Hirdetés
- Teclast Tablet Topic
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
nagyúr
válasz tomy86 #104978 üzenetére
A Kodi rendszer beállításai között nézd meg, hogy be van-e kapcsolva a samba jelszavas azonosítás, ha kell, állítsd be újra a felhasználó/jelszó párost, és igen, próbáld meg újra csatolni.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
válasz tomy86 #104973 üzenetére
A win/CE jelszó és a samba felhasználó/jelszó nem ugyanaz. CE alatt be van állítva a jelszavas azonosítás? Azokkal az adatokkal csatoltad fel a megosztást?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
válasz Blackhole13 #104956 üzenetére
Slimxox nincs rá esetleg? Inkább azzal tennék próbát.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
TX3 doboz, saját tápjával meg tud hajtani egy 2,5 collos ssd-t és egy 2,5 collos hdd-t külső házban? Az egyiket az usb3, a másikat az usb2 portba tenném.
-
kutga
nagyúr
válasz Kisnyikhaj #103794 üzenetére
Nem pont ennek a topiknak a témája, de szerintem Tailscale, az kb mindenen átmegy.
-
kutga
nagyúr
válasz stigma #103746 üzenetére
Próbáltad úgy, ahogy írtam? Tehát microsd-re feltenni a CE 9.2.8-at, indítani arról, és 9.2.8 alatt kiadni a parancsot? [link]
MOD
Lehet neked is TX3-H van? [link]'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
válasz maci74 #103707 üzenetére
Az összefoglalóban szereplők alapján, ssh-n keresztül lépj be a boxba és add ki a ceemmc -x parancsot. Ha minden jól megy tudsz választani single és dual boot között.
-
kutga
nagyúr
válasz stigma #103702 üzenetére
Szia!
Nálam ugyanez a box van, igaz a 4/32-es változat, szintén 100-as lannal, ugyanilyen problémám volt nekem is, amikor a belsőre akartam CE-t telepíteni, annyi, hogy nekem dual boot módban végül felment.
Legutóbb azt csináltam, hogy usb burning toollal feltettem a gyári androidot innen, a CoreELEC 9.2.8 verziót írtam ki sd kártyára, indítottam a fogpiszkálós módszerrel, és indítást követően rögtön telepítettem a belső tárhelyre a
ceemmc -x
, így már hibaüzenet nélkül felment single boot módban, majd a belső tárhelyről indult CE alól frissítettem 21-esre. Esetleg próbáld ki te is, kíváncsi vagyok. Ezzel a módszerrel egyébként eddig (lekopogom) a megállítás utáni akadás sem jelentkezik lejátszás közben.'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
válasz Flowtation #103692 üzenetére
Jó cucc, de állítólag elég forrófejű. Valamelyik korábbi hsz-ben ajánlottak hozzá másik házat és bordát.
-
kutga
nagyúr
válasz stigma #103651 üzenetére
Igen, nálam a médiaszerver külön gépen van, így szabadon vannak az usb csatlakozók. Már nem is látom gigabites csatlakozóval. [link]
Amúgy szem előtt lesz a box? Nálam a tévé mögött van, nem igazán számít, hogy csúnya.
-
kutga
nagyúr
válasz stigma #103649 üzenetére
Én TX3-at rendeltem legutóbb, és bár a honlapon gigabitet írtak, végül csak 100-as lannal szerelt modell érkezett, igaz, én még nem éreztem hátrányát, és van otthon usb-gigabit adapterem is.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz lordmynher #103623 üzenetére
Rendszer -bemenet-cec adapter.
-
kutga
nagyúr
válasz LLKobe #103611 üzenetére
Vontar X4-et szokták ajánlani, úgy látom van rá slimbox fw. Én korábban Tanix TX3-at vettem, igaz csak 100-as lannal, azon próbálgattam a slimboxot, de végül maradt a CE. Leia ment rá alapból, azt telepítettem gond nélkül a belső tárhelyre single boot módban, és onnan frissítettem Omegára, így nálam egyelőre a megállításos bug sem jelentkezett még.
-
kutga
nagyúr
válasz kutga #103577 üzenetére
MOD
Ezen viszont azt vettem észre, hogy helyenként szétesik a kép. Csak pár képkocka, és csak bizonyos részeken. Régi, hd videóknál vettem észre, asszem még xvid, az újabbaknál nem látok ilyet. Kezd meghalni a box?'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Van valami hátránya ha Leiát használok a TX3-on? Csak a lejátszó része érdekel, kiegészítők nem nagyon, viszont ezzel a verzióval egyből, mindenféle trükközés nélkül működött a fogpiszkálós indítás, és a belső memóriára írás, ennél pedig eddig nem jelentkezett a megállítás, újraindítás utáni akadozás.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Slimbox atv alatt valahogy életre lehet kelteni az LCD kijelzőt a boxon? Tx3, 9.1.4es verzió van rajta.
-
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
CE21 alatt másnak is akadozik a lejátszás, miután megállítja? Hdd-t kötöttem direkt a TX3-ra, mert a hálózati lejátszásra gyanakodtam (ott nem kellett megállítani a lejátszást, hogy akadjon), de így se jó, elindítom a filmet, minden rendben, valamiért meg kell állítani, és ha újra elindítom ugrál a kép. Megállítás, újraindítást követően ismét jól működik.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Van jelentősége, hogy usb2 vagy usb3 portra kötöm a külső hdd-t a boxon lejátszás szempontjából?
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Belső tárhelyen lévő CE gyári visszaállítás után (menüből) a dtb fájlt újra fel kell másolni valahova? Sd-re tettem fel először a CE-t, onnan ment a belső tárhelyre a TX3-on, a 21-es verzió van fent.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
TX3-ra feltettem az aosp alapú slimbox romot a leírása alapján, plexet szeretnék használni róla.b [link]
A beállításokban találtam egy Afr kapcsolót, gondolom ez kell a kadencia helyes lejátszáshoz, ezen a romon ez jól működik? Látszólag videó indításakor állítja a képfrissítést, de CE után mégis furcsa a képe, bár lehet csak bebeszélem magamnak.
-
kutga
nagyúr
válasz ®abstract® #103150 üzenetére
vagy használod úgy ahogy van..
Valószínű ez lesz. Ma reggel csak 48 fokot mutatott üresen, ha nincs a kánikula, nem vészes a hőfok.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Tanix TX3 a nagy kánikulában 28 fokos lakásban 60-61 fokig melegszik, ez rendben van? Nem csináltam semmit a hűtéssel eddig, lehet valamit faragni rajta? Borda, másik ház esetleg?
-
kutga
nagyúr
-
kutga
nagyúr
válasz Nerazim #102626 üzenetére
A wikin van róla egy leírás, röviden, fel kell tenni a docker addont kodi alól, majd a portainer alkalmazást ssh alól (ez csak egy webes kezelőfelület), és utána az alól lehet telepíteni az alkalmazásokat.
Én jobban szeretem, mint az entware-t, áttekinthetőbb, jobban paraméterezhető a telepítés.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Tanix TX3 boxot frissítettem Omegára pár hete, a szokásos módon (letöltöttem a hozzá tartozó .tar fájlt innen, bemásoltam a boxon a
/storage/.update
mappa alá, újraindítottam, és látszólag végig futott a folyamat).Működik is, viszont azóta van egy furcsa probléma, nevezetesen ha elindítok egy-egy videót, egy darabig rendben megy a lejátszás, egy idő után (ez változó), elkezd akadozni a kép (a hang nem), majd teljesen megáll, elsötétül a képernyő, és visszatér a főmenü, az Omegáról szóló frissítési értesítéssel nagy ablakban, amit ugye már feltettem.
Találkozott már valaki ilyennel? Mi lehet a gond?
A wiki oldalon annyit ír, hogy 'Note: You must be using a device tree from 28-10-2017 or later. You can check it by running this command:
cat /proc/device-tree/le-dt-id
. If this command gives you device tree name, you have all that is needed for an automatic dtb update.', ezt én nem ellenőriztem, lehet ez a hiba?'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
válasz SunMount3r #101977 üzenetére
Még 20.5 alatt próbáltam, azóta frissítettem 21-re, de maradt a kábel. A 9.2.8 úgy látom már Legacy verzió, nem tudom kap-e frissítéseket.
-
kutga
nagyúr
válasz SunMount3r #101975 üzenetére
Úgy tűnik egyedi hiba. Nálam TX3 van, de olyan gyatra a wifi, hogy inkább kábellel használom, persze, ha nálad nem megoldható, akkor ez nem játszik sajnos. Amit meg lehetne próbálni, az egy usb-s wifi stick, ha van esetleg kéznél, vagy egy régi router ap üzemmódban.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Omegára hogy lehet frissíteni? Érdemes?
-
kutga
nagyúr
válasz szabeska #101540 üzenetére
Nálam TX3 alatt működött ez a parancs, annyi, hogy csak dual boot módban, így a gyári Android mellett van a CE. Frissen csináltam egyébként, a belakott rendszernél hibára futott.
-
kutga
nagyúr
válasz Keszi86 #101351 üzenetére
Szia!
Szerintem igen, lehet hozzá csatlakoztatni. Pont hétvégén próbálgattam én is a Tanix TX3 beépített wifijét, hasonlóan siralmas a helyzet, mint nálad.
-
kutga
nagyúr
válasz LógaGéza #100965 üzenetére
Igen én is erre jutottam. De érdekes, hogy puid/pgid 1000 értékkel elindul a heimdall, pedig nincs ilyen felhasználó, a root 0/0.
MOD
Nálam ezek futnak docker alól:
Plex
Qbittorrent
Jackett
Sonarr
Radarr
Bazarr
Pihole
HeimdallA kérdésem, hogy ezt bírja a box, hol tudnám megnézni mennyi erőforrást használnak ezek a szolgáltatások? TX3, S905X3, 100-as LAN, 4 gigás boxom van.
-
kutga
nagyúr
válasz kutga #100961 üzenetére
Feltettem az entware -t és a shadow csomagot, így létre tudtam hozni felhasználót. Arra még nem jöttem rá hogy tudom használni, id-re nem ír semmit, lehet entware alatt máshogy működik.
-
kutga
nagyúr
válasz LógaGéza #100956 üzenetére
Jackett csak warningot, Heimdall viszont nem indul el root jogokkal. Érdekes, mert ha a compose-ban átírom a PUID/PGID értéket mondjuk 1000-re, akkor indul.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
CE alatt van másik user a rooton kívül? Van egy pár konténer ami docker alatt panaszkodik, hogy root alól futtatom.
-
kutga
nagyúr
válasz Beni2360 #100793 üzenetére
Ezt jó, hogy mondod, mert az is hasznos infó, hogy a két hardver között milyen sebességet ér el. A boxomban csak 100-as lan csatlakozó van, viszont tudja az 5ghz-es wifit, arra is kíváncsi lennék, hogy melyik a gyorsabb, ha kábellel kötöm össze, vagy ha vezeték nélkül.
-
kutga
nagyúr
válasz AiRLAC #100790 üzenetére
Köszi mindenkinek, este ránézek. Egyébként mi a tapasztalat, ki tudják használni ezek a boxok a sávszélességet, vagy inkább kábel a jó megoldás? Az internet 250 megás, telefon, usb wifi stick 5ghz-en hozza a sebességet.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
CE alatt milyen segéd programmal tudnám lemérni, hogy a wifi kapcsolat milyen letöltési sebességet ér el?
-
kutga
nagyúr
válasz nfsu17 #100763 üzenetére
Erre én is gondoltam, kipróbálom, köszi. Ha tönkreteszi az androidot, azt ha minden igaz vissza tudom hozni az usb burnig toollal, egyszer már tönkretettem.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
TX3 készülékre telepítettem CE-t Android mellé a belső tárolóra dual boot módban, de szeretném visszaállítani gyári állapotra. Recovery menüből, ha csinálok egy wipe data/factory resetet, az törli a CE-t is, vagy csak az androidot állítja vissza? Ha csak az androidot, mi a módja a gyári visszaállításnak? Usb kábelem van itthon, ha újra kell húzni, olyat már csináltam.
-
kutga
nagyúr
válasz paolinho #100329 üzenetére
Milyen tévére van kötve? Nekem akkor állt meg a logónál, amikor 4k tévére kötöttem, miután fhd monitoron beállítottam a gui felbontást, elindult. A gui hangokat hallod közben?
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Akit esetleg érdekel, végül sikerült dual-boot módban feltelepíteni a CE-t a TX3-H belső tárhelyére. Az összefoglalóban lévő leírás alapján újrahúztam a gyári android rendszert, a fw-t és a burnig toolt a 4pda oldaláról szedtem le.
Közben egy sd kártyára újrahúztam a CE-t is, a legutóbbi stabil kiadást, és így végigment a telepítés a
ceemmc -x
paranccsal.Single-boot továbbra se működik, de nem nagy tragédia, így megmaradt a gyári android rendszer is a boxon. Érdekes módon a belakott sd kártyáról szintén nem ment végig a folyamat, a végén hibával leállt, úgyhogy most újra be kell állítani mindent, de annyi baj legyen, most volt/van egy kis időm ezzel foglalkozni.
-
kutga
nagyúr
Úgy emlékszem 20.2-es van rajta. A lannal még nem foglalkoztam.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
A TX3 belső tárhelyére szeretném telepíteni a CE-t, de hibára fut a folyamat, mit rontok el?
CoreELEC:~ # ceemmc -x
Starting CoreELEC eMMC installation tool...
System is not supported: sm1_s905x3_4g!
There is NO official support by Team CoreELEC
if you continue to run this tool!
Continue? [y]: y
eMMC size: 0x000747c00000 [32GB]
No CoreELEC installation found on eMMC
Install in dual boot mode, CoreELEC and Android on eMMC
Use CoreELEC data from
[1] current used SD or USB device
[2] existing backup on current used SD or USB device
Install in single boot mode, only CoreELEC on eMMC
Use CoreELEC data from
[3] current used SD or USB device
[4] existing backup on current used SD or USB device
Please choose one option? [1/2/3/4]: 3
Free space of 'partition CE_FLASH': 512MB
Warning: Could not find 'dto' partition!
Could not find 'CE_STORAGE' partition!
Failed to read size of partition 'CE_STORAGE'!
Failed to create new partition table!
-
kutga
nagyúr
Még arra gondoltam, hogy rádugok egy 5g-s wifi sticket, amit nem használok otthon, a kábelt meg megtartom a tévének, de tegnap próbaképpen elindítottam egy 4k videót, beletekerve sem volt probléma.
-
kutga
nagyúr
Megérkezett a TX3, 100-as lannal persze, úgy jöttem rá, hogy a gigabites dbt-vel nem indult.
-
kutga
nagyúr
válasz Fastfact #99795 üzenetére
Portainert ez alapján tudod telepíteni.
-
kutga
nagyúr
Nálam ilyen akkor volt, ha nem megfelelően neveztem el őket a mappa struktúrában. Miután ez alapján megcsináltam, be is kerültek a médiatárba.
Mondjuk érdekes, hogy pl. a Nagy pénzrablás (Money Heist) 5 évadából csak 3 került be valamiért, a két utolsót nem akarta.
-
kutga
nagyúr
Nekem jövő héten jön meg ez, akkor meg tudom mutatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
- Akció ! Gamer PC Intel i5 10400/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/512GB NVME SSD/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest