- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- R_volution médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Bluetooth hangszórók
Aktív témák
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Armando_19 #4199 üzenetére
azért is jól jársz Sapphire-al, mert kapsz hozzá BlacBox kupont, aztán ha nekem is meglesz, majd jól lelőlek TF2-ben. Persze ha szembe kerülsz velem, akkor már nem jársz olyan jól!
De mindenképp merem javasolni ezt a karit, már csak a teljesítmény, ár, kupon miatt is!
ilyen kártyával nem butítanám le a Source-ot! -
Armando_19
őstag
válasz
Komplikato #4198 üzenetére
Igazából már elindítottam a folyamatot. Most vagy rápacsálok vele, vagy nem. Nagyon szeretném ezt a kártyát kipróbálni. 24ért tudok lite, 26ért FUll Sapphire HD2600XT GDDR3-at, 2 év garival újonnan, és 26ért vinnék is a GS-em minden szó nélkül.
Meg néztem ,hogy csak ott jobb a GS az XT-nél, ahol szűrők be vannak kapcsolva. Na én nem használok semmi ilyesmit source alatt. 800X600 felbontás, lebutább grafika. -
Komplikato
veterán
válasz
Armando_19 #4196 üzenetére
Nekem 2600XT van, és elégedett vagok vele. De nem ernének rábeszélni, hogy megérné neked a csere. Persze Source-ban nem lassú (sőt), de hát a 7900GS még is csak sokkal erősebb DX9-ben, nem? OpenGL-ről nem beszélve.
-
Armando_19
őstag
Sziasztok.
A személyes tapasztalok milyenek a HD2600XT DDR3ról? Mindíg is nagy ATI fan voltam, és kicsit engondolkodtam, hogy lecserélem a 7900GS-en egy HD2600XT-re. Nem titok, anyagilag még jobban is jönnék ki belőle sokkal. Eléri egy tuningol HD2600XT egy 600/1600on járatott 7900GS szintjét? Igazából szinte Csak source-al játszok, az alatt meg hatékonyabbak az ATI kártyák, és kategóriákkal szebb képet is ad. Vélemény? -
wwhy
veterán
válasz
horvathkrisz #4194 üzenetére
kivárod, megvárod, eltöltöd az időt addig valahogy
-
diegho
nagyúr
-
kiss(b)
tag
válasz
horvathkrisz #4187 üzenetére
Aha szerintem is
Még ha ki is jön a 8800gt szerintem az sem lesz ellenfél csak nehogy megint az legyen hogy sokat csúsznak...Végre bizakodhatunk hogy kijön az igazi középkategória.
-
kiss(b)
tag
válasz
horvathkrisz #4185 üzenetére
Ja gondolom úgy lövik be az árat hogy 8600Gts ellen amit biztosan elkupál.A másikat meg szerintem 60000 Ft környékére.Ha a gyengébbik kártya hozná a 1950XT szintjét az már jó lenne csak ne nyírbáják meg nagyon a kártyát...
[Szerkesztve] -
-
kiss(b)
tag
válasz
AMD Power #4179 üzenetére
Igen tervezi amd hogy még szeptember közepén befedi a 2600XT ás a 2900XT közötti nagy árrést.Így csinál ha jól tudom 2 butitott verziójú 2900ast.2900Pro illetve Gt.Továbbá ezek valszeg csökkentett tehát nem 512bit hanem 256bit(ez azért jó lesz
)Illetve a 320Steam procit is csökkenti.Ha ezek a kártyák időben polcra kerülnek akkor befogható lenne Nvidia hiszen nincs alternatíva a hibás 8800Gts 320Mb-ra.Mert hosszabb távon(néha már jelenleg is) 2600XT behozza 8600Gts-t...
-
AMD Power
titán
Lesz tényleg még ebben az évben ''újabb'' kiadás a HD2XXX szériából?
-
Olasza
aktív tag
Vmod-dal csupán annyi gond lehet, hogy a fesz növelésével a fogyasztás drasztikusan emelkedik. Mivel ennél a karinál nincs külön tápcsatlakozó, így a PCI-e slot által biztosított 60 Watt nagyon hamar elfogyhat.
[Szerkesztve] -
belaazallat
addikt
válasz
horvathkrisz #4112 üzenetére
Hali!
Azért nem veszek prot, mert nem szeretem, nem is tudom, húzogatni a karikat! (6800GT órajelben visszavételben is tőled kértem helpet) Játszani kell a gép, (COD1, Flatout2, CoH, majd az új NFS) Egyébként víz lesz rajta, ha visszaolvasol láthatod h kerestem méretadatokat egy vizesblokk elkészítéséhez. Asszem tőled is kaptam infót. Black Box annyira nem érdekel, Sapphiret ha veszek a HDMI miatt veszek.
AMD: Sapphiere-t majdnem minden bazárba tudsz venni 25000FT körüli áron. Ha kell linkelek párat.
Majd reggel re! Jó éjt! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
közelebbről nézés realtív. 1280*720 -as képet nézek 68cm-es képátlón, ennek köszönhetően pl. az nvidiás béta driverek (158.xy) képe nálam láthatóan csúnyább volt a rendes whql-es driverekénél, holott sima átlag monitorokon nem vették észre a minőség romlását. Szóval nekem eztis figyelembe kell venni.
-
diegho
nagyúr
na itt vagyok. van egy apró gond. valamiért csak 7000 pontot ad 05-ben alapon és 800/800-on is. tehát ha 800/800-ra rakom nem változik semmi és alapon is lassú.
conf:
E2160@3ghz
2giga ram
pro sonic
xpsp2-vel és vista-val is ez van. gyári cd-s driverrel is, 7.8-al is. ugyanannyi pontot ad bármit állítok, ez fura... mi lehet elállítva? feltettem catalystet semmit nem állítottam benne, indítottam és ennyit adott. ötletek? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez igaz. max amit akarok, az 1280*720, aa-t kihagyom ha kell, viszont ha veszek egy 512-es karit, akkor 1-el kevesebb szűk keresztmetszetem lesz. Nézd meg gépem, igazán nem mondható komoly ''gémer pc''-nek, de fontosnak tartom h. minnél kevesebb szűk kersztmetszet legyen a lehetőségekhez képset, és ha kis felárért megkapom a +256 ramot, aztmondom üsse kő...
Aztán ottvan amit valakik mondtak, hogy pl. CoH elég dúrván megérezte a plusz ramot...
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4158 üzenetére
Véleményem szerint kb. így rangsorolódnak a dolgok:
DX7- 128mb ram elég.
DX9- 256mb ram már szükséges
DX10- várhatóan már kevés lehet a 256mb ram.
Már előre látom azokat a hsz-eket, hogy mikor kijön valami új komolyabb DX10-es game, akkor majd bánják a tulajok a 256mb-t... -
m4rc!
őstag
válasz
horvathkrisz #4158 üzenetére
Majd meglássuk, azért lehet kíváncsi az ember...1950pro-nál példul volt értelme a +256 megának...(ok azt tom, h annak 256bites vezérlője is volt), majd elválik, sajna tesztet eddig nemigen láttam erről
-
horvathkrisz
addikt
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4154 üzenetére
A gyári tuning azt jelenti, hogy a karit 800/800 -as órajelen adják! Hogy erre ki mit húz még rá, az az ő dolga.
Igen, 512-est tervezek venni, azt takarja a SUPER jelölés, asszem 800/700-as órajeleken. (csak ha nem lesz túl drága) -
horvathkrisz
addikt
válasz
CPT.Pirk #4150 üzenetére
milyen tuningról beszéltek, amikor itt írják hogy a pro-knak is ott a vége ahol az xt-knek? ráadásul olcsóbban.
gyári tuning? a gyári tuning lényege ott van a 4142-es hozzászólásomban.
meg valami singleplayeres autós ami jobb helyeken ingyenes?
512-es kártya?
na jó, én nem győzködlek tivább Titeket, nem akarok vitázni... -
grunge
addikt
válasz
horvathkrisz #4145 üzenetére
hát azt kötve hiszem hogy ez veszteséges lenne! ez egy steames kupon, a polcon meg a kiado által árazott dobozok lesznek majd. azért a HL2-t és az ATI-t mindig ''egy lapon emlitették'' szerintem sok lové jön be a reklámbol meg mindenféléböl oda vissza, szal hoz ez mindkét félnek (amd-valve) böven a konyhára.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4149 üzenetére
ahoz is van játék, valami toca v. nemtommi autós, meg a sonic ugye a gyári tuning, és a halk hűtést takarja, szal kinek mi a fontos. Black box vs. tuning, és jó hűtő...
Csak nehogy én meg a Super változatot vegyem... (800MHz GPU, 512 GDDR3 -ne mondjátok, hogy nem érdemes) -
AMD Power
titán
Ha valaki tudja ,hol lehet venni XpertVision HD2600XT-t az kérem jelezzen felém privibe.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
''hdmi kimenetet svideo kimenetre alakító kábelt hol tudok szerezni?'' -ilyen nem létezik, hdmi lényege pont a digitális átvitel, az s-video pedig nem az. Neked az a kis DIN dugó kell, amit a köralakú lukba lehet dugni, és 3-4 RCA, valamint 1 S-video jön ki belőle. Kb. talán számtekboltokban kapsz...
-
horvathkrisz
addikt
jó üzlet ám. nekünk.
csak arra lennék kíváncsi, vajon mennyit bukik az AMD ezeken a kártyákon.
még ha a játékot mondjuk 5ezer Ft-ért veszi, - hozzáteszem 20-ért adja a 2600 pro-t - akkor még nincs áfa, nagyker haszon, szállítási, előállítási, memória, nyák, dolgozók stb. költség.
szóval lehet hogy ezeket veszteséggel értékesíti, gondoljatok csak bele! -
diegho
nagyúr
nah pro sonic benn a gépben, akkora mint egy riva 128
hl2 kupon is ott virít a dobozban szépen. tesztek hamarosan, csak még keresek tuning progit. hdmi kimenetet svideo kimenetre alakító kábelt hol tudok szerezni? van szép nagy tv-m hdmi nélkül, és 5m aranyozott svideo kábelem, de ugye átalakító nincs a kártyához. beszerezhető ez valahol?
-
horvathkrisz
addikt
igen, először leteszteltem őket, mit bírnak stabilan, majd NiBitorral (nVidiaBiosEditor) kiolvastam az eredeti Bios-t, átírtam az órajeleket, ventillátorford.szám értékét, mind 2D-ben mind pedig 3Dben más-más értékekre, floppyra mentettem majd visszaflesseltem a kártyába a módosított biost.
Természetesen itt is jártam úgy, hogy a rengeteg teszt ellenére még néha hibáztak a kártyák, olyankor visszavettem pl. 10MHz-et a GPU órajeléből, ugyanezzel a módszerrel.
6800Ultra esetében még az is nagyon jó dolog volt, hogy a feszültséget is külön lehetett állítani biosban (7600GTnél már nem volt erre lehetőség), így 2Dben 1.0V-ot, 3Dben pedig 1.4V-ot adtam neki, természetesen 3Dben magas órajelekkel.
tulajdonképpen veszélytelen a dolog, mert ha el is rontod a kártyát, fel kell készülni arra, hogy csinálsz egy olyan floppyt, ami bootol, írsz egy olyan autoexec.bat fájlt, ami szépen a túlhúzott, sötét(no picture) kártya esetén is visszasüti az eredeti biost. -
grunge
addikt
válasz
horvathkrisz #4124 üzenetére
az orange ugy 12k akkor a black szerintem simán megér akár 6-7ezret. jo üzlet ez
-
AMD Power
titán
válasz
horvathkrisz #4132 üzenetére
Két hónapja szeretnék egy olyat. Nem szerezni nem tudok hanem venni nem ''tudtam'' eddig olyat.
[Szerkesztve] -
m4rc!
őstag
válasz
horvathkrisz #4138 üzenetére
Jaja, azok jól is mentek, de ez konkrétan hogy működik?
Először kiteszteli az ember, hogy mit bír a kari mondjuk egy ATT-vel, aztán ha ott megvannak a max órajelek stabil állapot mellett beflesseli a BIOS-ba? -
m4rc!
őstag
válasz
horvathkrisz #4105 üzenetére
Naja, így f@szás húzni a karikat BIOS-ból, majd hétvégén, ha meglesz elkövetem ezt kis aljasságot
Már rohadtul várom..
X300 tapasztalatokat majd légysz nyomassad!
Amúgymeg a vmodd mindenki saját felelőssége, ha én voltam olyan hülye, h rossz helyen satíroztam megérdemlem, kész pont, nem kell emaitt háborogni..(#4086) Aki akarja csinálja!! -
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4135 üzenetére
Passz. Mert mindenki azt venné ha lenne?
-
horvathkrisz
addikt
Mondjátok már meg legyetek szívesek hogy miért hiánycikk az XpertVision és miért nem lehet kapni GDDR3-as kártyákat?
-
F.B.I.
veterán
válasz
Komplikato #4133 üzenetére
Most is hiánycikk még a jobb márkákból a ddr3-as.
-
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4132 üzenetére
Persze, de az olyan vevők akik azt hiszik céges számlára ők most nagykeráron vásárólnak, meg is érdemlik. Nem viccből van különböző listás ár. Nyilván aki visz 50 alaplapot és 30 VGA-t, az nem ilyen áron kapja ;)
Amúgy ahogy én néztem Sapphireból Hd2600pro (DDR2/GDDR3) és HD2600XT GDDR4 volt a boltokban elmúlt 2 hétben leginkább, csak a GDDR3-as XT volt hiánycikk, pont ami meg is érné az árát. Ezért vettem ''kéz alól'' én is, mert ez volt a szitu.
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
elárulom, ramiris sok esetben majdnem kiskereskedelmi árakkal dobálózik..(na jó, pár száz Ft-tal néha olcsóbb)
Sapphire-t is lehet kapni? Mert AMD Power fórumtárs azt írta, hogy 2 hónapja nem tud szerezni...
diegho: mennyit megy a PRO-d? dobsz majd nekünk megahertzeket, eredményeket?
köszi!
[Szerkesztve] -
gaborbol
őstag
válasz
gaborbol #4121 üzenetére
Sajnos tényleg szar a powerstrip.Mindegy mire állítom nem történik semmi.
Ezennel visszavonom azon állításomat,hogy megy a kártya 860/900 mert jelen pillanatban nincs mivel feljebb vinnem az órajlelet 860/880-nál.
A64 X2 3800@2450Mhz 2*1 Gb ddr1@412 sapphire 2600xt 800/700
xp alatt:
[link]
A64 X2 3800@2450Mhz 2*1 Gb ddr1@412 sapphire 2600xt@860/880
xp alatt:
[link]
Hogy a current clock settingsre miért,a gyárit írja és nem az aktuálisat,foggalmam sincs,amíg teszteli addig ideiglenesen kírja,aztán visszaváltja a gyárira.
Ati tray tools meg kék halállal elszál a gyári órajel tesztelésénél is,xp és vista alatt is.
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
válasz
horvathkrisz #4126 üzenetére
Nekem vagy 2 hónapja ilyen kell. De a lehetne akkor Sonic kéne.
-
AMD Power
titán
Sapphire-t egyáltalán lehet kapni valahol?
-
grunge
addikt
válasz
horvathkrisz #4118 üzenetére
én is pont ezért döntök a sapphire mellett, kell az a kupon
-
diegho
nagyúr
lehet este már tesztelem is a 2600pro sonic-ot és jelentem ramirisbe érkezett xt sonic 19400ft-os nettó áron.
-
gaborbol
őstag
válasz
Kicsimix #4102 üzenetére
Üdv!
Hát most őszinte leszek,most elbizonytalanítottál.Nekem a ccc-be megy 860/880-at a kártya 3dmark05,01,és játékok alatt is, de mivel ott már nem tudtam feljebb vinni,ezért próbáltam power stripet.
A pontokat nem is néztem,hogy powerstrip-be mennyi volt a ccc-hez képest,örültem hogy megy 900-on.Ha hazaérek akkor nyomok pár tesztet.
ATiTool 0.27 beta 1 ebből csak ezt találtam,ez viszont nem megy.Dobj egy linket,az amd tool-ról akkor menézem azzal is. -
wwhy
veterán
válasz
horvathkrisz #4118 üzenetére
Na látod, ez a fontos
nekem meg kell egy rohadt halk kártya kell és nem akarok utólag 5-7 e-ért felszerelhető hűtőt venni, amivel esetleg a gari is ugrik, ugyebár.
-
horvathkrisz
addikt
figyelj én a HL2EP2-t, TeamFortress2-t és Portal-t ''áraztam be'' kb. 7ezer Ft-ra, de legyen 5, akkor is 15ezer Ft a kártya.
ne mondd hogy nincs igazam!
mellesleg én amúgy is megvenném Orange Boxot, amiből felesleges lenne számomra: HL2, HL2Ep1 és adhatnám ki rá a 12.000Ft-ot, szóval nekem pont ilyen kártya kell, pont ezekkel a játékokkal, pont ennyiért és rohadt jól jártam! -
wwhy
veterán
válasz
horvathkrisz #4116 üzenetére
''ami már önmaga nem olcsó, én olyan 7K-ra tenném az árát''
mind1, kicsit sántit a hasonlat
[Szerkesztve] -
wwhy
veterán
válasz
horvathkrisz #4112 üzenetére
Én azt a 7k-t szántam a Zalmira
-
wwhy
veterán
válasz
belaazallat #4111 üzenetére
Nem titkolom, dehogy: www.nyirdigit.hu, de az árlista x@r, telefon a célszerű.
[Szerkesztve] -
F.B.I.
veterán
Holnap érkezik ASUS 2600Pro-m. Majd lövök róla valami tesztet a héten. Milyen progival tudom nézni az fps-t a játékok alatt ill. melyik progi lesz a legjobb a húzáshoz és a venti szabályzáshoz? A legújabb atitool esetleg?
Más: barátommal végigtelefonáltattam 1-2 nagykert nincs raktáron pl. MSI, ASUS, GIGA HD2600XT karijuk. Ez vicc. Pro-ból is csak ddr2-es van sőt a giga és az asus csak ilyet forgalmaz.
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
válasz
belaazallat #4111 üzenetére
Miért nem veszel Sapphire-t 2600pro-t? Kapsz hozzá BlackBoxot (ami már önmaga nem olcsó, én olyan 7K-ra tenném az árát), meghúzod XT szintre és kijöttél 20 rugóból és van egy fasza kártyád +3 nemakármilyen eredeti játékszoftvered.
Ha meg annyira zavar a hűtője, max szerzel vagy veszel valami halkabbat... -
wwhy
veterán
Ma rendeltem meg a HIS Zalmis 2600XT-t. Érdekes, hogy XPV. Sonic-ot is tudtak volna hozni. Ne kérdezzétek, hogy honnan, azt nekem sem árulják el
-
belaazallat
addikt
válasz
horvathkrisz #4108 üzenetére
Hali!
Én csak kiegészítettem a mondandódat, mert kisssé félreérthető volt.Mert ugye 2 kártyát említett az illető, ami ugye felejtős,és nem emelted ki h DDR3-at kell venni pro ból. Néha a részletek a fontosak.
Egyébként már régóta szemezek az XT vel, csak mostanában nem lehet kapni Xpert sonic-ot! -
horvathkrisz
addikt
válasz
belaazallat #4107 üzenetére
igen a ddr3as prok vannak 19-20ért
tehát vagy azt veszel, vagy ha van kicsit több pénzed 25-ért XT-t, ezt döntsd el Te.
De ha megtudom hogy ilyen szart veszel ember, komolyan megkereslek és akkor... -
belaazallat
addikt
válasz
horvathkrisz #4106 üzenetére
Hali!
Mármint úgy érted h a DDR2-es 2600Prot és a 2400XT-t felejtse el?! És a DDR3-as Prok vannak 20K környékén?! -
horvathkrisz
addikt
Közben találtam:[link]
Ha-zamegyek, megnézem mit tud ez a progi az X300-zal.
Úgy tervezem, ha meglesz a 2600pro biosban módosítani fogom az órajeleket, 3Dben húzottan, 2D-ben pedig csökkentett MHz-eken fog üzemelni.
Pl.:
3D: 850/850 MHz,100%FanSpeed
2D: 400/700 MHz, 20%FanSpeed -
F.B.I.
veterán
Sziasztok!
Gyors segítséget szeretnék: Gigabyte HD2600Pro DDR2-vel 21K-t megér vagy felejtős már a ddr2? ( akkor marad 2400XT ddr3-al 15K-ért )
A választ kösz! -
horvathkrisz
addikt
Szerintem azt fogom csinálni, hogy veszek egy pro-t és rátöltöm az XT bios-át, persze azt is emelt órajelekkel.
Van már ehhez a szériához bios editor? -
Kicsimix
őstag
válasz
gaborbol #4100 üzenetére
Gábor van egy rossz hírem...Fura módon a powerstrip nekem is elvitte a 900-at sőt ha felhúztam a csuszkát maximumra akkor is....
Nos lefutattam a 3D mark 05 rajta de az eredmény az alapbeállításnak megfelelő értéket dobja ki...
Tehát a powerstrip nem működik , viszont. a catalyst 7.8 driverében már lehet húzni a videókarit.Próbálhatod azzal is vagy ott az amd toolja az is jó...
A 900 sok lett volna...
Nézd meg 800 után neked is fagyni fog..
Powerstrippel ne teszteljetek..
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
Na, látom sokmindenki nekiállt a tuningnak, ennek igazán örülök.
Meg az is nagyon pozitív dolog, hogy nagyon sok emberkének viszonylag jó tuningot sikerül kitekerni a kártyákból. (pl. 850/850)
Csak így tovább Srácok!
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Túra és kirándulás topic
- sziku69: Szólánc.
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- R_volution médialejátszók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest