Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ejelhar

    senior tag

    válasz Faby #62262 üzenetére

    Szia,

    a.) az iperf3 valószínűleg azért nem tudta mérni, mert az albérleti eszköz LAN IP címén próbálkoztál, azt a NAS nem látja (nincs route bejegyzése hozzá, hogy merre is van az).
    Viszont az OpenVPN interfész IP-jét látja, azt kell megadni. Ezt az ifconfig parancs megmutatja, a tun0 interfész IP címe az.

    b.) Akkor az NFS megosztást nem betallózod, hanem bepötyögöd neki, úgy is működnie kell. Feltéve ha engedi a NAS ezt és nem csak a helyi hálóba ajánlja ki a megosztásokat. Ezt ellenőrizni kéne a NAS konfigban. Ha subnet szerint is szűr, akkor az OpenVPN címtartomány is fel kell venned ide,
    a #62218-as hozzászólásodban mellékelt log szerint ez a 10.8.0.0/24 háló nálad (ebből az IP tartományból oszt IP címet a NAS OpenVPN szervere).

    c.) A táv valamelyik gombjára fel kéne venni a Kodi "PlayerDebug" parancsát, vagy az is jó ha filmlejátszás közben ssh-n kiadod ezt a parancsot:
    kodi-send --action=PlayerDebug
    Ez on/off módon működik, ha mégegyszer elküldöd, akkor kikapcsolja.

    d.) Sajnos nincs igazad, az otthoni feltöltési sebességed kevés, 20Mbit még WEB forrású agyontömörített HD anyagokhoz is kevés néha, legalábbis csúcsban. Nálam van letöltve néhány FullHD felbontású BD Remux, aminek átlagos bitrátája 30-40 Mbit között és mértem már kerek 60 Mbit csúcsot is FullHD anyagnál.

    Ha teheted, le kéne cserélni az otthoni UPC-t, az a baj velük, hogy nagyon aszimetrikus minden csomagjuk.
    Amúgy most gyorsan lemértem OpenVPN kacsolattal egy Venz 10 pro boxot (S905X), ez 100 Mbites hákókártyás.
    FullHD-ra ez így bőven jó, 89 Mbit oda-vissza az OpenVPN interfészen, a CPU is bírja, üresjáratú Kodival olyan 7%-on a terhelés, iperf csomagokkal megküldve a VPN tunnelje max 13%-os CPU tehelés okoz, vagyis a többlet olyan 6%. Ez még simán belefér.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák