Aktív témák
-
horvathkrisz
addikt
Megpróbálom kicseréltetni egy Leadtek 8600GT-re, de előtte megpróbálom DVI kábellel.
-
diegho
nagyúr
na megtaláltam ati honlapon is a 7.8-hoz való hdmi drivert.
-
diegho
nagyúr
jah egy olyan kérdésem lenne, hogy a hdmi audio drivert hogyan tudom feltenni ezekhez? ha simán a cat. 7.8-at felrakom akkor talál egy ismeretlen eszközt, gondolom ez lesz az audio chip. van ehhez külön driver, vagy az alap driver cd-n keressek rá és onnan tegyem fel?
ez jó hozzá? [link]
[Szerkesztve] -
diegho
nagyúr
8:20-kor hozta a futár az msi-t. 27k volt. gyorsan kiszedtem a dobozból és be is dobtam a gépbe. tűéles képe van, élesebb mint a 7600gs-nek. 1024*768@100hz. gyorsan felvágtam hozzá a catalystet, felismerte a tv-t is. este tudok majd tesztelni. elsőre csak annyi hogy a hűtőborda elég brutális rajta, 10 perc win után langyos volt.a kártyához semmi extra cucc nincs, egy valag kábel amit meg se néztem meg a driver cd és ennyi.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
CPT.Pirk #4895 üzenetére
Monitor driver fent van.
Kovergencia tökéletes, tehát nem tudom megállapítani miért az elmosódás.
Mellesleg a monitoromat nem fogom becipelni, mert 40 kilós dög. Ha nem hiszik el, akkor vagy kijönnek és megnézik, vagy a fogyasztóvédelem jön ki és ha ők nézik meg abban nem lesz köszönet.
Mindenesetre most megpróbálok szerezni egy DVI-kábelt hogy ne kelljen az átalakító, valamint megpróbálom a kártyát haveromnál, de akkor is kötelesek 3 napon belül kicserélni ha inkompatibilis valamelyik hardveremmel. Végül is szépen néznénk ki ha nem lennének hajlandók kicserélni, ma felhívom őket, elmondom nekik mi a szitu, kíváncsi leszek mit reagálnak...
Másik variáció hogy elcserélem valakivel 8600GT-re, de ezt a megoldást szeretném legkevésbé.
Már melóhelyen vagyok, ha hazaérek, csinálok nektek screenshotot, ott majd kiderül hogy valójában a kép szar, vagy a monitort nem szereti... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4894 üzenetére
Ha 3 napon bellül vagy, akkor igen. Ha túllépted, akkor ggariban átveszik. (lehet a monitorodat is bekellene vinni, hogy azzal problémázik, mert külömben tuti azlesz, hogy bent megnézik, és ott meg szép képet ad. Nincs valaki haverod, akinek a moncsijával megnézhetnéd?
Jah: telepícsd fel a monitorod driverét! -
horvathkrisz
addikt
Mire cserélted le?
Egyébként nem tudom hogy ez milyen probléma, de valami szoftveres lesz tuti, mert gépinduláskor ill, biosban meg mogndom szebb a képe mint ediggi bármilyen kaimnak!
Csak vindóz alatt néz ki ocsmányul, de ott nagyon.
Szerintetek érdemes Vistával próbálkoznom, vagy halott ügy?
Boltban ahol vettem, kötelesek kicserélni?
szerk.: Esetleg egy DVI kábelt érdemes lenne vásárolnom, hogy ne kelljen az átalakító?
[Szerkesztve] -
grunge
addikt
a 2ms eléggé elméleti dolog mint ahogy a 3000:1-es kontraszt...oké hogy lapos és több a hely az asztalon de valahogy nekem sem jön be még a TFT...talán pár év mulva már más lesz a helyzet
legalábbis remélem...
-
F.B.I.
veterán
válasz
horvathkrisz #4888 üzenetére
Én is lecseréltem. Majd később veszünk a jó driver mellé egy 2900Pro-t.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4888 üzenetére
Megveszem tőled 20k-ért.
-
AMD Power
titán
válasz
horvathkrisz #4874 üzenetére
1024*768. 85Hz van be állítva de a Monitor csak 74Hz ír.
wwhy: Hát igen ez tényleg elég gyengécske.
[Szerkesztve] -
diegho
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4881 üzenetére
számtek boltban dolgozok... 2ms lassú... legalábbis amit néztem az lassú volt. igaz láttam olyan 8-ast ami ránézésre jobb volt mint a 2-es... szóval nem tudom.
ez a bárkit belövök szöveg tipikus net dumamondjuk engem megnyugtat a tudat ha a tv-re nézek hogy ott virít a kupám a tv-s állványon.
-
válasz
horvathkrisz #4885 üzenetére
hmmm, most csudálkozom...
nekem TFT-m van (kb. 3 éves, 12ms-es), és tökéletes a kép, 60Hz-en még jobb is, mint a 7300GT-vel (azzal az volt homályos egy kicsit).
VaniliásRönk: ez elvileg igaz (bár nem tetszőleges mértékű homályra), de akkor magyarázd meg a fentit a 7300GT-vel
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
-
-
wwhy
veterán
3dMark 06: 3584 pötty, hő: 56/60 fok, stabilan lefut. /a proci gyengécske még/.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
'tft megvilágítása meg zavar. sokan vannak ezzel így' -vov, na ezt még nem halottam soha senkitől...
Egyébként meg a francokat lassú, sokáig toltam 10 miliseces TFT-vel, és vígan lőttem mindenkit. Mostani LCD TV-m frissítési idejéről meg fogalmam sincs, ellenben vígan megy a hent ezzeli s... -
válasz
horvathkrisz #4875 üzenetére
az majdnem biztos, hogy az átalakító dongle rossz, bár nem értem, miért csak CRT-knél jelentkezik...
-
wwhy
veterán
félrement
[Szerkesztve] -
diegho
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #4868 üzenetére
majd ha csinálnak olyan tft-t amin játszani is lehet akkor talán. sajna nekem a 130k-s pva panelesek is okádékok válaszidő tekintetében. 7 éve csak 1 játékkal játszok 100fps-re limitálva 100hz-en. szóval ha az msi képe szar lesz crt-n akkor egy laza kettétörés áldozatává fog válni
-
horvathkrisz
addikt
megnéztem Nokia Monitor teszterrel, nem konvergenciahiba. Sőt, eezel a kártyával jobb a konvergenciája moncsinak mint eddig az összes többivel!
mi lehet akkor a gond? DVI átalakítónál keresendő a probléma? -
AMD Power
titán
válasz
horvathkrisz #4872 üzenetére
Régi kaki 15'' CRT. El van mosodva a kép. A régi karival (FX 5600) jó volt.
-
Kicsimix
őstag
válasz
horvathkrisz #4865 üzenetére
En így hasznalom es semmi baja...A gep hatuljat nezve a jobb oldali csatlakozoba van bedugva az atalakito ,a leiras szerint abba kell a moncsit dugni (legalabbis ezt jelzi)...igy nekem viszi problemamentesen az osszes felbontast.
Ugyan ugy sapphire..
milyen felbontasban probalkozol es hany hz-en? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4867 üzenetére
Ha lenne, már írtam volna. Azaz pontosabban van, elkell végre felejteni a crt monitorokat...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4865 üzenetére
Egy ideje már erről irkálnak, olvass vissza...
-
diegho
nagyúr
válasz
horvathkrisz #4863 üzenetére
holnap kiderül msi-n milyen lesz a crt képe.
-
horvathkrisz
addikt
Megvan a 2600XT-m. Sajnos.
Minél nagyobb Hz-re teszem a monitort, annál jobban elmossa a betűket.
Most 60Hz-en van hogy lássak valamit.
Szar lehet Sapphire-nak a DVI-analóg átalakítója? használja így valaki ezt a kártyát? -
AMD Power
titán
válasz
horvathkrisz #4826 üzenetére
Egy régi Abit Siluro FX 5600. De azon egy nem gyári hűtő volt. Hanem egy Zalman tuning hűtő.
Lui76: Majd hétvégén ezt is megnézem.
[Szerkesztve] -
Kicsimix
őstag
Nekem a BS meg mindig fagy a liftben...
Van ra valami megoldas? -
AtHoS
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #4859 üzenetére
Ez így igaz: [link]
monguz82: Ne a Hotfixet használd, hanem nevezd át a Direcpll.dll-t pl. _Direcpll.dll
''A hűtő pedig a gyárilag felrakott Zalman hűtő (lapított full alu vf700) újrapasztázva!''
Akkor mégsem gyárilag van már felrakva, ergo lehet az rosszul is rajta. Vagy újrapasztázás előtt is ennyire melegedős volt és emiatt pasztáztad? -
nortol
senior tag
nekem max terheléssel volt 68 fokos. ''eddig''
-
monguz82
tag
válasz
Armando_19 #4853 üzenetére
Ezen már 7.6 - 7.7 - 7.8 volt fent CCC-vel és anélkül is, de kézzel ''mérve'' is megvan ez a hőfok... Aztán natúr leold és újraindul a gép... Idleben is 50 fok.
A hűtő pedig a gyárilag felrakott Zalman hűtő (lapított full alu vf700) újrapasztázva!
[Szerkesztve] -
monguz82
tag
HIS HD2600XT Zalman tulajok: Terhelés alatt hány fokon pötyög a GPU? Mert a nálam lévő példány nem nagyon szívleli a 106-108 fokot...
[Szerkesztve] -
csak pár gondolat a mai ''terméshez'' ömlesztve:
A 2600XT ilyen tudatos kártya, valószínűleg főleg az lesz elégedett, aki pontosan tudja, mire veszi. Minden régi játék normálisan megy vele, de ilyen 40-50 fps-es meglepetések beugorhatnak. Részemről WTFC, de ha valakit ez zavar, akkor ilyen bejöhet ennél a kártyánál.
Az x1950Pro-nál sokkal soha nem lesz jobb DX9-ben, de kicsit előzhet a jobb latency hiding miatt.
Az 1950GT-t nem értem, akkor már miért nem Pro? Mellesleg a 600Mhz-en hajtott 7900GS-nél a Pro sem lesz számottevően gyorsabb...
P4 2.8 nagyon kevés hozzá, a legmázlistább Prescott magosakat sem lehet eléggé meghúzni, kellene vagy 4.5-5Ghz.
A Sapphire kártya szerintem sem túl hangos. -
Komplikato
veterán
-
grunge
addikt
válasz
risingtide #4844 üzenetére
THX! Danke! Grazie! Большое спасибо!
-
hopimix
tag
Üdv!
HD 2600Pro/XT kártyához milyen proci kell? Nekem most P4 2.8 van. Mennyire kell meghúznom? ( ja AGP-s vagyok, proci meg alaplap csere majd később.) -
diegho
nagyúr
na mindegy engem totál nem érdekel, elég nekem az a sok ''okos'' is aki bejön hozzám az üzletbe nap mint nap
inkább nem is írok mást...
[Szerkesztve] -
Armando_19
őstag
válasz
risingtide #4844 üzenetére
Köszönöm szépen!
Itt pár fajta tesztben nagyon is pontosan az jött ki,amit én mondtam. 40 a 70hez FSP van pár képen, de nagyjából ezek a külömségek mutatkoznak meg nálam is. Majd lesz még 1g ram, akkor lesz tuti a helyzet, de egyenlőre 0 pénzből az X1950GT a legjobb döntés. -
risingtide
csendes tag
válasz
Armando_19 #4843 üzenetére
Ez talán segít dönteni :[link]
-
Armando_19
őstag
Igen, képzeld el, nagyon ügyes vagyok. Azt nem kell ügye mondanom neked, hogy a régi NI8 SLI GR lapomat a D805 procimat, meg a 2X512 667es ramomat adtam el olyan áron, hogy szinte 0-t kellett ráfizetnem a mostani alaplapomra,CPU-mra, ramomra. Sajnos 2X1G nem jött már ki belőle, de neked ehoz most pontosan mi közöd is van?Mielőtt elkezdesz engem kioktatni, gondolkozz el rajta hogy miről beszélünk. Tudom hogy mire érzékeny a Cs, procim történetes bőven elég lenne neki. Ha olvastál volna feljebb láthattad volna, hogy 7900GS-el nem volt semmi baj,ergo: VGA nem jó. ennyi.
-
diegho
nagyúr
source-nak csak proci kell... 7600gs ddr3 alapon aztán nem nagyon jön 100fps alá. csak procira meg ramra érzékeny. mondjuk ahogy látom 1*1gb ram... dual core proci single chanel rammal?
az ügyes, had gratuláljak hozzá.
-
ktg3
őstag
válasz
horvathkrisz #4807 üzenetére
1000et osztod a késleltetésssel és megkapod a referencia órajelet
-
Armando_19
őstag
Nemtom srácok, szerintem ezt demonstrálni kéne. Kinek van még source-a? Mert igazából ingame alatt ventrilón keresztül szívesen elmagyarázom miről van szó. Nem azt mondom, hogy állandóan 40 fps, csak elég sűrűn leesik egy príma gungame party közben. Ráadásul akkor a legidegesítőbb, mikor pont pénzes játék van... -.-
Na mind1, ha valaki akarja beugorhat velem egy szerverre! -
Olasza
aktív tag
válasz
horvathkrisz #4833 üzenetére
-
Gaboman
nagyúr
válasz
horvathkrisz #4836 üzenetére
Hát nekem 40FPS bármelyik gamenél elég!
Lehet az Multi vagy Single game is!
COD2 40FPS-nél is tökéletes jó! -
Gaboman
nagyúr
válasz
Armando_19 #4834 üzenetére
Ne viccelj nekem is ment az Source 1650XT vel 40FPS-el!
-
Armando_19
őstag
válasz
Gaboman #4829 üzenetére
Igen, az 1.6 igen. De a source az eléggé igényli a bika VGA-t. Persze attól is függ minden, milyen részletességgel játszol. De akkor is idegesítő, hogy nagy téren 40körül mozog ha 5-10 embert látok. A CPU biztos nem kevés neki, fent is írtam, a 7900GS-el 70-75 alatt a leg extrémebb helyzetben sem láttam.Nem erre a játékra találták ki sajna.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Armando_19 #4828 üzenetére
Hát a CS az nekem a Club3D X300 al is ment simán!
Ha neten nyomtuk vele 10-en akkor is jól ment! -
Gaboman
nagyúr
válasz
horvathkrisz #4826 üzenetére
Hát azért nem mindegyik a Sapphire annyira hangos!
Persze nem mindenkinek ugyanaz a hangos szó jelentése!
Nekem a táp ventinél nem volt hangosabb a VGA venti. -
c41r0^
őstag
válasz
Armando_19 #4821 üzenetére
valószínűleg CS1.6 alatti értékeket mondasz
egyrészt a CS 1.6 procifüggő, VGA annyira nem játszik szerepet, másrészt gondolom élsimítással játszod és minimum 1280*1024-ben
általánosságban el lehet mondani, hogy a HD 2600XT 1280*1024-ben max 2x FSAA mellett produkál játszható sebességet új játékoknál, de a kártya gyenge pontja valóban az élsimítás a kevés ROP egység miatt, de aki ilyet vesz, azt vagy nem érdekli az FSAA (mint pl. én), vagy kompromisszumot köt...
szvsz CS 1.6-ot 4X AA 16X anizó 1280*1024ben vinnie kellene 100 FPS+ban minden szituban (kivétel 3-4 füstgránát), nekem kb. stabil 250et megy 1280*1024-ben, AA nélkül, 8X anizóval (sok füst esetén sem megy 100 alá)
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
válasz
horvathkrisz #4814 üzenetére
Én telesj mértékben elégedett vagyok. Bár sok időm nem volt gameket tesztelni (Majd hétvégén) De amit eddig teszteltem az jó volt. A GTR2-nél volt azért egykis akadás de nem vészes. Ami nagyon tetszik ,hogy kimondottan halk a Sapphire megoldása.
-
radírfej
senior tag
válasz
a HD2600-as sorozat az, amit nagyon meg kell nézni mire veszed... van ahol bőven jobb, mint egy x1950pro, és van ahol elvérzik az x1650xt-vel szemben is... a teljesítménye eléggé változó, bár tény, hogy az újabb driverekkel folymatosan javul, persze nem eget rengető mértékben.
aki ilyen kártyát akar venni, az nagyon nézze meg a teszteket, hogy milyen játékokban mit tud.
én személy szerint azért döntöttem a kártya mellett, mert 24k ért akkor ez jelentősen olcsóbb volt mind az 1950pro/gt nél, mind az x1650xt-nél. ezért ár érték arányban legjobbnak mutatkozott, noha tisztában vagyok vele, hogy vannak gyenge pontjai a HD2600XT sorozatnak.
ami mellette szólt még az a kis fogyasztás, alacsony zajszint gyári hűtőel is, kis méret. ezen kívül a fejlett médiaképességek.
összességében belépőszintnek lehet tekinteni, alteratíva lehet játékra (pl. call of juarez és a shadowrun is max részletességgel, 2x AA-val is játszható, 20fps alá nem megy legrosszabb esetben sem), de csodákat ne várjunk tőle. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Jó hát én 7900GS-ről biztos nem is váltottam volna 2600XT-re!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Armando_19 #4815 üzenetére
Ha igazán jó teszteket akarl nézni akkor Xbitlabs.com vagy Firingsquad.com.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Toms'Hardverre azért annyira ne adjál!
Írnal ők akkora hülyeségeket is aminek szinte semmi köze nincs a valósághoz!
PL:Amikor a 7950GT 512 jobbnak írja mint az 1900XT 256MB-ost,vagy épp hogy az 1950XT-től marad el egy kicsikét.
Ez egy nagy hülyeség,valahól a felét sem tudja az 1950XT-nek.
Meg hogy az 1950Pro épphogy elmarad az 1800XT-től hát ez is nagy ökörség!
Tapasztalat volt mindegyik kártyám még véletlen sem igaz róluk amit itt írnak! -
diegho
nagyúr
válasz
milyen cs nem megy vele rendesen? mondjuk nem tudok egy kártyás eredményt de crossfire-ben 2900xt szintjét hozza source alatt, ez tuti., akkor egymagában simán hozza a 7900gs szintet.
-
Armando_19
őstag
válasz
horvathkrisz #4814 üzenetére
7900GS 600/1600 után elég mókás teljesítményt ad ez az XT. csak kíváncsiságból cseréltem, de most nem spontán kíváncsiságból, hanem ezért:[link]
egyenlőre nem foglalkoztat DX10, arra majd veszek 1év múlva HD2900XT-t. A jelenben viszont ez az állás, ráadásul itt egy DDR4-es XTvel mérik össze az X1950GT-t, amiben még bőven van tuningpotenciál.
VGA ügyben soha nem érte meg jövőre építeni. -
horvathkrisz
addikt
nem értem Armando_19 fórumtárs miért cseréli most meg 1950GT re a 2600XT-t.
Nektek megfordult hasonló a fejetekben?
Van itt még elégedetlen 2600PRO/XT tulaj? -
ftc
nagyúr
válasz
horvathkrisz #4809 üzenetére
jah de tuti nem alpfesen menenk a ramok....remélem érthető amit irok mert elméleti maximum az amit irtam
-
Armando_19
őstag
Hát nekem sajna nem jött be ez a kártya. Azthittem hogy pl CS alatt jobb lesz ment 7900GS,de csalódnom kellett. Ahol nincs nagy tumultus(tegyük fel war 5v5) ott nagyon szipi szupi a kártya. De egy deathmatch, vagy gungame alatt, ahol akár 10 ember is állhat előttem egyszerre, és nagy területű pályák is vannak:elvérzik. a 7900GS-el soha nem ment 75fps alá a legnagyobb tömegben sem, ezzel a kártyával pedig elég gyakori a 40es érték. Sajnos nekem nem váltotta be hozzá fűzött reményekeket.
Pedig nagyon bíztam benne.
Rövid életű volt nálam ez a kártya, holnap cserélem egy X1950-re inkább. -
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #4793 üzenetére
Day of Defeat-et miért kaptad?
erre irtemnem egyformát kap a hd2600xt és hd2900xt tulajok
Giga meg Newer winter ....2-t ad hozzá csak
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Tőzsde és gazdaság
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Gaming notebook topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest