- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Indiant #75198 üzenetére
Eddig (május óta) nem volt vele semmi gond
Olyan, mintha nem tudná átvinni az adatmennyiséget. Ahol alig van tartalom a képen (pl. film kezdetén csak a cím), ott a fekete részeken nem látszik, de ahogy elkezd megtelni tartalommal képernyő, jön a kép szétesés.
Egy 15 méteres HDMI kábellel tapasztaltam hasonlót. Az 30Hz felett nem vitte át a képet, csak villogott. De itt már mindent kipróbáltam. Kábelt cseréltem, TV másik bemenetét próbáltam, másik eszközt próbáltam (az hibátlanul lejátszotta a 4K-t), androidot, CoreELEC-et frissítettem, downgrade-eltem, de semmi változás, szóval arra jutottam, hogy a hardware hiba lesz.
X96 MAX+ -t, vagy X99 MAX+-t érdemes venni. CoreELEC-hez elég a 4/32-es? (nem biztos, hogy érdemes szórakozni a garanciáztatással. Geekbuying EU raktárból rendeltem, de ha vissza kell küldeni Kínába, akkor nem hiszem, hogy foglalkozom a témával).
-
-
cof
veterán
Ja meg még annyi, hogy ha ilyenkor nyomsz egy OK gombot az alsó idősáv meg ami még ilyenkor megjelenik felül, az is pixelhibás, szóval a Kodi menü, meg ha nyomsz egy vissza gombot és a háttérben megy a videó.
Találtam. A 4k-val van baja, nem a HDR-rel... Akkor le kéne tesztelni a kábelt mással is, újra összerakni, esetleg még táphiba is lehet talán.
GUI 1080p-re állítva is meg kell próbálni.
-
cof
veterán
Még a Nightly-t próbáld meg, amúgy a nem HDR 4K az rendben van?
A GUI felbontása 1080p?
Ajánlani most nem tudok mert kicsit lemaradtam, az X96MAX+-al voltak mostanában problémák, régi ház új NYÁK amiért rossz volt a hűtés, meg a Wifi antennákat is el kellett ferdíteni.
Itthonról meg semmit mert 2x, 3x áron van minden. Inkább valami EU raktár.
-
Szerintem 1 hete még jó volt, mert akkor néztem a Money Heist sorozatot HDR-ben és nem volt semmi baja. Most már nem jó. Azt is kipróbáltam, hogy egy korábbi CE-t raktam fel, azzal sem volt jó. Szerintem ez valami hardware-s hiba lesz
Kíváncsi vagyok, hogyan tudok a Geekbuyinggal gariztatni.Egyébként itthonról milyen lejátszót érdemes venni? Azt kellene tudnia, mint ennek a X96 Max+-nak.
Tiszta CoreELEC, vagy LibreELEC párti vagyok. Van egy Raspberry Pi4-em is, de az most porosodik, mert egyelőre nincs a HDR-re megoldás. -
cof
veterán
válasz
flash- #75180 üzenetére
Oké, ehhez a gxl_p212_1g.dtb kell amit átnevezel dtb.img-re.
Igen csak be kell tallózni, írd ki a Libreelec SD creatorral, Win32 disk imagert én nem szeretem.
De reset helyett van a Reboot to Libreelec a Play áruházban, telepítsd azt, aztán megírt kártya BOX-ba és app-al újraindítod.
-
cof
veterán
-
Sziasztok!
Van egy kb. 4 hónapos X96 MAX+ lejátszóm, ami a HDR tartalmaknál az alábbi megjelenítést produkálja. Eddig nem volt gond vele.
Újraindítottam, HDMI kábelt cseréltem, TV másik bemenetét próbáltam, a TV más HDR tartalmat (youtube TV saját app, nem a lejátszó) lejátszik gond nélkül. Mi lehet a probléma? Bedöglött a lejátszó, vagy egy reset esetleg segíthet?Köszönöm a segítséget.
-
-
blakey
titán
válasz
Tibor691 #75165 üzenetére
1 kérdés, miből gondolod, hogy egyik régi, másik új DV profil?
Napok óta téma itt vagy ott vagy máshol ez a DV, a piacon gyakorlatilag nincs olyan lejátszó ami mindegyiket hiánytalanul lejátsza, vadászni kell rá, Oppo vagy Oppo klón talán képes rá, a médialejátszók gyakorlatilag nem képesek az összes DV profil lejátszására, olyan anyagot kell beszerezni amit a saját lejátszónk képes lejátszani.Külső lejátszó esetében, amennyiben a lejátszó normálisan lejátsza az adott filmet akkor a TV megjeleníti, független attól, hogy a TV saját lejátszója mire képes. -
Tibor691
tag
válasz
djnice #75158 üzenetére
A 2016-os a tévém sajnos csak zölden játsz le az 05.06. 05.09. DL 07.09 profilú Dolby Vision filmket, csak a régi 04.06 profilúakat játsza le.
Létezik olyan program, amivel konvertálni lehet a DV profilt pld. 05.06. 05.09. DL 07.09-ról 04.06-re?Amennyiben egy általatok javasolt külső médialejátszóval játszom le az újabb DV profilú (amit TV belső médilejátszója nem játszik le) filmeket, akkor a TV meg tudja jeleníteni a filmet DV formátumban?
-
cof
veterán
válasz
flash- #75163 üzenetére
S905 vagy S905X ez. Nekem is van egy ilyen S905.
Itt a CE: [CoreELEC-Amlogic.arm-9.2.4.2-Generic.img.gz]
Kiíráshoz követheted az útmutatómat, ugyanaz mint az X96 csak itt mások a fájlok.
A dtb-t is megmondom, hogy melyik kell pontosan ha adsz róla több infót, memória, SOC-ról.
De ha S905X akkor gxl_p212 kezdetű, ha S905 akkor meg gxbb_p200.
-
flash-
veterán
sziasztok
T95N Mini MX+ -n mbox fut valami androidon, és a videó lejátszás akkor kdplayer abba kell menni,ha megnyitom akkor a kodi szerü felület jön be
az a baj hogy hd filmeknél időközönként elmosodik minden ilyenkor vissza kell léptetni pár másodpercet,vagy leakad az egész
mit kell beállítani?coreelec-el nem volt gond de az kártyán volt, és behalt,
abból nem a nightly kéne hanem a rendes.tud valaki segiteni hol tudnám beszerezni és hogy tegyem a kártyára hogy utána arról induljon a rendszer? -
blakey
titán
válasz
Tibor691 #75156 üzenetére
Adott egy X96 max+ androidos TV box. Valakinek már sikerült lejátszania Dolby Vision-os filmet rajta úgy, hogy aTV is átváltott Dolby Visionra. - az a box nem tud Dolby Visiont, ha jó a lejátszó program és a fájl is megfelelő akkor maximum HDR10-ben jeleníti meg.
Ha nem tudja, akkor milyen androidos box tudja a Dolby Visiont a fenti módon kezelni. - Shield TV6Pro, az új Zidoo Z9X, Fire Stick 4K, Apple TV és egyes UHD Blu-ray lejátszók. -
Tibor691
tag
Adott egy X96 max+ androidos TV box. Valakinek már sikerült lejátszania Dolby Vision-os filmet rajta úgy, hogy aTV is átváltott Dolby Visionra.
Ha igen, leírnád hogy hogyan sikerült (app, droid settings...).Ha nem tudja, akkor milyen androidos box tudja a Dolby Visiont a fenti módon kezelni.
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Mctevje #75150 üzenetére
Köszönöm ez segített, egyelőre kikapcsoltam, majd lehet egyszer beállítom, de a lényeg most, hogy a tv-t ne kapcsolgassa be nekem...
Sajnos a telefon kijavította amit írtam: "menüje mi" = "menüjében" , de még az értelmetlen kérdést is megválaszoltad, köszönöm!
blakey: BL301-et így nem bántottam, köszönöm Neked is!
-
blakey
titán
válasz
Lasersailing #75148 üzenetére
CoreELEC (Kodi) esetében a CEC a Perifériák alatt van. A BL301-hez ne nyúlj ha nem tudod, hogy mi.
-
Mctevje
csendes tag
válasz
Lasersailing #75148 üzenetére
??
Nem értem mit szerettél volna írni..
CE CEC beállítása [link] , az Onkyo-ra keress rá a gugliban. -
Marci6
tag
Megoldható valahogy, hogy pl. youtube-on a lejátszási sebesség növelésével a hang ne töredezzen szét, mintha kiesnének darabok?
(lehet, hogy inkább Kodi kérdés, de CE fut nálam X96Max+-on) -
Mctevje
csendes tag
válasz
Lasersailing #75139 üzenetére
Az AVR bekapcsolása be van állítva a CoreElec cec menüjében?
Illetve az avr-ben engedélyezni kell a hdmi stby-t.
Tv-n szintén engedélyezni kell, hogy mit csináljon.
Nálam CE ---> Onkyo ---> Samsug a sorrend bekapcsoláskor.
Mit és hogyan nehéz kérdés, mert minden márkánál más-más a beállítás.. -
Suineg
senior tag
Sziasztok,
Most vettem észre egy kijelző szegmens hiányát X96 max+-on.
CE alatt is hiányzik az első számkijelző alsó, vízszintes
szegmense.
CE alatt androidra váltva ugyanúgy nincs meg a boot felirat b betűjének alja, és ugyanúgy az idő kijelzésnél sem.
Másnak is van ilyen?
Gondolom mivel droid alatt is előjön, ezért csak hardveres gond lehet? -
-
ice9
tag
Sziasztok. Nővremnek lenne szüksége egy egyszerűbb Androidos TV boxra. Valami felhasználóbarát Out of the box megoldás. Netflix+torrent kliensként funkcionálna. Coreelec-es megoldást hanyagolnám. Nincs kedvem naponta beszélni vele telefonon, hogy mit hogy kell beállítani.
Mi box S-t néztem de a 2/8GB elég karcsúnak tűnik. A tárhelyet azért meg lehet toldani egy vinyóval de 2GB ram elbírja mondjuk egy netflix lejátszás közben, hogy a háttérben megy a torrent? Úgy rémlik nincs combos nete, 100mbit körüli, így a torrentet valószínüleg korlátozni kell kb. 70-re.
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
X96Max plus (coreelec-kel)--> Onkyo erősítő --> tv a HDMI jel útja. A HDMI CEC nem valami jól működik:
1) Ha X96-ot bekapcsolom, bekapcsolja a tv-t, de az erősítőt nem, így ennek semmi haszna, mert a tv-onkyo oda-vissza be-ki kapcsolja egymást szükség szerint (és mindig jól)
2) néha arra érek haza / ébredek fel, hogy a tv be van kapcsolva. X96 előtt ilyen soha nem volt.Lehet ezzel valamit kezdeni? nekem az is jó, ha az x96-ot teljesen kiveszem a kölcsönös ki-be kapcsolásból (sőt talán az lenne a legjobb), de a legfontosabb, hogy a tv-t ne kapcsolja be véletlenszerűen (plazma, nem szeretném, ha beégetné a bemeneti feliratot...)
köszönöm a segítséget előre is! Ha valaki linkeli azt a hozzászólást, amit nem találok
(mert tuti valaki már leírta ) azt is köszönöm!
-
HENE
aktív tag
Sziasztok,
egy X96Max+-t használok Coreeleckel. Van egy Banana Pi 4TB külső HDD-el, ami torrent és fájlszerverként üzemel. Azon gondolkodvom, hogy az X96Max+ át tudná-e venni a szerepét (a lejátszás mellett, persze)? Mik a tapasztalatok az ilyen jellegű használattal kapcsolatban? Milyen letöltési sebességet lehet vele elérni? Mennyire nehéz konfigurálni? Esetleg Webmin vagy valami hasonló elérhető? -
divan
őstag
Vagy egy évvel ezelőtt használtam OpenVPN-t az egyik boxomon, és működött is rendesen. Most ismét szükségem lenne rá, emlékeim szerint simán a keresővel megkerestem és feltelepítettem az alkalmazásoknál. Most viszont nem találja, történt valami változás ezügyben vajon? 9.2.4.2, tehát a legfrissebb stabil verzió.
-
Persze ez csak akkor jó direktben ha van az erősítőnek SPDIF elektromos/coaxiális bemenete (is), a BOX-on meg 3.5mm jack a digitális SPDIF kimenet (pl Mgicseee N5)
Mondjuk én az analog kimenetet soha sem használom, több erősítőm van, régiek, használtak, egyen még csak SPDIF van, többi már HDMI-s. -
-
tsilver
aktív tag
Vorke Z6 + CE, az optikai kimenete nem világít, (speciális optikai átalakító kell hozzá mert "jack-es" bemenet van) találkozott már vki ilyennel, mit lehetne tenni?
-
szabochris
aktív tag
Sziaztok!
Adott egy H96max plus, most helyeztem üzembe, kiírta van új frissítés, rányomtam.
Aztán indítom a netflixet, ott is kiírta hogy van új verzió. Leszedte, és az új verzió nem indul el rajta...
Mi a teendő? -
Yerix
tag
BOX-ra usb-n van kötve HDD mkfs.ext4 utasítással szeretném formatálni, de azt írja, hogy moutoolva van.
Milyen paranccsal tudom unmountolni, hogy le tudjam formatálni ?
-
Szigma70
addikt
válasz
headhunter #75113 üzenetére
Köszi
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Van egy Tanix TX5 lejátszóm, már tobb mint két éves 0-24-ben ment. Pár héttel ezelőtt jött egy Coreelec frissítés, amit feltettem, majd többet nem kapcsolt be, piros LED világít. Költöztünk, így nem foglalkoztam vele. Most próbálkoztam vele, de SD kártya nélkül sem bootol be, reset gombra nem reagál, amint csatlakoztatom a tápot maga a táp elkezd búgni, kihúzva nincs hangja. Táp és a lejátszó sem melegszik fél óra után sem.
Esélyes, hogy csak a táp halt meg? Békéscsabán lenne valakinek egy teszt erejéig egy 5V2A-et tápja? Gyanítom kb minden boxnak hasonló van. -
Shane83
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudnátok erősíteni abban, hogy az X96S (S905Y2) TV Stick-re már támogatott a CE? Megrendeltem a 2/16-os verzióját, és ahogy utána néztem, a CE a 9.2.2-től támogatja az S905Y2-es chipeket. Felraktam egy pendrive-ra a CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2.4.2-Generic.img rendszert és a device_trees-ben ha minden igaz meg is van a hozzávaló dtb.img (g12a_s905y2_2g.dtb). Tényleg csak egy megerősítést szeretnék, hogy jól utánajártam a dolgoknak. Előre is köszönöm!
-
Beni2360
félisten
na megnéztem mivel nekem egy kicsi venti van a box alatt és ha a CE-ben a dugónál a gép kikapcsolását választom akkor, igaz 1-2 perc eltelik mire véglegesen kikapcsol és a venti is le áll, pedig nekem van 2 db 3.5" HDD 3 slotban és azt is lekapcsolja. Táv gombbal nem kapcsol ki teljesen vagyis alvó módba megy a HDD-k ledjei is égnek.
-
Szigma70
addikt
Sziasztok
X96 Max+-on feltettem a CE-t a belső tárhelyre, dualbootot választva. Kodin Aeon Nox Silvo skint használok, de nem jelenik meg a power menü alatt, csak a kikapcs, ujraindit stb, szokásos lehetőségek, olyan nincs, hogy az Androidrol bootoljon. Más skinnél van ilyen lehetőség. Bele tudom varázsolni ezt valamilyen módon? Esetleg addon kell hozzá?
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged