Hirdetés
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- UHD filmek lejátszása
- Mini-ITX
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
válasz
gtx560unlock #19120 üzenetére
Akkor nagy csoda. Enyém 50 százalékon volt de lehet a tiéd sokáig zárolták hidegbe és le szívta a hideg.
-
gtx560unlock
csendes tag
válasz
gtx560unlock #19119 üzenetére
megjött vicc se egy hívás semmi csak dudaltak délben nyomkövető szerint még mindig nem ma jön
ez is csontra lemerülve érkezett mint a másik 😅 igaz annak sincs semmi baja de hát lítium akksit nem így tárolunk baszki...
-
gtx560unlock
csendes tag
gondolom ez már nem jön
felhívtam ügyfélszolgálatot el.mennek érte 40 perces út azt mondták.ahhoz.hogy vecsésen depoban át tudjam venni ahhoz kell legalább 1 meghiúsult Szállítás viccek eskü
-
TaylorPro
addikt
.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aprósólyom #19115 üzenetére
"Alan Ross régi tesztjében ... "
Nekem egy rövid ideig volt. Azt leszámítva, hogy vm. sw. (?) bug lehetett benne (mert kb. minden harmadik bekapcsolásra féloldalasan szólt) én annyira nem voltam tőle elalélva. Nem volt rossz, de méretéhez és súlyhoz képest nem szólt szépen. Hangosnak persze hangos volt, de kb. ennyi.#19114 carl18
"Sound XL elérhető áron simán vennék." – szvsz. eljárt felette az idő. Egy Soundcore Boom – még ha talán nincs is olyan hangos – de alapvetően sokkal élvezetesebb. -
carl18
addikt
válasz
Peaceliker #19113 üzenetére
Egy ideje már létezik csak nem túl népszerű termék.
Doss Sound XL után szabadon.
Ha lenne még Sound XL elérhető áron simán vennék.
-
Peaceliker
addikt
Nahát, mik vannak
[Doss soundbox xl ultra]
Vagy csak én nem hallottam róla? -
carl18
addikt
Kocsiba Uboom X Boom XXX módba komolyat szól.
-
bwoay
nagyúr
Tisztelt Urak!
úgy látom, hogy már lehet az Earfun oldaláról közvetlenül Magyarországra (és Szlovéniába) is rendelni.gtx560unlock:
azért kellene analóg jelet átvinnie, mert a digitális átvitel lényege, hogy alapértelmezés szerint a jelfolyam a forrás konverterét/DSP-jét kihagyva változatlan, "nyers" formában kerül át a hangszóróra, és a feldolgozásról az adott speaker konvertere/DSP-je gondoskodik.
ugyanakkor nem célom, hogy meggyőzzelek bármiről is, el tudom fogadni, hogy te úgy érzed/hallod/gondolod/tapasztaltad, ahogy írod. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
gtx560unlock #19106 üzenetére
" ... hangerőben se ugyanazok iPhoneval leghangosabb kb az összes hangfal itthon .. "
Erre elfelejtettem reagálni. Tipikus bluetooth absolute volume (magyarán nincs a bt. hangerő szinkronban a forrás és a "cél" eszközön) probléma. Olvass, nézz utána! Itt a topic-ban is téma volt már nem egyszer.
Vagyis, ha adott a szinkron, akkor az 50% hangerő pont ugyanolyan hangos lesz egyik telefonról, min a másikról. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Azonos codec (AAC) használatát feltételezve miért szólna egy bluetooth hangszóró, fülhallgató, fejhallgató, stb. másképp? Gondold már végig!
Itt gyakorlatilag csak a digitális infó megy át egyik készülékről a másikra (telefon → hangszóró). A céleszközön (ez esetben hangszóró) történik a digitális jel analóggá konvertálása (DAC), és az esetleges "belenyúlás" a hangzásba a DSP által.
Az, hogy egyre több bluetooth hangkeltőben van app-ból állítható, gyakorlatilag hardveres eq. pont azt a célt szolgálja, hogy ha egyszer azt a tulaj a saját szájízéhez hozzáigazította, akkor az ugyanúgy szóljon a telefonjáról, TV-jéről, tablet-jéről, stb. stb.#19108
" ... digitális jelet nem is lehet formázni igaz? se erősíteni hangzás javítók is csak dísznek vannak ... "
Igen, ebben igazad van. Elku*ni el lehet a digitális hangot is. Ha neked a telefonon be van valamilyen gyári "okosság" kapcsolva, akkor a vége tényleg az lesz, hogy máshogy fog szólni a hangszóró a te telefonodon, mint – teszem azt – a haverodén (akinek eleve más márkájú készüléke van).
Én arról a normális esetről beszélek, amikor ezek a csodák ki vannak kapcsolva.
Egyébként a kettő (mindenféle hangzásjavító csetresz, eq. stb. használata a forrás oldalon + egyéni eq. a cél eszközön) párhuzamos használatát senki sem ajánlja, mert jobb esetben csak sz*r lesz az eredmény, rosszabb esetben túlvezérled az eszközt.update: ha nagyon szőrszálhasogatunk, akkor abba bele lehet menni, hogy épp az AAC codec implementálása elvileg az iPhone-ok esetén a legjobb, ill. Android mobilok esetén is előfordulnak különbségek, de ez már messze az a szint, amit viszont egy ilyen hangszóróból jó eséllyel senki sem fog kihallani.
-
gtx560unlock
csendes tag
mér kéne analóg jelet átvinnie? 😂😂😂 digitális jelet nem is lehet formázni igaz? se erősíteni hangzás javítók is csak dísznek vannak gondolom telefonon ( pl Samsung adaptí sound) meg médialejátszókba pl poweramp ott pont tudsz erősíteni digitális jelen sőt telefonba épített hangerő védelmet is kikapcsolni vagy ha EQt állítasz telefonon onnantól analóg lesz a Bt jel vagy mi 😂 érdekes módon több videón is említették már fülhallgató vagy egyéb hangfal teszten iPhonen hangosabban szólt az adott hangkeltőn mint androidon például
például xiaomin beállításokban állítasz egy EQt az kihat az Alap beépített hangszórókra is ha át kapcsolsz külső BT eszközre arra szintén. Most ha gyártó úgy hangolta alapból hangot beépített se úgy szóljon mint egy fazék akkor ugyanúgy át viszi azt hangolást BTn keresztül és máris nem úgy szól pl uboom X se mint egy konkurens mobilon.
xiaomi 13on hangzás javítók minden nélkül sokkal szebben szól az uboom X mint a mate 20 pron xiaomin mintha több lenne 15khzes tartomány . s23on például sokkal több a közép tartomány hallható is tisztán ugyan azon zenén meghallgatva xiaomival szembenvagy mondok másik példát van itthon JBL ultimate hangfal ugyanazon zenén hallani dsp belenyúl magas hangokba xiaomin ( le torzít vissza veszi magast) ami iPhoneval nincs meg de hallani is kisebb hangerőn szebbek (több) magas tartomány xiaomiba
-
bwoay
nagyúr
válasz
hangolva? leghangosabb? hogyan? analóg jelet visz át bluetoothon?
-
gtx560unlock
csendes tag
válasz
<Adamsky> #19103 üzenetére
ez jó
mér kéne ugyanúgy szólnia? talán minden telefon ugyanúgy van hangolva?
már egy okos tvn se szól úgy meg egy laptopon használva BTvel se különböző telefonokon se szól ugyanúgy példának pont mint pcn gyári realtekes hangkártya kukába való halk tompa dinamikátlan. vagy ha van egy komolyabb decked ugyanaz kazi nem ugyan úgy szól mint egy alsó kategóriáson. hidd el van pár telóm itthon már teszteltem ezt xiaomi note 9 pro , xiaomi 13 , Huawei mate 20 pro , Galaxy s23 , iPhone 13pro még hangerőben se ugyanazok iPhoneval leghangosabb kb az összes hangfal itthon
-
Dorian
félisten
Néztem, h van egyeni eq lehetőség. Ezzel kapcsolatban azt nem értem, h miért csak 80 Hz- nél van az első lepcső, mert ahogy nezem kb 60 Hz még normalisan kijön belőle.
-
válasz
<Adamsky> #19098 üzenetére
Na ezekért az elérhetőségekért nagy hála!
Valóban rájuk kell zörögni, mert ma délutánra is megkaptam ugyanazt a tracking státuszt, amit tegnap is, miszerint “delivery address is incorrect or incomplete”.Kezdem az e-mail-el, mert valóban nem sürgős, de aztán lehet telefonálás lesz a vége.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Bullitz #19099 üzenetére
"Meglepő mennyivel halkabb ... "
Szerintem nem halkabb az (mondjuk én még 60% fölé nem tekertem, számomra szükségtelen volt eddig), csak más a hangerőgörbe. Alul sokkal több, és kisebb a hangerő "ugrás", épp azért, hogy ne csak üvöltetni lehessen.
" ... emlékeim szerintem egy JBL Boombox többet ad ... "
Nem tudom melyik Boombox-hoz volt szerencséd, de nekem az a tapasztalatom (igaz csak YT tesztek alapján), hogy azok csak egyféleképpen tudnak szólni. Olyan "boombox"-osan. Van persze, akinek semmi sem elég és neki beltérbe is "max bass" kell, de oda szerintem van az, ami már sok. Az X-ben én épp azt szeretem, hogy tud diszkréten, halkan, de kell dinamikával is szólni, és ha kell, akkor boombox-ként is megállja a helyét. Ja, és az ár, ahogy írod ...#19100 gtx560unlock
" ... ahány telefon annyi féle képen szól kb ... " – ezt nem értem. Te most milyen egyéni Eq.-ról beszélsz? Nem arról, amit az app-ban állítasz be? Annak onnantól kezdve marhára ugyanúgy kéne mindenen (is) szólnia.#19101 Dorian
Kezdj el játszani a custom EQ-val. Itt a topic-ban is osztottunk meg párat, de a Youtube-on rákeresve is vannak nagyon jó. A gyári preset-ek annyira "nem erősek". -
Dorian
félisten
Ma érkezett a Motion+
Először kicsit meg is ijedtem, h ez micsoda kicsi mütyür, mi lesz ebből. De a célként elvártnál sokkal szebben szól, persze basszuskiemelés nélkül vékony, azzal meg érződik az enyhén túlzott kiemelés, de hamar megszokja az ember füle. Igazából csoda, h ilyen hangokat ki tud adni. bassup és heavy eq közt morfondírozom
Elégedett vagyok vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest