Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsóka
őstag
válasz
Csicsóka #62789 üzenetére
"szerény angol tudásommal is megérteném azért..."
...ahogy sikerült az adamg levelét is, amit nemrégen írt.A listázhatatlanságot 3. pontban magyarázza.
1. Az én rendszerem, nem frissíthető a szokott módon.
2. A felhasználó könnyen téglázhatja vele a vasat.Ez a két pont egyszerűen nem igaz.
3. Ők egy kis csapat, sokat dolgozott két fejlesztő a ceemmc-n, amit használva frissíthető a rendszer, és nincs erőforrásuk támogatni az enyémet.
Ez rendben is van, én elismerem a tudásukat, a bele tett energiát, viszont nem is kértem hogy foglalkozzanak azokkal, akik ebbe a topikba írnak. Hagyták volna figyelmen kívül és kész.Ezek elég gyenge érvek, egy 4000 olvasást látott poszt bezárására.
Azért azt nagylelkűen engedélyezték, hogy aki keresi, a régi linkjén írhat oda. Ahogy látom így is vannak visszajárók, mert a bootmanager erre a fórumra mutató linkjét, tegnap óta 12-en így is megtalálták.
Részemről téma lezárva. -
-
válasz
Beni2360 #62793 üzenetére
Az ottani FW.kkel csak óvatosan, tudjuk hogy létezik már legalább 4.féle verzió a X96Max ból(és azt se tudja az user hogy neki épp melyik van) és könnyen (fél)tégla lehet ha nem rávalót tesz fel az ember!
Amúgy meg X96Max nál nagyon patentül működik az OTA frissítés, és az biztosan a megfelelő verziót akarja feltenni, szóval nincs szükség manuális beavatkozásra!
CoF : ahogy írtam van! csak épp nem használható CE alá, de van! másképp nem is menne droid alatt se a táv! -
cof
veterán
válasz
DroiDMester #62796 üzenetére
Most van vagy nincs? nincs remote.conf.
-
Ez így nem helytálló! Vanni van droid9 ben is, csak máshol(Vendor partíció) és más formátumba!
Amúgy meg okostojás kollégánk ha annyira okos ahogy azt mutatja, akkor már rég tudnia kéne a megoldást, mert már én is leírtam vagy 5X legalább, de nem vagyunk beszélő viszonyba így nem segítek neki!
-
TCr
veterán
válasz
SunMount3r #62792 üzenetére
SAMBA server???
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #62792 üzenetére
Ne kínlódj, Android 9-en már nincs remote.conf az Androidban, úgy kell hegeszteni egyet CE alá ha még senki nem csinálta meg előtted.
-
DJGABI
addikt
válasz
SunMount3r #62785 üzenetére
total commander
-
Csicsóka
őstag
"Ne foglalkozz velük, át kell állni másik vonalra: Freaktab, az orosz oldalak, ott vevők ilyesmire és őszintén tudnak örülni is, ott szeretik ha valaki segít és előrte viszi a munkát mint ti."
Valahogy elment a kedvem most ettől, jó lesz egy darabig itt.
"Lehet hogy nektek is ( Kovakovi-val) kellene egy külön fork-ot kihozni, és elhagyni a CE logót és konnektoros kapcsolót, vagy a LE-t használni és akkor nem szólhat senki semmit. Onnantól csak utánozhatnak"
Ez meg már túl nagy falat lenne, nekem legalább is az.
-
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #62765 üzenetére
"Nem tartom etikusnak, hogy nem írtak neked, hogy mi miért viszont az is érthető, hogy ők csináltak valamit és azt támogatják 100%-osan."
Ez a dolog ami főleg nem tetszik, nem a sumákolás ennek az elintézési módja. Azt pedig soha sem kértem, hogy bele dumáljanak, és támogassák.
"Eddig nem akartam írni, mert semmi közöm hozzá, de inkább itt hirdesd azt amit csinálsz és ne máshol."
Lehet hogy ez lesz a jó megoldás, vagy sehol sem.
"Szerintük az nem frankó ha mindeképp kell SD-kártya a belső telepítéshez illetve a dual boothoz és azt sem tudják elfogadni, hogy ebben az esetben nem minden eszközön működik az OTA."
Nem kértem a véleményüket, nem is érdekel, nekem így jó. Ez még nem ok arra, hogy kivágjanak onnan. Az OTA meg az ő megoldásukban egyáltalán nem megy.
"Nagy hasznukra lenne ha nem alá tennétek egymásnak hanem inkább segítenétek egymást."
Ezek után?? Csináljanak amit akarnak, ahogy írtam korábban én végeztem ezzel a társasággal.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
pixta78 #62759 üzenetére
Nekem az Android-os File böngészővel nézve nincs semmiféle /system/etc/ mappa. A Box-on Android 9 van. SAMBA-n megpróbálnám elérni, de nincs SAMBA bekapcsolási lehetőség a Box semelyik menüjében. Telepítek akkor valamilyen SAMBA app-ot rá, hátha azzal működik, de ha a saját file kezelőjében nem mutatja ezt a mappát, akkor nem tudom mi lehet...
-
Csicsóka
őstag
válasz
meridaharcos #62782 üzenetére
Az 1/8-as is elég, ha szabad a data fele. Ez először ellenőrzi, és csak akkor megy fel, ha legalább ennyi szabad hely van.
Nem áll vissza alapra, marad minden ami eddig is volt.
Akkor áll alapra, ha később meg akarsz szabadulni az eMMC-re tett CE től. -
pinnacle
nagyúr
válasz
DroiDMester #62781 üzenetére
-
meridaharcos
senior tag
Halihó!
Mecool BB2 2/16 s912-es boxomra szeretném a felezős ce/android rendszert, azonban lenne pár kérdésem:
- A 16 giga háttértár elég a felezéshez ?
- Jelenleg csak android van, felezős ce install után az android alaphelyzetbe áll vagy maradnak a progibeállítások ?Csicsóka köszönöm a sok munkát!
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz
gyuri81 #62776 üzenetére
Köszi! Érdekes, hogy neked gond nélkül megy az FHD, és képhiba sincs. Lehet készülék függő. Nem is tudtam ilyen Androidos boxról. Most látom, hogy a Beelink GT1-A-n FHD, 4K is megy. Mondjuk, mintha az S912-vel is volt valami probléma.
Confluenceről Androidra ezzel tudsz váltani. Ha erre gondoltál. Kikapcsolásnál megjelenik az Android, erre kattintva, majd után az újraindításra, be is tölt.
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
A ruterre dugott winyórol melyik a jobb megosztás? SMB vagy UPMP.
üdv -
LLKobe
veterán
Üdv!
Ha valakinek van itt Odroid-N2-je, megkeresne privátban? Egy gyors kérdésem lenne
-
ERPY
őstag
Aki kompetens a CoreElec fejlesztésben, az felé lenne egy nagy kérésem. Az angolom nem annyira jó, ezért magyarul itt leírnám hátha valaki tudná tolmácsolni a problémámat.
Arról lenne szó, hogy az utolsó frissítéssel (9.2.1-es CE) valami elrontódott ha webdawon keresztül van a mediatárak csatlakoztatása. Addig minden rendben, míg az adatbázist felépíti, látszanak a borítók, le is lehet mindent szépen játszani, de a médiatár tisztításával szépen tűnnek el a filmek, sorozatok. A megadott tartalomnál, hogy az sorozat vagy film átvált nincs-re.
Visszatéve az előző 9.2.0-ás CE-et nincs ez a probléma, tökéletesen működik a tisztítás.
-
blakey
titán
válasz
ztsoft #62768 üzenetére
Az engedély alatt arra értem, hogy az ő fórumukon egy általa készített módszert "promotáljon" és az esetleges felhasználói problémákat megoldja. Nem a liszenszekre gondolok. Nem kell túlgondolni, én sem szeretném ha a saját "udvaromon" a te cuccaid lennének kirakva az engedélyem nélkül.
-
mexel
veterán
válasz
Csicsóka #62728 üzenetére
Én nagyon régóta nem olvasok ott semmit, mert nem érdekelnek. A véleményem is régóta megvan róluk, pár valódi jó fejlesztő hiánya óta én nem látok jó irányt.
Ne foglalkozz velük, át kell állni másik vonalra: Freaktab, az orosz oldalak, ott vevők ilyesmire és őszintén tudnak örülni is, ott szeretik ha valaki segít és előrte viszi a munkát mint ti.
( igaz hogy a Tanix-os fiúk le-lenyúlnak ötleteket, de ez nem baj mert csak azt mutatja hogy hasznos dolgot csináltál ha beépítik valahová)
A dual amit legnagyobbrészt koppintottam Oleg mestertől, és a te segítséged nélkül nem is jött volna létre ( most is köszi a türelmet és igen sok segítséget amit adtál linuxban, gyakorlatilag inkább a te érdemed az egész munka, én csak emberi fogyasztásra alkalmas formába hoztam)
A dualommal találkoztam már freaktabon és oroszoknál is, már le is fordították.
Az Ext 4-edet és ezt a boot menüt is ott kell megszellőztetni és hálásak lesznek.
Szerencsére vannak a CE fejlesztőin kívül is akik viszik tovább a LE vonalat ( Alex és Oleg - igaz oleg most használhatatlan résznél tart de csak azért mert már az 5-ös kernellel játszik)Alex már beépítette a rendszerébe a dual telepítőt ( ezt tervezem majd én is egy 9.0.2 CE-be) csak idő kellene ami most abszolút nincs. Tökéletesen működik nála és ugyanazt hozza minőségben mint az új CE.
Ha ehhez hozzáadódik az ext 4-ed akkor már egy igen érdekes és jó rendszer lesz ebből.Lehet hogy nektek is ( Kovakovi-val) kellene egy külön fork-ot kihozni, és elhagyni a CE logót és konnektoros kapcsolót, vagy a LE-t használni és akkor nem szólhat senki semmit. Onnantól csak utánozhatnak
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #62765 üzenetére
Én csak egyre reagálnék.
Amit te csináltál az ugye egyéb boxokon is működik, de tőlük nem kértél engedélyt, hogy nem lenne-e gond ha… illetve érthető módon ők ezt így nem tudják támogatni de te sem tudod tolerálni a viselkedésüket.
Én ezt nem így látom. Ha jól tudom (ha nem, akkor kérem a helyre igazítást! Sajnos az angol nyelv hiánya hátrány, a magyar fordítás nem mérvadó), a GPL licenc pont a szabad terjesztést, módosítást támogatja bizonyos megkötésekkel. A CE pedig GPLv2 licec alatt érhető el.
Ez csak az én véleményem, vitát nem szeretnék indítani.
-
ztsoft
őstag
válasz
Csicsóka #62743 üzenetére
Az ilyen dolgokat szoktam nagy ívben kerülni. Megértem, hogy kell a pénz, nem is sajnálom tőlük, de nem így kell intézni a dolgokat. Igen, Sam Nazako korrektül intézte, példát vehetnének tőle.
Valahol éreztem, hogy nagyon rossz irányba haladnak, ezért is vártam az új box-al. Már a Kodi-val való szakításnál éreztem, hogy nem lesz jó vége. Érdekes, az LE, OSMC jól megvan velük, ráadásul az utóbbi ugyan úgy Amlogic-ra is fejleszt. Még egy ok, hogy miért váltok.
Igen, a fő cél az OSMC, tetszik a hozzáállásuk. Az RPI 1 még a mai napig támogatott, pedig nem mai darab. Ígéret van a 4-esre is, csak még kivárnak. Addig lesz majd LE.
Linux alatt az ilyen disztrók simán kihalnak, meglátjuk Ők meddig húzzák ezzel a hozzáállással.
(#62744) blakey
Erre én is kíváncsi vagyok.
-
blakey
titán
válasz
Csicsóka #62753 üzenetére
Nagyon úgy tűnik, hogy itt is a pénz, és a felsőbbrendűség győz, mert az is van ezekben. - nem igazán. Feltételezed, hogy így van de nincs így, gyakorlatilag semmilyen anyagi haszon nem származik és nem is kértek a gyártóktól semmilyen pénzbeli támogatást viszont tudomásom szerint mindkét gyártó felajánlot egy kis összeget (már nem emlékszem pontosan, egyik az első néhány db után 1$-t, a másik 1 összegben de nem sokat) ami a weboldal finanszirozására megy, semmilyen más anyagi támogatásról nem tudok. Természetesen kaptak eszközöket és fejlesztési támogatásokat így nekik köszönhető, hogy a többi boxra is tudtak valamit eszközölni. Nem tartom etikusnak, hogy nem írtak neked, hogy mi miért viszont az is érthető, hogy ők csináltak valamit és azt támogatják 100%-osan. Amit csináltak az SBC-kra van fejlesztve egyéb boxokra nincs. Amit te csináltál az ugye egyéb boxokon is működik, de tőlük nem kértél engedélyt, hogy nem lenne-e gond ha… illetve érthető módon ők ezt így nem tudják támogatni de te sem tudod tolerálni a viselkedésüket. Ez kétélű dolog, remélem írnak neked és megmagyarázzák az okokat. Nem kell megsértődni, mert úgy látom, hogy mindkét oldalon lévő fejlesztők a saját "portékájukat" védik, ami természetes. Eddig nem akartam írni, mert semmi közöm hozzá, de inkább itt hírdesd azt amit csinálsz és ne máshol. Ahogy te is így ők is támadásnak veszik ha valami olyat csinálsz ami egyik fél részéről nem feltétlenül támogatott, ők másképp látják a te megoldásaidat, bár van amit jó ötletnek tartanak de nem tudják úgy megcsinálni, hogy a teljesen analfabéta felhasználók se tudják téglásítani a boxukat, márpedig a CE felhasználói között nagyon sok az ilyen. Szerintük az nem frankó ha mindeképp kell SD-kártya a belső telepítéshez illetve a dual boothoz és azt sem tudják elfogadni, hogy ebben az esetben nem minden eszközön működik az OTA. Szerintem te sem tudod garantálni, hogy minden eszközön hibátlanul menne és ha engem kérdezel akkor nem is értem, hogy ezt miért vállaltad be, borzasztóan nagy felelőséggel jár és rengetegen ki fogják próbálni valamint a 30%-kuknál meg rendszeres segítség fog kelleni amit nem hiszem, hogy simán kézben tudnál tartani. Nagy hasznukra lenne ha nem alá tennétek egymásnak hanem inkább segítenétek egymást.
-
blakey
titán
válasz
gyuri81 #62752 üzenetére
…nekem nagy kedvenc a Confluence. A gyári skin-ben fent van egy plusz menü, hogy akár át tudok váltani a régi android-os rendszerre is. Más skin-ben hogyan tudom előcsalogatni. - telepíteni kell a Confluence-t majd módosítiani kell a
DialogPlayerProcessInfo
- t illeve astrings_gb.po
-t és ha magyarul szeretnénk akkor astrings_hu.po
-t. Én is megtettem, nekem ilyen lett: -
válasz
pixta78 #62760 üzenetére
Eddig használtam a droid-ot:
PL.- Horizon Go
- Chrome böngésző ( ha iptv-hez le kellett tölteni listát)
- Google Drive ha kellett valami repo, vagy m3u..
- Youtube ( CE-n nem próbáltam még idő hiányában a youtube-ot, nem tudom mennyire megszokható)szerk: a fájl átvitelt FTP-n keresztül is meg lehet oldani
akkor ez pipa
-
pixta78
senior tag
válasz
SunMount3r #62757 üzenetére
Öf 65. és 62.e pont.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
gyuri81 #62752 üzenetére
A gyári skin-ben fent van egy plusz menü, hogy akár át tudok váltani a régi android-os rendszerre is. Más skin-ben hogyan tudom előcsalogatni.-> Ez engem is érdekelne, Confluence, Aeon változatok alatt.
Illetve: (#62649) SunMount3r: Mivel itt senki nem válaszolt, privátban kértem valakitől segítséget és már nagyjából választ kaptam, csak a táv kérdése maradt nyitott. -
cof
veterán
válasz
gyuri81 #62752 üzenetére
És akkor még tőlem kérdezed, hogy miért mumus az Androidos Kodi.
Miért ilyen nagy mumus az android-os Kodi?
Hát az ilyen anomáliák miatt például. Amíg az ember nem használja, nem látta a CE, LE képminőséget, gyorsaságot, addig nincs mihez viszonyítania persze, hogy jó az Android Kodi addig a pontig.
-
Csicsóka
őstag
válasz
Black&White #62748 üzenetére
"Mostantól ez nem így működik, kizárólag felezős, ext4 rendszeren."
Ezt olvastad? Mert Te nem ext4-en próbálod, ezért Read-only file system.
-
Csicsóka
őstag
válasz
kovakovi77 #62746 üzenetére
"Offra teszem mert ittas is vagyok és így fogalmaztam meg ezt a véleményt."
Az éles látásban úgy látom ez nem korlátoz.
Nagyon úgy tűnik, hogy itt is a pénz, és a felsőbbrendűség győz, mert az is van ezekben. A posztba is csak azért írogattak bele, hogy ezt a felsőbbrendűséget hirdessék, pedig nem őket kérdezték a témáról.
Mind 1, én végeztem velük. -
Feltettem tegnap este a CE-t, a Venz V12-es médiaboxomra.
Háááát ez valami óriási. Először a Netflix-et állítottam be, mivel androidon nem akart, csak sd minőség menni drm korlát miatt. Itt megy a fullhd( ennyit tud a tv-m) De valami kegyetlen minőségben játsza le a CE az öreg 40D5500-as Samsung tv-men. Our Planet-et néztem meg vele, de megdöbbentő...ilyen képet ez a tv életében nem tudott. Nem tudok rájönni, hogy mitől lett szebb.(talán folyamatosabb a mozgás?!?!) Nektek van ötletetek??Egész jó ez a gyári CE skin, de nekem nagy kedvenc a Confluence. A gyári skin-ben fent van egy plusz menü, hogy akár át tudok váltani a régi android-os rendszerre is. Más skin-ben hogyan tudom előcsalogatni.
IPTV-t is sokkal szebben játszik le és gyorsabban be is tölti
-
monster95
tag
Sziasztok.
Melyik coreelec verzió most ami stabilan fut?Amivel nincsenej akadások,röccenések. -
Mike88
senior tag
Sziasztok!
Ma "üzemeltem be" egy Alfawise S95-öt (android marad rajta, szóval CE-t hagyjuk, androidos app-ok miatt lett véve a box). Szemlátomást 1280x720p csupán a felbontás, (az UI felbontása is, mert szutyok a kép), hiába állítom 1920x1080-ra, láthatóan csak felskáláz. Kérdezném tőletek, a gyári android ennyit tud? Mert ha igen, akkor 4k-val hirdetni a pofátlanságnak egy teljesen új szintje... Hozzáteszem nincs igény 4k-ra, szóval nem ezért lett vásárolva, a TV is csak fullHD, elég volna annyi...Nem akartam volna cserélni a gyári androidot ezért, mert pár applikáció fut majd rajta, UPC direct, Filmbox live, ilyesmi, de így tényleg egy szutyok képminőséget tud csak produkálni, pláne egy olcsóbb TV-n. Szóval én nyúltam mellé vagy halál komolyan még mindig arról beszélgetünk, amiről beszélgettünk ezelőtt mittomén 10 évvel ha nem több, mikor az RK3066 volt az isten? Mert tátott szájjal állok a dolog előtt... Továbbá kérdezem, rosszul emlékszem-e? Nem úgy volt anno, hogy a build.prop-ban megvolt határozva fixen a felbontás+hz, s ez átírható volt, azaz kvázi ennyit kellett csak tenni az ügyért, hogy natív fullHD-t "kapj"? Mondjuk ha igen, akkor meg mi a bánatért lehet változtatni a Hz-n is? Egyébként a Kodi sem tudja automatikusan változtatni, mondjuk erre számítottam, hogy ez még mindig nem megy, (pont nem is érdekelne a dolog) de legalább ne lenne alapban 60Hz, mert pár TV stream lejátszása után azt gyanítom, hogy még csak nem is 50Hz az alapbeállítás (amit elvileg igen, gyakorlatilag meg nem tudsz változtatni)... Azért nem vagyok képben és azért élek ennyire kvázi a "múltban" e témakörben, mert hosszú évek óta nem foglalkozom ezzel, OE majd LE majd CE-et használtam ill. használok (én, de ezt a boxot nem én fogom használni!).
-
kovakovi77
tag
válasz
Csicsóka #62743 üzenetére
+1
Saját meg látás:
Sajnos a fejlesztő csapatnál hírtelen a pénz dominál márpedig ez a saját box(amibe be száltunk VimXX) a többi mellékes.
S905X3-al is ezt játszák el. Látszik, hogy a sima S905D3-fejlesztés jó az X3 procira, de fejlesztés vissza fogva, amíg el nem kell a cuccunk.
Offra teszem mert ittas is vagyok és így fogalmaztam meg ezt a véleményt.
(Bár állítólag a részeg ember mindig igazat mond.) -
matyoxd
csendes tag
Ezekre az Amlogic TV Boxokra nem lehet külső DVD olvasót kötni? Idáig akármelyik kütyüre dugtam az olvasót a filmek vagy akadoztak, vagy teljesen megfagytak, majd a Kodi kilépett a főmenübe. Létezik olyan megoldás (beállítás, extra szoftver, stb.) amivel stabil működésre lehet bírni ezeket a meghajtókat is?
-
Csicsóka
őstag
válasz
ztsoft #62740 üzenetére
Az a baj, hogy nekem már annyira ismerős ez a köcsög, sumák, aljas módszer korábbról, hogy most ez komolyan felba**ott. Még csak arra sem vették a fáradságot, hogy hé paraszt, nem teccccik amit csinálsz...
Se egy üzenet, semmi, egyszerűen bann!
Anno az OSMC port idejében, Sam Nazako-ban volt annyi gerinc, hogy regisztrált ide a fórumra, és elmondta az aggályait. Ezekben ennyi sincs, már már ismerős magyar vonás, pedig nem azok.
Kezdek én is gondolkodni a platform váltáson, RPI-t is szeretem. -
Csicsóka
őstag
válasz
ztsoft #62733 üzenetére
Én is most vettem észre, hogy kiírtam a bootmanagert, és nem jelent meg sehol.
De azért legyük velük rendesek, segítsük a fejlesztést ötletekkel, hiba jelzéssel. Ezekkel???
Gondoltam, kiteszem új posztban a bootmanagert, majd onnan linkelem a letiltott posztom, de engem úgy is figyelnek már, teljesen felesleges. Jól mondja Béni kolléga...
-
ztsoft
őstag
válasz
gyuri81 #62735 üzenetére
Ahogy látom, nem csak CE-vel kell ismerkedni, hanem a Kodi-val is.
Feltettem nemrég a CE-t. A sima android-os rendszerem akkor nem is látom már?
Hova tetted fel a CE-t? Ha nem a belső tárhelyre (eMMC), akkor az Android nem sérült. CE alól nem igazán szerencsés egy kezdőnek az Android rendszert birizgálni (nem is biztos, hogy látható).
-
Feltettem nemrég a CE-t. Egyelőre ismerkedek vele...
Hogyan tudok pl movieshark repo-t hozzáadni? Hogyan tudok m3u-t feltenni? A sima android-os rendszerem akkor nem is látom már? -
ztsoft
őstag
válasz
Csicsóka #62728 üzenetére
Nem csak ott, a kategóriák alatt sem látszik (Help & Support -> Installation & Booting), simán rejtetté tették.
Inkább nem írok (mondok) semmit.
(#62730) Csicsóka
Sejtettem, hogy csak a kihívás van a háttérben, de vannak olyan dolgok (szempontok), ami miatt van értelme a közösség véleményét, igényét figyelembe venni.
-
pinnacle
nagyúr
Honnan lehet tudni, hogy melyik az NG-s box? Első helyen van a letöltésen, később van csak a "sima" Generic.
-
Csicsóka
őstag
A "kedves" nagymenőknek nem tetszik ez az egész, hogy van az övékén kívül is valami, ami működik. A CE fórumon listázhatatlanná tették a posztomat. Magyarul, ha írok oda valamit, nem kerül bele az új hsz-ek közé, csak direkt linken keresztül nyitható meg. Ez aztán a hozzáállás... Bravó!
-
ztsoft
őstag
válasz
Csicsóka #62720 üzenetére
Hogy is volt a mondatod erre a kérdésemre? Ja, meg van.
Álom, álom, édes álom.
Ha minden álmom így teljesülne, én lennék a világ legboldogabb embere!
Viccet félretéve. Látom mégsem hagyott békén az ötlet.
Gratulálok, ismét egy remek kiegészítés, az amúgy is jó rendszerhez!
Igaz, én már nem ezt használom, de ennek egy roppant egyszerű oka van, nincs mit megfelezni (ismét kinyírtam a droidot).
-
hanesz005
csendes tag
Ha a box belső tárhelyére telepítem a CE-t, akkor onnan van lehetőség később SD-ről bootolni CE-ben? Vagy ilyenkor marad a "fogpiszkálós" megoldás?
-
Csicsóka
őstag
Új ext4 CE kernel, benne integrált boot manager.
Droid hívők régi problémája, hogy ha gyakran droidoznak, vagy ki kell venni a CE SD-t a vasból, vagy nehézkes módon, mindig meg kell várni hogy a CE elinduljon, majd úgy rebootolni droidba.
Mostantól ez nem így működik, kizárólag felezős, ext4 rendszeren.
A CE indulásakor, még a boot splash előtt, az alábbi jelenik meg a képen:Press 1: Boot from Android! or Press 2: Boot from CoreELEC!
Vagy is, ha 5 másodpercen belül nyomsz egy 1-est akkor a droid fog indulni, 2-es estén a CE.
Erre a választásra aztán emlékezni fog, ami azt jelenti, hogy a következő induláskor, már nem kell semmit tenni ha droid kell megint. Az 5 sec time out lejártával, mindig az utoljára választott rendszer fog elindulni. Persze ha ekkor már mégsem kell a droid, a 2-est választva CE indul el, amire szintén emlékezni fog.
Ha még soha sem választottál semmit, akkor a CE az alap értelmezett.Ha ritkán droidozol, és problémát okoz a +5 sec boot idő növekedés, akkor az SD gyökerébe tett, disable_select fájlal letilthatod a boot managert. Ekkor nem lesz meg az 5 sec time out.
(Dózeresek figyelem!!! NEM disable_select.txt, semmi kitrejesztés!)A működtetéshez billentyűzetes légegér szükséges, mivel IR táv itt nem működik. (Az új típusokhoz nem is szerezhető amremote féle remote.conf.)
Telepítés:
Bemásolsz az .update könyvtárba egy .tar fájlt, célszerűen a 9.2.1-et, mert az új kernel helyben készül majd.SSH beléps után:
wget http://www.emerson.nhely.hu/wp-content/uploads/2019/12/bootmanager.tar.gz
tar -xzvf bootmanager.tar.gz
cd bootmanager/
mv -f emmc-init /usr/lib/coreelec/emmc-init
mv -f update-emmcsystem /usr/sbin/update-emmcsystem
cd
rmdir bootmanager/
rm -f bootmanager.tar.gz
Ha már korábban frissítettél 9.2.1-re, akkor:
update-emmcsystem kernel
Ha még nem frissítettél, akkor:
update-emmcsystem
Így az egész rendszer frissülni fog.
Közönséges (nem felezős ext4) ilyen kernelt is lehetne csinálni, de azt egy gyári stabil, vagy nightly frissítés felülírná.
Ezt meghagyom a nagymenőknek. -
Cold5
senior tag
Tanix TX5 legutolsó CE nightly-val. Pár hete kezdte ezt:
Synology NAS hálózati megosztás:
-filmek
-sorozatok
-torrent
-otherEzek vannak felvéve a CE-ben mint hálózati helyek. Mind működik, de az other mappa nem.
Mit nézzek meg?
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Egy meglehetősen specifikus kérdésem lenne: ha CEC-et használok, lehetséges hogy a TV távirányító egyik gombját "visszavegyem" a CEC-től?
A következő a szitu: CEC-et használva irányítanám a médiaboxot a TV távirányítójával, azonban az egyik gomb a távirányítón, ami alap esetben a TV kép preset-jeit állítja, CEC alatt egy másik műveletet végez el.
Az szeretném hogy ha ez a gomb az alap feladatát látná el.Remélem érthető voltam
-
ztsoft
őstag
Hozzá lehet, de egy kicsit körülményes, mivel a keymap editor nem ismeri. A neve playerdebug.
Én úgy csináltam, hogy elindítottam a keymap editort, majd a Fullscreen Video -> Other-nél kiválasztottam egy menüpontot (teljesen mindegy mi az, úgy is át lesz írva kézzel, csak emlékezzünk a nevére, később ezt kell átírni), majd a kívánt gombot társítottam hozzá. Ezután mentettem.
Belépés a box-ra (nálam SSH, azt nem tudom a SAMBA jó-e), majd a /storage/.kodi/userdata/keymaps/ alatt a gen.xml-t kell szerkeszteni (Linux sorvégződés meg egy sorból áll az egész). Kikeressük az előzőleg beállított gombot, majd átírjuk playerdebug-ra, mentés és kilépés.
Még egy fontos dolog, mivel a keymap editor nem ismeri, így minden egy módosítás vele törölni fogja ezt a bejegyzést. Így mindig újra meg kell csinálni.
Azt javaslom, hogy ez legyen az utolsó módosítás, így nem lesz vele gond később.Remélem érthető volt.
-
kenand
veterán
-
törölt tag
Sziasztok,
CE frissítésnél kell valamire figyelni? Simán települt, működik minden egyébként, de ez volt az első.
-
solo18
csendes tag
válasz
pixta78 #62622 üzenetére
Szia,
köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet.
Egyik kérdésre sem találtam megoldást a tartalmas leírásban.
Az 1-es pontra máshol találtam meg a megoldást.
A 2-es pontra remélem az NFS fájlmegosztás lesz a megoldás. Hamarosan kiderül..
Feltettem egy Libreelecet, ami úgy tűnik megoldotta a 3. pontot.
A 4. pontra pedig szerintem nincs lehetőség.Köszönöm a nem segítséget
-
monster95
tag
Sziasztok.
Melyik coreelec verzió most ami stabilan fut?Amivel nincsenej akadások,röccenések. -
Van egy Venz V12 médiaboxom, ami ugye S912-es.
Milyen előnyökkel jár, ha felteszem a CE-t rá?Illetve, hogy kell pontosan telepíteni, ha dualboot-ban szeretném futtatni ( használom azért az android-os részét is..) Ha jól láttam a videókban nyomni kell egy reset-et. Ilyen esetben elveszik az összes beállításom androidon?
Köszi előre is válaszokat.
-
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself #62700 üzenetére
Hát igen nehéz a dolga egy novella írónak ha állandóan változnak az események.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Anime filmek és sorozatok
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Linux felhasználók OFF topikja
- Kuponkunyeráló
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- HP DL380 G7 /2x X5660, 9GB DDR3, 7x600GB SAS, 2x10G SPF+/
- Garanciális Gamer Számítógép (RX 6600 8GB, Ryzen 5 Pro 4650, 16GB Ram, 500GB SSD) Beszámítás! (27)
- Garanciális Gamer Számítógép (RTX 3070Ti, Ryzen 9 3900X, 32GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (26)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900x, 32GB RAM, 1TB SSD) Beszámítás! (25)
- ! ASUS ROG STRIX GAMER SZÁMÍTÓGÉP ! (RTX 3080, Ryzen 9 5900x, 32GB Ram, 2TB SSD) Beszámítás! (24)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest