Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz lukxy1 #62298 üzenetére
Azért nem pontos, mert a fájlokat amiket megosztottál a CE nem viszi, szoftveres gyorsítással "vinné", de megakad, ugrik a lejátszás, stb, nekem vannak 1080i-s anyagaim és azok hibátlanok és hardveres gyorsítással, ezzel szemben az ATV BOB-Inverted-el hibátlanul viszi a fájljaidat, semmilyen képkockadobálás nincs. Ezeket leírtam neked, nincs más mód. Másik lejátszónál érdeklődj. Nem a 420-nak vagy a 422-nek van köze hozzá.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
matyoxd
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Alfawise A9. Pár hónapja CoreELEC rendszerrel használom minden probléma nélkül. A napokban elkezdett fagyogatni, ma pedig már nem jut tovább a bekapcsolás utáni logón. Próbáltam másik tápot, másik SD kártyát, de nem segítettek. Kínomban az itteni leírás alapján visszaraktam rá a gyári android romot ugyancsak minden eredmény nélkül, továbbra is "kifagy" rögtön a bekapcsolás után. Szerintetek mi lehet a probléma? Hogyan lehetne javítani? Tapasztalt már más is hasonlót?
-
lukxy1
csendes tag
válasz blakey #62291 üzenetére
Én pontosan kérdeztem, hogy van-e interlace mód
Nem tudom, hogyan működik a CoreElec ezekkel a Amlogic dobozokkal, de pl. egy VU+ műholdvevő a bejövő formátumokat tudja követni és kapcsolja a kimenetet. Sima tévéadáskor 1080@50i-re kapcsol, a német nyelvű csatornákon 720@50p(ARD, ZDF, ORF), de filmlejátszáskor 1080@24p-be. SD adásokat skálázza...
Hasonlóan csinálja az ATV4K is, de ott az Apple nem teszi elérhetővé az interlace megjelenítési módot. Ezért kérdezem, hogy CoreElec-en van-e ilyenre lehetőség?
Ilyen szempontból irreleváns, hogy 4:2:0 vagy 4:2:2 mintavételű fájlokat játszunk le, a lényeg, hogy ne kelljen deinterlacelni, ha váltottsoros az anyag.[ Szerkesztve ]
-
Ejelhar
senior tag
válasz Mcleod #62287 üzenetére
Szia,
a CE két fajta táv kezelést ismer (illetve egész pontosan maguk az Amlogic Soc-ok), ezeket vagy-vagy alapon lehet aktiválni. A konfigjuk is eltérő. Na most te az un. meson-ir módot használnád (a konfigod és helye ezt mutatja), ezt viszont üti a másik fajta (meson-remote).Az utóbbi mellett dönt a CE, ha megtalálja a hozzá való konfigot, a név és a file neve kötött.
Ezért én arra gyanakszom, hogy nálad van ilyen file és ezért nem veszi használatba a régen már belőtt és jól működő meson-ir konfigodat.Az ötlet rém egyszerű, nevezzük át a két file-t ha tényleg ott vannak és a CE át fog térni meson-ir módra. Vannak ilyen könyvtáraid, de Windows alól SMB-vel csak az egyik látszik, az is más néven. De semmi vész, a következőt kéne tenni:
a.) kifigyelni a box IP címét:
Rendszer vagy Beállítások menüpont a főmenüből (skin függő a neve)->Rendszerinfó->Összegzés
Ezen a lapon mutatja milyen IP címet kapott a box.b.) egy ssh kliens letölt a netről (telepítést nem igényel, csak el kell indítani):
[putty]c.) a putty elindít, ssh-t választunk protokollnak, beírjuk a box IP címét és kapcsolódunk.
A felhasználónév: root
a jelszava: coreelecHa megkaptuk a parancssort, akkor sorban beírod ezeket a parancsokat, ha valamelyik után hibaüzenetet dob, az nem gond, csak azt jelenti hogy nem létezik a megnevezett file, de baj nem lesz belőle:
mount -o remount,rw /flash
mv /flash/remote.conf /flash/remote.conf-ki
mv /storage/.config/remote.conf /storage/.config/remote.conf-kid.) reboot, ezt kétszer is meg kell majd tenni és nézelődni. Ha jó a tippem, akkor működni fog a táv.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz DoItYourself #62293 üzenetére
"Disable noise reduction" helyett lehetne csak simán "Noise reduction" az opció neve. Nekem logikusabbnak hangzik. :) - lehetne de a Kodiban alapból engedélyezve van így ez a logikus
Disable GUI scaling ugyanez. - itt is alapból engedélyezve vanBoldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
-
blakey
titán
válasz lukxy1 #62290 üzenetére
Működik, de ismerve az eddigi tesztfájljidat a kérdésed így nem pontos, mert konkrétan olyan fájlokra is kiváncsi voltál amit pl. a CE csakis szoftveresen tudott lejátszani és azt is hibásan. Egyéb, sztenderd interlaced anyagokat meg hibátlanul, hardveresen játsza le.
[ Szerkesztve ]
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
lukxy1
csendes tag
Sziasztok!
Ezeken az Amlogic dobozokon működik az interlace lejátszás CoreElec alatt? Úgy értem, hogy 1080@50i-re kapcsol és nem deinterlacel!!! Vagy csak progresszív megjelenítéseket tud?
[ Szerkesztve ]
-
ati888
senior tag
Sziasztok!
MiniMxIII-ra rá szeretném tenni a legújabb CE-t, jelenleg valami több éves LE van rajta, működik, de gondolom csak van azóta valami javulás-fejlesztés.
Csak azt nem tudom, hogy melyik verziót kell ehhez letöltenem, ha ebben segítene valaki azt megköszönném.
Ati
-
kotipas
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideje már olvasom a fórumot és gyűjtöm az infókat.
Most egy ilyenre akadtam rá:
DEALDIG BOXD6
Létezik, hogy 30$ körül S912-es, nem fake boxot lehet kapni ?? -
Faby
senior tag
válasz Ejelhar #62279 üzenetére
Köszönöm, ezeket szépen lassan átböngészem otthon.
UPC csere másra nem annyira megoldható sajnos, és igen, amikor rám akarták tukmálni a nagyobb csomagjukat, és rákérdeztem, hogy tudnak-e nagyobb sávszélt ajánlani felfelé (technikailag tudtak, mert 22>20), csak pingvineztek, és szépen elköszöntünk egymástól.
Megnézem, hogy ki van még elérhető, de a UPC @chello.hu e-mail olyan régóta van használatban (~18 éve vagyok előfizetőjük), hogy azt se tudom, hány szolgáltatónál stb van ez megadva. Na azt lecserélni sem kis feladat! De jó lenne, ha lehetne az e-mail címet is hordozni, mint a telszámot!Kérdés, inkább a topikgazdákhoz, hogy ezt a témát vihetem-e tovább itt, vagy már nem fér bele? Ez már inkább hálózat+vpn mint szigorúan a box témája.
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
blakey
titán
Egyébként ez a Disable Gui mire van? ( én azt sem tudom hogy a Gui felbontásnál - vagy valahol ott a menüben mit jelent a korlátlan vagy auto)
-
Beni2360
félisten
Hát valami gond lehet a 11.26 nightly-l mert a 4K filmeket mindkét boxnál s912 és az s905x2-nél is alulra helyezi és kinagyítja. Sima FHD ok.
A régi S912 boxom ami csak official 9.2.0 ott nem volt frissítés minden a helyén van. Megnéznétek nálatok is ez a szitu?
Én nem tudok írni a fejlesztőknek.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
interstate76
addikt
Sziasztok!
Hosszú szünet után egy kérdéssel térek vissza, ami ráadásul nem is S905-ös CPU-val kapcsolatos, de biztosan lesz köztetek olyan, aki vágja, mi a megoldás!
Szóval a telefonom (Xiaomi Redmi 4X, a legfrissebb MIUI-val) egy ideje felgyorsítva jelenít meg minden videót, miközben a hang normál tempóban halad. Ez van hálózaton keresztül és belső memóriából történő lejátszás esetén, ill. Plexet és BSPlayert használva is. A probléma a 11-es MIUI-ra való frissítés előtt is fennállt. Mi okozhatja a dolgot és mi lehet a megoldás? Thx!
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő...
-
Ejelhar
senior tag
Szia,
a.) az iperf3 valószínűleg azért nem tudta mérni, mert az albérleti eszköz LAN IP címén próbálkoztál, azt a NAS nem látja (nincs route bejegyzése hozzá, hogy merre is van az).
Viszont az OpenVPN interfész IP-jét látja, azt kell megadni. Ezt az ifconfig parancs megmutatja, a tun0 interfész IP címe az.b.) Akkor az NFS megosztást nem betallózod, hanem bepötyögöd neki, úgy is működnie kell. Feltéve ha engedi a NAS ezt és nem csak a helyi hálóba ajánlja ki a megosztásokat. Ezt ellenőrizni kéne a NAS konfigban. Ha subnet szerint is szűr, akkor az OpenVPN címtartomány is fel kell venned ide,
a #62218-as hozzászólásodban mellékelt log szerint ez a 10.8.0.0/24 háló nálad (ebből az IP tartományból oszt IP címet a NAS OpenVPN szervere).c.) A táv valamelyik gombjára fel kéne venni a Kodi "PlayerDebug" parancsát, vagy az is jó ha filmlejátszás közben ssh-n kiadod ezt a parancsot:
kodi-send --action=PlayerDebug
Ez on/off módon működik, ha mégegyszer elküldöd, akkor kikapcsolja.d.) Sajnos nincs igazad, az otthoni feltöltési sebességed kevés, 20Mbit még WEB forrású agyontömörített HD anyagokhoz is kevés néha, legalábbis csúcsban. Nálam van letöltve néhány FullHD felbontású BD Remux, aminek átlagos bitrátája 30-40 Mbit között és mértem már kerek 60 Mbit csúcsot is FullHD anyagnál.
Ha teheted, le kéne cserélni az otthoni UPC-t, az a baj velük, hogy nagyon aszimetrikus minden csomagjuk.
Amúgy most gyorsan lemértem OpenVPN kacsolattal egy Venz 10 pro boxot (S905X), ez 100 Mbites hákókártyás.
FullHD-ra ez így bőven jó, 89 Mbit oda-vissza az OpenVPN interfészen, a CPU is bírja, üresjáratú Kodival olyan 7%-on a terhelés, iperf csomagokkal megküldve a VPN tunnelje max 13%-os CPU tehelés okoz, vagyis a többlet olyan 6%. Ez még simán belefér.[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
válasz Black&White #62264 üzenetére
Vorke Z6-on teszteltem, nem csinálja. Patent minden.
-
Csicsóka
őstag
válasz Beni2360 #62263 üzenetére
A legegyszerűbben ezt úgy tudod megoldani, ha a kis SD-re a szokott módon felteszed azt a CE-t amit most dobtam össze.
Nem is kell be se tenni a boxba.
- SD olvasóban a kernel.img-t átnevezed kernel.img.bak-ra.
- A boxhoz való dtb-t is, a szokott módon a gyökérbe másolod.
- A "nagy" SD-ről ami már az eMMC-s rendszert indítja, átmásolod rá a kernel.img, és offset fájlokat.Ez után már a kicsi SD is indítani tudja a belső rendszert.
-
Faby
senior tag
Ez az, ezt még nem sikerült megoldanom.
Egyszerűen nem találtam meg azt a beállítási lehetőséget, ahol azO
betűt tudnám átállítani.
Amúgy meg, ahogy a linkeden is írják, nem acodecinfo
kell, hanem aPlayerProcessInfo
, ha jól látom.
Lehet, hogy béna vagyok, de ott elakadtam, hogy a keymap editor melyik részén keressem ezeket, sehol sem találtam, hogy mi van azO
betűre programozva (Global, Playback, Navigation, ezekben egyikben sem leltem meg).A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz Beni2360 #62268 üzenetére
Szia, köszönöm, ezekkel tisztában vagyok.
IP-t nem a NAS-on változtattam, a box került át másik tartományba, semmit nem javítottam, szerkesztettem.
Egyelőre nem akartam a megosztásokat törölni, mert nem tudok helyettük újat felvenni, se NFS, se Samba nem megy. Otthon, belső hálón jól működik az NFS megosztás, mindenki azt preferálja, eddig nem volt gond.
Win10-nek ehhez semmi köze, a NAS egy HP microserver OMV-vel, a lejátszó meg ugye egy X96Max, CE-vel.
Keymap editor megvan, de amúgy azO
megnyomására (iil az azt helyettesítőmenu
) csak olyan info jön elő, ami a bitrátát pont nem tartalmazza (régebbi LE rendszeren igen, de itt a 9.2.0 CE-n csak csökkentett info van.)
Sajna ez a max elérhető net, illetve a UPC kínálna 500/22-t, de azzal sem vagyok előrébb ami a feltöltést illeti..A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
gyűrű
addikt
Valamelyik gombra mappeld rá a codecinfot, pl. a keymap editorral. (billentyűzetnél az o gomb) A Codecinfó film közben is előhívható, és mutatja többek közt az aktiális bitrátát.
-
blakey
titán
A CE 9.2.1 tesztelés alatt és van benne NR kikapcsolás.
Illetve ha a Disable GUI scaling nincs engedélyezve akkor nálam nem jött elő a GUI hiba, azaz 4K 60fps esetén sincs semmilyen gond, egyelőre jónak tűnik.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Szia!
próbálok valami válaszokat össze szedni a kérdésekre.
Ha az IP címen változtatsz illik minden megosztást törölni (adatok-filmek nélkül). A javítás, szerkesztés nem igazán vált nálam be. Ezért fordulhatnak elő az akadások. Ping stb nem számít az megvan.
Én inkább a SAMBA megosztást használom nekem egyáltalán nem megy a NFS megosztás. Ha netán win 10 nem jön össze vissza kell kapcsolni a samba 1-t. Bocs ha ezeket tudod.
filmek bitrátáját - A boxon telepíteni kell a Keymap Editort és ott tudsz minden gombhoz társítani funkciókat. Pl ha van billentyű akkor ott az O betü nyomására jön elő az film cdec-nfo-ja.
Na ennyit sikerült össze szednem remélem segített a hsz-m.
Ha a neten keresztül és nem hálózaton, jön a film akkor igen az ottani net sebesség a mérvadó. 240/20 - oda kell nagyobb előfizu.
Akkor a SAMBA rész is mellékes.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Faby
senior tag
Kösz, azt hittem (reméltem), hogy elég lesz.
A bitrátát lejátszás közben, nem külön progival gondoltam megnézni. Arra ott a mediainfo.(#62266) Beni2360
Esetemben ez egy és ugyanaz, mivel a NAS fizikailag máshol van, VPN-nel csatlakozok hozzá az interneten keresztül, így lejátszáskor igenis a feltöltési sebesség a szűk keresztmetszet, a jelek szerint.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
20 MBit-tel tölti fel a filmet, jól értem? - NEM ez a NET fel feltöltési sebessége. Semmi köze a lejátszáshoz.
Nekem is 300/20 net előfizetésem van.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Egon
nagyúr
20 MBit-tel tölti fel a filmet, jól értem? Ez rettentően kevés, legalábbis 1080p-re biztos. A filmek bitrátája nem konstans, az infóban szereplő adat átlagérték. Elég sok peak szokott lenni bennük, némelyik (szerintem rosszul kódolt) filmben vannak akár 60-70 MBit/sec-es kiugró értékek is (ez ritka, de 20 MBit fölé viszont elég gyakran ugrik a bitráta emlékeim szerint). A Bitrate viewer programmal meg tudod nézni filmenként ezt az értéket.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Beni2360
félisten
válasz Csicsóka #62260 üzenetére
Természetesen átrakott felezős rendszer után értettem. Vagyis az eredeti 16 Gb-s 10 SD felszabadulna és van több dg 4-8 GB 6-s SD kártya ami elég volna arra a 2 fájl kiírására. Amit el kellene mentenem. vagy nem jól értelmeztem amit írtál?
"Két fontos fájl van - a kernel, és az offset - Célszerű biztonságba helyezni a PC-n, és ha esetleg kéne, egy újra gyártott SD-re csak ezt a kettőt kell ráírni,"
Na ezt én úgy értelmeztem, hogy simán átmásolom egy ilyen régi SD kártyára amit nam nagyon tudok már használni és azt a másik helyett bedugva életre kell a CE az eMMC-n.
De átolvasva még 1x talán egy tiszta CE felírás után kell ez a két fájt bemásolni ahonnan kimásoltam? Ha igen akkor még mindig a kérdés hol találom ezeket, esetleg képpel támogatva? Nem annyira sürgős.
Tudom körülményes vagyok de nézd ezt el nekem.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Faby
senior tag
válasz Ejelhar #62235 üzenetére
Szia, köszönöm a segítséget, átállítottam az albérlet hálózatát a 192.168.2.xxx tartományra, és egyből meglett a kapcsolat. A biztonság kedvéért beraktam még azt a sort is, amit írtál.
Viszont még mindig nem az igazi, nem teljes értékű a dolog.
Próbáltam sebességet mérni iperf3-mal, de nem jött össze, nem is mért semmit, nem látta a másik oldalt. Pingelni tudtam a NAS-t, viszonylag jó válaszidővel, csomagvesztés nélkül.A valós használatban is akadnak gondok (szó szerint ), rettentően akadnak a filmek.
Illetve a már meglévő megosztásokat látja, használja (igaz, majdhogynem diafilm jelleggel), de új NFS megosztást nem tudok felvenni, mert nem látja a 192.168.1.15-ös címen a NAS-t.
Hogyan tudnám ezeket még megoldani?Valamint nem tudom, hogyan tudnám ellenőrizni a filmek bitrátáját egyszerűen? Régebben a távon ha nyomtam egy
menü
gombot, feladott egy ablakot csomó infóval, ez most ezen a vason (vagy ezen a CE verzión) sokkal kevesebb infót ad, kíváncsi lettem volna, milyen bitrátánál akad meg.Az otthoni feltöltési sebességnek _elvileg _ elégnek kellene lennie, 240/20-as UPC net van, a letöltési oldalon (albérlet) 120/10-es szintén UPC, de ugye megmérni nem tudtam a kapcsolat sebességét.
[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
válasz Black&White #62259 üzenetére
opkg remove transmission-web transmission-cfp-daemon
Aztán mehet a qbittorrent.
Milyen vas ez amin így trükközik a főmenü?
Nem tudom ezt előidézni itt sehogy sem. -
Black&White
addikt
válasz Csicsóka #62243 üzenetére
Tegnap kipróbáltam, egyelőre csak sd-ről.
SSH-n beröffentettem a TM-et, működik, de még piszkálni kéne kicsit, mert nem hozza a korábbi sebességeket.
Amúgy, ha teszem azt, le szeretném cserélni qbittorrentre (látom ott van a csomaglistában), hogyan távolítom el a TM-et?
Egy db buggal találkoztam eddig:
ha a főmenüben, a kiegészítők között járkálok, feldobja kicsinyítve a képet a bal sarokba és ezzel egyidőben elveszti a kapcsolatot a vezetéknélküli billentyűzettel. Mondjuk Yatse-n keresztül újra tudom indítani, nem akkora gond.Köszi a munkát!
-
Beni2360
félisten
válasz Csicsóka #62256 üzenetére
Akkor írtál nekem valamit amikor megcsináltad ezt az átrakást az eMMC-re, hogy az SD kártyáról csak az indításhoz használ 2 fájlt és az elég is lenne az működéshez. Na megvan.
[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
válasz Beni2360 #62255 üzenetére
A mecool-on lévő rendszer ha már be van lakva, akkor azt ezzel nem tudod áttenni, mert ez az SD tisztán indul.
"De akkor nem igazából kell iperf3 is fent van.
Na még akkor az kellene nekem, hogy írtad az SD kártyából az indításnak két akarmire van szüksége és azt másolhatom egy kisebb lasabb SD-re. Na de hol találom?"Ebből egy árva szót sem értek, többiek?
-
Beni2360
félisten
válasz Csicsóka #62251 üzenetére
Ok értem de pont azért kérdeztem, hogy a mecool s912 boxon még nincs átrakva eMMC-re. Érdemes vele foglalkozni esetleg valahogy frissíteni vagy simán tegyem át ahogyan az s905x2-n?
De akkor nem igazából kell iperf3 is fent van.
Na még akkor az kellene nekem, hogy írtad az SD kártyából az indításnak két akarmire van szüksége és azt másolhatom egy kisebb lasabb SD-re. Na de hol találom?
Bocs, hogy evvel zaklatlak.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Ejelhar
senior tag
válasz Mcleod #62252 üzenetére
Ellenőrizni kéne, hogy létezik e a remote.conf file, két helyen fordulhat elő:
/flash/remote.conf
/storage/.config/remote.confHa igen, akkor át kéne nevezni valami másra, mondjuk remote.conf-off -ra és akkor nem veszi figyelembe a rendszer.
Ha ez a gond nálad, akkor átnevezés, majd reboot. Akkor még nem lesz okay, kell neki még egy reboot és akkor már élni fog a táv.ps. a /flash az csak írhatóra van beépítve, ha itt is át kell nevezni a filet, akkor előtte még:
mount -o remount,rw /flash -
cof
veterán
Van aki most használ valami külső USB TV tunert CE alatt? Astrometa Panasonic demodulátorosom volt, de az meghalt, most kaptam egy Sony chipest, de csak a DVB-T részét lássa a TVHeadend. Van most valami ajánlott típus? Esetleg más rendszer Amlogic BOX-ra amivel megy a Sony?
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Mcleod
tag
Szervusztok!
Segítséget szeretnék kérni, távirányító problémáim vannak.
Adott egy Magicsee N5max 4gb gbit lan box, ami egy Realtek-es lan adapterrel tudja is a gigabit-et. Egy kedves fórumtárs segített a kezdetekben, minden működött is ahogy kell, még a távirányító is. Aztán megadta magát az SD kártya, valamiért teljesen kukázta magát. Nem kis nehézségek árán eljutottam odáig, hogy újra fut a CoreElec, tudok is lejátszani, de a távirányítót sehogy nem tudom működésre bírni, hiába másolom be a megfelelő helyre a megfelelő fájlokat.
Járt már így valaki?
Van ötletetek?
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget!Csak egy maradhat!!
-
Csicsóka
őstag
válasz Beni2360 #62249 üzenetére
Ez ugyan az, mit az eredeti 9.2.0 rendszer nem újabb, csak ki van bővítve az eMMC-re telepítés lehetőségével, és az Entware alapból benne van + pár táv, és vfd fájl. Az egész azért készült, hogy ha valakinek még nincs feltéve a felezős rendszer, akkor ezt erről az SD-ről egyszerűen felrakhatja. Neked ha már megy a felezős rendszer, akkor értelmét veszti az egész.
-
Beni2360
félisten
válasz Csicsóka #62243 üzenetére
Köszönjük a szorgalmas munkádat.
Kérdésem lenne, hogy az SD kártyán levő 9.2.0 rendszere ez frissíthető? és utána felezéssel felrakható? Vagy mi az eljárás már meglevő SD-s rendszeren
Tudom ezt a sokaságot már nekem nehéz fejben tartani.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Csicsóka
őstag
Kész az S905-912 boxokhoz való SD image .
Minden úgy működik, mint ahogy itt írtam. -
Egon
nagyúr
válasz Shingen #62238 üzenetére
Szerintem várd meg most már a BF-et (meg a CM-et), hátha lesz valami akció - én is így teszek, aztán ha nem lesz, akkor majd veszek boxot jövőre addig marad a jó öreg WD TV Live Streaming...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
szabi__memo
nagyúr
-
Shingen
addikt
Hali!
Még régebben meghalt egyik media boxom az 2/16GB volt,
de akkor most úgy gondoltam jó lenne egy 4/64GB
vagy jó még a 4/32GB isKinéztem ezt: [link]
Olyan 15 ezret szánnák most rá. EU raktárból.
Lenne vmi jó ár/érték arányú kütyü?[ Szerkesztve ]
風林火山
-
Faby
senior tag
válasz mikrofon #62236 üzenetére
Igen, régebben én is így használtam, aztán jöttek a furcsa bejegyzések az FTP szerver logjában pl. Szerencsére nem jutottak be, de amit egyszer egy bot elkezdett törögetni, azt előbb-utóbb fel is fogja törni.
Ezután váltottam VPN-re, így csak egy portot kell kinyitni, és az se a szokásos. Plusz ide nem elég a felhasználó név / jelszó páros, egyedi tanusítvány is van mögötte.
Azt mondják a hozzáértők, ez így biztonságosabb.Amúgy még így is kell dyndns (én a NOIP-t használom).
A hálózati változtatásokat megcsinálom este, kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Ugyan nem nagyon vagyok igazi expert hálózati témában de én erre dyndns-t használok és nem VPN-t. Szerintem sokkal egyszerűbb egy vagy több portot kiválasztani és azt átirányítani a NAS-ra. Majd ezen keresztül el tudok érni mindent mindenhogyan.
Célszerű a két hálózatot egymástól elválasztani.
192.168.x.yyy
192.168.z.yyy
Ahol a z és x két külön tartomány. Így az yyy már teljesen mindegy....
Az meg hogy ugyanaz a két ruternek a címe összeakaszthatja a rendszert az IP kiosztások miatt..[ Szerkesztve ]
-
Ejelhar
senior tag
Nem okoz semmilyen gondot, ezzel az egy sorral csak azt mondjuk meg a CE openvpn kliensének, hogy mikor végzett a tunnel kiépítésével és feldolgozta az openvpn szerver [NAS] által küldött route infókat, akkor még pluszban egy route bejegyzést ejtsen meg. Ez utóbbit szövegesen értelmezve: a 192.168.1.0/24 alhálózatot az openvpn interfészen [TUN0] keresztül éri le.
Lehet a helyi hálózat bármi, ami csak jól esik, 192.168.0.0-tól 192.168.255.0-ig, persze kivéve a 192.168.1.0, mert hogy a másik meg ez, ahova behívunk openvpn-el.
[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz Ejelhar #62233 üzenetére
Ok, köszönöm, este kipróbálom.
Csak egy kérdés: a Sajat-client.conf file-t az openvpn szerver állította elő a többivel együtt, ha abba kézzel belenyúlok, nem lesz baj? Pl a kapcsolat a többi fájlal nem fog galibát okozni? Gondolok itt a cert, key stb fájlokra.Albérlet helyi hálója lehet pl 192.168.0.100-255?
A router lehet 192.168.0.99?
Csak a rend kedvéért...[ Szerkesztve ]
-
Ejelhar
senior tag
A albérletben szerintem át kéne állítani a helyi hálót valami másra, elég ha pl. átírod jobbról a második oktetet, például legyen 192.168.22.0 a hálózat.
Amit írtam az az openvpn konfig file-ba* kéne berakni, akár a legvégére. Esetedben akkor így nézne ki:
route 192.168.1.0 255.255.255.0 vpn_gateway
A CE-n pedig majd meg kéne nézni mit hol keres, mitet és hova route-ol:
route -nps. *
/storage/.config/openvpn/Sajat-client.conf
-
Faby
senior tag
válasz Ejelhar #62231 üzenetére
Ezt én is ki tudtam silabizálni, mégsem megy.
Ehhez annyira nem értek, szóval lehet, hogy szájbarágósan kell majd leírnod.
A NAS belső ip címe 192.168.1.15 fix ip, ezt próbáltam pingelni a boxról, nem ment.Megpróbálom értelmesen leírni a topológiát.
Van a NAS, ez otthon van, ide szeretnék bejutni.
A box az albérletben van, távol.
Otthoni hálózat: Asus router (AC65P), NAS (HP microserver gen8, OMV), ezen fut az openvpn szerver és ennek az NFS megosztását szeretném elérni távolról.
Albérlet: UPC router, X96Max box, a kapott ip címe (helyi hálón) 192.168.1.121Pontosan hova kellene beírnom amit írtál?
Szerk:
A helyi hálózati címek a vpn kapcsolaton nem ezek a 10.8.0.9 valamik?Szerk2: az okozhat gondot, hogy mindkét hálózat (egymástól függetlenül) a 192.168.1.100-255 tartományt használja?
Illetve mindkét hálózaton a 192.168.1.99 a router címe?Szerk3:
Bármit próbálgatni kell, csak este fogom tudni megtenni, szóval csak akkor fogok érdemben reagálni bármilyen ötletre.[ Szerkesztve ]
-
Ejelhar
senior tag
Ebből az látszik, hogy összejön a kapcsolat, a tunnelt kiépíti, a VPN interfészt felhúzza (tun0), majd routing infókat küld a NAS. Ez utóbbival zárul mindig -ha sikeres- egy openvpn csatlakozás.
De milyen IP címet akarsz elérni? Azt is jó volna ha küldené az openvpn szerver, mert helyi hálózati címet nem látok itt. Esetleg a kliens konfigban is meg lehet ezt oldani, például így, ezzel még kiegészítjük:
route 172.16.168.0 255.255.255.0 vpn_gatewayA fenti parancs hozzáad még egy subnetet a route táblához, a 172.16.168.0/24 hálót a tun/tap interfészen keresztül route-olja.
-
ztsoft
őstag
válasz szabi__memo #62209 üzenetére
Csak a lényeget hagytad ki, hogy Windows-ra keresnek C++ fejlesztőt (programozót).
Nekem nem hiányozna, még soha sem használtam Windows alatt.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
nyirzoz
aktív tag
válasz szabi__memo #62227 üzenetére
Csak reméltem!
Nincs sehol leírva, de szerintem nem egyedi az én postázásom.[ Szerkesztve ]
-
nyirzoz
aktív tag
válasz szabi__memo #62225 üzenetére
GB végű trackinget kapott már feladáskor és a csomag is a 4px angliai címéről érkezett.
Korrekt kis csapat! -
mexel
veterán
válasz mikrofon #62220 üzenetére
Ezek az újak már végre nem rosszak ( az más kérdés hogy én nem rajongok az atv fw-kért, olyan lebutítottnak tűnik és nekem a kezelésük sem jön be, az ajánlásokról meg ne is beszéljünk) De valakinek nagyon tetszik. Működésre már jók, talán jobbak mint a gyáriak sokszor.
-
mikrofon
veterán
Közben keresgéltem A95X max ügyben az interneten és ezt találtam: [ROM][S905X2] A95X Max - atvXperience v3 - The Ultimate AndroidTV OS
Van ezzel vagy ilyenekkel tapasztalata valakinek?
-
tobias40
veterán
CE-ben hol állítom be hogy ne kapcsoljon le a box?
Az energiatakarékos beállítások-nál ki állásba van téve az alvás mód.
Mit kell még ellenőriznem? -
Faby
senior tag
válasz blakey #62214 üzenetére
Kösz, így már ok.
Nem mintha számítana, csak feltűnt a különbség.Viszont most mással küszködök, jelesül openvpn.
Próbáltam az elérhető add-onok közül telepíteni kettőt is, egyik sem működött. Az egyik ugyan látszólag csatlakozott, mégse láttam az otthoni megosztásokat.
Megcsináltam az itt (#33839) Ejelhar vagy itt (#33433) Ejelhar leírtakat, de nem megy, látszólag elindul a service,openvpn.service - OpenVPN Autorun Service
Loaded: loaded (/storage/.config/system.d/openvpn.service; enabled; vendor preset: disabled)
Active: active (running) since Mon 2019-11-25 21:03:28 CET; 7s ago
Process: 4875 ExecStart=/usr/sbin/openvpn --daemon --config /storage/.config/openvpn/Sajat-client.conf --ca /storage/.config/openvpn/Sajat-ca.crt --cert /storage/.config/openvpn/Sajat-client.crt --key /storage/.config/openvpn/Sajat-clie
Main PID: 4895 (openvpn)
Tasks: 1 (limit: 3900)
Memory: 964.0K
CGroup: /system.slice/openvpn.service
└─4895 /usr/sbin/openvpn --daemon --config /storage/.config/openvpn/Sajat-client.conf --ca /storage/.config/openvpn/Sajat-ca.crt --cert /storage/.config/openvpn/Sajat-client.crt --key /storage/.config/openvpn/Sajat-client.k
Nov 25 21:03:30 CoreELEC openvpn[4895]: WARNING: cipher with small block size in use, reducing reneg-bytes to 64MB to mitigate SWEET32 attacks.
Nov 25 21:03:30 CoreELEC openvpn[4895]: TUN/TAP device tun0 opened
Nov 25 21:03:30 CoreELEC openvpn[4895]: TUN/TAP TX queue length set to 100
Nov 25 21:03:30 CoreELEC openvpn[4895]: /sbin/ip link set dev tun0 up mtu 1500
Nov 25 21:03:30 CoreELEC openvpn[4895]: /sbin/ip addr add dev tun0 local 10.8.0.10 peer 10.8.0.9
Nov 25 21:03:30 CoreELEC openvpn[4895]: /sbin/ip route add 80.99.240.20/32 via 192.168.1.99
Nov 25 21:03:30 CoreELEC openvpn[4895]: /sbin/ip route add 0.0.0.0/1 via 10.8.0.9
Nov 25 21:03:30 CoreELEC openvpn[4895]: /sbin/ip route add 128.0.0.0/1 via 10.8.0.9
Nov 25 21:03:30 CoreELEC openvpn[4895]: /sbin/ip route add 10.8.0.0/24 via 10.8.0.9
Nov 25 21:03:30 CoreELEC openvpn[4895]: Initialization Sequence Completed
de nem tudok csatlakozni az otthoni NAS-ra.
Maga az openvpn él, telefonnal, laptopról be tudok menni a megfelelő klienssel, de ez nem megy. Mit kellene még csinálnom, hogy működjön?
-
mikrofon
veterán
válasz Beni2360 #62212 üzenetére
Akkor marad a microSD. Nem hiszem hogy akinek adom az szeretne későbbiekben áttelepítgetni. Én sem szeretnék a szükségesnél több időt rászánni.
Mondjuk ha magamnak lenne akkor inkább valami passzív hűtésben gondolkodnék. Én nem szeretem a venti zümmögést... Biztos erre is lenne valami megoldás... Így még inkább a biztos működés a fontos, tehát a venti.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Hangbeállításoknál vettem észre, hogy kevesebb opció van benne, mint az eddig szolgáló Belink m18-on, szintén CE 9.2 stabil. Itt van több hangformátum, DD, DD+, DTS, TrueHD, DTS-HD képes erősítő van felsorolva, míg az újabbon csak DD, DD átkódolás, DTS képes erősítő választási lehetőség van. - a hangbeállításoknál a hangtovábbítás eszköze legyen AUGESOUND, HDMI
-
Beni2360
félisten
válasz mikrofon #62211 üzenetére
Hát igen az eddigi boxaimon még nem kellett ennyit mokólnom de ha kész lesz eladom a többit van vagy 4 db talonba.
Ugyebár a HDD-hez megy a sata csati táppal. NA a házban van egy sata aljzat és egy 5 V-s aljzat na az ide vezető kábelt csapoltam meg a ventinek. De olvastam valakinél még egy hőérzékelő beépítést is az is jó volna.
Előszór egy gyors SD kártyát ajánlok min 10-t. A mostani CE: CE_ng_emmc_19..10.22 tömörített mappát kell letölteni és a fent leírtak szerint kiírni. Nekem 16 GB kártyák vannak. U1-s
Ha belaktad az SD kártyát utána lehet majd választani mit szeretnél.
Belsőre vagy HDD-re de sima HDD-re nem tudom. Én is vettem egy 500 GB 2.5" HDD de végűl a 240 GB SSD-t raktam bele.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
mikrofon
veterán
válasz Beni2360 #62208 üzenetére
Ennek a HSz-ednek most igen megörültem, mert az előző alapján. Már fel is adtam. Köszi.
Ezek szerint ez a 40x40x7 a ventivel együtt fel is megy rá, mert van neki hely. Hogy lehet, hová kell bekötni a ventit?Illetve még egy kérdés a CE-hez? Végülis melyik verzió kell? A sima microSD kártyás, a belső tárhely felezős vagy a HDD-re rakás?
A microSD kártyából érdemes egy nagyobb és gyorsabb kártyát beszerezni? Ki lehet ezt használni? Vagy elég ha a meglevő már nem használt régebbi class 6-os 8gb-s kártyámat használom? -
szabi__memo
nagyúr
Kodi fejlesztő kerestetik. Komoly
-
Beni2360
félisten
válasz headhunter #62207 üzenetére
Amit linkeltem azt itt kaptam tanácsnak a TR99 box hűtésének javítására. Azért rendeltem. nekem is van egy olyan 12V ventim fel is ragasztottam a HDD tartó aljára de már borda nem fért el és meleg volt. Ha megjön a kétoldalas hővezető lapka akkor kipróbálom én is a ventit de én bekötöttem a HDD csatihoz tápért. De lehet, hogy elég lesz bekötés nélkül is. Hát az eredetivel 75 c fokra felment a CPU a mostani nagyobb bordával 60 c fok (4K HDR. videóval)
Egyébként lehet kapni ezt a TITAN csapágyazott ventit 5V és kb 1000-1500 FT. Várakozó állásponton vagyok.
A vastagság csak a magasság miatt lényeges. Ha nem kell vastag akkor a vékonyabb jobb, szvsz.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
válasz mikrofon #62201 üzenetére
Gyakorlatilag ezt a 2 mm-s hővezető lapot várom és addig sima pasztával kentem és ragasztó pisztollyal rögzítettem az oldalakat. Ez nyom nélkül lejön. Itthon van sok hűtőborda csak keresni kell a gugliban. Nekem szerencsém volt mert a számtek boltban elmondtam mi a gondom és egy halott alaplapról leszedte 2 db-t a fentebb írt méretű bordát. Levágtam a két fület és pont elfért a többi cuccok közt nem akad fel semmin de ha a 2 mm-s lapkát veszed akkor már nem akad fel semmi alkatrészen mivel megemeli. Egyébként 20x20x7 mm volt az eredeti borda feltaknyolva egy csepp ragasztóval.
Az alacsonyabb változat és sűrűbb bordázatú ment bele ez túl magas volt.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Csicsóka #62199 üzenetére
SSH buherátoroknak néhány parancs rövidítés
Ez nagyot ütött nálam felvidult a napom.[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
Kérdés:
A CE 9.2 stable miben különbözik a régebbi és újabb eszközökön?
Csak egy apróság miatt kérdezem. Tegnap beállítottam mindent az X96Max dobozon, ez ugye mint kiderült, még a 905x2 széria, ennek megfelelően a generic ...NG... buildet raktam rá megfelelő dtb-vel.
Hangbeállításoknál vettem észre, hogy kevesebb opció van benne, mint az eddig szolgáló Belink m18-on, szintén CE 9.2 stabil. Itt van több hangformátum, DD, DD+, DTS, TrueHD, DTS-HD képes erősítő van felsorolva, míg az újabbon csak DD, DD átkódolás, DTS képes erősítő választási lehetőség van.
Jól van ez így, vagy valamit én nem jól állítottam be?A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-8700K + ASUS ROG MAXIMUS X APEX Alaplap
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest