Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen scannert vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pilács
senior tag
válasz
DroiDMester #60694 üzenetére
Uhh most olvasom, hogy van remény... Nagyon szuper hogy rájöttél, akkor kivesézem, hogy hogyan tegyem vissza a régebbi droidot... Köszi!
-
Pilács
senior tag
válasz
DroiDMester #60688 üzenetére
Enyém 4/64 lehet az a gond? Droid alatt megy az USB2 is igen.
-
Csicsóka
őstag
válasz
Ugyan így zöldül az X96 Max is az új FW-től, itt is pont ez a probléma, meg a f*s LAN.
-
válasz
blakey #60695 üzenetére
De ez most hasznos volt, és az is hogy emlékeztem rá
hát itt a GT1mini nél gondot okoz a friss droid, majd talán javítják, ha nem asse gond nem használom a droid-ot akkor marad az a droid rajta amivel jó!
vagy majd kísérletezek hogy vissza teszem a friss droid ot és a jó verzióból csak az u-boot.ot
-
Csicsóka
őstag
válasz
Csicsóka #60691 üzenetére
Jut eszembe. ígértem az X96 Max remote conf-t.
Az eddig nem működő gombokat átírtam, ha valaki mást szeretne tanulmányozza a input-event kódokat itt és a Kodi billentyűzet funkciókat .Szerencsére az amremote érti a közönséges billentyűzet kódokat, ezért egyszerű az átírás.
Pld. A settings gombra tettem a stop funkciót.
0x43 45 #SETTINGS -> X (Stop)
Ez az x billentyűzet leütéssel egyenlő. Az x input-event kód a 45.
Ha a settings-re mondjuk a némítást akarod, akkor az a F8 billentyű, aminek az input-event kódja a 66.
Így fog kinézni:0x43 66 #SETTINGS -> F8 (Mute)
És akkor ez a módosított conf.
#amlogic NEC remote
work_mode = 0
repeat_enable = 1
repeat_delay = 130
repeat_peroid = 120
release_delay = 20
debug_enable = 1
fn_key_scancode = 0x00
left_key_scancode = 0x51
right_key_scancode = 0x50
up_key_scancode = 0x16
down_key_scancode = 0x1a
ok_key_scancode = 0x13
custom_begin
factory_infcode = 0
factory_code = 0xfe010001mouse_begin
0 0x51 //mouse key left
1 0x50 //mouse key right
2 0x16 //mouse key up
3 0x1a //mouse key down
mouse_endkey_begin
0x40 116 #ON/OFF
0x11 102 #HOME
0x19 158 #EXIT
0x4c 125 #MENU
0x18 115 #VOL+
0x10 114 #VOL-
0x16 103 #UP
0x51 105 #LEFT
0x13 97 #OK
0x50 106 #RIGHT
0x1a 108 #DOWN
0x5a 57 #PLAY_PAUSE -> Space (Pause/Play)
0x42 20 #DEL -> T (Toggle subtitles on and off)
0x47 24 #@ -> O (Codec info)
0x59 19 #PREV -> R (Rewind)
0x58 33 #NEXT -> F (Fast forward)
0x4e 2 #1
0x0d 3 #2
0x0c 4 #3
0x4a 5 #4
0x09 6 #5
0x08 7 #6
0x46 8 #7
0x05 9 #8
0x04 10 #9
0x01 11 #0
key_endrepeat_key_begin
0x40 116 #ON/OFF
0x11 102 #HOME
0x19 158 #EXIT
0x4c 125 #MENU
0x18 115 #VOL+
0x10 114 #VOL-
0x16 103 #UP
0x51 105 #LEFT
0x13 97 #OK
0x50 106 #RIGHT
0x1a 108 #DOWN
0x5a 57 #PLAY_PAUSE -> Space (Pause/Play)
0x42 20 #DEL -> T (Toggle subtitles on and off)
0x47 24 #@ -> O (Codec info)
0x59 19 #PREV -> R (Rewind)
0x58 33 #NEXT -> F (Fast forward)
0x4e 2 #1
0x0d 3 #2
0x0c 4 #3
0x4a 5 #4
0x09 6 #5
0x08 7 #6
0x46 8 #7
0x05 9 #8
0x04 10 #9
0x01 11 #0
repeat_key_end
custom_end
-
blakey
titán
válasz
Ekkor eszembe jutott blakey egy korábbi hozzá szólása miszerint a VIM3 Pro, SBC.nél korábban pont ez volt a probléma mikor frissült a DROID rendszer bezöldült a kép! - igen, mert droid alatt rendbetették a u-boot-ot, de már nincs gond SBC-n.
-
válasz
Pilács #60675 üzenetére
No hát egész véletlen bele futottam a te hibádba én is, ahogy korábban írtam én egyik BOX.omon se használom a DROID-ot, de azért le szoktam frissíteni az elérhető leg frissebbre, ahogy ez megtörtént a GT1mini-nél elég érdekes jelenség következett!
Gyárilag a legelső(001P0 20190605) Droid9.es rendszerrel érkezett a BOX, kiabált is már z első indításnál a beállítás varázslónál hogy van friss 004P0 20190925 frissítés de nem engedtem neki letölteni, átmentem CE-re és írtam is hogy minden oké!
csináltam is egy gyors betöltési sebesség mérést és hogy rendben megy e a Gigabit LAN
Aztán vissza mentem droid-ba és frissítettem 004P0_20190925-re felment megvártam még betölt a friss droid rendszer minden rendben volt, akkor mondom vissza nézek CE rendszerre!
erre jött a meglepetés már a CE betöltő logó is bezöldült és az egész CE rendszer is invertált zöld színbe pompázott, és ami még érdekesebb nálam is meghalt a USB2.0 csatlakozó
Ekkor eszembe jutott blakey egy korábbi hozzá szólása miszerint a VIM3 Pro, SBC.nél korábban pont ez volt a probléma mikor frissült a DROID rendszer bezöldült a kép!
És pontosan ez van itt a GT1mini nél is vissza tettem rá amivel érkezett droid rendszer (001P0 20190605) és helyre állt a rend működik az USB2.0 port és nem zöld a kép!
Szóval nálad is ez lehet a gond, hogy friss droid van rajta vissza kell tenni egy régebbit és minden rendbe jön!
meg kell nézned a mivel kezdődik a gyári száma a BOX.nak abból kideríthető hogy LPDDR4 vagy sima DDR4 RAM van a BOX ba mert eltérő FW-kell hozzájuk!
-
válasz
Luissimo #60689 üzenetére
Horizongo és a TVGO Nincs hozzájuk előfizetésem így nem használom őket!
egyébként se használom a DROID.ot egyik BOXomon se, kizárólag CE fut rajtuk!
a távirányítós kérdésedet nem igazán értem!
De leírtam ha azt a remote.conf ot bemásolod CE config mappájába akkor megy CE alatt is a ki-be kapcsolás a gyári távval és droid alatt is, nem kell megbabrálni a gyári Bootloader.t(ha már megtörtént akkor vissza kell állítani az eredetit csak úgy fog működni)
-
mexel
veterán
Tesztelgetek egy Android 9-et ( 905x2 ről átírtat) egy 905W boxon, elég ígéretes. Nincsnek pixelesedési és deinterlacing problémák, tehát a kodi is jó rajta így. megy a TV Go is ahogy látom. Kíváncsi vagyok mi sül ki belőle.
-
Csicsóka
őstag
válasz
DroiDMester #60681 üzenetére
Ha van remote.conf azt a legegyszerűbb használni valóban. Nem tudtam hogy van hozzá.
Itt is beleszaladtak az X96Max hibás OTA frissítésébe. Téged linkeltelek neki, hogy visszategye a jót.
-
Luissimo
veterán
válasz
DroiDMester #60684 üzenetére
A légegeres BT King táp bekacs gombját belehet tanitani a ki-bekapcsra, droid alatt lehet selejtezni az eredeti távirányitgatot.
CE alatt nemannyira? -
Luissimo
veterán
válasz
DroiDMester #60688 üzenetére
Szia,
Megy rajta a Horizongo és a TVGO? -
válasz
Pilács #60675 üzenetére
~1.órája érkezett meg nekem is a Beelink GT1 MINI 4/32.es sima DDR4 es verzió, nem LPDDR4
Nálam tökéletesen működik az USB2.0 és a 3.0 port is CE alatt! Szóval nálad valami nem okés vagy hibás BOX.ot kaptál!
Amúgy DROID alatt megy a 2.0 USB-d?
-
cof
veterán
válasz
Pilács #60678 üzenetére
Épp a múltkor esett szó róla, hogy a Youtube nem játszik le néhány videót, és én is abban a hitben éltem, hogy ez hiba amit majd javítanak.
Aztán ahogy jobban kiveséztük a témát, kell az inputstream adaptive kiegészítőt telepíteni, és engedélyezni az mpgedash-t, azóta nekem mindent lejátszik amit telefonról ráküldök.
A HUB-ot meg talán nem ismeri fel a CE, driver hiány miatt? El tudom képzelni.
(#60679) Csicsóka
Értem, köszi. Vagyis, azt nem értem, hogy a szoftver gyártóknak miért kell ennyire korlátozni, jó lenne valami olyasmi mint egy PC-n, hogy akármit tehetek rá (mert ha nyílt lenne minden forráskód, akkor ugye lehetne rá írni/igazítani) bármilyen rendszert.
-
Melorin
addikt
válasz
blakey #60251 üzenetére
Azóta sem tudtam folyamatos mozgásra bírni a H265 filmeket. Beszereztem ugyanannak a filmnek a H264 verzióját és az tökéletesen folyamatos.
Közben feltettem a CE-t a LE helyett de ugyanez a probléma ott is.
Akkor annyit tudok tenni, hogy a H265 filmeket kerülöm?
Hogy lehet az, hogy másnál ez nem jelentkezik? -
-
blakey
titán
válasz
DroiDMester #60681 üzenetére
, akkor ezek szerint megfogadtad amit írtam, mert akkor használod ezt a megoldást.
Csak azt ne felejtsd el, hogy az új távok esetében nem fog működni a kikapcsolás, kell a régi IR táv CE alá. -
RedCat
senior tag
Hello!
Van valakinek egy KM8 PRO-hoz működő remote.conf-ja? Eddig Harmonyval használtam, újra raktam a CE-t és ezentúl gyári tával használnám. Viszont a távitányítóját nem érzékeli.
-
válasz
Csicsóka #60680 üzenetére
Nem kell inyekciózni a GT1 mini-nek ugyan az a bekapcsoló kódja ami pl a sima GT1.nek vagy MiniMXIII-II.nek, vagy épp a GT-Kingnek, csak be kell másolni a config mappába a remote.conf fájlt, reboot és megy a ki-be kapcs, és így megmarad a DROID rendszeren is a ki-be kapcsolási lehetőség!
-
Csicsóka
őstag
válasz
Pilács #60678 üzenetére
Bekapcsolás + keress rá itt a BL Injection-ra.
-
Csicsóka
őstag
Az a baj ezekkel a rizsföldi dobozokkal, hogy olyan U-boot van rajtuk, ami nem sok mozgásteret ad a tisztán eMMC-ről futó CE-nek.
Az SBC-k gyártói mind együtt működnek a CE-vel, és legalább hozzá férhetővé teszik az U-boot forrást. A Kvim3- hoz ezért tudtak csinálni, C++ forrású, bináris installert (ceemmc). A N2-höz pedig shell szkriptet.
Másik probléma, hogy az Android 9 olyan kényes, biztonságos cucc lett, hogy egyből megsértődik ha valaki hozzá piszkál az eMMC-n lévő dtb, vagy boot-hoz.
Lenne még egy másik megoldás, amit Oleg használ a 5-ös kernelt futtató LE alatt. A lényege az, hogy elmenti az eredeti U-boot-ot, teljesen törli az eMMC-t, majd partícionálja, vissza írja az U-boot-ot, és felmásolja a CE rendszert. Ez a megoldás meg azért nem működik CE esetén, mert a CE kernel nem támogatja.
Egyszóval, kíváncsi leszek rá ki fogja majd egyszer ezt megoldani, és hogyan CE alatt. (Ha olyan 1xerű lenne, már megcsinálták volna a fejlesztők.) -
Pilács
senior tag
válasz
Pilács #60677 üzenetére
CoF: Köszi, ez a része megy...
Hm, na nekem ezekkel az a bajom, hogy ok, hogy megy a dolog (CE), de Youtube alatt pl több videóba is belefutottam, hogy nem tudja lejátszani, amit Droid alatt simán letol. A másik, hogy az USB2.0 nem megy, csak az USB 3.0 . Ebbe dugok elosztót, de valamiért a külső HDD arról nem éled, (lehet nem ad ki elég ampert, számítógépen ugyan ez az elosztó megy, külső HDD-t is meghajt). Valamint nem megy a power gomb a távirányítón, se ki se be nem lehet kapcsolni... Én nem szeretném ha egész nap tekerné a külső USB HDD-t.
Ok, kikapcsolás megy menü részen, de bekapcsolni csak úgy ha ki be dugom a tápot?
-
-
Pilács
senior tag
válasz
Pilács #60672 üzenetére
Igen ez lesz a baj, hogy csak az USB3-at éleszti a másikat nem. Ha lehúzom a pendrive-ot, és egeret dugok a helyére. akkor van egér, de ugye kihúztam az oprendszert, így le is hal pár kattintás után
. USB elosztóról meg nem bootol be. Akkor ezen egyelőre nem kell CE-t használni. (belső tárolóra addig nem akarom feltenni, amíg azt se tudom jól menne e, pláne látva hogy az egyik USB akkor kuka).
-
gyűrű
addikt
válasz
Valkűr #60671 üzenetére
9.2 a friss. Nightlyban is...
CoreELEC/releases -
Pilács
senior tag
Helló, GT1 mini CE telepítés után áll hogy Welcome, és semmit nem tudok nyomni, semmire nem reagál. Dugtam rá billentyűzetet, egeret, saját távirányítót, de semmi... Tudok valamit tenni? Első körben úgy tűnik, hogy az USB nem éled fel, kettő van rajta, USB3ban amiről bootol, a másikba nem indul vele a rendszer.
-
Valkűr
addikt
válasz
junkpod #60668 üzenetére
Nekem a 9.0.3 fel se akar menni, felakarom frissiteni rá Gt kinget es mikor kesz feldobja, h frissites elérhető majd a 9.2 megy fel ujra. A frissites nanualon van. Most tudtommal a 9.0.3 a legujabb nem, miert akarja akkor a 9.2 feltenni? Vagy azert mert az a stabil verzio? Csak hagyjam figyelmen kivul a frissitest amit feldob?
-
kovakovi77
tag
válasz
dugesz77 #60661 üzenetére
Olcsóbban van úton egy X96 Air. S905X3
3$kuponnal 4/64 5g dual wifi.
Linket nem teszek be, mert 3nap után már 45$.
Úgy látom itt is fel röppennek az árak.
S905X2-nél a kezdetben ugyan ez volt,majd 1hónap alatt odakint csak pislogtam mit mennyiért nem adnak az Ali/Gerlarbesten. -
mexel
veterán
A 905X3-hoz már van jól működő ce? Még nem értem végig a topikon, sok elmaradásom van még azért kérdezem,( még a 905x2 re is rácsodálkoztam) . Itt lehet emmc-re telepíteni ( 905x3) a CE-t? Akkor lehet hogy berendelek egy olcsót amit Dugesz77 linkelt hogy megnézzem mi is az
Nem lenne semmi gond ezzel így ha ennyi maradna az ár, mert a 905W helyett jó lenne simán, sőt a 905x helyett is.
Mondjuk azt sem értem hogy a nevekben is kicsit miért nem kreatívabbak? Minden X96 és max meg mini, meg TX3 stb.
-
válasz
DoItYourself #60664 üzenetére
az az 1.dolláros gigabit lan chip nehogymá, mert a helyük majdnem minden BOX ba megvan, csak nincs beültetve, tehát azt se lehet mondani hogy más nyákot kell hozzá tervezni!
Sz.tem mindannyian kifizetnénk akár +3-5.dolcsit is csak hogy benne legyen a gigabit lan!
Szóval még nagyobb is lenne nekik rajta a nyereség, én se értem miért nem felejtik el a 100.as lant!
Meg azt se hogy pont a S905x3-at azzal hájpolják hogy 8K-t tud lejátszani, na oda biztosan elég a 100.as lan! -
DoItYourself
Topikgazda
Nem kell érteni őket. :) Nem néztem utána, de ha úgy van S905X2-nél is, ahogy S905X-nél volt, azaz a SoC tartalmazta a 100-as ethernet vezérlőt, akkor érthető a dolog. Nem fognak plusz alkatrészeket pakolni a nyákra a gigás vezérlő miatt, itt már 1-2 dolcsi is sokat számít.
A noname box gyártók nagyrésze az árral tud versenyezni, mással nem nagyon. -
dugesz77
őstag
Sőt 2/16-os verzióban sima wifivel csak 26,5$.. Mondjuk az nem baj, ha bezuhannak az árak . Mondjuk egy gigabites adapterrel ha van otthon elfekvőben még jó is lehet.
-
dugesz77
őstag
Tanix TX3 most előrendelésben egész jó árban van. Sajnos erről is lemaradt a gigabites LAN amúgy fullos kis box lenne(S905X3 4/32GB dual wifi)
-
Golyo69
senior tag
válasz
DoItYourself #60656 üzenetére
Nincs semmi ilyen.
Mióta a 9-es CE van azóta nem jó nálam.
Nemtom mi lehet :( -
Csicsóka
őstag
válasz
janisjoplin1 #60653 üzenetére
Igen.
-
janisjoplin1
tag
Sziasztok..
Ma megjott a x96 max 4/64 ddr3 boxom.Spanyol raktárból lett rendelve.8 nap alatt ért ide.
A dobozon én Holland címet látok,de az a lényeg,hogy nem Kínából jött.
Coreelecet szeretnék rá.Ez a dtb kell hozzá? g12a_s905x2_4g_1gbit.dtb
Köszönöm..
Janis Joplin -
Csicsóka
őstag
Kodi médiatár, addonok, adatbázis áthelyezése Android data partícióra S905x2 S922x dobozokon.
(Eredeti SD-ről futó, nem ext4 rendszerhez!)
Az install szkript az alábbiakat teszi:
- Systemd szolgáltatást a helyére másolja.
- Elindítja a data_mount szkriptet.
- Engedélyezi induláskor a data_mount szolgáltatást.
- Leállítja a kodi-t.
- Átmásolja a .kodi könyvtárat az eMMC-re.
- Törli az eredeti .kodi könyvtárat.
- Az eMMC-ről symlink-eli a /storage alá a .kodi könyvtárat.
- Ha kell, rebootA letöltött copy_kodi_to_emmc-1.0.zip tartalmát (nem a .zip-et)
hálózaton, a CE-t futtató box, Backup megosztásába kell másolni.SSH belépés után:
cd backup
chmod +x copy_kodi_to_emmc.sh
chmod +x mount_data.sh
./copy_kodi_to_emmc.shA /backup/mount_data.sh a rendszer szerves része, eltávolítani TILOS!
Jó szórakozást!
-
spiky03
veterán
válasz
DroiDMester #60635 üzenetére
Akkor mondhatni,hogy ez a lejatszo most ilyen BestBuy?
Mert en is gondoltam ra, h lecserelem a Medet egy ilyesmire.
Nekem nincsenk nagy igenyeim csak rendeswn lehessen NASrol filmeket lejatszani (SMB, NFS), valamint legyen hozzajuk rendes jukebox es ne kelljen vele szarakodni, mint a Mednel. jatsza a BD isokat meg mkvkat, valamint tudjon 3Dt is.
Es legyen rendes taviranyitoja, amin nem csak 3 db gomb van.:) hanem rata vannak a funkcio gombok is.
A 4K meg HDR nem lenyeg mert nincs ilyen megjelenitom es nem is tervezek venni a kozeljovoben.Ezt a lejatszot honnan lenne erdemes megrendelni? Mert ahogy latom kinabol ingyenes csak a szallitas, mondjuk a tobbi helyrol is kb csak 1500 huf.
Koszonom az infokat!
-
válasz
FingR86 #60638 üzenetére
már sokszor linkeltem be alternatív megoldást tápra!
de akkor egy újabb páros
2, 18 AWG USB to DC 5.5 * 2.5 mm kábel
Vagy itthonról dupla áron => Sunny 5V, 3A
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #60642 üzenetére
Ahhoz nem csak az kell. Egy picit bonyolultabb a dolog.
-
-
Csicsóka
őstag
Alig lesz lassabb, mint az ext4, mivel a médiatár, addonok, adatbázisok, mind a gyors eMMC-re kerülnek. De lehet oda akár egy két demót, vagy filmet másolni, a 32/64 giga azért nem kevés. Bátrak torrentezhetnek is akár oda, így is él az eMMC vagy 10 évet.
Visszaállítás pont úgy mint eredeti rendszeren, és szokott módon frissíthető.Írtam inkább egy telepítő szkriptet, mint soronként beirkálni ide.
Így nehezebb is bárkinek elqrni.
Most tesztelem, később feltöltöm. -
Pelican
őstag
válasz
Már van. Miért ne lenne? Majdnem ugyanaz minden, csak dtb kell hozzá
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz
De nem ezzel a box-szal vannak problémák, hogy van aki működőt kapott, van akinek meg nem megy a LAN?
-
FingR86
őstag
válasz
DroiDMester #60634 üzenetére
van ajánlott tápegység?
2-3A-es minőségi elég hozzá ? -
-
Ha gyenge (nincs elég áramerősség) vagy nagyon le esik a feszültség (4,5.volt alá) akkor el sem indul a box, ha menet közben esik le hirtelen (ahogy a kollégánál is volt valószínű) akkor az van ami nála is, hogy a BOX szépen újraindul!
Már párszor beírtam ide is, hogy én a gyári tápokat ki sem veszem a dobozból, a saját tápommal nem csinál ilyet a X96Max simán rádugok működés közben egy 1,5Treás HDD.t de nem indul újra tőle, felismeri és már megy is a HDD!
Szóval ha gyenge a táp, attól nem fog vissza venni a BOX a teljesítményéből csak instabil lesz és lefagy, vagy újraindul!
-
-ZeeZee-
senior tag
Nyomott áras s905x2-es (2/16GB-35-40$ - spanyol raktár) vagy inkább s905x3-ast (2/16GB 28-35$ - kínai raktár) érdemes inkább rendelni, ha CE lesz rajta mindenképp és max FHD lejátszásra kell?
Néztem ezt az X96-ost spanyol raktárból 2/16-os kiszerelésben és ugyanitt találtam másik X96 Air-t ami már x3-as, de kínából.... -
válasz
szabi__memo #60628 üzenetére
dehogyis, kifotóztam az aboutból a DDR3-ra utaló model meg build számot, meg elküldtem egy képet a dobozon lévő címkével, amin rajta, van hogy DDR4.
-
cof
veterán
válasz
FingR86 #60621 üzenetére
Igen előfordulhat, hogy visszavesz a CPU órajelen és ezért dolgozik mint a fene, és a melegedés ez miatt alakul ki.
Amikor rádugod a HDD-t, nagy terhelést kap hirtelen ugye, mert felpörög a motor, utána már nem sok A-t vesz fel, de ez tápfüggő, ajánlott a külső HUB külön árammal megtámogatva, hosszútávon kíméled a tápot és az alaplapot is.
Meg ugye a használt HDD-től is függ, mert vannak energiatakarékosak, kb. ez a szórás 2.5" HDD-nél, 500-1500mAh.
-
meridaharcos
senior tag
válasz
DroiDMester #60625 üzenetére
Igen, gigás lan az elvárás lenne.
Gondoltam amihez van már dtb, az talán menne... -
dugesz77
őstag
válasz
Csicsóka #60626 üzenetére
Szerencsére nem egy kötekedős banda ez a Geekbuying. Plusz pont ezért nekik. Már megszoktam Banggood-nál és Gearbest-nél a minimum 4-5 levélváltásos fotós/videós bizonyítgatásos történeteket mire nagy nehezen adnak pár $ vagy pontocskát vissza.
Jól kijöttünk belőle , köszi még egyszer. -
válasz
meridaharcos #60623 üzenetére
Mindegyik BOX ban ugyan az a lan chip van(már ha gigabit ről beszélünk) mert ugye a 100.as LAN.ok direktbe mennek az SOC.ról.
ha nem ment a N5MAX al mással se fog!
-
meridaharcos
senior tag
Halihó ! Segítséget kérnék !
Kimondottan armbian-hoz melyik s905x2 ajánlott ? Használ valaki ? Melyikhez van jó dtb ? Esetleg EU beszerzési forrás ?
Sokat szívtam a Magicsee N5 Max-al, de az istennek nem akar menni az ethernet egyik dtb-vel sem...
Köszönöm előre is ! -
válasz
dugesz77 #60300 üzenetére
hát ez nagyon vicces, nekem 20-at akarnak visszaadni
We sincerely apologize for the inconvenience you have experienced.
Due to the fact that the return shipping fee will be expensive and take a considerable amount of time, we can offer you a partial refund of $20.
In this case you can keep the product without the burden of paying upfront shipping fees and waiting an extended amount of time.
Please let us know if you accept this partial refund of $20? -
FingR86
őstag
akkor ebből adódhat olyan, hogy a rádugott HDD miatt kisebb teljesítményen üzemel a box a kevés táp miatt? vagy abban az esetben lefagyna a box ?
mert így ezzel a HDD-vel már megy pár napja hiba mentesen.
mióta belőttem a jó transmission-t is, azóta a hőfok is beállt 39-42 fokra. -
FingR86
őstag
2 kérdésem lenne
az USB portokra lehet HUB-ot kötni ?
mert van otthon USB3.0 hub-om, és ha nem okoz gondot, akkor lehet bekötném a boxra.másik.
normális az, hogy USB3.0 portra menet közben rádugtam a külső HDD-t és elfeketedett a kép? android és ce alatt is. (x96 max).
box kikapcs és úgy rádugva indítás, akkor meg tökéletesen megy. -
gyűrű
addikt
válasz
Csicsóka #60595 üzenetére
Szia, ezt is le tudnád olyan szépen részletes írni, mint a másikat?
Pontosan mit és hova másol, mit indít mivel stb.
Az áthelyezni és vissza symlinkelni, és pakolászni pl. nem annyira egyértelmű....
Ennek milyen előnye van az sd-s futtatással szemben, esetleg hogyan tehető vissza minden, illetve pl. a backupból visszaállítás hogyan működik?
Gondolom a frissítés itt lehetséges. Köszi. -
Pelican
őstag
válasz
szabi__memo #60599 üzenetére
Ja, már látom Csicsóka válaszolt.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #60596 üzenetére
Már nálam is tökéletes (nincs "skip", nincs pufferelés), csak vissza kellett állni a 20190919.-ei Nightly-ra (lehetett volna 17.-ei is, ekkor jelent meg a 9.2.0). Maradok is ezen, hanyagolom a frissítéseket.
(#60608) Csicsóka
elismerni hogy van az övéken túl is valami.
Ez valahonnan nagyon ismerős.
Ja, meg is van, Windows.
Félre a tréfával, igen, talán a CE javára is válhat, ha a fejlesztők felhasználják, vagy csak átnézik a mostani kódot, és az elavult, feleslegessé vált kódokat törlik.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Csicsóka #60609 üzenetére
Tudom. Én csak azt mondom hogy nem akadály, pl s912 kb semmiben nem tér el az x2-től. Hivatalos nincs ez a gond és nincs hozzá dtb. Ha lenne menne. Biztos vagyok benne hogy hamarosan lesz is. Ha más nem mainline miatt. Ha nem CE akkor úgy.. nekem mindegy, sőt én jobban örülnék ha a Ce-re nem lenne szükség
-
Csicsóka
őstag
válasz
szabi__memo #60605 üzenetére
Van 5-ös kernel S905-912-re, de kinek? Oleg mesternek. Az ő dolgai egyáltalán nem jók a CE-hez. Ezért CE alatt nem lehet azt mondani hogy hajrá, tegyünk a régi vas alá 5-ös Oleg vagy NG Ce kernelt, mert nem fog menni. dtb-ket meg nem lehet kevergetni, mert a kernel fordítás alatt, az adott kernelhez fordulnak, és csak hozzá jó.
-
Csicsóka
őstag
válasz
ztsoft #60602 üzenetére
Legalább olvassák majd ezt a fórumot is, mert a nagyvilágnak fogalma nem volt eddig az ext4-ről, mi meg már mióta csináljuk a régi vasakon. De tuti a fejlesztők is elemzik azóta már a kernel-t és az installert, csak balmázs lenne előjönni, vagy hozzá szólni, netán elismerni hogy van az övéken túl is valami. Azt meg tudjuk hogy a sokszáz olvasó közt rengetegen megcsinálták már, és a legtöbb read only módban van. Én is közéjük tartozom mert sosem írtam még ide, de olvastam és használni már sok mindent használtam innen.
-
szabi__memo
nagyúr
-
Csicsóka
őstag
válasz
szabi__memo #60601 üzenetére
Szuper! A szívem csücske még mindig a **MC.
Az NG vasaknál kicsit nehezebb ezt a mutatványt megugrani, mert nincs /dev/data /dev/system, amit 1xrűen lehetne használni.
De azért Kovakövi kollégával csak kiokoskodtuk hogy lehet.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Csicsóka #60603 üzenetére
Még mindig nem értem. Van S912-re 5.x kernel is. Nyilván a régi 3-as az új 4-es. Az új soc-okra nincs 3-as. De a régiekre 4-es Linux kernel is van, csak dtb nincs a sok vashoz. Azaz simán futnia kellene jó dtb-vel az ng-nek is. Vagy félreértem? Vagy most mi is az akadály??
-
Golyo69
senior tag
Sziasztok,
Adott egy MECOOL M8S Pro+ ( S905X) 2/16
Corelec-el használom. 8.95.3 Minden tökéletesen megy ( 4K, HDR, ATMOS stb. )
Viszont ha felrakom az újabb verziókat tehát bármelyik 9.x.x-et akkor nem jó valami!
pl ma próbáltam a legfrissebbet a 9.2.0-at itt akadozik a hang ha bekpacsolom az ALLOW passtrough-t.
Ha ezt nem kapcsolom be akkor szépen megy minden csak ugye a akkor nem ATMOS-ban szól aminek abban kéne!A régebbi verziókkal tökéletes.....
találkozott már vki ilyennel?
Esetleg cseréljem a kis boxot? egyébként hibátlan a cuccMi most a best buy kategóra?
4K HDR, Atmos stb az kell.Köszi
-
Csicsóka
őstag
válasz
szabi__memo #60599 üzenetére
Dehogy!
Tök más a két cucc. az új vasakon csak a 4-es kernel fut. A build során készül a hozzá való dtb, ami egyáltalán nem kompatibilis a régi vasak 3-as kernelével. -
ztsoft
őstag
válasz
Csicsóka #60598 üzenetére
Látom, sikeresen felcsigáztad a CE fórumon a társaságot az Ext4-es CE-vel.
Főleg ez a rész tetszett nagyon.
Emerson: could you please provide description (source code) how to patch the original CE kernel?
De azért ez sem semmi, és erre a ráadás, [link]. Látszik, hogy mennyit számít, ha a kód nincs tele felesleges dolgokkal (meg a tömörített fájlrendszer).
(#60599) szabi__memo
Látom még mindig nem érted. Az S912 és az újabb S905x2 (S922, S905x3, stb) között a kernel verziószáma sem égyezik (3.14.29 vs 4.9 valamennyi, pontosan nem tudom). A másik, a dtb nem csak SOC-onként lehet eltérő, hanem box-onként is (nevesebb gyártók). Így nem lehet az egyikhez készítettet a másikhoz használni. Főleg nem fognak ng-s dtb készíteni egy olyan SOC-hoz, amihez nincs ng-s CE.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP DL380 G7 /2x X5660, 9GB DDR3, 7x600GB SAS, 2x10G SPF+/
- Garanciális Gamer Számítógép (RX 6600 8GB, Ryzen 5 Pro 4650, 16GB Ram, 500GB SSD) Beszámítás! (27)
- Garanciális Gamer Számítógép (RTX 3070Ti, Ryzen 9 3900X, 32GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (26)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900x, 32GB RAM, 1TB SSD) Beszámítás! (25)
- ! ASUS ROG STRIX GAMER SZÁMÍTÓGÉP ! (RTX 3080, Ryzen 9 5900x, 32GB Ram, 2TB SSD) Beszámítás! (24)
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest