- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini PC
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
szelindek #19797 üzenetére
Amiről váltani készülsz az elvileg sztereó. Ezek az újak pedig elvileg mind mono-k. Ez nem tudom gond-e.
Egyébként arra akartam kilyukadni, hogy én spec. nem igazodok ki a termékpalettájukon. Van "Bluetooth Speaker", aztán "Mi Portable Bluetooth Speaker", meg "Sound Outdoor" ...
Melyik, milyen kategóriába esik? Első blikkre – ahogy írtam – szinte mind 1db "racetrack" hangszórót és egy csipogót tartalmaz. Méretben sincs igazi különbség ...
... úgy kell túrni a specifikációt, hogy kiderüljön valami. És még akkor sem biztos, hogy a többet tudó jobb is (jobban szól-e?).
Azért írtam, hogy olvass vissza, mert megoszlanak a vélemények az Uboom L-el kapcsolatban. Van aki pl. úgy érzi, kevés benne a mély. Én az Uboom L-et venném, de ez az én szubj. véleményem. -
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #19785 üzenetére
engem azért érdekelne ez xiamiau hangfal mert kevésnek érzem charge5 akksi idejét és ha nagyobb akksi lenne benne közel úgy szólna akkor lehet váltanék charge5 nem bírja ki a 12 órás műszakom közepes hangerőn amiből jó ha 9 et szól tököm teli van powerbankkal már igaz EQzva van de akkor sem bírja ki ami nekem szomorú de lehet én várok sokat passz
-
<Adamsky>
nagyúr
-
szelindek
csendes tag
Üdv!
Az imént elhallgatott a 3 vagy 4 éves Xiaomi Mi Portable. Hasonlót keresek 20-30ezer pénzért. Hirtelen ezt a kettőt leltem EarFun UBOOM L illetve Xiaomi Bluetooth Speaker. Melyik a jobb választás? Más is szóba jöhet.
-
zsiz
őstag
válasz
carl18 #19789 üzenetére
3 Éve a Motion Boom-ot vettem akcióban 85€-ért, most az újracsomagolt Boom 2-ért 66€-t fizettem. Nem akartam hangfalat venni, de ennyiért nem tudtam kihagyni. Úgy voltam vele, hogy kipróbálom, majd maximum eladom. Vagy ha bejön, akkor valamelyik másikat adom el. De az is lehet, hogy mind megmarad
(bár tök felsleges ennyi)
Még egy jó EQ-t kell majd keresni hozzá. Esetleg van ehhez is valami ajánlott beállítás? -
carl18
addikt
(Mikor megláttam a kamerán a lepukkant, ütött-kopott UPS autót a ház előtt, szaladtam is fel, nehogy elvigye a cuccot)
Ismerős a szituáció!
Szerintem jól jártál, ha akciós áron szerezted be, Alan tesztjei alapján egy Boombox 4-et le tud győzni, de Oluv is az egyik legjobb bluetooth hangszóró címed adta neki.
Jól is szól de nagyon hordozható 1,5 kg. -
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #19786 üzenetére
Már van 23-25E között Xiaomi bluetooth hangszóró Harman Kardon együttműködéssel.
[link]
Azért nem hiszem elérhetetlen áron lesz. -
zsiz
őstag
Időközben befutott a Boom 2
(Persze mindenféle előrejelzés nélkül.. hátul voltam a kertben, dudált valaki az utcában. Ránéztem a kamerán, hogy vajon itt, vagy a szomszédban. Mikor megláttam a kamerán a lepukkant, ütött-kopott UPS autót a ház előtt, szaladtam is fel, nehogy elvigye a cuccot. A futár sráccal egyébként nem volt semmi gond.) Sajnos viszont a Space One fejhallgató nem volt a kocsiban, csak egy darab csomagot hozott nekem, úgyhogy arra még várhatok és izgulhatok érte.
A csomag jobb állapotban volt, mint amire számítottam (sok rossz tapasztalatot olvastam). A külső dobozon, azért látszódott, hogy kapott az élettől. Benne a gyári csomagolás sarkai kicsit meg voltak gyűrődve, nem vészes. Nyilván, mivel újracsomagolt, a ragasztót sem én vágtam el a dobozon, és felhajtva a külső fedelet, a belsőn látszik egy szakadás. A hangfal két szélén egy-egy szivacsos védőcucc óvta és tartotta helyén a technikát a szállítás alatt. Zacskó vagy fólia nem volt rajta, igaz, nem tudom gyárilag van-e egyáltalán. A dobozban még egy kábel és egy használati utasítás volt a hangfal mellett.
Maga a hangfal ránézésre tulajdonképpen hibátlan, új állapotban van. Remélem technikailag sem lesz vele probléma. Gyorsan ki is próbáltam. Működik, szépen szól. Igaz, egyelőre még nem hajtottam meg. Egymás mellé raktam a Motion Boom-mal, számomra egyértelműen szebben, tisztábban, dinamikusabban szól a Boom 2 (Spotify-on indítottam zenét és ott váltogattam a két BT eszköz között). A mélyhangok is teltebbek, szebben szólnak. A hangerőt még nem próbáltam, de gyanítom, hogy abban is lepipálja az elődjét. Összekapcsolni nem tudtam a két hangfalat, hogy mindkettőn egyszerre, ugyanaz szóljon. Vagy nem lehet, vagy én vagyok béna. A világítástól nem estem hasra, de ha zavarna, legalább ki lehet kapcsolni teljesen. Elsőre egyébként tetszik a cucc, remélem később sem csalódok benne.
[kép] [kép] [kép]
[kép] [kép] [kép]
[kép] [kép] -
Aprósólyom
addikt
válasz
Pixx96 #19784 üzenetére
Na most rákerestem, mert eddig nem néztem utána, de a harman egy nagy cégcsoport rengeteg almárkával, köztük az egyik a harman Kardon, szóval nem véletlen csak harman, hiszen az jelentheti, hogy más márkából dolgoztak rajta a ménökök, bár az is lehet, hogy nem és harman kardon mérnökök dolgoztak rajta és csak marketing aspektusból engedélyezték csak a harman-t.
Minden esetre érdekes kooperáció, hiszen jóformán versenytárs a kettő: JBL flip <-> Xiaomi Outdoor, és most egyel nagyobb szint, amit említettél.
Biztos nem kevés pénzt kért a Harman ezért az együttműködésért, hogy kompenzálja a lehetséges elmaradó eladásokat. -
Pixx96
aktív tag
jönni fog xiaomitól új hangfal Sound party néven ahogyan elnézem JBL charge méret lehet kb meg valami kóperáció lesz a harman kardonnal kíváncsi leszek az árára.
-
zsiz
őstag
válasz
pamesz #19780 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Nekem sem feltétlen kell sztereó, ha ugyanaz szól csúszás nélkül az is jó. A cél az lenne, hogy az egyiket larakom mondjuk a kert elején, a másikat a végén, és akkor talán kiküszöbölném valamennyire azt, hogy ha mellette vagyok túl hangos, ha messzebb vagyok, akkor meg már alig hallani.
(Közben levelezek a Soundcore support-tal, akik kedvesek és gyorsan válaszolnak, meg leveleznék a ups support-tal is, csak ők nem írnak vissza. Itt is olvastam a problémáról, a ups kibeszélő Facebook csoport is tele van vele. De hát nem volt választási lehetőség rendeléskor.)
-
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #19781 üzenetére
De a Onyx kb 2 kg A Uboom X meg 4,2 szóval súlyához képest jelentősen nagyobb a teljesítmény. Onyxnak van 1X 2600 Mah Cella a Uboom X meg 4X 4200 Mah 21700 cella.
Nem mondom a Harman Kardon se rossz de a Uboom X elég hatalmas szinten főlényesen áll felette. 60 wattos A Onyx 3, akkuról csak 30 wattot tud, szóval hordozhatóságba még gyengébb.
(De a Harman Kardon egy nagy gyártó) Pénz van és nem egy olcsó Budget ezért vártam volna hogy (Megmutatkozok a nagygyártó minősége) mit is produkál. -
carl18
addikt
válasz
BrandonXXV #19778 üzenetére
Igen szerintem is jó
Onyx 3 labdába se rúg
-
BrandonXXV
aktív tag
Miközben a fórum nem működött, rendeltem egy Uboom X-et végül, akciósan itthonról 50e Ft-ért. Meg is jött azóta, szépen 2-3 napig finoman bejárattam, folyamatos zenével etetve.
Jelenleg is azt hallgatom és fülig ér a szám
Biztosan van ennél szebb, jobb, csillivillibb, de sztem bazi jó!
Köszi az ajánlást mindenkinek! -
zsiz
őstag
Sziasztok. A Soundcore Motion Boom és a Boom 2 tud együtt szólni? A hivatalos spec szerint előbbi TWS-t tud, utóbbi PartyCast 2.0/TWS. [kép] Még sose volt több TWS eszközöm. Fognak együtt működni vagy ez felejtős? (Feltéve azt is persze, hogy a UPS-nek sikerül megugrania azt a feladatot, hogy a 10 napja náluk, a vecsési raktárban levő csomagjaimat kihozzák címre..)
-
francz'70
senior tag
válasz
<Adamsky> #19765 üzenetére
Pont erről írtam, hogy a videón nem úgy hallom mint élőben
Mikor nálam volt szokásomhoz híven /tronsmart-nál meg amúgy is kötelező/ egy 3rd party eq-t toltam rá ...hááát, szerintem valahogy így kellett volna oda rakni a d320 mellé
nem lett volna ekkora különbség magas hangban
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
A myearfun oldal szállít Magyarországra?
Elég fura az oldal, mert a terméket be tudom tenni a kosárba, de mikor ki check out-ra megyek akkor azt írja, hogy nincs készleten vagy nem szállít MO-ra. -
laracroft
senior tag
Megjött az Uboom L. Köszi az ajánlást, örülök, hogy rátok hallgattam
-
Aprósólyom
addikt
válasz
nickcreeper #19768 üzenetére
A feletted lévő hsz. pont ezt az árkategóriát boncolgatja. Egy fejhallgatóval hallgasd meg a linkelt videóban azt a kettő hangfalat (Xiaomi Sound Outdoor, Uboom L)
#19769 carl18: Egyébként, nem tudom mennyire mentél utána az elődjének, a Tronsmart T7-nek. Szerintem egész okés hangja van, 2 utas ez is. Élőben még nem hallottam, de videók alapján talán jó lehet élőben is. 15-20K-ért nem ajánlanám, de geekbuyon-on szokott lenni refurbished 10-11K között. Aki a legminimálisabb pénzt akar költeni BT hangfalra, mert kell valami olcsó ajándék, és közben szar se legyen, azoknak tuti ezt ajánlanám. De csak azoknak, akik tényleg a legolcsóbbra hajtanak. A legolcsóbb 6-7K prüszkölők helyett inkább költsenek rá többet, mert egy 11000 forintos refurbished Tronsmart T7-tel sokkal jobban járnak, az szent.
-
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #19767 üzenetére
Jó a Uboom L de hazai ára azért 30E körül van, a Xiaomi 30 wattos hangszórója van 15E körül és jár mellé 2 év garancia ha jól emlékszem.
Persze a Earfun Uboom L is kap másfél év garanciát, szerintem ha valaki nem akar külföldön rendelni a Xiaomi is nagyon jó választás.Én haza piacon azt venném, de A W-king D320 is jónak tűnik csak hazai piacon nem hiszem elérhető.
Jön majd a Tronsmart T8 is sokkal nagyobb akku és jelentős előrelépés a korábbi generáció után, erre mondhatom a Tronsmart valóban szintet lépet, legalább is külsö alapján Simán
3,7V 9000 Mah, gondolom 2X21700-es cella kapott helyet így 2X4500 Mah.
De ez nagyobb mint a Dockin akkuja, szóval egyik videós tesztelte és max hangerőn 4-5 órát kibír ez azért nem semmi.
-
nickcreeper
tag
Sziasztok!
Nem vagyok audiofil, de szeretném lecserélni az ezer éves T&G bluetooth hangfalamat. 15-20 ezer környékén gondolkodom.
Xiaomi Outdoor, Motion 100/300, Earfun Boom L, Soundcore egyéb darabjai jöhetnek szóba.
Szerintetek mi lenne a legjobb választás?
Előre is köszi! -
Aprósólyom
addikt
Ez a módszer valahogy elkerülte a figyelmem.
Annyi Pénzért versenyképes ajánlat, talán. Mert számomra még mindig nem egyértelmű, hogy jobb választás-e egy UBOOM L, mint egy olcsó 2 utas (pl. Xiaomi Outdoor, HiFuture Alpha/Ripple. 16K HUF akciós UBOOM L-hez képest a W-King D320 24K-ért már tényleg jelentősebb felár.
A Xiaomi és HiFuture viszont már tényleg egy árban vannak az akciós earfun kínálattal.Oluv Xiaomi Sound Outdoor felvétele is mutatja, hogy potens kis hangfalacska az a pénzéért, simán alternatíva szerintem: https://youtu.be/PKwZvpxs_m0?t=92 (Ugyan ebben a videóban van Uboom L is.)
Ebből a hangfelvételből a 40-50% hangerőt hiányolom, mert a csak 65% és 100% hangerők ebben a méretosztályban, már az a szint, mikor a DPS-vel muszáj visszavenni a mélyet.
Ezek a "törpe" hangfalak tapasztalatom szerint max 40-50%-ig képesek hozni az adottságukhoz képesti lehető legjobb hangképet. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19765 üzenetére
Van újra Prohardver!
Nagy böjt volt ez!
Igen igazság szerint a USD-be jobban megéri fizetni és tökre jó mikor a gyártó nem erőltet rá egy adott valutát.
MyEarfun oldal ezért is jó mert én is 112 USD-be vettem Uboom X-t anno 41500 körül volt ez.
Amúgy már Tribit oldalán se lehet USD-be fizetni, ahogy látja magyarországra rendeled automatikusan átvált forintra.
Most néztem a 170 Dolláros Tribit Strombox Blast Ha USD -be veszi az ember kijön 59E forintra, de itt jön a móka berakod kosárba és megadod magyar vagy.
Hiába állitod Eurora vagy USD-re automatikusan átvált neked forintra.
És a 170 USD-ből lesz 71.000 forint, nem tudom mi alapján ilyen drasztikus a különbség.
De Dockin oldalán is kaptam egy 40 Euros kedvezményt (D FIne Evo)
Ránéztem 110 Euro lenne, euroba ez 44.000 forint de a Dockin oldala is átvált forintra és bumm 51.000 forint.
Amazon.de ezért mondjuk jó mert nem szenved enged fizetni dollárba és Euroba is.
Csak Itt már ha dollárba akarsz fizetni és kevesebbet ér akkor 100 euro helyet talán 120-130 USD.
Csak valahogy engem zavar hogy adott oldal helyeted akarja eldönteni mibe fizes, a Bankod úgy is átváltja és még így is jobban jársz mint ha egy adott cég váltja neked "Horror áron".
Csak így a Jó value hangszórók nem lesznek olyan jó ajánlatok. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aprósólyom #19762 üzenetére
" ... 47 EUR-ért látom myearfun europe oldalán."
A "nagy trükk" (volt már róla szó) a "global" oldal kiválasztása (ld. carl18 link-jét).#19764 francz'70
"Csak hallkan jegyzem meg mirtune élőben sokkal több magashangra képes ... "
Ide nem több, hanem jobb magas hang kellene (szerintem). Mást se hallok, csak "tszccc-tszccc-tszcc" ... rettenetesen bántó. -
francz'70
senior tag
"mindegyiknél több a hangjában a magas"
Szerintem már kicsit túl van húzva, azért ott egy charge mellett is hááát [link] .. elég érdekes, charge kb. úgy szól mellette mint a mirtune s100 [link]nekem a mély kicsit kopogós de a videó alapján 40% ig szinte minden speakert aláz? nem is igazán tudom hova tenni...ez tényleg ilyen jól szól? ...mondjuk 70-75% tól elfogy és vissza üt a túl sok magas is, mély már szinte sehol csak dobozhangon kínlodik
Mirtune viszont 75-100% ig megérkezik, még van mély és megjönnek a magasak isCsak hallkan jegyzem meg mirtune élőben sokkal több magashangra képes, nem ilyen tompa a hangzás...
...mondjuk a videó alapján az összes elvérzik -
zsiz
őstag
Sziasztok. Rég jártam már erre (már a Motion Boom-om is 3 éves
), mert igazából meg vagyok elégedve a technikákkal (korábban itt részleteztem mivel vagyok ellátva), működnek, jól szólnak, így nem is terveztem újat vásárolni. De hát valaki bedobta a BB topikba a refurbished Soundcore cuccokat 😅
Rendeltem is egy Space One fejhallgatót. Aztán tanakodtam még egy Boom 2-n is. Sajnos rákeresni nem tudtam itt("Sajnos nem lehetséges 2 karakternél rövidebb szavakra keresni!"), simán Boom-ra meg hiába keresek, mert az összes hangszórójukat így nevezikPedig biztos volt már téma, pont ezért nem is dobtam be a kérdést, hogy milyen lehet a Motin Boom-hoz képest. Youtube videók és az adatok alapján elvileg valamivel jobban kell szólnia. Szóval végül berendeltem egyet 66€-ért. A fejhallgató 40€ volt. Kíváncsian várom őket. Bár így lehet, hogy valamit el is kellene már adnom
Remélem nem lesz gond amiatt, hogy újracsomagoltak.. Nem ugyanaz a szitu, de pont nemrég Euronics-nél szívtam meg, rámsóztak egy porszívót, ami kiállított darab volt. Elhoztam mert egy darab volt és állítólag nem volt központi raktáron se több belőle. Itthon kiderült, hogy sérült a kijelzője. Másnap tudtam rendelni egy újat, akkor már volt raktáron, a sérültet meg visszavették szerencsére.
-
r_zsolt
tag
Köszönöm a hozzászólásokat! Nem akartam vitát kirobbantani...
Ami a lényeg lenne, hogy kiderüljön, hogy ezért az árért ez a hangszóró mit tud? Ha már kötelező árusítanunk, akkor jó lenne tudni, hogy a meglévő hangszórók sorába hova illeszkedik be a tudása alapján. El adható-e itthon ennyiért...?
#19719carl18, ha nem gond, keresnélek privátban, mert jó ötletnek tűnik az összehasonlítás.
Én, mint laikus, a Soundcore Motion+-szal (ez van nekem) tudom összehasonlítani, de itt túl nagy a különbség. Meg jó lenne, ha egy hozzá értő hallaná és mondana véleményt. -
Kapanyél
őstag
válasz
Peaceliker #19733 üzenetére
Egy kis űrsüti csodákra képes.
-
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19731 üzenetére
elérni a megfelelő alvásminőséget a legnagyobb kihívás szerintem. napi testmozgást, táplálkozást, de még szerintem a légzést is viszonylag könnyű rendbe tenni ehhez képest, mert az alvást kb minden befolyásolja. matrac, fényhatások alvás előtt, étrend, napi utolsó étkezés ideje, BMI, napi stressz, napi mozgásmennyiség, általános mentális állapot, fizikális állapot... az égvilágon minden befolyásolja.
viszont én is azt mondom, hogy ezt rendbe kell tenni, mert drasztikus mértékben rontja az egészséget. csak közben úgy gondolom, hogy ez akár 1-2 évet is igénybe vehet.
nálunk is volt a családban alvászavar, azt túlsúlyból fakadó apnoé okozta (az apnoét meg a túlsúly), végül intenzív osztály lett belőle (még épp időben), aztán speciális légzési osztály, CPAP gép, és drasztikus életmódváltás.
a kemikáliák segíthetnek átmenetileg, de abból inkább függés lesz. -
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #19729 üzenetére
Én is így láttom, hogy a Design felett eljárt a idő és elég "Noname" Fealing.
Valahogy még plúszba felcsatolna rá az akkumulátort is külön macera.
Talán annyi előny ha az akku tönkre megy könnyü cserélni.Csak most van pár Bluetooth hangszóróm, mindegyikba van Litium akku és tök kényelmes csak feltöltöm és viszem és hallgatom.
(Alvás zavar, sajnos 2024 nyarán nagy remény fűztem de voltam Alváslaborba, 1 éjszakát ott aludtam 6 óra alvás volt és az orvos azt mondta nem talál semmi eltérést.
Végül meséltem hogy Benzodianemet használok alvás túrbózására (xanax) és azt mondta talán az is bezavar mert csökkenti a mély alvást, csak ez egy csapda mert eleinte ha az ember nem tud aludni, 1 db 0,25mg Xanax és alszik a ember, csak ez allatomos csapda mert utána már nem elég, és emelni kell 0,5mg-ra aztán ez se elég is kell 0,75 vagy 1mg.
Egyszer nagyon, de nagyon kimerült voltam és bevettem 4-5 db Xanax Sr 0,5 éjszakára.
Aztán másnap, gyakorlatilag képszakadás volt "Blackout" Nem emlékeztem mi történt.
Telefonon találtam videót hogy kint voltunk futni, sportolni...)
Sajnos alvás zavar esetén már sok mindent csináltam, "Mitrazapine" altató antidepresszáns, Agomelatin, Xanax, Citromfű magnézium, Kamilla tea, magnézium Glicinét, Glicin aminosav, mozgás sport és társai de valahogy még is elégé nehéz.
Inkább az a fő bajom hogy hiába van 8 óra alvás másnap még is kimerült vagyok.
Legrosszabb talán akkor volt mikor a 30MG Mitrazapine és a 0,5 mg Xanax mellet aludtam és másnap reggel olyan volt mint ha teljesen kimerült lennék, mindig úgy ébredtem mint akit agyon vertek, szenvedés volt akkor aludni. Csak telefonon miértem a alvás időt 8-9 óra volt és még is úgy éreztem mint akin át ment egy tank.Aztán a Xanax függöség is azért rossz mert ha nem veszem be akkor este nem alszok, valahogy egy ördögi kör.
Kis offtopik, de remélem belefér úgy se olyan izgalmas a topik -
bwoay
nagyúr
válasz
Aprósólyom #19727 üzenetére
akkor meg a parlagfű pollen vagy a virágpor
de amúgy miért van ezen Bass Up gomb? az nem Soundcore specifikus?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aprósólyom #19727 üzenetére
"... a márka kertészeti pro gépekkel foglalkozik?"
Na, ez elkerülte a figyelmemet.Akkor tényleg elég lehet az említett IP védelem. A többi kritikai észrevételem okán viszont változatlanul nem tartom jó vételnek, még a célközönség számára sem.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aprósólyom #19724 üzenetére
Nem a kültér miatt vélem kicsit karcsúnak az IP védelmet. Ld. bwoay hsz.-ét: " ... a téglapor nem menjen bele, és egy vödör vizzel vagy slaggal le lehessen mosni."
Abban igazad van, hogy a melósok valószínű nem medence mellett használnák.
... és még mindig a súly! Mi a tököm majd' 8 kg ebben akkumulátor nélkül?
#19725 bwoay
" ... egész nap ezen hallgatják a rádiót."
Na, az meg pont nincs benne. -
bwoay
nagyúr
válasz
Aprósólyom #19724 üzenetére
szerintem a tipikus felhasználási területe az, amikor a kőművesek/ácsok/burkolók/csőszerelők/villanyszerelők egész nap ezen hallgatják a rádiót. Hogy ez a modell specifikusan mitől lesz alkalmasabb ilyen célra, azt nem tudom, de gondolom a szerszámgépgyártóknak presztizs, ha erre is van saját megoldásuk. Az IP54-nél magasabb minősítés meg ahhoz kellene, hogy a téglapor nem menjen bele, és egy vödör vizzel vagy slaggal le lehessen mosni. Szerintem.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
carl18 #19721 üzenetére
Alvási apnoe? Ki kell vizsgálni, mert az egész életminőségünk, egyik legmeghatározóbb alapja.
Családnak van egy ismerőse, aki leélte az "egész életét" úgy, hogy nem volt kezelve. Most kb. 60 évesen végre jól alszik esténként és napközben sem kell lefeküdnie, mert kapott maszkot éjszakára.
Ki kell vizsgáltatni.#19722 bwoay: Szintúgy. Ha én ezzel foglalkoznék nekem az az jutott eszembe, hogy legfeljebb ajándékba adnám. Ahhoz viszont bitang mód lealkudnám az árát a gyártónál.
UI.: Én nem láttam még kertészt, aki kidobta volna a hangfalját, mert neki nem kell hallásvédő fültok és közben unja magát. Az a piaci rés, aki ezért külön pénzt adna, lehet annyira szűk, hogy valójában nem is létezik, ahogy erre te is utaltál. Ajándék kategória. PR promócia, hogy ilyen is van. Ki kell tenni az EGO transzparens elé és valamilyen megnyerő zenét szólaltatni rajta.#19723 <Adamsky>: "Csak" IP54? Egy sima kültéri villany konnektornak IP44 védelme van. Hidd el jó az, kültérre.
Anno nem véletlen "kötekedtem" carl18-lal sem, hogy valójában semmi értelme ezeknek a hangszóróknál az IP védelemnek. Ki az a hülye, aki medencébe dobálja a hangfalakat vagy zivatarban bulizik a szabad ég alatt? -
<Adamsky>
nagyúr
EGO sk1800 ← nem túl szakmai a teszt, de azért pár hasznos infó kiderül belőle. Az egyik, hogy ez a cucc – akksi nélkül (!) – 7,7 kg. Két magas, két mély-közép és egy mély / sub hangszóró van benne, szóval nagyon nem kellene, hogy rosszul szóljon. A link-elt videó alapján (nem fülessel hallgattam, de a felvétel sem épp a legprofibb) "van benne akarat".
Ami szerintem gáz pláne egy ilyen – értsd: "munkás" – hangszórónál, hogy csak IP54-es védelme van.
Szóval nem tudom ...
... ha része lennék a célközönségnek, akkor is 2× meggondolnám, hogy ennyi pénzért ne egy olcsóbb (de akár jobb védelemmel bíró) akármilyen bt. hangszórót vegyek. Értem, hogy itt cserélhető az akksi, de azokat meg inkább a gépekben használnám. -
bwoay
nagyúr
válasz
r_zsolt #19718 üzenetére
https://www.av-online.hu/
Nézz meg pár videót youtube-on, hogy egyáltalán megfelel-e a stílus és a szakmaiság.
Objektív tesztelő nemzetközi szinten is alig van, jellemzően a fizetett hirdetéseket próbálják elfogulatlan teszteknek álcázni.Ez a termék azért lesz érdekes, mert nagyon drága és biztosan nem a zenei hangzás a cél tekintettel a környezetre, ahová szánják. Tudom, hogy a Makitának is van ilyen (az szerintem borzasztóan szól), meg gondolom a többi szerszámgép gyártónak is. Ahogy a kollega mondja, nagyon speciális és ezáltal vékony a piaca. Én sokkal inkább promóciós termékként tekintek rá: az a cég, aki lead egy 2-3 M Ft-os rendelést szerszámgépekre, az kap egy ilyet ingyen. Számomra ez némileg meg is magyarázza a magas árat, mert így nagyobb értéknek tűnik.
-
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #19720 üzenetére
LOL "Tudtok-e javasolni itthon olyan "tesztelőt", akinek van összehasonlítási alapja és tényleg meg tudná mondani, hogy most ez jó-e, vagy nem és nem elfogult egy márkával sem."
Most akkor ö youtubert keres ?
Ja én egyből felmértem mit tudhat az a hangszóró.
Nyilván tudom munkás hangszóró építkezésre és társai....(kialvás nem rajtam múlik, ezzel 6 éve gondba vagyok)
-
Aprósólyom
addikt
válasz
carl18 #19719 üzenetére
Aludd ki magad rendesen, mert nem erről szólt a hozzászólása.
Amúgy nem tudom miért kell letesztelni: egy ilyen munkás eszköznél annyi elég, hogy ne szóljon szarul, egyébként meg bírja az ütés,vágást, vagy ha rátolat egy kisteherautó.
A nagy teljesítményt meg nyilván azért találta ki a gyártó, mert kültérre szánja. Viszont az a helyzet, hogy itt Európában már nappal is megvan az a decibel érték, amit a jogszabály elfogad csendháborításnak, szóval emiatt a nagy teljesítményt se látom indokoltnak. Különösen annak fényében, hogy ma már rengeteg vezeték nélküli füles kapható, ami akár munkavédelmi fültok alá is betehető. Fültokot úgy is érdemes használni, aki munkakör szerűen dolgozik gépekkel, még ha elektromos is. Csak ránézek egy sövényvárgóra, az akkus is 83dB. Fültok nélkül tuti nem dolgoznék vele hivatásszerűen. Szóval nem értem a nagy teljesítményű hangfalat. Kézi szerszámos munkához, meg overkill egy a hangfal.
Ha van piaca, az iszonyatosan szűk. -
carl18
addikt
válasz
r_zsolt #19718 üzenetére
Üdv!
Megnéztem így vakon nem tudok róla mint mondani.
(Szerszám Súlya (kg)7.7Szerszám Hossza (mm)505.5)
Igazság szerint 5 év garancia miatt, lehet a gyártó valami tartosat hozott létre ha ennyi garanciát mer vállalni.De persze nincs benne akku külön kell csatlakoztatni így IPX 4-es védelem jár mellé.
A gyártó leírása alapján ennyit tudok mondani, hallani kéne élőbe hogy komoly tapasztalatot lehessen levonni.
Nekem Van Egy Earfun UBoom X az ellen gyorsan eldőlne mit is tud azért a 150.000 forintos árcéduláért. Más felől ennyiért van GO Play 3 vagy Boombox 3 is, De W-King X20 is megkapható ennyiért. Mivel nem hallottam nem akarok előre leírni, de pár kép meg leírás alapján nehéz körül írni mit tud.
A Leírás ami az oldalukon van is igen szegényes. (1 woofer, 2 mid-range, 2 tweeters and 2 passive)Itt azért van konkurencia bőven, szóval jó kérdés ezért az árért a konkurencia mellet mit tesz le az asztalra.
-
r_zsolt
tag
Sziasztok!
EGO akkumulátoros kertigépek forgalmazásával is foglalkozunk és most új termékként megjelent egy Bluetooth hagszóró, ami a kertigépek akkumulátorával használható.
Tudtok-e javasolni itthon olyan "tesztelőt", akinek van összehasonlítási alapja és tényleg meg tudná mondani, hogy most ez jó-e, vagy nem és nem elfogult egy márkával sem.A javaslatot/javaslatokat előre is köszönöm!
Zsolt -
bwoay
nagyúr
válasz
Seraph 16 #19715 üzenetére
túl nagy energiát nem fektettem a kísérletbe, de azt tapasztaltam, hogy a csúszás kb random módon változott. némi szerencsével össze tudtam úgy hozni, hogy szinkronban szóljanak. gondolom ez nem feltétlenül igaz minden kombóra, de ez egy Sony és egy Earfun párosra vonatkozott, amik ugye merőben más modellek.
engem ennél egy fokkal jobban vonz a tws, de az sem annyira, hogy emiatt beszerezzek egy második példányt egy már meglévő bt hangszórómból. több potenciált látok abban a lehetőségben, hogy normális sztereo teret alakítson ki az ember, de számomra ennek sincs igazán érdemi haszna.
-
bwoay
nagyúr
nekem egész jók a tapasztalataim ezzel a funkcióval. való igaz, hogy ilyenkor nincs összehangolva a két speaker, de némi tökörészéssel sikerült szinkronba hoznom két totál különböző gyártmányt - azon egyetlen alkalommal, amikor próbáltam egy tesztelés során Android 10 vagy 12 alatt.
-
LeadR
tag
válasz
Aprósólyom #19692 üzenetére
Húha, köszi a választ.
+
@Pixx96
@francz'70
@<adamsyk>Így most nem lettem sokkal közelebb a megoldáshoz, bár nagyon túlgondolni sem akarom, minimális összegről beszélünk.
Ha feltételezzük azt, hogy a mirtune nem szól elég szépen, akkor a motion+ és a uboomL basszust nézve, hogyan viszonyul egymáshoz? A xiaomit kvázi kilőttem, mert nem stereo, és nincs rajta jack, plusz gyanítom, hogy nem jobb mint a másik kettő.
Soundcore-nál a refurbished termékek minőségével milyen tapasztalatok vannak? (Szomorú, hogy a motion+ban még nincs benne a partycast, így biztosan nem fogom tudni használni a boom+-szal együtt) -
Aprósólyom
addikt
válasz
francz'70 #19700 üzenetére
A két linkelt felvétel nem használható összevetésre, mert mély/mély-középhiányos. Szinte csak a magas hangok jönnek át. Szerintem még úgy használhatatlan, hogy ismerjük referenciaként a charge 5 képességeit.
Nem gondolom, hogy túllihegjük. Csak ha már itt párunknak volt és van több hangszórója és még többet hallottunk már élőben, akkor másnak legalább segítség ha valamilyen véleményt adunk róla, akinek csak pár élménye van BT hangszóróval vagy nincs lehetősége bármikor, bármit meghallgatni, mert ugye nem mindenki él egy elektrotechnikai üzlet szomszédságában. Sokunk (mint pl én is) meg kifejezetten messze lakik egy olyan üzlettől, ahol ki van téve több és tesztelhető, mindenfajta nyűg nélkül. És biztos sokunk vagyunk így ezzel.
Én 20-t biztos nem adnék a mirtune S100-ért, csak ha 14 napon belül visszaküldhetem, mindenféle magyarázkodás nélkül, ha mégis beigazolódik élőben az álláspontom.
-
bwoay
nagyúr
válasz
francz'70 #19700 üzenetére
Az a helyzet, hogy a régi Charge-okat (2, 2+, 3) könnyedén maga mögé utasítja már egy Uboom L is. Az újabb modellek meg váltottak 2-utas mono felállásra, plusz marha drágák lettek. A Charge 6 ára 70-80k között mozog, ami szerintem konkrétan nem normális.
Én 20 alatt most biztos, hogy a 45 EUR-s refurb Motion+-t csapnám le a Soundcore oldalán. Feltéve, hogy a hordozhatóságba belefér az 1 kg-os súly. 2-utas, de sztereo, jó térrel, komoly mélyek, jó üzemidő, jó app.
-
francz'70
senior tag
válasz
<Adamsky> #19698 üzenetére
"Ugye az is relatív, hogy kinek, mi a jó. Valaki pl. szinte csak EDM-ot hallgat, ill. a basszus (még ha kopogós is) és hangerő a fontos."
Ennyi, nem mindenki vájtfülü és az sem mindegy milyen stílusú zenét hallgat, itt mirtune-nál is mindenhol kiemelik, hogy mai trendeknek megfelelő hagzású (edm stb) ezt én is megerősítemAmúgy egy hangzás annyira szubjektív, pl. egy Oluv hangképbe is rengetegen belenyulnak, nem azt mondom, hogy a mirtune micsoda hangzásvilág és az év vétele, csak azt, hogy élőben egyáltalán nem volt olyan rossz...szvsz
...és mindez 20 alatt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 8000-es akksi került az IQOO Z10 Turbo+-ba
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen autót vegyek?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- YAMAHA RX-V6A 7.2 házimozi erősítő eladó
- Lenovo Ideacentre AIO 5 24ALC6 PC Ryzen 7 5700U 6 Mag 16GB RAM 512GB NVME SSD Gar.
- Xiaomi Redmi 10 2022-es évjárat,tenger kék színben eladó!
- AKCIÓ! Dobozos új Lenovo Yoga Slim9 Laptop! / i7-1165G7 16 GB 1 TB SSD UHD IPS TOUCH Garancia/
- GAMER PC : RYZEN 5 7500F /// 32 GB DDR5 /// RTX 3080 Ti 12 GB /// 512 GB + 1TB
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest