Hirdetés
-
PROHARDVER!
Foxpost téma összefoglaló
(Olvasd el, mielőtt kommentelsz!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrisbandi
őstag
válasz
Kolondrum #1367 üzenetére
Infó az elveszett csomag témához;
- a köznyelv szerint semmit nem kell a csomagra írni. (Amúgy de, kell.)
Ez annyiban igaz, h anélkül is célba ér 99.9%-ban.- Ha viszont leesik valamiért a foxos egyedi azonosító, amit kap a dedikált fakkja alapján, - na akkor baj van. (Pl a ragasztó szalaggal körbetekert dobozról/nejlonos csomagról könnyen lejön a matrica.)
Darab számra tuti el kell számolnia a pilótának a csomagokkal. Gondolom nekik is van erre egy protokolljuk egy probléma megoldóval, aki a címzés hiányában megpróbálja kinyomozni a címzettet, pl bejelentett részletes reklamálások alapján.
Ezt időigényesnek tippelem.Aki biztosra akar menni, elkerülni az ilyeneket, az írja rá a dobozra a kötelezőket:
link
"Automatába küldött csomagnál nem kell csomagcímkét nyomtatnod, azonban biztonsági okokból kérjük, hogy írd rá a csomagra a feladó és a címzett nevét és telefonszámát." -
A céghez: Innentől 10* meggondolom h mit adok fel náluk. 👍
Elég 1* majdnem ráfázni -
D@niel
addikt
válasz
johniee #1361 üzenetére
Szia,
nekem ugyanez volt nemrég a packetával (jól tudom, hogy a kettő immáron ugyanaz?), hívom őket délután, hogy mára ígérték a csomagot automatába, erre közli velem a kislány, hogy tele volt, ezért a mai nap helyett (csütörtök), jövőhéten fogják megpróbálni újra.
Mondom, akkor vigye ma egy másikba - nem lehet.
Mondom, akkor érte megyek - nem lehet.Másik negatívum, hívom őket délben, hogy merre a csomag - mivel előző nap címet módosítottam, ezért 1 nappal tovább csúszik a kiszállítás, ami jelen esetben csütörtök helyett kedd (jól kifogtam a két napos leállást).
Kérdezem, nem volt humán erőforrás a közelben, aki észrevette, hogy a cím módosítás jelen esetben annyit jelentett, hogy xy utca helyett yx utcára kérem a szállítást? Ami ráadásul közelebb is van a depóhoz.Dolgozik az AI.
[ Szerkesztve ]
-
johniee
senior tag
sziasztok!
A Túltelített automatába nem kézbesítik a csomagomat, van a közelben még 2 másik automata.
Meg sem próbálják automatikusan egy másik - közelibe berakni?
GLS simán, szó nélkül megcsinálta ezt, talán még túltelített se volt[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
Sziasztok,
ez meg fog érkezni holnap, mennyire gyakori a pontos szállítás/csúszás? -
andrisbandi
őstag
válasz
dellfanboy #1357 üzenetére
Félre érted!
Én hirdettem, jött egy megrendelés postázással.(Nem a szokásos becsapós jófogásos üzenet. Az tényleg idegesítő, ahogy megpróbálnak átvágni a JF-on, és nem tudnak semmit ellene tenni.)
Szóval ez nem a belső JF-os üzenet, hanem a hivatalos megrendelés email címre. Semmilyen adatot nem kérnek.
-
dellfanboy
őstag
válasz
andrisbandi #1356 üzenetére
úgy hívják, hogy scam...
-
andrisbandi
őstag
válasz
modflow #1350 üzenetére
Új Foxpost megrendelésed érkezett a Jófogáson! - email
" Jóváhagyom az eladást " - gomb
--- egy napig semmi, majd másnap
Sikeres Foxpost visszaigazolás! - email
xy részére küldendő csomagod feladási kódja megérkezett -email- Hátha valaki majd rákeres később, azért írok ide.
Még aznap írtam a Foxnak.... persze semmi azonosítót nem tudtam csatolni, mert nem adott a JF rendszere.
A foxos ügyintézőnek nem is kellett. 2 nap múlva válaszolt. Nincs köze a Foxnak ehhez, a Jófogás generálja a feladási kódot, őket keressem ilyenkor.Nem világos milyen rendszer lehet ez a JF-os, ami minden előzetes adatot bekérve (eladó+vevő) egy nap alatt, vagy máskor órák múlva, legtöbbször azonnal adja a csomag feladási kódját.
-
razorka777
veterán
-
modflow
veterán
Egy hirdetésemre jött Foxpost igény. Jóváhagytam, de azóta semmi sem jött a foxposttól, mármint semmi kód, nem tudom feladni.
Ilyenkor mi van? -
Az elég nagy baj lesz. Bekerül egy autóba elveszik és nincs meg? Mi az már? Az lopás! Nagy értékű lopás jelen esetben! A k a kat azt!
Ott van egy futár aki kivette abból a szbvrt automatából és elvitte valahová. Olyan nincs h nem lehet megtalálni.
Ott úgy lehet dolgozni h nincs felelőssége? Milyen világot élünk?[ Szerkesztve ]
-
mályva
aktív tag
Sziaasztok
10 napja adtam el egy embernek csomagot..elég kicsi csamg volt xs-es.
raktárban van 5 napra..és 10 napja adtam fel..teljesen elakadt
ha eltünt a csomagom, hol tudok nekik írni hogy adjanak kártérítést stb?
státusz: raktárba 5 napja.. jan 16 an adtam fel -
Helló. Egy igen nagy értékű telefon tűnt el a FoxPost rendszerében. 4 napja semmi már körözik. Észrevétel ötlet bármi? Köszönöm
Futár kivette az automatából és azóta úton. Már régen nem ír dátumot, azóta meg már kőrözik, le van adva mi vam benne mekkora hogyan néz ki, miben van csomagolva. A tiszta idegek vagyunk nem kifejezés.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Winnie The P #1341 üzenetére
Ugyanez, 15:30-kor jött az email. Lehet rendszerhiba volt.
-
válasz
Winnie The P #1338 üzenetére
Ugyanez van nálam is, ugyanezzel a dátummal, előfordul. Majd megérkezik a csomag, nem kell izgulni még
-
Winnie The P
őstag
válasz
HELLAFLUSH #1337 üzenetére
Hali!
Az normális dolog, hogy 2025.01.20-án az eladó cég átadja a csomagot ennek a nagyszerű futárcegnek, és azóta semmi hír a csomagról? Még a raktárba sem lett beérkeztetve!Upsz. Nem neked akartam.
Új hsz-nak szántam.[ Szerkesztve ]
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
andrisbandi #1336 üzenetére
Köszönöm!
Igazán nincs mit, csak gondoltam megosztom ezt az információt, hogy van még remény.Picit érdekesnek találtam azt, hogy csak a feladó kaphat kártérítést mert a kárigénybejelentő lapon ki lehet választani, hogy a feladó vagy a címzett jelenti be a kárigényt.
Minden esetre én még az utalásról is meg a hirdetésről is csatoltam dokumentumokat amivel tudtam bizonyítani, hogy valóban annyi pénzt utaltam a feladónak amennyi kártérítést kértem.
Ezek nélkül valószínűleg nem kapnék egy forintot sem.Arra azért nagyon kíváncsi lennék, hogy kinél vagy hol lehet a csomag
-
andrisbandi
őstag
válasz
HELLAFLUSH #1335 üzenetére
Örülök, h rendeződik és köszi a meglepő infót!
Akit esetleg érdekel;
eddig az volt az általánosan tudott, h a feladó és a posta között van a szerződés. Így csak a feladó tud intézkedni érdemben.Úgy olvasom egy esetben el lehet nyúlni a feladó feje fölött (pl valamiért nem akar segíteni az ügyintézésben), ha a címzett tulajdona a csomag, és ezt bizonyítani tudja.
41. § (5)
A postai szolgáltató az általa felvett postai küldeményt, amíg azt a címzettnek vagy más jogosult átvevőnek nem kézbesítették az ellenkező bizonyításáig a feladó tulajdonának tekinti.A postai szolgáltató a postai küldemény címzetti tulajdonlásának bizonyításaként köteles elfogadni, ha a címzett rendelkezésére bocsátja a távollévők között kötött szerződésről a vállalkozás által a jogszabály alapján részére mint fogyasztónak adott, a termék adásvételével kapcsolatban ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget is tartalmazó visszaigazolást és a postai küldeményhez nem kapcsolódik a címzett által a kézbesítéskor még megfizetendő további díj.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
HELLAFLUSH #1329 üzenetére
Tegnap kaptam az emailt, hogy megkapom a teljes kártérítést.
Kb 1hónapja töltöttem ki a kárigény bejelentőt. -
andrisbandi
őstag
válasz
Drótszamár #1332 üzenetére
Fölvásárolta a Packeta. Lehet amiatt vannak zökkenők.
-
skroy
senior tag
válasz
Drótszamár #1332 üzenetére
Volt közte egy szilveszter, újév és hétvége is.
-
Drótszamár
őstag
válasz
Drótszamár #1328 üzenetére
Tegnap sikerült átvennem, de azért elég sokat tököltek vele. Nemtom legközelebb merjek e foxposttal rendelni.
-
sopruk
senior tag
válasz
attiati #1330 üzenetére
Én is jártam már így többször is. Ha nem is volt teli a rekesz, csak kis értékű dolgok, de hát akkor is... Lehet így tűnnek el a csomagok, hogy valami rosszul működik a rendszerben néha...
Ja, én is egy csomót telefonálgattam velük, mire minden kérdésre válaszoltam, hogy mit tapasztaltam... -
attiati
veterán
Nálam minap egy teli rekeszt nyitott ki, amikor csomagot szerettem volna feladni
Ilyenkor az ember jóindulatán múlik és 10 percet telefonálgat a foxpost ügyfélszolgálattal, hogy ne kerüljön illetéktelen kezébe.
ÜSZ szerint nem is érzékelte az automata, hogy csomag van abban a rekeszben, úgyhogy le kellett tiltaniuk.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
HELLAFLUSH #1304 üzenetére
Valaki megkapta már azóta a csomagját? vagy kapott kártérítést?
Nálam még mindig semmi...se kártérítés, se csomag, szarnak bele az egészbe .
Ezentúl soha semmit nem fogok a Foxposttal rendelni vagy küldeni az is biztos.. -
Drótszamár
őstag
Rendeltem egy csomagot Foxposttal küldték elvileg, de packeta közbeékelődött valahogy.
A foxpost tracking még vak, csak a packeta látja:2024-12-30 xxx
We have successfully received the parcel for transport. Kistarcsa
2025-01-06 xxx
The parcel has arrived at the depot. Budapest, Ezred utca 1-3 B2/11Mi a tökömet csináltak vele 12.30 és 01.06 között? Normális, hogy Kistarcsa - BP 1 hétig tart?
-
válasz
dellfanboy #1325 üzenetére
Én ezt vágom, de a táblázatban mégis az szerepel hogy a 21 az munkaszüneti nap.
-
dellfanboy
őstag
válasz
Kalacskepu #1324 üzenetére
kari előtti időszakban a szombat is munkanap nekik, dolgoztak, ez már többször volt téma itt, olvass vissza.
-
Ehhez két dolog:
Nyomkövetésnél a kiírt dátumra kitalálhattak volna valamit mert nekem pl 24.-ét ír (nyilván én tudom hogy ez nem igaz, de ugye vannak hülye emberek akik még ezt is elhihetik
).
Valahol szombaton is lehetett meló, 20.-án feladott csomagom 21.-én már raktárban volt, ma pedig automatában.
-
skroy
senior tag
válasz
Steve_Brown #1321 üzenetére
30-a előtt már biztos nem.
-
dellfanboy
őstag
válasz
Steve_Brown #1321 üzenetére
igen
-
Steve_Brown
senior tag
Hali,
Az tényleg előfordulhat hogy a tegnap automatába rakott csomag dec 31-ére jut el hozzám? -
borges7
aktív tag
Kora reggel kaptam az email-t, hogy átvehető a csomagom, az automata viszont nem reagált az érintésre, az volt kiírva, hogy vegye ki a csomagját, és csukja be az ajtót, de megnéztem, nem volt nyitva egyik sem.
Mondjuk még sötét volt, lehet, hogy valamelyiket nem csukták be rendesen, vagy csak nem üzemelt épp az automata? -
petyusz851
tag
Időközben felhívtam a foxpostot ahol közölték 2 napja átadták jelezték a csomagot a kiszállítást végző cégnek Express One a csomag nincs már nincs a központi raktárban. Érdekes se a foxpost oldala nem jelzi se az express one. Én már nem értem mivan.
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz
HELLAFLUSH #1316 üzenetére
Remélhetőleg csak a karácsonyi forgatagban késik.
Szerintem hivatalosan a feladó és a fox számít szerződő félnek szállításkor. Emiatt érdemben csak a feladó tud intézkedni.
Úgy halottam a leggyakoribb hiba foxnál, h az eladó semmit nem ír kívülre a csomagra. Így ha menet közben leesik a foxos címke, az problémás csomi lesz. Amit megpróbálnak majd beazonosítani, ha valami alapján lehetséges. Talán végül célba ér.
Nem egyedi eset, h elveszik egy csomag (létezik rá bejáratott ügyintézése a boltnak), a küldő cég kárpótolni fog teljesen.
- Udvariasan, tömören leírod nekik a tényeket (rendelési szám/számla sz.), a nyomon követési számmal. Erre elnézést kérnek, kis utána járás után kifizetnek. -
jeni
félisten
válasz
HELLAFLUSH #1316 üzenetére
A Feladó becsületén múlik minden.
Ha felnyomod akkor baszhat rá.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz
HELLAFLUSH #1313 üzenetére
A belsőszabályzata írja le,hogy addig mig a címzett nem kapja meg a cuccot addig a feladóé a kártérítési összeg. Ha az automatába érkezik meg akkor már az címzett átvételének minősül.
Az egy dolog,hogy előzetesen a feladó már megkapta az összeget. A csomagküldő szolgálatnak ezt nem kell tudnia.[ Szerkesztve ]
-
petyusz851
tag
válasz
HELLAFLUSH #1311 üzenetére
Barmi is lesz csak is a GLS... Azok legalább tényleg kiviszik nem elkavarják...
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
andrisbandi #1312 üzenetére
A feladó részére?!
Miért pont a feladónak amikor ő már megkapta a pénzét tőlem
Utánvétel esetén még eltudom képzelni de így nem. -
andrisbandi
őstag
válasz
HELLAFLUSH #1311 üzenetére
50 ropiig kártérítenek max.
- A feladó részére.Szerintem a címzettet az eladónak kell kártérítenie, a teljes összeggel amit a vevő kicsengetett, a foxhoz nincs köze.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
petyusz851 #1310 üzenetére
Borzasztó, hogy ilyet megengedhet magának egy csomagküldő cég.
Azóta nekem sincs semmi infóm a csomagról.
Közben csatlakoztam Facebookon egy Foxpostos csoporthoz és sajnos nem egyedi az eset...elég sokan várják még a csomagjukat, vannak akik már több mint 1 hónapja.Soha többet nem rendelek semmit se Foxposstal, max utánvétellel.
Azt esetleg nem tudja valaki, hogy kártérítés esetén állják-e a csomag teljes árát?
-
petyusz851
tag
válasz
Nekem ez van. Házhozszállítást kértem hétfőn keresést indítottak rá, ma felhívtam újra őket azt látják keresés folyamatban. Eleinte leráztak futárkapacitástól függ várjak majd meglesz. Azóta vagy 5 panaszt küldtem nekik persze reakció 0.
Szombaton lejár a 14 nap küldeményt célbajuttassák. Kártérítést is már igényeltem sajnos ahogy mennek a napok én annál inkább kezdek lemondani a címzett akinek szántam sose fogja látni illetve hozzám se fog visszakerülni... Soha többet nem kérek tőlük semmit. ÁFSZ-be meg egy szóval se említik másik futárcéggel végeztetik a kiszállítást házhoz, mi ez ha nem a fogyasztók megtévesztése...
[ Szerkesztve ]
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
andrisbandi #1305 üzenetére
Az imént indítottam rá egy keresést az ügyfélszolgálaton keresztül.
Az ügyintéző mindenről kifaggatott, még a csomag tartalmáról is.
Kíváncsi leszek, hogy mi lesz majd a vége.
Egyébként Nagykanizsáról várom a csomagot Kecskemétre.
Örülök, hogy mindenkinek időben megérkezik a csomagja.
Ezek szerint csak engem szívat ennyire az élet. -
Nekem is minden rendben volt, a héten valami 7-8 csomagom biztos jött és mindegyiket megkaptam a kiírt időre.
#1306 skroy: Nekem tegnap írta hogy szombatra itt lesz, de aztán elcsúszott hétfőre. Igazából nem gond, csak azért írtam hogy ezek szerint ez nem egységes dolog, nem mindenhol van így.
-
skroy
senior tag
Nálam is minden rendben. Pl. ma is érkezett egy csomagom automatába, tegnap adták fel. Pedig nem volt régen szokásuk szombaton szállítani, ha munkanap volt, akkor sem.
-
andrisbandi
őstag
válasz
Nálunk Kari ellenére 2 napon belül átmegy automatába, Gödöllő> Bp.
-
HELLAFLUSH
őstag
Sziasztok
Másnak is késik a csomagja?
Hétfő óta semmi infó nincs róla.
Még sosem kellett ennyit várnom foxpostos csomagra.
Érdemes felvenni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal?
-
petyusz851
tag
Szép estét mindenkinek!
Én múlt hét péntek délután adtam fel csomagot automatába házhozszállítással. Raktárba eljutott hétfőn azóta arra hivatkoznak átadták az Express Onenak akik majd ha lesz kapacitásuk majd kiviszik, de ők napot nem mondanak amint lesz rá kapacitása a futároknak majd elviszik. Lehet sose fog az a csomag célba érni. Csak azt nem értem ha én őket bízom meg minek kell másik futárcéget kérni vigyék ki a csomagot?Valaki járt már így?
[ Szerkesztve ]
-
Jakesz
addikt
Sziasztok! November 27-én adtam fel egy csomagot házhozszállítással. Még aznap kivette a futár az automatából. Azóta is abban a státuszban van, hogy szállítás alatt a központi raktárba. A futár játszik vele, vagy ez hogy létezhet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót.
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megvédené magát a felvásárlásoktól az OpenAI
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Tőzsde és gazdaság
- Vírusirtó topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...