- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz
Beni2360 #70793 üzenetére
Megnéztem. Sajnos nem tetszik.
Amúgy nem a főmenü mérete ami kicsi hanem úgy általában a menük, leírások, megnevezések. El tudnám képzelni hogy nagyobb minden egy kicsit. Mint amikor android vagy Windows alatt egy százalékos érték növelésével minden szöveg nő egy kicsit.... -
cof
veterán
válasz
castiels #70798 üzenetére
Fix IP-t én a CE-ben adtam, mert buta a szolgáltatói HGW-m. Coreelec beállításokban keresd. Beállítások - Coreelec - Kapcsolatok, aztán itt kiválasztod az aktív kapcsolatodat, hosszan OK amíg feljön egy almenü, és szerkesztés, itt megtalálod az IPv4 részen a manual beállítást.
Távirányító téma, nem az én asztalom.
-
cof
veterán
válasz
castiels #70795 üzenetére
Hova szeretnéd beírni? A TM beállításokba nem kell IP-t beírni, jó úgy ahogy van *.*.*.*-on. A box IP címét a beállítások - rendszerinfó résznél találod.
Nem tudom melyiket, és honnan telepítetted fel, a Thoradia repo-ból ajánlom telepíteni.
Installation
Install the add-on repository
Restart Kodi
Install add-ons from the Thoradia add-on repository -
Beni2360
félisten
válasz
mikrofon #70780 üzenetére
Egyébként a betűméret a skinre van varrva, ha nagyobbra lehetne állítani akkor nem férne el a helyén szerintem. Van a beállításokba nagyítás de akkor az egész oldalt nagyítja és kilógnak oldalt.
Vegyél egy kis fáradtságot és töltsd le az Ambe skint ott óriás a menü betűk. Szánjál rá egy negyed órát. Tudom nem akarsz skint váltani de éppen most csinálod. -
castiels
addikt
Valaki leírná hogyan állítsam be a Transmission-t?
Köszönöm. -
WhiteWalker
nagyúr
Ma kézhez kaptam egy Nexbox A95X-B7N S905X playert.
Felraktam a CE-t egy külső pendrivera , működik is , aztán kikapcsoltam.
Következő induláskor az Android rendszer bootolt be , hogy tudom beállítani , hogy a CE rendszert töltse be ismét ha kikapcsolnám... -
-
castiels
addikt
widevine CDM, azt hiszem te linkelted korábban hogy ezt töltsük le, feltettem, letöltött kb 3 gigát, aztán kicsomagolta most pedig bejöttek a szolgáltatok, upc, hbo, tar ilyenek..
hGo Eu igy telepitte fel. Korábban te linkelted, hogy inkább innen töltsük le ne a repobol telepitsük fel.
-
cof
veterán
CE 9.2.0-n nálam nem volt gond sima S905 alatt. Véletlenül frissítettem 9.2.2-re azóta elindul a kép és van, hogy csak 4 másodperc után jön meg a hang. Szerencsére nem sűrűn állítom meg, szóval annyira nem zavar, de majd 9.2.0-t telepítek legközelebb ha majd újrarakom a rendszert.
-
castiels
addikt
A widevine CDM az önmagában micsoda? Most tömöriti ki kb 30 percet ir...Elvileg valamilyen alkalmazás? Mire jó?
HBO GO-t szeretném feltenni, elvileg ez feltétel... Bár nem tudom honnan, mert elvileg a lazarus repos az régi..nem fejlesztik..
-
-
nfsu17
veterán
válasz
a.t.t.i. #70766 üzenetére
De mi az elvárás? Wifi? Lan? Proci?
10.100 [link]---
Nálam a pörgetést nem szereti a box.
Nem tudom hogy mondják. Balra két nyíl, meg.jobbra két nyíl. 2x, 4x, stb.
Elkezdi pörgetni, aztán mikor nyomom a playt, hogy hagyja abba, akkor van hogy észre sem veszi, teker tovább, nem is szeretem használni. -
FerNandor
őstag
Az szerintetek mitől lehet, ha szüneteltetem a filmet, majd folytatáskor a lejátszás akadozva, mintha 1/2-es sebességen ment volna, a hang normálisan, de így teljesen aszinkronban volt. A film leállítása után minden jó lett.
Utána pedig még egyszer olyan volt (ugyanannál a filmnél), hogy szünet - folytatás és a folytatásnál a kép úgy maradt pár másodpercig, a hang ment, majd visszaállt minden magától és rendesen ment tovább.
Minix neo u9-h, legfrissebb stabil CE van rajta, ami egy 4GB-os Maxell USB stickről fut. A film meg külső 2.5"-os 2TB hdd-ről ment és ez egy sima 720p mkv volt.
-
a.t.t.i.
senior tag
12körül tudok rendelni,szinte barhonnak Air-t,de 10alatt szeretnék valamit.
Azért köszi mindenkinek. -
mikrofon
veterán
válasz
nfsu17 #70761 üzenetére
Igen látom mostmár....
mikor linkelte a fórumtárs akkor csak futólag rákattintottam és arra emlékeztem, hogy a 4/32GB-s változat volt 3x euró így arra gondoltam hogy a 2/16GB-s változat lehet le megy 10e alá vagy legalább megközelít. Erre most látom hogy nincs is olyan...
Bocsi... -
ztsoft
őstag
-
a.t.t.i.
senior tag
Ne nevessetek ki,de 10000 alatt keresek,legalább 2gb-os verziót.
-
a.t.t.i.
senior tag
Akinek van valami normális lejátszója LE,CE kompatibilis az kérem irjon!köszi
-
cof
veterán
válasz
mikrofon #70750 üzenetére
Megnéztem másolással, bár az addon is ezt csinálja, csináltam egy friss mentést, és visszatöltöttem azt. Most a médiatárat megcsinálta de elég hiányos, nem minden borító jelenik meg, nyelvet sem állítja be magyarra, szóval nem valami jó backup addon. Az igaz, hogy a Kodi verziók nem egyeznek viszont, jelzi is. Windows Kodi 18.5, CE 18.6. De ennyi kompromisszum még bele kellene, hogy férjen, többet nem említem meg ezt a kiegészítőt.
-
mikrofon
veterán
Ez kár.
Mert gondolom megy ez az addon-hiszen akkor nem lenne benne az alap repo-ban.
Csak kéne tudni, hogy pontosan hogyan működik. Melyik rendszeren és milyen feltételekkel.Egyébként azt még kipróbálhatod, hogy a visszaállítást nem az addon-nal csinálod, hanem a ZIP-et manuálisan kicsomagolod és a tartalmát a helyére másolod. Akkor mi történik?
Így nekem volt amikor működött.... -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
nfsu17 #70741 üzenetére
Értem , köszi.
Ha nincs különbség akkor maradok a sok gombos típus mellett. Az az idióta lila szín agyrém , ahogy kinézValszeg nekem is ez lesz a Dune sorsa , iszonyat fapados az egész rendszere és buta mint a döngölt föld ...
A Kodi-t felraktam asztali gépre , nézegettem is , tetszik a Dune után
és talán menni fog a CE telepítése is. Este felraktam SD kártyára , csak kedvem nem volt telepíteni. Az mára marad.... -
cof
veterán
válasz
mikrofon #70743 üzenetére
Kipróbáltam, hogy ráengedem egy szűz Windows Kodi-ra a CE backup-ot, bemásolja a fájlokat mappákat, ahova kell, de egy kiegészítő sem látszik a Kodiban, csak amihez elérhető frissítés és befrissíti.
Repo-kat sem eszi meg, sem a médiatárat, szóval, köszi, hogy szóltál. Többet nem fogom ajánlani ezt a kiegészítőt.
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Egy kérdés, CE alatt a Netflix-et és az HBO GO-t nem lehet úgy beállítani, hogy ugyanolyan legyen az alkalmazás kinézete, layout-ja, mint ami a androidos TV-n is van?
Illetve CE alatt az HBO Go-n csak 2.0-ban jönnek a filmek? Mert nálam az összes filmre ezt hozza és nem találtam 5.1-es filmeket.
Köszi
-
mikrofon
veterán
Engem az érdekelne, hogy mik a használati tapasztalatok ezzel az addon-nal. leginkább a visszaállítással. A mentést mindig jól megcsinálja, de nekem a visszaállításnál rendszerint problémára fut. Pl nem tudja kicsomagolni a ZIP-et mert szerinte nem érvényes tömörítés vagy egyéb.... Így valójában manuálisan rakom a dolgokat a megfelelő helyre a ZIP-böl. Próbáltam kodi és CE alatt is..... De nem vagyok elégedett ezzel az addon-nal....
CE alatt nincs probléma mert a CE maga tartalmazza a biztonsági mentést és visszaállítást. Ez pedig jól működik, így nincs is szükség az addon-ra.... -
nfsu17
veterán
válasz
WhiteWalker #70731 üzenetére
Mivel nincs X88-am, így felelőtlenség lenne erről egzakt módon nyilatkozni. Leírás alapján kb semmi (lényeges), de a táv biztos más. Nekem jobb a sokgombos táv, kb minden gombra tettem funkciót, nekem így jó.
Én pont egy dune 303d mellé vettem...azóta a dune-t kb nem is használtam.
De én nem droiddal használom. Viszont ha kb nulla tudással vágsz neki, akkor jópár óra lesz mire összeszedsz infókat, beállítod, megszokod..és olyanná varázsolod, mint egy outofbox dune-t...vagy csak én voltam béna, vagy sokat akartam. -
Lacko66
tag
Van egy régebbi típusú Philips tévé amin anno LE 7-es verziós korszakban invertált színek voltak de az összefoglalóban lévő leírás alapján meg tudtam oldani. Holnap rákötök egy Mini M8S II S905X boxot amire már felraktam és beállítgattam a CE 9.2.0-t. Mire számíthatok ? Invertált színek lesznek újra vagy CE-nél nincs már ilyen ? (a tévé a munkahelyemen van ezért most nem tudom kipróbálni)
-
cof
veterán
válasz
castiels #70733 üzenetére
Csináltam egy CE leírást, még be is tageltem, hogy könnyen meg lehessen találni a keresővel, ennél többet már nem tudok tenni az újakért. [link]
II. rész már készülőben, vasárnapra összerakom, csak még a fogalmazáson dolgoznom kell, hogy konyhanyelven is érthető legyen, mert látom vannak tévedések a ceemmc-vel kapcsolatban.
-
törölt tag
És az tud olyat, hogy teljes rendszert lementi, amit aztán visszatölthetek a jó opcióval ceemmc paranccsal vagy elég ha felteszek egy szűz CE-t és ezzel mindent vissza tudok állítani?
Hmm, okés, találtam egy scriptet kislemez ikonnal, éppen ment NAS-ra. Elvileg ez így jó lesz.
-
törölt tag
Meglévő CE-t és Kodi beállításokat hogy tudok lementeni?
Úgy tettem fel a CE-t a dobozra, hogy törölte az androidot, így kellene egy teljes reinstall, viszont a rendszert mire beállítom újra, megőrülök. Jó lenne ha lenne rá opció, vmi save / restore. Van ilyen? -
castiels
addikt
Első CE indítás ezt kapom...Mit ronthattam el? X96 air.
-
nfsu17
veterán
válasz
djnice #70725 üzenetére
Annyira azért nem új. Két hónapja már vehettem volna ilyet, de X99 max plus lett belőle. Januári YT videó is van róla. Az a box egy X99, csak más távval. Amúgy ajánlható cucc mindkettő. A pc-men van az androidos fw-je az X99-nek és a fájl nevében benne van az X88 szó is.
-
-
Mankó
veterán
válasz
mikrofon #70723 üzenetére
Hát addig el is kellene jutni. Belehúztam a hardvernek megfelelő droid-ot a boxba. Azt mondták, hogy az első indítás 10 perc kb. Sima indítást után semmi nem történt 10 perc múlva, annyi hogy lekapcsolt a tv jel hiány miatt.
Fogpiszkálóssal indítva be jött a beelink logó, amit elvett fél perc után és most itt les fekete képernyőnél, amit csak néha szakít meg a 60 hz-es frissítési felirat.
Ha a CE se jön majd be, akkor jól nézek majd ki, mert a droidos bűvészkedéssel még majd filmet se tudok nézni. -
mikrofon
veterán
Ahogy @blakey írja, a gyári állapotú CE-ben benne van az első indítás után. Ha nem akkor valami baj van.
"Estuary mod v2" skin-t használom. Abba @gyűrű küldött még korábban kiegészítő részt pont az androidba való újraindításhoz. Ma este kipróbálom a "Estuary mod v2 ala @gyűrű" skin verziót. Abban is biztos benne lesz.A droid sok mindenért felelős de ezért az újraindításos menüelemért pont nem. Sőt, ahogy itt értelmeztem a nekem adott infókat valójában nem is a droid, hanem az uboot a kulcskérdés.
Egy ilyen hardverű box-ot szerintem nem muszáj csak CE-vel használni. Ebben már rejlik elég erő, hogy jól fussanak a dolgok android alatt is, akár a kodi is. De konkrétan a Beelink droidját nem ismerem, de ha jól meg van csinálva, akkor működőkepés.
Érdemes még kipróbálni ATV+CE kombót is. Lehet jobban bejön az android TV felülete, mint a sima androidé.
Most, mielőtt mindent beállítasz érdemes próbálgatni melyik fog bejönni. Csak a helyes hardververzióra figyelj.
Számomra nagy előnye az androidnak, hogy nem kell vele sokat bűvészkedni, csak a megfelelő app-ot kell megkeresni, aztán megy vagy nemÉs olyan funkciókat tud, amit most a home learning - home studi - home office időszakban többet használunk és sajnos a CE nem tudja. A kodi természetesen android alatt is alap lejátszó nálam HDD-n lévő tartalmakhoz, meg magyar szinkronos stream-ekhez, mondjuk utóbbi csak a gyerekek miatt kell, úgyhogy én kevesebbet használom a Kodi-t, de nagyon jó pont a gyerekek miatt, hogy gördülékenyen megy.
-
blakey
titán
válasz
djnice #70721 üzenetére
Viszon ez érdekes, hogy 2GB-os DTB-vel működik, persze simán lehet user error.
-
djnice
veterán
Egész jó deal németből: [link]
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Megjött egy X96 air box. LG tv-n szeretném használni, magic remote-hoz hogyan kell beállítani higy működjön? HDMI cec be van nyomva, mire kell állítani? Beltérinek lőtte be magát automatán de nem megy sajnos.
-
mikrofon
veterán
ITT nézelődj. Megtalálsz mindent egyhelyen. Azt is, hogy mit és hogyan csinálj.
Mint láthatod elég sok fajta gyári firmware van hozzá, mert több különböző hardver verzióval kapható. Szerintem rosszat választottál ki.
Illetve a saját gyártói honlapon is szétnézhetsz. [link]
Ugye van rá gyári dualboot-os firmware is, meg különböző custom firmware. Tehát a flash-elés után egyből megy majd mindkettő rendszer, feltéve, ha jó firmware-t jól teszel rá.... -
Mankó
veterán
DroidMester leírása segítségével USB Burning tool-lal nagy nehezen sikerült belehúzni a doridot a Kingbe.
Eredmény: bekapcsnál, fogpiszkálós megoldásnál is lefagy a Beelink logónál. De most már a CE se indul sd-ről.
Kezdem elveszteni a türelmemet. Akkor most hogyan tovább? -
blakey
titán
válasz
Zirowe #70706 üzenetére
Alapból megy a HDR, ha SDR a TV akkor SDR-ben megy, tehát ez az alapbeállítás. Nagyon nincs mit állítani, 444 helyett 422-re tudod állítani. A HDR Tone Mapping-et lehet még állítani, legyen HDR vagy sem, ennyi, nincs más. Minden a CoreELEC résznél van a Rendszer alatt.
-
Beni2360
félisten
Akkor az monitoron van.
A nyelvi fájlt meg nem tudom letölteni, nálam ezt mutatja.
Nincs letöltési ikon.kerestem .
ja már látom a nyelvi csomag benne van a másik zipp fájlban egye. -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, jelenleg egy s912-es km8 p lejátszót használok 9.2.2-es coreeleccel, illetve usb-s gigabit adapterrel.
Nemsokára új tv-t veszek, ami már 4k és hdr képességű.
Milyen coreelec verziót kell felraknom, hogy 4k 10bit hdr-es filmeket tudjak rendesen nézni?Illetve az atmos továbbítás se lenne rossz, a jelenlegi valahogy mindig csak truehd-t továbbít az erősítő felé, dtsx viszont mintha menne rendesen.
Az erősítő atmos, dtsx, 4k hdr képes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest