Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
A dobozom Beelink gt1 ultimate valós 3GB rammal. Automata frissítéses coreelec.
Sajnos mostanában nehány (lehet hogy a nagyobb méretű) videókat nem indítja el. Tapasztaltatok ilyet? -
Pelican
őstag
válasz
Véreshurka #73197 üzenetére
Nem ismerem ezeket, de ha egy HDMI kimenet van rajta, akkor hogy akarod két készülékbe (tv, AVR) bedugni?
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Pelican #73196 üzenetére
Világos. Mivel alapvetően switch-ben gondolkodom, de jó lenne ha - a későbbiekre is gondolva - le tudná választani az audio jelet is, így lenne valami ajánlott esetleg?
Illetve akkor ennél hogyan működnek az audio kimenetek? Vagy az egyik vagy a másik kimeneten szólna csak hang? És még találtam egy ilyen kommentet Amazon-on: "...The processing of the switch is very good and the best, there is also an HDMI Audio Extractor. ...". Ebből nekem még mindig az következne, hogy tudja a hang leválasztást. Azért lovagolok ezen a márkán, mert a KVM switch-ükkel teljes mértékben meg vagyok elégedve.
-
Pelican
őstag
válasz
Véreshurka #73191 üzenetére
Ezek switchek, nem splitterek. Több bemenet közül kiválasztanak egy kimenetet.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Pelican #73190 üzenetére
Bár nem arra akarom, de a 2. linken lévőn szerintem van ilyen lehetőség. A gyártó a honlapján ezt írja: "Multi-Interface Audio Output Support independent audio output from S/PDIF or L/R interface...", illetve az amzon-on még ezt találtam: "Support S/PDIF and L/R audio out, sound(up to 7.1ch), or stereo digital audio". ezek nem azt feltételeznék?
-
Pelican
őstag
válasz
Véreshurka #73189 üzenetére
Egyik sem jó neked, ha hang leválasztásra akarod...
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Véreshurka #73188 üzenetére
Most jobban szemügyre véve a 2. linket, van fekete is...
-
Véreshurka
senior tag
Én most ezzel a kettővel szemezek, ha erre gondoltál: [link1] [link2]. Sajnos a 2. linken lévő nincs fekete tetővel, az első meg nem tudom tud-e mindent amit a 2. (ami tuti, hogy nincs audio extract funkció benne, de hdmi-n tud hangot átvinni természetesen), még én is csak gondolkodom. A márkával van tapasztalat, nemrég vettem egy KVM switch-et tőlük ugyanígy amazon-ról, kb. 1 hét mire megérkezik és nem sokkal drágább, mintha ali-ról rendelnéd.
-
djnice
veterán
válasz
blakey #73183 üzenetére
Nagyon egyszerű a történet, nem kell nézegetni a hőfokot, hanem használni kell, annyira nem melegszik fel hogy gond legyen.
Van nálam egy Minix U22-XJ, tegnap próbálgattam torrent-re, olyan forró lett az egész doboz hogy alig lehetett megfogni, és az egyik HDD-t elkezdte ledobálni, ennyit a drágább boxokról... -
cof
veterán
A nem eget rengető miatt éppen nálam nem éri meg azt a felárat amit elkérnek érte. De nyilván pénztárcafüggő a dolog, van akinek milliós házimozi szettje van, nála belefér ennyi plusz kiadás minden bizonnyal bőven a keretbe. Itt a kérdés a van-e jobb volt, és arra az a válasz, hogy nincsen, mert ugyanazokat játssza le mind a kettő és ugyanolyan minőségben és hibátlanul.
-
gyűrű
addikt
Jól írtad: szerinted... Én pontosan látom a különbséget, ami nem eget rengető de épp elég..
Nekem a kábelek is többe kerültek mint a box. Ez a legolcsóbb eleme a házimozimnak, de még többet is fizetnék picit többért, ezért gondolkodom pl a Shielden a kodis 4K netflix miatt. -
blakey
titán
Nem feltétlenül a SoC különbségéből adódik az előny, leginkább a normális hűtésnek köszönhető, hogy jobbak. Én egyáltalán nem ajánlom azokat az eszközöket amikkel vacakolni kell, hogy jó legyen a hűtés, ne legyen 70°C-os egy 1080p-s anyag esetében, stb. Akinek hobbija a fúrás, a pasztázás, stb., az nyilván vegye az olcsóbbat, aki meg csak használni szeretné annak jobb választás egy jobban megépített eszköz.
-
cof
veterán
Nos igen. El is felejtettem ezeket a drágább gépeket. Elképzelhető, hogy pörgősebb a rendszer egy leheletnyivel, bár ha eMMC-ről megy akkor is kiválónak mondható a sebesség az S905X3-on. Annyi előnyét látom én is tényleg, hogy a Netflix megy 1080p-ben ezeken, de egyébként azt a 2x, 3x-os többlet árat "szerintem" nem éri meg.
-
Tibor 70
csendes újonc
Sziasztok
Szeretnék venni egy minix neo u22-xj gépet és kellene a tv go. Tudja esetleg valaki hogy megy-e rajta? Köszönöm... -
Fisha
őstag
Sziasztok!
UHD-HDR lejátszáshoz keresek mediaplayert. Felmerült a coreleces rendszer is, de kicsit el vagyok veszve, tudtok nekem segíteni?
1. Melyiket ajánljátok erre a célra. (egy oled tv-re lenne kötve)
2. Létezik ilyenből dual hdmi kimenetes, hogy lehessen külön ágon küldeni a hangot az erősítőre?
3. Nézegettem az árakat, de nem láttam azt a hatalmas árelőnyt ezeknél a rendszereknél. Benézek valamit? Rossz helyen keresem? Ahogy látom, mire ideér egy ilyen simán 50-60k körül járunk vámáfástul.Előre is köszi a segítséget.
-
mikrofon
veterán
válasz
helianthus #73163 üzenetére
Ugoos am6 plus
Beelink gt king
Beelink gt king pro
Ahogy előttem is írták tényleg érezhető a különbség! Gördülékenyebbek és van bennük erő!Khadas és odroid is jó lehet. Főleg ha többre akarod használni mint egy átlag box - ot!
-
z1RoX
tag
C4 be van belső tárhely?
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Még esetleg bedobnám a megfontolandók közé ezeket:
- Ugoos Am6 Plus
- Odroid N2
- Khadas Vim3L -
gyűrű
addikt
válasz
Egy Gt-King et. Sokkal jobb, folyamatodabb, izmosabb nekem is van X3 látom a különbséget.
-
z1RoX
tag
Sziasztok,
Reg logtam itt a fórumon, csak egy gyors kerdes mert cumizok az uj tv vel hálózati gondok miatt. Az odroid n2 coreelec verziot néztem ki es hogy gondolom ez jo lesz 4k ra hdr10+ra ? Esetleg tudnatok ajanlani hozza oldalt ahol megtudom venni? Régen is megakartam es akkor volt hozza valami kupon is. Ez meg elerheto? Köszönöm! De szivesen meghallgatom a velemenyeket mas gepekrol is kb 1 eve voltam ebbe belebuzulva :)
-
kinghaxor
aktív tag
Sziasztok. Érdeklődnék hátha van valakinek hasonló problémája. Egy Mecool Km8p-m van. Ez ugye s912-es. A belső tárhelyen van a legfrisebb Coreelec. Maga a probléma pedig az lenne, hogy az összes x265 kódolású filmnél sokkal sötétebb a kép mint az x264 esetén. Mint ha fele akkora fényerővel indítaná a lejátszó az x265-ösöket. Találkozott esetleg valaki ilyennel? Esetleg valami beállítás probléma? Vagy a tv a gond. A tv egyébként egy LG 50LF652V.
-
cof
veterán
válasz
Ugyanolyat.
-
helianthus
csendes tag
Üdvözlet! Ha a meglévő és jól működő boxot 905x3 elajándékoznám a családban, és beruháznék egy fullextrásabb boxra az aliról, akkor melyiket válasszam?
-
kulup
tag
Ha filmnézésre használod, akkor csak úgy van értelme cserélni, ha a gigabit LAN-t ki tudod használni, magas bitrátájú 4k filmeket nézel. Egyébként nincs előnye.
-
varmi2
nagyúr
Mennyivel erősebb az s905x3-al szerelt a sima s905x-hez képest? Most az utóbbi van x96 fajtában, lenne értelme cserélni s905x3-ra? Jelenleg csak coreelek fut rajta.
-
cof
veterán
válasz
stickermajom #73159 üzenetére
Nem a rar-ról van szó ebben az esetben, így működik maga a P2P.
-
Szatura
aktív tag
KODi (CE) vagy a saját androidos rendszere alatt?
-
Szatura
aktív tag
Üdv
Virágboltból 50gb -os tartalmak letöltésére lehet használni ezeket a boxokat?
X96max + -
Ejelhar
senior tag
Néhány Samunál ez egy picit nyűgös, nem szabad babrálni (mamámnál (UE48H6400) pont így adja elő ahogy írtad. Én így hozom helyre:
-box reboot,
- samu reboot
- samu CEC eszköz scan (mikor megtalálja, utána egy picit még várni kell míg működik is, ez kb. olyan 5-10 sec)ps. ha viszont nincs egyik eszköz sem basztatva, akkor ez a Samu is jó, az úgy önmagában nem baj ha szundizik a Samu vagy akár a box.
-
Vtmk
tag
Sziasztok. Sógoromnál samsung uhd tv re van kötve egy x96s906x coreelec 9.2. Csak a box távkapcsával alar működni. Azóta nem megy a tv tavval miota kihuzta a hdmi kabelt. Be van kapcsolva a boxban es a tvn is a cec. Koszi a helpet.
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Gyári droid felületen futtatnám a zeta torrent appot, de a külső HDD-t nem ismeri fel, vagyis ráböknék az external sd-re de nem reagál. Esexplorer látja amúgy. Ntfs-re formáztam.
Egyébként mire érdemes formázni, ha PC-n is használom a vinyót, de droid boxon meg torrenteznék rá? Hogyan lehetne külső hddre torrenteznem? -
torkis
csendes tag
Vettem a napokban az aliexpressről egy Vontar X3 4/32 boxot és Slimbox ATV rendszert raktam rá és így nagyon szuper. Csak azért írom, ha esetleg más is kedvet kapna ehhez. A boxot elég sokan használják az orosz fórumokon, van egy külön topikja itt:
https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=976667
A box maga egész jó, legalábbis a sebessége és a hálózati képességei. Megmértem iperf3-al és LAN-on 800 fölött, 5G Wifi-n pedig 180-200 körüli mbit/s sebességet mértem, ami messze kiváló. Korábban egy Mecool M8S+ volt nekem 905X-el, amit CE-vel használtam. Ehhez képest ez most nagyon gyors ezzel a Slimbox rendszerrel. A Wifi, bluetooth, HDMI CEC nagyjából elsőre működik. Még a frame rate sync-et is belőttem az AFRd-vel, az android alatt így szépen kapcsolgatja a megjelenítőt a videóhoz mérten.
Egyedül a hűtése nem a legjobb és a hozzáadott távirányító gagyi, de a HDMI CEC miatt nem is igazán kell. -
nfsu17
veterán
DroiDMester
Egy kérdésem lenne a távirányítóval kapcsolatban (pl. X99, de X96-nál is így van, ahogy láttam). Csak azért érdekel, hogy megértsem a működését.
Pl.
a remote.conf-ból:0x46 102 #HOME
177. sor:
#define KEY_HOME 102
Tehát stimmel.
Végig lehet menni az egyes gombokon és szépen stimmel minden.
Egyet kivéve.
0x05 125 #MENU
A "125" ezt adja az event code szerint.
#define KEY_LEFTMETA 125
Ez nem tudom mi.
Ennek ellenére működik a menü gomb, azaz előjön a:
-törlés, átnevezés...stb..menü, amolyan "jobb egér gomb", mint pc-n.Ha nem működne a táv ezen része, én ezt írnám bele a logika alapján:
#define KEY_MENU 139 /* Menu (show menu) */
Lehet tudni, hogy miért nem így van? Tényleg csak azért kérdem, hogy megérthessem.
Köszi.
-
cof
veterán
válasz
nagyfejü #73139 üzenetére
Downgrade volt csak? Tiszta telepítés mindig a tuti. Simán maradhatnak vissza fájlok a régi rendszerből. Nem szeretem.
@csubyy A Wifi hiánya még nem is probléma, no de a szállítás már inkább. Aztán a legnagyobb probléma a .dtb hiánya, mert Android alatt ez tuti, hogy meghal hamar.
-
Ráti
tag
Sziasztok!
Már rendelkezem egy zidoo x9s media boxxal amit többe kevésbé beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Egyetlen hátránya, hogy az HBO go csak wifin megy.
Most szeretnék valamit az emeletre amivel tudom nézni az HBO Go-t. Annyit szeretnék, hogy akadásmentes legyen a futása az alkalmazásnak és az eszköznek is. Ha lehet ne kelljen semmit mókolni vele.
Köszi -
Charx
senior tag
Alin milyen az 1/8as x96 max verzió?
-
cof
veterán
válasz
DroiDMester #73129 üzenetére
Köszi.
Beírom mert látom, hogy újraindításnál visszaáll.
Sajnálom, hogy féloldalasodnak ezek a BOX-ok, a letöltési oldallal nem volt gond, BOX-ra másolás 35 MB/s körül állt be stabilan, kimaxolva az USB 2.0-t.
-
-
cof
veterán
Sajnos végleg feladta a harcot a BOX Gbit LAN upload része...
Másolnék át a PC-re és 1500 KB/s-el csordogál csak...
Itt olvastam, hogy ha lekorlátoznám 100-ra a kapcsolatot akkor javulna a helyzet, még a 10 MB/s is jobb stabilan mint most.
Valaki le tudná írni a módját? Köszi.
-
tomy86
addikt
válasz
szabeska #73122 üzenetére
Ha elég, hogy a filmeknél a kategóriákon belül legyen egy mappa, ami a megnézett filmeket tartalmazza, akkor például ez a két lehetőség van:
Első lehetőség:
- Letöltöd a Library Node Editor kiegészítőt
- azon belül videó könyvtár - filmek - new node: megadsz egy nevet pl. megnézve. Ez lesz a mappa neve, ami megjelenik a "Kategóriák" widgetjei között.
- az így létrehozott mappára rámész: - add content - filmek - add rule - címre nyomva kiválasztod a lejátszások száma opciót
- egyenlő helyett nagyobb, mint
- <no value> helyett 0
Másik módszer:
Készítesz egy xml fájlt pl. megnezve éven ezzel a tartalommal:<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<node order="140" type="filter">
<label>Megnézve</label>
<icon>DefaultMovies.png</icon>
<content>movies</content>
<rule field="playcount" operator="greaterthan">
<value>0</value>
</rule>
</node>
ezt bemásolod a userdata/library/video/movies mappába, majd újraindítod a Kodit.
De lehet, hogy van más megoldás is. -
szabeska
addikt
Sziasztok!
CoreElec 9.2.3 rendszeren nem találom az opciót, hogy megjelenítse a már megtekintett videókat is. Automatikusan eltűnnek a listából. Ki lehet ezt kapcsolni?
-
spiky03
veterán
Teszteltem egy sorozat résszel a Netflixet 1080p beállítással.
Az 50 perces rész alatt ha jól emlékszem 3x akadt meg a kép.
Hőmérsékletet nem néztem, hogy mennyin megy a proci.
Visszaállítottam 720pre így nincs akadás.Mondjuk az asszony észre sem vette, hogy megakadt a kép párszor.
X96Max+ modolt hűtéssel.
-
csenzi2
tag
Üdv! Van egy S905x2 boxom CE 9.2.3-al, Csicsóka féle gyorsítással. [link]
Lejátszásnál "hidegen" 13% a memória használat, de ahogy haladunk az időben egyre magasabb ez a százalék, akár 50% felett is lehet, és ezzel párhuzamosan emelkedik a processzor használat is, egészen addig, hogy már meg-meg torpan a lejátszás.
Nem hőmérséklet függő, mert kivettem a panelt a dobozából, igy azért jobb a hűtés, de ennek ellenére is csinálja. -
mexel
veterán
Nekem912-n nem szűnt meg a hang késés, sőt nagyon rossz lett
Nem csak pause után van állókép vagy nem induló hang, hanem a filmek nagy részén a hang is folyamatosan késik-siet. Visszatettem a 9.0.2t és minden megjavult. Nem iskísérletezek már régi vasakon új CE-vel, a 9.0.2 lesz az utolsó amit felteszek rájuk, azokkal nem volt bajom, és nem találtam olyan új dolgot amitől egyrégi vas jobb lett volna
Nyilván az NG-kre van már igazán fejlesztés, de ez normális. -
cof
veterán
Köszi . Azt kifelejtettem, hogy ez egy régi vas, sima S905. A régi BOX tulajoktól várnék tapasztalatot inkább, azt tapasztaltam, hogy van amit az új verziókban javítanak, de a régi vasakon meg egy teljesen új/más BUG jelentkezik.
Most pl. 9.2.3 alatt megszűnt a hang késés beletekerésnél ezen a BOX-on.
-
cof
veterán
Nálatok rendben van a rendszerinfó üzemidő kijelzés CE 9.2.3 alatt? Kettő napja használom mSD-ről, teszt jelleggel, de csak 5 óra rendszer üzemidőt és 7 óra folyamatos üzemidőt időt ír ki, ami képtelenség. És nem kapcsoltam ki 7 órája sem a BOX-ot, újraindítás sem volt.
-
-
ERPY
őstag
válasz
blakey #73096 üzenetére
Köszönöm, a plex kodi connect nagyon jó. Működik, szuper. Egyedül egy kis zavaró dolog vele kapcsolatban, hogy mikor egy sorozat mappába belépek, ott mutatja az évadot (csak pár rész van egyébként a sorozatból) és tovább nyomva jutok a részekhez. Ezt nem lehet valahogy kikapcsolni? Nagyon zavaró, persze csak lehet azért mert a kodi-t szoktam meg.
-
tsilver
aktív tag
adott egy Vontar X3 CE meg Samsung Qled FN6, HDR tartalomnál a TV ki van választva hogy a HDMI csatikon jöhet a jel, de minden gyes ilyen alkalommal be kell külön kapcsolni a TV-n a HDR+ opciót, normális ez így ? A TV nem írja ki hogy HDR igazándiból majdnem semmi infót. Ja igen egy Yamaha RX-A1070-en megy át a jel passtrough-ba
-
sberci
tag
válasz
sberci #73099 üzenetére
Ha mar ezzel szorakozom, a lent emlitett repoban van egy dlna szerver (a tobbi 1800 programon felul) amit ahogy nezem minden linuxon hasznalnak, igy ez is feltelepitheto egy tollvonassal coreelec ala.
MiniDLNA
(nem neztem utana lehet valamelyik kodi hivatalos, nem hivatalos repo-ban is benne van)
Ez a problema 3-ra egyelore tokeletes megoldas.
a celja ahogy olvasom "fully compliant with DLNA/UPnP clients. The MiniDNLA daemon serves media files (music, pictures, and video) to client"
A kodiban levo dlna szervert leallitottam (a klienst tovabbra is innen hasznalom) a fenti programot telepitve, beallitva 2 perc alatt, gyakorlatilag MINDEN eszkozomon mukodik a dlna szerveren keresztul megosztott media. Latjak a filmeket a tv-ek, a coreleces kutyuk, androidos telo, szamitogep, vlc stb. vagyis tokeletes megoldasnak tunik, annak akinek csak ennyire van szuksege, a kodi-ban levo dlna szerver meg mehet a kukaba.ui: valamikor nevet is cserelt a progi:
https://wiki.archlinux.org/index.php/ReadyMediaui2: most nezem van benne samba szerver is, lehet az is 10x jobban mukodik, mint ami a kodiban van es akkor a legelejen megvan fogva a problema
Ha nagyon unatkozom kiprobalom majd lehet.
-
sberci
tag
válasz
korcsi #73100 üzenetére
Igen ezt ismerem, koszi. Gyakorlatilag enelkul maga a windows nem engedi az anonym megosztast hasznalni. A problema az, hogy ez nem mukodik a 2004 windows update ota (amit kb egy hete tettem fel, enterprise) valami hiba folytan, hogy mindenkinek vagy csak jo par embernek nem tudom, de nem vagyok egyedul vele az biztos, mert tele van a net sirankozo emberekkel e kapcsan. Erre van is kerulo (es minimalisan biztonsagosabb megoldas a gyari kodi feluleten, hogy beallitasz egy felhasznalot a samba share-nel) es akkor meg ehhez sem kell hozzanyulni amit irtal. Igazabol csak a teljesesseg kedveert irtam ezt is le, mert a valos problemakon nem segit, de itt kezdtem el uj megoldast keresni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Automobilista 2
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Bluetooth hangszórók
- OpenWRT topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Le Mans Ultimate
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Eladó számítógép
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/5070Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest