- Október közepétől kezdi el megoldani a PC-s játékosok gondját a Microsoft
- Másodszor is nekifut az AI PC-k meghódításának a Qualcomm
- Megjött a Chieftec VEGA M szériás tápok legnagyobb teljesítményű kiadása
- 280 Hz-es, remekül felszerelt WOLED monitor jött a Gigabyte gondozásában
- Itt az AI videók TikTokja, az OpenAI új agymenése
Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
-
sebestyen
csendes tag
de amúgy jó választás ez a HIS? vagy vegyek másikat? Bioshock mennifog rajta? Az uj gépemben c2d e6420 lesz 2 gb ddr2 800 al!
-
blackthorn
csendes tag
Sajna ugyanez a problémám (elmosott, homályos kép) nekem is. Sapphire HD2600XT Samsung Syncmaster 710V TFT-vel, amin sajna csak VGA bemenet van. Tuti, hogy a DVI-VGA átalakítás okozza a problémát. Holnap próbálkozom egy másik (MSI) átalakítóval, de sok reményt nem fűzök hozzá. Aztán jövő hétre kapok kölcsön egy DVI-VGA kábelt. Majd írok hogy alakult a dolog, de ha valaki tud valami okosat én is nagyon megköszönném.
-
sebestyen
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #4491 üzenetére
8600? nem inkább 8800 akart lenni? 8800 gts 320 kerül 55 kilóba helyenként újonnan!
-
sebestyen
csendes tag
HIS HD 2600XT IceQ Turbo 830 MHz 960 MHz, 256 MB GDDR3
HIS HD 2600XT IceQ Turbo 830 MHz 930 MHz, 512 MB GDDR3
a turbó elég ütőa a simához képest! szal lehet mégis 256 os turbót veszek! -
válasz
sebestyen #4483 üzenetére
Az ICE-Q hűtésnek elég jó az ázsiója, azzal biztos nem jársz rosszul. 512-esben nincs? Lehet, hogy azzal járnál a legjobban.
Amúgy szerintem is felesleges az 512M, de ha Te kételkedsz, akkor inkább érdemes rászánni azt a 3-4e FT-ot, és akkor nyugodtan alszolIll. amikor eladod, részben vissza is jön.
-
sebestyen
csendes tag
ugylátszik mégiscsak a turbot kéne megvenni! viszont az 512 es turbo már drágább!
VGA HIS PCIE HD ICQ-Radeon2600XT 512MB Turbo 34,3k
sajnos ehez nagyon kivagyok centizve! -
Kicsimix
őstag
Énis HIS-t akartam csak akkor még sehol nemlehetett kapni..
[link] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sebestyen #4483 üzenetére
Nah, hútőt tudsz későbbis cserélni ha kell, viszont ilyen ár melett mindenképpen az 512-est venném.
Egyébként Xpertvisionnál is van 512-es, annak 800- on megy a magja, de még boltban elég harmatos jelenség...
Kicsimix: hozd a karikat, én fotózok meg kalapálok!
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sebestyen #4476 üzenetére
Turbó? Ez melyik gyártónál van? Dobj valami linket róla. 512 rammal úgy vagyok, hogy többek véleménye szerint DX10 növekvő textúraméreteket eredményez, meg ottvan még, hogy ramból sosem elég, meg ittvan az a magyarázat, hogy a karin nem a ram a szűk keresztmetszet, hanem a ram, ezért áll. felesleges az 512 ram, na erre szoktam mondani, hogy ne legyen még egyel több szűk keresztmetszet...
Nah, ez az egész 512-es dolog csak akkor érvényes, ha nem drágább jelentősen a kártya ettől...
Kicsimix: ha halgatok rád, veszel nekem egyet?
[Szerkesztve] -
Kicsimix
őstag
halgass rám... 2900xt.
-
sebestyen
csendes tag
hehe
de nekem télleg tudni kéne melyiket vegyemés a turbo és a sima között mi a külömbség?
-
sebestyen
csendes tag
nagy az eggyüt értés látom
-
sebestyen
csendes tag
na és mi a kölömbság a hd 2600 xt turbo és a sima között? és melyiket érdemesebb venni?
-
sebestyen
csendes tag
nos mégiscsak a hd 2600 xt melett döntöttem mostmár csak elkéne dönteni hogy 512megás vagy 256 megás változatot vegyem e! SZERINTETEK?
-
Kicsimix
őstag
probáld meg driver nélkul,hogy ha csak a windows alap videoillesztője van fent akkor mi a helyzet fagy e...Igy kiszűrhető ,hogy a catalyst -ben van e a hiba vagy a videókártya és oprendszer között ...
Catalyst-ben a túlhajtás miatt is fagyhat..
De 2d-t mondtál... Ha a kártyában van a hiba akkor driver nélkül is fagyhat...
Viszont először oprendszer javit és ha utánna is szar akkor gyanakoni a videókarira...
[Szerkesztve] -
KrAt
veterán
Sziasztok!
Azt csinálja néha a karim (26PRO) hogy egyszerűen 2dben megvillan a kép, megfagy, majd újra kell indítani a gépet, mert csonttá fagy..Mi lehet a baj szerintetek?
Ezt írja a Vista:
''Termék
Windows
Probléma
Videohardver hiba
Dátum
2007.09.01. 20:24
Állapot
Nincs bejelentve
Leírás
A videohardver hibája miatt a Windows nem működik megfelelően.
Probléma-aláírás
Problémaesemény neve: LiveKernelEvent
Operációs rendszer verziója: 6.0.6000.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038
A probléma leírását segítő fájlok
WD-20070901-1737.dmp
sysdata.xml
Version.txt
További adatok a problémáról
BCCode: 117
BCP1: 85129008
BCP2: 89CF346A
BCP3: 00000000
BCP4: 00000000
OS Version: 6_0_6000
Service Pack: 0_0
Product: 256_1'' -
Kicsimix
őstag
válasz
horvathkrisz #4464 üzenetére
akkor nem ismerte fel a monitorjat vagy a driver nincs fent?... mivel ennek fugvenyeben allapitja meg hogy max hany hz-et kuldhet a monitorra..
elvileg... -
Kicsimix
őstag
milyen hatást szeretnel látni? 100 hz felett már szinte semmi vibrálás nincsen....
általában új videókarinál van úgy ,hogy hozzá kell állitani a monitort ,képet nyújtani , szélesiteni , középre állítani...Ezután már nemlessz probléma azokon a beállításokon amiket beállítottál az új videokaridhoz...
Gondolom crt monitorod van...lcd-nél más a helyzet kicsit...
teljesen normális amit írtál..
nemmelesleg a videókártyád driverében is lehet állítani a megjelenéssel kapcsolatos dolgokat...
[Szerkesztve] -
m4rc!
őstag
Na végre megvan nekem is a 2600 karim (pro változat) az Xpertvision-től. Már így az elején lenne egy problémám, ugyanis szerintem nemigazán kezeli jól a monitoromat..: valamiért a frekiket tudom egész 200Hz-ig állítani 1024-ben (1280-ban 180-ig) viszont nemigen látom a hatását (a monitor 85Hz-et tud), akármit is állítok be..+ 1280-ban teljesen elszúrja a képet, oldalt keskenyebb, felül szélesebb
-
HellGreg
őstag
nem tudom, az 1gb memória egy kicsit kevésnek tűnik, úgyhogy hétfőn veszek mégegyet, bár nem hinném, hogy 3dmark-ban ez jelent valamit, gondolom inkább játékoknál.
-
HellGreg
őstag
Hát a következő eredmények jöttek ki:
alap 800/700-nál
3dmark05 (1024x768): 8400p.
3dmark06 (1280x1024): 4310p.
800/800-nál
3dmark05 9152p
850/800
3dmark05 9229p
850/850
3dmark05 9440p
3dmark06 4665p
a 06-osnál az egyik videónál egy pillanatra fekete képernyő köszöntött be
a tesztnél (catalystban) egy pillanatra 79-re ugrott fel a hőm.
asszem a 850/800-nál följebb nem merem inkább hagyni egyelőre. -
Kicsimix
őstag
A Bioshock még mindig fagy ugyanúgy a liftben.....a full verzió is....
Van már rá valami megoldás?
Hihetetlen... -
HellGreg
őstag
880-nál följebb nem lehet, amint látom. hogy lehet ezt kézileg állítani?
valami másik program? -
gaborbol
őstag
válasz
HellGreg #4453 üzenetére
ÜDV!
Igen fel tudod húzni vele,nálam jelen pillanatban 44 fokos, igaz le van szedve nekem a gép oldala és ma nincs kánikula.Szerintem 65-70 fokig biztos nem lesz semmi baja,de szvsz magától lekapcsol, ha esetleg olyan mértékben túlmelegedne.Én 860/880-ra tudtam felhúzni,a cccben a gpu 865-nél lefagyott folyton ,ezért kéz beállítással vittem fel a memóriát egész 880-ra.Próbálj meg először egy 800/800-at, majd 850/800 majd 850/850 közben pedig futtas pár kör 3dmarkot lépcsőnként,hogy stabil e.Majd innentől kezdve 5-mhzes lépésenként szépen emeld őket ameddig bírja.Ha valahol nem bírja akkor 1 lépcsőt vissza és onnan megint felfelé 5 mhzenként. -
HellGreg
őstag
Hali, nekem olyan primitív kérdésem lenne, hogy a catalystban van az ATI Overdrive, ahol fel lehet húzni a gpu-t 800-ról 880-ra, a memory clockot meg 700-ról 880-ra. tuning nélkül 50 fokos a vga, mármint a catalyst szerint. most akkor simán fel tudom húzni a gpu-t meg a memory-t, s vagy jó lesz, vagy nem?
még soha nem csináltam ilyet. hány fokig nem veszélyes a hőmérséklet? -
GuMipOkE
senior tag
Nekem 19''-es CRT-m van, és DVI-Dsub átalakítóval használom. Tűéles kép, ugyanolyan, mint a korábbi X800XL-es VGA-m natív Dsubos kimenete.
Amúgy az átalakító nem a digitális jelből csinál analógot a Dsub esetében, hanem a DVI csatin keresztül szabvány szerint a digitális mellett kijön az RGB analóg jel is. Az átalakító csak egy egyszerű átkábelezés a másik csatira. Szóval fatális minőségbeli különbségnek elvileg nem szabadna lennie...
Más: Előszedtem a Mafia c. őskövületet, ami nem ment a ''városban autókázok részeknél'' szaggatás nélkül az X800XL-emen. A 2600XT-n meg nagyon szépen megy. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
belaazallat #4449 üzenetére
Sajna a feliratok nehezen olvashatók, meg nincs a hátoldalró sem kép. Igazából csak arra várok, hogy valameik tulaj fényképezze már le a kariját. Mondjuk sapphire lenne jó, mert az ref. nyákos, plusz abból már van pár...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nahát, senkitől nem kapok szép éles nagyfelbontású képet a karikról?
-
wwhy
veterán
válasz
horvathkrisz #4446 üzenetére
Persze, van full manuális beállítási lehetőség VGA csati esetében (kivéve lemágnesezés
). Főleg az Image-n belül coarse/fine (Samu monitor) segít(het). Ez utóbbiak DVI esetében is elérhetők, nem úgy mint a klasszikus beállítások (geometria, zoom stb.)
-
horvathkrisz
addikt
Ahogy elnézem, csak a TFT monitorosok panaszkodnak hasonló jelenségre... CRT-nél tapasztalt valaki előző karijához képest képminőségbeli romlást, javulást?
Olasza: ne haragudj de fogalmazd meg másképp mert most keltem fel és őszintén szólva nem értem a hsz-ed. -
Cody78
csendes tag
Nekem egy Saphire HD2600XT-m van, bár szerintem a márka másodlagos.
2 DVI kimenet van rajta. Kaptam hozzá egy DVI-analóg átalakítót is, a Tft-m sajna analóg nincs rajta DVI, így átalakítón keresztül megy. Ezelőtt egy 9800 pro-m volt TŰÉLES képpel.
Ezért szerettem az Ati-kat, a képminőségük penge. Viszont ezzel a karival a képminőség egy
******. Homályos, mosott az egész. A monitoron SE meg a control panelben SEM tudom kitisztázni a képet. Mit tudtok ajánlani? Egyelőre nem tudom lecserélni a Tft-m, valami más?
Köcce előre is a tippeket. -
Olasza
aktív tag
válasz
horvathkrisz #4420 üzenetére
Vistát használok, de pl. XP-nél Oblivion alatt is 1,3Gb volt az átlag memóriahasználat. Vista alatt a 2Gb most bőven elég.
Előtte azt hittem, hogy a kártya miatt akadozik, de most már minden szépen fut.
[Szerkesztve] -
sebestyen
csendes tag
heló! van egy dilemmám! kéne egy ideiglenes kártya decemberig! vagy hd 2600 xt vagy 7900gt! szerintetek melyiket válasszam?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4434 üzenetére
Mit értesz mozgolódás alatt? És mit állítasz minimumra? Nálam most virker meg minden fentva, semmienmű lassulást nem tapasztaltam egy friss XP SP2-höz képest, a boot meg kicsit még gyorsabb is lett.
Valszeg azért megy jobban a vista, mert a gépem AMD-s! Oh YEAH!!!
Viszont ezt valahol máshol kellene folytatni, mert nem ide való. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4420 üzenetére
1,5 giga single channel rammal sem swappol nálam, játék alatt sem. jah és cseppet sem lasabb maga a vista, mint az XP. (Ultimate 64 bit)
-
HellGreg
őstag
válasz
horvathkrisz #4429 üzenetére
biztos szép lesz.
annyi mindent ki akarok próbálni az új karival hogy nem is tudom hol kezdjem
asszem az fx5700 után sokmindent újra kell gondolni
[Szerkesztve] -
HellGreg
őstag
Csak azt nem értem, hogy mindenfajta kód megadása nélkül honnan tudta a szoftver hogy jogosult vagyok a játékra???
-
HellGreg
őstag
válasz
horvathkrisz #4426 üzenetére
értem.
sebaj, ennek is örülök
ha nem emlékeztetsz, kidobom és soha nem tudom meg...
köszi -
HellGreg
őstag
Már töltöm a 2 játékot
-
HellGreg
őstag
Hopppááááá...
volt a dobozban egy képeslapszerű valami a következő felirattal:
''as a purchaser of a new ati radeon card, you are eligible to receive a free copy of HL2: lost coast and deathmatch when you create a steam account. this is a limited time offer.''
akkor mégis... -
HellGreg
őstag
válasz
horvathkrisz #4419 üzenetére
hm
hát ez elment
mindegy. a hangkari viszont tényleg nagy vétel volt anno, nagy hangmániás vagyok, s még az 5.1-es philips hangrendszerrel (20k volt) is eszméletlen szépen szól minden zene, dvd stb, na meg a dts...
már csak egy thx-es hangfalszett kéne... -
horvathkrisz
addikt
válasz
HellGreg #4417 üzenetére
''Kaptunk a kártya mellé még egy kis füzetet is, mellyel majd ingyen letölthetjük a Half Life 2 Black Box csomagot, ez a HL2:Episode Two, Team Fortress 2 és a Portal című játékokat tartalmazza.'' ->[link] A Full verziós XT-hez ilyet adnak.
és remélem hamarosan ugyanolyan videokártyánk is lesz!egyébként iszonyat jó ez a hangkártya, le vagyok tőle teljesen nyűgözve és még nem is hallottam hogy EAX 5.0-ben mit tud! (Boshock pl. ilyen) Majd ha meglesz a vidkari is, kipróbálom.
-
HellGreg
őstag
válasz
horvathkrisz #4415 üzenetére
egyébként mi a black box?
látom ugyanolyan hangkarink van
[Szerkesztve] -
HellGreg
őstag
válasz
horvathkrisz #4415 üzenetére
szegeden egy boltban (city pc shop, 24500ft), nem kaptam hozzá semmit a dobozon meg pár átalakítón kívül, de nem is nagyon hiányzik. itt szegeden azt hiszem, ez volt a padló árban, 25-27k, de még 35-ért is láttam.
-
HellGreg
őstag
Hali,
hát pár napja én is beléptem a 2600xt-klubba, egy Sapphire-ral. Egyelőre meg vagyok elégedve, nem tudom, hogy a 3dmark06 4300 pontja 1280-as felbontásban jó-e vagy rossz, de a játékok (oblivion, fear, heroes5) gyönyörűen mennek. A fear ugyan megáll néha tölteni, de nem tudom, nem a ram (1gb) kevés-e neki.
szóval mindent összevéve eddig teccccik ... -
AMD Power
titán
válasz
risingtide #4405 üzenetére
Amióta volt az a kis afférom velük azóta nem ajánlom őket. Ők viszont korrektek.
[link] -
gaborbol
őstag
My games menu alatt, ott van hogy installed games és not installed games.
Not installed alatt ott a lista.Abból választasz 1-et és jobb egér gomb rajta majd install games.Megadtad nekik a vga kártyád gyártási számát?Belinkelek egy képet ,hogy nálam hogy néz ki.
[link]
[Szerkesztve] -
joi29
őstag
Hali nekem még a régi jól bevált AGP-s rendszerem van,
és nagyon megvagyok vele elégedve.
A 9800pro-m jól szuperál de már éppen idejelenne lecserélni egy HD2600pro-ra.
Csakhogy hiába gyártja vagy 7-8 gyártó agp-s verzióban is!!!,még
Kukutyinban sem lehet megrendelni,nemhogy Szögödön-(Szeged)
Látott már valaki egyáltalán ijen verziót -
wwhy
veterán
válasz
gaborbol #4407 üzenetére
Helyzet: belépek, aztán van Games és My Games. Games alatt Activate a product illetve Manage guest .... A My games alatt ''You currently have not yet added any games to your list. Click here to browse games, game demos, movies and more.'' Ha klik, akkor bejön valóban egy rakás játék, de hiába nyomok jobb gombot csak a szokásos menü jön fel (Hivatkozás megnyitása, Mentés másként stb.)
[Szerkesztve] -
gaborbol
őstag
-
wwhy
veterán
Steam-ügyben senki
mégis csak furcsa
-
risingtide
csendes tag
válasz
horvathkrisz #4404 üzenetére
Most talán ez a legolcsóbb [link]
-
horvathkrisz
addikt
Hol a legérdemesebb megrendelni: FULL-os XT-t akarok!
-
garben
csendes tag
Sziasztok!
Milyen márkát tudtok ajánlani?
Gigabyte jó vagy inkább Sapphire?
Jólenne passszív!
Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Milyen autót vegyek?
- Gitáros topic
- Konteó topic
- Autós topik
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3310
- DELL 180W töltőket keresek
- Samsung Galaxy S22+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2022 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Update 10.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest