- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Canon EOS DSLR topic
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Micro Four Thirds
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
rizso
addikt
válasz _stick_ #18622 üzenetére
Szerintem nagyon kevés ember lesz itt, aki mindkettőt hallgatta face to face, pláne hasonló EQ beállításokkal. Én a kinézet miatt maradtam a B2P mellett, nem egy Sony XG500 külsőre, de talán jobban néz ki, mint a UBOOM X. Plusz az oldalsó fények is jobb hangulatot tudnak csinálni, gyerekeim imádják mikor sötétben zenére villog a ház
Sajnos most nincs nálam több hasonló hangszóró, hogy reálisabb képet kapjak, csak az emlékekből tudok dolgozni összehasonlításnál, azok viszont elég csalókák tudnak lenni. Én csalódtam a hangjában, de pozitívan. Féltem, hogy nagyon dobozos lesz a hangja, de szerencsére nem így lett, és sokan nem tudják, de a gyári és saját EQ beállítások mellett egy kattintással hozzá lehet adni külsős EQ profilokat, én innen töltöttem le párat, és van ami brutál jó, le a kalappal az alkotók előtt.
Szintén pozitívum a BassUp funkció, van értelme, zene/elhelyezés/tér függvényében érdemes lehet ki-be kapcsolgatni.
Olyan 70% fölött itt is szétesik a hang, visszavesz a mélyekből, és inkább csak hangosabb lesz a cucc, de ez kb mindegyik hangszóróra igaz, főleg akksiról. Mondjuk azt is nehezen tudom elképzelni, hogy kevés lenne egy 50-60%, mert oda meg már valami jóval nagyobb partybox kell, nem boombox.
Én csak ajánlani tudom, de valószínűleg a UBOOM tulajok is így vannak a saját hangszórójukkal, a fentiek tippre igazak lesznek az X-re is. Hasonlóan jól beállított EQ profilokkal valószínűleg nagyon hasonló lesz a hangjuk is, nyakamat rá, hogy nem lenne egetrengető különbség a kettő között.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Lassan itt a tavasz és tavaly nyáron már kértem tanácsotokat BT hangszóró választásban, de az akkor még nagyon új B2P és a még nem kiadott UBOOM X miatt elnapoltam az ügyet.
Viszont mára van már bőven tapasztalat, így a kérdés ugyan az. Alapvetően a két típus közül szeretnék választani, hacsak nincs jobb javaslatotok: szóval, szabadtéren használnám elektronikus, főleg psytrance zene hallgatásra, ahol a tiszta hang mellett a kellően mély is fontos, nagy hangerőn is, mert elég sok kerti party-t tartunk. Emiatt szeretnék kifejezetten boombox-ot és a hosszabb akku idő fontosabb, mint a szállíthatóság.
Egyébként a szívem a B2P felé húz főleg, hogy az újabb FW-el már inkább dícsérik, a megjelenéskori lehúzáshoz képest. -
Pixx96
aktív tag
Végül becseréltem a médiába inkább rá fizettem a rossz Xtreme3-ra és kihoztam egy go+ play 3-at hát ennek valami bűdületes minőségi hangja van. Akine esetleg ilyen van és nem tudná lehet pluszba magas hangot allítani hangfalon nem a JBL-es gagyi (LFM) módra gondolok hanem konkrétan van 3 szintű magas boostos előre beállított EQ csak fogalmam sincs ez mér nincs sehol feltűntetve... És megtartja hangfal kibekapcsolás útán is szal tárolja beállításba akinek ilyen hangfal van szóljon vissza keresem a videót vagy leírom hogyan van
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz grizlisandor #18617 üzenetére
Ezen nem érdemes sokat "kattogni". Podcast-ra kb. bármi jó, ami hangot képes kiadni magából. Esetleg üzemidő miatt: Tronsmart Trip
-
grizlisandor
veterán
Sziasztok!
Ahelyett, hogy a telefon hangszóróját koptatnám podcast hallgatásra, milyen alternatíváim vannak? Jelige alacsony költségvetés, USB Type C töltőcsatlakozás, BT kapcsolat.
Xiaomi Sound Pocket (QBH4269GL)
Engem meggyőzött videó alapján. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz user26 #18615 üzenetére
"Egyenlőre nézegetem őket, próbálom eldönteni melyik mellett voksoljak."
Szerintem figyelgesd a Motion+ árát (szokott lenni akció). Én azt venném. Nem egy mai darab, de talán az UBoom L-et leszámítva ma sincs igazán versenytársa.
Volt pár hangszóróm, míg végül ez, és egy UBoom X maradt. Mindkettő amolyan best buy.
Ha több pénzt szánsz rá, akkor szóba jöhet még a Daffchy-nak is ajánlott Bose SoundLink Max." ... nem ismerem ezeket a márkákat ... "
Tribit, Soundcore, Earfün ... ezek általában rendben lévő cuccokat tesznek le az asztalra. -
user26
senior tag
válasz <Adamsky> #18609 üzenetére
Szia! Köszönöm szépen az ajánlatokat, mindenkinek! Egyenlőre nézegetem őket, próbálom eldönteni melyik mellett voksoljak. Sajnos e téren sok kimaradt az életemből, nem ismerem ezeket a márkákat megbizhatósági szempontból. Nem törvényszerű, hogy most vegyek, lehet majd tavasszal. Azért szeretnék ilyen kis kompakt méretet, mert elfér sok helyen, és ha az asztalon marad, akkor nem akadék. Az egész történet onnan indult, hogy egyrészt kicsi a helység, ez mellett bekábelezni mindent nem akarok, kényelmi szempont prioritás.
Köszönöm az ajánlatokat!Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
őstag
válasz user26 #18607 üzenetére
<Adamsky> javaslataival egyetértve, a motion+ nekem nagyon bejött, de az most nincs akcióban, így lehet, hogy kereten kívüli, talán a Uboom L-t választanám a jó tapasztalatok miatt, de annak nincs nagyon erős basszusa, ha ez szempont.
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
francz'70
senior tag
válasz user26 #18604 üzenetére
Hát, itthonról 20 ezerig nagyon gyenge a felhozatal, ebben az ársávban én a Tronsmartok közül választanék, pl. a Tronsmart T7 -et. Hasonló fizimiska mint a MI Portable, hasonló az árfekvés is viszont minden téren több/jobb!
...de van a mi portable-nak is szintén egy 30w-os változata olyan 18e körül
Ha estleg egy 2 kg -os még belefér, és filmezés/zene hallgatáskor rendesen dübörögtetni szertenéd, ez most itthonról nagyon jó árban van [link]
Mondjuk nem biztos, hogy szebben szól mint a mi portable (na jó attól azért szebben + 360° os, de az EQ kötelező) cserébe a basszus mindent letarol...
...sokszor hangzást is[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Daffchy #18610 üzenetére
"50-60 a rászánt ... "
Hülye voltam, mert a Bose SoundLink Max nyilván több. Azt a méret miatt gondoltam.
Egy Xtreme (4-es) újonnan (!) ugye a keret duplája.
Sajnos nincsenek csodák. Vagy árban vagy méretben feljebb kell, hogy lépj, ha jót (jobbat) akarsz." ... egy barátom keresgél."
Kíváncsi leszek, mit fog találni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz user26 #18607 üzenetére
Az a baj, hogy a MI Portable BT 16W-t nem hallottam, de amit igen:
• Anker Soundcore Boost (updated ver.): jobbára amazon.de (refurbished) vagy Ali
• Tribit Xsound Go ← árak
• Tribit MaxSound Plus: utódja az XSound Plus 2 ← árak
• Soundcore Motion+ ← ez sajna kicsit drágább
... amit nem (hallottam), de jónak tartok:
• Earfün UBoom L: ez kuponnal ~21e Ft (54$)#18608 Daffchy
"50-60e között mi most a ... "
Ha lehet nagyobb, akkor UBoom X
... ha, nem, akkor passz. Esetleg ha jobban el vagy eresztve: Bose SoundLink Max[ Szerkesztve ]
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
50-60e között mi most a best buy BT hangfal?
Nagy kívánalmak nincsenek, JBL Extreme-et váltana.Előre is köszönöm!
-
user26
senior tag
válasz <Adamsky> #18606 üzenetére
Sziasztok! Óhh bocsi, céloztam a fizikai méretére, nekem egyértelmű volt belőle, hogy kb azonos méret. Elnézést kérek miatta.
Tehát ár ? Nem tudom, ilyen 20+ körül max, azt hiszem ilyen rba vettem évekkel ezelőtt a Xiaomi MI Portable -t.
Méret ? a MI portable méretével azonos, megegyező, vagy lehet valamivel nagyobb, de nem Xdobo BMTL Wow Max, amit példaként írtál.
Köszönöm szépen.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Seraph 16 #18605 üzenetére
@user26
... és a "méret kategóriát" is jó lenne tudni, hogy ne ajánljunk pl. Xdobo BMTL Wow Max-ot. -
user26
senior tag
Sziasztok! Ha elküldtök a sunyiba megértem
Nekem jelenleg van 1db MI Portable BT 16W kis hangszóróm, amit laptophoz, telefonhoz használok, zenehallgatás célból. A fizikai mérete nekem teljesen megfelel, viszont a hangzása nekem gyenge doboz hatású. Szeretném lecserélni, erőssebb, vagy kicsit komolyabb hangszóróra, de nem tudom mit kellene nézni, vagy keresni.
Nem 0-24be akarok zenélni vele, de kicsit a hanghatás lehetne jobb, illetve film/sorozat mellé se lenne rossz, ha szinkronba tudná tartani a hangot a képpel.
Mit tudnátok ajánlani ? Köszi előre is.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
bazger
csendes tag
válasz Peaceliker #18600 üzenetére
Köszi, hogy írtál...
A sony fele ekkora és nagyot szól, nyílván a sony az sony.
Mégegyszer köszi. Közben kiderült, hogy az upgrade verzió jött. Az már 5,3 bluetooth és 20hz-20000hz.
Meglátjuk👍 23500 ft-ért ha nem lesz jó, gondolom egy 20-as - ért valaki megveszi. 😁[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
Van egy HK Citation 200 hangszóróm, ami gyönyörűen szól, viszont sajnos az AirPlay-t néha dobálja. Van hogy semmi baja, de van amikor 5p után egyszer csak megszakad és csak egy ki-be kapcs után lehet megint rá zenét küldeni.
Hogyan tudok ezen szoftver frissítést csinálni? Vagy ellenőrizni, hogy friss-e?
Új hozzászólás Aktív témák
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Szólánc.
- Megszünteti a WhatsApp ezeknek a régi iPhone-oknak támogatását
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Futás, futópályák
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- További aktív témák...
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - DOBOZ - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
- Nikon SB-900 professzionális vaku
- HP ProBook 640 G8 - 14.0"FHD IPS - i7-1165G7 - 32GB - 512GB - Win10 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest