Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Alaposan kitolhatod az Steam Deck üzemidejét egy új funkcióval
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED monitor topic
- Milyen processzort vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Foxpost téma összefoglaló
(Olvasd el, mielőtt kommentelsz!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tatabike
őstag
Tegnap megversenyeztettem a Foxpostot és a Packetát. Mondjuk már egy cég, vagy mi, de azért vannak különbségek. Egyszerre adtam fel egy-egy ugyanolyan csomagot az automatáikba, mondjuk a Foxpostét 10 perccel előbb. Ma délelőtt 10h11-kor ért oda a Packeta, és 12h34-kor a Foxpost.
-
HellGreg
őstag
Csak megjött az automatába, megkönnyebbültem, de azért a jövőben próbálom elkerülni őket, annyi rosszat olvastam az utóbbi két napban róluk, hogy el is ment a kedvem.
-
hzsolee
őstag
válasz
HellGreg
üzenetére
Hát igen... hiába megbízható a PH-s eladó, ha eltünik a pakk. Vagy az egyik, vagy a másik fél szívja meg. A fox meg széttárja a karját.
Az addig oké, hogy lopnak a dolgozók mondjuk. De az a cég felelőssége, hogy úgy üzemeljen, hogy minden követhető legyen. Ha kamerák kellenek mindenhova akkor legyen.
Akinek tűnt el már dhl-es pakkja Feucht-ban az tudja miről beszélek... Mekkora cég már, de a hideg kiráz ha azon keresztül megy a csomagom.
Persze velük kapcsolatban sem lehet negatív véleményt írni, mert a gugöl törli, vagy meg sem jelenteti.... pedig aztán az ott egy Bermuda háromszög...
Régen szerettem a foxot, de ahogy látom most valami nagyon nem jól megy... -
HellGreg
őstag
válasz
hzsolee
üzenetére
Én is utánvéttel rendelek mindent amit lehet, de ez PH!-ról volt rendelve, ilyenkor nem sokat segit az utánvét sem, mert akkor meg az eladó szivja meg.
Hivtam az ügyfélszolgálatot, az is egy teljesen felesleges funkció, ugyanazt mondja vissza amit én is látok a csomagkövetésnél, egy betüvel se többet.Egyébként eltünt egy csomó hozzászólás fentebb...
-
hzsolee
őstag
válasz
HellGreg
üzenetére
Már inkább velük kapcsolatban nálam az utánvét az alap. Sajnos ugyan feláras, de talán egy kis biztonságot talán ad. Bár ettől lehet még üres a rekesz, vagy más van benne.
Lehet a jövőben úgy lesz, hogy kifizetem, nyílik a rekesz aztán egy cetli van benne, hogy "NEM NYERT, KÖSZÖNJÜK A KOLLEGÀK NEVÉBEN"
-
HellGreg
őstag
válasz
hzsolee
üzenetére
Nem túl bizalomgerjesztő ez a cég a linkelt csoportban irtak alapján. Csak azt nem értem, hogy ha mondjuk a csomag már beérkezett a raktárba, hogy tudják ellopni, nem tünik fel a cégnek ha a dolgozók különféle tárgyakkal a hónuk alatt járkálnak ki a müszak végén?
Olvasom azt is, hogy igazolni kell, hogy nincs meg a csomag. Azt mégis hogy? Ha az utolsó státusz az ő rendszerükben a raktár, akkor én max az üres tenyeremet tudom lefotózni, hogy nye, itt kéne lennie de nincs.
Az egészben az a legdöbbenetesebb, hogy az ember rábizza az értékeit egy "profi" futárcégre, amely a legalapvetőbb munkáját (ami a cég megélhetését jelenti) nem tudja teljesiteni. Akkor minek üzemel? -
hzsolee
őstag
Eddig nem kerestem, de hát ilyen is van persze....
Az tisztán látszik, hogy eddig sem használtam, de ezek után tuti nem használom a vinted-et. Meg azokon kívül is van érdekes sztori...😏 -
HellGreg
őstag
Mi az hogy belenéznek a dobozba? Fogja a futár, feltépi a dobozt és eldönti, kell-e neki vagy sem?
Mert akkor én szerintem búcsút mondhatok a csomagomnak már most, ha ez igy müködik. Te jószagú úristen ez az ország egy szégyen gyalázat. Rábizom a csomagot egy futárcégre több ezer ft-ért, hogy ne a postás b@ssza be a dobozt az udvarra szakadó esőben (amazonos rendelésnél volt, szarrá ázott mire hazaértem). Erre kiderül hogy a foxpost is tolvaj banda? Akkor melyik nem az? Teljesen elképesztő. 
-
HellGreg
őstag
válasz
Sumptuous
üzenetére
A fiamnak rendeltem karácsonyra egy diszdobozos Nintendo WII U-t hardverapróról, elég ritka és nehezen találni eladó példányt Magyarországon. Mert ez igy müködik a foxpostnál? Megtetszik valakinek és ennyi volt?

Irtam emailt az ügyfélszolgálatnak, már ha az bármit is segit. -
-
hzsolee
őstag
Ma félelmetes élményben volt részem. Csak, hogy pozitív vélemény is legyen...Tegnap reggel rendeltem, ma kora délután már ki is vettem az automatából. Úgy átszaladt a rendszeren a csomagom mint higanyos vékonyfos a bélrendszeren
-
HellGreg
őstag
Az normális, hogy várok egy csomagot, és 3 napja mindennap kapok egy emailt, hogy "csomagod már a raktárunkban van"? Azt nem csak egyszer kéne kapnom, amikor a raktárba kerül a csomag? Az a bekarikázott dátum tegnap még a tegnapi időpont volt, tegnapelőtt meg a tegnapelőtti. Mintha mindennap újra és újra beérkezne... kezdek aggódni, mert nagyon fontos csomag.

-
hzsolee
őstag
válasz
hzsolee
üzenetére
Á ...a sztori folytatódik.
A válaszomra nem reagáltak természetesen.... gondolom telefonon kerestek megint.
A feladónak írtak viszont, hogy mivel "nem vettem át", visszakézbesítik 1700.-ért.
Ez most úgy lesz, hogy megmarkolja a futár a semmit, beteszi a kocsiba, végigmegy a rendszeren ez a szellembox, aztán majd ki kell venni a semmit az automatából?
Aztán ha ő sem veszi át, visszajön nekem...majd neki....az idők végezetéig fog menni ide-oda...
-
Ja hát az más, ott aztán összeömlesztenek egybe mindent.
Pont nekem is most jött 6 tételes csomagom.
Az egyik egy autó duda ill. kürt volt ami dobozban volt, hát az a is gyalázatosan nézett ki, még jó hogy nem tört össze benne a műanyag kürt.
Értékesebb nagyobb dobozban levő cuccot nem is merek így rendelni a temu-ról. -
Ügyfélszolgálattal kell egyeztetni, hogy nem tudod kivenni a csomagot.
A másiknál meg egyértelmű, hogy a feladó rakta kicsibe és ő nyomorgatta meg először, aztán a foxpost futár is
ugyanolyan kis rekeszbe gyömöszölte bele. -
AssAssynn
addikt
Hali.
Nem tudom kivenni a csomagom, mert nincs becsukva egy fiók, amit én sem tudok becsukni, mivel szerintem becsípte az alatta lévő csomagot, ami a másik fiókban van. Mit tegyek? Várjak, mire holnapra megjavítja a futár?
Más: múltkor túl kicsi fakkba rakták a csomagom és össze-vissza nyomódott a doboz, benne a cuccal. Kinek reklamáljak? A foxpostnak, vagy a feladó kérte kicsibe? Külföldről jött.
-
Negatív Foxpost tapasztalat:
-kedden reggel adtam fel csomagot
-pénteken délelőtt is ugyanabban az automatában volt ahol feladtam
-felhívtam az ügyfél-szolgálatukat, tudták az automata hibás, de erről a csomagfeladóknak tájékoztatást nem ad az automata, az automata javítására nem tudtak mondani semmilyen várható dátumot, azt javasolták menjek oda az automatához, kinyitják távolról a rekesz ajtót és vigyem el én egy másik automatába
-az automata előtt felhívtam őket 12 perc várakozás, kiadta a csomagot és feladtam máshol
-a feladási díjat így kétszer fizettem ki (talán majd visszatérítik az elsőt), a csomag meg sem mozdult 4 napig, több mint 1 órát elszórakoztam a dupla feladással, ügyfélszolgálat hívogatással
-megnézve az ÁSZF részleteit a Foxpost a csomagok kézbesítésére nem vállal semmilyen határidőtÖsszegezve ha bármi probléma van a csomaggal nem sok jóra számíthatsz ettől a cégtől, közel nulla support és a szolgáltatásaikra semmilyen garanciát nem vállalnak.
-
SoupSayse
tag
GLS is beadta a derekát, már ők is szállítanak Temus csomagokat. Mondta is a futár srác, hogy eddig kb. minden cég belebukott, ennek sem lesz jó vége..
-
hzsolee
őstag
válasz
tatabike
üzenetére
Igen, ez lett a vége. Nem kaptam a foxtól aztán levelet. Úgy gondolom korrektül jeleztem feléjük a hibát, de nem fogom őket naponta hivogatni. Elutaltam a csomag küldőjének a vételárat a futár költséggel együtt. Ő pedig ugyebár feladáskor kifizette a szállítási díjat. Tehát kár senkit nem ért, csak nekem intéztek egy kis plusz elfoglaltságot és költséget.
Aztán, hogy a rendszerükben hogyan intézik a továbbra is nyitott csomagszámot.... hát az már legyen az ő gondjuk... -
hzsolee
őstag
Tényleg egyre szarabb ez a cég. Ma jött egy utánvétes csomagom. Annak rendje és módja szerint qr-el azonosítottam, fizettem, ajtó nyilott, cucc ki. Cetli nyomtat. Eljövök az automatától erre jön az üzenet sztornózták a fizetést. A csomagszám alapján még mindig benn a motyó. Fél óra telefonálgatás után annyit tudott az ügyintéző kinyögni, hogy emailre küld valamit utaláshoz. Ennek már 3 órája...azóta is küldi. Holnap megint telefonálhatok, mert azért becsület is van a világon....
A hangján hallottam a csajnak fingja sem volt mit csináljon ...csöves egy banda lett ez is... -
bh
junior tag
fox-al jött most vissza egy csomagom amit utánvéttel küldtem, ha visszajött akkor jól gondolom hogy nem kell úgymond saját magamnak utánvétet fizetni mikor átvészem? csak a visszaküldés árát?
-
tatabike
őstag
-
tatabike
őstag
Olyan lesz, mint mikor a vodafone megvette a UPC-t, aztán össze akarták boronálni a számlázást. Két hét alatt meglesz. Aha, lett belőle majdnem két év, mire minden a helyére került. Volt olyan időszak, hogy fél évig nem kaptam számlát, csak gyűlt a tartozás, utána meg fél évi alatt ki kellett fizetni, 2 hetente jöttek a havidíjak....,
-
Na ezt sem hittem volna, hogy ez a cég fog még nekem kellemes
meglepetést okozni.
Tegnap írta a temu, hogy megkapta a packeta a csomagomat és
ma reggel már be is tették automatába, amit most ki is vettem. -
tatabike
őstag
Bennem egy kérdés merül csak fel ilyenkor: mi lesz itt a karácsonyi hajrában? Ha már most kapacitás-problémáik vannak.
-
Ne csodálkozz.
Üzleti felhasználó vagyok. (Én nyomtatom a címkét, a futár csak kiveszi az automatából, és becsipogja (jó esetben).
Pár hete épp úgy jött ki, hogy a futár épp ürítette az automatát én meg megérkeztem egy XXL és egy S csomaggal. Volt már ilyen, ilyenkor általában becsipogta, berakta mindenki happy.
Na de nem most!
Kiveszem a csomagot a csomagtartóból, megyek felé, hogy bocsi, üzleti, csak be kell csippantani.
Aham. Ne haragudjak, de fizikailag nem tudja berakni a furgonba.
És basszus! Képzeljétek el (már aki képben van) a legmagasabb/leghosszabb IVECO(MAN, Ducato) furgont, plafonig tele!
Kitartást kívántam a foxpostos Sisifus-nak, és elmentem egy másik automatához.
Eszméletlen az a "költségoptimalizálás" ami az íróasztalok mellet nagyon menő, csak a gyakorlatban nem jön ki.
-
^Clown
addikt
2025.10.14-én reggel 8:30-kor tették be a csomagomat egy Bp. II. kerületi automatába. Több, mint 48 órája ott dekkol a csomag, nem vették még ki. WTF?! A cím automata is Bp. amúgy, két kerülettel odébb...
-
tatabike
őstag
Én csak akkor használom őket, ha a másik fél direkt kéri. Amúgy GLS-t, DPD-t szoktam ajánlani, nekem ők váltak be. Személyes ismerőseim a futárjaik, akik itt járnak, és nagyon rugalmasak. Van, hogy úgy elviszik a csomagot, hogy nincs itthon senki, le van dumálva, hova teszem. Vagy fordítva, ha hoznak, és nincs itthon senki, tudják, hova kell tenni...
Amúgy 7db, hibás, 16GB DDR5 memóriamodulról van szó, nincs értéke.
-
4Grider
félisten
Ma vettem volna ki az automatából a csomagomat. Kód nem megfelelő. Megnéztem a Viber üzenetet is, ugyanaz a kód, beütöm, nem megfelelő. Nem szeretem a qr kódot, mert napfényben jellemzően nem olvassák az automaták, de megpróbáltam, elfogadta. Létezik, hogy a rendszerük rossz nyitókódokat küldözget emailben is, de a mellé küldött qr kód meg jó?
-
-
válasz
tatabike
üzenetére
Egy újabb kacinfántos eset...
Van amúgy screenshoot-od a foxpost által küldött 3 kódról?
Mert ez nekem is érdekes. Ennyire nem lehetnek azért balf@szok.Talán annyival jobb, hogy mondjuk nem egy 200ezres telefon tűnt
el valamelyik futárnál, mert hát ilyenek is előfordultak már náluk
és hát nem 1x.
De persze ez is felháborító, mert sz@r@kodni kell...
-
tatabike
őstag
válasz
tatabike
üzenetére
Fejlemény: beszéltem a kollégával, 3, azaz három kódot küldött Neki a Fospost, egyik sem működött, ezért nem vette ki az automatából. Plusz telefonon megígérték, hogy ne aggódjon, nem fogják visszaküldeni.
Ma délelőtt kaptam az emailt, hogy visszajött a csomag, 10.19-ig kivehetem az automatából, ahol feladtam.
Közben levelezésben vagyok én is, nekem azt írták, hogy csak egy kódot küldtek a címzettnek, akkor, mikor betették az automatába a csomagot, sms-t és emailt is küldtek. Semmiféle 3 kódról nem tudnak. Továbbá közölték, hogy semmiféle panasz vagy megkeresés nem érkezett hozzájuk ezzel a csomaggal kapcsolatban. Napok óta levelezek velük...
De ha akarok panaszt tenni, akkor küldjek el mindenféle, az esettel kapcsolatos emailt, meg sms-t, és kivizsgálják... Most komolyan, ezek normálisak...? 10.11-én írtam nekik, hogy a címzett nem kapott kódot, bemásoltam az értesítéseket is....
Visszaírtam, hogy hogyne, küldöm én, azon ne múljon, csak nem ennek a kókler bandának, hanem a Visegrádi utca 106-ba. Gondolom ismerik...
-
Nekem is küldtek csomagot GLS-el és a srác már reggel
5-kor betette a GLS automatába, de azt sem vette ki a 9-10órás futár,
csak másnap reggel.
MPL is tényleg jó, de ott nem mindig sikerül 1nap alatt odaérni a
csomagnak. -
válasz
enginev3.0
üzenetére
Packeta/foxpost ugyanaz, mert összebútoroztak.
Amióta TEMU-znak azóta lett ilyen sz@r a szolgáltatásuk.
Remélem a GLS nem fog beállni a sorba.
Fontos, hogy a GLS-nél előző este kell betenni a csomagot és
másnap reggel veszi is ki a futár, amit a következő nap már automatába is raknak,
akár 400km-el arrébb. Tehát garantált az 1 napos kézbesítés.
Ha adott napon a futár előtt teszel be csomagot, azt már csak másnap veszi ki.
Valamint a GLS hétfőn nem automatázik!2 ember létezik, aki már besz@pta a fospost-ot és aki be fogja sz@pni.
Az utóbbi csak idő kérdése.
Amúgy halkan megjegyzem, milyen érdekes hogy GLS topik nincs...
-
tatabike
őstag
válasz
tatabike
üzenetére
Fejlemény: Valami mégsem jó, az előbb kaptam emailt a Foxpost-tól, hogy mivel a címzett nem vette fel a csomagot, visszaviszik abba az automatába ahol feladtam, és a szállítási díj újbóli kifizetése után kivehetem.
Közben írtam az ügyfélszolgálatuknak, hogy mi történt, azt állítják, ők értesítették mindenről a címzettet. -
SoupSayse
tag
Elég gyors a foxi, múlthét csütörtökön 13:25-kor! raktam be a csomagot az automatába, ma érkezett be a raktárba.
Lassan ha hirdetek valamit, én is úgy fogom kiírni mint Toomy kolléga, hogy fox csak saját felelősségre.. -
tatabike
őstag
Már megoldódott. Elküldték Neki emailben a kódot.
Elsőre bennem is felmerült, hogy valamit elírtam, de 3x is leellenőriztem. Az meg elég valószínűtlen, hogy a telefont meg az emailt is eltévesszem. Pláne úgy, hogy általában copy/paste módszerrel írom be a megrendelőbe az üzenetből, amit a vevő küld.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót.
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- Alaposan kitolhatod az Steam Deck üzemidejét egy új funkcióval
- Yettel topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- ÚJ/Használt HyperX Pulsefire Haste Egerek Fehér/Fekete Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- Lenovo Thinkpad T14s FHD, Érintőkijelző, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV G
- HP Elitebook 850 G8 FHD, i7-1165G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- HP Elitebook 850 G7 FHD, i7-10610U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- HP Elitebook 850 G6 FHD, i7-8665U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

GLS szintúgy problémamentes számomra, foxot hagyjuk.