Aktív témák
-
AMD Power
titán
Holnap csinálok majd egy pár képet a dobozról illetve annak tartalmáról. Tudsz valami jó ATi-s progit ehhez a kártyához?
-
Tuco Ramirez
őstag
Üdv skacok!
A menyasszonyom gépében tervezem lecserélni az öregecske X700Pro kártyát. Egy 256MB-os Sapphire HD2600XT-re gondoltam cserealanyként. 23 ezerért tudnám beszerezni a VGA-t. A konfigja egy Athlon64 3000+ proci, nForce4 lap, 1giga RAM, 17'' CRT monitor. Max. 1024x768-ban használná játékra, élsimítás, meg a többi látványjavító nem fontos... Szerintetek jó alternatíva? Elég a proci hozzá hogy kihajtsa? Nem igazán ismerem a gyártót, jó márka a Sapphire? Lehet esetleg valami buktató a dolgon? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egy átalakítót mellékelnek a kártyához, ami a karin lévő DVI-ből csinál HDMI aljzatot, oda bedughatod a sima hdmi kábeled, és megy a hang is. Sapphire ad ilyet a karikhoz, meg asszem az összesnek a része, de nem esküszöm meg rá, mintha csak az XT-khez járna ilyen átalakító, és asszem ottis gyártófüggő.
Ha nem full HD-s a TV-d (akkor nem ilyen olcsó vidkariról akarnád hajtani
) -mint nekem- akkor az ajánlott felbontás 1280*720 v. 1366*768 (pip módhoz), ezek közül a működőre fog beállni a a catalyst telepítés után.
Nálam 1280*720 melett még 800*600 -ban van nézhető kép, de ott 2*2 centi keret van a kép körül, a többi felbontást elég rondán és bajosan alakítja át a TV-m... -
ftc
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
ugye DX10 hehe kb még 2 év
hd2600XT élsimitás eléggé megfogja előny x1950,de viszont 4x AA elég amit még hd sorozat is bir
de viszont annyit nem gamezok, hogy x1950 előnyeit kiaknázzam...felesleges fogyasztás
TDU lenne Dirt ha megy bár azt irják kalap .... az egész, fifa,pes08 és stratégia esetleg nfs -
c41r0^
őstag
érdekelne egy dolog, a választ a nagy VGA-guruktól remélem:
ez a második eset (inno3d 7300GT premium, xpertvision HD 2600xt), hogy a VGA-m tönkremegy, ugyanazokkal a tünetekkel:
minden játékban deformálódik a kép, bizonyos objektumoknak ''kinövései'' vannak, csíkozódnak, vibráló csíkozódás jön létre...ez eddig OK, hogy elsődlegesen VGA memória hiba, de szvsz nálam nem az volt, egyik esetben sem...
mert igaz, hogy minden játéknál kijön a hiba (mert komplex technikákat alkalmaznak a megjelenítés során), de 3DMarkok alatt érdekes módon nem
pl. 2k6 tökéletesen lefut (inno is lefutott, 2600 XT is lefut most)
2k5 csíkozódik, de épp csak feltűnő módon, és az is csak az első és a szörnyes-hajós tesztnél (erdősnél tökéletes volt mind2)
2k3 battle of proxykon viszont kegyetlenül szétesik és ahogy megyünk lejjebb a 3dmarkokban, annál jobban és gyakrabban kijön a hiba, pl. a pixel shader és vertex shader teszteknél (inno3d itt bele is fagyott)
tehát olyasmire tippelek, hogy a 3dmark 2k6 a GPU más részét dolgoztatja főleg, és ez hibátlan a GPUban, de ahogy valami más eszköz dolgozik (nem is merem a GPU felépítését) előjön a hiba, mondjuk a textúrázó egység, vagy mittomén...
tudja ennek valaki az okát? érdekelne, mert az utóbbi időben 5 VGAm közül ami 2 hibás volt, ilyen tüneteket mutatott (inno3d 73GT azért intenzívebben) nálam
a konfigom nem hibás, egy galaxy 73GT ment benne egy évet hibátlanul, most volt a csere 3 hete hd 2600Xt-re, ez is ment tegnapig tökéletesen (csak a ventije leállt és megfőtt a GPU)
a másik érdekesség a szervizben lesz, hülyén néz ki, ''hogy ''te figyelj, ne 3dmark 2k6 alatt teszteld, hanem előző verziókkal''...mondjuk előző szervizben ott voltam, mikor tesztelték és utána váltottam Galaxyra inno3d helyett, de most nagykerbe viszik majd vissza szervizbe a 2600XT-t
[Szerkesztve] -
gg72
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Kösz a választ! Olyan TV-m van, ami tud 1080p-t fogadni, azonban valóban nem full HD-s... Tehát akkor elég a megfeleő felbontást beállítanom a kártyán és kész, ha jól értem.
Más. Elvileg a kártya tud kiadni 5.1 audió jelet HDMI-n keresztül, de az ugye nincs rajta, csak DVI. A DVI-HDMI átalakító a hangot is átviszi, vagy oda kell vmi más kütyü?
-
AMD Power
titán
Be léptem a klubba. Egy Sapphire HD2600XT DDR3 Full verzióval.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Komplikato
üzenetére
Theater mode képes ugyanazt a video streamet két monitorra kitenni? (nem tudom, kicsit lemaradtam ezen a téren)
Amúgy ha a TV nem tud 1920x1080-at, akkor nem ''csak'' 1080i módban tud jelet fogadni? -ezt a kérdést egyenlőre passzolom, utánna kell néznem. -
radírfej
senior tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
amivel még több a full, mint a lite, az a crossfire híd.
megpersze a dvd lejátszó szoftver és a 3dmark, márha ez számít. -
horvathkrisz
addikt
válasz
Komplikato
üzenetére
ezeket a módokat hol tudom állítani?
-
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Mindíg is lehetett 2 külön felbontsú kijelzőt használni egyidőben klón módban, csak a kisebbik kijelzőn akkor ''virtuális desktop'' lesz, tehát a képe azon része látszik csak, ahol az egér van. Tehát a kisebb monitoron neked az az 1024-es képrész látszana. Ha meg ''csak'' videonál kell, akkor erre van a theatre mód ... kérdésem lásd elöbb.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
tv másik szobában van, DVI-HDMI kábellel van összekötve, kábel kb.15m hosszú. nem használnám monitornak az 1024-es, 8ms-es mocskot... (tv-nek ellenben jó)
viszont klón módban nem tudom hogy lehet külön módosítani monitort ill. tv-t hogy egyidőben ugyanazt a képet adja (moncsi-kiterjesztés nélkül!) különböző Hz beállításokkalfelbontásokkal. gondolom sehogy, ezért kell mindig kiterjesztenem az asztalt. sajnos. nem akarom elhinni hogy senkinek nem jutott még eszébe igy használni... -
zolinagy
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek a videokártya közül melyiket az érdemesebb megvenni?
HIS HD 2600XT Fan 512MB GDDR3 PCIe
vagy
Sapphire Radeon HD 2600XT 256MB GDDR4
Várom a véleményeteket! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Kicsit furcsa a kérdésed, ha van monitor, meg LCD TV, akkor egyértelműen az lcdTV-t használnám, b ár amit írtál, az szerintem lehetséges. Annyi hozzá, hogy a videó csak az egyik képernyőn lenne, a másikon üres maradna a player ablaka...
-
horvathkrisz
addikt
válasz
risingtide
üzenetére
Zsííír! Köszi a képeket!

Remélem minden Sapphire FULL verzióhoz ezt adják mert ha nem akkor nem leszek hajlandó átvenni a kártyát! Attól félek kiszúrják a szemem valami mocsok játékkal, amiért nem fizetnék többet. Azért Full XT-t veszek mert van hozzá ez a kupon. -
risingtide
csendes tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
-
c41r0^
őstag
miközben tesztelgettem, megint felment a hőfok 87 fokra, hát nem megint leállt a ventije?
szimpla gép kikapcs-bekapcs és elindult a venti
mi szabályozza a ventit hőmérséklettől függően? a kártya BIOS-a, vagy szoftveresen a driver (nincs fenn speedfan, semmilyen ventiszabályzó szoftver sem)?
szvsz megállnia akkor sem kéne, a minimum leszabályzás csak kb. 800 RPMnek kéne legyen
mindenesetre kinyírta a kártyám a hűtés elégtelensége,ez mostmár 100%... -
c41r0^
őstag
ilyen a hiba elcsípve 3DMark05-ben, persze néhol intenzívebben kijön (a teszt futtatása után is 51 fokos maradt a VGA) és vibrál is az adott irreális alakzat
[link]
pirossal kiemeltem, hol csíkozódik
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hacsak nem milliós LCD TV-d van, akkor ne küldj rá 1080p -s jelet, mert a TV csak leskálázná. Egyébként a felbontások kiválasztásakor a nemtudomhányszor 1080 jelenti a 1080p-t. LCD TV-n érdemes az 1280*720 -as beállítást (720p) használni, mediapalyer classic meg tökéletessen viszi így a 1080p-s filmeket is. Én így használom.
-
c41r0^
őstag
a szitu a köv. volt:
bekapcsoltam a gépet, kb. 5-6 órát ment és közben 2-3 órára CS 1.6oztam (nem vmi VGA terhelő alkalmazás...), majd indítottam CS: Sourceot és csíkozott a kép...rögtön megnéztem a CCC panelben a hőfokot és 93 fokot mutatott (eddig normal idle 41 fok, terhelés alatt 62 ), ezután működés közben benyúltam a gépházba és ujjal megnéztem forog-e a venti. nem forgott. ekkor gép lekapcs, ventikábelét megmozgattam, bekapcsoltam a gépet és ment a ventije...szvsz csak kontakthiba volt, vagy megtört vezeték
azóta csíkoz 3Dben a kártya, de a hőfokok mostmár jók -
F.B.I.
veterán
Sajna nem jött meg az ASUS karim ,ezért hoznak egy 2600XT-t, aminek az a megnevezése, hogy NONAME. Milyen márkát adnak egy nagykerben nonameként 21K-ért, ami XT?

-
gg72
veterán
-
c41r0^
őstag
válasz
belaazallat
üzenetére
ott a usernek volt csak gondja a CCC-vel (valszleg registryből nem írtódott ki az autotuning ON beállítása)...legújabb van és nálam semmi ilyet nem csinált eddig sem és most sem...de különben próbáltam tegnap este CCC nélkül is (uninstall), valamint a hőfokok is normálisak mostmár (én hülye ká, hogy nem ellenőriztem legalább óránként a GPU hőfokát...dehát míg hibátlanul megy a kártya, ki nézi...)
a hűtő nem pörgött (ki tudja meddig), és magával vitte a GPU-t sajna...
[Szerkesztve] -
belaazallat
addikt
Korábban megállapítást nyert h a CCC használatával el kezd emelkedni a kari hőfoka. Ez mondjuk egy régebbi driverrel volt, nem tudom h megoldották-e az újban. Kapcsold ki a CCC-t, próbáld úgy!
[link]
Többieknek: Hogy mindenki milyen feledékeny, vagy csak lusta visszaolvasni!
-
ftc
nagyúr
Ami érdekelne nagyon:
Colin
irt, TDU mennyire viszi? pl 1440x900-ban? AA illetve hol kell lejebb venenm a graft? -
c41r0^
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
mire gondolsz, hogy nem hal-e meg?
ez sem halt volna meg, ha nem áll meg a ventije (tuti, hogy a GPUban nyiffant meg vmi, pl. a stream procikból mondjuk egy db., mert a csíkozás nem jön annyira intenzíven elő, mint az előzőleg meghalt Inno 7300GTmnél, de azért látszik
)
zalmis biztos csendesebb, mint az ice-q, de nekem nem fontos a zajszint
[Szerkesztve] -
wwhy
veterán
Mindenkinek javaslom a zalmis HIS-t
olyan kussba van, ahogy az illik
kicsit féltem, hogy az Antec ház fílíngjét elrontja, de nem 
-
c41r0^
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
igen, vagy Sapphire PCIe HD2600XT 256MB GDDR3 FULL
mag: 800 MHz
memó: 1400 MHz
schenker88nál 26,1k bruttó
vagy
VGA HIS PCIE HD ICQ-Radeon2600XT 256MB Turbo
[link]
mag: 830 MHz
memó: 1920 MHz
schenker88nál 29.4K bruttó
A HIS jobban tetszik annál is inkább, mert a hűtő durva és az órajelek is gyárilag emeltek.
Node várjuk ki, csütörtökön viszem vissza gariba. De sztem nem fogok tudni XpertVisiont vásárolni lévén hiánycikk (ezek után nem is nagyon bíznék meg benne...), de mást meg nem szeretnék a fenti két karin kívül venni. Akkor visszakérem a pénzemet legfeljebb, ha van rá mód... -
horvathkrisz
addikt
válasz
risingtide
üzenetére
Neked FULL-os Sapphire-od van? Volt benne Episode2 kupon?
-
risingtide
csendes tag
válasz
blackthorn
üzenetére
Nálam 2 crt monitor van rákötve DVI átalakítókkal a Sapphire 2600xt-re, mindegyiken hibátlan a kép .
-
c41r0^
őstag
válasz
radírfej
üzenetére
inkább a memóriavezérlő mehetett tönkre, a mag sült meg
de tényleg mindegy, viszont ez egy baljós árny:
minden XpertVision HD2600 XT Sonic tulaj vigyázzon a gyári ventivel! nem tudom, hogy kontakthiba okozta-e a nem pörgést
a másik dilemma, hogy milyen karit válasszak, ha gariba nem tudják cserélni... -
horvathkrisz
addikt
ezt a hsz-t AMD Power által linkelt oldalon találtam:
''Kellemes reggelt!
Bár régóta PCIE csatolású videokártyát is használok azért
örülök az ilyen hírnek mert nem sok sebességbeli különbség van
az AGP8X és a PCIE16X között.Legalább az ASROCK(AGP+PCIE) alaplapon hasonló típusú, de eltérő
csatolóval ellátott kártyák esetében az AGP-s videokártya gyorsabbnak bizonyult.
Persze azóta 2 PCIE videokártya generáció is felnőtt, nem érzem
magaménak a PCIE tábor rajongóinak osztatlan lelkesedését sem
és kissé megmosolyogtam annak a fiatal srácnak a hozzászólását
aki égre-földre esküdözött nem lesz AGP-s DX10-es kártya.
A Game*r szerint több mint másfél éve az AGP kifutó típus
nekik javasolnám a hosszutávfutó magányossága című filmet.
Kissé zavaró a 256MB DDR2 memória jobban örülnék az 512MB DDR3-as memóriának.
A nagyobb memória jótékony hatása például a S.T.A.L.K.E.R.
és a Dark Messiah of Might and Magic játékoknál is megmutatkozik.
(Az utóbbi játéknál a MAXIMÁLIS grafikai beállításokhoz elengedhetetlen ugyanis az 512MB RAM!)
A 8800GTS 320MB RAM-ja kevés neki, a X512MB DDR2 elég.(Esetünkben az X tetszőleges gyártót jelent!)''
Szerintem ennek is kár volt felkelni ma reggel.
Be kell látnom, hogy csak itt a PH!-n vannak normális emberek, az összes többi fórumon Bundihoz hasonló agyament barmok irogatak, itt legalább ezek ki vannak szűrve... -
AMD Power
titán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Nekem egy AMD X2 4000+ lesz. Remélem elég lesz.

-
AMD Power
titán
AGP-s fába vágja a fejszéjét az MSI is
[link] -
radírfej
senior tag
válasz
blackthorn
üzenetére
igen, DVI csatlakozót használom.
-
blackthorn
csendes tag
válasz
radírfej
üzenetére
Megkérdezhetem milyen csatlakozást használsz a monitorhoz? DVI-t? Szerintem az én problémám megoldása egy DVI-os monitor beszerzése lesz. Ma vagy holnap próbáljuk a kártyát egy ilyen moncsival.
Közben látom konfigodban, hogy a monitorod tudja, akkor biztos azzal használod...
[Szerkesztve] -
ígyvanferi
addikt
Egy 256MB DDR3-as HD2600XT alá mekkora processzort javasoltok? X2-es AMD közül... Mekkora a legkisebb, ami már szépen kihajtja?
-
c41r0^
őstag
Hát srácok...a 2-3 hetes XpertVision HD 2600 XT DDR3 Sonic kártyám meghalt...úgy, hogy még csak ki se próbáltam a tuningot. 2D alatt tökéletes, de 3D alatt már előjönnek a hibák.
Ma vettem észre játék alatt, hogy csíkoz a kép...kilépve a CCC-be látom, hogy 93 fokos a mag...a gyári ventije megállt, a borda nagyon forró, kb. 5-6 órát mehetett így. Megigazítottam a ventikábelt, kikapcs-bekapcs, a ventije elindul. Alapon eddig 41 fok volt és full terhelés alatt sem ment 61 fok fölé. Most hogy újra megy a venti, a hőfokok ugyanezek, de becsíkoz játékok alatt. Megsült GPU...
megy vissza gariba (HWT bolt), csak nem tudom, kapok-e még ilyet, mert hiánycikk
[Szerkesztve] -
radírfej
senior tag
no, hogy azért jókat is olvassanak az ide betérők.
sapphire HD2600XT GDR3-at nyúzok már egy hónapja és szinte minden téren rácsodálkozok, hogy mennyire jó. valószínűleg azért, mert sok tesztben igencsak lehúzták. ennyit a pszichológiai oldalról.
Call of Juarez-t tettem fel legutoljára, élsimítások nélkül 1280*1024-ben, de max grafikán is 20-40fps, tökéletesen játszható, gyönyörű.
Oblivion Max grafikán Bloom-effekttel 1280-ban folyamatos, játszható, azaz 25fps-alá nem esik, ha fúj, ha szörnyek potyognak az égből.
FEAR tapasztalataimat már írtam, max élsimítással is folyamatos, játszható full grafikán.
19-es TFT-m van, rendszeresen nézek DVD-filmeket a gépen, soha semmilyen megjelenítési problémám nem volt. csak úgy mint a szövegszerkesztés esetében, a kép éles, a betűk jól olvashatóak, semmilyen megjelenítési probléma. -
AA-t felejtsd el, és akkor tudsz vele játszani az említett felbontásban nagyjából max. beállításokkal - legalábbis ha a játék készítői odafigyeltek arra, hogy abban a felbontásban is rendesen menjen.
Persze kérdés, milyen fps-t vársz. 30-40-et még a legújabb játékokban is produkál. -
t256
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Igen pl. Stalkerre. És ha mondjuk visszább veszem a felbontást és nem ultra high-end részletességgel játszok ?
A lényeg érdemes beruházni ebbe a kártyába ? Tudok vele játszani ? -
t256
őstag
Sziasztok!
Elolvastam 2-3 tesztet erről a kártyáról. Kiderült, hogy az x1950pro simán üti.
Viszont van egy egyszerű, ám számomra fontos kérdésem, ami a tesztekből nem derült ki.
Tehát mennek ezzel a kártyával (HD2600XT) a dx9-es játékok akadásmentesen a legrészletesebb beálllításokkal valamilyen szélesvásznű felbontásban (pl. 1440*900) ?
Mivel olcsóbb, mint az x1950pro inkább ezt venném meg ha a fenti kérdésemre igen a válasz.
Valamint milyen proci ajánlott hozzá, ami kihajtja. Egy AMD X2 4400+ elég hozzá ? -
nortol
senior tag
hát remélem, hogy csak elszigetelt esetekről van szó, és én nem fogok ebbe a problémába ütközni a monitorral

-
Zolee11
senior tag
Annyit tudok ehhez hozzáfűzni, hogy Expervision 2600XT-nél én ilyet nem vettem észre h a TFT-n homályosabb lett volna a kép. Biztos észrevettem volna ha így lett volna hisz több játékot is kipróbáltunk, de ilyen jelenséget nem láttam.
-
matteo_szg
őstag
Aki netán HIS HD2600-ban gondolkodna, annak ezt ajánlom a figyelmébe:
[link] -
horvathkrisz
addikt
válasz
blackthorn
üzenetére
Külföldi fórumokon is hallani hasonlókat?

Ha van köztünk CRT-monitoros Sapphire 2600XT tulaj, legyenszíves leírni a tapasztalatait a kártya képminőségével! (pl. milyen karija volt előzőleg és milyen irányba változott a képminőség)
Ez lehetséges hogy valamilyen digitális hiba lesz? Mert ha igen, abban az esetben garanciális csere. Ez amúgy csak a Sapphire kártyákkal fordul elő?
Crystal Clear technológia bekapcsolása esetleg segít valamit? Monitorteszter programok mit jeleznek? -
blackthorn
csendes tag
Sziasztok!
Az elmosódott kép téma Sapphire 2600xt alatt nálam azóta létezik, mióta mevettem az új konfigot. Xp installal kezdtem, még nem volt fenn semmilyen driver, már akkor látszott, hogy nem ok valami a képpel. Most catalyst+monitordriverrel is rossz. Állítgattam gammát, színeket CCC-ben, monitoron, átraktam plug&play-re a monitort, reseteltem a beállításokat, de semmi változás. Illetve annyi volt, hogy kicsit sikerült az elmosottságon javítani a színek piszkálásával, de korántsem tökéletes. Ma kipróbáltam MSI DVI-VGA átalakítóval, a kép teljesen ugyanolyan, mint Sapphire által mellékelt átalakítóval.
Mondjuk ez várható volt.
A régi konfiggal szép kép van továbbra is, de az újjal egyszerűen képtelenség úgy belőni, hogy ne legyenek homályosak a betűk, meg egyszerűen ránézek a monitorra és bandzsítani kezdek akármilyen kép van rajta. Ja, a régi kártyán van VGA kimenet. Egyébként a Sapphire 2600-on két DVI van, meg egy S-video. Persze próbáltam mind a két DVI-t, de ugyanolyan sz*r a kép mind a kettővel.
Jövő héten próbálom rendes DVI-VGA kábellel (bár valahol abban is van átalakító, úgyhogy sokat ettől sem várok), meg DVI csatis monitorral is. Hátha azzal is rossz a kép
Mondjuk az szép lenne...
Persze ettől még nem kizárt, hogy valamit elbénázok a beállításokkal, de nagyon úgy tűnik, hogy ez nem szoftveres gond lesz.
Köszönet az eddigi javaslataitokért!
-
HellGreg
őstag
csak azt szeretném megnézni, hogy most valójában mennyin megy a gpu és a memory, mert catalystban felhúztam 830/800-ra 800/700-ról, ha letesztelem, azt írja, hogy passed, 3dmarkban is valamivcel jobb eredményeket ér el, viszont a catalystban a ''current settings'' folyamatosan 800/700-on van, csak akkor ugrik 830/800-ra, amikor tesztelem. most nem tudom, mennyin megy.
-
AtHoS
nagyúr
Nincs semmi probléma a kártyák monitorkezelésével!
Ha észreveszed, akkor XP+felhasználó faktor miatt van a probléma.
Az ilyen esetekk elkerülésére találták ki a drivercleaner típusú progikat: [link]
Szerk.: az az alapszabály maradt figyelmen kívül, hogy módosított meghajtó telepítése előtt ill. után rendesen ki kell takarítani a rendszert
[Szerkesztve] -
HellGreg
őstag
Ajaj, felraktam az atitool programot, s amikor el akartam indítani, nem csinált semmit, csak a processzor 50 százalékon dolgozott valamit, aztán eltűnt a kép, kb 10-20 másodpercre, majd kiírta, hogy a VPU újraindította magát, valami hiba folytán, aztán ugyanezt eljátszotta még egyszer, amig feladatkezelőben ki nem lőttem az atitool-t. ez minek lehet köszönhető?
-
horvathkrisz
addikt
A Sapphire HD2600XT-n milyen csatlakozók vannak?
-
nortol
senior tag
itt a topic vége felé egy kicsit megrémísztettetek ezzel a monitoros problémával.
én a következő kártya tulaja leszek 2-3 napon belül:
Extreme EAH2600XT D4 HTDI 256MB (GPU:800MHz, RAM: 2200MHz DDR4, TV, 2xDVI)
[link]
egy 7900 GS volt a másik lehetőség, ami meg is lett volna, ha nem fogyott volna ki
aztán kezdtem megbarátkozni a gondolattal, hogy akkor jó lesz a 2600-os is, erre meg sorban jönnek a panaszok a kártyára
egy kissé felemásak az érzéseim most
-
m4rc!
őstag
ftc, Kicsimix, VanilliásRönk: mivel az előbb amikor sikerült megoldanom a problémát DNA driver volt fönn gondoltam, hogy most lecserélem a normális official 7.8-ra.
Na ez volt a hiba, ugyanis mostmár akármit csinálok nem megy 60Hz fölött. Feltettem a monitor drivert ist, azzal sem, Plug & Play monitorként sem és Alapértelmezett monitorkét sem. Lehet legútóbb vmi véletlenségből sikerült, vagy esetleg a DNA miatt... -
m4rc!
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Sztem ez nem az én hozzáértésemen múlt, hanem egy ilyen mocsok kis sunnyadó Windows-Driver hibán...egyébként a monitoromhoz felesleges drivert feltenni, sőt, jobb, ha nem tesz az ember, de mind1...
-
m4rc!
őstag
válasz
Kicsimix
üzenetére
Mit???? :
''milyen hatást szeretnel látni? 100 hz felett már szinte semmi vibrálás nincsen....
általában új videókarinál van úgy ,hogy hozzá kell állitani a monitort ,képet nyújtani , szélesiteni , középre állítani...Ezután már nemlessz probléma azokon a beállításokon amiket beállítottál az új videokaridhoz...
Gondolom crt monitorod van...lcd-nél más a helyzet kicsit...
teljesen normális amit írtál..
nemmelesleg a videókártyád driverében is lehet állítani a megjelenéssel kapcsolatos dolgokat...''
Ennek aztán sok köze van ahoz amit én írtam..
Meg se értetted mi volt a probléma.. -
-
m4rc!
őstag
Na úgynézki a 2600-osoknak nem csak a TFT monitorokkal vannak gondjai, ugyanis az én CRT-mel sincs kibékülve a kis rohadék..Sehogysem tudom elérni, hogy 60Hz fökött járassa a moncsit, pedig a 85Hz-et simán kipakolja. Már minden lehetséges driver-t próbáltam (7.8, 7.9beta, meg DNA-ATI) sehogysem megy.
Ha ez így megy tovább komolyan megharagszom az ATI-ra és elvesztem a hitemet
-
AtHoS
nagyúr
válasz
sebestyen
üzenetére
No igen. Az ember eszik vagy játszik. Durva hasonlat, de a lényeget leírja.
Nade a 8800gts helyett a 2900XT jobb választás teljesítmény szempontjából.
Az más kérdés, hogy megér e annyit, de inkább az, hogy adna-e érte az ember annyit.
Mielőtt elhamarkodottan döntenél nézz meg pár DX10 típusú tesztet (a párat úgy értettem, hogy pár különböző oldal által készített), hogy belátásod legyen pl. a 8800-asok DX10 alatti teljesítményére is.
Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Yettel topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nagyon gyorsan búcsút mondhatunk az olcsó notebookoknak
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad Gen3 WUXGA Touch i5-1245U vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS W11 Pro Garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

) -mint nekem- akkor az ajánlott felbontás 1280*720 v. 1366*768 (pip módhoz), ezek közül a működőre fog beállni a a catalyst telepítés után.

irt, TDU mennyire viszi? pl 1440x900-ban? AA illetve hol kell lejebb venenm a graft?
)
kicsit féltem, hogy az Antec ház fílíngjét elrontja, de nem

)
Mondjuk az szép lenne...