Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Asztrofotózás
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias40
veterán
Eddig vezetéken használtam de kellett a swich máshová és kipróbáltam a wifit.
Szépen látta az összes hálózatot,kapcsolódott is hozzá és egyszer csak elfelejtett mindent,semit nem lát wifin..(restart volt már routeren meg az eszközön is de semmi!CoF: droidot nem használok de lehet megnézem majd de ez nem sokat segít rajtam
(ha megy )
-
headhunter
addikt
-
DoItYourself
Topikgazda
Mecool KM6 Amlogic S905X4 @ cnx-software
@Mike88, hátha nem olvastad még: Mecool KIII Pro Hybrid STB Review @ cnx-software
-
tobias40
veterán
Mi lehet az oka hogy az X96MAX+ gépemen egyik pillanatról a másikra elmegy a wifi?
Néztem wifin egy filmet,kiléptem belőle és azóta nem is lát wifi hálózatot a gép?
Mi lehet a gond és a megoldás,azon kívül hogy vezetéke kapcsolat? -
tcsaba007
tag
Sziasztok!
A lányomnak van egy x96 minije (s905w) LE-vel. Az RTL most ezen már nem akar futni, frissíteni kellene. Nekem S912-es boxom van. Meg tudom azt csinálni, hogy a boxomon megcsinálom neki a CE-t, beállítok mindent, aztán dtb-t cserélek arra, ami az ő boxához kell? -
Beni2360
félisten
válasz
pixta78 #75582 üzenetére
Azért még ott lehet hiba pl rossz beállítás de gondolom ez nincs, töredezett HDD, kontakthibás LAN kábel mint nálam 1x volt. Esetleg megy közben fullon a letöltés. Én azt vissza szoktam venni filmezés közben 60%-ra. Vagy a Hálózati rendszerben egy gyenge-hibás pont. A mérés ki adat mennyiéggel mér és ha jól emlékszem van egy lehetőség többszörös hosszabb mérésre de fejből már nem tudom.
-
pixta78
senior tag
Bocsi, ha benn vagy ssh-n az egyik boxon(terminál), utána nem indul el a következő ablak, de így kipróbálom este. Köszi
A többieknek is köszönöm a segítséget!
Már többször mértem box és Pc között Puttyban iperf3-al, az menni fog.
Mégegyszer köszi mindenkinek!!!Ha ott is megvan a 90+Mbps akkor mi lehet a baj?
-
ztsoft
őstag
válasz
pixta78 #75573 üzenetére
CE alatt nincs "media", "video" felhasználó a rendszerben, kizárólag a root van. Így a parancs eleje megegyezik mind két box esetén.
ssh root@box1.ip.címe
ssh root@box2.ip.címe
A méréshez az egyik box-on szerverként (azaz, server, -s kapcsoló) indítod az iperf-et
iperf3 -s
a másik box-on kliensként (azaz, client, -c kapcsoló)
iperf3 -c szerver.box.ip.címe
Ezt a mérés után akár meg is fordíthatod, az eddig szerverként működő box-ot indítod kliensként, a másikot szerverként.
Ami fontos, hogy mindig a szervert indítjuk el elsőnek, mert a kliens ehhez kapcsolódik. Ha nem fut a szerver, nincs mihez kapcsolódjon a kliens.
Remélem érthető így.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
pixta78 #75573 üzenetére
Engedélyezve van az SSH a boxon? Settings --> CoreELEC --> Services --> Enable SSH. Itt adj meg egy jelszavat ha még nem tetted meg. Illetve remélém az IP címed is mindig ugyanaz, tehát vagy a routeren, vagy a boxon adtál meg állandó címet a boxnak.
Ha igen, akkor így:
(A példa kedvéért legyen box1 IP címe: 192.168.1.11, box2 IP címe 192.168.1.12, természetesen helyettesítsd be a saját IP címeiddel.)Box1:
ssh root@192.168.1.11
Ha még nem léptél be ssh-val a boxra, akkor itt elfogadod a box kulcsát egyyes
beírásával, vagy egyy
megnyomásával (most hirtelen nem tudom melyiket kéri a win) majd nyomsz egy entert. Majd kérni fogja a jelszavadat:root@192.168.1.11's password:
nem fognak megjelenni a karakterek, nem kell aggódni miatta, csak pötyögd be. És már bent is vagy SSH-n a boxon.Box2:
ssh root@192.168.1.12
A többi része ugyanaz, mint az 1.-nél. -
cof
veterán
válasz
Botigta #75566 üzenetére
Egyébként nem származhat abból a probléma, hogy ehhez a boxhoz nem is a Github-on ajánlott dtb img kellett mert abba belefagyott?
Dehogynem, akkor a nem megfelelő .dtb lesz itt a probléma, azért fagy le ezzel a vfd-vel. Mert az biztos, hogy az kell rá amit linkeltem a Gdrive-omban vfd.
Ezzel a dtb-vel fog csak menni a kijelző. gxl_p281_2g.dtb
Ha te másikat használsz akkor a CE fórumon a VFD topikban írsz, hogy nálad csak X.dtb-vel megy, és akkor talán módosítják neked.
-
pixta78
senior tag
válasz
Véreshurka #75571 üzenetére
Köszönöm.
Annyira laikus vagyok, hogy ha leírnád 1 példával, ahol "media" az egyik és "video" a másik box felhasználó, az ip megvan, azt megköszönném, mert ezt a: - , @, stb.. biztos rosszul írnám be.
-
xsipi78
tag
Sziasztok.
Hozzáértőktől szeretnék segítséget kérni.
Adott egy S905 box coreelec 9.2.4.2 -re frissítettem és azóta indulásnál feldob egy"pulse-eight cec adapter nem sikerülrt elérni a CEC adaptert. Kérjük ellenőrizze a beállításokat."
Természetesen így nem működik a CEC.
A beállítások/rendszer/Bemenet/Perifériákban csak a CEC adapter (libCec4.0.4 firmwarev5) lehetőség van de ott be van kapcsolva az engedélyezés.Próba képpen visszaraktam egy korábbi coreelec-et de a hiba ugyan az lett.
A frissítés előtt tökéletesen működött a CEC.Van ötlete valakinek?
A CEC adapter (libCec4.0.4 firmwarev5) látom a neten hogy van frissebb verzió is azt esetleg nem lehet valahogy frissíteni?Köszönöm előre is.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
pixta78 #75568 üzenetére
Ha win10-et használsz nem fontos Putty-znod. Nyitsz 1-1 parancssort és ott így belépsz:
ssh felhasználónévbox1-hez@box1.ip.címe
ssh felhasználónévbox2-höz@box2.ip.címe
Elfogadod a kulcsot, majd beírod a jelszavad.
Ha jól emlékszem mindkét boxhozroot
a felhasználónév ha engedélyezve van a boxban az SSH elérés. -
Mike88
senior tag
válasz
Botigta #75566 üzenetére
Mini? Akkor talán neked is olyan X96-osod van, mint nekem, hogy belül igazából egy Tanix TX3 van.
Nem? Az enyémnél még a nyákra is rá van ragasztva egy matrica, amire tanix tx3 van írva.
-----------------------------------------------------------
Amúgy KIII mellett döntöttem a magas ár ellenére is, kíváncsian várom mit lehet tőle elvárni. Úgy is jó eséllyel Coreelec fog rajta futni, de hát azért "kalandvágyból" az androidot is fogom tesztelni, meg e2-t is. Weteknél e2-vel pl. nem jött ki sem optikán sem pedig HDMI-n a DD hang, képminőség meg nem volt túl éles. Kíváncsi vagyok, ezzel mi a helyzet. Anno az említett "X96"-ot, ami mint írtam nem X96, úgy vásároltam, hogy előtte sokáig nem foglalkoztam az androidos boxokkal, RK3066 volt anno a "menő", ilyenből volt több stick és box is tulajdonomban, nulla utána olvasással, totális határozottsággal vásároltam meg az X96-ot, mondván ennyi év után hát azért nyilvánvalóan fejlődött odáig a történet, hogy tutira kapok egy valóban 1080p felbontású rendszert (már RK-nál is volt custom rom-al és nem lett tőle dög lassú a rendszer) ezzel meg hát mé' ne menne ez flottul. Aztán kiderült, hogy azóta egy helyben topogunk, pontosabban nem, csak én nyúltam mellé e tekintetben, hiába egy erősebb vas, nem teljesít jobban (ebben), ez nem! Felvilágosítottak, hogy mást kellett volna választani, ha ez a cél. Én azért választottam az X96-ot egyébként, mert a Wetek play2 is erre épült, ott van valódi fullHD felbontás, nem csak a videó lejátszásnál és nem döglődik emiatt. Úgyhogy ebből kiindulva a KIII felé android tekintetében most nulla az elvárásom... Egyébként végül az X96 helyére került egy windows-os miniPC (mert android alól még a netflix is csak SD volt, a katalógusképeken hirdetett HD-val ellentétben) az X96 meg bekerült az arcade játékgépbe, amiben korábban egy RPi0 volt, na annál lényegesen jobban teljesít Emuelec-el, jól futnak az N64-es játékok, a PS1 játékok, a dreamcast játékok is határeset, de játszhatók... A zero az 8 bitesekhez volt ideális, 16-bites játékok már csak éppen eldöcögtek.
-
Botigta
aktív tag
El is engedném lassan, csak az nem fér a fejembe, hogy ezzel az inf-fel miért fagy le, az X96 inf-jével meg nem.
Egyébként nem származhat abból a probléma, hogy ehhez a boxhoz nem is a Github-on ajánlott dtb img kellett mert abba belefagyott? Hanem egy teljesen másikat ajánlott anno itt valaki, és azzal volt telepíthető a CE? -
pixta78
senior tag
Sziasztok!
Adott 2 box: s905x és s912 CE
9.2.0 mindkettőn, az utóbbin egy db 2 TB HDD SMBn megosztva filmekkel. Kb 20m cat5e kábellal kötve, közös routeren lógnak, amin egy PC is van. Putty+ CMD- vel mind 2 eszköz a max sávszélt hozza azaz 90+Mbps(905x) és 900+Mbps-t.
Egymás között SMB-n mennek az adatok,
mégis akadoznak az FHD tartalmak a 905x boxon.
Miért?
Hogyan tudom a 2 box között direktben mérni a sebességet?
Köszi -
kokokka
addikt
Kerestem, de össze vissza infókat találtam : BD mappát, BD ISO-t és úgy általában ISO fájlokat lejátszik az X96Max Plus 2 CE alatt? Mert nekem semmi, de semmi nem indul el ezek közül. A menüs verzióhoz tudomm, hogy másik CE(?) kell, de menü nélkül sem indulnak. Sehogy.
-
dzz
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a cpu tesztet! Az enyém egy X88Pro3X 128/2 ami eredetileg 4-es lett volna
Ez a két mag meglepett...
-
bulek
tag
Sziasztok!
CE telepítésben szeretnék segítséget kérni!
X96 max+ (4/32GB), pendrive-ra kiírtam a CE img fájlt (CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2.4.2-Generic.img.gz) Rufus-szal, és a sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb-t kimásoltam a gyökérbe,dtb.img. Követve a telepítési útmutatót.USB3 -ba dugrtam, majd reset
Be is jött a CE telepítő.. elszüttyögött egy darabig (kb 2-3p), majd újraindult. Bejön az X96Max+ logó, majd újraindul.
Mit rontottam el?
Köszi a válaszokat
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
Mi lehet az oka annak, hogy Kodi alatt az HBO GO EU a filmeknek csak a hangját játssza le? Tök jó, hogy kitudom választani, hogy legyen-e háttér a hang lejátszás közben, vagy hogy animált háttér legyen, de én a filmet szeretném nézni.
Egy MINIX Neo U22-XJ-vel próbálkozom, még nincs rajra a CE, vagyis androiddal van.
-
kokokka
addikt
válasz
Véreshurka #75548 üzenetére
Tegnap futottam bele, bár nem sorozat kapcsán. Készítettem egy mkv-t ISO-ból, kivettem a számomra lényegtelen szinkronokat és feliratokat. Film alatt azonban nem jelenit meg egyetlen feliratot sem, pedig ott vannak és ki is tudom választani őket. Az audiokat jól váltja, de felirat sehol sincs.
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Esetleg találkozott már valaki olyan hibával, hogy egy webrip-es anyagban nem jelennek meg a feliratok (maga a video tartalmazza a feliratokat)? Úgy kb. minden 2. rész indításánál hiába állítok be feliratot, azt mégsem jeleníti meg a CE. A feliratokra vonatkozó beállításoknál nálam most úgy van beállítva, hogy a preferált felirat nyelve az eredeti legyen, ennél az anyagnál minden rész előtt kézzel állítottam be a magyar feliratot és hol megjelent, hol kellet mindig egy újraindítás, majd utána már helyreállt a rend. Esetleg okozhatja ezt, hogy a felirat beállításom olyan amilyen? Feleségem egyszer panaszkodott, hogy nemjelent meg nála sem felirat. Angol sorozatot angol felirattal néz, direkt ezért hagytam úgy a beállítást, hogy ne neki kelljen matatnia feliratváltásnál. A legfrissebb stabil CE van fent.
Előre is köszönöm!
-
-
kokopo
aktív tag
A/V-ben neztem (piszkaltam, nemereztem)
A laptopon is probaltam az osszes usb csatit, es a boxon is
Holnap meg nekiugrok
Az bosszant, hogy anno sikerult ugyanezen kabelel, csak akkor pc-n, ez meg laptop (pc mar nincs)
Az a fura hogy par masodperce megjelenik, hang is jelzi, utanna megszakad, mintha kihuznam, azt is jelzi hang -
kokokka
addikt
Hogyan tudom átnevezni a boxra dugott HDD-ket magáról a boxról? Van egyáltalán ilyen lehetőség? Sambán ez nem megy, de nem hiszem, hogy ezért lekéne húznom őket a boxról és PC-re csatlakoztatnom. Vagy igen?
-
Botigta
aktív tag
Kedves CoF,
Életemre esküszöm, hogy ezt csináltam anno is, meg most is legalább ötször, de ez a VFD file hibás!
Próbaképp a legutolsó újratelepítés után az X96-osom VFD-jét tettem bele, és bár nyilván a kijelzővel nem történt semmi, de nem is fagyott le tőle!
Szóval ezzel a VFD-vel nem frankó valami, kéne vadászni egy másikat... -
kokopo
aktív tag
Sziasztok
Van egy H96 Max X2, es ujratennem a droidot
Amlogic_USB_Burning_Tool_v3.1.0 , v2.1.6.8 , v2.1.7.3 probalkoztam, oda-vissza, masik portba, ujrainditas tobbszor is, de semmi
Lenovo G50-80, win 10 64bit
Ahogy csatlakoztatom a box-ot (aram nelkul), az eszkozkezeloben megjelenik a "libusb-win32 devices" , es kb 5 masodperc mulva eltunik, mindegy milyen kabel, melyik usb port, restart
Igy nemtudja a burning tool megcsinalni a dolgat
Keresgeltem neten, megcsinaltam amiket javasolnak, de semmi
2 a-a kabellel is probaltam
Nincs tobb otletem, nektek van?
Koszi -
cof
veterán
válasz
letoltobeze #75531 üzenetére
Nem hinném, hogy hardverhiba. Ha kiírja az időt felállt a rendszer, van internet, gondolom LAN kábel be van dugva. HDMI csatlakozót nézném meg BOX és TV-n is ki, majd be. Úgy, hogy nincs a BOX áram alatt.
-
Beni2360
félisten
Ha minden Ok tedd át a belső tárra egy SSH parancs és kb 3 perc. SD kártya se kell utána . Nekem már pár hete át van rakva és szuper az egész. lesz egy dual bootos rendszered. észre sem venni nem befolyásolja az android rendszert. Így néz ki és mér rajta van 2 db HDD az usb-n
-
korcsi
veterán
-
Ma megérkezett a múlt hét csütörtök este rendelt X96 Max+ 4/32. A régi eszközből kivettem a kártyát, az újba betettem, reset gombos indítást csináltam. Rögtön elindult és hibátlanul mennek a 4K videók. Remélem ezzel már nem lesz gond.
Az elképzelhető, hogy minimálisan sötétebb képet és halkabb hangot ad az új box, vagy csak beképzelem? -
sanyik81
csendes tag
Telepítve van és engedélyezve van de sajnos így se sikerül.
-
csubyy
tag
H96 Max X3 (delfines)
##############################################
# CoreELEC #
# https://coreelec.org #
##############################################
CoreELEC (official): 9.2.4.2 (Amlogic-ng.arm)
H96MAX:~ # cat /proc/cpuinfo
processor : 0
BogoMIPS : 48.00
Features : fp asimd evtstrm aes pmull sha1 sha2 crc32 atomics fphp asimdhp
CPU implementer : 0x41
CPU architecture: 8
CPU variant : 0x1
CPU part : 0xd05
CPU revision : 0
processor : 1
processor : 2
processor : 3
Serial : 2b0c100001250800000d333356305250
model name : Amlogic S905X3 rev c
Hardware : Amlogic
Revision : 0400
H96MAX:~ # -
Beelink GT-King
Amlogic S922X 2.2GHz
4GB DDR4CoreELEC:~ # cat /proc/cpuinfo
Features : fp asimd evtstrm aes pmull sha1 sha2 crc32
CPU variant : 0x0
CPU part : 0xd03
CPU revision : 4
CPU part : 0xd03
CPU revision : 4
processor : 2
CPU part : 0xd09
CPU revision : 2
processor : 3
processor : 4
processor : 5
Serial : 290b4000011c1c00000638304e424e50
model name : Amlogic S922X rev b
Hardware : Beelink
Revision : 0400
-
ztsoft
őstag
Rikomagic MK22 Plus (CE Ext4-es változat)
CoreELEC (official): 9.2.4.2 (Amlogic.arm) devce:~ # cat /proc/cpuinfo Processor : AArch64 Processor rev 4 (aarch64) processor : 0 processor : 1 processor : 2 processor : 3 processor : 4 processor : 5 processor : 6 processor : 7 Features : fp asimd evtstrm aes pmull sha1 sha2 crc32 wp half thumb fastmult vfp edsp neon vfpv3 tlsi vfpv4 idiva idivt CPU implementer : 0x41 CPU architecture: 8 CPU variant : 0x0 CPU part : 0xd03 CPU revision : 4 Hardware : Amlogic Serial : 220a82000557413d944b0e7098e3762d model name : Amlogic S912 rev a
-
kokokka
addikt
válasz
djnice #75520 üzenetére
Igen, olvastam. Én már tisztában vagyok ezzel, ezért írtam, hogy kapcsolja ki. Android alatt viszont nem megy nálam a passthrough, pedig mindent bekapcsoltam amit kellett. Engedélyeztem minden nagyfelbontású hangot a droidban (manuális beállításnál) és a YT-on belül is bejelöltem az 5.1-et. Mégsem szól többcsatornán, minden csak sztereó.
-
dzz
aktív tag
Kis tesztre szeretnék felkérni bárkit akinek akad pár másodperce és épp konzolon bogarászik.
Egy
cat /proc/cpuinfo
kimenet érdekelne, CoreElec verzióval, a box nevével és az eladáskor feltüntetett processzor típusával.
Jelenleg szenvedek egy dobozzal, két magosnak mutatkozik be a legfrissebb stabil CE alattBoxMedia:~ # cat /proc/cpuinfo
Serial : 2b0c1000010927000003313356305250
model name : Amlogic S905X3 rev c
Hardware : Amlogic
Revision : 0400 -
Yerix
tag
De jó lehet normálisan monitorozni CE-t.
-
kokokka
addikt
válasz
blakey #75503 üzenetére
CE alatt nekem is úgy van ahogy írod, bocs, hogy az előbb bekeveredtem a 7.1-el. Az nálam is 5.1. De a TV- ről minden csak sztereó. Sőt, átbootoltam android alá is a CE-ből, de ott is minden csak sztereó. Ott YT-nal van bellítási lehetőség képre is és hangra is, de hiába jelölöm ki az 5.1-et, csak sztereó marad. Valójában mostmár csak a TV miatt ész a penész, a többinél belenyugodtam. De az, hogy ott minden sztereó lett, pedig még az Atmost is tudta kiakaszt!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztrofotózás
- PlayStation 5
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9800X3D +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Fujitsu Esprimo D738 SFF PC, I5-8500 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 1 év garancia
- Ryzen5 8400F/ 32GB DDR5/ RTX4070/ 1TB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest