Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
Jobban jársz ha egy pici mini gépre (Intel NUX, BRIX, hp 260 g2 stb, esetleg Hp thin client, ha nem kell Virtual machine is) teszel fel egy Xpenologyt, azon mehet minden amit szeretnél, még a 215J is félre tehető, mivel sokkal gyorsabb lesz.
De ahogy írták boxon is mehet akár qbitorrent is CoreElec alatt (addon, vagy Entwareből telepítve)
-
syler123
veterán
Azt nem teljesen értem, hogy mi értelme van omv-t, armbian-t telepíteni ezekre a boxokra, amikor coreelec-el ugyanúgy megy a samba, torrent és nem utolsó sorban a filmlejátszás is. Korábban nálam is egy rpi4 volt ami kezelte a megosztásokat és töltött le, de rájöttem, hogy az égvilágon semmi értelme, csak még 1 eszköz, ami feleslegesen megy...
-
pinnacle
nagyúr
Köszi mindenkinek! Akkor valami gyengébb X96Max Plust fogtam ki? Lehet PC-ről, ASUS 65P-n keresztül van valami gondja. Majd megnézem direktben. Csak az a furcsa, hogy az X96Max-al nincs gond. iPhone 11-el vettem fel.
®abstract® vettem 4-5db 4K-s TV-t. Én főleg SD, FHD filmeket nézek, azok jobban néztek ki az FHD-s TV-n, ezért nem cseréltem. 4K-s TV-k nekem csak HDR-ben voltak sokkal jobbak.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Hihetetlen mennyi X96Max plus van. Azért ilyet nem szeretnék kifogni.
Akinek Vontar X3-a van, ebben talán nincs olyan sok verzió, nézze meg legyen szíves mit ír ki az alábbi parancsra.
udevadm info /sys/bus/sdio/devices/*
Remélhetőleg azt, amit Indiant-nak, RTL8822CS van benne.[ Szerkesztve ]
-
Nincs semmi ilyesmi.
Közben csináltam egy új SSID-t, aminek a végére odatettem a _5Ghz-et, de nem volt semmi extra opció ott sem.
Arra felcsatlakozott gond nélkül.
Utána megnéztem, és ott be volt jelölve a WPS.
Megcsináltam az eredeti SSID-n is, és most arra is egyből csatlakozott.
Újra is indítottam párszor a boxot, nem volt gond akkor sem.
Eddig úgy néz ki, hogy rendben van a dolog.
Ha holnap se problémázik akkor már szerintem okés lesz a dolog.Köszönöm szépen Neked és mindenki másnak is a segítséget!
(Azt hiszem hétvégén lesz egy köröm ismerőshöz, mert neki is ilyesmi routere van, és nála se csatlakozik a box, ha jól emlékszem.)
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
nfsu17
veterán
Imi1981
Köszönöm a megerősítést.Zsadi
Dehogy használom, borzasztó.
Viszont azt a beállítást még nem piszkáltam, ez igaz.
De ha az egér módot esetleg ez ki is iktatja - azaz nem dobja át magát - szerintem a világításra nem lenne hatással. De megjegyzem, hátha egyszer megint beteszem használni.Ferenczi Áko
Igen, ezért írtam. Szembe teszed a két távot és egy procedúra után átmenti a bekapcs. kódot.
Az összes gomb alapból működik. Tehát hangerő, nyilak, play, stb.
A 0-9 gombokra meg tudok adni gen.xml-t, ha kell, pl. audio/felirat váltás, screenshot, mute, stb.[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
Az váltja, igen. De a világítást meg a jobb alsó legszélső.
És a világítás + a légegér módba váltás egyszerre történik meg.
Se a pg+-, se a közte lévő gombot nem használom. A nyilak fölötti területre nem szoktam menni. 90%-ban valamelyik nyíl szokta triggerelni ezt a jelenséget.
Plusz ha jól rémlik (nem 100) nem aktiválódik az gombnyomásra, hanem 1-2s-ig nyomva kell tartani. Úgy rémlik. -
xrvman
őstag
Köszi szépen!
Megpróbáltam, feltettem a LibreELEC USB-SD Creator!-ral a 19.4-Matrixot. Mondjuk a program fura volt, mert az 1 számnál nem tudtam kiválasztani semmi verziót. Ám csak a CoreELEC-Amlogic-ng.arm-19.4-Matrix-Generic.img.gz fájlt kiválasztottam , majd write. Megcsinálta.
A Device Trees mappából a g12b_s922x_beelink_gt_king.dtb-t átmásoltam a gyökérbe, majd átneveztem g12b_s922x_beelink_gt_king.dtb.img-re.
Most nézem a remote.conf és a vfd.conf fájlokat nem másoltam a gyökérbe, mert ugye nincs.
esetleg kérnék egyet a Beelink GT-King Pro-hoz.
Kikapcsolt állapotban betettem az SD kártyát, s bekapcsoltam. Elindult az Android, majd ott a távirányító power gomb hosszan nyomása után kiválasztottam a System Switchet.
Újraindult a Beelink GT-King Pro, ám ott a szokásos mákosszürke háttér és Beelink szöveg lesz....egy darabig vár, majd elsötétül a kép egy másodpercre és újra ugyanaz a szürke háttér és Beelink szöveg van, ez mely újra és újra.
Ha kihúzom a tápot, SD kártyát kiveszem, akkor az Android elindul. -
gyűrű
addikt
Próbáld ki ezt ez is hasonló...
De ezek a gyengébb boxokon nem lesznek fluidak.. -
blakey
titán
Netflix, különböző fps-el játssza le a tartalmakat, tehát találkozol, 23,976, 24, 25 fps-el, ezekkel én találkoztam, nem árt az AFR. HBO GO-n 25 fps van, MAX-al gondolom lesz fps-váltás. Szerintem Amazon Prime-on és Apple TV+-on is van fps-váltás, tehát a gondolatmenet, hogy nem "lopott" tartalmat nézel és amiatt nem működik, nem állja meg a helyét.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
félisten
-
mexel
veterán
Nálam más a Sony-n. Ott van azt hiszem 4 mód. Egy egyenletes, egy normál, egy kézi és egy KI.
Az egyenletese is nagyon jó már, a kézinél meg 0-talán 4-max ig. H maxra teszem az is hibátlan, de már a 3-asnál is kevés a röccenés. Ezek a TV boxhoz vannak, ha TV adás van ott nem nagyon látok semmi különbséget azt hiszem, igaz tv-t jó ha havonta nézek.
Aztán ott van még a Valami Reality Creation ami a gyártó szerint szintén a sima lejátszáshoz van, ezt mondehgy hová teszem nem látok jobb-rosszabb dolgot. Plusz van a mozi mód amit nem tudok micsoda, vagy mit csinál -
Beni2360
félisten
MOst, hogy irod raneztem. Kábelen a DGI jön be a tv-be ott Felhasz,-De-Jud/0. A De úr pedig 10-n VAN. Mot-Pro-ki.
A DIGIN általában sportot nézek és így toketes a kép, éppen az Alpesi sí futam megy és ott van oldal mozgás.
Ne kérdezd miért 2,5 éve állítottam be. Mozi meg HDMI-n ott sima van és a valósághű - be, de nem állítható.
Az előbb elneztem.
AZ Iptv külön hdm-in megy a tv-be ott van ki-re állítva.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
mexel
veterán
Valami izlandi tájat bemutató akármi. Tele van ilyenekkel a youtube, ha beírod a keresőbe hogy 4K az első 100 videó kb ilyen. Van ami 5 perc van ami 15 óra, kikerülni sem lehet. Csak azt indítottam el éppen. De ezek is kb mind frekit vált az elején, érdekes hogy csak nálam. ( és azoknál akikkel tesztelünk)
Máskérdés, bárkitől: olyan USB hub vagy elosztó vagy mittudomén micsoda, ami ad tápot is a hdd-nek az okozhat gondot a boxnak? Azaz visszaflé nem tud valam feszkó menni?
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
így már érthetőbb az egész, ott az anyag hibás szvsz. Vagy amit a topik gazda ír de ilyen mélyen nem vagyok a témában. Eddig az évek alatt nem tapasztaltam ilyet.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Mármint milyen hiba, mivel én nem írtam hibáról. Kicsit lehetne bővebben a válaszokat, hogy ne tottozni keljen. És ha tv-re gondolsz azt is oda írni, hogy milyen.
—---------
Mihione - nem igazán jó a 80 c fok.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
mexel
veterán
Közben házimozifórumban éppen ezt írtam, hogy megtaláltam egy ilyen módot. Ami fura: nekem yamahánál is bejött Azóta az is megy 4k-ban. Ez elég vicces.
Ez nekem is újdonság volt, de érdekes módon azon az onkyon nem működik, mninden más gombkombináció igen (TX-nr656)
Sok helyen írják, de aki nem túrja a netet annak érdekes opció
[ Szerkesztve ]
-
kokokka
őstag
Ez nem akkor a újdonság tele van vele a net. Standardban is megy a 4K, nekem kezdetek óta úgy van. de akkor mutatok én is valamit
DVD/DB + Power : HDMI 4K Standard or Enhanced (alap : Standard)
Game + Power : IPConv Auto or Off or On (alap : Auto)
CBL/SAT + Power: CLEAR (Gyári visszaállítás)
STRM Box + Power: Deep Color On or Off (Standard : On)
TV + Power : Teszt
A CLEAR-el vigyázni! Gyári alaphelyzetbe teszi az erősítőt![ Szerkesztve ]
-
-
FerNandor
őstag
Nem, sajnos ez valami új széria, amivel driver inkompatibilitás van vagy nem tudom és nem megy a WiFi CE alatt, meg állítólag a bluetooth sem. A sima androidon megy, csak CE alatt nem
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
cof
veterán
Köszi. Jelenleg fordítva használom, nincs rajta az alja ami ugye most a teteje lenne.
Hála vargalex vfd.conf módosításának, így szellősen ezzel a kis bordával is nagyon jók a hőmérsékletek. Üresjáratban 48 C, SD 55 C, HD 61 C.
De már elindultak a bordák kínából, aztán én is össze akarom rakni. De az alján mindenhogy vágok majd ki egy kis nyégyzetet 2x2 cm talán, hogy tudjon kifele menni a meleg a bordáról.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
-
Beni2360
félisten
Miért nem valaszoltok nekik, hogy akkor nem kérjük ha 100 a lan. Refund alapnak éppen jó lenne.
-
ORCA58
addikt
Biztos rossz linket linket tettem be, mert az e-maileken
a Store: VONTAR Official Store szerepel. -
pinnacle
nagyúr
Köszi Zsadi, nfsu17! Úgy emlékszem azért volt rosszabb a hűtése mint az X96Max-nak mert valahogy rosszul helyezték el, fordítva, mint kellene. Egyébként honnan lehet garantáltan eredetit kapni? Én mondjuk megvárnám az utódját, de ha nincs akkor lehet megveszem.
Mecool KM2 kihúzva, nem is értem, hogy lehet ilyen alap dolgot kihagyni.
There is NO automatic frame rate switching,
Ez mivel is jár, 24p-s filmeknél időnként "röccen" egyet?[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Köszi Zsadi, blakey! Nem tudom nálam mi lehet, egy biztos nem kell mozgatni. Egyébként lehet látni kép minőség javulást HDMI kábeltől függően, vagy digitális jel esetén mindegy? Ilyen Delockot vettem, de semmi különbséget nem láttam, az otthoni noname kábeleimhez képest. Ezen HDMI tanúsítvány sincs, Alza saját márkásán van. Érdemes azt kipróbálni vagy tudtok jobbat ajánlani?
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Akkor ez ilyen. Neked nincs olyan gondod, hogy pár pillanatra elmegy a kép, de a hang marad, később a kép is visszajön? Én most vettem észre, amikor megmozgattam a boxot, de már régebben is volt ilyen. Gondolom nem érintkezik teljes felületén a HDMI csatlakozó.
[ Szerkesztve ]
-
toby_as
tag
Sajnos igy van, de szerintem manapsag mar barhonnan rendeled lutri lesz. Max majd beizzitok ra egy gigabites usb adaptert , aminek az arat leboxolom veluk , bar a forumtars ha jol olvasom rendest kapott nemi firmware gonddal. Amugy megvan mar az uj firmware is amit egy masik forumtars linkelt.
[ Szerkesztve ]
-
kokokka
őstag
Hagyd az erősítőt direkt beállítás ám és látni fogod, hogy ami valós 5.1 ott hibátlanul átvált rá. Vannak a YT- on 5.1-es teszt videók is, tökéletesen végigmegy csatornánként a teszt. Ezt mondom már sokadszor, hogy érthetetlen, hogy CE-n ez működik a TV-m meg csak 2.0-ban adja ki. Írd be a keresőbe, hogy 5.1 és azt hiszem a legelső találat mindjárt egy rendszerteszt.
-
Imi1981
veterán
Igen nekem is 1.36 MB lett és nem mutatja a folyamatot. Nekem úgy fagyott le, hogy nem reagált és egy idő után mintha újraindult volna a kodi (nem a box). A lényeg, hogy nem csak nálam van a hiba így valószínűleg javítják majd. Két sd kártyát használok, az egyiken Leila legfrisebb a másikon mátrix. De egyelőre Leila jobb /stabilabb szerintem
-
Imi1981
veterán
-
mexel
veterán
Így van, ezért most felhagyok az x96 max rendelésekkel, ahogy olvasom és ahogy hallottam pár visszajelzésből, sokan kapnak összevissza x96-okat.
A rajtam maradt darabok még matricásak, azokkal nincs is gondom, de volt matrica nélkülim is ami jó volt szóval nehéz igazságot tenni.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
CE lejátszás szempontjából semmilyen különbséget nem vettem észre, Wifin az Air 433Mbps link-sebességre képes, X96 Max+ meg 867Mbps-re, de ezen kívül semmit nem látok. Képminőség ua., talán az Air Androidja jobban működik, de az nem szempont, Max+ hűtése talán 2-3 fokkal jobb, kijelző ua. Kártyát egyikből kiveszem és ahogy van a másikba áthelyezem és ugyanúgy működik, táv, kijelző, minden.
[ Szerkesztve ]
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Asszociációs játék. :)
- Asztrofotózás
- Robogó, kismotor
- Google Pixel topik
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- Új, Gamer - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz -
- Intel Core i7-8700K + ASUS ROG MAXIMUS X APEX Alaplap
- 5600G / B450 AORUS M / 8GB / 250GB M2
- Lenovo M720Q i3-8100T 4Gb DDR4 500Gb NVME WiFi + BT , VESA mount + DVD ,Windows
- Core i5-2400 alapú komplett számítógép 8 GB RAM-mal valamint HDD és SSD-vel
- Fujitsu asztali PC , i5, 240 gb ssd, 500 gb hdd, 10 gb ram , gt 1030 2 gb videókárttya
- Ryzen 5 Asztali PC - R5 4500 + GTX 1660S
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest