- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
- Elon Musk járatára váltott jegyet a legújabb magyar műhold
- Viszonylag olcsó, 26,5 hüvelykes QD-OLED monitor bukkant fel az MSI kínálatában
- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple MacBook
Aktív témák
-
wwhy
veterán
válasz
monguz82 #4799 üzenetére
Mondjuk az enyém ''extra'' körülmények között is van (lásd konfig). Töltsd ki te is! De akkor sem szabadna vacakoljon
nálam semmi ilyet nem produkált, mindjárt ráeresztek vmi terhelőt
Az everest szerint a venti 61%-on van, illetve most nincs mivel terheljem (időhiány).
[Szerkesztve] -
-
Def26
félisten
válasz
horvathkrisz #4796 üzenetére
[link]
Enyém ilyen.
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
Ha nem jár a 2600-okhoz BlacBox, akkor a sajtófotó dobozán miért van ott a matrica?
(nagyítsátok ki a képet!) [link] -
Def26
félisten
válasz
horvathkrisz #4790 üzenetére
Ha a a Episode 2, Team F..2, Portal, rajta van a kuponodon akor meg is kapod, idővel ahogy elkészülnek
-
Komplikato
veterán
Bocs a vita miatt, de a Black Box kuponhoz jár a Black Box. Tehát ha egy gyártó nem ad kupont a 2900XT-hez, akkor ahhoz nem lesz ilyen játék. Ha valaki akár egy 2400pro-hoz adná (azért azt nem fogják persze), akkor ahhoz is járni fog. Mint kitárgyaltuk a Full-os 2600XT GDDR3 és GDDR4 Sapphire kártyákhoz JÁR a BB kupon. Rajta is van a dobozon. Ahogy elnézegettem többi gyártó nem nagyon ad hozzá, a Giga meg azt hiszem Call of Juarez-t adja.
-
monguz82
tag
válasz
horvathkrisz #4790 üzenetére
Azokhoz csak HL2: Deathmatch és Lost Coast jár!! (általában)
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4786 üzenetére
Nem biztos, mert én nem aktíváltam (utálom a Steamet), de azt hiszem a DoD azon ''ingyen'' stuffokhoz tartozik, ami összes új ATI kártyához jár.
-
ftc
nagyúr
válasz
horvathkrisz #4786 üzenetére
azt csak hd2900xt tulajok kapják
-
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4779 üzenetére
Macintosh miatt? Összes normális DTP monitoron volt ilyen szerintem, tök mindegy mi volt a másik végén
Egy időben próbálkoztak DVI-al is, de aztán letettek róla CRT vonalon. -
horvathkrisz
addikt
Day of Defeat-et miért kaptad? Elég aggasztó, a dobozon lévő kupon szerint nem DoD jár hozzá hanem Episode2, Portal, TeamFortress2.
Meg amúgy is, én már rég megvettem a DoD-ot, és nem szeretném ha a BlacBox valamelyik játékáról is lecsússzak emiatt!
Nem erről volt szó a kupon szerint!!! -
Armando_19
őstag
válasz
horvathkrisz #4782 üzenetére
Atitool egy kimondottan tuningoló program. Egy 3d-s felülettel hevíti a kártyát, miközben apró lépésekben emeli az órajelet. Nagyon hasznos kis progi, könnyen ki lehet deríteni hol a kártya vége.
-
Komplikato
veterán
válasz
Komplikato #4778 üzenetére
-
ftc
nagyúr
válasz
horvathkrisz #4782 üzenetére
A sapphire 1,4ns ramokkal szerelhet illetve az Xpertvision 1,2ns-s ramokkal...
-
Def26
félisten
válasz
horvathkrisz #4772 üzenetére
Nekem HD 2900 XT -m van, de a kupon ugyanaz. Regisztráltam a Black Box -ot a Steam profilomban és kaptam egy Day of Defeate:Source játékot, meg egy üzenetet, hogy ha elkészül a játék akkor automatikusan megjelenik a neve a ''My Games'' szekcióban.
Először én is azt hittem, hogy vmit elqrtam, de aztán kitárgyaltuk pár ismerőssel és nekik is ugyanez volt a helyzet. -
horvathkrisz
addikt
válasz
Komplikato #4776 üzenetére
igen, igazad van.
utánanéztem és Macintosh miatt van ez a csati a monitoromon. -
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4766 üzenetére
''ati tools meg ati tray tools nem ugyanaz?''
Hát biza nem! -
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4747 üzenetére
Na most a belinkelt képen egy DVI/Komponens HD csatlakozó van, az RGB-n tényleg 5db csatinak kéne lennie. De nem sok olyan monitor van már, amin van RGB csati. (Ráadásul eme csati nem si RGB, hanem Y, Pr, Pb.
-
wwhy
veterán
válasz
Armando_19 #4771 üzenetére
Igen (tessék visszaolvasni
) 4.10.1119
-
Levin01
őstag
A Saphire 2600XT ddr3 memória órajele csak 700MHz????????
-
Gaboman
nagyúr
Hát én erre a karira leszek kiváncsi,jó lenne egy tesztet látni róla mit is tud valójában!
HD2600XT X2 -1Gbyte on-board memory
Ha a teljesítménye jó,és az ára is kedvező lesz olyan 40-45E között akkor érdemes lehet rá beruházni! -
horvathkrisz
addikt
Sapphire 2600XT Full tulajok plz! [link]
-
Armando_19
őstag
Valamelyik everest felismeri a kártyát?
-
nortol
senior tag
ASUS Extreme EAH2600XT D4 HTDI 256MB (GPU:800MHz, RAM: 2200MHz DDR4, TV, 2xDVI)
X2 4600+
2 GB 800-as memo
catalist 7.8
1280x768
3dmark06 ---> 5150 pont
32 ezer Ft-ért tudtam megvenni. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Akinek baja van a venti állítással, nézze meg a blogomat...
AtHoS: Na ja. Egyébként nekemis volt ilyet tudó monitorom...
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #4751 üzenetére
'''VD; COWR HD'' -ezek meg nemtudom milyen elnevezések...''
maxpc LG Flatron 915FT review: [link]
.......In terms of signal input, you have two choices. The standard VGA port is available, and the display through this is very good. However, you can opt for the five-connector BNC input, which is preferred by some graphic designers. This involves three sockets for red, green and blue inputs, and two sockets for synchronisation. This system is traditionally associated with Macintosh computers, and adds a degree of flexibility to the monitor........
Szóval valóban a sziknronizációhoz szükségesek. Következtetni a jelölésből esetleg lehet VerticalDivert, HorizontalDivert -
diegho
nagyúr
válasz
Ace Ventura #4762 üzenetére
az xpertvision 2600pro sonic pont akkora mint egy riva128
konkrétan a pci express slottal egy méretü. [link]
-
AMD Power
titán
válasz
Ace Ventura #4762 üzenetére
Ne nagy. Az FX 5600 karim se volt kisebb.
-
Ace Ventura
addikt
Milyen hosszú ez a 2600pro/XT?
Remélem befér a kis házikómba. -
diegho
nagyúr
így elolvasva a venti szabályzós gondokat, kezdek örülni hogy passzív msi-t rendeltem
kap 5V-ról egy 9 centis ventit és meg is van oldva a hútése
-
F.B.I.
veterán
3dMark 05: 8564 pont. Minden alapon ( proci, kari ).
-
F.B.I.
veterán
válasz
horvathkrisz #4755 üzenetére
Ő a tray toolsról beszélt nem? Azt még nem próbáztam. Az Atitool tuti rox ehhez a karihoz.
-
F.B.I.
veterán
Atitool nem müxik. Fan controlt sem tudom állítani.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4747 üzenetére
Mivel ugyanazt a jelet kapja VGA analog csatlakozón, mint a te külön rgb bemeneteden, ezért nem lehet jobb a képe.
Az a ''chinc'' dolog meg kvázi a szinkronjelek bemenete kell hogy legyen, mert a monitor maga nemtud mit kezdeni a 3 színjellel, ha nem kap hozzá vízszintes és függőleges eltérítő jelet.
A DVI csatlakozóban ezek vannak az analog részen:
8 Analog vertical sync 16 Hot Plug Detect 24 TMDS Clock -
C1 Analog Red -- -- -- --
C2 Analog Green -- -- -- --
C3 Analog Blue -- -- -- --
C4 Analog Horizontal Sync -- -- -- --
C5 Analog GND Return: (analog R, G, B) -- -- -- --
Szóval a mutatott kábeled nemtudom mit csinál a csupasz 3 színjellel, mert azok szinkron nélkül nem jók semmire...
''VD; COWR HD'' -ezek meg nemtudom milyen elnevezések...
Ha meg jó képet akarsz, akkor vegyél digitális bemenettel rendelkező monitort, és a szemed sem fog majd szétmenni... -
F.B.I.
veterán
válasz
horvathkrisz #4749 üzenetére
Ez eléggé lol lenne az NV karikkal meg nem csinálja, amik többet fogyasztanak? A táp egy 420W-os super silent.
Az ATItool legújabbja megy nálam.
[Szerkesztve] -
Armando_19
őstag
Tuningra mennyit megy az átlag DDR3 XT?
Másik: everestben semmit nem tudok róla megnézni...:
mod: ATITOOL használható?
[Szerkesztve] -
-
F.B.I.
veterán
Nem. Lefixáltam 100-ra de auón ill. 98, 102 stb. is ezt csinálja. Ez nem a lap hibája volna? Az a baj, hogy annak a tpicjában sem tudnak értelmes választ adni. NV karival hibátlnul megy és én még azt hittem a régi 1600xt-re, hogy ő a xar de a lap a hibás. Ez így egy vicc. Tunningolhatok de csak NV-vel. Utálom az NV-t ATI-t akarok!
Eladó egy Gecube 1 napos HD2600XT ddr3 23K. -
F.B.I.
veterán
Probléma!
Felraktam a ccc 7.8-at de a gép nem találja a progit illetve az eddig NV kártyával hibátlanul működő 3,3Ghz-en pörgő proci nem enged 1mhz húzást sem ( 1,8 Ghz-es ), mert ilyenkor nincs kép a gép indításakor. Szerintetek? -
Armando_19
őstag
Na sikerült megoldani. 20 perc állítgatás, és beállítás tesztelgetés után pöpec.Futtattam egy source FSP tesztet, és 30-al csinál többet mint a 7900GS. Nézek mindjárt egy 3dmark06ot.Adtak hozzá eredetit ajándékba
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4739 üzenetére
Nemtudom min vitatkoztok, a D-SUB azaz VGA ugyanúgy RGB és H,V szinkron jelekket visz át...
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Armando_19 #4738 üzenetére
m4rc! fórumtársnak is ugyanez volt a problémája, vele kontaktolj!
mindenesetre próbáld meg hogy leszeded a monitorod driverét netről (gondolom CRT) de ha van rá lehetőséged, állítsd át moncsi OSD menüjében Plug&Play-re m4rc!-nak ez segített (egy darabig). Nem tudom milyen hibák ezek de elég gáz sztem, főleg hogy már te vagy a második ugyanezzel... -
Armando_19
őstag
Srácok!
valami nem kóser nekem.Beraktam a kártyát, felraktam hozzá a 7.8as drivert CCC-vel, de azt írja, nem ismeri a monitoromat, és nem enged neki semit állítani kb. Nem tudok frissítést lockolni. -.-, tuningiolni se engedi a kártyát meg semmi. valami ötlet? -
F.B.I.
veterán
Üdvözlet!
Mai napon beléptem a klubba, megérkezett a noname kártyám:
[link]
ennyit a nagykerek noname megnevezéséről. Kemény 22K-ba fájt.
Holnap beüzemelem és tesztelek. -
ftc
nagyúr
Na én maradok X1950 tábornál hétfőn jön meg
-
diegho
nagyúr
msi ilyen progit ad a kártyához:
DOT Express (Dynamic Overclocking Technology Express)
• 2% ~ 10% / 6-Scale Dynamic Overclocking Performance
• Auto-Overclocking-Wise
• Best and Easiest Optimization of the GPU & Memory Speed for the Maximum Performance
• Detecting-Wise Frees You from Over-Heated & Over-Speed
• Overclocking Speeds are MSI Stability Guarantee
• Optimize for ALL MSI NX Graphic Card Series
garantált +10% tuning? na erre kiváncsi leszek, hogy igaz-e (880gpu hmmm). hú de sokára lesz még péntek mire megkapom -
Zolee11
senior tag
válasz
horvathkrisz #4727 üzenetére
nem létezik, csak átalakítóval lehet használni, ill. az sem átalakító csak a megfelelő jeleket ''szedi össze''.
-
A D-Sub (a vidkártyák szabvány csatija) jobb mint az RGB mert abba is van RGB + H, V szinkron jelek meg még pár apróság
DVI - RGB kábelről nem tok, a Sapphire FULL hoz van S-Video - RGB zsineg -
nortol
senior tag
na most már van ASUS is a társaságban
most hoztam haza, holnapra már eredmények is lesznek
ASUS Extreme EAH2600XT D4 HTDI 256MB (GPU:800MHz, RAM: 2200MHz DDR4, TV, 2xDVI) -
horvathkrisz
addikt
válasz
horvathkrisz #4716 üzenetére
senki?
-
Armando_19
őstag
Mégis XT FULL lesz!
-
ja van hozzá PDVD meg kupon is - ez amúgy mire is jó?
-
Komplikato
veterán
válasz
body007 #4722 üzenetére
Gondolom a FULL-hoz jár valami PowerDVD és elvileg kéne, hogy legyen hozzá Half Life 2 Black Box kupon (HL2EP, Teamfortress 2, és Portal játékokkal) ...
Amúgy az olcsóbb verziót a Sapphire (és az MSI) Lite-nak hívja. A Fullnak nagy fekvő doboza van, a Lite-nak meg kicsi és álló doboza.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
sapi x2 [link]
-
Hi!
Valaki tudja mi a különbség a LOW és a FULL között (2600xt)? Én a FULL-t vettem (nem volt köztük 2k Ft) -
diegho
nagyúr
na most ahogy nézem eléggé szép 2600xt mezőnyünk lesz. van itt sapphire xt, xpertvision xt, his xt, nekem lesz msi, valaki vegyen egy asus-t és még egy gigabyte kellene és lehetne is hasonlítgatni hőfokokat tuning eredményeket
szép kis 2600xt körképet tudnánk rajzolni
-
Levin01
őstag
Megrendeltem a Sapphire 2600Xt-t jövőhéten jön meg. Kíváncsi leszek.
-
diegho
nagyúr
sapphire 2600xt elfogyott, rendeltem helyette passzív msi-t.
-
c41r0^
őstag
válasz
horvathkrisz #4713 üzenetére
nekem LCD monitorom van DVI-on keresztül, a Catalyst felismeri a moncsi típustát, holott driver nincs fent hozzá (Win-ben Plug&Play monitor), és 75Hz-re fixál 3Dben
szerintem mindez azért van (kell neki a driver), mert te D-Subon keresztül hajtod a CRTd (máshogy nem is nagyon lehet, csak néhány moncsinál RGB kábellel), a DVI pedig intelligensebb csatoló, a digitális jelen kívül a monitor és a VGA között sok mindent érzékel automatikusan, mondhatni tényleg plug&play (moncsi típusa, max. engedhető felbontások, stb.)
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
válasz
Armando_19 #4709 üzenetére
7.8 a legfrissebb stable Catalyst, azt érdemes használni
Catalyst Control Centerben (CCC) lehet 3D alatti refresh lockot beállítani (standard értékek, tehát 60-75-85-100-120...Hz)
hasznos progi az AMD GPU Clock Tool, húzáshoz (memet és GPU-t csak külön-külön szabad, egyszerre ne alkalmazd, mert fagyhat) -
BITBOYS
addikt
válasz
XP alá pakolod a kártyát? Csak azért kérdem mert Vistával megszívtam.
-
Komplikato
veterán
válasz
Mivel nagyon ''friss'' a kártya a szó rossz értelmében, minnéál frisebb drivert érdemes szerintem. Van 7.8-as Catalyst, van 7.8-as Bioshock Catalyst, meg az általam MÉG nem próbált 7.9 béta. Ha jól tévedek 7.7-nél régebbivel még próbálkozni sem érdemes.
A ''hasznos progik''-kal meg az a baj, hogy hónapok óta áll az összes fejlesztés és/vagy ha ki is jött újabb, még félig-meddig SE támogatják a kisebb HD2000-es kártyákat.
A frissítést nem tudom, mostanában nem kísérleteztem vele, de a driverből nem műxik a 2D, D2D és OGL overdrive? -
Armando_19
őstag
Most ebben a pillanatban melyik a legideálisabb driver HD2600XT-hez?Mivel lehet lockolni a monitor frissítéseket?Hasznos progik?
-
Olasza
aktív tag
válasz
horvathkrisz #4707 üzenetére
Nekem is fagyott, amikor egyszerre fogadtattam el a kettőt. Külön-külön meg ment simán.
-
diegho
nagyúr
elvileg délután rendelem meg a kártyát. sapphire lite, remélem a héten megkapom.
-
Zolee11
senior tag
Sziasztok.
MSI-ről kinek mi a véleménye? Érdemes ebből venni 2600XT-t? Sajnos ezt a márkát nem ismerem személyesen, viszont nem akarok gyenge minőségű cuccot venni, akkor inkább várok. -
horvathkrisz
addikt
Srácok!
Egy nagyon fontos kérdés:
Akinek már van FULL verziós Sapphire, és kapott hozzá Episode2 kupont, már most lehet aktiválni Steam-en vagy várni kell vele a játék megjelenéséig?
Amennyiben most is lehet aktiválni, honnan lehet tudni hogy sikeres volt-e a művelet? -
Armando_19
őstag
válasz
horvathkrisz #4700 üzenetére
Lite. 23-ért veszem újonnan 2év garival nagykerbe!
Szerintem elég jó áron van. Full az 26 lenne, de nem éri meg a külömséget.Inkább rakok hozzá egy kicsit, és veszek még 1G ramot 8ért.
Aktív témák
- PowerColor Red Devil AMD Radeon RX 6800 XT 16GB Garanciával!
- Asus DUAL-RTX5070-O12G nVidia 5070 12GB GDDR7 OC videokártya bontatlan dobozában eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó
- Gigabyte GeForce RTX 2060 6GB Garanciával!
- Gigabyte Geforce GTX 1070 G1 Gaming 8GB Garanciával!
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I W10 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest