.
#19856 bwoay
" ... ugyanez zajlik jelenleg a TV-k piacán is." – részben. Ott a szuicid hajlamú japán gyártók végletekbe menő balf@**kodása is kellett ahhoz, hogy most az olyan cégek mint a Hisense vagy TCL elpopsizza őket. -
bwoay
nagyúr
válasz
francz'70 #19828 üzenetére
az ár egy számszerű tényező, ezzel szemben az ár/érték arány meglehetősen szubjektív, mert egy adott hangszóró különböző jellemzői nem mindenkinek egyformán fontosak. ha pl valaki ragaszkodik a jack aljzathoz meg mondjuk a stereo hanghoz, és mindezt táskában hordozható méretben szeretné, akkor a JBL eleve nem opció.
amúgy megvan, honnan jön az alapvetés, hogy ha nem JBL, akkor eleve nem is lehet a legjobb - ez totál igaz lehetett mondjuk 10 éve. bár erről az jut eszembe, hogy annak idején az is 10 év késéssel kopott ki a köztudatból, hogy a Nokia a legjobb mobiltelefon.
számomra a Uboom X tudja mindazt, amit egy JBL-től is elvárnék, de 4-5x-ös áron sem kapnék meg. A hangjáról meg sokat elárul, hogy te is a Boombox 3-hoz hasonlítod, holott az minden téren (méret, súly, teljesítmény) egy kategóriával nagyobb speaker.nem azt mondom, hogy a Tribit/Soundcore/Earfun márkák lemossák a JBL palettáját, szó nincs erről és nyilván eladások terén sem rúgnak labdába mellette. Egyértelműen a Harman csoport dominál ezen a piacon, ezt nem vitatja senki. Viszont csak a vak nem látja, hogy az elmúlt pár évben a kínaiak egy-egy nagyon komoly konkurens terméket tudtak letenni az asztalra. Ugyanezt a folyamatot láthattuk végbemenni a mobiltelefonoknál, az autógyártásban, de pontosan ugyanez zajlik jelenleg a TV-k piacán is. A szemünk előtt nőnek a nyakára a legnagyobb márkáknak.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19854 üzenetére
Igen, hát Oluv azt írta 5000 darab készült és hogy a Earfun elengedte a hangszórót.
Persze lehet ezt olcsóbban is kivitelezni vagy változtatni rajta.
Vagy jön majd egy Uboom X Prémium kiadás!
Végül is nekünk már meg van a hangszóró, egy időre letudva.
Egy Bluetooth hangszóró lazán kitart 5 évig.
Lehetséges a Earfun valóban elengedte, nem tudjuk mi a gyártási ár és a eladási ár.
160 USD volt a tervezett eredeti ár de azon az áron nem volt sok Uboom X eladva szerintem.
A készlet jó része 118-120 USD Körüli áron forgott ki. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19849 üzenetére
" ... a 2X123MM Woofer segít a jobb basszuba."
Ebben nem lennék annyira biztos. Mármint, hogy a "jobb basszus" volt a legfőbb cél (főleg mert a mennyiséggel – szerintem – eddig sem volt gond).
Amit valószínűbbnek látok, az a súlycsökkentés: 6,7 → 5,89 kg.
A súly mellett az sem elhanyagolható, hogy a kevesebb hangszóró – jó eséllyel – kevesebbe is kerül. Szóval én nem számítok arra, hogy a 4-es annyival jobb (mi számít annak?) lesz, mint a 3-as."Azért kicsit szomorú hogy a Earfun Uboom X ilyen sorsra jutott ... "
Tudom mit írt Oluv, de azért ne vegyük készpénznek, hogy az X eltűnik. Nem azért mert Oluv kamuzott volna (amikor megtörtént ez a kijelentés, akkor azért tényleg látványosan eltűnt a gyártó oldaláról és az amazon-ról is a hangszóró), hanem mert simán lehet, hogy félreértett valamit (leállnak pl. a firmware "reszelgetésével" ... tényleg, kiadták már a 0.48-at?), de az is lehet, hogy a gyártó gondolta meg magát. Sőt, egy harmadik forgatókönyvet is el tudok képzelni (ami odavághat a márkának, ha kiderül), hogy némi hw. módosítással (olcsóbb és gyengébb komponensek) még olcsóbbá tudták tenni a gyártást. -
Pixx96
aktív tag
-
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #19850 üzenetére
Oluv írta ki Patreon oldalon hogy mi a gyártás száma és nincs több Uboom X. Earfun el engedte így más gyártónak szabad a pálya.
Pedig ebbe a méretbe lehet már igazán jó és erős hangot csinálni.Uboom X elég mélyre megy komolyan.
Tetszik
-
carl18
addikt
Idén szeptemberben rajtol amúgy a JBL Boombox 4, kíváncsi leszek tesztekbe hogy szerepel. Úgy láttom így lesz a harci erő sorrend JBL BOombox 3 < W-King X20<JBL Boombox 4.
Ezzel a JBL visszatér a csúcsra, a 2X123MM Woofer segít a jobb basszuba.
Azt olvastam nem rég hogy a JBL-nek fejtörést okoz a Anker/Tribit és sok erős kínai hangszóró mert a JBL még se hagyja egy "Névtelen " W-King X20 oda verje a boombox 3-at.Talán lassan befut a Soundcore Motion Boom 3 Plus is, az Anker nyilván dolgozik a következő generáción. Arra leszek kíváncsi a "Racetrack Woofer" után ismét követi-e a piac a JBL új kialakítását? Mert hogy más hangszórók a jövőbe hasonló méretbe kapna-e Dupla Woofert? Anker/Tribit 2X5 Inch például?
Azért kicsit szomorú hogy a Earfun Uboom X ilyen sorsra jutott (5000 darabszám után leállt a gyártás). Nekem jól szolgál a enyém, nem tőkéletes de nagyon jó áron adta a Earfun.
A JBL Boombox 4 valahogy 200E körül nyít, ez majd 5X árkülönbség nekem a Uboom X után. És Gondolom 2 Uboom X TWS Sztereó esetén oda tud verni majd egy Boombox 4-et.
Minden esetre sajnálom nem jön egy Earfun Uboom X 2 vagy valami, úgy látszik az Earfun elengedte, kíváncsi lennék az okokra valójába mi lehetett a háttérbe? "Drága gyártás"? Kis árrés?
Azért láthatjuk a Konkurencia alá mentek jelentősen árrba.
-
-
francz'70
senior tag
válasz
<Adamsky> #19843 üzenetére
", akkor én nagy(obb) értékű cuccot ott biztos nem vennék."
Én sem..mondjuk kinek mi a nagyobb érték, egy biztos ajánlani nem fogom senkinek mivel pont a garanciával kapcsolatban semmi konkrét infót nem tudok mondani (max. a leírtakat) mivel szerencsére nem volt eddig semmi gond, pedig vagy 20 rendelésem tuti volt tőlük. Értékben meg kb. 30-40k ig alapból elmegyek, nálam még ez az határ amin még akkor sem agyalok ha bukom a garit vagy akár rendelést, ennyit simán kockáztatok akár noname webshoppal is ...tudom ez nem normális, de ez van
(..nyilván ha egyszer majd valahol megfázok oda már többet nem megyek vissza -
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #19845 üzenetére
De komolyan arról a bizonytalan weboldalról szerintem értelmes ember nem vásárol.
Oké (Lehet megkapod a terméket sértetlenül és működik is) Ha nincs pluszba Extrém szállítási díj. De 50 Euro fölött az amazon.de is ingyen szállít, ha már annyira játszik a külföldi vásárlás.
Aztán árukeresőn van sokkal jobb ajánlat is, mert legalább hazai bolt és könyebb a garancia.
De ha vissza küldöd lengyelbe a terméket hibásan mi a garancia cseréli, vagy nem tűnik el?
mert megkapja látja hibás de nem tudja javítani és önköltségen nem fog neked újat küldeni -
Aprósólyom
addikt
Rohadt jó az AI kereső.
Gyorsan kiderítettem, hogy hiába a legnagyobb lengyel e-kereskedelmi cég ez a "szutyi", valójában a részvények majd' felét két londoni befektetői intézmény birtokolja. Ilyen háttérrel ingyen se kellene tőlük semmi, hiszen amit ingyen elfogadok tőlük, azt nem veszem meg az európai kereskedőtől.
Meg hát, most már a Media-Marktot is kerülni kell, ha valaki lokál patrióta akar lenni és gondol némileg európa saját kereskedőire.
-
Aprósólyom
addikt
Amúgy szerintem rohadtul nem OK, hogy magyar domain címmel, magyar nyelven, DE valójában külföldi székhelyű cégként folytat kereskedelmet itthon, mert így ez nagyon megtévesztő.
Tök jó, hogy szabad a kereskedelem az EU-n belül, de ez Kereskedő és fogyasztó között, nem annyira OK, mint két vállalat között.
Nekem mindig első dolgom új áruháznál megnyitni az ÁSZF-t, hogy megtudjam micsoda-kicsoda. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
francz'70 #19842 üzenetére
"Nincs, de ha azt írom, hogy van, akkor ajánlható?"
Arra akartam kilyukadni, hogy ha ez kb. olyan mint az AliExpress (vagyis a vásárlás első pár napjában még úgy-ahogy védve vagy, de hónapokkal vagy évekkel később neked kell mindent intézni az eladóval), akkor én nagy(obb) értékű cuccot ott biztos nem vennék.
Abból kiindulva, hogy te ott már többször vásároltál, – ha nincs is konkrét tapasztalatod, de – feltételeztem, hogy képben vagy a garanciáztatással. -
francz'70
senior tag
válasz
<Adamsky> #19839 üzenetére
"..ha elromlik, akkor mi van? Ilyen jellegű tapasztalatod is van?"
Nincs, de ha azt írom, hogy van, akkor ajánlható?Amúgy meg nem ajánlottam csak reagáltam, és nyilván inkább gyártótól venném én is. Ha egy kicsit belemászunk abba, hogy melyik webshop mennyire megbízható/ajánlható - negatív kritika - rossz tapasztalat/vélemények stb. - nem sok ajánlható marad.
Nekem eddig nem volt rossz tapasztalatom velük és ezt írtam le
Aprósólyom: #19838
"..kivéve az evomag által forgalmazottak), illetve az emag marketen vannak magyar cégek is. Az mindekinek a saját kénye-kedve vagy figyelmetlensége, hogy bevállal-e a marketen külföldi céget."
Kb. ez volt a lényege amit írtam az emagról -
carl18
addikt
válasz
ragingspears #19830 üzenetére
Kicsit hozzá kell rakni de akkor ha cső alaku kell kültére talán ez ami itthon is kapható.
LAMAX PartyGo1 Play
-
carl18
addikt
válasz
francz'70 #19837 üzenetére
Azért egy "Elektronikai cikk" esetén nem igazán vennék onnan semmit, Árukeresőn is elégé le van pontozva. Ha vatera szerű akkor bárki árulhat ott ( csaló is)
Inkább nem veszek semmit, ha láttom ott a legolcsobb inkább fizetnék felárat a megbízhatóságért cserébe mert egy adott szint fölött nem éri meg a kockázatot.
Amúgy a Uboom X Outdoor módba teljes hangerőn baromi hangos tud lenni !
Üres helyen 30 négyzetméteres felújított szoba, oda lőttem kis időre csak lestem hogy kitöltötte a teret.
Szerintem az áron amiért vettem nagyon jó, néztem árukeresőn ennyiért Sencor/Sal/Somogyi hangszórók vannak sokszor.
Láttam A Tronsmart Bang Max akciós néha de az se szól olyan szépen vagy jól mint egy UBoom X.#19839<Adamsky>
Úgy ahogy írod ALLEGRO Esetén még később kibukhat a szállítási díj.... Ennyi erőből Vinteden is vehetnéd a Bluetooth hangszórót nincs rá nagyobb garancia mint Allegro.
Mivel ha olyan mint a Vatera "kapugaranciás a termék" Megveszed és ha tönkre megy pár hónap múlva vissza küldeni lengyelbe amúgy is macera, és az eladó se terheli semmilyen kötelezettség.AKkor inkább árukeresőn nézni kell megbízható boltot ahol van normális árak.
Bangood Aliexpress (lengyel raktár) esetleg. Vagy közvetlen a gyártó oldala (amazon raktárról jön) Earfun, Anker, Tribit. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
"Amit eddig rendeltem az Allegro-ról, (és volt is) az mind rendben volt ... "
Nem is – feltétlen – az a gond, hogy ne azt kapnád, hanem az, hogy ha elromlik, akkor mi van? Ilyen jellegű tapasztalatod is van?Én tuti inkább a gyártótól venném az említett hangszórót ~17e Ft-ért, mintsem voytek06-tól ~19e-ért (+száll.?).
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Örülj neki. De eleve az allegro-nak külföldi a székhelye, nincs magyar képviselet. És csak külföldi céget találtam rajta (amennyi esélyt adtam neki), úgyhogy kösse fel a gatyáját és pénztárcáját, aki vissza akarja küldeni 14 napon belül vagy ne adj Isten garanciát kell intéztetni...
Nem olyan mint az emag, mert az emag Magyarországon székel (kivéve az evomag által forgalmazottak), illetve az emag marketen vannak magyar cégek is. Az mindekinek a saját kénye-kedve vagy figyelmetlensége, hogy bevállal-e a marketen külföldi céget. -
francz'70
senior tag
válasz
carl18 #19836 üzenetére
Az Allegro kb. olyan mint az emag, itthon az emag is csak akkor megbízhatóbb ha ő a forgalmazó, amúgy itthon ugyanaz a kutyagumi majdnem mindegyik webshop, nem kevés rossz tapasztalatom van itthon is
Amit eddig rendeltem az Allegro-ról, (és volt is) az mind rendben volt
-
ragingspears
tag
Köszi Adamsky & francz'70,
Megnéztem őket, leginkább a Uboom felé hajlok, de a többi is nagyon klassz -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Én egy Uboom-ra próbálnék rá.
WELCOME20 kuponkóddal 48 $-ra mérséklődik az ára. -
francz'70
senior tag
válasz
Ja és még ott a Tronsmart Mirtune C2, ... ez kb. koppra ugyanaz mint a Lamax 2 Play.
..mondjuk a kettő közül én minőségben inkább a tronsmartot preferálom (tapasztalat) de a lamax sem lehet sokkal rosszabbVagy esetleg xiaomi mi portable igaz ez nem cső kialakitású csak valami hasonló fizimiska
....de ennek a hangzása nekem nem jön be, brummogó tompa az egész hangkép
-
francz'70
senior tag
válasz
Feladtad a leckét rendesen
...amúgy miért ragaszkodsz a cső kialakításhoz? ...mondjuk mindegy is mert így sem úgy sem egyszerű 15-20k ból jack-est ajánlani, talán kintről akcióba elcsípni de ezt majd ajánlanak ha valaki tud.
Így kapásból aminek türhető hangzása is van, - Lamax Sounder2 vagy Sounder2 Play esetleg Sencor SSS 6400 ezt itt a totyikban is valaki anno dícsérte ...ha jól emlékszem, most hirtelen ezek ugrottak be -
ragingspears
tag
Sziasztok,
Alsó kategóriában (15-20K) szeretnék venni egy cső alakú bluetooth hangszórót, főleg szabadtéri használatra.
Annyi extra kívánalom csak, hogy legyen hagyományos jack bemenete is (egy FiiO lejatszót kötnék rá legtöbbször).
Előre is köszi a javaslatokat! -
Újdonság a Xiaomitól ( legalábbis nekem) . [link]
-
francz'70
senior tag
az ár csak egy faktor a sok közül"
szerintem az ár (ár/érték) a legfontosabb faktor az összes közül...itt is megy az ügyeskedés hogy lehet minél olcsóbban jbl (vagy harman, stb.) megközelítő minőséget/hangzást beszerezni. Nincs is ezzel semmi gond, legtöbben, mint minden mást is, ezt is a pénztárcájukhoz igazítják. Az emberek többsége nem akar vagy nem is tud akkora összeget költeni bt hangszóróra amibe azok kerülnek.
Viszont ha a jbl (és társai) nagyjából ugyanazon az áron elérhető lenne mint pl. soundcore,.earfun, stb. gondolkodás nélkül azt vennék azt emberek az tuti, és nem áldoznák be a hangzást az ár vagy ár/érték miatt, mivel a legtöbb esetben ez történik.
Pl. tegyük fel, ha a boombox ugyanazon az áron lenne mint az uboom x melyiket választanád? ...hiába paradés az uboom x üzemideje és hangzásban is közel van,... te is a jbl t vinnédJBL abban a hangzásban erős, amit a többség elvár egy ilyen BT speakertől"
..ennyi! ....akkor olyat kell gyártani a többinek is ha egyszer erre van igény, egy bt speakernek az a hangzás amit a jbl (és társai) tudnak, tökéletesen megfelel szinte mindenkinek. Aki ennél többre vágyik az ne bt hangszórókba keresgéljen,...egyenlőre -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19812 üzenetére
Tudom, hogy cserélhető, de mivel ilyen "két csavaros" megoldás, ezért drága, és spec. akksi kell bele. Jó lenne tudni, hogy pl. az a külső akksi bontható-e (ezáltal cserélhetőek-e benne a cellák?)
#19813 francz'70
Anno valamelyik kis Anker hangszórót, ja meg az egyik kisebb Tribit-et, – amihez szintén nem volt app – próbáltam eq-val, de akkor sem a telefonban lévő általában a használhatatlanságot súrolóval, hanem ViPER4Android-al (akkor még volt root-om ...).
Szóval egy olyan hangszórót, ami kicsi, és/vagy nincs hozzá app (gyári eq. lehetőség) tényleg jobbá lehet tenni, de a legtöbb mai Soundcore, Tribit, Uboom hangszóró estén szerintem csak rontani lehet a hangzást.
Legfőképp azért, mert ezek a hangszórók kb. mindig "ki vannak hajtva" az adott hangerőhöz képest. Ezt a DSP általában jól kezeli, és ezt bukod egy külső eq. esetén, ahol ugye kb. 10-25 %-os hangerő-lépésenként kellene, hogy állítsd a hangzást ahhoz, hogy kihozd a maximumot, de torzítás ne legyen."Amúgy volt már olyan, hogy egy bt speaker-re ráengedted és nem éreztél benne lehetőséget?"
A legutóbbi három hangszóróm esetén (Boom, Motion+, Uboom X) fel sem merült, hogy külső eq.-t használjak.#19814 bwoay
"de pont azt írta, hogy ne úgy legyen cserélhető, mint ezekben ... " -
carl18
addikt
Unoatesom is azt mondta (Ami nem Jbl az szar)
A másik ismerősöm Jblt vegyél az a jó.
Szóval igen az átlag ember sokszor a márkát nézzi, JBL egy jól ismert márka ami régóta jelen van.
Van egy fajta bizalom és elismerés és bizalom.
Médiamarkba is megkapod, addig a Tribit Earfun Soundcore termékek kicsit nehezebb beszerezni.
Ide már kell kis utána járás és társai.
De jó hogy van alternatíva, mert elérhető áron kapsz normális Bluetooth hangszórót.Nem tudom valaki emlékszik-e arra mennyibe került az első generációs Bluetooth hangszóró 2010-2013 között. Egy vagyon és alig volt pár wattos.
Szóval most ahhoz képest elérhető áron kapsz buli teljesítményt.
Nekem jó a Earfun Uboom x de senki se ismeri se a márkát se a modelt.de így legalább van valami egyedi ami másnak nincs.
-
válasz
carl18 #19824 üzenetére
Meg azt se felejtsük el, hogy egy bejáratott név, ezt ismeri mindenki, ezt látják az emberek a másiknál, így ők is ezt fogják venni.
Kérdezd meg a tágabb környezetedben/kollégáid közt, hogy hány embernek mond valamit a JBL név és Soundcore/Tribit/Earfun.
Szóval szerintem nem csak a státusz szimbólum miatt veszik az emberek, hanem mert ezt a márkát ismerik mint jó bt hangszóró. -
bwoay
nagyúr
válasz
francz'70 #19822 üzenetére
úgy gondolom, hogy a JBL abban a hangzásban erős, amit a többség elvár egy ilyen BT speakertől, viszont közülünk itt sokan pont azt a kisebbséget képviselik, aminek mások a preferenciái. az ár csak egy faktor a sok közül. az innovációt sem náluk látom igazán, hacsak nem a 3 sávos kamu EQ-ról, meg a 3.5-ös jack és a mikrofon elhagyásáról van szó.
-
francz'70
senior tag
"én nem tudom, hogy hangzásban kinek az etalon a JBL, nekem szerencsére nem. a többi gyártó is azért hozzájuk viszonyít, mert az emberek túlnyomó többsége vakon követi ezt a brandet."
JBL az etalon? ...hát igen, az a helyzet, hogy bárhogy is próbálunk fogást találni rajta az árazáson kívül legyünk őszinték, nem igazán lehet belekötni, szinte az összes bt hangszórójukra jellemző a korrekt hangzás + bas.ó mély, dizájn, minőség, innováció(?) stb. nem véletlen, hogy az emberek vakon követik hiszen kézzel fogható/hallható a teljesítmény...szóval a marketing mellett azért komoly teljesítmény is van, ha nem lenne ilyen agyament az árazás még durvában tarolná a piacot, és itt se menne ennyi diskurzus soundcore/tribit/eafun stb.-ről, szinte mindenki egy flip-el, charge-al vagy boombox-al szaladgálna
A lényeg, hogy a jbl mindig hoz egy olyan állandó elfogatható minőséget amibe az árazáson vagy az ár/értéken kívül nagyon nehéz belekötni -
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19820 üzenetére
persze, biztosan van, aki naponta tölti, de az legalább olyan szélsőséges használat, mint az, hogy én havonta töltöm. ugye kiszámoltuk, hogy kb 35%-os hangerő környékén egy Uboom X elmegy akár 50 órát is, napi 1 óra zenehallgatással ez több, mint 1.5 hónap.
ha pedig visszaolvasol, láhatod, hogy Adam is pontosan ezt írta az akku cserélhetőségével kapcsolatban: elég lenne, ha nem kellene szétborítani az egész speakert. Jó a JBL megoldása, tök praktikus, de agyament az árazás. Mint ahogy szép az új Boombox is, de gondolom elkérnek majd érte 180 rugót. Azt meg hadd ne soroljam, hogy annyi pénzből mi minden jót össze lehet vásárolgatni.
-
carl18
addikt
Azért ha valaki "Munkába használja vagy valami nagyobb felhasználás"
És mindennap 1X tölti akkor 2 év alatt összejön a 700 töltés, persze durván felfelé kerekítve.
Úgy se használja mindennap azt a hangszórót az tény!De ha valaki házibulit is tart vele néha akkor még is jobban használodik.
csak ez hosszú távon sokat számít a javíthatóság, vagy ha az akku egy idő után tönkre megy ne kelljen az egész hangszórót szétbontani.
Így JBL Tudja igazolni az ő termékük már "Javítható" És tervezett elavulás mentes.
Az EU akarta behozni hogy minden termék kapjon egy egységes töltöportot (Type_C)
És mellé legyen cserélhető akkumulátor házilag, mert így egy laikus nem hozzá értőnek azért gondot jelent egy ilyen termék szétszerelése.
De a JBL új akkucserés szabványa elég fogyasztó barát, 2 csavar és lejön a talp és ott az akkumulátor.Szóval szerintem reálisan ez is egy szabvány ami lassan lehet majd standard.
-
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19818 üzenetére
biztosan, én ezt nem is vitatom, a témát sem én vetettem fel, csak egyetértek vele, hogy ha ez irreálisan megdrágítja (mert eleve méregdrágán adja az adott márka a külön is beszerezhető akkut), akkor szerintem inkább ne. Illetve tényleg ne kelljen egy akkucseréhez szétborítani az egész hangszórót.
Reálisan nézve meg: ha valaki hetente tölt egy 25 órás üzemidejű hangszórót, akkor is csak 10 év múlva fogja meghaladni az 500 ciklust. Mikor lesz időszerű az akkumulátor cseréje? Ez a feature is inkább akkor jön jól, ha valaki full hangerőn vereti és úgy nem bírja ki talán 5 órán át sem. de emiatt ki fog még venni hozzá tartalék akkut ilyen áron? -
carl18
addikt
Szerintem a cserélhető akku minden hangszóró esetén előny. Könnyebb javítás ez nem márka függő kéne legyen, hanem jog ha valamit veszek könnyebb legyen javítani.
Egy Boombox 4 így is úgy is drága lesz nem biztos a cserélhető akku növeli extrém módon a árat.De ha a régi akku tönkre megy egy műanyag dobozon belül cseréled a cellákat az meg mehet vissza a hangszóróba.
És más jbl termekbe is használható.Nekem Van Uboom X de a 4x21700 Cellát sorba forrasztani majd művészet lesz ha az egyik tönkre megy.
mert 7.4v kell ki hozni a 4 cellát.
Már előre láttom ez hatalmas nehézség. -
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #19812 üzenetére
hát barátom pedig azok közép mély sugárzók.csak le vannak választva melytől ne zavarja egyik másikat
egy dedikált direkt közép tartományú hangszórónak nem kell ekkora kilengés sőt se mekkora legtöbb esetben fixek nézz már rá erre a képre ezeknek van olyan kilengése mint egy subnak meg hova ekkora mágnes egy közép hangszóróra főleg emelt pille is hűtés szolgálja tekercsnek nagy kilengések során
-
macilacus
senior tag
Aprósólyom, Adamsky köszönöm a válaszokat
-
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19812 üzenetére
de pont azt írta, hogy ne úgy legyen cserélhető, mint ezekben, amitől méregdrága lett az Xtreme 4 is. nem beszélve arról, hogy annyiba kerül az akku, mint amennyiért Uboom X-eket vásároltunk itt jópáran.
én nem tudom, hogy hangzásban kinek az etalon a JBL, nekem szerencsére nem. a többi gyártó is azért hozzájuk viszonyít, mert az emberek túlnyomó többsége vakon követi ezt a brandet. -
francz'70
senior tag
válasz
<Adamsky> #19805 üzenetére
"de úgy szerintem általában egy bt. hangszórót – nem jó eq.-zni. Hamar torzítás lehet a vége."
Hogyne lenne jó, sőt... csak azt mezsgyét kell eltaláni és ott is maradni, hogy még ne legyen torzítás, na ez egy kicsit melós de megéri. Általában ott rontják el, hogy túl húzzák, dsp letérdel stb. pláne hangerő függvényére meg letorzít és hullik szét az egész hangkép
Amúgy volt már olyan, hogy egy bt speaker-re ráengedted és nem éreztél benne lehetőséget?....kizártnak tartom. Nyilván vannak alapból olyan hangszórók pláne nagy márkáktól ahol a preset -ek kivannak maxolva, de ez csak elenyésző százaléka, szerintem a nagy többségbe bele lehet és sokszor bele is kell nyulni -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19810 üzenetére
A Boombox 4-be már cserélhető az akkumulátor végre, a hangszóró alján 2 csavar után kivehető a akkumulátor egy 6 cellás akkumulátort kapott.
A JBL Xtreme 4-be is cserélhető már csak az 4 cellás akkut kapott. (4X21700)#19808Pixx96
Ittál valamit?Kicsit nehezen jött át amit írtál?
" mire alapozni be baxtak középmelyek elé a magassugarzót"?
A Boombox 3 esetén az nem középmély hanem sima középtartományért felelős hangszóró, annál a hangszórónál a nagy RACETRACK Woofer a mélytartományért felelős. Még ha középmély is volna, le volna vágva a 100 hz alatti basszus, talán 2-300hz körül nyít. DSP pont úgy van hangolva, minden hangszóró típus a saját tartományát fedje le. Szóval a Woofer harcol a 40-200hz-es tartományért, a középsugárzó meg 200-3000hz között sugároz például, A Magas sugárzó meg 4000-10kHZ között lefedi a hangokat például.
Erre az is a bizonyíték hogy a középsugárzó "Légmentesen le van kerítve".
A Nagy Woofer által generált "Nagy levegőnyomás" szét is szakítaná. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
macilacus #19804 üzenetére
" ... hordozható bluetooth hangfalat ... "
Mi a "terv"? Elviszed A-ból, B-be és ott bedugod a konnektorba vagy szeretnél (jó)pár órás akksis üzemidőt? Csak mert ez a cucc 3-4 órát tud a gyári speckó szerint ...Nem sok infót találni róla, de az amazon.uk-n ezt találtam:
"Very nice product as described but with very little power for this size,
bass very poor (weak) too little, more would be expected with this size"
2.6-os értékelés ...
... mondjuk jobban belegondolva 28e Ft ...
Én kerülném. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19806 üzenetére
Engem az Uboom X után már csak olyan dolgok tudnának izgalomba hozni, amik megjelenésére valahogy kis esélyt látok (pláne ilyen Earfün / Soundcore cuccoknál):
• aptX Adaptive (esetleg lossless)
• wifi-s kapcsolat (mint a BB3 wifi, aminek sokkal kellemesebb a hangolása, mint a bt.-s verzióé).
• HDMI (azzal már tényleg lehetne TV-vel használni, nem úgy, mint aux-on ...)
• optikai bemenet
• cserélhető akksi (nem úgy, mint a JBL-ekben, mert az nagyon megdrágítja a hangszórót, de legyen mondjuk egy ajtó, amin keresztül – a hangszóró teljes "szétbombázása nélkül" – lehet akksit cserélni.
• akksi menedzsment: min a notiknál. Pl. beállítom, hogy akksi kímélés, kanóc bedugva a konnektorban, és 20%-ig engedi merülni az akkumulátort, majd bekapcsol a töltés, és 80%-ig tölt (csak). Utána megint akkumulátoros üzemre kapcsol ...Egy csomó-csomó ügyes, hasznos, jó fícsört lehetne beléjük tenni, ehhez képest elég ötlettelen kb. mindegyik.
BB4: nagyon tetszett, hogy a BB3-nál megcsinálták azt a trükköt, hogy a közepek elé behozták a magasokat. Ezt most is megléphették volna. Ha már nincs három különböző hangszóró, akkor a mélyközepeket kihoztták volna szélre, és mehetett volna eléjük a piezo magasak. Legalább lett volna egy kis tere a hangzásnak ...
-
Aprósólyom
addikt
válasz
macilacus #19804 üzenetére
Ha nem hallottad még élőben, akkor csak úgy vásárolj ismeretlenül audio-t, ha bevállalod az elégedetlenség utáni visszaküldés árát veszteségként.
Amit mi ismerünk és ebben az árkategóriában egész jó kültérre is, legalább is amíg van, az az újracsomagolt Soundcore Boom 2 (refurbished). 66EUR, [link] ~27K HUF
Mert ugye nem újracsomagoltként, újonnan majd' 40K HUF. -
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #19806 üzenetére
igen bír kozeptartomanyt szolgáltatni a mély hangszóró is de sosem lesz olyan tiszta mint egy dedikált középsugárzó. pont ettől szól ilyen szépen go+ play3 mondjuk ezt boombox 3 nak ezt nem sikerült megmutatni közel sem szól olyan szépen mint a go3 közel pedig azonos felépítésük mondjuk ott se tudtam mire alapozni be baxtak középmelyek elé a magassugarzót
az viszont nem rossz végre hátul is kapott passzív radiátort falhoz téve ez sokat számít mert fal vissza tudja sugározni mély hangokat nem mint az oldalsóknal...
leírom röviden véleményem bb4 ről eddig amit látok majd meghallgatom médiába azé hogyan szól fogták boombox 2 őt raktak rá Xtreme4 skint meg kikaptak go3 aljából mély sugárzót bele faragták bb2be 😂😂😂 kész a bb4 valahol már 300+ wattokat is olvastam ugyan már
-
carl18
addikt
válasz
Pixx96 #19799 üzenetére
De a mélynyomó is tud leadni középtartományt.
Hangolás kérdése a JBL Tudja mit csinál nem kell félteni, kicsit vissza tekintesz a Earfun Uboom X a JBL Boombox 1/2 kialakítását másolja 2X10cm Woofer és 2 magas sugárzó.
A JBL Boombox 3 jött ezzel a új óvális mélynyomóval, a Tribit Blast 2 és a W-King X20 egyből másolta. Szóval mondhatunk bármit a JBL-re akkor is látni valahogy íránymutató a szakmának és sok más gyártó abból indul ki a JBL mit csinál.
Árukeresőn is top 10 hangszóró JBL.A JBL Boombox 4 elég jónak tűnik, Braziloknál már mennek róla a videók. Még nincs rendes megjelenés de idén szeptember körül rajtol.
Vágtam ki a Teardown videóból tartalmat!
Ez alapján 3 Passzív membrán 2 oldalt 1 Hátul (Onyx Studio 9 méretű)
A 5 Inches Woofer 123 MM? Neodium mágnest kapott, a oldalsó passzív membránon a JBL Logó képes világítani. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
szelindek #19801 üzenetére
Az UBoom L-et – de úgy szerintem általában egy bt. hangszórót – nem jó eq.-zni. Hamar torzítás lehet a vége. Vannak hangszórók, amik egészen furán viselkednek, ha nem a "tiszta" forrást kapják (nem mindegyik DSP szereti / kezeli jól).
" ... de nincs egységes állásfoglalás."
Nem is lesz. Mikor nagyon közel kerül két hangszóró, akkor onnantól már ízlés kérdése. Van, pl. aki úgy hallgat zenét, hogy kb. bármit is tudjon a hangszóró, beállít egy jó kis "V"-s eq.-t oszt' had szóljon! Aztán ott van a zene. Egy edm.-nél nem probléma, hogy nincsenek közepek ...
Az Uboom L-nek az egyik előnye, hogy azzal tényleg foglalkoztak (Oluv), és nem csak rádobtak egy hangzásjavító cuccot (itt is meghallgathatód ... fülessel!!)Sztereó vs. 360°-os: a "Xiaomi Bluetooth Speaker (QBH4275GL)"-ben ugye két "csipogó" van. Az egyik előre, a másik hátra sugároz. Viszont mélyközép, csak az egyik alatt van. Akkor ezt most, hogyan érdemes hallgatni?
A Xiaomi hangszóróinál az sem világos, hogy melyikhez van app? Talán egyikhez sem?
... azért az L-ben eleve ott vannak az Oluv féle preset-ek, plusz egy több sávos eq. -
macilacus
senior tag
Sziasztok, kertes házba keresek hordozható bluetooth hangfalat zenehallgatáshoz a Fenton Vintage Retro VBS80 Aktív hangfalat néztem ki, esetleg valaki ismeri vagy mást tudtok ajánlani.
Előre is köszi a segítséget. -
Pixx96
aktív tag
válasz
Aprósólyom #19802 üzenetére
nem nagyon zajos targoncazom raktárban benne van gépben hangfal. Hát most mennyin hallgassam? 20%on? motion+ nem kell köszi meg uboom L se volt mind kettő inkább hagyjuk azokat
tribit stormbox lava meg már nem fér el sajnos gépben. hidd el hajnalban ha éjszakás vagyok már 100% on is kevés a charge5 hangja olyan álmos vagyok
én amúgy is a nagy zenéhez vagyok szokva nekem ezek a hangfalak csak cincogások
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Pixx96 #19798 üzenetére
12ó műszak és fél hangerő? Feltételezem zajos munkakörnyezet, akkor eleve talán jobban járnál egy olyan hangszóróval, amin 8-10 sávon lehet hangolni az EQ-t, szemben a JBL 3 csúszkájával(ha jól emlékszem). A részletesebb EQ hangolás segíthet azon, hogy az adott "zajtengerből" a lehető legélvezhetőbben "szóljon ki" a zenebona. Csak egy tipp a váltásra ösztönözve.
-
szelindek
csendes tag
válasz
<Adamsky> #19800 üzenetére
Igen, sztereó, de ebben a méretben - pár cm távolságra a kettő - úgy gondolom, nincs hallható jelentősége. Ezzel szemben persze jobbnak ítélem a szeterót...
A paletta meg marketing, el kell nevezni valahogy. Én sem értem, nem is törődöm ezzel.
Túrogatok mindenfelé, egyre több az adat (melyek tán nem is tükrözik a valóságot), de nincs egységes állásfoglalás.
youtube összehasonlításnál Uboom egy hajszállal szimpatiksuabb volt, mint outdoor, de milyen lesz élőben? Ami tönkrement, az is elvileg jól szól, de sokkal jobb lett, amint rátoltam eq-t.
Úgyhogy feldobok egy érmét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fotók, videók mobillal
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- LG 55QNED87T 139 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- MacSzerez.com - 2022 MacBook Pro 13" Retina M2 / 8GB RAM / 256GB SSD / Asztro / Garancia / Magyar
- 3x ASUS Turbo RTX 2080 Ti (11 GB) / Frissen pasztázva / Igény esetén + EKWB vízesblokk.
- LG 75QNED87T 190 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Playstation Dualsense PS5 kontrollerek
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest